Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέμβαση εισαγγελέα για παραβίαση εκλογικού αγώνα Σάλος για το "μαύρο"
  • [02] Στο Παρίσι, σε ηλικία 88 ετών Πέθανε ο μαέστρος Δημήτρης Χωραφάς
  • [03] Τους κάλεσε να ανοίξουν μαζί τους φακέλους Οχι της ΝΔ στην πρόσκληση
  • [04] Ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής "Εφυγε" ο Κλοντ Νουγκαρό
  • [05] Συνέντευξη Παπανδρέου στον ΑΝΤ1 "Είναι αναμφισβήτητο ότι μοιράζονταν
  • [06] Στο Πεδίο του Αρεως ο Κ. Καραμανλής
  • [07] Οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ με την πρώτη ματιά
  • [08] Στη Βουλή των Σκοπίων Σε λαϊκό προσκύνημα ο Τραϊκόφσκι
  • [09] Περιοδεία Σημίτη στη Σάμο
  • [10] Ονομάζεται Abell 1835 IR1916 Ένας γαλαξίας στην πιο απόμακρη γωνιά του
  • [11] Όλα έτοιμα για τις εκλογές
  • [12] Κλήρωση Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ
  • [13] Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές Παπαρήγα για υβριστικά φυλλάδια
  • [14] Ερευνητικός σταθμός βυθίστηκε στα νερά Θρίλερ στο Βόρειο Πόλο
  • [15] Οι θέσεις του ΔΗΚΚΙ
  • [16] Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Μετωπική σύγκρουση για τα φυλλάδια

    [01] Εκλογές

    Επέμβαση εισαγγελέα για παραβίαση εκλογικού αγώνα Σάλος για το "μαύρο" υλικό

    (4/3/2004 12:40:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Οξύτατες αντιπαραθέσεις και αλληλοκαταγγελίες ανεβάζουν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο τρεις μέρες πριν κοπεί το νήμα της προεκλογικής κούρσας. Η Εισαγγελία Αθηνών ξεκίνησε ήδη έρευνα μετά τη μήνυση του Θόδωρου Πάγκαλου για τη διακίνηση υβριστικών φυλλαδίων κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, για την οποία η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει τη ΝΔ. Εισαγγελέας επισκέφθηκε και παρέμεινε για 50 λεπτά νωρίς σήμερα το πρωί στο επίμαχο κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Κουκάκι. Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΝΔ, αφήνοντας αιχμές κατά Λαλιώτη, που μίλησε για "Ρηγίλλης-γκέιτ". Φωτιά άναψαν τέλος οι δηλώσεις του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος υποστήριξε, μιλώντας στη ΝΕΤ ότι, το υβριστικό φυλλάδιο τυπώθηκε σε τυπογραφείο, που ανήκει σε σύζυγο γνωστής βουλευτού της ΝΔ.

    Προπαγάνδα για ΠΑΣΟΚ-Προβοκάτσια για ΝΔ

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου το υλικό εστάλη χωρίς την αναγραφή αποστολέα σε χιλιάδες ιερείς και ναούς και διακινήθηκε με αυτοκίνητα, που ανήκουν στη Ρηγίλλης, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της.

    Για προβοκατόρικη ενέργεια του κυβερνώντος κόμματος έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αφήνοντας αιχμές κατά του Κώστα Λαλιώτη που μιλησε για "Ρηγίλλης-γκέιτ" και τόνισε ότι, το ΠΑΣΟΚ ομολόγησε απερίφραστα ότι, παρακολουθεί τα πολιτικά κόμματα. "Πρόκειται για πολιτικό - ηθικό ζήτημα, που προκύπτει από την παραβίαση του Συντάγματος και της εκλογικής νομοθεσίας", απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό "Αντένα" και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στα στα φυλλάδια υβριστικού, όπως είπε, περιεχομένου για το πρόσωπό του, που διανέμονται σε εκκλησίες και ενορίες τόνισε: "Μου κάνει εντύπωση, για τη ΝΔ. Αυτά, όμως, τα φυλλάδια έχουν μοιραστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ενορίες. Ρωτήσαμε την Αρχιεπισκοπή η οποία μας διαβεβαίωσε ότι, δεν έχει καμία σχέση. Είναι αναμφισβήτητο ότι, μοιράζονταν από τη ΝΔ. Μου είπε μάλιστα η κ. Διαμαντοπούλου, ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτή η κυκλοφορία των φυλλαδίων δεν συνάδει με το ήθος, που εμείς θέλουμε να δείξουμε. Εμπλέκει την Εκκλησία. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η Εκκλησία ως όχημα κομματικής προπαγάνδας''.

    Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το φυλλάδιο διακινήθηκε με αυτοκίνητα της ΝΔ. "Πήγαμε στα δικαστήρια. Εκεί ας έρθουν να μας διαψεύσουν", είπε.

    Σε ερώτηση εάν είναι προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου απάντησε: "Προβοκάτσια δεν υπάρχει από εμάς.Τα φυλλάδια διακινούνταν από άτομα, που βρίσκονταν μέσα σε οχήματα της ΝΔ. Είμαστε το πρώτο κόμμα, γιατί να θέλουμε να δημιουργήσουμε τέτοιο θέμα. Φοβούνται ότι, είμαστε πρώτοι και δεν μπορώ να αξιολογήσω την κίνηση αυτή της ΝΔ. Δεν αμφισβητώ την αλήθεια σε αυτή την υπόθεση. Η ΝΔ δείχνει το ήθος, που θέλει στην πολιτική''.

    "Σ' ένα προεκλογικό αγώνα, ακόμα και αν ένα κόμμα θέλει να αναδείξει κάποια στοιχεία του αντιπάλου, θα μπορούσε να μου τα θέσει επωνύμως για να απαντήσω. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Αλλά αυτή η ανώνυμη διανομή των φυλλαδίων με ένα τρόπο, που φαινόταν σαν να είναι κάποια θρησκευτική οργάνωση, δεν συνάδει με το ήθος που θέλουμε για τον προεκλογικό μας αγώνα''.

    Σε άλλη ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη εάν πιστεύει ότι, ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε τη διακίνηση αυτών των φυλλαδίων σχολίασε: ''Δεν το ξέρω, όμως άνθρωποι της ΝΔ διακινούσαν αυτά τα φυλλάδια".

    "Η δεξιά δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε τι σημαίνει δεξιά", δήλωσε χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ ο Κώστας Καραμανλής τόνισε από τη Λάρισα ότι, "καταδικάζουμε απερίφραστα υβριστικές επιθέσεις καθ' οιουδήποτε", και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι, δεν διστάζει να χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα.

    "Ας αξιολογήσουν τέτοιες πρωτοβουλίες οι πολίτες", δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Νίκος Αλιβιζάτος , και τόνισε ότι, το ήπιο και πολιτισμένο κλίμα της προεκλογικής περιόδου, χάρη στη συμβολή των πρωταγωνιστών της, δεν κινδυνεύει από τέτοιου είδους ενέργειες.

    "Η ΝΔ ψεύδεται με κακότεχνο τρόπο", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ως υπεύθυνος εκλογικού αγώνα κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων για παραβίαση του εκλογικού νόμου, βάσει του οποίου το προεκλογικό υλικό προσκομίζεται με ανοιχτούς φακέλους στα ταχυδρομεία, πρώτα ελέγχεται και κατόπιν σφραγίζεται ενώ ορίζεται ότι, πρέπει να έχει επάνω το όνομα του κόμματος ή του υποψηφίου, να είναι γνωστός ο αποστολέας.

    Από την πλευρά του ο Γιώργος Βουλγαράκης, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8, εξέφρασε τη άποψη ότι, αν στο ΠΑΣΟΚ είχαν τη βεβαιότητα ότι, η ΝΔ μετερχόταν τέτοιων μεθόδων, θα είχαν πάνω από το υλικό 500 κάμερες και 800 συνεργεία. Και πρόσθεσε, πως υποτιμά τον κ. Παπανδρέου αυτή η υπόθεση.

    Στον απόηχο των δηλώσεων Πολύδωρα

    Όμως, στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένουν και οι δηλώσεις Πολύδωρα για την απομάκρυνση 10.000 αξιωματούχων του Δημοσίου, που διόρισε το ΠΑΣΟΚ αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

    Ο κ. Πολύδωρας επανήλθε στο θέμα, εμμένοντας στις θέσεις του, ενώ ο Γιώργος Σουφλιάς μίλησε για απομάκρυνση των "συμβούλων" από τα υπουργεία, χωρίς, όμως, να θιγούν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    "Κανένας απασχολούμενος στο δημόσιο τομέα δεν πρέπει να ανησυχεί", διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Σταρ" ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεων Πολύδωρα.

    "Οι θέσεις που αναφέρονται σε πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα καλυφθούν από μόνιμους υπαλλήλους", δεσμεύτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου.

    "Είναι άμυνα αυτό, που κάνει η ΝΔ. Χρειάζονται καθαρές θέσεις, όχι μαύρα φυλλάδια. Δεν ξέρανε ότι, θα αποκαλυφθεί το θέμα με το φυλλάδιο. Ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε τις μύχιες θέσεις τους, αλλά και η κα Φραγκούλη και ο κ. Αβραμόπουλος", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Πρωτόπαπας και πρόσθεσε, "όταν κάποιος λέει ότι, θα απολυθούν δέκα χιλιάδες άνθρωποι και δεν αποδοκιμάζεσαι ευθέως επίσημα από το κόμμα, αυτό σημαίνει ότι αυτή η πρόταση γίνεται ανεκτή".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παρέμβαση εισαγγελέα για τα φυλλάδια

    Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις Πολύδωρα

    [02] Πολιτισμός

    Στο Παρίσι, σε ηλικία 88 ετών Πέθανε ο μαέστρος Δημήτρης Χωραφάς

    (4/3/2004 2:34:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Την τελευταία του πνοή άφησε, σήμερα, στο Παρίσι ο μαέστρος Δημήτρης Χωραφάς, γόνος μουσικής οικογένειας και πατέρας του δημοφιλούς διεθνούς ηθοποιού Γιώργου Χωραφά. Ο Δημήτρης Χωραφάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916 και ξεκίνησε την καριέρα του το 1940 σαν μουσικός της Λυρικής Σκηνής τα πρώτα βιολιά. Τελείωσε τις σπουδές του ως αρχιμουσικός στο Ωδείο του Παρισιού. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1974 έως το 1980, ενώ σε όλη τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας διηύθυνε όπερες και συναυλίες συμφωνικών ορχηστρών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η τελευταία του εμφάνιση έγινε το 2000, στη Λυρική Σκηνή της Αθήνας, όταν διηύθυνε την όπερα του Μότσαρντ Μαγικός Αυλός. Τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο του Ωδείου Αθηνών, αλλά και με πολλές τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς όπερες και μουσικές Ακαδημίες σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, ήταν μόνιμος μαέστρος της Οπερας Ρήνου του Στρασβούργου.

    [03] Εκλογές

    Τους κάλεσε να ανοίξουν μαζί τους φακέλους Οχι της ΝΔ στην πρόσκληση Διαμαντοπούλου

    (4/3/2004 5:00:00 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πρόσκληση - πρόκληση προς τη Ν.Δ απηύθυνε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου να συναντηθούν στις 3 το μεσημέρι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων στο κεντρικό ταχυδρομικό κατάστημα Αθηνών, παρουσία Εισαγγελέα, προκειμένου να ανοιχτούν οι φάκελοι, που έχουν δεσμευτεί από τον εισαγγελέα και να αποδειχθεί εάν περιέχουν ή όχι τα υβριστικά φυλλάδια εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου. Την πρόταση αρνήθηκε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Θ. Ρουσόπουλος, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να λάβουν μέρος στην παράσταση, που επιδιώκει η κα Διαμαντοπούλου. Στο μεταξύ τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με αφορμή τη μήνυση του ΠΑΣΟΚ για την αποστολή και τη διακίνηση του εντύπου. Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ. Σίγουρος εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι η διακίνηση γινόταν από τη ΝΔ ενώ ζητά από τους Έλληνες να αποφύγουν την πόλωση. Επικρίσεις Παπαρήγα κατά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ για την υπόθεση των υβριστικών φυλλαδίων εναντίον του Γ. Παπανδρέου.

    Τέσσερα ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

    Στο "μείζον πολιτικό και θεσμικό πρόβλημα" και στην "αήθη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ'' επανήλθε σήμερα η εκπρόσωπος του κόμματος Άννα Διαμαντοπούλου, καλώντας τον εκπρόσωπο της ΝΔ Θοδωρή Ρουσόπουλο, να μεταβούν άμεσα σε χρονικό διάστημα μιας ώρας, στο κεντρικό ταχυδρομείο της οδού Λένορμαν, προκειμένου να ανοίξουν από κοινού τους επίμαχους φακέλους, για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει οτι περιέχουν υλικό, υβριστικό για τον Γιώργο Παπανδρέου. Η κα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι, το ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε αυτήν την υπόθεση γιατί προασπίζεται το ύψιστο αγαθό της λαϊκής κυριαρχίας και απηύθυνε 4 συγκεκριμένα ερωτήματα προς της ΝΔ ζητώντας άμεσα 4 συγκεκριμένες απαντήσεις προκειμένου να καταλάβει ο ελληνικός λαός τι γίνεται:

    Τι υλικό διακινεί η ΝΔ μέσω του ταχυδρομικού καταστήματος στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι; Με βάση την εγκύκλιο των ΕΛΤΑ τα κόμματα έχουν τη δυνατότητα να διακινούν το έντυπο υλικό τους από τα μεγάλα ταχυδρομικά καταστήματα των Αθηνών, της Καλλιθέας, του Πειραιά και του Αμαρουσίου με σημαντικές εκπτώσεις. Γιατί η ΝΔ δεν τα χρησιμοποιεί και επιλέγει το Κουκάκι; Γιατί στους φακέλους υπάρχει γραμματόσημο και όχι η μηχανική σήμανση όταν πρόκειται για ομαδικές αποστολές; Μήπως με το τρόπο αυτό παραβιάζεται και η νομοθεσία για τις προεκλογικές δαπάνες των κομμάτων; Γιατί χρησιμοποιούνται κίτρινοι φάκελοι χωρίς το όνομα και το σήμα της ΝΔ αφού με βάση τις δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου διακινείται υλικό του κόμματος; Δεν θα συμμετάσχουμε στην παράσταση προβοκάτσιας, που δίνει το ΠΑΣΟΚ, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος, αρνούμενος την πρόσκληση της κας Διαμαντοπούλου να πάνε μαζί και να ανοίξουν τους φακέλους στο ταχυδρομείο. "Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα περιμένουμε την δική της απόφαση", δήλωσε ο κ.Ρουσσόπουλος και κάλεσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει όπως είπε, τις καθεστωτικές πρακτικές, που χρησιμοποιεί το κόμμα του.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε εντολή στην Εισαγγελέα Ελένη Σωτηροπούλου να διερευνήσει ταχύτατα όλες τις καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση και να ερευνήσει αν προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διογκωμένων αδικημάτων και σ αυτή την περίπτωση να εντοπίσει τους υπευθύνους.

    Ζήτησε εξάλλου από την ΝΕΤ τη βιντεοταινία με τις δηλώσεις του υπουργού Μακεδονίας Θράκης Χάρη Καστανίδη, ο οποίος χθες το βράδυ κατήγγειλε ότι, το τυπογραφείο, που φέρεται να τύπωσε το επίμαχο υλικό ανήκει σε στενό συγγενικό πρόσωπο γνωστής βουλευτού της ΝΔ.

    Η συγκεκριμένη κασέτα θα επισυναφθεί στην δικογραφία, που ανατέθηκε στην κ. Ελένη Σωτηροπούλου. Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, πληροφορίες έφεραν ως ιδιοκτήτη του τυπογραφείου τον Νικόλαο Πάλλη, σύζυγο της βουλευτού της ΝΔ Φάνης Πάλλη Πετραλιά, η οποία νωρίς το μεσημέρι με δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό Flash αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση της με τη διακίνηση των υβριστών φυλλαδίων.

    Στο μεταξύ, από έρευνα, που έγινε στο Πρωτοδικείο Αθήνας, δεν προέκυψε η ύπαρξη καταστατικού για τη σύσταση του Σωματείου "Δράση Πολιτών για την προστασία της κληρονομιάς μας", που υπογράφει τα φυλλάδια, απο το 1990 μέχρι τώρα.

    Τέλος στο γραφείο του κ. Παπαγγελόπουλου, διαβιβάστηκε φάκελος με τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση των φυλλαδίων, τις οποίες υπογράφει ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ. Βαρθολομαίος.

    Διαψεύδουν τη ΝΔ τα ΕΛΤΑ

    Δεν δέχεται ούτε αποστέλλει εκλογικό υλικό των κομμάτων το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι, όπως προκύπτει από εγκύκλιο του Οργανισμού, με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2004. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Τα Νέα το περιεχόμενο της εγκυκλίου των ΕΛΤΑ έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της ΝΔ, περί διακίνησης εκλογικής αλληλογραφίας από το εν λόγω υποκατάστημα.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ.Ρουσόπουλος, απαντώντας την Τετάρτη στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ περί διακίνησης συκοφαντικών για τον Γιώργο Παπανδρέου φυλλαδίων από άτομα, που σχετίζονται με τη ΝΔ, σημείωσε: "Η ΝΔ εδώ και χρόνια διακινεί όλη της την αλληλογραφία από τέσσερα συγκεκριμένα καταστήματα των ΕΛΤΑ: στο Σύνταγμα, στη Λένορμαν, στο Κολωνάκι και στην οδό Βεΐκου στο Κουκάκι. Είναι σαφές ότι, παρακολούθησαν και φωτογράφισαν αυτοκίνητα της ΝΔ, τα οποία μετέφεραν προεκλογικό υλικό. Υλικό, που δεν έχει καμία σχέση με το καταγγελλόμενο από την κ. Διαμαντοπούλου υλικό προπαγάνδας εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου".

    Τέσσερα είναι τα υποκαταστήματα, που έχουν οριστεί για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών σύμφωνα με την εγκύκλιό των ΕΛΤΑ: το Κέντρο Διαλογής Αθήνας, στην οδό Λένορμαν, και τα υποκαταστήματα στην Καλλιθέα, στον Παράδεισο Αμαρουσίου και τον Πειραιά.

    Πρόκειται για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών των ΕΛΤΑ, καθώς μόνο αυτά διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών των κομμάτων και των υποψηφίων. Η παράδοση της εκλογικής αλληλογραφίας στα κέντρα αυτά, αφενός προωθείται κατά προτεραιότητα και αφετέρου τα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν έκπτωση 12% από την χρήση τους.

    Παράλληλα, η εγκύκλιος των ΕΛΤΑ ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι για τη διακίνηση της εκλογικής αλληλογραφίας θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πανομοιότυποι φάκελοι, καθώς και το τύπωμα "Πληρωμένο Τέλος" και όχι γραμματόσημα και σφραγίδες.

    Σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης τα υβριστικά φυλλάδια

    Σε καταγγελία ότι διακινείται σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης προεκλογικό υλικό με υβριστικό για τον Γιώργο Παπανδρέου περιεχόμενο, προέβη σήμερα η τοπική νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

    Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης Νίκος Κριθαρίδης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου φωτοτυπία φωτογραφίας στην οποία απεικονίζονται ο Χριστός και η Παναγία σε πλοίο που επιχειρεί να προσεγγίσει την ακτή, αλλά εμποδίζεται από λογχοφόρους στρατιώτες και έναν δράκο και γράφει "Νέα Εποχή".

    Στο πίσω μέρος του εντύπου υπάρχει υβριστικό κείμενο που σύμφωνα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ "φωτογραφίζει" τον Γιώργο Παπανδρέου και φέρει την υπογραφή "Αδούλωτοι Έλληνες".

    Επίσης, ο κ. Κριθαρίδης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία διανεμόταν μαζί με προεκλογικό υλικό του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ Σωτήρη Κούβελα, στους ιερούς ναούς Σωτήρος Καλαμαριάς, Παναγίας Δέξιας στο κέντρο της πόλης καθώς επίσης και σε μια εκκλησία της δυτικής Θεσσαλονίκης την οποία δεν κατονόμασε.

    Σε δήλωσή του ο κ.Κούβελας αναφέρει ότι στα είκοσι εφτά χρόνια που πολιτεύεται ουδέποτε διακίνησε προεκλογικό υλικό σε εκκλησίες σεβόμενος τους ιερούς χώρους και δηλώνει ότι φυλλάδια του τύπου που κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ δεν τον εκφράζουν.

    Τέλος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης ερωτηθείς για τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την διακίνηση τέτοιων εντύπων είπε ότι "μόνο ένοχοι πολιτικοί μπορούν να σκεφθούν να σκεφθούν και να τα σχεδιάσουν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ η Β. Παπανδρέου

    Παπαρήγα για υβριστικά φυλλάδια

    Σάλος για το "μαύρο" υλικό

    [04] Πολιτισμός

    Ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής "Εφυγε" ο Κλοντ Νουγκαρό

    (4/3/2004 3:04:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα του γαλλικού και διεθνούς πενταγράμμου, ο διάσημος Γάλλος τραγουδιστής, συνθέτης και ποιητής, Κλοντ Νουγκαρό πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών, έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια. Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν επί πολλές εβδομάδες, όμως πρόσφατα είχε μεταφερθεί στην κατοικία του στο Παρίσι, όπου του παρέχονταν αμείωτες οι ιατρικές φροντίδες. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τραγουδιστές και πρωτοποριακούς ποιητές της γενιάς του, ο Νουγκαρό- ο οποίος είχε κατακτήσει και τη Νέα Υόρκη, παίζοντας με διάσημους μουσικούς- είχε δημιουργήσει ορισμένα από τα τραγούδια σταθμούς στη γαλλική μουσική, όπως τα ''Cecille, ma fille'', ''Un petit fille en pleurs'', ''Le Jazz et la java'', όπως και το ''Toulouse'', ως φόρος τιμής προς τη γενέθλια πόλη του, στην οποία πρόκειται, επίσης, να ταφεί σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει προσδιορισθεί.

    [05] Εκλογές

    Συνέντευξη Παπανδρέου στον ΑΝΤ1 "Είναι αναμφισβήτητο ότι μοιράζονταν από τη Ν.Δ"

    (4/3/2004 2:35:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα ΚούρτηΠηγή: ΑΠΕ

    Με απόλυτη βεβαιότητά ότι τα φυλλάδια "υβριστικού" περιεχομένου εις βάρος του διανέμονταν από τη Ν.Δ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη του στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. "Είναι αναμφισβήτητο ότι μοιράζονταν από τη Ν.Δ. Μου είπε μάλιστα η κ. Διαμαντοπούλου ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι", τόνισε ο κ Παπανδρέου. Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει εάν ο πρόεδρος της Ν.Δ ήταν ενήμερος για τη διακίνηση των φυλλαδίων αυτών, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η Ρηγίλλης είναι υπεύθυνη για την όλη υπόθεση. Με σκληρό ύφος, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι "μου κάνει εντύπωση για τη Ν.Δ, αυτά όμως τα φυλλάδια έχουν μοιραστεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ενορίες. Ρωτήσαμε την Αρχιεπισκοπή, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση. Αυτή η κυκλοφορία των φυλλαδίων δεν συνάδει με το ήθος που εμείς θέλουμε να δείξουμε. Εμπλέκει την Εκκλησία. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η Εκκλησία ως όχημα κομματικής προπαγάνδας". Έκκληση απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό να μην υπάρξει πόλωση και ένταση λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές.

    "Προβοκάτσια δεν υπάρχει από εμάς"

    "Ανέδειξα τη σχέση κράτους - πολίτη, το θέμα της παιδείας και της υγείας, αλλά και τη φτώχεια"

    Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

    Σε ερώτηση εάν πρόκειται για προβοκάτσια από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "προβοκάτσια δεν υπάρχει από εμάς. Τα φυλλάδια διακινούνταν από άτομα που βρίσκονταν μέσα σε οχήματα της ΝΔ. Είμαστε το πρώτο κόμμα, γιατί να θέλουμε να δημιουργήσουμε τέτοιο θέμα; Φοβούνται ότι είμαστε πρώτοι και δεν μπορώ να αξιολογήσω την κίνηση αυτή της ΝΔ. Δεν αμφισβητώ την αλήθεια σε αυτή την υπόθεση. Η Ν.Δ δείχνει το ήθος που θέλει στην πολιτική".

    Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το περιεχόμενο των φυλλαδίων αυτών θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τεθεί επωνύμως στον ίδιο, ώστε να απαντήσει.

    "Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Αλλά αυτή η ανώνυμη διανομή των φυλλαδίων με έναν τρόπο που φαινόταν σαν να είναι κάποια θρησκευτική οργάνωση, δεν συνάδει με το ήθος που θέλουμε για τον προεκλογικό μας αγώνα", τόνισε.

    Κλείνοντας τη συζήτηση για τα φυλλάδια, ο κ. Παπανδρέου κατέληξε "πήγαμε στα δικαστήρια. Ας έρθουν εκεί να μας διαψεύσουν".

    Σχέδιο Διακυβέρνησης

    Έκκληση απηύθυνε ο κ. Παπανδρέου προς το λαό να μην υπάρξει πόλωση και ένταση τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές. Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα κυβερνήσει σε περίπτωση που εκλεγεί, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην εκστρατεία διαλόγου με την κοινωνία, που έχει ξεκινήσει από την ημέρα που ο ίδιος ανέβηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

    "Στόχος μου δεν ήταν να αλλάξω το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά να δω πού πρέπει να βάλουμε προτεραιότητα, πού πονάει ο Έλληνας πολίτης. Έτσι ανέδειξα τη σχέση κράτους - πολίτη, το θέμα της παιδείας και της υγείας, αλλά και τη φτώχεια", ανέφερε.

    "Δεν είναι αλήθεια ότι η χώρα μας δεν έχει πλούτο. Η Ελλάδα αναπτύσσεται 4% κάθε χρόνο στην Ευρώπη και αυτό θα συνεχιστεί, το εγγυώμαστε ως ΠΑΣΟΚ", υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.

    Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι "αυτός ο πλούτος, είναι αλήθεια, δεν έχει κατανεμηθεί ίσα στα φτωχά στρώματα, παρά τις προσπάθειες που έκανε το ΠΑΣΟΚ. Η αίσθησή μου είναι ότι ο χαμηλοσυνταξιούχος είχε και έχει πρόβλημα".

    "Η ανοχή μου θα είναι μηδενική στη διαφθορά"

    Τις πηγές από τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν οι εξαγγελίες του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Η πρώτη είναι με την εισφοροδιαφυγή και η άλλη από πρόγραμμα που υπάρχει για την κοινωνική πρόνοια και την υγεία .

    "Η οικονομία μας αναπτύσσεται. Δεν είμαστε πια φτωχή χώρα. Διαφωνώ με την καταστροφολογία. Η Ελλάδα πάει μπροστά", τόνισε.

    "Θα είναι σίγουρα το ΠΑΣΟΚ ένα διαφορετικό κόμμα. Εγώ έκανα ήδη τη δική μου επανάσταση. Θα αξιολογήσει ο ελληνικός λαός τα πρόσωπα της κυβέρνησής μας, αλλά από την άλλη πλευρά και εγώ θα τους αξιολογήσω σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Θα επιβάλλω αξιοκρατία στη νέα κυβέρνηση και η ανοχή μου θα είναι μηδενική στη διαφθορά, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    "Το απέδειξα με την υπόθεση Πάχτα. Αντίθετα, η Ν.Δ πήρε ένα στέλεχος δικό μας, τον κ. Παπαθεμελή, ο οποίος είχε υπογράψει αυτή την ίδια την τροπολογία".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτό το οποίο διαφέρει στην πορεία του από αυτή του κ. Καραμανλή είναι ότι ο ίδιος ήρθε με μία πολιτική εντολή να κάνει σημαντικές τομές και αλλαγές στο κόμμα και έχει την πλατιά υποστήριξη της βάσης του ΠΑΣΟΚ. "Ο κ. Καραμανλής ήρθε μέσα σε ένα σύστημα της Ν.Δ και επτά χρόνια που είχε στη διάθεσή του για να μπορέσει να κάνει τομές σ' αυτό το κόμμα, ουσιαστικά δεν έκανε τίποτε. Το να είσαι νέος δεν αρκεί.Το θέμα είναι να δείξεις πώς μπορείς να φέρεις κοντά σου το νέο, ξεκινώντας απο το κόμμα σου", ανέφερε.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε ότι στόχος του κόμματός του είναι να μην υπάρξει ούτε ένας Έλληνας που να νιώθει ότι είναι στο περιθώριο και αυτός είναι ο λόγος που έκανε τις συγκεκριμένες εξαγγελίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οχι της ΝΔ στην πρόσκληση Διαμαντοπούλου

    [06] Εκλογές

    Στο Πεδίο του Αρεως ο Κ. Καραμανλής

    (4/3/2004 6:32:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ, θα μιλήσει στις 7.30 το βράδυ στο Πεδίον του Αρεως, ο Κώστας Καραμανλής. Στο μεταξύ, απαράδεκτο χαρακτήρισε το καθεστώς των συμβασιούχων του δημοσίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων. Ο κ. Καραμανλής δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ ως κυβέρνηση από τις 8 Μαρτίου θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, μετατρέποντας τις συμβάσεις εργασίας και έργου όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου, όπως άλλωστε προβλέπει και η κοινοτική οδηγία, η οποία θα έπρεπε να εφαρμοστεί από το 1999. "Δίνουμε τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς της πολιτικής ομηρίας χιλιάδων συμπατριωτών μας εξασφαλίζοντας μόνιμη και δίκαιη λύση", είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

    Μείωση της γραφειοκρατίας

    Εν τω μεταξύ, σε σημερινή συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε "μεγάλο ασθενή" το κράτος , τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και επίλυση του θέματος των πανωτοκίων. Για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπογράμμισε ότι σε όλους τους πολιτικούς χώρους υπάρχουν έντιμοι και ικανοί άνθρωποι και κανένας δεν έχει να φοβάται τίποτα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε στη Βουλή, να εξετάσει 14 περιπτώσεις διαπλοκής και διαφθοράς, αν και υπήρχε εισαγγελική παραγγελία για έρευνα

    [07] Διάφορα

    Οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ με την πρώτη ματιά

    (4/3/2004 3:22:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε σεξουαλική σχέση από το πρώτο ραντεβού, ακόμα και εάν ο σύντροφος τους εκπροσωπεί τον άνδρα των ονείρων τους, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που διεξήχθη για το γερμανικό ανδρικό περιοδικό GQ. Μόλις το 1% των ερωτηθέντων γυναικών δήλωσαν ότι επιθυμούν τη σεξουαλική επαφή από το πρώτο ραντεβού. Το 48% δήλωσε ότι θέλει να ροκανίσει λίγο το χρόνο. Μόλις η μία στις τέσσερεις, δηλαδή ποσοστό 27%- παραδέχθηκε ότι ντύνεται προκλητικά στο πρώτο ραντεβού και η μία στις πέντε παραδέχθηκε ότι δεν περιμένει από τον άνδρα να πάρει την πρωτοβουλία.

    Τι θέλουν οι γυναίκες από το άλλο φύλο

    Επίσης, σε ερώτηση ποιούς παράγοντες θεωρούν οι γυναίκες ως πλέον σημαντικούς για έναν άνδρα:

    - το 35% δήλωσε το χιούμορ,

    - το 24% την εμφάνιση

    - και το 16% την ευφυία.

    Η καριέρα και τα χρήματα, που πολλοί άνδρες πιστεύουν ότι προσελκύουν το αντίθετο φύλο, για τις γυναίκες παίζουν ασήμαντο ρόλο.

    [08] Διεθνή

    Στη Βουλή των Σκοπίων Σε λαϊκό προσκύνημα ο Τραϊκόφσκι

    (4/3/2004 3:54:00 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ συρρέουν από το πρωί στην Βουλή της χώρας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο της χώρας, Μπόρις Τραϊκόφσκι, η σορός του οποίου, σήμερα, εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Κοινοβούλιο. Μπροστά στην Βουλή έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές από κόσμο και αντιπροσωπείες που περιμένουν υπομονετικά να εισέλθουν στον προθάλαμο του κτηρίου, όπου βρίσκεται η σορός του εκλιπόντος προέδρου. Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Τραϊκόφσκι ξεκίνησε το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή και θα ενταφιαστεί στο κοιμητήριο Μπούτελ των Σκοπίων. Η νεκρώσιμη πομπή θα ξεκινήσει στις 11:55 τοπική ώρα (12:55 ώρα Ελλάδας), από την Βουλή της χώρας, στην οποία στεγάζεται και το Γραφείο του Προέδρου της χώρας.

    Εκλεισαν οι κεντρικοί δρόμοι

    Στην κηδεία θα παραστούν αντιπροσωπείες από 50 περίπου χώρες , ενώ εκ μέρους της Διεθνούς Κοινότητας, επικήδειο χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης .

    Η κινητοποίηση των Αρχών στα Σκόπια για την κηδεία του Τραϊκόφσκι είναι πολύ μεγάλη, καθώς σε αυτήν, σύμφωνα με υπολογισμούς των διοργανωτών, τον θανόντα αναμένεται να αποχαιρετήσουν μέχρι "την τελευταία του κατοικία" περίπου 300.000 πολίτες από όλη την χώρα , ενώ πρώτη φορά στα Σκόπια καταφθάνει τόσος μεγάλος αριθμός ξένων επισήμων για να παραστούν στην κηδεία. Οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι των Σκοπίων, από σήμερα το πρωί έχουν κλείσει για να διευκολυνθεί η μετάβαση πολιτών και ξένων αντιπροσωπειών στην Βουλή.

    Οι κηδείες των άλλων οχτώ ανθρώπων που επέβαιναν μαζί με τον Τραϊκόφσκι στο κυβερνητικό αεροσκάφος, που κατέπεσε την περασμένη Πέμπτη στη ΝΔ Βοσνία υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής, θα γίνουν σήμερα .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Την Παρασκευή η κηδεία του Μπόρις Τράικοφσκι

    Στο Μόσταρ η σορός του Τραϊκόφκσι

    [09] Εκλογές

    Περιοδεία Σημίτη στη Σάμο

    (4/3/2004 4:10:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Για υποκριτική στάση κατηγόρησε από τη Σάμο τη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αναφερόμενος στην άγνοια που δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα των επίμαχων δυσφημιστικών φυλλαδίων από τη Σάμο. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος περιόδευσε το πρωί στο νησί, σημείωσε ότι η ΝΔ έχει μια ακραία πλευρά που δεν θέλει να την εμφανίσει, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Πολύδωρα τόνισε ότι η ΝΔ θέλει να καταργήσει το ΑΣΕΠ για να διορίσει τα δικά της παιδιά. Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Καρλόβασι αναφέρθηκε στα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε όλους τους τομείς, στην περιοχή κατά την τελευταία δεκαετία, λύνοντας προβλήματα σε επίπεδο υποδομών. Το αποτέλεσμα, όπως ανέφερε ο κ. Σημίτης, είναι να προσφέρεται πλέον η δυνατότητα για τη δρομολόγηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Ο Πρωθυπουργός αναχώρησε αργά το απόγευμα για την Αθήνα.

    Τα έργα υποδομής επιθεώρησε ο Πρωθυπουργός

    Νωρίτερα, ο κ. Σημίτης ξεναγήθηκε στο νέο αεροσταθμό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 1000 επιβάτες την ώρα.

    Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες , ενώ ξεναγήθηκε στο νέο νοσοκομείο της Σάμου, το οποίο περιλαμβάνει Εξωτερικά Ιατρεία, Παιδιατρικό Τμήμα, Γυναικολογικό Τμήμα, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Αξονικό Τομογράφο και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Επίσης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, όπου διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι δεν έχουν να φοβούνται τον ανταγωνισμό από τα παραγόμενα κρασιά σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθότι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η ειδική ποικιλία μοσχάτου που παράγεται στη Σάμο έχει τη δική της αγορά, η οποία πρέπει συνεχώς να διευρύνεται.

    Τέλος, ο κ. Σημίτης ενημερώθηκε για το νεοκατασκευασθέν λιμάνι Μαλαγαρίου και με την ευκαιρία τόνισε πως εάν εξομαλυνθούν πλήρως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, με παράλληλη διευθέτηση του θέματος της υφαλοκρηπίδας, τότε η Σάμος θα ανακτήσει την παλιά αίγλη της, ως πύλη εισόδου προς τη δύση και την ανατολή, δεδομένου ότι η μικρότερη απόσταση Σάμου - τουρκικών παραλίων δεν υπερβαίνει τα 1200 μέτρα.

    [10] Τεχνολογία

    Ονομάζεται Abell 1835 IR1916 Ένας γαλαξίας στην πιο απόμακρη γωνιά του Σύμπαντος

    (4/3/2004 4:21:00 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Ελβετοί και Γάλλοι επιστήμονες αναγνώρισαν έναν γαλαξία που σχηματίστηκε 470 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη και το φως του ταξίδευε 13,2 δισεκατομμύρια χρόνια για να φτάσει στη Γη. Το όνομα αυτού Abell 1835 IR1916 Mάλιστα οι γειτονικοί του γαλαξίες είναι από τους πρώτους που δημιουργήθηκαν στο Σύμπαν. «Αυτό που παρατηρήσαμε είναι οι πρώτες στιγμές του Σύμπαντος» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο συνεπικεφαλής των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Γενεύης Ντάνιελ Σάρερ. Για την ανακάλυψη αυτή, οι αστρονόμοι χρησιμοποίησαν ένα οπτικό τέχνασμα: Κοίταξαν προς ένα κοντινότερο αντικείμενο και χρησιμοποίησαν ως φακό τη βαρύτητά του, η οποία κάμπτει το φως και το συγκεντρώνει. Με τη βοήθεια αυτού του φακού, το αμυδρό φως του γαλαξία ενισχύθηκε κατά 20-100 φορές. Η ανακάλυψη περιγράφεται στην ευρωπαϊκή επιθεώρηση Astronomy and Astrophysics.

    [11] Εκλογές

    Όλα έτοιμα για τις εκλογές

    (4/3/2004 4:37:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕτ 105,8 ΑΠΕ

    Για τη πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι εκλογές της Κυριακής διαβεβαίωσαν οι υπηρεσιακοί υπουργοί Τύπου Γιώργος Ρωμαίος και Εσωτερικών Νίκος Αλιβιζάτος, σε κοινή συνέντευξή τους στο Ζάππειο. Ο κ. Αλιβιζατος διαβεβαίωσε εξάλλου ότι έχει ληφθεί κάθε μέριμνα για τις μετακινήσεις τόσο των δικαστικών αντιπροσώπων όσο και των εκλογέων και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε σχέση με την πιθανότητα προβλημάτων λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς αναμένεται εκτόνωση των καιρικών φαινομένων από αύριο το μεσημέρι. Έκανε δε, γνωστό ότι προγραμματίστηκαν για αύριο δύο έκτακτα δρομολόγια πλοίων για τις Κυκλάδες.

    Πριν τις δώδεκα το βράδυ ασφαλή αποτελέσματα

    Ειδικότερα, για τους ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, ο υπουργός είπε πως θα συνεχιστεί η καμπάνια στον Τύπο προκειμένου να ενημερωθούν όλοι σε ποια τμήματα ψηφίζουν, ενώ επεσήμανε πως οι τηλεφωνικές κλήσεις στο 1564 και στο Ιντερνετ είναι εντυπωσιακές. Στο τηλεφωνικό κέντρο 1564 γίνονται 160.000 κλήσεις ημερησίως ενώ στο Ιντερνετ 380.000 την ημέρα.

    Επιπλέον, για την εξυπηρέτησή τους λειτουργούν πέντε γραμμές στο υπουργείο Εσωτερικών: 3235432, 3235434, 3235437, 3235442 και 3235445, ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε την Κυριακή όλη την ημέρα να υπάρχει ανώτατος υπάλληλος για να απαντά μετά λόγου γνώσεως.

    Όσον αφορά τα exit poll, ο ΣΕΔΕΑ (Σύνδεσμος Εταιριών Δημοσκόπησης και Ερευνας Αγοράς), με ανακοίνωσή του συνιστά στους πολίτες να μη λαμβάνουν υπόψη τους φήμες σχετικά με τα αποτελέσματα πριν από τις 7 μμ της Κυριακής.

    Εξάλλου, το ΕΡΣ προκειμένου να μην επαναληφθούν όσα συνέβησαν τις τελευταίες εκλογές όταν κάποια κανάλια είχαν αρχίσει να μεταδίδουν τα αποτελέσματα των exit poll λίγο πριν τις 7 μμ, κάλεσε τα ΜΜΕ να ρυθμίσουν τα ρολόγια τους με αυτά της ΕΡΤ.

    Επισημαίνεται επίσης πως από αύριο τα ξημερώματα, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις των υποψηφίων βουλευτών από τα ΜΜΕ.

    Τέλος, όσον αφορά το πότε θα υπάρξει ασφαλή εικόνα για τα αποτελέσματα και για το ποιο κόμμα προηγείται , ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι αυτό εξατράται από το ποσοστό διαφοράς των κομμάτων λέγοντας χαρακτηριστικά πως με διαφορά μιας, παραδείγματος χάριν, μονάδας μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, ασφαλή αποτελέσματα θα έχουμε γύρω στις 10.30 μμ.

    [12] Αθλητισμός

    Κλήρωση Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ

    (4/3/2004 5:17:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δυνατά ζευγάρια έβγαλε σήμερα η κλήρωση για το δ` γύρο, τα προημιτελικά και τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στο Σέλτικ-Μπαρτσελόνα με την φιναλίστ του περυσινού κυπέλλου Σκοτσέζικη ομάδα να αντιμετωπίζει την σε φόρμα τελευταίο καιρό Ισπανική. Ακόμα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ζευγάρια Οσέρ (Γαλλία)-Αϊντχόβεν (Ολλανδία), Ιντερ (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) και Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία).

    Τα ζευγάρια αναλυτικά

    Δ` γύρος (11-25 Μαρτίου) 1. Σέλτικ (Σκωτία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 2. Γκεντσερμπιλιγκί (Τουρκία)-Βαλένθια (Ισπανία) 3. Μπορντό (Γαλλία)-Μπριζ (Βέλγιο) 4. Νιούκαστλ (Αγγλία)-Μαγιόρκα (Ισπανία) 5. Οσέρ (Γαλλία)-Αϊντχόβεν (Ολλανδία) 6. Ιντερ (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 7. Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 8. Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Ρόμα (Ιταλία)

    Προημιτελικά (8-14 Απριλίου) 9. Νικητής 3-Νικητή 2 10. Νικητής 7-Νικητής 6 11. Νικητής 1-Νικητής 8 12. Νικητής 5-Νικητής 4

    Ημιτελικά (22 Απριλίου-6 Μαίου) 13. Νικητής 12-Νικητής 10 14. Νικητής 11-Νικητής 9

    Τελικός (19 Μαίου, Γκέτενμποργκ) Νικητής 14-Νικητής 13

    [13] Εκλογές

    Ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές Παπαρήγα για υβριστικά φυλλάδια

    (4/3/2004 5:09:00 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επικρίσεις κατά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και ειδικότερα για την υπόθεση των υβριστικών φυλλαδίων εναντίον του Γ. Παπανδρέου, διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα. "Το ΚΚΕ είναι κόμμα πάρα πολύ έμπειρο στα ζητήματα της μαύρης προπαγάνδας και της προβοκάτσιας, προεκλογικά και μη", τόνισε η γγ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι το κόμμα της ανέμενε ότι λίγο πριν ανοίξει η κάλπη θα συμβούν διάφορα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα. Επίσης, κάλεσε τον λαό να βγάλει συμπεράσματα από την υπόθεση αυτή και όπως είπε, κανείς δεν μπορεί να γίνει ουραγός, πελάτης και όμηρος κανενός από τα δύο μεγάλα κόμματα. Για τους λόγους αυτούς, ζήτησε την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές διότι χρειάζεται ανάταση του κινήματος, αναγέννηση της ελπίδας και μόνο σ αυτό το έδαφος διαμορφώνεται πολιτική ωριμότητα, για να μη πιάνουν οι προβοκάτσιες και η μαύρη προπαγάνδα". Σε περιοχές της Νίκαιας θα περιοδεύσει αύριο η κα Παπαρήγα, τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου.

    "Το πρόβλημά τους είναι ότι οι διαφορές των προγραμμάτων τους είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Επομένως, το πεδίο της μάχης δεν μπορεί παρά να δοθεί με τη μαύρη προπαγάνδα, με την προβοκάτσια, με όλα εκείνα τα μέσα τα οποία διασφαλίζουν, να δημιουργήσουν εντύπωση διαφορών ανάμεσα στα δύο κόμματα", επεσήμανε η κα Παπαρήγα.

    [14] Διεθνή

    Ερευνητικός σταθμός βυθίστηκε στα νερά Θρίλερ στο Βόρειο Πόλο

    (4/3/2004 5:27:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα ΒαλαούραΠηγή: BBC REUTERS ΑΠΕ

    Ώρες αγωνίας περνούν 12 επιστήμονες ρωσικής αποστολής που βρίσκονται εγκλωβισμένοι χωρίς προμήθειες και εξοπλισμό σε περιοχή του Βόρειου Πόλου. Η βύθιση ενός τεράστιου όγκου επιπλέοντος πάγου, παρέσυρε στα παγωμένα νερά το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων της ερευνητική τους βάσης, αφήνοντας τους στο έλεος του αφιλόξενου αρκτικού περιβάλλοντος. Οι προσπάθειες για την παροχή ρούχων και τροφίμων από αέρος απέβησαν άκαρπες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και πλέον οι ελπίδες για τη διάσωση τους στηρίζονται στο κουράγιο τους και στην επιτυχία της μεγάλης επιχείρησης που ετοιμάζουν οι ρωσικές αρχές. Ευτυχώς κανείς από την ομάδα δεν έχει υποστεί τραυματισμούς.

    Κρίσιμες ώρες

    Χθες Τετάρτη γνωστοποιήθηκε στους επιστήμονες ότι η σχεδιαζόμενη εκκένωση τού ερευνητικού σταθμού Σεβέρνι Πόλιους 32 είχε προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου, μόλις θα έκλεινε 10 μήνες λειτουργίας. Όμως η αρκτική φύση τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Το ίδιο απόγευμα χρειάστηκε να εκπέμψουν σήμα κινδύνου, αφού το τεράστιο στρώμα πάγου που συγκρατούσε την βάση κατέρρευσε, καταστρέφοντας το 90% των εγκαταστάσεων , μαζί με αυτό και το μικρό αεροσκάφος διαφυγής.

    "Ενας τεράστιος όγκος πάγου έσπασε και μετατοπίσθηκε ανοίγοντας, αρχικά σε ύψος τριών με πέντε μέτρων, έπειτα σε ύψος επτά με δέκα μέτρων", ανέφερε στο πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης ο επικεφαλής της βάσης Βλαντιμίρ Κοσέλεφ.

    Οι 12 ερευνητές της 32ης ρωσικής αποστολής στο Βόρειο Πόλο βρήκαν καταφύγιο στα δύο καταλύματα που απέμειναν όρθια, περιμένοντας βοήθεια.

    Αύριο στην περίπτωση που ο καιρός είναι αίθριος θα απογειωθεί ένα βαρύ ελικόπτερο Μi-36 από το αεροδρόμιο του Αρχανγκέλσκ με στόχο τη διάσωση των επιστημόνων, ενώ παράλληλα, ένα αεροσκάφος Αντόνοφ-26 θα απογειωθεί, με σκοπό να εφοδιάσει με τρόφιμα τους επιζώντες.

    Σημειώνεται ότι η 32η επιστημονική αποστολή αποτελούσε την επιστροφή της Ρωσίας, έπειτα από 12χρονη απουσία, στις αχανείς παγωμένες εκτάσεις του Βόρειου Πόλου, αφού το 1991 ένα παρόμοιο περιστατικό είχε ακυρώσει την 31η ρωσική προσπάθεια στον τομέα αυτό.

    Ο νέος ερευνητικός σταθμός στήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, καλύπτοντας έκταση 2.750 χλμ ., με αντικείμενο τη μελέτη των κλιματικών αλλαγών και τον προσδιορισμό των ορυκτών αποθεμάτων της περιοχής.

    "Κατά την άποψή μου, ουδέποτε αντιμετωπίσαμε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση , εκτός από το επεισόδιο του Τσελιούσκιν", τόνισε ο Αρτούρ Τσιλινγκάροφ, εξερευνητής και αντιπρόεδρος της Δούμας, που θα ηγηθεί της αποστολής.

    Ο Τσιλινγκάροφ αναφερόταν σε μία επική αποστολή τη δεκαετία του 1930 για τη διάσωση πάνω από 100 ανθρώπων, οι οποίοι βρέθηκαν στους πάγους, μετά το ναυάγιο του πλοίου τους στην Αρκτική. Το συμβάν αυτό είχε αξιοποιηθεί στο έπακρο από το καθεστώς του Γιόζεφ Στάλιν, ώστε μάλιστα να διδάσκεται και στο μάθημα ιστορίας στα σχολεία.

    [15] Εκλογές

    Οι θέσεις του ΔΗΚΚΙ

    (4/3/2004 6:37:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις θέσεις του ΔΗΚΚΙ για μια άλλη οικονομική και κοινωνική πολιτική, ανέπτυξε ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Τσοβόλας κατά την επίσκεψή του στο Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας. Ο κ. Τσοβόλας συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, για την οικονομία και για την ανάγκη να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση. "Η οικονομική και κοινωνική πολιτική πρέπει να κινείται στο τρίπτυχο: παραγωγική ανάπτυξη με απασχόληση και κοινωνική προστασία. Και με μοχλό τη μικρή και τη μεσαία αγροτική και αστική επιχείρηση, που πρέπει να στηριχθεί", είπε ο κ. Τσοβόλας. Χρειάζεται πρόσθεσε ένα φορολογικό σύστημα που θα ελαφρύνει τη μικρομεσαία επιχείρηση και θα της αφήνει περιθώρια για επενδύσεις, για εκσυγχρονισμό, για ανάπτυξη και για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Η μικρομεσαία επιχείρηση έχει το πλεονέκτημα της ευελιξίας, κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, και μπορεί να αναπτυχθούν κλαδικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, ώστε πραγματικά να έχουμε και περιφερειακή ισόρροπη ανάπτυξη.

    [16] Εκλογές

    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Μετωπική σύγκρουση για τα φυλλάδια

    (4/3/2004 6:01:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης ΑλεξόπουλοςΠηγή: ΝΕΤ ΝΕΤ 105,8 ΑΠΕ

    Σε οξύ κλίμα συνεχίζεται η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με αφορμή την καταγγελία για διακίνηση υβριστικών φυλλαδίων, κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου απηύθυνε σήμερα πρόσκληση προς τη ΝΔ να συναντηθούν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων στο κεντρικό ταχυδρομικό κατάστημα Αθηνών παρουσία Εισαγγελέα ώστε να ανοιχτούν οι φάκελοι που έχουν δεσμευτεί. Την πρόσκληση απέρριψε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα συμμετάσχει στην παράσταση προβοκάτσιας που δίνει το ΠΑΣΟΚ", προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης. Η απουσία της ΝΔ στην πρόσκληση υποδηλώνει σιωπή ενόχου, απάντησε η κ. Διαμαντοπούλου και ευχήθηκε να μη βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από αυτή την υπόθεση. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε επίσης τη ΝΔ να συνυποβάλλουν και τα δυο κόμματα μηνύσεις κατά αγνώστων.

    Στο Κέντρο Διαλογής η Βάσω Παπανδρέου

    Το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διέταξε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, ενώ σήμερα σφράγισε τα γραφεία των ΕΛΤΑ στη Βεΐκου.

    Εν τω μεταξύ, το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ, επισκέφθηκε σήμερα και η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, που αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

    Σε σύντομη δήλωσή του ο διευθυντής του Κέντρου, Γιάννης Νάκος, ανέφερε ότι ''από τον κανονισμό των ΕΛΤΑ αλλά και από το Σύνταγμα, η αλληλογραφία είναι απόρρητη, δεν μπορούν να γίνουν τηλεοπτικές λήψεις ούτε και να επιδειχθούν αντικείμενα με αποστολέα και παραλήπτη'', προσθέτοντας ότι δεν διενεργήθη κανένας έλεγχος ο οποίος μπορεί να γίνει μόνο παρουσία εισαγγελέα ο οποίος αναμένεται.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Νάκος είπε ότι ''είχαμε μια συζήτηση με την κ. Παπανδρέου, δεν περάσαμε στον χώρο, ούτε πέρασε στην διαλογή η κ. υπουργός, απλώς ήλθε στο γραφείο''.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Αλιβιζάτος, αναφερόμενος στο θέμα των φυλλαδίων επανέλαβε ότι η αξιολόγηση τέτοιου είδους ενεργειών ανήκει στους πολίτες, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί το ήπιο κλίμα της προεκλογικής περιόδου.

    Την απόλυτη βεβαιότητά του ότι τα συκοφαντικά για το πρόσωπό του φυλλάδια διανέμονταν από τη ΝΔ εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΑ απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τον ελληνικό λαό να μην υπάρξει πόλωση και ένταση λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές.

    "Η Νέα Δημοκρατία υποκρίνεται όταν υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το γεγονός", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης από τη Σάμο όπου περιοδεύει. "Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να μετάσχει στο παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού", τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Καραμανλής .

    Στο θέμα παρενέβησαν και τα άλλα κόμματα.

    Επικρίσεις κατά των δυο μεγάλων κομμάτων για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί διατύπωσε η γγ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα.

    Έκκληση για εκλογική εκεχειρία σε ένα επίπεδο πολιτισμού της πολιτικής απηύθυνε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης. Τσοβόλας τόνισε ότι οι παρακολουθήσεις και οι λάσπες στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό του λαού από τα μεγάλα προβλήματα.

    Νέα υβριστικά φυλλάδια σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης

    Εν τω μεταξύ, σε νέα καταγγελία για διακίνηση υβριστικού για τον Γιώργο Παπανδρέου προεκλογικού υλικού σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, προέβη σήμερα η τοπική νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

    Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης Νίκος Κριθαρίδης παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου φωτοτυπία φωτογραφίας στην οποία απεικονίζονται ο Χριστός και η Παναγία σε πλοίο που επιχειρεί να προσεγγίσει την ακτή, αλλά εμποδίζεται από λογχοφόρους στρατιώτες και έναν δράκο και γράφει "Νέα Εποχή".

    Στο πίσω μέρος του εντύπου υπάρχει υβριστικό κείμενο που σύμφωνα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ "φωτογραφίζει" τον Γιώργο Παπανδρέου και φέρει την υπογραφή "Αδούλωτοι Έλληνες".

    Επίσης, ο κ. Κριθαρίδης δήλωσε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία διανεμόταν μαζί με προεκλογικό υλικό του υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ Σωτήρη Κούβελα, στους ιερούς ναούς Σωτήρος Καλαμαριάς, Παναγίας Δέξιας στο κέντρο της πόλης καθώς επίσης και σε μια εκκλησία της δυτικής Θεσσαλονίκης την οποία δεν κατονόμασε.

    Σε δήλωσή του ο κ. Κούβελας διέψευσε το γεγονός, αναφέροντας ότι στα είκοσι εφτά χρόνια που πολιτεύεται ουδέποτε διακίνησε προεκλογικό υλικό σε εκκλησίες σεβόμενος τους ιερούς χώρους και δηλώνει ότι φυλλάδια του τύπου που κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ δεν τον εκφράζουν.

    Τέλος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης ερωτηθείς για τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την διακίνηση τέτοιων εντύπων είπε ότι "μόνο ένοχοι πολιτικοί μπορούν να σκεφθούν και να τα σχεδιάσουν".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παπαρήγα για υβριστικά φυλλάδια

    Οχι της ΝΔ στην πρόσκληση Διαμαντοπούλου

    Σάλος για το "μαύρο" υλικό

    Παρέμβαση εισαγγελέα για τα φυλλάδια


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 March 2004 - 17:51:51 UTC