Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-02-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποινές φυλάκισης για τους αγρότες
  • [02] Κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ
  • [03] Μίλησε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης Στην Ελευσίνα η Ντόρα
  • [04] Εκτός έδρας νίκη για τη Χαλκηδόνα
  • [05] Επικράτησε η Προοδευτική του Πανηλειακού
  • [06] Για τις αιτιάσεις της ΝΔ όσον αφορά τους πόρους Παπανδρέου: "Είναι
  • [07] Για την 22η αγωνιστική Τα αποτελέσματα της Α΄εθνικής
  • [08] Ενθουσιώδης υποδοχής στη Θεσσαλονίκη "Προσκλητήριο Νέας Πολιτικής"
  • [09] "Είμαστε η μεγάλη έκπληξη" Η κεντρική ομιλία του Γ.Καρατζαφέρη
  • [10] "Υπάρχει ακόμα διαχωρισμός Αριστεράς-Δεξιάς" Στη Μυτιλήνη ο Νίκος
  • [11] Επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Στην Πάτρα η Αλέκα Παπαρήγα
  • [12] Κωνσταντίνου και Γκονζάλες οι πρωταγωνιστές Παναθηναϊκός - Αιγάλεω 2-0

    [01] Εσωτερικά

    Ποινές φυλάκισης για τους αγρότες

    (29/2/2004 7:29:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σε ποινές φυλάκισης από έξι μήνες έως δύο χρόνια καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών 25 αγρότες, επειδή το Φεβρουάριο του 2002, κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ορισμένοι από αυτούς κατέλαβαν και έκλεισαν, για μικρό χρονικό διάστημα, τον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης-Καβάλας, στην περιοχή των Κερδυλλίων. Ανάμεσα στους 25 είναι δύο στελέχη και υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, στο Νομό Δράμας. Ο λόγος για τους Γιάννη Στεφανίδη και Σταύρο Μπατζέλα. Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Δράμας και Σερρών του ΚΚΕ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι "με την δίκη αυτή αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά η αντιδραστική-αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης. Είναι μια πολιτική, που καταδικάζει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό την φτωχομεσαία αγροτιά και στέλνει στα δικαστήρια όσους τολμούν να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να αγωνισθούν για το δίκαιο τους". Οι τότε κινητοποιήσεις των αγροτών είχαν στόχο καλύτερες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, άμεση καταβολή των κοινοτικών επιδοτήσεων, εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειες τους.

    [02] Αθλητισμός

    Κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ επί του ΟΦΗ

    (29/2/2004 7:50:00 μμ)

    Απόλυτη ήταν η κυριαρχία του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο "Δικέφαλος του Βορρά" πήρε τη νίκη με 2-0 αποδεικνύοντας με την εμφάνισή του ότι είναι αποφασισμένος να κρατήσει την 3η θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε, οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος και με διαφορά 8 βαθμών από το Αιγάλεω (αντιμετωπίζει σήμερα τον Παναθηναϊκό), η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη βρίσκεται μια «ανάσα από τη διοργάνωση των πρωταθλητών.

    Υπεροχή του Δικεφάλου

    Με τη συγκλονιστική συμπαράσταση 15.000 φίλων του, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά και η υπεροχή του στο πρώτο ημίχρονο ήταν καθολική. Ο ΟΦΗ περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο, βλέποντας τον Σαλπιγγίδη (14΄) να στέλνει τη μπάλα πρώτα άουτ με εκτέλεση φάουλ και στη συνέχεια στο δοκάρι του Χανιωτάκη με σουτ από κοντά στο 20΄. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 29΄ όταν μετά από έξοχη κεφαλιά-ασίστ του Χρήσου Μαλαδένη, ο Γιασεμή από πολύ κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κύπριος, όμως, έχασε απίστευτη ευκαιρία να "τελειώσει" το ματς στο 45΄, όταν μετά την παράλληλη πάσα του Σαλπιγγίδη, μόνος σε "άδειο" τέρμα, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

    Ό,τι δεν έκανε ο Γιασεμή, το έκανε ο παίκτης-αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος. Μόλις στο 8ο λεπτό του β΄ ημιχρόνου (53΄) ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με βολίδα έξω από την περιοχή έγραψε το 2-0, πέτυχε το 13ο φετινό του γκολ και «καθάρισε το ματς για τον ΠΑΟΚ.

    [03] Εκλογές

    Μίλησε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης Στην Ελευσίνα η Ντόρα Μπακογιάννη

    (29/2/2004 7:50:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το ΠΑΣΟΚ δεν απέτυχε ολοκληρωτικά, αλλά "απέτυχε σε βασικές παραμέτρους της ζωής μας", δήλωσε σε ομιλία της στην Ελευσίνα η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη. Ως παραδείγματα έφερε το ολοκαίνουργιο νοσοκομείο του Θριασίου, στο οποίο "υπάρχει δραματική έλλειψη προσωπικού", την είσοδο στην ΟΝΕ καθώς και το ρυθμό ανάπτυξης στο 4%, που "ούτε δίκαια κατανέμεται, ούτε μόνιμη είναι, ούτε στηρίζεται στην ανταγωνιστικότητά μας, αφού βασίζεται κυρίως στους κοινοτικούς πόρους κι στα ολυμπιακά έργα". Μιλώντας στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι, η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί από μια απλή αλλαγή στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ, "όσο κι αν η αλλαγή αυτή είναι ευχάριστη για μερικούς καλοθελητές... Στις 7 Μαρτίου ο λαός θα κάνει κυβέρνηση τη ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, κατέληξε η δήμαρχος Αθηναίων.

    [04] Αθλητισμός

    Εκτός έδρας νίκη για τη Χαλκηδόνα

    (29/2/2004 7:58:00 μμ)

    Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Χαλκηδόνα, που επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής. Μια νίκη που φέρνει την ομάδα του Γιώργου Παράσχου ακόμη πιο κοντά στο "όνειρο", το οποίο δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στην "παρθενική" χρονιά της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί της ΑΕΚ, οι παίκτες του Παράσχου απείλησαν τους γηπεδούχους πρώτα με φάουλ του Γελαδάρη στο 10΄ και στη συνέχεια με αριστερό σουτ του Ζαχαρόπουλου. Και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Όμως, τα πάντα κρίθηκαν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Τότε, στο 44΄, ο Ζαχαρόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γελαδάρη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσιμπλίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, επειδή χτύπησε εκτός φάσης τον Χάλαρη. Η Χαλκηδόνα πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ και αριθμητικό πλεονέκτημα, στοιχεία που απλοποιούσαν... δραματικά το έργο της στο δεύτερο ημίχρονο. Και έτσι έγινε... Μέσα σε λίγα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ενώ οι παίκτες του Ιωνικού έμοιαζαν... χαμένοι μέσα στο γήπεδο.

    [05] Αθλητισμός

    Επικράτησε η Προοδευτική του Πανηλειακού

    (29/2/2004 8:09:00 μμ)

    "Ανάσα" για την Προοδευτική, που επικράτησε 2-0 του Πανηλειακού στο γήπεδο της Νίκαιας στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής. Η "Πρόο" παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (13β.), όμως βρίσκεται πλέον σε απόσταση "βολής" από τον σημερινό της αντίπαλο και την Καλλιθέα, που μοιράζονται τη 14η θέση με 15 βαθμούς. Τα πρώτα 45 λεπτά θα ξεχαστούν γρήγορα από τους 300... γενναίους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο και από όσους είδαν το ματς τηλεοπτικά. Οι δύο ομάδες πρόσεξαν υπέρ το δέον προσοχή την άμυνά τους και δεν σημειώθηκε καμία αξιόλογη φάση, με εξαίρεση ίσως το σουτ του Θωμαϊδη από καλή θέση στο 41΄ που εξουδετέρωσε ο Στρακόσια.

    Δεν έχασε τις ευκαιρίες

    Η Προοδευτική είχε τη δική της ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (47΄) όταν ο Καζάντζης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Λιούρδη, όμως σούταρε άουτ. Ο έμπειρος επιθετικός δεν έχασε και δεύτερη ευκαιρία. Στο 58΄ μετά από μπαλιά του Φρατζέσκου, ο Καζάντζης εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενουμένων και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

    Από εκεί και πέρα, ο Πανηλειακός απείλησε με τους Μαρκορά (65΄) και Τσίγκα (71΄) όμως ο Φώτο Στρακόσια δήλωσε "το παρών" και στις δύο περιπτώσεις. Και η "Προό", όμως, είχε τη δική της ευκαιρία, όταν ο Λιούρδης απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Κώστα Φρατζέσκου στο 79΄. Ο "σπεσιαλίστας" των φάουλ δικαίωσε τη φήμη του στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιούρδη και διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δευτερόλεπτα πριν ο Γερμανάκος σφυρίξει τη λήξη του αγώνα.

    [06] Εκλογές

    Για τις αιτιάσεις της ΝΔ όσον αφορά τους πόρους Παπανδρέου: "Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια ψέματα"

    (29/2/2004 9:03:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Κορυφώνει την προεκλογική επίθεσή του στη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Παπανδρέου. Σε ομιλία του στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Βαθύ της Σάμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι, συμβιβάζεται με ακροδεξιά στοιχεία, που εκφράζουν ρατσιστικές απόψεις και διώχνει δημοκρατικά σκεπτόμενους φιλελεύθερους ενώ χαρακτήρισε "ψέματα" τους ισχυρισμούς της Νέας Δημοκρατίας περί πόρων, που πήγαν στη διαφθορά και τη διαπλοκή και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι, επιδιώκει να επανιδρύσει το παλαιό κομματικό κράτος για τους οπαδούς της. "Μιλά η ηγεσία της ΝΔ, για τεράστιους πόρους, που πήγαν δήθεν στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια ψέματα το 2004", παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    "Η ΝΔ πολέμησε κάθε αλλαγή"

    "Με εμπρηστικούς και ψευδείς ισχυρισμούς και υπονοούμενα, η ηγεσία της ΝΔ διχάζει τους Έλληνες, σε έντιμους και ανέντιμους και υπόσχεται την επανίδρυση του κομματικού κράτους για τα δικά της παιδιά....

    "Οι τεράστιοι πόροι, έγιναν περιουσία του ελληνικού λαού. Πήγαν σε έργα σε όλη τη χώρα. Σε δεκάδες νέα νοσοκομεία. Σε εκατοντάδες κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών. Σε εκατοντάδες χιλιόμετρα σύγχρονων δρόμων. Σε χιλιάδες μικρά και μεγάλα έργα υποδομής. Με εμπρηστικούς και ψευδείς ισχυρισμούς και υπονοούμενα, η ηγεσία της ΝΔ διχάζει τους Έλληνες, σε έντιμους και ανέντιμους και υπόσχεται την επανίδρυση του κομματικού κράτους για τα 'δικά της παιδιά'...''.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι, "διώχνει από το κόμμα του δημοκρατικά σκεπτόμενους φιλελεύθερους, ενώ καλύπτει τους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς", και αναρωτήθηκε παράλληλα , "πώς θα τα βάλει με οργανωμένα συμφέροντα, όταν δεν μπορεί να κάνει τομές στο ίδιο του το κόμμα, πώς θα αποτρέψει το 'σύστημα της ΝΔ', να μην επαναφέρει το κομματικό κράτος".

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι, η ηγεσία της ΝΔ πολέμησε την αλλαγή και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού, "σε κάθε βήμα, κάθε ημέρα: Ήταν αντίθετη, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στον αγώνα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, στον αγώνα για την αλλαγή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στον αγώνα για νέα νοσοκομεία, χαμηλό πληθωρισμό, μεγάλα έργα στην Περιφέρεια, ειδικές πολιτικές για τα νησιά μας Ένα είναι βέβαιο ότι, η ΝΔ δεν μπορεί να κρατήσει και να στηρίξει τις κατακτήσεις, που η ίδια πολέμησε κι αρνήθηκε", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και διερωτήθηκε, πού ήταν η ηγεσία της Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα εθνικά θέματα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε και πάλι ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να κατοχυρώσει τις κατακτήσεις του λαού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην τριετία 1990-1993 προσπάθησε να τις ακυρώσει.

    Δεσμεύσεις για τη νησιωτική Ελλάδα

    "Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν τη δεκαετία. Αποφασίζουμε στις 7 του Μάρτη, ότι δεν θα χάσουμε αυτή τη δεκαετία".

    Οι δεσμεύσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που ακολούθησαν την επίθεση κατά της ΝΔ, αφορούσαν τη μείωση της ανεργίας στο 6% και την απαλλαγή από το βάρος της ανεργίας, για 200.000 νέους, τα ολοήμερα γυμνάσια, αλλά και μια προσπάθεια διευκόλυνσης των μαθητών της Περιφέρειας στην επιδίωξή τους να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στη νησιωτική Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως στόχους μιας μελλοντικής κυβέρνησής του, να υπάρχει ένας ισχυρός δήμος σε κάθε νησί και σε κάθε συστάδα νησιών μια ισχυρή Συμπολιτεία Δήμων, ο κάθε νησιώτης να έχει στο νησί του άνετη και γρήγορη πρόσβαση στη Δημόσια Διοίκηση, να δημιουργηθούν συνθήκες για την άρση κάθε περιορισμού και απομόνωσης των νησιών του Αιγαίου, να στηριχθούν τα βιολογικά προϊόντα και τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης, να ενισχυθεί η συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, στον τουριστικό και εμπορικό τομέα .

    "Οι εκλογές αυτές θα κρίνουν τη δεκαετία. Αποφασίζουμε στις 7 του Μάρτη, ότι δεν θα χάσουμε αυτή τη δεκαετία", διατράνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου , χειροκροτούμενος από το ακροατήριό του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Παπανδρέου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

    [07] Αθλητισμός

    Για την 22η αγωνιστική Τα αποτελέσματα της Α΄εθνικής

    (29/2/2004 9:46:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε αγώνες για την 22η ημέρα του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ηρακλής-Πανιώνιος 0-3 ΑΕΚ-Άρης 1-0 Καλλιθέα-Ολυμπιακός 1-2 Ακράτητος-Ξάνθη 1-3 Προοδευτική-Πανηλειακός 2-0 Ιωνικός-Χαλκηδόνα 0-1 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 2-0 Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 2-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 22 αγώνες)

    Ολυμπιακός 56 Παναθηναϊκός 55 ΠΑΟΚ 47 Αιγάλεω 39 ΑΕΚ 38 Χαλκηδόνα 38 Πανιώνιος 33 Ηρακλής 32 Ξάνθη 26 ΟΦΗ 23 Ιωνικός 22 Άρης 19 Πανηλειακός 15 Καλλιθέα 15 Ακράτητος 14 Προοδευτική 13

    [08] Εκλογές

    Ενθουσιώδης υποδοχής στη Θεσσαλονίκη "Προσκλητήριο Νέας Πολιτικής"

    (29/2/2004 11:30:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με πλοιάριο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσα, έφτασε στην προβλήτα μπροστά στην εξέδρα, όπου θα μιλούσε ο Κώστας Καραμανλής για την κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματός του στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρωμένοι, που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία σύμφωνα με τους διοργανωτές, επεφύλαξαν ενθουσιώδη υποδοχή στον πρόεδρο της ΝΔ. Μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής χαρακτήρισε ο κ.Καραμανλής τη συγκέντρωση ασκώντας σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για επαναφορά εκβιαστικών διλημμάτων και ακροτήτων του παρελθόντος, προσθέτοντας ότι, η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την προσπάθεια πόλωσης, ενώ εξαπέλυσε βολές για κατασπατάληση πόρων και κονδυλίων όχι προς όφελος της χώρας, αλλά σε φίλους της εξουσίας και της διαπλοκής. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι πρώτη έγνοια της Νέας Διακυβέρνησης θα είναι τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα, ενώ έκανε εκ νέου άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και δεσμεύτηκε ότι θα κυβερνήσει τη χώρα με εντιμότητα, αρχές και αξίες.

    "Προτεραιότητα τα μέγαλα καθημερινά προβλήματα"

    "Ο μοντέρνος λαϊκισμός μπήκε στην κηδεμονία του σκληρού ροκ. Δεν τους ακολουθούμε στην προσπάθεια πόλωσης".

    Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε συγκλονιστική τη συγκέντρωση. "Σας ευχαριστώ για τη μεγαλειώδη αυτή υποδοχή. Σας ευχαριστώ για την ενεργό συμμετοχή σας στο προσκλητήριο της Νέας Πολιτικής. Η Θεσσαλονίκη μίλησε! Αυτή είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει στην πόλη. Είναι συγκλονιστική. Οι Θεσσαλονικείς στέλνουμε σήμερα το μήνυμα της Νέας Διακυβέρνησης. Το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Μήνυμα αισιοδοξίας για όλους τους Έλληνες. Σας ευχαριστώ όλους . Τον καθένα σας χωριστά. Τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον επιχειρηματία, τον αγρότη, το δάσκαλο, τον κόσμο της τέχνης και του πνεύματος τις νέες και τους νέους μας". Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά εκβιαστικών διλημμάτων και ακροτήτων του παρελθόντος. "Είναι η συνταγή, που ακολουθούν κάθε φορά, που βλέπουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους", είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι, "ο μοντέρνος λαϊκισμός μπήκε στην κηδεμονία του σκληρού ροκ. Δεν τους ακολουθούμε στην προσπάθεια πόλωσης".

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι, πρώτη έγνοια της νέας διακυβέρνησης είναι τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα, ενώ, μιλώντας για την οικονομική πολιτική του κόμματός του, υποσχέθηκε μείωση του χρόνου διατήρησης πληροφοριών στο αρχείο "Τειρεσίας " για την ευχερέστερη χρηματοδότηση.

    "Σε μια εβδομάδα η δική σας βούληση, η δική σας εντολή, ανοίγει νέους ορίζοντες, σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας εμπνέει, γιατί στηρίζεται σε αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η ισονομία, η αξιοπρέπεια. Φέρνει αλλαγές, γιατί δεν έχει εξαρτήσεις και γραμμάτια σε οργανωμένα συμφέροντα. Είναι ελπιδοφόρο, γιατί σχεδιάστηκε με επίκεντρο την οικογένεια. Τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας",

    Η Παιδεία στην πρώτη θέση

    "Το πρόγραμμά μας αλλάζει την εικόνα του εκπαιδευτικού συστήματος".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Νέας Διακυβέρνησης, που φέρνουν την Παιδεία στην πρώτη θέση. "Είναι το μεγάλο προσωπικό όραμά μου. Είναι η πρώτη επιλογή μας. Το πρόγραμμά μας αλλάζει την εικόνα του εκπαιδευτικού συστήματος".

    Αναλύοντας το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία, δεσμεύτηκε για υψηλή ποιότητα γνώσεων και δεξιοτήτων, ανθρωπιστική καλλιέργεια, ερευνητικό πνεύμα, συνθετική ικανότητα, κριτική σκέψη, αξιοκρατία και αξιολόγηση χαρακτηρίζοντας τις θέσεις του ως ξεκάθαρες και σταθερές:Εθνική πολιτική για την Παιδεία, με διάλογο, συνεννόηση, σύνθεση, συναίνεση. Αύξηση των πόρων κατά 40%. Σύγχρονα μέσα, Η/Υ, πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κατάργηση των εξετάσεων της Β' Λυκείου. Περιορισμός στα έξι των εξεταζόμενων μαθημάτων στην Γ' Λυκείου.

    Οι συγκεντρωμένοι διέκοψαν πολλές φορές την ομιλία του κ. Καραμανλή με συνθήματα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ μετά το τέλος της ομιλίας του και τη ρίψη βεγγαλικών, επανήλθε δύο φορές στην εξέδρα προκειμένου να ευχαριστήσει τους χιλιάδες οπαδούς του κόμματός του, που γέμισαν τις κεντρικές οδούς γύρω από την πλατεία Αριστοτέλους και, φανερά συγκινημένος, κάλεσε όλους τους Έλληνες να προχωρήσουν μαζί στη μεγάλη πολιτική αλλαγή της χώρας. ''Μακεδόνες, δεσμεύομαι ενώπιόν σας να σας υπηρετήσω πιστά με σεμνότητα και ταπεινότητα, να κρατήσω ψηλά τη σημαία των αξιών και των αρχών μας, να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας", κατέληξε ο κ.Καραμανλής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον Μαραθώνα ο Καραμανλής

    [09] Εκλογές

    "Είμαστε η μεγάλη έκπληξη" Η κεντρική ομιλία του Γ.Καρατζαφέρη

    (29/2/2004 10:42:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΝΕΤ 105,8

    Η συνθηματολογία και τα τετράστιχα κυριάρχησαν απόψε στην ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι, "απόψε δεν έχουμε εκλογές, έχουμε δημοψήφισμα της αλήθειας, είμαστε η μεγάλη έκπληξη" και δεσμεύθηκε προς τους ψηφοφόρους του ότι δεν θα ξεφύγει καθόλου από τον δρόμο, που του δείχνει η πυξίδα, που κρατάει. Επίσης έκανε αναφορά στη διαπλοκή, το δικαίωμα εργασίας και τάχθηκε εναντίον των λαθρομεταναστών, τονίζοντας ότι, θα ακολουθήσει το ιταλικό μοντέλο του 2%. Αναφέρθηκε και στο θέμα της υγείας, διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, "ο λαός έχει δικαίωμα στο κρεβάτι και όχι στο ράντζο", ενώ ζήτησε επιστροφή του λαού στην Ορθοδοξία.

    [10] Εκλογές

    "Υπάρχει ακόμα διαχωρισμός Αριστεράς-Δεξιάς" Στη Μυτιλήνη ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

    (29/2/2004 10:48:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Μιλώντας απόψε στο γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, ο πρόεδρος του Συν ζήτησε από τους ψηφοφόρους να μειώσουν τη δύναμη των δυο μεγάλων κομμάτων δίνοντας αποφασιστική δύναμη στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. "Στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία ασχολούνται μόνο με το αν όποιος βγει πρώτος έχει πάνω από 180 έδρες. Κι όποιος βγει δεύτερος να μη πέσει κάτω από 120 έδρες. Ώστε εκτός από το παρόν να ελέγξουν και το μέλλον", τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επικεφαλής του συνδυασμού "Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Ψηφοδέλτιο". Υποστηρίζοντας ότι, "υπάρχει ακόμα η διαχωριστική γραμμή αριστεράς δεξιάς, που δεν είναι άλλη από αυτήν ανάμεσα στην αριστερά και το νεοφιλελευθερισμό", ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κατηγόρησε το Γιώργο Παπανδρέου ότι, "επιλέγει θετικά τον νεοφιλελευθερισμό και υπερασπίζεται ενεργά το νέο δόγμα της αμερικανικής στρατηγικής. Αυτές τις πολιτικές τις θεωρεί σύγχρονες και προοδευτικές".

    Ζήτησε επανάληψη του ντιμπέιτ

    Αυτός ήταν, κατά τον κ. Κωνσταντόπουλο, και ο λόγος της πολιτικής του σύμπραξης με τους Μάνο και Ανδριανόπουλο. Το τελευταίο ήταν αφορμή και για μια επίθεση κατά των πρώην στελεχών του ΣΥΝ που συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

    "Εμείς, είπε, επιμένουμε να υποστηρίζουμε τις ιδέες της Αριστεράς, την ιστορία της, επιμένουμε να αγωνιζόμαστε. Με τις πολιτικές του κ. Παπανδρέου πεδίο συνάντησης δεν υπάρχει". Τέλος με δήλωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στο θέμα της επανάληψης του ντιμπέιτ είπε: "Νομίζω, πως μπορεί και πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ένα δεδομένο πια, μια κατάκτηση, που δεν μπορεί να πάμε πίσω από αυτήν. Και χρόνος υπάρχει και κανένα τεχνικό πρόβλημα δεν υπάρχει. Το μόνο θέμα είναι η πολιτική θέληση. Πολιτική θέληση, αν υπάρχει, μπορεί να επαναληφθεί η συζήτηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και με καλύτερους ακόμη όρους διαλόγου και ουσιαστικής αντιπαράθεσης. Όποιος δεν θέλει να επαναληφθεί αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικών αρχηγών έχει την κομματική υστεροβουλία να αποφύγει την πραγματική πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση μπροστά στην ελληνική κοινωνία".

    [11] Εκλογές

    Επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Στην Πάτρα η Αλέκα Παπαρήγα

    (29/2/2004 10:58:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σφοδρή επίθεση κατά των δυο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα οποία αποκάλεσε δεξιά γιατί καλύπτουν την πλουτοκρατία και το μεγάλο κεφάλαιο, εξαπέλυσε απόψε στην κεντρική προεκλογική ομιλία του ΚΚΕ στην Πάτρα, η γ.γ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. Αυτή η εβδομάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, θα περάσει με μεγάλη ηρεμία για την πλουτοκρατία, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τις μεγάλες εταιρείες και τα ισχυρά ΜΜΕ. "Κοιμούνται ήσυχα τα βράδια γιατί γνωρίζουν ότι, την επόμενη Κυριακή, δεν θα κινδυνεύσουν τα συμφέροντά τους. Δεν κινδυνεύουν από το "πράσινο" και το "γαλάζιο" πρόγραμμα. Μπορούμε όμως να τους χαλάσουμε τον ύπνο. Και αυτό θα συμβεί, όταν μετρώντας τα κουκιά, τις ψήφους το βράδυ των εκλογών, διαπιστώσουν ότι, λείπουν ψήφοι, από τα δυο μεγάλα κόμματα και αυτές τις ψήφους τις πήρε το ΚΚΕ. Η πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι η ίδια".

    "Η μία δεξιά θα διαδεχθεί την άλλη"

    Η Α. Παπαρήγα σημείωσε επίσης ότι, ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Πάτρα, ξέχασε τον ανανεωτικό του λόγο και "έδωσε ρέστα". "Κινδυνολόγησε, λέγοντας ότι, θα χαθεί ο τόπος αν ξανάρθει η δεξιά. Δεν θα ξανάρθει, είπε η γ.γ του ΚΚΕ, γιατί την είχαμε επί 8 χρόνια. Η μια δεξιά στις εκλογές θα διαδεχθεί την άλλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είδε στην Πάτρα τα εργοστάσια, που έγιναν μπαράκια και ταβέρνες, τους ανέργους, τα προβλήματα της υποδομής. Δεν συγκινήθηκε καθόλου για τα προβλήματα των αγροτών της Αχαΐας, ούτε για τα ΜΑΤ, που χτύπησαν τους διαδηλωτές, που ζητούσαν αποζημιώσεις".

    Ποια διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα δύο κόμματα, αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας: "Ιδιωτικοποιήσεις έκανε η ΝΔ στα 3 χρόνια, που κυβέρνησε το '90-'93. Ιδιωτικοποιήσεις έκανε και το ΠΑΣΟΚ στα 8 χρόνια, που κυβερνά. Η ΝΔ αύξησε τα όρια ηλικίας για σύνταξη στα 65 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ γενίκευσε το όριο αυτό και για τις γυναίκες... Η ΝΔ αύξησε τις μέρες εργασίας για την κατοχύρωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τις 4050 σε 4500 μέρες. Και το ΠΑΣΟΚ συνέχισε αυξάνοντας τις μέρες εργασίας για την επικουρική ασφάλιση από 4050 επίσης στις 4500. Και οι δύο καταλήστευσαν τα ταμεία, χάρισαν στην εργοδοσία τεράστια ποσά με την εισφοροδιαφυγή και την εκμετάλλευση των αποθεματικών στο χρηματιστήριο".

    Σήμερα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι υποψιασμένοι για το τι αντιπροσωπεύουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τόνισε, προσθέτοντας ότι, αυτό, που μετράει είναι να εμφανισθεί από την κάλπη αυτό, που υπάρχει μέσα στο λαό καταγραμμένο: Η δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση και η συνείδηση ότι ανάμεσα στα δύο κόμματα δεν υπάρχουν διαφορές.

    "Νικητής δεν πρόκειται να είναι εκείνος, που θα ψηφίσει την επόμενη κυβέρνηση. Κερδισμένος θα είναι αυτός, που θα καταψηφίσει και τους δύο. Κερδισμένοι θα είναι οι χειραφετημένοι από τα δύο κόμματα. Κερδισμένοι μπορούν να νιώθουν αυτοί, που θα ψηφίσουν το ΚΚΕ", υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα.

    [12] Αθλητισμός

    Κωνσταντίνου και Γκονζάλες οι πρωταγωνιστές Παναθηναϊκός - Αιγάλεω 2-0

    (29/2/2004 11:14:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά ΣαλούστρουΠηγή: ΑΠΕ

    Τα δύο αγαπημένα παιδιά της κερκίδας των φίλων του Παναθηναϊκού, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου και ο Εζεκιέλ Γκονζάλες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στη νίκη των "πρασίνων", στη νίκη επί του Αιγάλεω με 2-0, στο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 22ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Οι δύο αυτοί παίκτες πέτυχαν τα τέρματα της ομάδας τους και την κράτησαν ζωντανή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό. Με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς παρατάχθηκε απέναντι στο Αιγάλεω ο Παναθηναϊκός, έχοντας ως δίδυμο τους Ολισαντέμπε και Κωνσταντίνου. Ο γηπεδούχος ήταν φλύαρος στα πρώτα λεπτά του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του κέντρου αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις φάσεις, που θα τον οδηγούσαν στο γκολ μπροστά στην εστία του Κλάεβιτς.

    Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έως το 44'

    Προς το τέλος του πρώτου μέρος, ο Παναθηναϊκός πίεσε την αμυντική γραμμή του Σίτι και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Κλάεβιτς, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, έως το 44'. Τότε ο Μάρκους Μινχ σέντραρε από τα αριστερά, ο Κωνσταντίνου νίκησε την άμυνα του Αιγάλεω και με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

    Πιο επιθετικός εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών. Το Αιγάλεω προσπάθησε με μακρινές μπαλιές για τον Αγρίτη, να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Χαλκιά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει.

    Αντίθετα ο ΠΑΟ με ένα εκπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Εζεκιέλ Γκονζάλες ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 61ο λεπτό. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και ολοκληρώθηκε χωρίς σημαντικές στιγμές μπρος στις δύο εστίες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 29 February 2004 - 21:51:02 UTC