Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-04-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ Αγκαλιά με τον τίτλο ο ΠΑΟ
  • [02] Κέρδισε 2-1 την Προοδευτική Νίκη ζωής για τον Ιωνικό
  • [03] Κέρδισε 3-1 τη Χαλκηδόνα Παραμένει στην Α' Εθνική ο Άρης
  • [04] Επικράτησε με 1-0 του Αιγάλεω Στο ΟΥΕΦΑ το Αιγάλεω
  • [05] Τραυματισμός πυροτεχνουργού
  • [06] Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου Έκρηξη βόμβας στη Βασόρα
  • [07] Ασθενής σεισμός στην Αλγερία
  • [08] Τουλάχιστον 120 τραυματίστηκαν Αιματηρές συγκρούσεις στην Αμπόν
  • [09] Αιφνιδιαστική η απόφαση Αιφνιδιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Τζάκσον

    [01] Αθλητισμός

    Κέρδισε 2-1 τον ΠΑΟΚ Αγκαλιά με τον τίτλο ο ΠΑΟ

    25/4/2004 9:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2004 12:15:17 πμ)

    Άρωμα τίτλου για τον Παναθηναϊκού με φόντο το Λευκό Πύργο. Οι "πράσινοι" σε αγώνα για την 27η ημέρα της Α` Εθνικής που έγινε στην Τούμπα, επικράτησαν 2-1 του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά έκαναν το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, το οποίο τα επτά τελευταία χρόνια "σηκώνει" ανελλιπώς, ο "αιώνιος" αντίπαλός του Ολυμπιακός. Τη λύτρωση για το συγκρότημα του Σουμ, το οποίο στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ, έδωσε στις καθυστερήσεις ο Ολισαντέμπε, ο οποίος εφόσον ο Παναθηναϊκός κατακτήσει τον τίτλο, θα έχει βάλει το σημαντικότερο λιθαράκι στην προσπάθεια αυτή. Αποφασισμένος να μετριάσει τις άσχημες εντυπώσεις, που δημιούργησε στο ματς της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ηρακλή, αλλά και να εξαφανίσει κάθε ίχνος υποψίας για... εξωαγωνιστικές συμφωνίες, μπήκε ο ΠΑΟΚ και δεν το μετάνιωσε... Στο 7ο λεπτό και στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των γηπεδούχων, ο Χάγκαν μετά από σέντρα του Καραδήμου, πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Χαλκιά, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (1-0).

    "Επιθετικό" το α' ημίχρονο

    Το πάθος των παικτών του Αναστασιάδη, λίγο έλειψε να μεταφραστεί σ` ένα δεύτερο γκολ τόσο στο 13' όσο και στο 17', όταν αρχικά το σουτ του Καραδήμου πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Χαλκιά, ο οποίος στη δεύτερη περίπτωση μπλόκαρε σχετικά άνετα το φάουλ που εκτέλεσε ο Σαλπιγγίδης από πολύ καλή θέση. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Παναθηναϊκός άρχισε να "κερδίζει" έδαφος και προς το τέλος του ημιχρόνου έχασε ευκαιρίες για να φτάσει ακόμη και στην ισοφάριση. Στο 44' το δυνατό σουτ του Μινχ από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Τοχούρογλου, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, μετά από κόρνερ του Μικάελσεν, ο Κωνσταντίνου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστιάς του Τοχούρογλου.

    Ο "Όλι" έδωσε τη νίκη

    Η επιθετική υπεροχή των "πρασίνων" απέφερε καρπούς, στο δεύτερο λεπτό του β ημιχρόνου, όταν στο τετ-α-τετ του Παπαδόπουλου με τον Τοχούρογλου, νικητής βγήκε ο πρώτος, φέρνοντας έτσι το ματς στα ίσα (1-1) σ` ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος, ουσιαστικά... κατασκήνωσε στην περιοχή του Τοχούρογλου, επιζητώντας το "χρυσό" γκολ. Στο 69, πάσα του Μικάελσεν για τον Παπαδόπουλο, το σουτ του τελευταίου όμως μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Τοχούρογλου, ενώ στο 70 ατομική προσπάθεια του Σαπάνη από τα αριστερά, γύρισμα για τον Κωνσταντίνου, η προβολή του Κύπριου όμως πέρασε άουτ. Στο 78, το πλασέ του Σαπάνη πάνω στην κίνηση, μετά τη σέντρα του Μινχ πέραε άουτ, ενώ στο 82 από το καταπληκτικό σουτ του Σαπάνη, ο Τοχούρογλου με εντυπωσιακή εκτίναξη απέκρουσε σε κόρνερ.

    Η λύτρωση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, από έναν παίκτη που είχε μπει ως αλλαγή στο 76ο λεπτό, τον Ολισαντέμπε. Ο Πολωνός επιθετικός, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τοχούρογλου και με περίσσεια ψυχραιμία, πλάσαρε εύστοχα, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό το "τρίποντο", που μπορεί ν αποδειχθεί "χρυσό" στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν.

    Επεισόδια μετά το παιχνίδι

    Μετά την λήξη του αγώνα, οργισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετέβησαν στο ξενοδοχείο, στο οποίο αποσύρεται η ομάδα πριν από τα εντός έδρας παιχνίδια της και προέβησαν σε ζημιές στα αυτοκίνητα των ποδοσφαιριστών της ομάδας τους. Μεγαλύτερες ζημιές υπέστησαν τα αυτοκίνητα του σκορερ Χάγκαν αλλά και του Γαρμπόζη, που δεν αγωνίστηκε στο σημερινό ματς. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης, ενώ υπήρξαν καταγγελίες και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μηνύσεις κατά αγνώστων.

    [02] Αθλητισμός

    Κέρδισε 2-1 την Προοδευτική Νίκη ζωής για τον Ιωνικό

    25/4/2004 11:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2004 12:10:49 πμ)

    Ακόμη πιο μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται από απόψε ο Ιωνικός. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, απέδωσε με μια σπουδαία βαθμολογικά νίκη, το ύστατο χαίρε στον επί αρκετά χρόνια ιδιοκτήτη της ομάδας, Νίκο Κανελλάκη, που άφησε πριν από μερικές ώρες την τελευταία του πνοή, επικρατώντας 2-1 της Προοδευτικής. Μια νίκη που την έφερε στους 26 βαθμούς, τέσσερις περισσότερους από τον Ακράτητο που βρίσκεται στη θέση, η οποία οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για παραμονή στην κατηγορία. Προβάδισμα με το... καλημέρα πήρε στο 9ο λεπτό η Προοδευτική. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου, σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ, κατάφερε ν` ανοίξει το σκορ, όταν ο Βαρτζιώτης πήρε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ιωνικού, έκανε το κοντρόλ, σούταρε και παραβίασε την εστία του Μπεκιάι (0-1).

    Κέρδισε λίγο πριν το τέλος

    Επτά λεπτά αργότερα, ο Ιωνικός "άγγιξε" την ισοφάριση, όμως η μπάλα από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αφάς, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στρακόσια. Το πολυπόθητο γκολ για τους παίκτες του Βλάχου όμως, δεν άργησε να έρθει, αφού στο 28`, νικητής από μια σειρά κοντρών βγήκε ο Τσιμπλίδης, ο οποίος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έκανε το 1-1 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι 10 λεπτά αργότερα, βρέθηκαν και πάλι με αξιώσεις στην εστία της Προοδευτικής, όμως το σουτ του Μακόρ δεν είχε την καλύτερη δυνατή κατάληξη, αφού πέρασε άουτ.

    Η Προοδευτική, ξεκίνησε επιθετικά στο β' ημίχρονο, όμως στο 47', ο Ζαίμι στο τετ-α-τετ με τον Μπεκιάι δεν κατάφερε να πλασάρει και οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν σε κόρνερ, ενώ στο 66`, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σιδηρόπουλου, η μπάλα πέρασε άουτ.

    Στην αντίπερα όχθη, ο Ιωνικός προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να παραβιάσει την εστία των "βισινί" κάτι που κατάφερε 14 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, όταν ο Κινγκ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

    [03] Αθλητισμός

    Κέρδισε 3-1 τη Χαλκηδόνα Παραμένει στην Α' Εθνική ο Άρης

    25/4/2004 11:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2004 10:34:24 πμ)

    Σπουδαία νίκη που ισοδυναμεί με την παραμονή του στην κατηγορία πήρε σήμερα ο Αρης. Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν στο γήπεδο της Πολίχνης της Χαλκηδόνας με 3-0 και πλέον μόνο εάν αυτοκτονήσουν κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Ο Αρης, όπως ήταν λογικό μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αφού δεν είχε περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη απέκτησαν νωρίς τον έλεγχο του αγώνα αφήνοντας τους παίκτες της Χαλκηδόνας σε παθητικό ρόλο. Τελικά ο Αρης κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με τον Νίκο Κυζερίδη. Ηταν το 32ο λεπτό όταν την εκπληκτική μπαλιά του Λιολίδη εκμεταλεύτηκε ο Κυζερίδης που βγήκε τετ α τετ με τον Κόη, κάνοντας το 1-0. Μάλιστα τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου ο Αρης έχασε σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του όταν ο Λαζανάς έβγαλε πολύ καλή μπαλιά στον Καμπάνταη, ο οποίος σε τετ α τετ με τον Κόη έστειλε την μπάλα άουτ.

    Μετά το 45'

    Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε, όπως και το πρώτο. Με τον Αρη δηλαδή να έχει τα ηνία και να πιέζει για το δεύτερο γκολ που θα έλυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του. Αυτό ήρθε στο 80ο λεπτό όταν ο Αγαπητός Αμπελάς σε μία επέλασή του από τα αριστερά κέρδισε το πέναλτι από τον Ντάγκα, και ο Κυζερίδης εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, κάνοντας το 2-0. Τελικά το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου για τον Αρη όταν στο 90΄ ο Μαρικά που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή, βγήκε μόνος του με τον Κόη και δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το τελικό 3-0.

    [04] Αθλητισμός

    Επικράτησε με 1-0 του Αιγάλεω Στο ΟΥΕΦΑ το Αιγάλεω

    25/4/2004 11:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2004 12:08:02 πμ)

    Οριστικά στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ... Mε τον Νικολόπουλο να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της συνάντησης στο 50ο λεπτό το Αιγάλεω επικράτησε 1-0 του φιλοξενούμενου ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Α` Εθνικής και εξασφάλισε μία θέση στην Ευρώπη. Οι προσπάθειες και των δύο ομάδων να διαφυλάξουν τις εστίες τους δεν άφηνε περιθώρεια θεαματικού ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Αιγάλεω. Από πλευράς γηπεδούχων μοναδική αξιόλογη φάση ήταν αυτή με πρωταγωνιστή τον Αγγου, ο οποίος στο ένατο λεπτό της αναμέτρησης με κεφαλιά λίγο έλειψε να πραβιάσει την εστία του Σηφάκη. Για τα επόμενα επτά λεπτά το υποτονικό κλίμα πέρασε και πάλι μέσα στο γήπεδο. Στο 16΄ όμως ο Τριανταφύλλου ανέβασε και πάλι τους σφυγμούς, αφού αιφνιδίασε προς στιγμή τον τερματοφύλακα του Αιγάλεω. Ωστόσο, για τα επόμενα 29 λεπτά μέχρι το ημίχρονο καμία ομάδα δεν επιχείρησε ριψοκίνδυνες αντεπιθέσεις.

    Το β' ημίχρονο

    Οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δευτερου ημιχρονου και στο 50 κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Νικολόπουλος μετά από μία... περιπετειώδη σέντρα του Παπουτσή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 1-0 υπέρ του Αιγάλεω. Στη συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα με τη συμπλήρωση 65 λεπτών ο ΟΦΗ έφτασε πολύ κοντά με τον Σοάρες στην ισοφάριση αλλά η επέμβαση του Σιντιμπέ ήταν για μία ακόμη φορά σωτήρια. Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη συμπλήρωση του 90λεπτου δεν έκρυβαν εκπλήξεις και το Αιγάλεω πήρε τους τρεις πλύτιμους βαθμούς της νίκης.

    [05] Εσωτερικά

    Τραυματισμός πυροτεχνουργού

    26/4/2004 8:27:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ελαφρά τραυματίστηκε στο πόδι ταγματάρχης πυροτεχνουργός του Στρατού στην προσπάθειά του να προκαλέσει ελεγχόμενη έκρηξη σε απασφαλισμένη χειροβομβίδα, που είχε τοποθετηθεί στην προθήκη ενός ζαχαροπλαστείου στο κέντρο της Λαμίας. Στις 3.45 τα ξημερώματα άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας και τους πληροφόρησε οτι στη συμβολή των οδών Παλαιολόγου και Λεωνίδου μέσα σε ένα δερμάτινο τσαντάκι υπάρχει ανασφάλιστη χειροβομβίδα. Τους επέστησε την προσοχή για δεύτερη φορά ότι είναι ανασφάλιστη η χειροβομβίδα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρξουν θύματα. Η αστυνομία κύκλωσε αμέσως όλη την περιοχή διακόπτοντας την κυκλοφορία και ειδοποιήθηκε πυροτεχνουργός του Στρατού για την ελεγχόμενη έκρηξη.

    Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας για ένα τραύμα που είχε στο μηρό και μετά από λίγη ώρα αναχώρησε για το σπίτι του.

    Από την πλευρά της αστυνομίας γίνονται έρευνες, ενώ ως προς την αιτία και το όνομα του θύματος δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημα.

    Σημειώνεται ότι από τα θραύσματα έπαθαν ζημιές πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα και αρκετές προθήκες καταστημάτων σε απόσταση πενήντα μέτρων.

    [06] Ιράκ

    Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου Έκρηξη βόμβας στη Βασόρα

    26/4/2004 9:15:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας Βρετανός στρατιώτης τραυματίστηκε σήμερα το πρωί από έκρηξη βόμβας με στόχο στρατιωτική φάλαγγα στη Βασόρα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των βρετανικών δυνάμεων. "Η έκρηξη σημειώθηκε στις 07.45( 06.45 ώρα Ελλάδος) τη στιγμή που περνούσε στρατιωτική φάλαγγα με έξι βυτιοφόρα που μετέφεραν καύσιμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας στρατιώτης", τόνισε ο εκπρόσωπος Τζον Αρνολντ, προσθέτοντας ότι ο τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης.

    [07] Διεθνή

    Ασθενής σεισμός στην Αλγερία

    26/4/2004 9:19:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες βράδυ στην περιοχή Ρελιζάνε, 290 χιλιόμετρα δυτικά του Αλγερίου, ανακοίνωσε το αλγερινό ερευνητικό κέντρο αστρονομίας, αστροφυσικής και γεωφυσικής. Η δόνηση σημειώθηκε στις 20.20 ώρα Ελλάδος και το επίκεντρο ορίζεται 16 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Ρελιζάνε χωρίς να προκληθούν σοβαρές ζημιές ή θύματα. Στις 21 Μαίου 2003 από ισχυρότατο σεισμό στην Αλγερία έχασαν τη ζωή τους 2.300 άνθρωποι και περίπου 10.000 τραυματίσθηκαν.

    [08] Διεθνή

    Τουλάχιστον 120 τραυματίστηκαν Αιματηρές συγκρούσεις στην Αμπόν

    26/4/2004 9:23:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύνεκρες συγκρούσεις σημειώθηκαν χθες μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, στην Αμπόν, πρωτεύουσα του ινδονησιακού αρχιπελάγους των Μολούκκων Νήσων. Εικοσι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό της αστυνομίας. Οι συγκρούσεις αυτές είναι οι χειρότερες στην Αμπόν μετά την ειρηνευτική συμφωνία του 2002. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούγονται σποραδικά πυρά, ενώ έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές σε αρκετά σημεία της πόλης. Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην πόλη για την καταστολή των ταραχών και η κατάσταση φαίνεται να εξαμολύνεται. Στις θρησκευτικές συγκρούσεις στην Αμπόν στο διάστημα 1999-2002 είχαν χάσει τη ζωή τους 5.000 άνθρωποι.

    [09] Διάφορα

    Αιφνιδιαστική η απόφαση Αιφνιδιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Τζάκσον

    26/4/2004 10:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/4/2004 11:52:26 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μόλις τέσσερις μέρες πριν να παρουσιαστεί στο δικαστήριο της Σάντα Μαρία, για να λογοδοτήσει σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, ο Μάικλ Τζάλσον πήρε τη μεγάλη απόφαση να αντικαταστήσει τους δικηγόρους του. Ο "βασιλιάς της ποπ", ξάφνιασε τους πάντες, αφήνοντας αναπάντητα ερωτηματικά για τα αίτια της αντικατάστασης. Η αιφνιδιαστική είδηση ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Τζάκσον, χωρίς όμως, να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Πληροφορίες τοπικού τηλεοπτικού δικτύου θέλουν τον ειδικευμένο σε εγκληματικές ενέργειες, Τόμας Μέσερο, να είναι αυτός, που παίρνει τη θέση των Μαρκ Γκεράγκος και Μπένζαμιν Μπράφμαν. Οι δύο τους, αρκέστηκαν να ευχηθούν καλή επιτυχία στον Τζάκσον αρνούμενοι οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 April 2004 - 8:52:30 UTC