Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η στρατηγική της ΝΔ στον αγροτικό τομέα
  • [02] Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ
  • [03] ΣΥΝ: "Κινδυνολογίας και παροχολογίας το ανάγνωσμα"
  • [04] Άνοιξε η δυτική είσοδος της Θεσσαλονίκης
  • [05] Τσοβόλας: "Τεχνητή η όξυνση της πολιτικής κατάστασης"
  • [06] Καταγγελίες για εμπλοκή συζύγου βουλευτή της ΝΔ Επέμβαση εισαγγελέα για
  • [07] Ομιλία Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Στην Αϊτή Αφήνουν τα όπλα οι εξεγερμένοι

    [01] Εκλογές

    Η στρατηγική της ΝΔ στον αγροτικό τομέα

    (3/3/2004 8:01:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Οριστικό διακανονισμό των χρεών αγροτών και κτηνοτρόφων προς την Αγροτική Τράπεζα, υποσχέθηκε ο Κώστας Καραμανλής. Ανακοίνωσε την επέκταση των ασφαλιστικών τους καλύψεων, την μείωση των επιτοκίων δανεισμού και του κόστους παραγωγής, την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων και την ενίσχυση των κτηνοτρόφων μειονεκτικών περιοχών. Ο πρόεδρος της ΝΔ αυτήν την ώρα απευθύνει ομιλία σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στη Λάρισα.

    [02] Εκλογές

    Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

    (3/3/2004 8:12:00 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση πραγματοποίησε απόψε το ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως. Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στο συγκεντρωμένο πλήθος που την υποδέχτηκε με σημαίες και συνθήματα προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν πιο σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους τα οποία θα επιβληθούν από την ΕΕ στους λαούς της Ευρώπης. "Στις εκλογές δεν κρίνονται μόνο κόμματα και υποψήφιοι. Κρίνεται τελικά και ο ψηφοφόρος. Θέτει και αυτός μπροστά στην κάλπη υποψηφιότητα. Αν θα αποτελέσει το εμπόδιο στην αντιλαϊκή πολιτική ή θα χρησιμοποιηθεί ως χαλί για το πέρασμά της", είπε η κ. Παπαρήγα καλώντας τους πολίτες να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και να ενισχύσουν το κόμμα της.

    "Είμαστε ο αδιάλλακτος και ασυμβίβαστος αντίπαλος του δεξιού δικομματισμού"

    "Καμία ανοχή σε αυτούς που καλλιεργούν την συναίνεση, τη συνήθεια να ζούμε με τον πόλεμο, με τη φτώχεια, με τα ναρκωτικά, με τη ρουσφετολογία και την εξαγορά, με τον εκφοβισμό και την χειραγώγηση, την πορνεία" τόνισε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι το κόμμα της είναι ο "αδιάλλακτος και ασυμβίβαστος αντίπαλος του δεξιού δικομματισμού".

    Η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε την αντίθεση του κόμματός της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και προσθέτοντας ότι κανένας εκδημοκρατισμός και εκσυγχρονισμός δεν πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμβολή των κομμουνιστών . Επίσης, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι εμπορευματοποιούν την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό ενώ ισχυρίστηκε ότι με τις πρακτικές τους καταστρέφουν το περιβάλλον.

    Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο θέμα των στρατιωτικών επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ λέγοντας ότι τα δύο κόμματα δε θέλησαν να "τα χαλάσουν με τους περίφημους συμμάχους, για να εξασφαλίσουν ένα μερίδιο για τα ελληνικά κεφάλαια σαν αντάλλαγμα για τη βοήθεια". Η γ.γ. του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Κυπριακό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "υπάρχει σκόπιμη βία να κλείσει το ζήτημα του Αιγαίου και το Κυπριακό όπως-όπως".

    Επίθεση και στο ΣΥΝ

    Απαντώντας στις κατηγορίες των δύο μεγάλων κομμάτων και του Συνασπισμού ότι το ΚΚΕ κοιτάει στο παρελθόν, η κ. Παπαρήγα αναρωτήθηκε αν είναι αναχρονιστικές οι διεκδικήσεις για 1100 ευρώ κατώτατο μισθό και 880 ευρώ κατώτατη σύνταξη, μέτρα τα οποία, όπως είπε, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν μετά τις εκλογές. Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός της για τη θέσπιση του 35ωρου και είπε ότι στόχος του είναι η δημιουργία μιας Ευρώπης "στην οποία πρωταγωνιστές θα είναι οι λαοί και οι λαϊκές κυβερνήσεις τους".

    Η κ. Παπαρήγα δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην ηγεσία του Συνασπισμού λέγοντας ότι δεν περιμένει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να σεβαστούν τις θέσεις του κόμματός της αλλά ότι έχει το δικαίωμα να ζητά εξηγήσεις από τον κ. Κωνσταντόπουλο για τις αντιφατικές θέσεις του.

    "Πώς είναι δυνατόν να ψηφίζεις την συνθήκη του Μάαστριχ, να θέλεις την ΟΝΕ, την διεύρυνση και στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την πλουτοκρατία από την μια και από την άλλη να ζητάς ευημερία για το λαό, να φθάνεις να μιλάς για Ευρώπη του σοσιαλισμού; Πώς είναι δυνατόν να θέλεις να απεγκλωβίσεις από τον δικομματισμό και την ίδια ώρα να συνεργάζεσαι σε ένα τόσο βασικό πεδίο που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, και τα ηγετικά όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος;", είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: "Από πότε ο αντίλογος πρέπει να καταργηθεί, από πότε ο αντίλογος ενοχοποιείται ως τσακωμός κ. Κωνσταντόπουλε ;".

    Τελειώνοντας η κ. Παπαρήγα έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που, όπως είπε, "έκαναν υπομονή όλα αυτά τα χρόνια περιμένοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει" καλώντας τους στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου αντίβαρου στο "δίδυμο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ" λέγοντας χαρακτηριστικά: "Δεν έχετε πια ελπίδα . Μη χάνετε άλλο χρόνο. Ας ξαναβρεθούμε μαζί, στους αγώνες και στην κάλπη".

    Προηγήθηκε χαιρετισμός του Χάρη Παπαμάργαρη, υποψήφιου Επικρατείας του ΚΚΕ και του γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας , Κεμάλ Οκουγιάν.

    [03] Εκλογές

    ΣΥΝ: "Κινδυνολογίας και παροχολογίας το ανάγνωσμα"

    (3/3/2004 8:19:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Για την κλιμακούμενη κινδυνολογία και υποσχεσιολογία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, από τον Πύργο. Στη φράση "παλιά του τέχνη κόσκινο" του δικομματισμού, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος συνόψισε την τοποθέτηση του στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. καταφεύγουν στις γνωστές καταδικασμένες μεθόδους, για να εκβιάσουν την ψήφο που δεν μπορούν να κερδίσουν με επιχειρήματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι αυτά που λέγονται και γίνονται δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον πολιτισμό στην πολιτική, ούτε με τη νέα εποχή, ούτε με το διακηρυσσόμενο υποκριτικά ήπιο κλίμα και κάλεσε τους πολίτες να αποδείξουν στα επιτελεία των δύο μεγάλων κόμμάτων ότι δεν μπορούν ατιμωρητί να υποτιμούν τη νοημοσύνη τους.

    Στράτευση για ισχυρό ΣΥΝ ζητά ο Λ. Κύρκος

    Εν τω μεταξύ την υποστήριξή του στον ΣΥΝ της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέφρασε σήμερα ο Λεωνίδας Κύρκος, ο οποίος έκανε λόγο για μια καινούργια Δεξιά, που φέρνει ύστερα από τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κύρκος κάλεσε σε στράτευση για έναν ισχυρό Συνασπισμό στη νέα Βουλή, διότι η διέξοδος βρίσκεται στη μεγάλη Αριστερά.

    [04] Εσωτερικά

    Άνοιξε η δυτική είσοδος της Θεσσαλονίκης

    (3/3/2004 8:40:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δόθηκε την Τετάρτη στην κυκλοφορία η δυτική είσοδος της Θεσσαλονίκης, από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ηλία Λιακόπουλο. Η δυτική είσοδος αποτελεί συνέχεια του άξονα ΠΑΘΕ από τον κόμβο Δενδροποτάμου ως τον κόμβο του Δικαστικού Μεγάρου, στην οδό της 26ης Οκτωβρίου. Έχει μήκος περίπου 3 χλμ (1,7 εντός σχεδίου πόλεως και 1,3 εκτός σχεδίου πόλεως). Διαθέτει τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα και πεζοδρόμια εκατέρωθεν. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 28,1 εκατ. ευρώ (9,585 δις δρχ) και το κόστος των απαλλοτριώσεων περίπου 7 εκατ. ευρώ (2,4 δις δρχ). Το τελικό κόστος του έργου ανήλθε σε 34,34 εκατομμύρια ευρώ (11,7 δις δρχ). Με τη λειτουργία της δυτικής εισόδου εκτιμάται ότι θα διευκολυνθεί σημαντικά η κίνηση των οχημάτων που από την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης φτάνουν στην πόλη και αντίστροφα.

    [05] Εκλογές

    Τσοβόλας: "Τεχνητή η όξυνση της πολιτικής κατάστασης"

    (3/3/2004 8:43:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Για τεχνητή όξυνση της πολιτικής κατάστασης με τη χρήση απαρχαιωμένων αντιδημοκρατικών μεθόδων με στόχο την υπερψήφιση τους κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κ. Δημήτρης Τσοβόλας, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα. Ο κ. Τσοβόλας μίλησε για συνεχή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας εκ μέρους τους, ενώ έκανε λόγο για ανούσιες υποσχέσεις μετεκλογικών παροχών. Κάλεσε τους ψηφοφόρους, να δείξουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο την αντίθεση τους στην επαναφορά αντιδημοκρατικών μεθόδων, που επιχειρούν "πράσινοι ή μπλε κομματικοί μηχανισμοί" και επανέλαβε την άρνηση του ΔΗΚΚΙ στις διακρίσεις των πολιτών σε "πράσινους και μπλε". "Θα πρέπει οι πολίτες, να τρομοκρατήσουν πολιτικά τους τρομοκράτες, με την ψήφο τους στις 7 του Μάρτη" υπογράμμισε ο κ. Τσοβόλας και ζήτησε από το λαό να στείλει το ΔΗΚΚΙ και στη Βουλή, σε πείσμα των διαπλεκομένων συμφερόντων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπέρ της μικτής οικονομίας το ΔΗΚΚΙ

    [06] Εκλογές

    Καταγγελίες για εμπλοκή συζύγου βουλευτή της ΝΔ Επέμβαση εισαγγελέα για τα φυλλάδια

    (3/3/2004 8:42:00 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Διευρύνεται η πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ ΝΔ με αφορμή την καταγγελία της Αννας Διαμαντοπούλου ότι διακινείται υβριστικό υλικό κατά του Γιώργου Παπανδρέου με αυτοκίνητα της ΝΔ και παραλήπτες εκκλησίες και ιερείς. Η κα Διαμαντοπούλου έδωσε στη δημοσιότητα, φωτογραφίες αυτοκινήτων της ΝΔ και των φακέλων, που όπως είπε, ήταν κίτρινοι, έφεραν γραμματόσημα και δεν είχαν κανένα κομματικό έμβλημα. Για προβοκατόρικη ενέργεια έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων "το σύστημα ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη μέχρις εσχάτων για να παραμείνει γαντζωμένο στην εξουσία". Αναφέρθηκε δε και στον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος όπως είπε, "είχε προαναγγείλει" στις 26 Φεβρουαρίου ότι γίνεται βρώμικος πόλεμος σε βάρος του Γ. Παπανδρέου. Απαντώντας στις δηλώσεις Ρουσόπουλου ο Κ. Λαλιώτης κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει στις τεκμηριωμένες καταγγελίες της Αννας Διαμαντοπούλου και έκανε λόγο για "Ρηγίλλης -Γκέιτ". Στο μεταξύ, στην υπόθεση παρενέβη ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Αθηνών, μετά από καταγγελίες του Χάρη Καστανίδη, για το τυπογραφείο που τυπώθηκε το υβριστικό φυλλάδιο. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Πάγκαλος κατέθεσε μήνυση για βαρύτατη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

    Καταγγελίες Διαμαντοπούλου

    Σάλο έχουν προκαλέσει, οι καταγγελίες της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου περί διακίνησης από αγνώστους δυσφημιστικού υλικού κατά του Γ. Παπανδρέου, με παραλήπτες ιερούς ναούς και ιερομένους.

    Η κα Διαμαντοπούλου, κατήγγειλε ότι το δυσφημιστικό υλικό διακινήθηκε από άτομα που χρησιμοποίησαν αυτοκίνητα που ανήκουν στη ΝΔ και έδωσε στη δημοσιότητα τους αριθμούς κυκλοφορίας των ΙΧ αλλά και φωτογραφίες των ατόμων που διακινούσαν το υλικό.

    "Δεν θέλω να προτρέξω, δεν θέλω να κάνω εκτιμήσεις, δεν θέλω να πιστέψω ότι η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά, αλλά καταγγέλλω το γεγονός δημοσίως, καταθέτω τα στοιχεία (θα δοθεί σε όλους φάκελος με στοιχεία) και ζητώ από τη Νέα Δημοκρατία εντός της ημέρας να τοποθετηθεί υπεύθυνα ενώπιον του Ελληνικού Λαού πάνω σε αυτό το θέμα" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Καταγγελία Χάρη Καστανίδη

    Στο μεταξύ, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Βήμα Διαλόγου " ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Χάρης Καστανίδης έδωσε πληροφορίες για το που τυπώθηκε το υβριστικό φυλλάδιο.

    Σύμφωνα με την καταγγελία του, το φυλλάδιο τυπώθηκε σε τυπογραφείο στα όρια Υμηττού και Μπραχαμίου, που ανήκει σε σύζυγο βουλευτή της ΝΔ.

    Οι δηλώσεις του κ. Καστανίδη, προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου Εισαγγελίας Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος διέταξε εισαγγελική έρευνα.

    Απάντηση Ρουσόπουλου

    Νωρίτερα, για προβοκατόρικη ενέργεια κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις καταγγελίες της Αννας Διαμαντοπούλου, ο Θ. Ρουσόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αποδοκίμασε την ενέργεια και υπογράμμισε ότι η ΝΔ διακινεί την αλληλογραφία της από τέσσερα καταστήματα των ΕΛΤΑ στο Σύνταγμα, τη Λένορμαν, το Κολωνάκι και τη Βεΐκου.

    Όπως είπε, προφανώς το ΠΑΣΟΚ, παρακολούθησε και φωτογράφισε τα αυτοκίνητα της ΝΔ που μοίραζαν προεκλογικό υλικό που δεν έχει καμία σχέση με το προπαγανδιστικό υλικό.

    Παράλληλα, διερωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί μόνο τη ΝΔ ή και τα άλλα κόμματα, αν παρακολουθεί μόνο τα αυτοκίνητα ή και τα τηλέφωνά μας ή και την ιδιωτική μας ζωή.

    Ανέφερε επίσης, ότι ο κ. Λαλιώτης στις 26 Φεβρουαρίου είχε είχε πει στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι γίνεται βρώμικος πόλεμος σε βάρος του Γ.Παπανδρέου.

    Ανταπάντηση Διαμαντοπούλου

    Με νέα της παρέμβαση και απαντώντας στις δηλώσεις Ρουσόπουλου η Αννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για αήθη και υβριστική ανακοίνωση από πλευράς ΝΔ.

    "Η Νέα Δημοκρατία χρειάστηκε 4 ώρες για να προχωρήσει σε μία εκτός πραγματικότητας και στην ουσία υβριστική και αήθη ανακοίνωση. Στη Δικαιοσύνη έχει ήδη κατατεθεί μήνυση από τον κ. Πάγκαλο και ενώπιόν της θα κληθεί η Νέα Δημοκρατία να απαντήσει σε συγκεκριμένες μαρτυρίες και ντοκουμέντα που συνδέουν τα αυτοκίνητά της με τη βρώμικη διακίνηση εντύπων εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόνισε.

    Υπογράμμισε επίσης ότι οι φάκελοι που είχαν στα χέρια τους, οι υπάλληλοι της ΝΔ, σύμφωνα με τον Θ. Ρουσόπουλο, είναι κίτρινοι, χωρίς κανέναν αποστολέα, χωρίς κανένα κομματικό έμβλημα, ενώ φέρουν και γραμματόσημα.

    "Μπορούμε να επισημάνουμε τη συγκεκριμένη στιγμή ότι οι νόμιμες ομαδικές αποστολές εκλογικού υλικού γίνονται όχι με την απλή επικόλληση γραμματοσήμων, αλλά με μηχανική σήμανση των φακέλων και πληρωμή με απόδειξη, ώστε να ελέγχονται οι δαπάνες και να γίνονται οι σχετικές εκπτώσεις" πρόσθεσε.

    "Ρηγίλλης Γκέιτ"

    Απαντώντας στις δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου, ο Κώστας Λαλιώτης, έκανε λόγο για Ρηγίλλης Γκέιτ και διαπίστωσε πανικό στην ηγεσία της ΝΔ.

    "Τους συνιστώ να βρουν την ψυχραιμία τους και τη νηφαλιότητά τους έτσι ώστε να μην συγχέουν τις δικές μου ξεκάθαρες δημόσιες δηλώσεις με τα "έργα και τις ημέρες" της ΝΔ".

    Παράλληλα, κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ να απαντήσει στις τεκμηριωμένες καταγγελίες της Α. Διαμαντοπούλου.

    "Ο κ. Ρουσόπουλος και η ηγεσία της ΝΔ έχουν πολιτική, ηθική και θεσμική υποχρέωση να απαντήσουν στις συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες καταγγελίες της κας Διαμαντοπούλου για τις ευθύνες και τη συμμετοχή της ΝΔ στον αήθη και βρώμικο πόλεμο κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου". είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε

    "Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο. Η ηγεσία της ΝΔ αντί να υβρίζει το ΠΑΣΟΚ,έχει χρέος να διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης.Η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει τάχιστα και να φωτιστούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης που θα μείνει στην ιστορία ως Ρηγίλλης-Γκέιτ".

    Μήνυση ΠΑΣΟΚ

    Μήνυση για βαρύτατη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, κατέθεσε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Θόδωρος Πάγκαλος.

    Σύμφωνα με το μηνυτή, τα πραγματικά περιστατικά κάνουν προφανές ότι οι εμπνευστές του συκοφαντικού σχεδίου είναι ευχερώς προσδιορίσιμοι και έχουν μοναδικό στόχο αφενός να πλήξουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αφετέρου δε να εξαπατήσουν τους εκλογείς με ψευδείς ειδήσεις.

    Στη μήνυση αναφέρεται ότι τα αυτοκίνητα με τα οποία μετακινούνταν οι φάκελοι ανήκουν στη ΝΔ και προτείνονται ως μάρτυρες οι κ. Βασίλης Κοτσιαντής και Χρήστος Αγγελόπουλος.

    Αντίδραση Εκκλησίας

    Αμεση υπήρξε και η αντίδραση και της εκκλησίας της Ελλάδος .

    Με ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της εκκλησίας, στην πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων.

    "Η Εκκλησία, όπως έχει επανειλημμένα τονισθεί, δεν αναμιγνύεται στην πολιτική αντιπαράθεση" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    [07] Εκλογές

    Ομιλία Καρατζαφέρη στη Θεσσαλονίκη

    (3/3/2004 9:19:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βολές κατά των προέδρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά την ομιλία του, που έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή και τσουχτερό κρύο, ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Κώστα Καραμανλή ισχυριζόμενος ότι "παραδίδουν την Κύπρο στην Τουρκία με το αναίσχυντο σχέδιο Ανάν" και στηλίτευσε τα πολιτικά "τζάκια" διακηρύσσοντας ότι "ήρθε η ώρα της φουφούς".

    Επίθεση και στους λαθρομετανάστες

    Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα υποσχόμενος στους οπαδούς του ότι την προσεχή Δευτέρα θα τους "επιστέψει την χαμένη τους αξιοπρέπεια".

    "Απόψε έσβησε η δάδα, έδυσε ο ήλιος και ανέτειλε ο σταυρός", είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ενθουσιώδη υποδοχή του κόσμου που κρατώντας ελληνικές σημαίες τον επευφημούσε. Χαρακτήρισε δε την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του ως δημοψήφισμα που δείχνει ότι "πρέπει να φύγει το σάπιο και το κατεστημένο" προσθέτοντας ότι πρέπει "να καταλάβει η χούντα των εκδοτών, των τραπεζών και των δημοσίων έργων ότι σήμερα κηρύσσεται ειρηνική επανάσταση".

    Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε και στους λαθρομετανάστες σημειώνοντας ότι πήραν τις δουλειές από τους Έλληνες και υπενθύμισε ότι και αυτός-εκτός από τους κυρίους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή- είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

    [08] Διεθνή

    Στην Αϊτή Αφήνουν τα όπλα οι εξεγερμένοι

    (3/3/2004 9:39:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τον αφοπλισμό των εξεγερμένων Αϊτινών αποφάσισε ο επικεφαλής τους Γκι Φιλίπ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό συνταγματάρχη του σώματος των Πεζοναυτών όπως έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή. Ο Αμερικανός συνταγματάρχης -που δεν κατονομάζεται-τόνισε στον Γκι Φιλίπ ότι δεν θα έχει κανένα ρόλο στο πολιτικό μέλλον της Αϊτής και ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει κάθε πολιτική βλέψη στο μέλλον για τον έλεγχο της χώρας. "Τώρα που ο εχθρός σας έφυγε, πρέπει να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας", τόνισε ο Αμερικανός στρατιωτικός. Ο Γκι Φιλίπ επισήμανε ότι η διεθνής κοινότητα του έδωσε εγγυήσεις "για την ασφάλεια των Αϊτινών".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρόβλημα ο αφοπλισμός στην Αϊτή


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 March 2004 - 21:51:25 UTC