Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ηρακλής πήρε το "ρόπαλο"
  • [02] Ευρωπαϊκό Αιγάλεω
  • [03] Ο τίτλος περνάει από την Τούμπα
  • [04] Υποστηρίζει ριζοσπάστης μουσουλμάνος κληρικός Στο στόχαστρο ακραίων
  • [05] Από αγνώστους Δολοφονήθηκε προαγωγός
  • [06] Στο επίκεντρο η Οικονομία Το θέμα των καυσίμων στη διυπουργική
  • [07] Με εντολή Θαπατέρο Φεύγουν οι Ισπανοί από το Ιράκ
  • [08] Στο Γουίτλι της Αγγλίας Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν στους δρόμους της
  • [09] Απόφαση για τις σφαγές στην πρώην Γιουγκοσλαβία Γενοκτονία ή όχι;
  • [10] Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Ξεκινά η δίκη Χτενά

    [01] Αθλητισμός

    Ο Ηρακλής πήρε το "ρόπαλο"

    18/4/2004 11:43:00 μμ

    Τις θεωρητικές ελπίδες που έχει για την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου, διατήρησε ο Ηρακλής. Ο "γηραιός", εκμεταλλευόμενος το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 3-0 του ΠΑΟΚ στο "παγωμένο" γήπεδο του Μακεδονικού, δεδομένου ότι ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Τα τέρματα των γηπεδούχων, πέτυχαν οι Μίετσελ (4`), Μαχλάς (13`) και Μουράτι (23`). Ο Ηρακλής, σε λιγότερο από 25 λεπτά, κατάφερε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και όχι μόνο έβαλε τις βάσεις για τη νίκη αλλά λίγο έλειψε να καταστρέψει σε αυτό το χρονικό διάστημα, ότι δημιούργησε ο Αγγελος Αναστασιάδης στις προηγούμενες 25 αγωνιστικές.

    Ανύπαρκτος ο ΠΑΟΚ

    Ο... χορός των τερμάτων άνοιξε στο 4ο λεπτό, οπότε ο Μαχλάς πάσαρε στον Μίετσελ και ο Πολωνός με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ατματσίδη. Στο 12`, ο Νεμπεγλέρας με δεξί βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ, όμως ένα λεπτό αργότερα, ο Μπακιρτζίογλου εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο Μαχλάς με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του "γηραιού".

    Ο Αγγελος Αναστασιάδης, βλέποντας τον γκολκίπερ του να μη βρίσκεται στην καλή του μέρα, τον αντικατέστησε με τον Τοχούρογλου στο 16`, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Ηρακλή, επτά λεπτά αργότερα να βρει και πάλι δίχτυα. Αυτή τη φορά με σκόρερ τον Μουράτι ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ παραβίασε για τρίτη φορά την εστία του ΠΑΟΚ, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το πρώτο ημίχρονο.

    Ο ΠΑΟΚ με την έναρξη του β` ημιχρόνου, πλησίασε το γκολ, όταν ο Φουτσίνι στο 49` και μετά από εξαιρετική ενέργεια πάσαρε για τον Θεοδωρίδη, ο οποίος πάντως από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει.

    Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να πετύχουν ένα γκολ στο διάστημα που απέμενε, όμως αυτό δεν ήρθε, με αποτέλεσμα ο "γηραιός" να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη, αντίθετα από τον ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από 13 αγώνες.

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης Κίτρινες κάρτες: Κιάσσος

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Κελπέκης, Σνάουτσερ, Κατσαμπής, Νεμπεγλέρας, Μουράτι (+90` Λαγός), Κιάσσος, Ιωάννου, Σελάντερ, Μίετσελ (87` Π. Καπετάνος), Μπακιρτζίογλου, Μαχλάς (77` Ξενίδης).

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης (16` Τοχούρογλου), Μαλαδένης, Φουτσίνι, Βόκολος, Κούτσης, Χασιώτης, Θεοδωρίδης (69` Αμαφούλε), Καραδήμος (59` Γαρπόζης), Χάγκαν, Σαλπιγγίδης, Γιασεμή.

    [02] Αθλητισμός

    Ευρωπαϊκό Αιγάλεω

    18/4/2004 11:48:00 μμ

    Η Ευρώπη περιμένει το Αιγάλεω. Η ομάδα του Γιώργου Χατζαρά, με γκολ του Αγρίτη δύο λεπτά πριν τη λήξη, επικράτησε στη Νεάπολη 1-0 της Χαλκηδόνας και ουσιαστικά "καπάρωσε" μία από τις τρεις θέσεις που δικαιούται η Ελλάδα στο Κύπελλο UEFA της επόμενης περιόδου, καθώς παραμένει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα, ο σύλλογος της Νίκαιας, μετά τη σημερινή ήττα, κινδυνεύει να χάσει την προνομιούχο έκτη θέση, καθώς βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από τον Πανιώνιο.

    Στο "παρά πέντε"... τη νίκη

    Οι περίπου 700 φίλαθλοι που βρέθηκαν στη Νεάπολη παρακολούθησαν ένα μέτριο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γιώργος Χατζάρας παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς και "έδωσε γήπεδο" στη Χαλκηδόνα. Ομως, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την εδαφική υπεροχή τους και δεν απείλησαν ουσιαστικά στο πρώτο 45λεπτο την εστία του Σιντιμπέ. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι στις αντεπιθέσεις τους ήταν αρκετά επικίνδυνοι, όμως ο Φωτάκης στο 8΄ από καλή θέση πλάσαρε άουτ, ενώ στο 32΄ ο Χλωρός σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.

    Το παιχνίδι ζωήρεψε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο, και μάλιστα μέσα σε ένα δίλεπτο οι δύο ομάδες πλησίασαν το γκολ. Στο 58΄ ο Μικές πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Σιντιμπέ απέκρουσε ενστικτωδών, ενώ ένα λεπτό αργότερα, στην αντεπίθεση, ο Χλωρός από καλή θέση σούταρε άουτ. Οσο περνούσε η ώρα γινόταν εμφανές ότι και οι δύο αντίπαλοι ήθελαν τη νίκη. Στο 75΄ κεφαλιά-ψαράκι του Ντάγκα πέρασε μόλις άουτ, όμως τελικά το Αιγάλεω ήταν αυτό που έφτασε στο νικητήριο γκολ στο 88΄, με δυνατό σουτ του Αγρίτη. Χρόνος για να αντιδράσει η Χαλκηδόνα δεν υπήρχε και το συγκρότημα του Γιώργου Χατζάρα πανηγύρισε τη νίκη που ουσιαστικά του σφραγίζει το ευρωπαϊκό διαβατήριο.

    Διαιτητής: Καμινάρης (Θεσσαλίας)

    Κίτρινες: Δήμος, Αγγος, Μικές, Γελαδάρης, Μπάρκογλου, Φωτάκης.

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Κόης, Σίμος, Μικές, Ντάγκας, Γελαδάρης, Κατεμής, Αλ Τζάχερ (67΄ Κοζανίδης), Δήμος, Κορακάκης (78΄ Νιόπλιας), Μανουσάκης (67΄ Μακρής), Ζαχαρόπουλος

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Εντουσέι, Ψωμάς, Χλωρός, Μουστογιάννης (46΄ Ουάνγκα), Τσάτσος (82΄ Χατζής), Φωτάκης, Μπάρκογλου (79΄ Αγγος), Αγρίτης

    [03] Αθλητισμός

    Ο τίτλος περνάει από την Τούμπα

    19/4/2004 12:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/4/2004 12:25:39 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το ντέρμπι ισόπαλο και ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει στην Τούμπα την άλλη Κυριακή χωρίς τίποτα να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα στην υπόθεση τίτλος. Αν οι "πράσινοι", καταφέρουν να περάσουν νικηφόρα και από τη Θεσσαλονίκη τότε μπορούμε να μιλάμε ότι σίγουρα έχουν κάνει ένα μεγάλο ίσως το μεγαλύτερο για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Προγνωστικά δεν γίνεται να υπάρξουν. Στην μάχη του UEFA, Αιγάλεω και ΑΕΚ εξασφαλίζουν τις δυο θέσεις, ενώ Χαλκηδόνα (42 β), Πανιώνιος (40 β.) και Ηρακλής ( 38 β.), θα διεκδικήσουν την τρίτη προνομιούχο θέση. Την ίδια ώρα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη της ουράς με τους Ιωνικός (23 β.), Καλλιθέα (22 β.), Άρη (20 β.), Ακράτητο (19 β.), Πανηλειακός (19 β.) και Προοδευτική (17 β.) να δώσουν τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές την δικιά τους μεγάλη μάχη για την σωτηρία.

    Αποτελέσματα-Βαθμολογία-Σκόρερ

    Προοδευτική-ΑΕΚ 2-4

    (37΄ Καζαντζής, 50΄ Φραντζέσκος - 34΄ Τσιάρτας, 35΄ Μπορμπόκης, 69΄ Λυμπερόπουλος, 82΄ Ιβιτς)

    Ακράτητος-Ιωνικός 3-0

    (1΄ Χριστοδούλου, 57΄, 85΄ πέν. Στεφανίδης)

    Χαλκηδόνα-Αιγάλεω 0-1

    (88΄ Αγρίτης)

    Ξάνθη-ΟΦΗ 1-0

    (43΄ Δημητριάδης)

    Πανιώνιος-Αρης 2-1

    (56΄ Τζιόλης, 64΄ Παρόντι - 71΄ Κυζερίδης πέν.)

    Πανηλειακός-Καλλιθέα 0-5

    (5΄ πέν., 45΄, 84΄ Γκέκας, 40΄ Σκαρμούτσος, 86΄ Νταμνιάνοβιτς)

    Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-0

    (4` Μίετσελ, 13` Μαχλάς, 23` Μουράτι)

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2 (7`-πέναλτι Μπασινάς, 81` Γκούμας / 44` Στολτίδης, 54` Τζόρτζεβιτς)

    Βαθμολογία (σε 26 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 65 Ολυμπιακός 63 ΠΑΟΚ 56 Αιγάλεω 48 ΑΕΚ 45 Χαλκηδόνα 42 Πανιώνιος 40 Ηρακλής 38 Ξάνθη 30 ΟΦΗ 27 Ιωνικός 23 Καλλιθέα 22 Αρης 20 Ακράτητος 19 Πανηλειακός 19 Προοδευτική 17

    Πίνακας Σκόρερ

    19 τέρματα: Τζιοβάνι (Ολυμπιακός)

    16 τέρματα: Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

    14 τέρματα: Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός)

    13 τέρματα: Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα)

    12 τέρματα: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Γκέκας (Καλλιθέα)

    9 τέρματα: Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Μαχλάς (Ηρακλής), Σκαρμούτσος (Καλλιθέα), Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός)

    8 τέρματα: Αγρίτης (Αιγάλεω)

    [04] Διεθνή

    Υποστηρίζει ριζοσπάστης μουσουλμάνος κληρικός Στο στόχαστρο ακραίων Ισλαμιστών το Λονδίνο

    19/4/2004 7:14:00 πμ

    Στη σκιά του φόβου μιας τρομοκρατικής επίθεσης ζει η διεθνής κοινότητα, καθώς οι απειλές για νέα χτυπήματα συνεχώς αυξάνονται. Αυτή τη φορά, στόχος είναι το Λονδίνο, όπως υποστηρίζει ο ριζοσπάστης μουσουλμάνος κληρικός Σεΐχης Ομάρ Μπάκρι Μοχάμαντ, σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό περιοδικό "Publica". Σύμφωνα με τον Μπάκρι Μοχάμαντ, πολλές ακραίες ισλαμικές ομάδες προετοιμάζουν επιθέσεις, ανάλογες με εκείνες που έχουν γίνει από τα μέλη του δικτύου της Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν". Παράλληλα, αναφέρει ότι μία από αυτές τις οργανώσεις, που είναι "πολύ καλά οργανωμένη, έχει μεγάλη απήχηση στους κόλπους των νεαρών μουσουλμάνων και είναι έτοιμη να εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση". Η οργάνωση αυτή αυτοαποκαλείται "Αλ Κάιντα της Ευρώπης", κατά τον ριζοσπάστη μουσουλμάνο κληρικό. Ο γεννημένος στη Συρία κληρικός, επικεφαλής της ομάδας αλ Μουχατζιρούν, που είχε χαιρετίσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι μουσουλμάνοι ''δεν κάνουν διαχωρισμό μεταξύ αθώων και μή αθώων. Μόνον μεταξύ μουσουλμάνων και απίστων''.

    [05] Εσωτερικά

    Από αγνώστους Δολοφονήθηκε προαγωγός

    19/4/2004 7:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/4/2004 10:32:07 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν στις 23.30 χθες, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της, στην οδό Χατζιδάκη στο Γαλάτσι, την 55χρονη Βάγια Ζήση, ιδιοκτήτρια περίπου 50 οίκων ανοχής στην Αθήνα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Η γνωστή προαγωγός είχε απασχολήσει δεκάδες φορές τις διωκτικές αρχές, ενώ πριν από τρία χρόνια είχε προφυλακιστεί, κατηγορούμενη για συμμετοχή σε κυκλώματα πορνείας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η Ζήση είχε δημιουργήσει τεράστια περιουσία, χωρίς ποτέ να έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον της και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ είχε σχέση με τον λαϊκό τραγουδιστή Τάσο Μπουγά.

    [06] Οικονομία

    Στο επίκεντρο η Οικονομία Το θέμα των καυσίμων στη διυπουργική

    19/4/2004 7:57:00 πμ

    Η Οικονομία στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώ θα τεθεί και το θέμα των τιμών των καυσίμων. Η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζας, προσανατολίζεται στην επιβολή ενιαίας τιμής στα καύσιμα, συμπεριλαμβανομένου και του πετρελαίου των αγροτών, προκειμένου να αποτραπεί η νοθεία και το λαθρεμπόριο. Ο κ. Ρεγκούζας διευκρίνισε ότι θα επιστρέφεται στους αγρότες ένα μέρος του ποσού που θα καταβάλλουν. Για ανεξέλεγκτα φαινόμενα ανατιμήσεων, αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας στα καύσιμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

    [07] Ιράκ

    Με εντολή Θαπατέρο Φεύγουν οι Ισπανοί από το Ιράκ

    19/4/2004 8:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/4/2004 11:47:44 πμ)

    Τον επαναπατρισμό, το συντομότερο δυνατόν, των 1.400 Ισπανών στρατιωτών, που βρίσκονται στο Ιράκ, ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, διευκρινίζοντας ότι, έχουν ήδη δοθεί αρμοδίως οι κατάλληλες κυβερνητικές εντολές. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Μιγέλ Άνχελ Μορατίνος, έκανε λόγο για απόσυρση των στρατευμάτων εντός 15 ημερών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δε θα ικανοποιήσει άμεσα τους όρους της Ισπανίας για ενεργότερη συμμετοχή του ΟΗΕ. Στο μεταξύ έκκληση στους οπαδούς τους να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των Ισπανών στρατιωτών απηύθυνε ο ριζοσπάστης Σιίτης ηγέτης Μοκτάντα αλ Σαντρ , σύμφωνα με δηλώσεις στενού του συνεργάτη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    Φεύγουν οι Ισπανοί από το Ιράκ

    Η σύμβουλος του Τζορτζ Μπους σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις, εκτίμησε ότι και άλλες χώρες, που διατηρούν δυνάμεις εκεί θα επανεξετάσουν τη θέση τους. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ επέκρινε την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης, εκφράζοντας την άποψη ότι, η κίνηση αυτή ενθαρρύνει τους στασιαστές, προκαλώντας νέες αιματοχυσίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μετά την ισπανική ίσως και πορτογαλική υποχώρηση

    [08] Διάφορα

    Στο Γουίτλι της Αγγλίας Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν στους δρόμους της Αγγλίας

    19/4/2004 9:25:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/4/2004 10:20:23 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Νομίζετε, πως ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν έχουν θέση μόνο στην παιδική φαντασία, τα κινούμενα σχέδια και τις ταινίες της μεγάλης οθόνης; Μήπως ήρθε η ώρα ν αναθεωρήσετε; Βλέπετε αυτό πίστευαν και οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης στην Αγγλία μέχρι, που είδαν το αχτύπητο δίδυμο των μαχητών του καλού να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης τους και να καταπολεμά το κοινό έγκλημα βοηθώντας τους ανυπεράσπιστους πολίτες. Κι όμως συμβαίνει Τις τελευταίες εβδομάδες οι συχνές και σωτήριες εμφανίσεις των μασκοφόρων εκδικητών έχουν γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων στο Γουίτλι τραβώντας επάνω τους και τα φώτα της δημοσιότητας.

    Πανταχού παρόντες

    Το πιο χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν εκείνο μιας γυναίκας, η οποία βρέθηκε μόνη και αβοήθητη, όταν το ΙΧ έμεινε από βενζίνη. Κι ενώ δεν ήξερε τι να κάνει, ο μασκοφόρος άνθρωπος-νυχτερίδα και ο βοηθός του εμφανίστηκαν ως σανίδα σωτηρίας μεταφέροντας το αυτοκίνητό της στο πιο κοντινό βενζινάδικο.

    Η ίδια βρέθηκε προ εκπλήξεως και ξέσπασε στα γέλια θεωρώντας, πως οι δυο άντρες ήταν έτσι ντυμένοι για να πάνε σε κάποιο μασκέ πάρτι . Ωστόσο, οι ίδιοι της συστήθηκαν ως Μπάτμαν και Ρόμπιν διευκρινίζοντας, ότι δεν ετοιμάζονταν για κάποια γιορτή αλλά για να επιστρέψουν στο Γκόθαμ.

    Οι μέχρι τώρα επιτυχίες τους κέντρισαν το ενδιαφέρον της εφημερίδας Reading Evening Post, η οποία αποφάσισε να φιλοξενήσει στις σελίδες της ένα άρθρο αφιερωμένο στους ίδιους και βασισμένο στις μαρτυρίες εκείνων, που ισχυρίζονταν, ότι τους έχουν δει εν δράσει.

    Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και αθρόα. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα δέχτηκε χιλιάδες τηλεφωνημάτων από πολίτες, που ήθελαν να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία από τη συναναστροφή τους με το δίδυμο των μαχητών.

    Η συνέντευξη με το δίδυμο

    Παράλληλα, η εφημερίδα απηύθυνε πρόσκληση και προς το ίδιο το δίδυμο να επικοινωνήσει μαζί της. Εκείνοι δεν άργησαν και μια συνέντευξη με τον Μπάτμαν και τον Ρόμπιν έγινε γρήγορα γεγονός.

    Στη συνέντευξη εξήγησαν, ότι βρίσκονται στην Αγγλία προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες και να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, κατηγορώντας τον Τόνι Μπλερ, ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

    Επίσης αναφέρθηκαν στις δυσκολίες του επαγγέλματός τους καθώς και στα χαμηλά έσοδα, που συνεπάγεται. Μάλιστα τόνισαν, ότι το οικονομικό ήταν μέσα στους λόγους, που έκαναν τη ζωή τους δύσκολη στο Γκόθαμ. Οι οικονομικές δυσχέρειες τους ανάγκασαν να αλλάξουν και το Μπατ Μομπίλ, συμβιβαζόμενοι με ένα πιο συμβατικό αυτοκίνητο, που καταναλώνει λιγότερη βενζίνη.

    Η συνέντευξη περιλάμβανε και μια μεγάλη αποκάλυψη για την προσωπική ζωή του Μπάτμαν. Ο σούπερ ήρωας ανακοίνωσε, ότι είναι παντρεμένος και μάλιστα αποτελεί υπόδειγμα συζύγου, ραγίζοντας τις καρδιές των, ήδη, πολλών θαυμαστριών του!

    Θέατρο του παραλόγου ή αλήθεια; Όλοι περιμένουν να μάθουν, αλλά μέχρι τότε απολαμβάνουν την προστασία των μασκοφόρων μαχητών και ζουν την πιο κινηματογραφική εκδοχή της ζωής τους.

    [09] Διεθνή

    Απόφαση για τις σφαγές στην πρώην Γιουγκοσλαβία Γενοκτονία ή όχι;

    19/4/2004 9:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το εφετείο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΤΡΙ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία αναμένεται να εκδώσει σήμερα μία τελεσίδικη απόφαση κατά του Σέρβου στρατηγού Ράντισλαβ Κρίστιτς, καθορίζοντας εάν οι σφαγές στη Σρεμπρένιτσα συνιστούν, ή όχι γενοκτονία. Η σημερινή απόφαση αναμένεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι ο χαρακτηρισμός των σφαγών στη Σρεμπρένιτσα, είτε ως "γενοκτονία", είτε ως "εθνοκάθαρση", είτε ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας θα έχει βαρύνουσες συνέπειες στις δίκες που ήδη διεξάγονται, ή πρόκειται να διεξαχθούν στο ΤΡΙ για τους υπευθύνους εγκλημάτων πολέμων. Επίσης θα δημιουργήσει και δεδικασμένο για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου όσον αφορά την έκταση της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου.

    Ισόβια για τον Κρίστιτς προτείνει η Εισαγγελία

    Πρωτόδικα, το Διεθνές Δικαστήριο είχε αποφανθεί στις 2 Αυγούστου 2001 πως οι συστηματικές δολοφονίες στην πόλη συνιστούν γενοκτονία, στην οποία εμπλέκεται άμεσα ο Κρίστιτς, που έδωσε τη διαταγή για την επίθεση. Ο Κρίστιτς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 46 ετών για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , μία απόφαση την οποία εφεσίβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου, αμφισβητώντας την κατηγορία της γενοκτονίας. Η Εισαγγελία, από την άλλη πλευρά, τονίζει ότι με βάση τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί, ο στρατηγός θα πρέπει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

    Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 7.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι είχαν εξοντωθεί κατά τις επόμενες ημέρες μετά την κατάληψη του μουσουλμανικού θυλάκου στη Βοσνία από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας στις 11 Ιουλίου 1995.

    [10] Εσωτερικά

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Ξεκινά η δίκη Χτενά

    19/4/2004 9:57:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/4/2004 11:27:12 πμ)

    Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκινά σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, η δίκη του 46χρονου καβαλιώτη επιχειρηματία, Ανδρέα Χτενά, που φέρεται ως εγκέφαλος διπλής ένοπλης ληστείας τον Οκτώβριο του 2002 σε τράπεζες της Ελευθερούπολης Καβάλας. Κατά τη μεταφορά του το πρωί στο Εφετείο, ο Χτενάς απειλούσε και εξύβριζε αστυνομικούς και δημοσιογράφους. Η αίθουσα φυλάγεται από ΜΑΤ και πάνοπλους αστυνομικούς, καθώς στο παρελθόν ο επιχειρηματίας είχε αποδράσει από την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας. Υπενθυμίζεται ότι ο Χτενάς διέπραξε τις ληστείες μαζί με άλλα πέντε άτομα και παρά το γεγονός ότι τραυματίστηκε στο πόδι κατάφερε να περάσει απαρατήρητος την ελληνοτουρκική μεθόριο και κατέφυγε σε νοσοκομείο της Ανδριανούπολης, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η έκδοση του καταζητούμενου στην Ελλάδα έγινε αρκετούς μήνες αργότερα. Το Δεκέμβριο του 2003 δραπέτευσε από τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, χωρίς να τον αντιληφθεί κανένας από τους τέσσερις φρουρούς του. Λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 19 April 2004 - 10:03:05 UTC