Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα κρίνουν τις 12 αλλαγές της ...12ης ώρας Η ώρα των Κυπρίων
  • [02] Δωρίζει το κορμί του στα πιράνχας
  • [03] Απαγορεύεται η είσοδος
  • [04] Παγκόσμια "μάχη" κατά της τρομοκρατίας Διεθνείς τρομο- συλλήψεις
  • [05] Νικοπολίδης εναντίον διοίκησης ΠΑΟ
  • [06] Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές στο νωπό κρέας Αιφνιδιαστικοί
  • [07] Η Google λανσάρει νέα δωρεάν υπηρεσία
  • [08] Από 4000 πολύχρωμες τουλίπες Ένας κήπος ειρήνης στην Ακαδημία Πλάτωνα
  • [09] Επασχε από σπάνιας μορφής αγγειοπάθεια "Εφυγε" ο Γιάννης Κυράστας
  • [10] Ανακάλυψη ομάδας επιστημόνων Άγνωστοι Γαλαξίες στο κατώφλι της Γης
  • [11] Ελαστικό, φορητό και άφθαρτο Πληκτρολόγιο...Σούπερμαν
  • [12] Αυτοκίνητο- βόμβα κοντά στη Βαγδάτη
  • [13] Αντίποινα για τη δολοφονία του Αχμέντ Γιασίν "Δώρο" οργάνωσης η επίθεση
  • [14] Συνεδρίαση του Ε.Γ του ΠΑΣΟΚ "Ωρες ευθύνης"

    [01] Κυπριακό

    Θα κρίνουν τις 12 αλλαγές της ...12ης ώρας Η ώρα των Κυπρίων

    1/4/2004 11:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 8:33:47 μμ)

    Εν αναμονή των δηλώσεων της ελληνοκυπριακής ηγεσίας, που φτάνει από ώρα σε ώρα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, το Κυπριακό εισέρχεται σε μια νέα φάση, αφού όλα θα κριθούν από τα δυο ταυτόχρονα δημοψηφίσματα, που θα διεξαχθούν στις 24 Απριλίου. Η αυλαία των μαραθώνιων, δραματικών και πιεστικών διαπραγματεύσεων έπεσε, στη Λουκέρνη της Ελβετίας τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, χωρίς στην ουσία να επιτευχθεί συμφωνία. Επιδίδοντας στις εμπλεκόμενες πλευρές το τελικό σχέδιο, που περιλαμβάνει 12 αλλαγές, ο γ.γ του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να μη χαθεί και αυτή η ιστορική ευκαιρία. Επιφυλακτικές αλλά και μουδιασμένες ήταν οι αντιδράσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Αθήνας με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει, ότι "η τελική κρίση εναπόκειται πλέον στον κυπριακό λαό". Από την πλευρά του, με συγκρατημένα χαμόγελα ικανοποίησης εμφανίστηκε, εξ αρχής, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενω απορριπτικός υπήρξε για μία ακόμα φορά ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

    Οι αλλαγές της τελευταίας ώρας

    Η κατάργηση των παρεκκλίσεων, όσον αφορά την αγορά περιουσιών, θα γίνει όταν το κατά κεφαλήν εισόδημα των Τουρκοκυπρίων φθάσει στο 85% εκείνου των Ελληνοκυπρίων ή σε είκοσι χρόνια. Η Ε.Ε. υπέδειξε ότι, οι παρεκκλίσεις δε θα πρέπει να ισχύουν πέραν των 15 χρόνων. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μετά την επικύρωσή της από τα Κοινοβούλια Ελλάδας και Τουρκίας, ώστε να μην υπάρξει πολιτειακό κενό. Παραμένει η μόνιμη παρέκκλιση για εγκατάσταση Τούρκων και Ελλήνων υπηκόων σε ποσοστά 5%. Θα καταργηθεί σε 19 χρόνια. Προστίθεται τώρα ότι, μπορεί να αλλάξουν οι ρυθμίσεις με απόφαση του Προεδρικού Συμβουλίου. Τα στρατιωτικά αποσπάσματα Ελλάδας και Τουρκίας παραμένουν ως έχουν αριθμητικά (650 Τούρκοι, 950 Έλληνες, μετά την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων), ενώ Ελλάδα και Τουρκία θα επανεξετάζουν το θέμα κάθε τρία χρόνια, αντί κάθε πέντε. Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ δε θα έχει τη διοικητική ευθύνη των υπαλλήλων του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους στις περιοχές, που θα επιστραφούν στην ελληνική πλευρά. Η ειρηνευτική δύναμη θα εποπτεύει τρεις με έξι μήνες πριν την παράδοση των εδαφών στην ελληνική πλευρά. Αναγνωρίζεται το δικαίωμα δεύτερης κατοικίας σε Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες, που δε θα επιστρέψουν, χωρίς όμως να έχουν πολιτικά δικαιώματα στο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος. Καταργείται η πρόνοια για τρεις διανυκτερεύσεις Ελληνοκυπρίων στις τουρκοκυπριακές περιοχές και αντικαθίσταται με πρόνοια διαμονής για 150 ημέρες το χρόνο. Τα έξοδα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα πρώτα τρία χρόνια θα καταβάλλονται από μισά από το κυπριακό κράτος και από τα Ηνωμένα Έθνη. Μετά τα τρία χρόνια, το κυπριακό κράτος θα καλύπτει τις δαπάνες κατά τα δύο τρίτα. Οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν με τα ομόλογα, που θα τους δοθούν έναντι της αξίας του ενός τρίτου των περιουσιών τους, να αγοράζουν περιουσίες στο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος μέσω του Συμβουλίου Περιουσιών. Ικανοποιείται το αίτημα των Τουρκοκυπρίων να καταστεί η τουρκική, γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ταχείς ρυθμούς. Τα δημοψηφίσματα θα γίνουν στις 24 Απριλίου. Καταργείται η πρόνοια κληρώσεως του προέδρου και αντιπροέδρου και θα ισχύσει εκλογή Ελληνοκυπρίου στην πρώτη φάση αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία θα καταφεύγουν πάλι σε κλήρωση.

    Οι αντιδράσεις των δυο μερών

    "Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί συμφωνημένη λύση. Με σύνεση, υπευθυνότητα και διορατικότητα ο κυπριακός λαός και η ηγεσία του θα πάρουν τις αποφάσεις", τόνισε ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι, κατά τις συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογο του επιβεβαιώθηκε η διάθεση να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

    Αντίθετα ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζοντας ότι, με το τελικό σχέδιο Ανάν η τουρκοκυπριακή πλευρά εξασφάλισε τις βασικές της θέσεις και κάλεσε τον κυπριακό λαό να πει "ναι" στο σχέδιο επίλυσης.

    ''Στα χέρια του λαού στην Κύπρο'', βρίσκεται πλέον το σχέδιο Ανάν, δήλωσε ο Αλβαρο Ντε Σότο και άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για την τελευταία διαμεσολαβητική προσπάθεια του ΟΗΕ για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό στην περίπτωση που η μία από τις δύο πλευρές απαντήσει αρνητικά στο δημοψήφισμα.

    Την υποστήριξή των ΗΠΑ στην "συνολική συμφωνία", που παρουσιάσθηκε από τον γ.γ. του ΟΗΕ, για την επανένωση της Κύπρου εξέφρασε από το Βερολίνο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Κόλιν Πάουελ προσθέτοντας ότι, το αποτέλεσμα ήταν κατ' αναγκη ένας συμβιβασμός, με τον οποίο καμία πλευρά δεν πήρε όλα όσα επεδίωκε.

    Από τη μεριά του, ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς απέρριψε την τελευταία εκδοχή του σχεδίου Αναν για την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ. ''Στην παρούσα μορφή του, δεν βλέπω τίποτα για το οποίο να πω ναι'', τόνισε ο Ντενκτάς, δηλώνοντας παράλληλα ότι, η τελική του απόφαση θα ληφθεί μετά την πλήρη αξιολόγηση του σχεδίου. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι, η τελευταία εκδοχή του σχεδίου Ανάν αποτελεί ''πρόοδο'' για την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε σχέση με τα προηγούμενα σχέδια.

    Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον αρμόδιο για τη Διεύρυνση της Ε.Ε. επίτροπο, Γκίντερ Φερχόιγκεν. Ο τελευταίος δήλωσε σήμερα ότι, η Τουρκία έπαιξε "εποικοδομητικό ρόλο" στις συνομιλίες για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι, οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν απέτυχαν και κάλεσε τις δύο κοινότητες στην Κύπρο να ψηφίσουν "ναι" στα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου.

    Σε ό,τι αφορά στην προσαρμογή του σχεδίου Ανάν στο κοινοτικό δίκαιο, ο επίτροπος δήλωσε ότι, υπάρχει συμφωνία ώστε η προσαρμογή αυτή να γίνει χωρίς μόνιμες παρεκκλίσεις από το κεκτημένο. "Είναι κοινός στόχος όλων των θεσμικών οργάνων να μην επιτρέψουμε μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο και αυτό το επιτύχαμε", τόνισε. Στο αίτημα των ευρωβουλευτών να έχουν λεπτομερή ενημέρωση για το τι ακριβώς συζητήθηκε στην Ελβετία κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο κ. Φερχόϋγκεν δήλωσε διατεθειμένος να κάνει αυτήν την ενημέρωση, τονίζοντας παράλληλα ότι, "το σχέδιο Ανάν δεν αλλάζει πλέον".

    Στο ίδιο περίπου κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, ο οποίος προέτρεψε σήμερα τους Κυπρίους να αδράξουν την "ιστορική ευκαιρία" για να ενταχθούν στην ΕΕ. "Το σχέδιο για την επανένωση, αποτελεί ένα τεράστιο σημάδι ελπίδας για τον κυπριακό πληθυσμό", τόνισε ο ίδιος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όλους εκείνους που ενεπλάκησαν σε αυτό, ιδιαιτέρως δε τον ΓΓ του ΟΗΕ Κοφι Ανάν.

    Παράλληλα και το Συμβούλιο της Ευρώπης απηύθυνε σήμερα έκκληση στους Κύπριους να αποδεχθούν στο επερχόμενο δημοψήφισμα το ειρηνευτικό σχέδιο του γγ του ΟΗΕ. Μάλιστα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέτερ Σίντερ, εξέφρασε την "ανεπιφύλακτη υποστήριξη" στο εν λόγω σχέδιο.

    Τέλος, τα συγχαρητήρια του προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν και τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ, Αλβάρο ντε Σότο για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, δουλειά που έκαναν σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, εξέφρασε με ανακοίνωση του, και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέ Σολάνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ωρες ευθύνης"

    Οι αντιδράσεις των κυπριακών κομμάτων

    Οι ελληνικές αντιδράσεις για το Κυπριακό

    Τι γράφει ο τουρκικός Τύπος

    Αυλαία για τη Λουκέρνη

    Σχετικά Links:

    Το κοινοτικό κεκτημένο

    [02] Διάφορα

    Δωρίζει το κορμί του στα πιράνχας

    1/4/2004 12:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 3:13:27 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μέχρι τώρα είχατε ακούσει για δωρητές οργάνων. Για δωρητές σώματος μετά θάνατον προς βρώσιν πιράνχας, το έχετε ακούσει. Σίγουρα όχι. Ούτε εμείς. Γι αυτό μας έκανε εντύπωση και είπαμε να σας ενημερώσουμε ότι πλέον οι φιλόζωοι προχωρούν ένα βήμα μπροστά, κάνοντας δώρο τα κορμιά τους όχι στην επιστήμη αλλά σε ζωολογικούς κήπους για να ταΐζουν τα μικρά και σαρκοβόρα ψάρια του Αμαζονίου.

    Είναι ένας τρελός τρελός κόσμος

    Η ιδέα του ήρθε όταν έμαθε ότι ένας Ολλανδός ήθελε αφού πεθάνει να γίνει τροφή για τα σαλιγκάρια. Ο 56χρονος Γερμανός αρτίστας Καρλ Φριντριχ Λεντζ, γοητεύτηκε από την ιστορία αυτή και έβαλε μπροστά το σχέδιό του να γίνει τροφή των πιράνχας του ζωολογικού κήπου της Κολωνίας.

    Με επιστολή του έθεσε το αίτημά του προς τους εμβρόντητους υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου, ζητώντας παράλληλα αυτό να γίνει μπροστά σε κοινό από φοιτητές βιολογίας, ώστε να έχει και μια επιμορφωτική χροιά.

    Εντάξει καλλιτέχνης είναι ακόμα και μετά θάνατον θέλει ένα τελευταίο χειροκρότημα. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χουί βρε παιδί μου πώς να το κάνουμε.

    Ο διευθυντής του κήπου όμως παρότι βρήκε την ιδέα του ενδιαφέρουσα, τελικά αρνήθηκε με την δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν λειτουργικό, καθώς τα πιράνχας είναι λάτρεις του φρέσκου κρέατος δηλαδή του ζωντανού παρά της σκληρής σάρκας ενός αποθανόντος . Ο εκ Βερολίνου αρτίστας πάντως δεν το έβαλε κάτω και περιμένει ότι κάποιος υπεύθυνος κάποιου ζωολογικού κήπου θα κάνει αποδεκτό το αίτημά του.

    Είναι τρελοί αυτοί οι Γερμανοί.

    [03] Αθήνα 2004

    Απαγορεύεται η είσοδος

    1/4/2004 4:08:00 μμ

    Τις ειδικές ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων, που θα ισχύσουν από τις 2 έως τις 31 Αυγούστου 2004, γύρω από όλες τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, ανακοίνωσε η ΑΘΗΝΑ 2004. Ο καθορισμός έγινε έπειτα από συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με τα αρμόδια Υπουργεία και τους Δήμους και περιλαμβάνει δύο ζώνες, μία Ελεγχόμενης Εισόδου και Κυκλοφορίας (ΖΕΕΚ) και μία Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΖΕΣ). Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνον στους μόνιμους κατοίκους και τους μόνιμα εργαζόμενους σε αυτές τις περιοχές, που θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδικό σήμα υποβάλλοντας αίτηση στον αρμόδιο Δήμο μέχρι τις 15 Μαΐου. Τα μέτρα θα ισχύουν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εντός πλαισίου των δύο ζωνών, θα γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας (24.00-7.00). Οι Άδειες θα εκδοθούν από την ΑΘΗΝΑ 2004 και θα διανεμηθούν από τους Δήμους στους δικαιούχους τον Ιούνιο.

    Έκτατες περιπτώσεις

    Σε περίπτωση έκτακτων περιστατικών έχουν προβλεφθεί τα εξής:

    - Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιώς θα εξαιρεθούν της απαγόρευσης πρόσβασης και στάθμευσης στις ΖΕΕΚ και ΖΕΣ. - Αδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης θα χορηγηθεί σε οχήματα συνεργείων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας. - Θα διασφαλιστεί με την παροχή πρόσθετων Αδειών η λειτουργία κάποιων Δημοσίων ή ιδιωτικών υπηρεσιών (π.χ. Γηροκομεία, Ξενοδοχεία, Ιατρικά Κέντρα κλπ). - Θα εξασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση εκτάκτων αναγκών (π.χ. επιδιόρθωση βλαβών σε σπίτια ή επιχειρήσεις και καταστήματα).

    Απαραίτητα δικαιολογητικά

    Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στα Δημαρχεία είναι τα εξής:

    Οι κάτοικοι, φωτοαντίγραφο οποιουδήποτε εγγράφου μπορεί να βεβαιώσει τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους (π.χ. λογαριασμοί ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, κινητής τηλεφωνίας, ταυτότητα, διαβατήριο, μισθωτήριο συμβόλαιο σπιτιού, άδεια οδήγησης κ.α.). Επιπλέον πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό του ή των ΙΧ αυτοκινήτων ή δικύκλου που χρησιμοποιούν (δεν απαιτείται αποδεικτικό κυριότητας)

    Οι εργαζόμενοι, φωτοαντίγραφο οποιουδήποτε εγγράφου αποδεικτικού της εργασίας τους σε επιχείρηση που βρίσκεται μέσα στη ΖΕΕΚ ή τη ΖΕΣ (π.χ. βεβαίωση εργοδότη, σύμβαση εργασίας, απόδειξη μισθοδοσίας κ.α.). Επιπλέον πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό του ή των ΙΧ αυτοκινήτων, ή δικύκλου που χρησιμοποιούν (επίσης δεν απαιτείται αποδεικτικό κυριότητας)

    Όσοι αποστείλουν συστημένη επιστολή, πρέπει να εσωκλείσουν φωτοαντίγραφο ενός από τα παραπάνω δικαιολογητικά και μία δήλωση για τον αριθμό του ή των ΙΧ αυτοκινήτων ή δικύκλου που χρησιμοποιούν. Στο μεταξύ, οι Αδειες Πρόσβασης και Στάθμευσης θα εκδοθούν από την ΑΘΗΝΑ 2004.

    Εμπλεκόμενοι Δήμοι

    Όσον αφορά στους Δήμους που εμπλέκονται στις ειδικές ρυθμίσεις για ΖΕΕΚ και ΖΕΣ, είναι οι εξής:

    Για το Παναθηναϊκό Στάδιο: Δήμος Αθηναίων (ΖΕΕΚ) Για το ΟΑΚΑ: Δήμοι Αμαρουσίου (ΖΕΕΚ, ΖΕΣ) και Νέας Ιωνίας (ΖΕΣ) Για το Ολυμπιακό Συγκρότημα του Ελληνικού: Δήμοι Ελληνικού (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ), Αλίμου (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ), Γλυφάδας (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ), Αργυρούπολης (ΖΕΣ) Για το Ολυμπιακό Συγκρότημα Παραλιακής Ζώνης Φαλήρου: Δήμοι Καλλιθέας (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ), Π. Φαλήρου (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ) Για το Στάδιο Καραϊσκάκη: Δήμος Πειραιά (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ) Για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας: Δήμος Πειραιά (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ) Για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου : Δήμοι Γαλατσίου (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ), Νέας Ιωνίας (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ). Για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου: Δήμοι Περιστερίου (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ), Αγίων Αναργύρων (ΖΕΣ) Για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων : Δήμος Άνω Λιοσίων (ΖΕΕΚ) Για το Ολυμπιακό Συγκρότημα Γουδί: Δήμοι Ζωγράφου (ΖΕΕΚ), Αθηναίων (ΖΕΕΚ). Για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών: Δήμος Νίκαιας (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ) Για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο και το Κέντρο Σκοποβολής Μαρκόπουλου: Δήμος Μαρκόπουλου (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ) Για το Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας Σχοινιά: Δήμος Μαραθώνα (ΖΕΕΚ,ΖΕΣ)

    Στις άλλες Ολυμπιακές Πόλεις, η περίοδος και ο χρόνος που θα ισχύσουν οι ρυθμίσεις, θα προσαρμοστεί στις ημέρες και στις ώρες διεξαγωγής του ποδοσφαίρου.

    Για την Ολυμπιακή Εγκατάσταση Ορεινής Ποδηλασίας Πάρνηθας (Δήμος Αχαρνών), η ΖΕΕΚ θα ισχύσει κατά το χρονικό διάστημα 27 και 28 Αυγούστου από τις 8.00-17.00 η ώρα.

    Τέλος, για τα αγωνίσματα δρόμου (Μαραθώνιος, Ποδηλασία κλπ.) θα υπάρξουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

    [04] Διεθνή

    Παγκόσμια "μάχη" κατά της τρομοκρατίας Διεθνείς τρομο- συλλήψεις

    1/4/2004 4:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8- Reuters

    Σε συλλήψεις 41 υπόπτων για σχέσεις με την τουρκική οργάνωση της άκρας αριστεράς, Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα- Μέτωπο (DHKP-C), προχώρησαν Τουρκία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο και Ολλανδία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών. 25 άτομα συνελήφθησαν στην γείτονα και 16 στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για τις εκρήξεις βομβών σε ένα εστιατόριο Μακ Ντόναλντ και σε ένα κρατικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Ιράκ. Η οργάνωση DHKP-C έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη για μία επίθεση αυτοκτονίας τον Σεπτέμβριο 2001 στην Κωνσταντινούπολη, που στοίχισε τη ζωή σε δύο αστυνομικούς και έναν Αυστραλό τουρίστα. Την ίδια ώρα, τέσσερις Τούρκοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται στις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο της χώρας, οι ύποπτοι, ηλικίας 29 έως 34 ετών, συνελήφθησαν από την υπηρεσία μετανάστευσης, με την κατηγορία ότι, ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Τζεμάα Ισλαμίγια, που δρα στην περιοχή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τρομο-συλλήψεις στην Ιταλία

    [05] Αθλητισμός

    Νικοπολίδης εναντίον διοίκησης ΠΑΟ

    1/4/2004 4:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 5:51:28 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το ποτήρι ξεχείλισε για τον Αντώνη Νικοπολίδη. Ο μέχρι πριν δυο μήνες αναντικατάστατος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, μια μέρα μετά την φιλική νίκη της Ελλάδας με 1-0 επί της Ελβετίας, αλλά και από τις δηλώσεις στήριξης του Ότο Ρεχάγκελ στο πρόσωπό του, επιβεβαίωσε το σχεδόν αυτονόητο μιλώντας στην υπηρεσία «Vodafone Live», για την μη χρησιμοποίησή του από τον Ιτζάκ Σουμ. "Οι λόγοι που δεν παίζω στον Παναθηναϊκό δεν είναι αγωνιστικοί", ξεκαθάρισε ο διεθνής τερματοφύλακας, που υποστήριξε ότι τις τελικές του αποφάσεις θα τις πάρει μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

    Εκτιμά ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα

    Και επειδή το αίμα νερό δεν γίνεται, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αναφέροντας ότι, αν κληθεί, θα προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του.

    Επίσης, έχρησε ως φαβορί για τον τίτλο τον Παναθηναϊκό, δηλώνοντας σχετικά: «Από τη στιγμή που έχουμε και το ματς με τον Ολυμπιακό στην έδρα μας, πιστεύω ότι πολύ δύσκολα θα το χάσουμε! Θέλουμε αυτόν τον τίτλο όσο τίποτε άλλο και θεωρώ ότι εμείς θα είμαστε τελικά αυτοί που θα σηκώσουν την κούπα τον ερχόμενο Μάιο!».

    [06] Οικονομία

    Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι οι τιμές στο νωπό κρέας Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στην αγορά εν΄ όψει Πάσχα

    1/4/2004 4:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 5:36:26 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο έλεγχος των τιμών ήταν το αντικείμενο διαδοχικών συναντήσεων που είχε από το πρωί, σήμερα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, με εκπροσώπους ενώσεων καταναλωτών, του ΙΝΚΑ και του ΕΒΕΑ.Οι τιμές στα οπωροκηπευτικά είναι πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου, παρά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην εγχώρια παραγωγή, λόγω έντασης των εισαγωγών κυρίως από Ισραήλ και Αίγυπτο. Σε ό,τι αφορά στο νωπό κρέας με εξαίρεση το κατσίκι, του οποίου η τιμή έχει "τσιμπήσει" ελαφρώς, στις υπόλοιπες κατηγορίες του κλάδου παρατηρούνται τιμές αντίστοιχες με τις περσινές. Ο Γ. Παπαθανασίου πρόκειται να επισκεφθεί αύριο την αγορά του Ρέντη, ενώ σήμερα συνεργεία του υπουργείου πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο Αγορά.

    Ενδεικτικές τιμές σε προϊόντα στους Ολυμπιακούς

    Αύριο, εξάλλου, ο υφυπουργός πρόκειται να έχει συνάντηση στο γραφείο του με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ενώ από τη Δευτέρα θα συναντηθεί με του αρτοποιούς, τον ΣΕΛΠΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, την ΕΚΠΟΙΖΩ, το ΚΕΠΚΑ, το οικονομικό Επιμελητήριο, καθώς και τους εκπροσώπους των Φαρμακαποθηκών.

    Σε ό,τι αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Γ. Παπαθανασίου επεσήμανε ότι το ζήτημα θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά υπό την προϋπόθεση πως θα λειτουργήσει συντονισμένα η κυβέρνηση, γι' αυτό και στις σκέψεις τού υπουργείου είναι να προτείνει τη συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής.

    Ο υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει ως πιθανή τη θεσμοθέτηση ενδεικτικού εύρους τιμών για προϊόντα και υπηρεσίες με μεγάλη ζήτηση από τους τουρίστες, όπως ταξί, νερά, αναψυκτικά και άλλα.

    [07] Τεχνολογία

    Η Google λανσάρει νέα δωρεάν υπηρεσία

    1/4/2004 5:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 5:51:08 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Έμπνευση μετά από καταγγελία

    Μάλιστα, ιδιαίτερη καινοτομία της νέας υπηρεσίας είναι το ότι, θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία της μηχανής αναζήτησης, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μην χρειάζεται να σβήνουν σε τακτά διαστήματα τα μηνύματά τους, αλλά και να βρίσκουν εύκολα το μήνυμα που επιθυμούν.

    "Πόλεμος" ανταγωνιστών

    Σχετικά Links:

    Google

    [08] Εσωτερικά

    Από 4000 πολύχρωμες τουλίπες Ένας κήπος ειρήνης στην Ακαδημία Πλάτωνα

    1/4/2004 5:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 6:59:52 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Έναν πολύχρωμο κήπο από 4000 τουλίπες, που θα συμβολίζει την ειρήνη, την προκοπή και τη συναδέλφωση, θα φιλοξενεί στο εξής η Ακαδημία Πλάτωνος, μια ιστορική πλατεία και συνοικία της Αθήνας. Την ευθύνη για τη δημιουργία αλλά και την ισόβια διατήρησή του έλαβε πέρυσι ο αθηναϊκός δήμος, παίρνοντας τη σκυτάλη από εκείνον της Ρώμης. Η ελληνική πρωτεύουσα αποκτά έτσι ένα ιδιαίτερο δέσιμο και με τους ανά τον κόσμο μητροπολιτικούς δήμους, που διατηρούν ανάλογους κήπους ειρήνης, όπως εκείνοι της Οτάβας, της Ουάσιγκτον, Βαρσοβίας, του Βερολίνου, της Βουδαπέστης, της Πρετόριας, της Χάγης, της Χιροσίμα, της Λουμπλιάνας, του Στρασβούργου και της Βιέννης, τόνισε χαρακτηριστικά σε σχετική συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ένα μεγάλο όχι στον πόλεμο

    Σύμφωνα με την ίδια τη δήμαρχο, ο θεσμός του κήπου της ειρήνης, "αντανακλά την ολοένα αυξανόμενη συναίσθηση όχι μόνο των πολιτών αλλά και των αρχών, ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να προσφέρει καμία λύση".

    Τη σκυτάλη της δημιουργίας αυτού του μοναδικού κήπου αποφάσισε να παραδώσει η Αθήνα στη Λευκωσία, που με τη σειρά της θα κρίνει σε ποια άλλη πόλη θα αφιερώσει το θεσμό του κήπου.

    [09] Αθλητισμός

    Επασχε από σπάνιας μορφής αγγειοπάθεια "Εφυγε" ο Γιάννης Κυράστας

    1/4/2004 6:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 6:54:05 μμ)

    Συντάκτης: Τζένη Χαραλαμπίδου

    Θρήνος στην αθλητική οικογένεια. Ο Γιάννης Κυράστας απεβίωσε λίγα λεπτά πριν τις 6 το απόγευμα, μετά την επιδείνωση της υγείας του την προηγούμενη Δευτέρα. Ο 52χρονος Ελληνας προπονητής, σύζυγος και πατέρας, είχε εισαχθεί στις 6 Μαρτίου στην Ευρωκλινική με βαριάς μορφής σηψαιμία, αλλά παρά τις προσπάθειες των θεράποντων ιατρών, δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της υγείας του, πορόλο που τις τελευταίες ημέρες είχε παρουσιάσει σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Την οδύνη των μελών του για το θάνατο του Γιάννη Κυράστα, εκφράζει με επιστολή του το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Στη μνήμη του, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει στεφάνι στη σωρό του, αντιπροσωπεία του να παρακολουθήσει τη νεκρώσιμη ακολουθία και να κατατεθεί ένα συμβολικό ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συνδέσμου. Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκφράζει στους οικείους του Γιάννη Κυράστα τα θερμότερα συλλυπητήριά της. Με απόφαση της ΕΠΟ, στους αγώνες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων, που θα διεξαχθούν το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Απριλίου, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντος. Ακόμη, οι παίκτες της εθνικής ομάδας των Ανδρών, προκειμένου να τιμήσουν τον Γιάννη Κυράστα για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, του οποίου υπήρξε βασικότατο στέλεχος επί έντεκα χρόνια (46 συμμετοχές), στο αμέσως επόμενο παιχνίδι (28 Απριλίου στο Αϊντχόβεν με την ΟΛλανδία), θα αγωνιστούν φέροντας μαύρο περιβραχιόνιο.

    Ενας λαμπρός ποδοσφαιριστής και τεχνικός

    Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 25/11/1952.

    Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα εφηβικά τμήματα του Oλυμπιακού στα τέλη της δεκαετίας του 60. Tο 1972 και σε ηλικία μόλις 20 ετών κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τού τότε προπονητή του Oλυμπιακού, Λάκη Πετρόπουλου, και άρχισε να συμπεριλαμβάνεται στις αποστολές της ομάδας. Στις 10 Δεκεμβρίου 1972, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη 11αδα του Oλυμπιακού αλλά και στην A΄ Eθνική. Tην επόμενη χρονιά καθιερώθηκε στην 11άδα του Oλυμπιακού και για τα επόμενα επτά χρόνια ήταν ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής των Πειραιωτών, με τον αριθμό 2 στην πλάτη. Tο 1981, και ύστερα από την κατάκτηση πέντε Πρωταθλημάτων και τριών Kυπέλλων, ο κύκλος του στον Ολυμπιακό έκλεισε και έτσι δέχτηκε την πρόταση του Γιώργου Bαρδινογιάννη να παίξει πλέον στον ΠΑΟ, όπου και προσέφερε πολλά, πραγματοποιώντας μια δεύτερη, λαμπρή καριέρα, ως λίμπερο πια. Tην πρώτη του χρονιά με το «Τριφύλλι» (1982) σήκωσε με τους συμπαίχτες του το Kύπελλο Eλλάδας, ενώ γεύτηκε και τη χαρά των δύο νταμπλ, το 1984 και το 1986. Το Nοέμβριο του 1986, στα 34 του, αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Λόγω της ταχύτητας, της ευελιξίας και της διορατικότητας του, άφησε εποχή και με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, της οποίας για πολλά χρόνια υπήρξε βασικό στέλεχος.

    Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του στον Eθνικό Eλληνορώσων. Nωρίτερα, (1986-87) διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος στον Aθηναϊκό.

    Mετά τον Eθνικό Ελληνορώσων ανέλαβε το Mεσολόγγι, την Προοδευτική, τον Eθνικό, τον Πανιώνιο. Τον Εθνικό Πειραιώς, τον Πανηλειακό. Το καλοκαίρι του 2000 έκανε το μεγάλο άλμα. Ανέλαβε τον Παναθηναϊκό και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.

    Μετά ανηφόρισε για τη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή, όπου και έμεινε μέχρι την 23η αγωνιστική. Το επόμενο καλοκαίρι ανέλαβε και πάλι το ΠΑΟ, με στόχο να επιτύχει ό,τι δεν κατόρθωσε την προηγούμενη φορά. Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν όπως τα ήθελε καθώς η ομάδα του έχασε εντός έδρας από τον ΠΑΟΚ στις 9/12/2001. Τότε υπέβαλε πικραμένος την παραίτησή του.

    [10] Τεχνολογία

    Ανακάλυψη ομάδας επιστημόνων Άγνωστοι Γαλαξίες στο κατώφλι της Γης

    1/4/2004 6:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 6:57:56 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Περισσότερους από 40 νέους Γαλαξίες σε έναν αστερισμό κοντά στη Γη, ανακάλυψαν, μέσω τηλεσκοπίου, επιστήμονες στην Αυστραλία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας δώδεκα επιστημόνων από πέντε χώρες, οι νέοι Γαλαξίες, είναι τόσο μικροί, ώστε μοιάζουν με αστέρια και βρίσκονται κρυμμένοι μέσα στην ομάδα Γαλαξιών, Φόρναξ. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, οι νέοι Γαλαξίες βρίσκονται "στο κατώφλι της Γης", αφού η ομάδα Φόρναξ απέχει μόλις 60 εκατομμύρια έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται σημαντική, αφού θα βοηθήσει τους αστρονόμους να καταλάβουν τον τρόπο σχηματισμού των Γαλαξιών.

    Συμβολή στην επιστήμη

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ερευνητών, καθηγητή Μάικλ Ντρινκγουότερ, οι Γαλαξίες αυτοί ανήκουν σε μια κατηγορία που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, μόλις το 2000, όταν η ίδια ομάδα επιστημόνων εντόπισε έξι νέους Γαλαξίες στην ομάδα Φόρναξ. Όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, οι νέοι Γαλαξίες ήταν αρχικά περισσότερο αχανείς, αργότερα, όμως, έχασαν τα εξωτερικά τους άστρα.

    Η ανακάλυψη των Γαλαξιών αυτών, που έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα από άλλους, θα βοηθήσει τους αστρονόμους να καθορίσουν των αριθμό των σχηματισμών, που υπάρχουν στο Διάστημα, και να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο σχηματίζονται οι Γαλαξίες.

    [11] Τεχνολογία

    Ελαστικό, φορητό και άφθαρτο Πληκτρολόγιο...Σούπερμαν

    1/4/2004 6:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/4/2004 7:41:29 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Έχετε βαρεθεί τα συνηθισμένα συμβατικά και στατικά πληκτρολόγια; Εκνευρίζεστε κάθε φορά που το νερό, η σκόνη, ή η υγρασία τα αχρηστεύουν και εσείς πρέπει και πάλι να τα αντικαταστήσετε; Μη στεναχωριέστε άλλο γιατί... η τεχνολογία έρχεται να δώσει την απάντηση στις προσευχές σας και να σας συστήσει ένα πρωτοποριακό πληκτρολόγιο, φορητό και άφθαρτο. Ελαστικό ον, σας προφυλάσσει και από την ηχορύπανση, ενώ μεταβάλλεται σ ένα αξεσουάρ, που μπορείτε να πάρετε παντού μαζί σας. Ιδιαίτερα αν έχετε laptop και αρνείστε να συμφιλιωθείτε με το πληκτρολόγιο του, θα το λατρέψετε. Μη φοβηθείτε να ενδώσετε στην αγορά του, καθώς δεν διαφέρει σε τίποτα από τα συμβατικά "αδερφάκια" του. Διαθέτει τα 104 συνηθισμένα πλήκτρα στην καθιερωμένη διάταξη και η μοναδική του ιδιοτροπία είναι ότι, θα πρέπει να τα χτυπάτε ακριβώς στο κέντρο τους, για ν ανταποκρίνονται στις εντολές σας.

    [12] Ιράκ

    Αυτοκίνητο- βόμβα κοντά στη Βαγδάτη

    1/4/2004 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- BBC

    Έξι Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε τραυματίσθηκαν στην πόλη Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, όταν εξερράγη αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά. Την έκρηξη επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός, χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η πόλη Ραμάντι είναι μια από τις ασταθείς πόλεις του καλούμενου "σουνιτικού τριγώνου", την "καρδιά" της ιρακινής αντίστασης. Νωρίτερα, ο Αμερικανός διοικητής του Ιράκ, Πολ Μπρέμερ, χαρακτήρισε "ασυγχώρητη πράξη βαρβαρότητας" τα γεγονότα της Τετάρτης στη Φαλούτζα, όπου Ιρακινοί διαπόμπευαν τις σωρούς τεσσάρων νεκρών εργολάβων από τις ΗΠΑ, και υποσχέθηκε πως, "το ειδεχθές αυτό έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση στη Φαλούτζα

    [13] Ιράκ

    Αντίποινα για τη δολοφονία του Αχμέντ Γιασίν "Δώρο" οργάνωσης η επίθεση στη Φαλούτζα

    1/4/2004 7:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, "Ταξιαρχίες του Αχμέντ Γιασίν", ανέλαβε τη χθεσινή επίθεση εναντίον Αμερικανών εργολάβων στη Φαλούτζα, μοιράζοντας ανακοίνωση στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με το μήνυμα της οργάνωσης, τα γεγονότα της Τετάρτης ήταν "ένα δώρο από τον λαό της Φαλούτζα στον παλαιστινιακό λαό και στην οικογένεια του σεΐχη Γιασίν, που δολοφονήθηκε από τους Σιωνιστές". Παράλληλα, οι "Ταξιαρχίες του Αχμέντ Γιασίν" συμβουλεύουν τα συμμαχικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από τη χώρα και τους Αμερικανούς, που θέλουν να πάρουν μέρος στην ανοικοδόμηση, "να μην έλθουν στο Ιράκ". Στην ανακοίνωση με τίτλο "Φαλούτζα, νεκροταφείο των Αμερικανών", διευκρινίζεται πως, οι νεκροί ήταν μέλη της CIA και της Μοσάντ, ενώ η επίθεση χαρακτηρίζεται ως αποτέλεσμα του αυξανόμενου μίσους κατά των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως, την Τετάρτη, τέσσερις Αμερικανοί εργολάβοι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με αυτόματα όπλα, ενώ δυο από τα πτώματα ακρωτηριάστηκαν και εκτέθηκαν σε δημόσια θέα στην πόλη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εικόνες φρίκης στη Φαλούτζα

    Επίθεση στη Φαλούτζα

    [14] Κυπριακό

    Συνεδρίαση του Ε.Γ του ΠΑΣΟΚ "Ωρες ευθύνης"

    1/4/2004 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το ΠΑΣΟΚ θα τηρήσει μια εθνικά υπεύθυνη στάση μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ Παπανδρέου έκανε λόγο για σημαντικές ώρες ευθύνης, σημειώνοντας ότι με νηφαλιότητα πρέπει να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις προς το συμφέρον της χώρας και του Ελληνισμού. Στη σύσκεψη μετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης, ο γραμματέας της ΚΕ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καθώς και στελέχη όπως οι κκ Τσοχατζόπουλος, Παπαντωνίου Γιαννίτσης Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και άλλοι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 1 April 2004 - 17:51:04 UTC