Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζητά ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς Επιστολή
  • [02] Απαντητική επιστολή Καραμανλή σε Κωνσταντόπουλο
  • [03] Αστυνομικοί εναντίον διαδηλωτών Μετεκλογικά επεισόδια στο Ιράν
  • [04] Τους έκαψαν ζωντανούς Σφαγή 200 αμάχων στην Ουγκάντα
  • [05] Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής η Πέμπτη Συμφωνία για το debate
  • [06] Δήλωση Γραμματέα Τομέα Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ Νίκου Αθανασάκη
  • [07] "Αντεθνικό" το σχέδιο Ανάν Παρέμβαση Χριστόδουλου για το Κυπριακό
  • [08] Ευτυχώς δίχως θύματα Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ψυχικό
  • [09] Επεισόδια στο Ηράκλειο από οπαδούς του Ολυμπιακού
  • [10] Ελληνικό Καρναβάλι
  • [11] Αποδήμησε εις Κύριον η Spot Πένθος στο Λευκό Οίκο
  • [12] Συναντήθηκε με παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές Σε Ασπρόπυργο και
  • [13] Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Δράμα Διαμαρτυρία απολυμένων της
  • [14] Συναγερμός στους Δημοκρατικούς Υποψήφιος και πάλι ο Ραλφ Νέιντερ

    [01] Εκλογές

    Ζητά ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς Επιστολή Κωνσταντόπουλου σε Παπανδρέου και Καραμανλή

    (21/2/2004 1:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: ΑΠΕ

    Την αποδοχή της πρότασης για μία τουλάχιστον τηλεοπτική συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών ζητά με επιστολή του στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το κύριο επιχείρημα που προβάλλει ο κ. Κωνσταντόπουλος στην επιστολή του είναι ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να γνωρίζουν πώς τα δύο μεγάλα κόμματα και που διεκδικούν την κυβέρνηση και οι υποψήφιοι αρχηγοί απαντούν στην κριτική της Αριστεράς. Ο κ. Κωνσταντόπουλος το Σαββατοκύριακο επισκέπτεται τους νομούς Ημαθίας και Δράμας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδρίαση Διακομματικής Επιτροπής

    [02] Εκλογές

    Απαντητική επιστολή Καραμανλή σε Κωνσταντόπουλο

    (21/2/2004 6:59:00 μμ)

    Πηγή: Γραφείο Τύπου ΝΔ

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Συνασπισμού και επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Ψηφοδέλτιο κ. Ν. Κωνσταντόπουλο, με θέμα τον προεκλογικό τηλεοπτικό διάλογο, μεταξύ όλων των πολιτικών Αρχηγών.

    Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

    "Αγαπητέ Νίκο,

    Όπως γνωρίζεις, από την 12/1/04, έχω προτείνει αυτή τη συζήτηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Βουλής και Ευρωβουλής, θέση στην οποία και παραμένω πιστός. Ο κ. Παπανδρέου μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει θετικά, κάτι το οποίο ελπίζω να πράξει σύντομα. Προσωπικά πιστεύω ότι η ποιότητα της δημοκρατίας πλήττεται όταν απουσιάζει ο διάλογος. Ότι ο πολιτικός πολιτισμός δεν προάγεται με τον αποκλεισμό της Αριστεράς. Συμφωνώ μαζί σου ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των κομμάτων, ώστε να τις συγκρίνουν, να τις αξιολογήσουν και να επιλέξουν ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς"

    Φιλικά Κώστας Καραμανλής

    [03] Διεθνή

    Αστυνομικοί εναντίον διαδηλωτών Μετεκλογικά επεισόδια στο Ιράν

    (22/2/2004 2:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης ΘεοδώρουΠηγή: ΑΠΕ, BBC

    Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στις επαρχίες Φιρουζαμπάντ και Κουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν. Στη Φιρουζαμπάντ, πολίτες, που διαδήλωναν καταγγέλλοντας εκλογικές παρατυπίες στη διαδικασία της Παρασκευής, επιτέθηκαν κατά της νομαρχίας, του δημαρχείου και του δικαστικού μεγάρου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να ανοίξουν πυρ εναντίον τους. Αφορμή για το επεισόδιο στάθηκε μια ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη και έκανε λόγο για μεγάλη προσέλευση στις κάλπες στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, όπου εξελέγη ο συντηρητικός υποψήφιος, Σεγιέντ Χαντί Ταμπαταμπάι. Άλλα τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν στην Κουζεστάν, όταν ξέσπασαν επεισόδια μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην πόλη Ιζέχ. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής εκλογικά αποτελέσματα, οι συντηρητικοί, που υποστηρίζονται από το ισλαμικό ιερατείο, προηγούνται με μεγάλη διαφορά, ενώ χαμένοι είναι οι μεταρρυθμιστές, που αναμένεται να κερδίσουν 100 έδρες σε σύνολο 290.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προπορεύονται οι Συντηρητικοί στο Ιράν

    [04] Διεθνή

    Τους έκαψαν ζωντανούς Σφαγή 200 αμάχων στην Ουγκάντα

    (22/2/2004 5:59:00 μμ)

    Ειδήσεις > Διεθνή)&body=Σοκ στη διεθνή κοινότητα προκαλεί η σφαγή 200 ανθρώπων στην Ουγκάντα από τους αντάρτες του LRA.

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Διακόσιοι άνθρωποι σφαγιάστηκαν το Σάββατο από τους αντάρτες του στρατού αντίστασης του Κυρίου (LRA) στην Ουγκάντα. Ο προηγούμενος απολογισμός, που βασίζεται στη μαρτυρία ενός καθολικού ιεραπόστολου, έκανε λόγο για 173 νεκρούς. Σύμφωνα με τον ιεραπόστολο, οι αντάρτες έβαλαν εναντίον των αμάχων με βαρέα όπλα και στη συνέχεια πυρπόλησαν τον προσφυγικό τους καταυλισμό. Ο ιεραπόστολος ανέφερε επίσης ότι από τους συνολικά 173 νεκρούς οι 57 έχουν ήδη ενταφιαστεί. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σφαγή που έχει σημειωθεί από τους αντάρτες στην Ουγκάντα τα τελευταία χρόνια. Ο "στρατός αντίστασης του Κυρίου" (LRA) μάχεται για την ανατροπή της κυβέρνησης Μουσεβένι στην Ουγκάντα από το 1986. Επίσημα, η κυβέρνηση και ο στρατός ισχυρίζονται ότι έχουν καταφέρει να τον εξαλείψουν, γεγονότα όμως όπως το χθεσινό, επιβεβαιώνουν ακριβώς το αντίθετο.

    Δεκάδες τραυματίες

    Από την πλευρά του, ο Τσαρλς Ανγκίρο, ένα μέλος της τοπικής Βουλής κάνει λόγο για τη σφαγή 192 αμάχων, ενός στρατιώτη και πέντε κυβερνητικών πολιτοφυλάκων.

    Επιπλέον, όπως αναφέρει, τουλάχιστον 4500 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, αφού οι ένοπλοι πυρπόλησαν τις 480 αχυρένιες καλύβες στις οποίες έμεναν.

    Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι και οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση.

    Η Κάρλα Μαρτίνεζ, μέλος της οργάνωσης "Γιατροί χωρίς Σύνορα", δήλωσε ότι τουλάχιστον πενήντα τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο περιφερειακό νοσοκομείο της πόλης και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

    [05] Εκλογές

    Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής η Πέμπτη Συμφωνία για το debate

    (22/2/2004 3:58:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε συμφωνία για το θέμα των τηλεοπτικών αναμετρήσεων των πολιτικών αρχηγών κατέληξαν οι εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετά από νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή. Όπως ανακοίνωσε ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μιας τηλεοπτικής συζήτησης, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, με τη θεματολογία που έχει συμφωνηθει. Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της είναι το βράδυ της Πέμπτης ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα των δημοσιογράφων αλλά και μερικές διαδικαστικές λεπτομέρειες.

    Πέντε θεματικές ενότητες

    Το βράδυ της Πέμπτης, θα διεξαχθεί πιθανότατα, η τηλεοπτική αναμέτρηση των δυο πολιτικών αρχηγών και θα έχει πέντε θεματικές ενότητες, για την Εξωτερική Πολιτική, την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση.

    Παράλληλα, οι δημοσιογράφοι θα έχουν την δυνατότητα στο τέλος της τηλεοπτικής αναμέτρησης να υποβάλουν ερωτήσεις με ελεύθερο θέμα .

    Συμφωνήθηκε επίσης η χρονική διάρκεια των απαντήσεων να μην υπερβαίνει το ενάμισι λεπτό , ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται το "πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι" θα συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δήλωση Γραμματέα Τομέα Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ Νίκου Αθανασάκη

    Σε εκκρεμότητα το debate

    Διαβουλεύσεις για το debate

    Απαντητική επιστολή Καραμανλή σε Κωνσταντόπουλο

    Επιστολή Κωνσταντόπουλου σε Παπανδρέου και Καραμανλή

    Συνεδρίαση Διακομματικής Επιτροπής

    Συμφωνία για τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις

    [06] Εκλογές

    Δήλωση Γραμματέα Τομέα Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ Νίκου Αθανασάκη

    (22/2/2004 3:35:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Ρουσόπουλο, ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Σε σημερινή επικοινωνία με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. κ. Ρουσόπουλο συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση της τηλεοπτικής συζήτησης των Προέδρων των δύο κομμάτων κ.κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή.

    Συνολικά, σε ότι αφορά τη διαδικασία των συζητήσεων αυτών μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. υπενθυμίζουμε τα παρακάτω: Στην αφετηρία των συζητήσεών μας η Ν.Δ. πρότεινε ελεύθερη συζήτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις και το ΠΑΣΟΚ ουσιαστική αναλυτική συζήτηση με συγκεκριμένη θεματολογία, με δυνατότητα ένταξης οποιουδήποτε θέματος στη θεματολογία αυτή.

    Συμφωνήθηκε η συζήτηση να διεξαχθεί σε πέντε θεματικές ενότητες και με ένα γύρο ερωτήσεων γενικής πολιτικής εκτός των συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων.

    Η διάρκεια αυτής της συζήτησης με το σύνολο της θεματολογίας υπολογίσθηκε ότι θα ήταν μεγαλύτερη των δυόμισι ωρών, με αυτονόητα τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή τη μεγάλη, για τηλεοπτική συζήτηση, διάρκεια. Προτείναμε τον καταμερισμό της συμφωνημένης θεματολογίας, σε δύο συζητήσεις ώστε να μπορεί να γίνει αναλυτικότερος διάλογος. Την πρόταση αυτή δεν δέχθηκε η Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι περισσότερες της μιας συζητήσεις θα μπορούσαν να γίνουν μόνο με επανάληψη της πρώτης συζήτησης με το σύνολο της θεματολογίας.

    Προτείναμε να διευρυνθεί η δυνατότητα οργάνωσης της συζήτησης για το σύνολο της θεματολογίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε μια συζήτηση σε λογικό τηλεοπτικό χρόνο, περίπου μιάμισης ώρας, το οποίο είχε εναλλακτικά υπολογισθεί και στην πρώτη συνάντηση. Ύστερα από τη θετική ανταπόκριση χθες της Ν.Δ., συμφωνήθηκε σήμερα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. η πραγματοποίηση μιας τηλεοπτικής συζήτησης, διάρκειας περίπου μιάμιση ώρας, με τη θεματολογία που έχει συμφωνηθεί.

    Μένει να συζητηθούν και να συμφωνηθούν οι επί μέρους λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της συζήτησης αυτής."

    [07] Εσωτερικά

    "Αντεθνικό" το σχέδιο Ανάν Παρέμβαση Χριστόδουλου για το Κυπριακό

    (22/2/2004 4:41:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Ευθεία παρέμβαση έκανε την Κυριακή ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο θέμα του Κυπριακού. Στο κήρυγμά του στον Άγιο Ανδρέα Πατησίων, χαρακτήρισε αντεθνικό το σχέδιο Ανάν και έκανε λόγο για πιέσεις των Αμερικανών προκειμένου να γίνει αποδεκτό ένα σχέδιο που οδηγεί στον αφελληνισμό της Κύπρου. Ο κ. Χριστόδουλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι η λύση που προτείνει το σχέδιο μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο στα θέματα της Θράκης και του Αιγαίου, ενώ κάλεσε το εκκλησίασμα σε "παροξυσμό προσευχής" αν και παραδέχτηκε ότι η Εκκλησία δεν έχει λόγο για το θέμα ούτε μπορεί να αλλάξει την τύχη των πραγμάτων.

    "Οι πολιτικοί αναγκάζονται να υιοθετήσουν μια λύση που δε θέλουν"

    "Οι θυσίες των Κυπρίων θα πάνε στράφι" (Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος)

    "Οι Κύπριοι πρέπει να ξεχάσουν την Ελλάδα, τη γλώσσα, τη σημαία για να υποταχθούν στους ισχυρούς της γης", είπε από άμβωνος ο Αρχιεπίσκοπος και ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται την περίοδο των διαπραγματεύσεων για να φωτίσει ο Θεός τους πολιτικούς ηγέτες "που πιέζονται να δεχθούν μια λύση που δεν την θέλουν κατά βάθος".

    "Οι Κύπριοι πρέπει να ξεχάσουν την Ελλάδα, τις εθνικές επετείους που δεν θα μπορούν να τις γιορτάζουν" συνέχισε ο κ. Χριστόδουλος λέγοντας ότι οι θυσίες των Κυπρίων που αγωνίστηκαν για την πατρίδα θα πάνε "στράφι" αν υιοθετηθεί μια λύση βάσει του σχεδίου Ανάν και ζητώντας από το Θεό "να βάλει το χέρι του ".

    [08] Εσωτερικά

    Ευτυχώς δίχως θύματα Υπό έλεγχο η φωτιά στο Νέο Ψυχικό

    (22/2/2004 3:44:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πυρκαγιά σε γυμναστήριο που στεγάζεται σε εμπορικό κέντρο του Νέου Ψυχικού ξέσπασε στις 2.20 το μεσημέρι. Αρχικά επικράτησε πανικός, καθώς μέσα στο γυμναστήριο υπήρχαν άτομα ενώ οι φλόγες απείλησαν και διπλανά καταστήματα. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε μισή ώρα, χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα.

    [09] Αθλητισμός

    Επεισόδια στο Ηράκλειο από οπαδούς του Ολυμπιακού

    (22/2/2004 7:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία ΤζεμπελίκουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν από οπαδούς του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο δύο ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού ξεκόλλησαν καθίσματα τα οποία άρχισαν να πετούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τα επεισόδια ξεκίνησαν εκτός γηπέδου και δεν άργησαν να επεκταθούν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από τη μήνη των οπαδών του Ολυμπιακού δε γλίτωσαν και οι κάμερες καθώς οι θερμόαιμοι φίλαθλοι έσπασαν μια κάμερα της ΝΕΤ και μία ενός άλλου τηλεοπτικού συνεργείου. Η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα για να διαλύσει τους οπαδούς. Ο αγώνας που μεταδόθηκε απευθείας από τη ΝΕΤ έληξε με νίκη του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ με 1-0.

    [10] Εσωτερικά

    Ελληνικό Καρναβάλι

    (22/2/2004 5:19:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Κορυφώνονται σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα οι εκδηλώσεις της Αποκριάς. Από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη εκδρομείς και καρναβαλιστές έχουν ενωθεί σε ένα ξέφρενο γλέντι κεφιού, μουσικής και χορού. Αν και ο καιρός δε φαίνεται να ευνοεί τις παρελάσεις που σχεδόν όλοι οι Δήμοι έχουν οργανώσει, ωστόσο, οι μασκαράδες δε φαίνονται να πτοούνται. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι στο καθιερωμένο καρναβάλι της Ξάνθης η παρέλαση των αρμάτων και των πληρωμάτων έγινε με χιονόπτωση. Πρωτεύουσα του καρναβαλιού η Πάτρα όπου και φέτος συνέρευσαν χιλιάδες κόσμου για να πάρουν μέρος ή παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη παρέλαση των αρμάτων που φέτος θα έχει δύο βασιλιάδες Καρνάβαλους.

    Σχετικά Links:

    Αφιέρωμα της ERTonline για της Απόκριες

    Πατρινό Καρναβάλι

    Ξανθιώτικο Καρναβάλι

    [11] Διάφορα

    Αποδήμησε εις Κύριον η Spot Πένθος στο Λευκό Οίκο

    (22/2/2004 12:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την απώλεια του αγαπημένου τους τετράποδου, της Spot πενθούν από χθες ο Τζορτζ Μπους και η σύζυγος του Λόρα. Το 14χρονο English spaniel , είχε σοβαρά προβλήματα υγείας και οι ιδιοκτήτες του, για να μην το βλέπουν να υποφέρει έδωσαν τη συγκατάθεση τους στον κτηνίατρο για να της γίνει ευθανασία. Η συμπαθέστατη σκυλίτσα, με το "προεδρικό pedigree", ήταν ο ένας από τους δυο αυτόπτες μάρτυρες (ο άλλος ήταν ο Barnie, ένα σκοτσέζικο τεριέ) στον παραλίγο πνιγμό του προέδρου Μπους με μπισκοτάκι pretzel το 2002. Μετά το θάνατο της, στο site του Λευκού Οίκου, καταχωρήθηκε το πλήρες της CV, αλλά και ένα video με τρυφερές της στιγμές με τον πλανητάρχη.

    Με "προεδρικό pedigree"

    Η Spot και ο Barnie, ήταν μάλιστα οι πρώτοι που "έσπευσαν" στον πλανητάρχη "για βοήθεια", όταν τον είδαν να λιποθυμά μετά το ατυχές περιστατικό.

    Η Spot, που θα γινόταν το Μάρτιο 15 χρόνων, ήταν η κόρη της Μίλι της αγαπημένης σκυλίτσας του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

    Αγαπούσε πολύ τις κροκέτες με γεύση μπέικον και είχε πάρει το όνομά της από τον Scott Fletche , έναν παίκτη της ομάδας μπέιζμπολ Τέξας Ρέιντζερς.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος "συγκλονίζεται" από απώλειες προεδρικών κατοικίδιων.

    Το 2002, η οικογένεια Κλίντον έχασε τον πολυαγαπημένο της Buddy, ένα καφέ lambrador retriever σε αυτοκινητικό δυστύχημα .

    Σχετικά Links:

    Site Λευκού Οίκου

    [12] Εκλογές

    Συναντήθηκε με παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές Σε Ασπρόπυργο και Μαραθώνα η Παπαρήγα

    (22/2/2004 6:36:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Στον Ασπρόπυργο και το Μαραθώνα περιόδευσε σήμερα η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και άσκησε κριτική στα δύο μεγάλα κόμματα. Στο Μαραθώνα συναντήθηκε και συζήτησε με ιδιοκτήτες θερμοκηπίων που υπέστησαν καταστροφές από την κακοκαιρία. Η κ. Παπαρήγα σχολίασε το γεγονός ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ασχολούνται με τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις λέγοντας: "Το καλύτερο ντιμπέιτ γίνεται στα χωράφια, εκεί που είναι τα θερμοκήπια κατεστραμμένα, εκεί που υπάρχουν προβλήματα, εκεί που υπάρχει λαός και υποφέρει". Η γ.γ. του ΚΚΕ εξέφρασε φόβους ότι η καταστροφή μπορεί να αξιοποιηθεί μετεκλογικά για "μια νέα επίθεση στον αγροτικό πληθυσμό" καθώς, όπως είπε, "κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα τέτοιο πρόβλημα, το χρησιμοποιούν ως πρόσχημα για να πάρουν γενικότερα μέτρα κατά των αγροτών".

    Ζήτησε μέτρα για την ενίσχυση των παραγωγών

    Η κ. Παπαρήγα ζήτησε άμεση και καθολική αποζημίωση για την παραγωγή και τις εγκαταστάσεις, πάγωμα των χρεών μέχρι την επανέναρξη της παραγωγής και χορήγηση άτοκων δανείων για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. Τελειώνοντας, η κ. Παπαρήγα είπε χαρακτηριστικά: "Η ΕΜΥ προβλέπει συντηρητική πολιτική και μετά τις εκλογές".

    Νωρίτερα, επισκεπτόμενη το Πνευματικό Κέντρο του Ασπρόπυργου, η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε χαμένη την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και ζήτησε τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων καθώς, όπως είπε, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι "χαστούκι σε όσους διαδίδουν την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια ", αλλά και ψήφος με ηθική αξία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον Ασπρόπυργο η Αλέκα Παπαρήγα

    Σχετικά Links:

    ΚΚΕ

    [13] Εσωτερικά

    Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Δράμα Διαμαρτυρία απολυμένων της SOFTEX στον Πάγκαλο

    (22/2/2004 7:03:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Με έντονο τρόπο ζήτησαν από το Θόδωρο Πάγκαλο την ένταξή τους σε πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών δεκάδες απολυμένοι της SOFTEX. Ο κ. Πάγκαλος κατά την προσέλευσή του σε κινηματογράφο της Δράμας όπου εκφώνησε πολιτική ομιλία, αντιμετώπισε δεκάδες απολυμένους της χαρτοβιομηχανίας οι οποίοι, κρατώντας μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα απαίτησαν την ένταξή τους σε προσυνταξιοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 190 από τους συνολικά 435 πρώην εργαζόμενους.

    "Εάν κυβερνούσε η ΝΔ δε θα υπήρχε SOFTEX"

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κι ενώ συνεχίζονταν οι διαμαρτυρίες των απολυμένων, ο κ. Πάγκαλος απάντησε στα συνθήματα λέγοντας: "Δεν βοηθάτε με τον τρόπο αυτό. Κάνετε ζημιά στον τόπο και τον εαυτό σας, με τις μαύρες σημαίες. Ούτε τα γιουχαΐσματα βοηθάνε στη λύση του προβλήματος. Ιδιαίτερα δεν βοηθάνε όταν στρέφονται εναντίον αυτών που ψάχνουν να δώσουν λύση στο πρόβλημά σας. Εάν η ΝΔ κυβερνούσε δε θα υπήρχε SOFTEX και το εργοστάσιο θα είχε κλείσει από το 1994 ".

    Η SOFTEX έκλεισε τα εργοστάσιά της στη Δράμα τον Αύγουστο του 2002 με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά 435 εργατοτεχνίτες και υπάλληλοι .

    [14] Διεθνή

    Συναγερμός στους Δημοκρατικούς Υποψήφιος και πάλι ο Ραλφ Νέιντερ

    (22/2/2004 7:17:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα ΠασχαλινούΠηγή: CNN-BBC

    Την πρόθεση του να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου, ανακοίνωσε την Κυριακή, μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press, του τηλεοπτικού δικτύου NBC, ο Ραλφ Νέιντερ. "Μετά από ώριμη σκέψη και υποκινούμενος από την επιθυμία μου να πάρει σύνταξη ο εκλεκτός πρόεδρος μας, αποφάσισα να κατέβω ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι "ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τους μεταβλητές της εξίσωσης". Ο Νέιντερ, εκφραστής μιας αντικαθεστωτικής νοοτροπίας και πολιτικής είχε κατέβει στις προεδρικές εκλογές του 2000 ως επικεφαλής των Πρασίνων, συγκεντρώνοντας ποσοστό μικρότερο του 3%. Παρόλα αυτά, πολλοί Δημοκρατικοί τον κατηγόρησαν ότι ευθύνεται για την οριακή ήττα του Αλ Γκορ, δεδομένου ότι στη Φλόριντα, την καθοριστική πολιτεία για την εκλογή του Μπους στην εξουσία, συγκέντρωσε 97.488 ψήφους.

    Κατά του διπολισμού

    " Η χώρα έχει πολλά προβλήματα και οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν πολλές αδικίες, οι οποίες δεν τους αξίζουν. Είναι κρίμα, να υπάρχει τόσο μεγάλη δύναμη και ευμάρεια σε τόσο λίγους ανθρώπους" δήλωσε ο Ραλφ Νέιντερ, μιλώντας στην εκπομπή του NBC, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση τόσο εναντίον των Δημοκρατικών όσο και εναντίον των Ρεπουμπλικάνων.

    "Και τα δυο κόμματα κόπηκαν από τις εξετάσεις, οι Ρεπουμπλικάνοι με βαθμολογία D- και οι Δημοκρατικοί με βαθμολογία D+" είπε χαρακτηριστικά.

    "Ας τον σταματήσει κάποιος"

    Η είδηση της υποψηφιότητας Νέιντερ, έχει θέσει σε συναγερμό τα στελέχη των Δημοκρατικών που φοβούνται επανάληψη του σκηνικού των εκλογών του 2000.

    Στη Φλόριντα, ο τότε επικεφαλής των Πρασίνων είχε λάβει 97.488 ψήφους και ο προεδρικός θώκος "είχε παιχτεί" στην οριακή διαφορά 537 ψήφων Μπους Γκορ.

    Αποκαλυπτική της ανησυχίας που επικρατεί και η δήλωση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών, Terry Mc Auliffe.

    "Δεν μπορούμε να έχουν τον Νέιντερ στην κούρσα. Πρόκειται για το μέλλον της χώρας μας. Αν οι πολίτες ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, για τη μείωση της ανεργίας, θα πρέπει να ψηφίσουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Καλώ τον οποιονδήποτε να μιλήσει στον Ραλφ Νέιντερ και να τον αποτρέψει "


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 22 February 2004 - 17:52:19 UTC