Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έπιασε" ΑΕΚ η Χαλκηδόνα
  • [02] Αιματηρή βομβιστική επίθεση στο Κιρκούκ
  • [03] Από το απόγευμα η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων Κούλουμα με άστατο

    [01] Αθλητισμός

    "Έπιασε" ΑΕΚ η Χαλκηδόνα

    (22/2/2004 11:11:00 μμ)

    Δύο στα δύο για τη Χαλκηδόνα απέναντι στην ΑΕΚ, στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου τη νίκησε για δεύτερη φορά (2-0), "έπιασε" την αντίπαλο της στην 5η θέση και αύξησε ακόμη περισσότερο τις ελπίδες της για έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, και παρέμεινε εννέα βαθμούς πίσω από την τρίτη θέση που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ξεκίνημα, η ΑΕΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν ήταν εύκολο να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της Χαλκηδόνας, που έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας και ασφυκτικό πρέσινγκ που παρέλυε την ανάπτυξη της ΑΕΚ, και όποτε είχε την ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση και στη δεύτερη καλή φάση της κατάφερε να δικαιωθεί.

    Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 18, όταν ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά πρόλαβε ο Κορακάκης και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ, ενώ στο 20 ήταν η σειρά του Παππά να απομακρύνει τη μπάλα πριν ο Οκκάς γίνει επικίνδυνος για την εστία του Έμπεντε.

    Από την ΑΕΚ έλειπε ο Τσιάρτας (ο Ντουμιτρέσκου τον κράτησε στο πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα), και μαζί η καλή κάθετη μπαλιά προς τους Οκκά, Λάκη, Λυμπερόπουλο. Η πιο καλή ευκαιρία ανήκε στην Χαλκηδόνα, στο 26, όταν από φάουλ του Σίμου ο Χιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά εξ επαφής του Ντάγκα.

    Ήταν ένα παιγνίδι που θύμιζε έντονα τον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν η Χαλκηδόνα είχε κάνει την έκπληξη νικώντας την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη. Και αυτή η εικόνα άρχισε να επαναλαμβάνεται, όταν στο 35 ο Κατεμής έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ αρκετά μέτρα έξω και πλάγια από τη περιοχή αιφνιδιάζοντας τον Χιώτη και γράφοντας το 1-0 για τη γηπεδούχο. Αυτές ήταν οι φάσεις ενός ανούσιου, κατά τ άλλα πρώτου, ημιχρόνου.

    Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στην Χαλκηδόνα, στο 58, όταν η κεφαλιά του Μακρή από τη μικρή περιοχή έφυγε πάνω από το δοκάρι του Χιώτη, αλλά ένα λεπτό αργότερα διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ζαχαρόπουλο, ο οποίος με υπέροχο μονοκόμματο σουτ εκμεταλλεύτηκε με ιδανικό τρόπο τη βαθιά μπαλιά του Κόγιογλου κι έγραψε το 2-0.

    Η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 68, όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής,αλλά ο Έμπεντε απομάκρυνε με εντυπωσιακό τρόπο. Στο 81, πάλι ο τερματοφύλακας της Χαλκηδόνας πρόλαβε προ του Πέτκοφ. Στο 86, κεφαλιά του Λάκη από πολύ ευνοϊκή θέση έφυγε άουτ, ενώ στο 93, σε κεφαλιά του Λυμπερόπουλου η μπάλα κατέληξε πάνω στον Έμπεντε.

    Διαιτητής: Καλόπουλος Κίτρινες : Ντάγκας, Κόγιογλου, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντινίδης

    Οι συνθέσεις ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Παππάς, Μικές, Σίμος, Κατεμής, Κόγιογλου, Κορακάκης, Ντάγκας, Δήμος (81 Γελαδάρης), Ζαχαρόπουλος, Μακρής (71 Αλτζάχερ) ΑΕΚ: Χιώτης, Μόρας (69 Κασάπης), Καψής, Κρέικ, Λάκης, Ζαγοράκης, Κάππος (52 Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Λυμπερόπουλος, Οκκάς (69 Ναλιτζής), Πέτκοφ.

    [02] Διεθνή

    Αιματηρή βομβιστική επίθεση στο Κιρκούκ

    (23/2/2004 10:36:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας συγκλόνισε σήμερα την πόλη του Κιρκούκ, στο Ιράκ. Στόχος ένα αστυνομικό τμήμα και ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι δέκα νεκροί, καθώς και 35 τραυματίες. Τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί, ενώ μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο άνδρας, που οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εναντίον του κτιρίου. Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί, έφθασε στη Βαγδάτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικής επίσκεψης, την τέταρτη στη χώρα, μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν. Τον Αμερικανό υπουργό υποδέχθηκε ο Αμερικανός διοικητής Πολ Μπρέμερ.

    Στόχος αποκλειστικά οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας

    Η είδηση της επίσκεψης του Ράμσφελντ μαθεύτηκε λίγο μετά την μετάδοση της πολύνεκρης έκρηξης.

    Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) έξω από το αστυνομικό τμήμα Ραχιμαουα, την ώρα που γινόταν η αλλαγής της βάρδιας.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις η επίθεση είχε στόχο αποκλειστικά τους ανθρώπους των ιρακινών σωμάτων ασφαλείας, δεδομένου ότι στην περιοχή δεν υπήρχε ούτε ένας ξένος στρατιώτης. Σημειωτέον ότι η ιρακινή αντίσταση κατηγορεί την τοπική αστυνομία για συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής. Από την κατάρρευση του καθεστώτος του Σαντάμ την περασμένη άνοιξη, περισσότεροι από 300 αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε επιθέσεις ή ανταλλαγές πυρών.

    Στην πλέον πρόσφατη διπλή επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκε στην πόλη του Αρμπιλ, περισσότεροι από 100 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο.

    [03] Εσωτερικά

    Από το απόγευμα η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων Κούλουμα με άστατο καιρό

    (23/2/2004 11:19:00 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Μπορεί ο καιρός να θέλησε να παραμείνει δύστροπος κατά τη σημερινή ημέρα, αλλά αυτό δεν πτόησε τους Έλληνες, που με κέφι σε παραδοσιακούς τόνους γιορτάζουν τα κούλουμα σε όλες τις γωνιές της χώρας. Σε αρκετές ελληνικές πόλεις και σε δήμους της Αθήνας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα διάφορες εκδηλώσεις, ενώ ο καιρός επιμένει με συννεφιά, τσουχτερό κρύο και βροχές. Από το πρωί είναι ανοιχτοί οι φούρνοι, τα παραδοσιακά παντοπωλεία και τα οπωροπωλεία, καθώς και η Βαρβάκειος αγορά της Αθήνας, όπου ήδη παρατηρείται μεγάλη κίνηση, προκειμένου να προμηθευτεί το κοινό τα εδέσματα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Οι τιμές στα φρούτα και τα λαχανικά εμφανίζουν αυξήσεις έως και 40%, ενώ τα θαλασσινά πωλούνται κάτω από τα περσινά επίπεδα. Η λαγάνα πωλείται προς 2,6 ευρώ. Η σημερινή ημέρα θα κλείσει με τη μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου.

    Επί ποδός η Τροχαία

    Στο μεταξύ, η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή, καθώς από το μεσημέρι θα αρχίσει η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου. Μόλις κριθεί αναγκαίο θα κάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ θα παραχωρήσει μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Να σημειώσουμε ότι από το 57ο έως το 53ο χλμ (πριν από την Κακιά Σκάλα) της εθνικής Αθηνών-Κορίνθου πραγματοποιούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης.

    Για το λόγο αυτό θα υπάρχουν τροχονόμοι από την τροχαία Μεγάρων που θα λαμβάνουν μέτρα, ενώ παρακαλούνται οι οδηγοί να δείξουν υπομονή και να προτιμούν να ακολουθούν την παλαιά εθνική οδό μεταξύ του κόμβου Αγίων Θεοδώρων-Κινέττας και των Μεγάρων.

    Για τη διευκόλυνση της επιστροφής απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στους εθνικούς δρόμους από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.

    Τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ενώ ανοιχτές είναι όλες οι πορθμειακές γραμμές της χώρας.

    Χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές

    Καιρό με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.

    Οι άνεμοι θα είναι νότιοι έως πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη, θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από μηδέν έως 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές, μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ είναι πιθανό να χιονίσει πρόσκαιρα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

    Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να ματαίωσαν τα σχέδια ορισμένων που σκόπευσαν να επιδοθούν στο πέταγμα του χαρταετού. Ωστόσο για εκείνους που θα το τολμήσουν η ΔΕΗ έχει μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές :

    Δεν πρέπει να πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτρικά σύρματα, γιατί αν ακουμπήσει πάνω τους ή μπλέξει σ αυτά, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής ρεύματος στην περιοχή. Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα σύρματα, τότε για λόγους ασφαλείας, δεν πρέπει να επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω στους πύργους ή τους στύλους της ΔΕΗ, ούτε σε μέρη που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε κάθε περίπτωση, που θα χρειαστείτε βοήθεια, πρέπει να ειδοποιήσετε τη ΔΕΗ (βλαβοληπτικά κέντρα) ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 23 February 2004 - 9:51:20 UTC