Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφοφορία σε φορτισμένο κλίμα
  • [02] Συμφώνησαν για τους χειρισμούς που θα ακολουθηθούν Η Ελλάδα στο πλευρό
  • [03] Πρώτη επίθεση της Αλ Κάιντα στην Γηραιά Ήπειρο Τρόμος πάνω από την
  • [04] Φόρος Τιμής στα θύματα
  • [05] Άγγιξε το θαύμα η Προοδευτική
  • [06] Αποτελέσματα β΄ Εθνικής
  • [07] Πλήρη δικαίωση των απολυθέντων της Σόφτεξ
  • [08] Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα ναρκωτικών
  • [09] Δημιουργική πορεία ανασυγκρότησης Νέα ηθική δύναμη στην πολιτική
  • [10] Διπλή επίθεση στο Ισραήλ
  • [11] Κουνάει "σεντόνι" ο ΠΑΟΚ
  • [12] Άρχισε η στελέχωση των υπουργείων

    [01] Διεθνή

    Ψήφοφορία σε φορτισμένο κλίμα

    (14/3/2004 3:13:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένα πολιτικό κλίμα συνεχίζεται η προσέλευση των Ισπανών ψηφοφόρων στις κάλπες. Τις πολιτικές αντιδράσεις πυροδότησε η στάση που κράτησε η ηγεσία του κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος όσον αφορά τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης της 11ης Μαρτίου. Η επιμονή των αρχών να επιρρίπτουν επί δυο ημέρες τις ευθύνες στην ΕΤΑ, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και των Βάσκων που εκφράστηκε με αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, που ζητούσαν απαντήσεις για το ποιος κρύβεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Μαρτίου της Ευρώπης. Οποιεσδήποτε προβλέψεις επί του αποτελέσματος θεωρούνται επισφαλείς. Εντούτοις είναι σαφές ότι η ανάληψη της ευθύνης των επιθέσεων από την Αλ Κάιντα, επιβαρύνει τη θέση του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ερχόταν πρώτο στις δημοσκοπήσεις. Την Κυριακή η έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου είχε ως αποδέκτες τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, αλλά και τον διάδοχό του Μαριάνο Ραχόι που προσερχόμενοι να ψηφίσουν αποδοκιμάστηκαν έντονα.

    Αποδοκιμασίες σε Αθνάρ και Ραχόι

    Ο Αθνάρ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα σκυθρωπός, ενώ στο πλευρό του η σύζυγός του Ανα Μποτέλα είχε τα μάτια γεμάτα δάκρυα. Κατά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, ο Αθνάρ επιχείρησε να κάνει δηλώσεις, αλλά τα λόγια του καλύφθηκαν από τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών και τις επιδοκιμασίες των οπαδών του.

    Κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου προσήλθε να ψηφίσει και ο νέος ηγέτης του Λαϊκού κόμματος Μαριάνο Ραχόι. Δεκάδες διαδηλωτές τον υποδέχτηκαν στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει με συνθήματα για την αποχώρηση των Ισπανών στρατιωτών από το Ιράκ αλλά και κατηγορίες ότι "ψεύδεται".

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ραχόι τόνισε ότι η σκέψη του είναι στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης και πρόσθεσε ότι οι ψηφοφόροι "θα κρίνουν το έργο της κυβέρνησης τα οκτώ προηγούμενα χρόνια". Από την πλευρά του ο ηγέτης της εκτός νόμου βασκικής οργάνωσης Μπατασούνα Αρνάλντο Οτέγκι, κάλεσε σήμερα τους Ισπανούς να εκλέξουν επιτέλους έναν πραγματικό πολιτικό άνδρα ικανό να λύσει το βασκικό πρόβλημα.

    Οι πολιτικοί αναλυτές τώρα των ισπανικών εφημερίδων μετά τις τελευταίες εξελίξεις δηλώνουν στην πλειοψηφία τους αδυναμία να προβλέψουν την έκβαση των σημερινών βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιούνται στην Ισπανία μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους για τα θύματα των επιθέσεων και το πώς αυτές θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

    Σύμφωνα με την Ελ Μούντο ούτε το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα ούτε η σοσιαλιστική αντιπολίτευση δεν θα συγκεντρώσουν καθαρή πλειοψηφία. Στην περίπτωση αυτή ο αρθρογράφος προτείνει στα δύο μεγάλα κόμματα να συμπήξουν μία ασυνήθιστη μεν αλλά αναγκαία κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα αναλάβει να διαλευκάνει τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου και να αποκαταστήσει την ομαλότητα στην τραυματισμένη Ισπανία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις κάλπες οι Ισπανοί για ψήφο-απάντηση στη βία

    [02] Εσωτερικά

    Συμφώνησαν για τους χειρισμούς που θα ακολουθηθούν Η Ελλάδα στο πλευρό της Κύπρου

    (14/3/2004 6:29:00 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης μετά τις εκλογές μεταξύ του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του Κύπριου προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο κ. Καραμανλής στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεργασίας επαναβεβαίωσε τη στήριξη που προσφέρει Αθήνα στις προσπάθειες της Λευκωσίας για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του σχεδίου Ανάν και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τόνισε ότι αταλάντευτος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ένταξη μιας επανενωμένης Κύπρου στην ΕΕ. Επεσήμανε ότι υπήρξε συνεννόηση και σύμπτωση απόψεων επί των χειρισμών ενόψει της δεύτερης φάσης των συνομιλιών, που θα αρχίσουν την μεθεπόμενη εβδομάδα. Ο Κύπριος πρόεδρος από την πλευρά του ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη συμπαράσταση της και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Αθήνα ενισχύει τη Λευκωσία στο δύσκολο αγώνα της. Οι δύο άνδρες τόνισαν ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στις συνομιλίες, ωστόσο εξέφρασαν την ελπίδα ότι η εποικοδομητική και μετριοπαθής στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας θα βρει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, με τη γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο.

    Αισιοδοξία για θετική έκβαση των συνομιλιών

    Ο κ. Καραμανλής, πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες, παρά τις δυσκολίες που παρατηρούνται στη διαπραγμάτευση, συνεχίζονται, ενώ υπογράμμισε την αισιοδοξία του για θετικό αποτέλεσμα. Επανέλαβε δε ότι η στήριξη προς τον πρόεδρο Παπαδόπουλο είναι μια θέση που δεν πρόκειται να αλλάξει ή να αμφισβητηθεί.

    Ερωτηθείς για το εάν θα πρέπει να προϋπάρξει επικύρωση από την τουρκική εθνοσυνέλευση της απόφασης για δημοψήφισμα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι αυτό αποτελεί ένα από τα σημεία που πρέπει να αλλάξει. Επίσης δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί μέχρι στιγμής το επίπεδο στο οποίο θα εκπροσωπηθούν οι διάφορες πλευρές στην τετραμερή διάσκεψη. Αυτό είναι κάτι που ακόμα συζητείται, πρόσθεσε.

    Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος λαμβάνοντας το λόγο ανέφερε πως είχε μια πολύ χρήσιμη συνομιλία με τον Κώστα Καραμανλή. Υπογράμμισε την κρισιμότητα αυτής της φάσης των διαπραγματεύσεων, που στοχεύουν σε επίλυση του ζητήματος μέχρι την 1η του Μάη. Εξέφρασε δε την ελπίδα να εκτιμηθεί η διαλλακτική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς, ακόμη και την τελευταία στιγμή.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως έχει διαβεβαιώσεις ότι η στάση της Λευκωσίας πλευράς είναι κατανοητή. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, ο ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να αποδώσει ευθύνες δεδομένου ότι κρατά το ρόλο του διαπραγματευτή.

    Τέλος, όταν ερωτήθηκε γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν δημοσιοποιεί τις θέσεις, σε αντίθεση με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ο Κύπριος πρόεδρος απάντησε ότι όταν θα πρέπει θα ενημερώσει πλήρως τον κυπριακό λαό. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ο κ. Ντενκτάς μάλλον έχει διαφορετικές επιδιώξεις, ωστόσο η Λευκωσία αποδίδει ιδιαίτερη σοβαρότητα στη διαδικασία και γι΄ αυτό δεν κάνει διαπραγμάτευση μέσω του Τύπου, κατέληξε.

    Συμβολή για την εξεύρεση λύσης

    Την αποφασιστικότητά του να συνεισφέρει στην προσπάθεια για λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου και από τη νέα του θέση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι χθες είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Κόφι Αναν και επανέλαβε τη συμπαράστασή του προς την κυπριακή κυβέρνηση και σε κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση ''βιώσιμης και λειτουργικής λύσης ώστε να κλείσει η μεγάλη πληγή του ελληνισμού''.

    Αναφερόμενος στη στάση της Τουρκοκυπριακής πλευράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για επιμονή του Ντενκτάς στις γνωστές του θέσεις και επισήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δείχνει την ειλικρινή προσπάθειά της με συγκεκριμένες θέσεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αρνητικής έκβασης της διαδικασίας της Νέας Υόρκης, ο κ. Παπανδρέου περιορίστηκε να δηλώσει ότι ''οι ηγεσίες θα λάβουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα το συμφέρον τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας''.

    "Κράτος-μόρφωμα χωρίς προηγούμενο"

    Από την πλευρά της, με σκληρές εκφράσεις αναφέρθηκε στο σχέδιο Ανάν η γ.γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκα Παπαρήγα, κατά την συνάντησή της με τον κ. Παπαδόπουλο.

    Η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για ''δεσμευτικά όρια'' στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και για ''πρόνοια του σχεδίου Αναν όχι για ένα ομοσπονδιακό, διζωνικό και δικοινοτικό κράτος, αλλά για ένα μόρφωμα χωρίς προηγούμενο''.

    Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, να διαψευστεί το ΚΚΕ στις προβλέψεις του, ενώ σχολίασε ότι μια βιώσιμη και λειτουργική λύση δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    ''Καμία πίεση από τρίτους δεν πρέπει, σ' αυτό το κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, να αλλοιώσει είτε τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, είτε τη συνθήκη ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση'', δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος, τάχθηκε υπέρ μιας ''δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής'' λύσης ώστε οι Κύπριοι ''να αποφασίζουν από κοινού για το μέλλον τους σε μια οντότητα διζωνική και δικοινοτική'' και διευκρίνισε ότι είναι αντίθετος σε μια οποιαδήποτε λύση, η οποία δεν θα εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα του νέου κράτους. Επισήμανε δε ότι η επιθυμητή λειτουργικότητα απαιτεί αλλαγές στο σχέδιο Αναν.

    [03] Διεθνή

    Πρώτη επίθεση της Αλ Κάιντα στην Γηραιά Ήπειρο Τρόμος πάνω από την Ευρώπη

    (14/3/2004 4:15:00 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο εφιάλτης που ζούσε τον τελευταίο καιρό η Ευρώπη για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές τρομοκράτες, πήρε σάρκα και οστά το βράδυ του Σαββάτου, έπειτα από την ανακοίνωση των ισπανικών αρχών ότι την ευθύνη για τις εκρήξεις στη Μαδρίτη αναλαμβάνει η Αλ Κάιντα. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες στην Ισπανία όταν μετά από τηλεφώνημα αγνώστου οι αρχές βρήκαν σε σκουπιδοτενεκέ κοντά σε τέμενος στη Μαδρίτη, βιντεοκασέτα που η οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου. Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Ανχελ Αθέμπες είχε ανακοινώσει την σύλληψη πέντε υπόπτων, τριών Μαροκινών και δύο Ινδών. Η ανακοίνωση αναιρεί τις αρχικές εκτιμήσειςπου θεωρούσαν υπεύθυνη την Βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, που από την αρχή, αλλά και μετά την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση του Μπιν Λάντεν, είχε αρνηθεί κάθε ανάμιξη με το γεγονός.

    Συλλήψεις αραβοφώνων

    Στη βιντεοταινία αναφέρεται ότι οι βόμβες αποτελούν απάντηση στην συνεργασία της Ισπανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι περισσότερο αίμα θα κυλήσει, εάν δεν σταματήσουν οι αδικίες.

    Η ανάληψη της ευθύνης γίνεται από έναν άνδρα με αραβική περιβολή, που μιλά αραβικά με μαροκινή προφορά εξ ονόματος "του στρατιωτικού εκπροσώπου της Αλ Κάιντα στην Ευρώπη, Αμπού Ντούχαν Αλ Αφγκάνι".

    Η ταυτότητα του Αμπού Ντούχαν Αλ Αφγκάνι όπως δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, δεν έχει διαπιστωθεί ούτε από τις ισπανικές αρχές αλλά ούτε από τις διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών, των οποίων η συνεργασία ζητήθηκε.

    Νωρίτερα ο Ισπανός αξιωματούχος είχε ανακοινώσει την σύλληψη πέντε αραβόφωνων που όπως διευκρίνισε έγινε με την κατηγορία της πώλησης και παραποίησης της κάρτας SIM κινητού τηλεφώνου που βρέθηκε σε σακίδιο, το οποίο περιείχε βόμβα η οποία δεν εξερράγη κατά τη διάρκεια των επιθέσεων.

    Την Κυριακή ο υπουργός Επικοινωνιών και κυβερνητικός εκπρόσωπος του Μαρόκου Ναμπίλ Μπεναμπντάλα ανακοίνωσε ότι οι τρεις άνδρες κατάγονται από τις πόλεις Ταγγέρη και Τετουάν του βόρειου Μαρόκου.

    Πρόκειται για τους Τζαμάλ Ζούγκαμ, υπάλληλο 30 ετών, Μοχάμεντ Μπεκάλι μηχανικό 31 και Μοχάμεντ Τσάουι, βιομηχανικό εργάτη 34 ετών.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι τρεις ύποπτοι είχαν σχέση με οργανώσεις φανατικών ισλαμιστών.

    Όπως δήλωσε ο Μπεναμπντάλα σήμερα θα μεταβεί στην Ισπανία κλιμάκιο των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας για να συνδράμει τις ισπανικές αρχές στο έργο των ερευνών και μεταξύ άλλων για να εξακριβωθεί εάν οι συλληφθέντες είναι μόνιμοι κάτοικοι Ισπανίας ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Από την αστυνομία ανακρίνονται επίσης δύο Ισπανοί ινδικής καταγωγής που θεωρείται πιθανό να πούλησαν κάρτες κινητών τηλεφώνων στους τρομοκράτες ή τους μεσάζοντές τους. Μία από τις κάρτες βρέθηκε στο σακίδιο που απομάκρυνε η αστυνομία μετά την επίθεση μαζί με άλλες αποσκευές από τα μοιραία τραίνα και το πήγε σε ένα αστυνομικό τμήμα. Το σακίδιο αυτό περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, εκρηκτικά και έναν πυροκροτητή.

    Η αστυνομία πρόσεξε το σακίδιο όταν άρχισε να χτυπάει το τηλέφωνο για να ενεργοποιηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, πράγμα που ευτυχώς δεν συνέβη και απεφεύχθη νέα αιματοχυσία μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

    Ωστόσο η κάρτα επέτρεψε στην αστυνομία να εντοπίσει το κατάστημα από όπου είχε αγοραστεί, στη συνοικία Λαβαπίες της Μαδρίτης, στην οποία κατοικούν πολλοί μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Οι περισσότερες από τις συλλήψεις έγιναν χθες στη συνοικία αυτή.

    Οι ισπανικές αρχές συνεχίζουν πάντως να ερευνούν και την πιθανότητα συνεργασίας κάποιας σκληροπυρηνικής πτέρυγας της βασκικής ΕΤΑ με ισλαμιστές.

    Τι υποστηρίζει ο ισπανικός Τύπος

    Μετά την ανακοίνωση πολλά ήταν τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον ισπανικό τύπο, οι τρομοκράτες που βρίσκονται πίσω από το μακελειό της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη είναι πιθανό να συνδέονται με τους μαροκινούς εξτρεμιστές που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της Καζαμπλάνκας και αφαίρεσαν τη ζωή 45 ανθρώπων.

    Η εφημερίδα Ελ Μούντο, αποκαλύπτει οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες δεν αποκλείουν ακόμα το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να σχεδιάστηκαν στη Βαγδάτη από έναν πρώην συνταγματάρχη των μυστικών υπηρεσιών του Σαντάμ Χουσέιν. Το άτομο αυτό πιστεύεται ότι εγκατέλειψε το Ιράκ πριν από μερικούς μήνες και πήγε στο Μαρόκο, όπου δεν αποκλείεται να οργάνωσε την όλη επιχείρηση.

    Σύμφωνα με την Ελ Παΐς, που επικαλείται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, οι τρεις Μαροκινοί ενδέχεται να έχουν σχέσεις με έναν ισπανικό πυρήνα της Αλ Κάιντα και με μαροκινές εξτρεμιστικές οργανώσεις που έχουν σχέση με τις επιθέσεις της Καζαμπλάνκας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Αλ Κάιντα αναλαμβάνει την ευθύνη

    [04] Εσωτερικά

    Φόρος Τιμής στα θύματα

    (14/3/2004 4:58:00 μμ)

    Τρία λεπτά σιγής θα τηρήσουν αύριο στις δυο το μεσημέρι, μαζί με όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Έλληνες συμμετέχοντας στο πένθος του Ισπανικού λαού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, ήδη ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος εξέδωσε και απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. ''Οι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη και ως ελάχιστο φόρο τιμής στα αθώα θύματα της στυγερής αυτής εγκληματικής ενέργειας συμμετέχουμε αύριο στο πένθος του ισπανικού λαού μαζί με όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης τηρώντας στις 14.00 τρία λεπτά σιγής'', αναφέρει σχετικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Ρουσόπουλος.

    [05] Αθλητισμός

    Άγγιξε το θαύμα η Προοδευτική

    (14/3/2004 5:26:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Ξάνθη και Προοδευτική, αφού οι δύο ομάδες, που έγινε στο γήπεδο του ακριτικού συγκροτήματος, αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Τα τέρματα της Ξάνθης που παρέμεινε στην 9η θέση της βαθμολογίας πέτυχαν οι Δημητριάδης (43`) και Κέτλουν (68`), ενώ για την Προοδευτική που δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον... πάτο του σχετικού πίνακα, σκόραραν οι Καζάντζης (35`) και Βιλανάκης (41`).

    Όλα για όλα η Ξάνθη στο β΄ημίχρονο

    Έχοντας να αντιμετωπίσει την κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων, η Ξάνθη προσπαθούσε να απειλήσει "ανορθόδοξα" την εστία του Στρακόσια, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και με ατομικές προσπάθειες του Μπαϊκαρά. Από την άλλη, η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, όσο περνούσε ο χρόνος και κυρίως μετά το 30ο λεπτό ανέβασε την απόδοσή της, οπότε και είχε δύο ευκαιρίες με τους Καρανικόλα και Καζάντζη. Ο δεύτερος μάλιστα, πέντε λεπτά μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου, κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Αναστασόπουλου, με κεφαλιά μέσα από την περιοχή δίνοντας προβάδισμα στην Προοδευτική.

    Η Ξάνθη υποχρεώθηκε στα επόμενα λεπτά ν` ανοιχτεί, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρουν την ευκαιρία και σε μία ταχύτατη αντεπίθεση, στο 41ο λεπτό, να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Βιλανάκη, ο οποίος μετά από πολύ καλή ατομική προσπάθεια, πλάσαρε ψύχραιμα τον Αναστασόπουλου κάνοντας το 0-2.

    Πριν την λήξη του ημιχρόνου (43`) η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου μείωσε με κεφαλιά του Δημητριάδη, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς της Ξάνθης.

    Οι γηπεδούχοι, μπήκαν φουριόζοι στο β` ημίχρονο και στο 62` λίγο έλλειψε να φέρουν το ματς στα ίσα, όταν ο Δημητριάδης έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στρακόσια.

    Το γκολ της ισοφάρισης πάντως δεν άργησε να έρθει, αφού στο 68`, ο Κέτλουν με ψηλοκρεμαστό σουτ παραβίασε την εστία του Αλβανού γκολκίπερ, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

    Διαιτητής: Σκουφίτσας Κίτρινες κάρτες: Στρακόσια, Καζάντζης, Πέρεζ, Φραντέσκος.

    ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος, Παβιό, Μπα (65` Πέρεζ), Κούλοβιτς, Μπαϊκαρά, Σφακιανάκης, Κετλούν, Τοροσίδης (46` Νικολαΐδης), Λαμπριάκος (83` Πονομάρεφ), Δημητριάδης.

    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Στρακόσια, Καρανικόλας (50` Τσαγκαβέλης), Πουλόπουλος, Νταγκουνάκης (+90` Αντωνόπουλος), Αγγελόπουλος, Φραντσέσκος, Τόγιας, Βιλανάκης, Σιδηρόπουλος (83` Κουτσουπιάς), Βαρτζιώτης, Καζαντζής.

    [06] Αθλητισμός

    Αποτελέσματα β΄ Εθνικής

    (14/3/2004 5:36:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β` Εθνικής μετά τους αγώνες της 23ης ημέρας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι τρεις ομάδες που οδηγούν την... κούρσα, αρκέστηκαν στο βαθμό της ισοπαλίας με την Κέρκυρα να μένει στο μηδέν εντός έδρας με τα Γιάννινα (0-0), όπως και η Καλαμαριά στην Αχαΐα απέναντι στον τοπικό Πατραϊκό αλλά και η Κασσάνδρα εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό.

    Λεβαδειακός-Κασσάνδρα 0-0,Πανσερραϊκός-Απόλλων Αθηνών 1-2,Πατραϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς 0-0,Εθνικός Αστέρας-Ατρόμητος Αθηνών 0-0,Κέρκυρα-Γιάννινα 0-0,Καλαμάτα-Εργοτέλης 1-1,Ποσειδών Νέων Πόρων-Φωστήρας 2-0α.α,Νίκη Βόλου-Παναχαϊκή 2-0α.α.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 23 αγώνες): Κέρκυρα 53, Απόλλων Καλαμαριάς 47, Κασσάνδρα 43, Εργοτέλης 39, Νίκη Βόλου 39, Ποσειδών Νέων Πόρων 39, Λεβαδειακός 37, Εθνικός Αστέρας 32, Απόλλων Αθηνών 31, Καλαμάτα 30, Πανσερραϊκός 29, Ατρόμητος Αθηνών 29, Γιάννινα 24, Πατραϊκός 24, Φωστήρας 3, Παναχαϊκή 1.

    Φωστήρας και Παναχαϊκή έχουν αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

    [07] Εσωτερικά

    Πλήρη δικαίωση των απολυθέντων της Σόφτεξ

    (14/3/2004 6:01:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παράνομες και καταχρηστικές έκρινε με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Θράκης (Κομοτηνή) τις απολύσεις 223 εργαζομένων της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας Δράμας απορρίπτοντας παράλληλα την προσφυγή των ιδιοκτητών της Σόφτεξ, οι οποίοι ζητούσαν να κηρυχτούν νόμιμες. Σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου οι ιδιοκτήτες της εταιρίας είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν στους εργαζόμενους όλους τους μισθούς από τη μέρα απόλυσης τους (1η Αυγούστου 2002 και μετά) εντόκως και επιπλέον να επιβαρυνθούν τις όποιες ασφαλιστικές εισφορές και τα δικαστικά έξοδα. Την ίδια απόφαση είχε πάρει και το Μονομελές Πρωτοδικείο Δράμας όπου η υπόθεση εκδικάσθηκε σε πρώτο βαθμό. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι από τους απολυθέντες, που ανέρχονται σε 212 δεν είχαν καταθέσει αγωγές κατά της Σόφτεξ και για το λόγο αυτό δεν καλύπτονται ούτε από την απόφαση του Μονομελούς της Δράμας, ούτε και από την τελεσιδικία του Εφετείου Θράκης.

    [08] Εσωτερικά

    Στα χέρια της αστυνομίας σπείρα ναρκωτικών

    (14/3/2004 6:08:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είκοσι χιλιάδες χάπια ''έκσταση'', άριστης ποιότητας και διαφόρων τύπων, που είχαν παρασκευασθεί σε ολλανδικά εργαστήρια, κατάσχεσαν αστυνομικοί της Ξάνθης ύστερα από παρακολούθηση οκτώ μηνών, μελών διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών. Η επιχείρηση έγινε στο Κισάρειο του Διδυμότειχου Εβρου, όπου δύο άνδρες της ΕΛΑΣ που εμφανίστηκαν ως αγοραστές προσπάθησαν και κατόρθωσαν να ξεγελάσουν τους δράστες και να συλλάβουν τον 30χρονο ελληνογερμανό αρχηγό της σπείρας Σταύρο Κακαράκη και τρεις Γερμανούς που μετέφεραν για λογαριασμό του τα ναρκωτικά.

    Εισαγωγή μέσω Ιταλίας

    Τα χάπια εισήχθησαν από την Ηγουμενίτσα μέσω Ιταλίας σε ειδική κρύπτη που είχε στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ το ένα από τα δύο αυτοκίνητα των δραστών.

    Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες χαπιών ''έκσταση'' που πέφτουν στα χέρια των διωκτικών αρχών στη Βόρεια Ελλάδα. Η πώληση των χαπιών σε τοξικομανείς, θα απέφερε στην σπείρα ποσό μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ.

    Στο κύκλωμα εμπλέκονται και άλλα άτομα, για την ταυτότητα των οποίων έχει ενημερωθεί η INTERPOL. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία της Ορεστιάδας.

    [09] Εσωτερικά

    Δημιουργική πορεία ανασυγκρότησης Νέα ηθική δύναμη στην πολιτική

    (14/3/2004 6:23:00 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Σε σημαντικές αλλαγές που αφορούν πρόσωπα και δομές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε την Κυριακή από το Λασίθι ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου. Αναφερόμενος στο νέο ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για μία νέα ηθική δύναμη στην πολιτική και κάλεσε όλους να συμμετέχουν στη δημιουργία του. Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν δόθηκε το πολιτικό στίγμα της διεύρυνσης και ότι δεν υπήρξε πολύς χρόνος. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για την άσκηση δυναμικής και ποιοτικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε ότι έχει λάβει λαϊκή εντολή για τη χάραξη νέας πορείας στο ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε σύσκεψη κομματικών στελεχών στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.

    Όχι στην παρελθοντολογία

    Μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λασιθίου, ο κ. Παπανδρέου αφού ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει νικηφόρα μάχη όποτε χρειαστεί, επανέλαβε την ανάγκη για νέα αρχή αλλά και να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ηθική δύναμη αξιών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους Κρητικούς και έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος, όπως είπε, αγαπούσε ιδιαίτερα την Κρήτη.

    Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε όλους να συμβάλλουν ουσιαστικά στη νέα εποχή: "Θέλω να σας καλέσω, είπε, σ' αυτή τη νέα αρχή, να προχωρήσουμε μαζί, διότι έχουμε μια δημιουργική πορεία ανασυγκρότησης και σ' αυτή την πορεία θα χρειαστούμε τον καθένα. Σε αυτή την πορεία δεν περισσεύει κανείς", είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι έτοιμο για τις εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

    "Εμείς, πρόσθεσε, θα ασκήσουμε μια αντιπολίτευση και ποιότητας και δυναμική. Θα υπερασπιστούμε τις μεγάλες κατακτήσεις που έχει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια. Θα υπερασπιστούμε τις ελευθερίες, τη δημοκρατία, την ισοπολιτεία και την ισονομία και βεβαίως θα συνεχίσουμε με δικές μας προτάσεις που έρχονται από τις συζητήσεις που κάνουμε από τα προβλήματα που υπάρχουν από τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας".

    Εξάλλου, ο κ. Παπανδρέου, με αφορμή τις εκτιμήσεις των στελεχών για τα αίτια της εκλογικής ήττας, διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται παρελθοντολογία. "Χρειάζεται, είπε, να δούμε τα αίτια των προβλημάτων, αλλά χρειάζεται να τα δούμε όχι για να παρελθοντολογούμε και μόνο, ούτε και για να βρίσκουμε εξιλαστήρια θύματα αλλά για να βάζουμε καινούργιες βάσεις".

    Λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για εποικοδομητική συνεργασία κατά τις επαφές του στην Κρήτη και για ενθουσιασμό στο νησί παρά το εκλογικό αποτέλεσμα.

    "Κάνουμε, είπε, μια νέα αρχή, αυτό έχουμε υποσχεθεί. Αυτή είναι η εντολή η δικιά μου. Υπάρχει μεγάλη ελπίδα για σημαντικές τομές που δεν αφορούν απλά το ΠΑΣΟΚ αλλά που το ΠΑΣΟΚ θα πρωτοπορήσει", κατέληξε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Κρήτη ο Γ. Παπανδρέου

    [10] Διεθνή

    Διπλή επίθεση στο Ισραήλ

    (14/3/2004 6:32:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ REUTERS

    Τουλάχιστον οχτώ νεκροί και δώδεκα τραυματίες, είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής, διπλής έκρηξης που σημειώθηκε στο λιμάνι Ασντοτ του Ισραήλ και αποδίδεται σε Παλαιστίνιους καμικάζι. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν ακουστούν οι εκρήξεις είδαν δύο ύποπτους να κατευθύνονται σε δύο διαφορετικά σημεία. Λίγο αργότερα σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη χωρίς θύματα. Την ευθύνη για τις δυο εκρήξεις ανέλαβαν από κοινού με τηλεφώνημα τους, στον τηλεοπτικό σταθμό της Χεζμπολάχ, οι παλαιστινιακές οργανώσεις Χαμάς και Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα, ενώ τις καταδίκασε η Παλαιστινιακή Αρχή. Μετά τη διπλή επίθεση ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριελ Σαρόν ματαίωσε τις συνομιλίες και την πολλά υποσχόμενη συνάντηση κορυφής με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Αχμεντ Κορέι.

    [11] Αθλητισμός

    Κουνάει "σεντόνι" ο ΠΑΟΚ

    (14/3/2004 6:53:00 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της προνομιούχου θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, έκανε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, επικράτησε 1-0 της Καλλιθέας στο «Ελ Πάσο και παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής μετά τους αγώνες της 23ης ημέρας με 50 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από το Αιγάλεω. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Σπάσιτς στο 43ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ατματσίδη στο 89`, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι χρέη τερματοφύλακα για τα τελευταία λεπτά εκτέλεσε ο Κούτσης αφού ο Αναστασιάδης είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές που δικαιούτο.

    Κόκκινη κάρτα ο Ατματζίδης

    Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τους γηπεδούχους να ξεκινούν πιο επιθετικά και μόλις στο 5ο λεπτό βρέθηκαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, το σουτ όμως που επιχείρησε από τα πλάγια ο Φάνης Γκέκας βρήκε το δοκάρι του εξουδετερωμένου Ατματσίδη. Εξι λεπτά αργότερα ο Γκέκας βρέθηκε και πάλι σε πλεονεκτική θέση αλλά αυτή τη φορά το σουτ που επιχείρησε, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

    Η πρώτη ουσιαστική «παρουσία των παικτών του Αναστασιάδη στην περιοχή του Σουλογάνη ήρθε στο 16ο λεπτό όταν ο Χάγκαν με κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι ανάγκασε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων σε θεαματική επέμβαση.

    Στο 42ο λεπτό όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Έπειτα από το κόρνερ του Κούτση, ο Βόκολος έπιασε την κεφαλιά στρώνοντας την μπάλα στον Σπάσιτς. Ο τελευταίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Καλλιθέας κάνοντας το 0-1 για τους φιλοξενούμενους, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α` ημίχρονο.

    Στο 54ο λεπτό ο Γκέκας βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα ο Σκαρμούτσος ελίχθηκε ωραία έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα από το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Ατματσίδη.

    Στο 74ο λεπτό ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απομάκρυνε εντυπωσιακά σουτ του Ιορδανίδη ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Σκαρμούτσου πέρασε μόλις άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Ατματσίδης είδε κόκκινη κάρτα καθώς έπιασε την μπάλα με τα χέρια έξω από την περιοχή (μετά το λάθος γύρισμα του Βαγγελή) και τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Κούτσης, ο οποίος έδειξε τα αντανακλαστικά του στο σουτ του Κυριάκου στις καθυστερήσεις διατηρώντας ανέπαφη την εστία του ΠΑΟΚ.

    Διαιτητής: Καμινάρης Κίτρινες κάρτες: Χασιώτης, Βαγγελής Κόκκινες κάρτες: Ατματσίδης

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Γκεοργκίεφ, Κουλακιώτης, Νταμπρόφσκι (56` Νταμιάνοβιτς), Κυριάκος, Ντραγκίσεβιτς, Σκαρμούτσος, Γήτας (46`Ιορδανίδης), Σαββίδης (85` Πέτκοβιτς), Καρατζάς, Γκέκας. ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Κουτσόπουλος (58` Βαγγελής), Μαλαδένης, Κούτσης, Φουτσίνι, Χάγκαν (78` Αμαεφούλε), Σαλπιγγίδης, Σπάσιτς (50` Θεοδωρίδης).

    [12] Εσωτερικά

    Άρχισε η στελέχωση των υπουργείων

    (14/3/2004 7:06:00 μμ)

    Τα ονόματα των γενικών γραμματέων έξι υπουργείων έδωσε απόψε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος. Στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών τοποθετούνται τέσσερις γενικοί γραμματείς. Γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιώργος Μέργος, αρμόδιος για θέματα υπουργείου Οικονομίας, γενικός γραμματέας αρμόδιος για θέματα υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Βασίλειος Σταυρινός, γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Γιώργος Κουρής και γενικος γραμματέας Επενδύσεων το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης.

    Στο υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης ορίζεται ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ, Βασίλης Ανδρονόπουλος, και γενικός γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο πρώην δήμαρχος και πρώην υποψήφιος νομάρχης με τη ΝΔ Αθανάσιος Βεζυργιάννης.

    Στο υπουργείο Ανάπτυξης, γενικός γραμματέας του υπουργείου αναλαμβάνει ο οικονομολογος Νίκος Στεφάνου, και γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας ο καθηγητής Πληροφορικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Τσουκαλάς. Στο υπουργείο Υγείας γενικός γραμματέας αναλαμβάνει ο κ. Πασχάλης Μπουχώρης, οικονομολόγος με ειδίκευση στα οικονομικά της Υγείας. Στο υπουργείο Πολιτισμού γενικός γραμματέας του υπουργείου αναλαμβάνει ο φιλόλογος Χρήστος Ζαχόπουλος.

    Στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, γενικός γραμματέας Εκπαίδευσης Ανηλίκων (Λαϊκής Επιμόρφωσης) ορίζεται ο μαθηματικός οικονομολόγος Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, κ. Κ. Τσαμαδιάς.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 March 2004 - 18:02:26 UTC