Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύσημα και σκληρή κριτική Ομιλία Καραμανλή στη συνδιάσκεψη της ΝΔ
  • [02] Στη Μόσχα Κατέρρευσε οροφή κολυμβητηρίου
  • [03] Έκρηξη αυτοκινήτου στη Μόσχα
  • [04] Πανελλήνια ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Κυπέλλο Κλειστού Στίβου
  • [05] Της OPINION και της MRB Νέες δημοσκοπήσεις
  • [06] Σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω Την ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα

    [01] Εκλογές

    Εύσημα και σκληρή κριτική Ομιλία Καραμανλή στη συνδιάσκεψη της ΝΔ

    (14/2/2004 8:45:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Για την εγκληματικότητα, τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια μίλησε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ, στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κόμματος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα, στο δημοτικό γυμναστήριο Ευόσμου. Παράλληλα, παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος για την άμυνα και τη δημόσια τάξη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ - εφόσον γίνει κυβέρνηση - θα προχωρήσει στη συγκρότηση Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας. Ωστόσο, με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, ενώ έδωσε εύσημα στους ανθρώπους οι οποίοι με αυταπάρνηση βρέθηκαν αμέσως στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

    "Οι πολίτες επιλέγουν αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη"

    Για μια πολιτική που προσφέρει ασφάλεια και ευημερία σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, και υποστήριξε πως οι δικές του δεσμεύσεις έχουν την σφραγίδα της συνέπειας και της αξιοπιστίας.

    Κατά τη σημερινή του ομιλία, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλυσε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός του για την εξωτερική πολιτική, την άμυνα και τη δημόσια τάξη. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι επιδίωξη της κυβέρνησής του θα είναι η ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία με την Τουρκία.

    Μεταξύ άλλων, ανέφερε επ' αυτού: "Εμείς μιλούμε καθαρά: θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις συνεργασίας. Θέλουμε - και αυτό έχει διατυπωθεί κατ' επανάληψιν από την παράταξή μας - να μειώσουμε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Θέλουμε να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος και την ευημερία των πολιτών. Και ότι θέλουμε για μας, το θέλουμε και για τους γείτονές μας. Και για όλους αυτούς τους λόγους σχεδιάζουμε να προωθήσουμε κατά τη διάρκεια της Νέας Διακυβέρνησης τη δημιουργία του Ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας".

    Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε πρόκριμα για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας την επίλυση του Κυπριακού.

    Σχετικά τόνισε ότι "η συμβιβαστική συμφωνία της Νέας Υόρκης ανοίγει τον δρόμο γα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Ελπίζουμε να καταλήξουν θετικά ώστε η Κύπρος να ενταχθεί επανενωμένη στην ΕΕ. Στήριξή μας στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ηγεσία και το λαό της Μεγαλονήσου είναι δεδομένη. Είμαστε δίπλα τους. Είμαστε κοντά τους. Είμαστε μαζί τους".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στη Δημόσια Τάξη και είπε ότι στη "Νέα Διακυβέρνηση η ασφάλεια του πολίτη και ο σεβασμός των ελευθεριών του αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας".

    Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, η ΝΔ θέτει σε διάλογο με την ελληνική κοινωνία μια νέα πρόταση η οποία στα βασικά της σημεία προβλέπει την αναδιάρθρωση της δομής και της λειτουργίας των αστυνομικών υπηρεσιών, την ίδρυση σώματος δικαστικής αστυνομίας, τη δημιουργία πανεπιστημίου αστυνομικών σπουδών, κ.ά.

    "Εμείς δεν κατευθυνόμαστε από οργανωμένα συμφέροντα και εξωθεσμικούς αφεντάδες. Εμείς στηριζόμαστε σε μια αυθόρμητη, αυτόνομη και χειραφετημένη κοινωνική συμμαχία που συγκροτείται από τη συνειδητή επιλογή των πολιτών. Των πολιτών που κουράστηκαν από τη συντήρηση, των πολιτών που επαναστατούν στην ασυδοσία, τη διαπλοκή και τη διαφθορά , την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, των πολιτών που επιλέγουν αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, διαφάνεια", τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Καραμανλής, μετά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί στην Πάτρα για να παραστεί την Κυριακή στην εκεί Περιφερειακή Διάσκεψη του κόμματός του.

    Αυξήσεις μισθών σε στρατό και σώματα ασφαλείας

    Μείωση της στρατιωτικής θητείας σε έξι μήνες, περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την άμυνα.

    Τα κυβερνητικά προγράμματα της ΝΔ για την άμυνα και τη δημόσια τάξη παρουσίασαν οι κ.κ. Σπηλιωτόπουλος και Μαρκογιαννάκης κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

    Στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για την άμυνα περιλαμβάνονται:

    Η σταδιακή μείωση της θητείας έως τους 6 μήνες από το 2005 ανάλογα με την πορεία του προγράμματος πρόσληψης των ΕΠ.ΟΠ Η δημιουργία Συστήματος Εφέδρων Υψηλής Ετοιμότητας (ΕΦ.Υ.ΕΣ.) που αφορά σε 100.000 άνδρες, παραμεθόριων περιοχών, ηλικίας μέχρι 35 ετών, που μπορούν να συνδεθούν παραγωγικά με τον οργανισμό ασφάλειας της χώρας με μισθό Επαγγελματία Οπλίτη. Θα εντάσσονται στο στράτευμα αρκετούς μήνες τον χρόνο, θα αμείβονται κατά τον χρόνο υπηρεσίας τους με την ίδια αμοιβή με τους ομοιόβαθμους μόνιμους συναδέλφους τους . Ρυθμίσεις για την εκκρεμότητα των ανυπότακτων: Στο εξής, μετά την συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους, και αφού υπηρετήσουν τον απαιτούμενο χρόνο της βασικής εκπαίδευσης , μπορούν να εξαγοράζουν την θητεία τους , με ποσό ίσο με τον μισθό του ΕΠ.ΟΠ. επί τους μήνες της θητείας που θα ισχύει την εποχή εκείνη. Μέχρι οριστικής ρύθμισης της εκκρεμότητάς τους, θα μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα την χώρα 30 ημέρες κάθε χρόνο, χωρίς την προαπαιτούμενη άδεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως ισχύει σήμερα. Ρυθμίσεις για την οριστική εξάλειψη του κομματισμού. Αποκατάσταση των άξιων και ικανών στελεχών που αποστρατεύτηκαν πρόωρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ανάλογη αξιοποίησή τους. Ανάλογες ρυθμίσεις θα ισχύσουν για το πολιτικό προσωπικό. Τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, για την επιστροφή των επιχειρησιακών αρμοδιοτήτων στους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων. Δημιουργία Διεύθυνσης Προστασίας Περιβάλλοντος προκειμένου να λειτουργήσει ως σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Ρυθμίσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών των στελεχών στις μονάδες, με την προσφορά θέσεων μερικής απασχόλησης σε ανέργους συζύγους, την υποχρεωτική συνυπηρέτηση των συζύγων, το δικαίωμα αθροιστικής χρήσης απαλλαγών λόγω υπηρεσίας και την πλήρη δραστηριοποίηση των γραφείων μέριμνας στρατιωτικού προσωπικού.

    Όσον αφορά στο μισθολογικό προβλέπονται:

    Για τα εν ενεργεία στελέχη: Αύξηση του βασικού μισθού του Ανθυπολοχαγού στα 860 ευρώ. Ο ίδιος μισθός προβλέπεται και για τον Υπαστυνόμο Β. Επιπλέον για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται εξομάλυνση των συντελεστών σε αναλογία 3:1 Αντιστρατήγου Ανθυπολοχαγού. Για τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας προβλέπονται : Επέκταση της εφαρμογής του νόμου που αφορά στις αυξήσεις που δόθηκαν μόνο σε ενεργεία στελέχη σε όλους τους αποστράτους. Συμμετοχή εκπροσώπων τους στα όργανα που αποφασίζουν για θέματα που τους αφορούν. Για το αίτημα των αστυνομικών για αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού η Ν.Δ αναγνωρίζει ότι θα πρέπει να δοθεί ανάλογη αμοιβή στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, το ύψος και η μορφή της οποίας θα καθοριστούν μετά από διάλογο. Για το Πολιτικό Προσωπικό: Εξυπηρέτηση από τα στρατιωτικά φαρμακεία χωρίς εξαιρέσεις, αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα και ρύθμιση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.

    Για την αμυντική βιομηχανία προβλέπονται:

    Μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της στην υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και πλήρη αξιοποίηση των ΑΩ στους τομείς υποδομής, τεχνογνωσίας, έρευνας και ανάπτυξης και την επίτευξη υψηλής πραγματικής ΕΠΑ. Κατάρτιση Μητρώου Κατασκευαστών Υποκατασκευαστών και Ίδρυση Φορέα Προώθησης Εξαγωγών Αμυντικού Υλικού.

    Για τους εξοπλισμούς και τις προμήθειες:

    Διασφάλιση της διαφάνειας και των όρων υγιούς ανταγωνισμού με αυστηρή τήρηση του νομικού πλαισίου των προμηθειών. Δημιουργία ανεξάρτητης αρχής ελέγχου προμηθειών (Σώμα Οικονομικών Ελεγκτών). Κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΓΟΣΑΕ) και των τμημάτων της και μεταφορά της ευθύνης του προγραμματισμού των εξοπλιστικών αναγκών στο ΓΕΕΘΑ. Δημιουργία φορέα υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των συναφών πολιτικών υπό τον ΥΕΘΑ. Πλήρης αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκολιών που παρέχουν το ΝΑΤΟ, η ΕΕ.

    Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για τη δημόσια τάξη προβλέπονται τα εξής:

    Αξιοκρατία και διαφάνεια στα Σώματα Ασφαλείας. Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με -εντατικοποίηση της προστασίας της υπαίθρου ( με τη σύσταση Υπηρεσίας Αγροτικής Ασφάλειας), -ορθολογική κατανομή του έμψυχου δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ. Ανανέωση και εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής των Σωμάτων Ασφαλείας. Σύσταση του Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής και Σύσταση του Ινστιτούτου Δικαστηριακών Μελετών και Σωφρονιστικής Πολιτικής.

    Στον τομέα της εκπαίδευσης προβλέπονται:

    Η δημιουργία του Πανεπιστημίου Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Σπουδών και η δημιουργία εδρών στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα. Στο Πυροσβεστικό Σώμα προβλέπεται η πρόσληψη 3000 πυροσβεστών για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν και αναβάθμιση του εξοπλισμού.

    Άλλοι στόχοι που προωθούνται μέσω του προγράμματος είναι: Η χάραξη ορθολογικής και μακρόπνοης μεταναστευτικής πολιτικής. Η αλλαγή της πολιτικής για τη χρήση και την εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Η αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με τη χρήση των όπλων από αστυνομικούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολιτικές κόντρες σε άσπρο φόντο

    [02] Διεθνή

    Στη Μόσχα Κατέρρευσε οροφή κολυμβητηρίου

    (14/2/2004 8:20:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα δύο τραυματίστηκαν στη Μόσχα, από την κατάρρευση τμήματος της γυάλινης οροφής συγκροτήματος με κλειστές πισίνες, μετέδωσε το πρακτορείο ΙΤΑΡ ΤΑΣΣ, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Το πρακτορείο επισημαίνει πως η οροφή μπορεί να υποχώρησε από το βάρος του χιονιού μετά από δύο ημέρες σφοδρής χιονοθύελλας. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο πρακτορείο Ιντερφάξ πως άκουσαν ένα θόρυβο που έμοιαζε με έκρηξη. Το ίδιο πρακτορείο πρόσθεσε πως δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ομάδες διάσωσης και αστυνομικοί άρχισαν να απομακρύνουν τους ανθρώπους λίγο μετά την κατάρρευση της οροφής. Πανικόβλητοι επισκέπτες, πολλοί φορώντας τα μαγιό τους, βγήκαν τρέχοντας στο δρόμο, παρά το φοβερό κρύο, μετέδωσαν τα πρακτορεία.

    [03] Διεθνή

    Έκρηξη αυτοκινήτου στη Μόσχα

    (14/2/2004 7:35:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Αυτοκίνητο εξερράγη το Σάββατο στη Μόσχα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του, ο οποίος πυροδότησε κατά λάθος εκρηκτικό μηχανισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Ρία-Νοβόστι, επικαλούμενο την αστυνομία. Το αυτοκίνητο ήταν σταματημένο σε στάση λεωφορείο στην αυλή κτιρίου σε συνοικία της δυτικής Μόσχας. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15:40 τοπική ώρα (14:40 ώρα Ελλάδας). "Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός κατά λάθος πυροδότησε τη βόμβα", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της ρωσικής πρωτεύουσας και πρόσθεσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε 100 ως 200 γραμμάρια ΤΝΤ.

    [04] Αθλητισμός

    Πανελλήνια ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Κυπέλλο Κλειστού Στίβου

    (14/2/2004 9:12:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Με τα πανελλήνια ρεκόρ "φλέρταραν" στη Λειψία πολλές Ελληνίδες αθλήτριες, κατά το δεύτερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Οι Ρεντούμη και Γκουντενούδη τα κατάφεραν, ενώ η Νεσούδη απέτυχε εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού. Η Φλώρα Ρεντούμη τερμάτισε πρώτη στα 60 μέτρα με εμπόδια, η Εύη Νεσούδη ήρθε τρίτη στα 60 μέτρα, η Χρυσούλα Γκουντενούδη έχασε στις λεπτομέρειες την τρίτη θέση στα 400 μέτρα, ενώ αξιόλογη εμφάνιση έκανε και η Ειρήνη Τερζόγλου στη σφαιροβολία. Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο θα θυμάται ακόμα η Παγώνα Νίκα, που δημιούργησε ατομικό ρεκόρ στα 3.000 μέτρα ενώ τον καλύτερο της χρόνο έκανε και η ομάδα της σκυταλοδρομίας.

    Με "φτερά" στα πόδια

    Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Φλώρα Ρεντούμη στα 60μ εμπόδια. Η πρωταθλήτριά μας πρώτευσε στο αγώνισμα με 7.97, επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ ταυτόχρονα έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατεβαίνει τα 8 δευτερόλεπτα στα 60μ εμπόδια. Να σημειωθεί ακόμη, ότι κέρδισε την Ισπανίδα -νιγηριανής καταγωγής- Γκλόρι Αλόζι, που ήταν "ασημένια Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στην ίδια, με 8.01, και το είχε σημειώσει στις 2/2/2002 στη Βιέννη, ενώ το είχε ισοφαρίσει στις 7/2/2004 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στην Παιανία.

    "Το τελευταίο διάστημα είμαι πολύ καλά. Σήμερα από την προθέρμανση κατάλαβα ότι θα κάνω κάτι καλό. Η επίδοσή μου ήταν καλή, αλλά θέλω ανάλογη εμφάνιση και στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης", δήλωσε η Ρεντούμη.

    Επίσης, πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ σημείωσε η Χρύσα Γκουντενούδη. Η πρωταθλήτριά μας τερμάτισε 3η στη σειρά της και 5η στο σύνολο με 52.82, βελτιώνοντας το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν επίσης δικό της με 52.88 και το οποίο είχε σημειώσει στις 7 Φεβρουαρίου 2004 στην Παιανία.

    "Εκανα κάποια λάθη στα μέσα της κούρσας, αλλά στα τελευταία 100μ τα διόρθωσα και έκανα το ρεκόρ. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ξέρω ότι μπορώ να τρέξω ακόμη πιο γρήγορα. Στόχος μου είναι να τρέχω γρήγορα και ότι καλύτερο έρθει", δήλωσε η Γκουντενούδη.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Κυπέλλου

    Άλμα επί κοντό ανδρών: 1. Οτο Μπιορν Γερμανία 5.70μ 2. Ογκόρ Παβλόφ Ρωσία 5.65μ 3. Πάτρικ Κριστιανσον Σουηδία 5.55μ 4. Ρομάν Μεσνίλ Γαλλία 5.55μ 5. Ρενς Μπλομ Ολλανδία 5.40μ 6. Πρζεμισλάβ Τζερβίνσκι Πολωνία 5.20μ 7. Ματέο Ρουμπιάνι Ιταλία 5.20μ

    Μήκος γυναικών 1. Ιρινα Σιμάγκινα Ρωσία 6.72μ 2. Σόφι Κράουελ Γερμανία 6.46μ 3. Κόντσα Μοντανέρ Ισπανία 6.39μ 4. Κέλι Σόθερτον Βρετανία 6.38μ 5. Ολένα Σεκόβτσοβα Ουκρανία 6.34μ 6. Μαλγκορζάτα Τριμπάνσκα Πολωνία 6.18μ 7. Γιάννα Καφετζή 6.17μ 8. Αουρέλιε Φελίξ Γαλλία 6.12μ

    Αλμα εις ύψος γυναικών 1. Ντανιέλα Ραθ Γερμανία 2.00μ 2. Γιέλενα Σλεσαρένκο Ρωσία 1.96μ 3. Βίτα Στιόπινα Ουκρανία 1.93μ 3. Ρουθ Μπεϊτία Ισπανία) 1.93μ 5. Ανα Κσοκ Πολωνία 1.90μ 6. Σούζαν Τζόουνς Γερμαία 1.86μ 7. Ανέ Ζαρντίν Γαλλία 1.81μ 8. Μαρία Χοτοκουρίδου 1.81μ

    60 μέτρα εμπόδια γυναικών 1. ΦΛΩΡΑ ΡΕΝΤΟΥΜΗ ΕΛΛΑΔΑ 7.97 ΠΡΓ 2. Γκλόρι Αλόζι Ισπανία 7.99 3. Ζουλιάν Σπρένγκερ-Άφλερμπαχ Γερμανία 8.00 4. Ναταλία Κρέσοβα Ρωσία 8.00 5. Αουρέλια Τριβιάνσκα Πολωνία 8.15 6. Λίντα Κχοντάνιν Φέργκα Γαλλία 8.15 7. Σάραχ Κλάξτον Μεγ. Βρετ. 8.22 8. Γιεβγκενία Σνίγκουρ Ουκρανία 8.52

    60 μέτρα γυναικών 1. Λαρίσα Κρούγκλοβα Ρωσία 7.27 2. Γκαμπριέλε Ρόκμαϊερ Γερμανία 7.29 3. ΕΥΗ ΝΕΣΟΥΔΗ ΕΛΛΑΔΑ 7.31 4. Τετιάνα Τκάλιτς Ουκρανία 7.36 5. Μαλγκορζάτα Φλέισζαρ Πολωνία 7.38 6. Γόιτσε Μαντουάκα Μεγ. Βρετ. 7.39 7. Φρεντερίκ Μπανκέ Γαλλία 7.42 8. Κάρμεν Μπλέι Ισπανία 7.44

    400 μέτρα γυναικών (2 σειρές, συνολικά αποτελέσματα) 1. Ολέσια Κρασνόμοβετς Ρωσία 51.31 2. Κλαούντια Μαρξ Γερμανία 52.01 3. Αντόνινα Γιεφρέμοβα Ουκρανία 52.41 4. Κάθριν Μέρφι Μεγ. Βρετ. 52.53 5. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗ ΕΛΛΑΔΑ 52.82 ΠΡΓ 6. Γκραζίνα Πρόκορεκ Πολωνία 52.87 7. Κόρα Ολιβέρο Ισπανία 54.26 8. Μαρί Λουίς Μπέβις Γαλλία δεν αγωνίστηκε

    1500 μέτρα ανδρών 1. Μουνίρ Γιεμούνι Γαλλία 3:49.82 2. Ματ Σόνε Μεγ. Βρετ. 3:49.91 3. Ζμπίγκνιου Γκράτζσικ Πολωνία 3:50.31 4. Λορένζο Περόνε Ιταλία 3:50.70 5. Μάρκο Κόερς Ολλανδία 3:51.08 6. Φράνεκ Χάτσκε Γερμανία 3:51.30 7. Αλεξάντρ Κρίβτσενκοβ Ρωσία 3:51.63 8. Τζον Λίνστρομ Σουηδία 3:54.19

    1500 μέτρα γυναικών 1. Ιρίνα Λισχσίνκα Ουκρανία 4:09.82 2. Ιουλία Κοσένκοβα Ρωσία 4:10.24 3. Μαρία Μάρτινς Γαλλία 4:12.87 4. Ιρίνα Μικίτενκο Γερμανία 4:13.61 5. Βιολέτα Γιανόφσκα Πολωνία 4:14.12 6. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΦΕΝΤΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 4:14.34 7. Ζουλέμα Φουέντες- Πίλα Ισπανία 4:14.73 8. Χάιλεϊ Οβενς Μεγ. Βρετ. 4:20.46

    800 μέτρα ανδρών 1. Μπραμ Σομ Ολλανδία 1:48.79 2. Ρενέ Χερμς Γερμανία 1:49.14 3. Ρικάρντ Πελ Σουηδία 1:49.40 4. Τζίμι Λομπά Γαλλία 1:49.47 5. Σεργκέι Κοζχέβνικοβ Ρωσία 1:49.81 6. Μίροσλαβ Φορμέλα Πολωνία 1:49.83 7. Κρις Μος Μεγ.Βρετ. 1:51.04 8. Κρίστιαν Νονχάουσερερ Ιταλία 1:51.15

    400 μέτρα ανδρών 1. Ντμίτρι Φόρσεφ Ρωσία 46.46 2. Μπρις Πάνελ Γαλλία 47.05 3. Ρόμπερτ Τόμπιν Μεγ. Βρετ. 47.26 4. Αντρέα Μπαρμπέρι Ιταλία 47.64 5. Πιότρ Ντλουγκοσιέλσκι Πολωνία 47.75 6. Σεμπαστιάν Γκάτζκα Γερμανία 48.13 7. Τόμας Νικίτιν Σουηδία 48.29 8. Γέλε Χάισεν Ολλανδία 48.44

    60 μέτρα ανδρών 1. Τζέισον Γκάρντενερ Μεγ. Βρετ. 6.51 2. Σιμόνε Κόλιο Ιταλία 6.63 3. Λούκας Χίλα Πολωνία 6.65 4. Αλεξάντερ Κοσενκόου Γερμανία 6.68 5. Ρόναλντ Πογκνό Γαλλία 6.71 6. Αλεξάντερ Σμιρνόφ Ρωσία 6.74 7. Πάτρικ Λόβγκρεν Σουηδία 6.78 8. Μάρτεν Χάισεν Ολλανδία 6.83

    3000 μέτρα ανδρών 1. Γκερτ Γιαν Λίεφερς Ολλανδία 7:49.70 2. Ισμαϊλ Σγκιρ Γαλλία 7:51.28 3. Σαλβατόρε Βινθέντι Ιταλία 7:51.89 4. Γιαν Φίτσχεν Γερμανία 7:52.21 5. Γιάρεντ Σέγκουμο Πολωνία 7:54.04 6. Πάβελ Ποταπόβιτς Ρωσία 7:54.09 7. Ερικ Σζόκβιστ Σουηδία 8:02.87 8. Μάικλ Σκίνερ Μεγ. Βρετ. 8:09.84

    60 μέτρα εμπόδια ανδρών 1. Αντρέα Τζιακόνι Ιταλία 7.72 2. Γκρέγκορι Σέντοκ Ολλανδία 7.80 3. Μοχ. Σίλαχ-Φρέκλετον Μεγ. Βρετ. 7.81 4. Γιαν Σχίντζιελορτζ Γερμανία 7.82 5. Ιγκόρ Περεμότα Ρωσία 7.83 6. Σεμπαστιέν Ντένις Γαλλία 7.84 7. Τόμας Σκιγκατζέφσκι Πολωνία 7.89 8. Ρόμπερτ Κρόνπεργκ Σουηδία ακυρώθηκε

    800 μέτρα γυναικών 1. Όλγκα Ρασπόποβα Ρωσία 2:00.41 2. Τζο Φεν Μεγ. Βρετ. 2:00.54 3. Τετιάνα Πέτλιουκ Ουκρανία 2:01.14 4. Μέιτι Μαρτίνεθ Ισπανία 2:01.58 5. Μόνικα Γκράντσκι Γερμανία 2:02.01 6. Βιργκινίε Φουκέτ Γαλλία 2:03.71 7. Τζοάνα Κάτσορ Πολωνία 2:07.18 8. ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑ 2:07.44

    Σκυταλοδρομία γυναικών (800Χ600Χ400Χ200) 1. Ρωσία 4:46.14 Βασέντσεβα Κχρουτσέλεβα Λισνιτσένκο Κχαμπάροβα 2. Γερμανία 4:47.92 Φρίντριχ Σοτ Νόιμπερτ Ρόκμαϊερ 3. Μεγάλη Βρετανία 4:52.18 Λιν Μεαντάους Καραγκούνη Μαντουάκα 4. Ουκρανία 4:52.68 Μισίρουκ Πέτλιουκ Πίγκιντα Ζχουραβλίοβα 5. Ισπανία 4:52.85 Ντέσβιατ Εστεβέζ Κορκόλες Σαντς 6. Πολωνία 4:55.96 Βισνιόβσκα Πσκιτ Μπεϊνάρ Ραντέτσκα 7. Γαλλία 4:55.99 Βαλντονάντο Μπάμπιν Ανάχαρσι Μανγκ 8. ΕΛΛΑΔΑ 5:08.01 ΦΙΛΑΝΔΡΑ ΠΡΕΝΤΖΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗ

    Σκυταλοδρομία Ανδρών 1. Ρωσία 4:12.26 Μπογκντάνοφ Ρουντνίτσκι Ουσόφ Σεργκέιεφ 2. Ολλανδία 4:12.52 Όκεν Σομ Χούγκμοεντ Βαν Μπάλκομ 3. Γερμανία 4:14.65 Φράιμαν Φάλερ Σουίλιμς Ούνγκερ 4. Γαλλία 4:15.70 Πλανκέ Μαρτιά Γκαλί Μέλφορντ 5. Ιταλία 4:16.05 Ρονκάλι Σκιάντρα Γκαλέτι Ντονάτι 6. Πολωνία 4:16.10 Κρζόσεκ Γκασιέφσκι Νταμπρόβσκι Χίλα 7. Μεγάλη Βρετανία 4:19.90 Ρέινολντς Μπέιλι Πότερ Μπίσι 8. Σουηδία 4:21.52 Ντίρσε Πελ Γιόχανσον Μαρτίνεθ

    3000 μέτρα γυναικών 1. Έλενα Ζαντορόζναγια Ρωσία 8:53.45 2. Λίντια Τσογέσκα Πολωνία 8:53.62 3. Σαμπρίνα Μόκενχοπτ Γερμανία 9:01.00 4. Λόρενς Ντουκενόι Γαλλία 9:07.50 5. Κριστίνα Πετίτε Ισπανία 9:10.77 6. Τετιάνα Γκολοβτσένκο Ουκρανία 9:17.61 7. Φρέγια Μουρέι Μεγ. Βρετ. 9:23.17 8. ΠΑΓΩΝΑ ΝΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ 9:40.88

    Τριπλούν ανδρών 1. Κριστιάν Όλσον Σουηδία 17.31μ 2. Βίκτορ Γκουσχισίνκι Ρωσία 16.94μ 3. Φαμπρίτσιο Ντονάτο Ιταλία 16.65μ 4. Τζούλιεν Κάπεκ Γαλλία 16.48μ 5. Γιάσεκ Καζιμιερόφσκι Πολωνία 16.39μ 6. Τσαρλς Φρίντεκ Γερμανία 15.76μ 7. Φέμι Ακινσάνια Μεγ. Βρετ. 15.57μ 8. Μάρτιν Ντέλισεν Ολλανδία 14.63μ

    Σφαιροβολία γυναικών 1. Ιρίνα Κχουντοροσκίνα Ρωσία 18.75μ 2. Κριστίνα Ζαμπάβσκα Πολωνία 18.50μ 3. Ναντίνε Κλάινερτ Γερμανία 18.38μ 4. ΕΙΡΗΝΗ ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑ 17.39μ 5. Λόρενς Μανφρεντί Γαλλία 17.36μ 6. Μαρτίνα Ντε Λα Πουέντε Ισπανία 16.55μ 7. Τετιάνα Νασόνοβα Ουκρανία 16.25μ 8. Τζοάν Ντάνκαν Μεγ. Βρετ. 15.36μ

    ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ 1. Ρωσία 82 2. Γερμανία 64 3. Ουκρανία 46,5 4. Πολωνία 41 5. Ισπανία 39,5 6. Βρετανία 35 7. ΕΛΛΑΔΑ 33 8. Γαλλία 28

    ΑΝΔΡΕΣ 1. Γαλλία 50 2. Ρωσία 48 3. Γερμανία 46 4. Ιταλία 45 5. Ολλανδία 43 6. Μεγάλη Βρετανία 35 7. Πολωνία 35 8. Σουηδία 29

    [05] Εκλογές

    Της OPINION και της MRB Νέες δημοσκοπήσεις

    (14/2/2004 8:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δυο νέες δημοσκοπήσεις δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, οι οποίες καταγράφουν τις αντιδράσεις των πολιτών μετά τις νέες εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της OPINION που δημοσιεύεται στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται μουδιασμένος και "κουμπωμένη" η βάση της ΝΔ. Στην έρευνα της MRB, που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, η Νέα Δημοκρατία κρατάει τη διαφορά με το ΠΑΣΟΚ κατά 3% .

    Τι δείχνει η έρευνα της OPINION

    Συγκεκριμένα, η έρευνα της OPINIOΝ, η οποία διενεργήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου τηλεφωνικά σε 1.001 άτομα πανελλαδικά, δείχνει ότι το 33% του ακροατηρίου των δύο κομμάτων απαντά ότι είναι καλός ο διάλογος με τους κ.κ. Μάνο, Ανδριανόπουλο και Παπαθεμελή, αλλά ο "γάμος" χρειάζεται περισσότερο χρόνο γνωριμίας . Στο ερώτημα τι γνώμη έχετε για τη Μαρία Δαμανάκη και τον Μ. Ανδρουλάκη το 30,2% απαντά θετική, το 10,2% μάλλον θετική, το 7,4% μάλλον αρνητική, το 39,3% αρνητική, ενώ το 12,2% απαντά δεν με ενδιαφέρει ή δεν γνωρίζω. Οι απαντήσεις των ατόμων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2000 είναι: 60,6%, 14,4%, 3,9%, 16,2% και 4,8% αντίστοιχα.

    Στο ίδιο ερώτημα τι γνώμη έχετε για τον κ. Α. Ανδριανόπουλο και τον κ. Στ. Μάνο οι απαντήσεις είναι: 23,8% θετική, 9,7% μάλλον θετική, 8,1% μάλλον αρνητική, 45,6% αρνητική, ενώ το 12,2% απαντά δεν με ενδιαφέρει ή δεν γνωρίζω. Οι απαντήσεις των ατόμων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2000 είναι: 46,3%, 16,5%, 4,8%, 26,6%, 5,7% αντίστοιχα.

    Στο ίδιο ερώτημα για τον κ. Στ. Παπαθεμελή το 27,8% απαντά θετικά, το 13,3% μάλλον θετικά, το 9,3% μάλλον αρνητικά, το 36,1% αρνητικά, ενώ το 13,3% απαντά δεν με ενδιαφέρει ή δεν γνωρίζω. Οι απαντήσεις όσων ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2000 είναι: 46,5%, 15,9%, 7,1%, 24,8% και 5,8% αντίστοιχα.

    Τι δείχνει της MRB

    Η δεύτερη δημοσκόπηση, της MRB, δίνει προβάδισμα 3% στη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ. Η έρευνα έγινε με ερωτηματολόγιο και κάλπη, πανελλαδικά, σε δείγμα 2000 ατόμων από 4-10 Φεβρουαρίου. Το ποσοστό λάθους είναι περίπου 2,10%.

    Σύμφωνα με την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 36,9%, η ΝΔ 39,9%, το ΚΚΕ 5,3%, ο ΣΥΝ 3%, το ΔΗΚΚΙ 1,5%, το ΛΑ.Ο.Σ 1,3%, άλλο κόμμα 1,6%, λευκό 1,9%, άκυρο 1,6%, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που φτάνει το 7,1%. Οσον αφορά τη συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ το ποσοστό φτάνει το 79%, ενώ της ΝΔ το 92,3%. Στην παράσταση νίκης , το 53,3% πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ (55,9% έδειχνε η προηγούμενη μέτρηση) και το 31,4% πιστεύουν ότι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ (η προηγούμενη μέτρηση έδειχνε 30,7%). Η διαφορά είναι 21,9% ενώ στην προηγούμενη μέτρηση ήταν 25,2%.

    Στο ερώτημα ποιός πιστεύεται ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 45,6% λέει ο Γ. Παπανδρέου και το 41,8% ο Κ. Καραμανλής. Η διαφορά είναι 3,8% ενώ στην προηγούμενη μέτρηση ήταν 2,7%.

    Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου οι απαντήσεις είναι: 40,8% η ΝΔ και 38,6% το ΠΑΣΟΚ, (προηγούμενη μέτρηση ήταν 41,5% και 37,2% αντίστοιχα).

    [06] Εκλογές

    Σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω Την ενίσχυση του ΚΚΕ ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα

    (14/2/2004 9:33:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ ΣαβούρδουΠηγή: ΑΠΕ

    Πρόσκληση προς τους αριστερούς πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ και ταυτόχρονα να πάψουν να έχουν συναισθηματική ή ιστορική εξάρτηση από το ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε συγκέντρωση στο Αιγάλεω. Το ΠΑΣΟΚ δεν σώζεται με τίποτα και το λαϊκό κίνημα θα δυναμώσει μόνο με την εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ και με την υπερψήφιση του ΚΚΕ, είπε η κ. Παπαρήγα. Επίσης, κάλεσε τα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά ψήφιζαν τη ΝΔ να συνειδητοποιήσουν ότι δεν τιμωρούν το ΠΑΣΟΚ ψηφίζοντας ΝΔ, γιατί αν το κόμμα αυτό γίνει κυβέρνηση δεν θα έχει καμιά διαφορά από το σημερινό κυβερνών κόμμα γιατί τα προγράμματά τους είναι πανομοιότυπα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 February 2004 - 21:52:19 UTC