Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυσαρέσκεια από τη Β. Παπανδρέου Πυρετός συσκέψεων στο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Αναστολή λειτουργίας της "Πολιτικής Άνοιξης" Επιστροφή Σαμαρά στη ΝΔ
  • [03] ΠΑΟΚ: Πρόβα ενδεκάδας
  • [04] Κανονικά ο Γκονζάλες στην προπόνηση
  • [05] Νέα απόπειρα παραπληροφόρησης "Αντιδεοντολογικές συμπεριφορές"
  • [06] Ηρακλής- ΠΑΟΚ 90- 85 Ο "Γηραιός" στα ημιτελικά

    [01] Εσωτερικά

    Δυσαρέσκεια από τη Β. Παπανδρέου Πυρετός συσκέψεων στο ΠΑΣΟΚ

    13/5/2004 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Την επόμενη βδομάδα θα ανακοινωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Παραιτήθηκε η Β. Παπανδρέου από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα

    Αλλεπάλληλες συσκέψεις και διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ, εν όψει των Ευρωεκλογών. Η στρατηγική του κόμματος εν όψει των εκλογών θα παρουσιαστεί από τον Γ. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης την Παρασκευή, ενώ η σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να είναι οι Τάσος Γιαννίτσης, Νίκος Σηφουνάκης και Παναγιώτης Φασούλας. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα, αν και όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Σπύρος Βούγιας, οι εκλογές δεν έχουν για το κόμμα το χαρακτήρα μίας "ρεβάνς". Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση της Β. Παπανδρέου από την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, η οποία με επιστολή της προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη υποστήριξε ότι "δεν επιθυμεί να μετέχει σε ένα όργανο το οποίο δεν λειτουργεί ".

    Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, καθώς ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να δώσει το στίγμα της πολιτικής του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών.

    Η συνεδρίαση θα γίνει στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα πάρουν μέρος περίπου 800στελέχη.

    Εκτός των βουλευτών και μελών της Κεντρικής Επιτροπής θα πάρουν μέρος πρώην βουλευτές, υποψήφιοι οι οποίοι δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές, καθώς και στελέχη τριτοβάθμιων οργανώσεων.

    Κατά τη συνεδρίαση, επτά υποομάδες που θα συγκροτηθούν από το Σώμα του Εθνικού Συμβουλίου, θα τοποθετηθούν επί επτά θεμάτων σχετικών με τις Ευρωεκλογές , ενώ τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα παρουσιαστούν από το Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον επικεφαλής προεκλογικού αγώνα, Ε. Βενιζέλου.

    Θα ακολουθήσει δευτερολογία του Προέδρου του Κόμματος.

    Αισιοδοξία για τις Ευρωεκλογές

    Νωρίτερα την Πέμπτη, στην πρώτη του συνέντευξη ως εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ο Σπύρος Βούγιας, τόνισε ότι η μεγάλη οργανωτική και πολιτική αντεπίθεση που άρχισε το ΠΑΣΟΚ, θα φέρει θετικά αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές.

    Σε ότι αφορά το ευρωψηφοδέλτιο, υπογράμμισε ότι η σύνθεση του θα ανακοινωθεί την επόμενη βδομάδα, ενώ σε ότι αφορά το θέμα της τηλεοπτικής αναμέτρησης υπογράμμισε ότι μετά και από τη συμφωνία όλων των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή, απομένει να ορισθούν μόνο οι λεπτομέρειες.

    [02] Εσωτερικά

    Αναστολή λειτουργίας της "Πολιτικής Άνοιξης" Επιστροφή Σαμαρά στη ΝΔ

    13/5/2004 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στη Νέα Δημοκρατία επιστρέφει, μέσω του ευρωψηφοδελτίου, ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την αναστολή λειτουργίας της "Πολιτικής Άνοιξης". Μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε με νόημα, πως "η σημερινή μέρα δεν είναι ένα τέλος, αλλά μία αρχή" και τόνισε, ότι η ΠΟΛΑΝ στήριξε σε όλες τις τελευταίες αναμετρήσεις τη ΝΔ και χαρακτήρισε τον Κώστα Καραμανλή "εγγύηση για έξοδο από την κρίση". Σχολιάζοντας την απόφαση του κ. Σαμαρά, ο γραμματέας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τη χαρακτήρισε "κίνηση ευθύνης και προοπτικής" και τόνισε, πως "η θέση του Αντώνη Σαμαρά στον αγώνα είναι δίπλα μας".

    [03] Αθλητισμός

    ΠΑΟΚ: Πρόβα ενδεκάδας

    13/5/2004 8:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Νίκη και μόνο νίκη θέλει την Κυριακή ο ΠΑΟΚ, απέναντι στην Χαλκηδόνα για να "σφραγίσει" το εισιτήριο της τρίτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Αύριο η ομάδα του Αγγελλου Αναστασιάδη ολοκληρώνει την προετοιμασία της για τον κρίσιμο αγώνα και ο Έλληνας τεχνικός στην σημερινή βραδινή προπόνηση έκανε το τελικό τεστ ενδεκάδας. Ο, Αναστασιάδης δεν θα έχει στην διάθεσή του για τον συγκεκριμένο αγώνα τους Χασιώτη, Θεοδωρίδη, Κουτσόπουλο και Ουντέζε, ενώ επιστρέφουν οι Μαλαδένης και Σπάσιτς. Οι δυο τελευταίοι μαζί με τους Τοχούρογλου, Καραδήμο, Φουτσίνι, Καρυπίδη, Βόκολο, Κούτση, Χάγκαν, Σαλπιγγίδη, Γιασεμή, θα συγκροτήσουν την ομάδα, που θα παραταχθεί στο γήπεδο, κατά της Χαλκηδόνας. Παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού, απογοητευτική είναι η ζήτηση των εισιτηρίων.

    [04] Αθλητισμός

    Κανονικά ο Γκονζάλες στην προπόνηση

    13/5/2004 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ομαλά και χωρίς απρόοπτα κύλησε την Πέμπτη η προπόνηση του Παναθηναϊκού, αφού όλοι οι παίκτες ήταν παρόντες. Εκεί ήταν και ο Εζεκιήλ Γκονζάλες, που παρά το χθεσινό τρακάρισμα, ήταν σε καλή κατάσταση σήμερα και έδειξε καθαρά ότι ξεπέρασε το σοκ και δεν έχει κανένα πρόβλημα, ενώ κανονικά προπονήθηκε και ο Ολισαντέμπε θέτοντας υποψηφιότητα για τον αγώνα της Κυριακής. Ο Παναθηναϊκός που θέλει τη νίκη για να τελειώσει και την υπόθεση τίτλο θα παραταχθεί με το γνωστό 4-4-2 με επιθετικό δίδυμο τους Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνου. Τέλος ουδεμία ανησυχία υπάρχει στον Παναθηναϊκό, για το θέμα του Νιρέν Ντεμπά, για το οποίο και πιστεύουν ότι η όλη φασαρία, έγινε απλά και μόνο για να γίνει, από τη στιγμή που όλα τα φάρμακα που παίρνει ο ποδοσφαιριστής είχαν δηλωθεί εκ των προτέρων από το γιατρό της ομάδας.

    [05] Αθήνα 2004

    Νέα απόπειρα παραπληροφόρησης "Αντιδεοντολογικές συμπεριφορές"

    13/5/2004 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Την έντονη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, προκάλεσε η απόπειρα μίας Βρετανής δημοσιογράφου και ενός φωτορεπόρτερ να εισέλθουν δίχως σχετική άδεια στο Ολυμπιακό Στάδιο."Η Ελλάδα, προετοιμάζεται εντατικά για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων και την αποτροπή οιασδήποτε ενδεχόμενης απειλής" τόνισε ο Κώστας Καραμανλής, ενώ τη δυσφορία του για το θέμα εξέφρασε στον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης. "Αντιδεοντολογικές συμπεριφορές που στόχο έχουν να πλήξουν την εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων θα αντιμετωπίζονται" υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ενώ σε ανακοίνωση της η "Αθήνα 2004" επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες δημιουργούν κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    "'Ηθελε να δοκιμάσει τα μέτρα ασφάλειας"

    Νέα διάσταση στο μπαράζ των επικριτικών βρετανικών δημοσιευμάτων για την Αθήνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες δίνει η σύλληψη το βράδυ της Αλίσια Πικ δημοσιογράφου των Times του Λονδίνου και του φωτογράφου Πολ Ρότζερ , οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στο ΟΑΚΑ.

    Ειδικός φρουρός της ελληνικής αστυνομίας τούς εντόπισε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο στίβο του σταδίου, κάτω από τη στέγη Καλατράβα και τους οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Η 28χρονη δημοσιογράφος, γνωστή για τα αλλεπάλληλα εμπρηστικά δημοσιεύματα της σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αποκάλυψε στην κατάθεση της ότι "ήθελε να δοκιμάσει τα μέτρα ασφάλειας "

    Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που επιχειρεί κάτι τέτοιο.

    Πριν από λίγες μέρες, είχε επιχειρήσει να εισέλθει και πάλι παράνομα στο ολυμπιακό συγκρότημα, από την είσοδο του κολυμβητηρίου, αλλά και πάλι της απαγορεύτηκε η είσοδος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού με τρεις εκπροσώπους γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού που επιχείρησαν να βιντεοσκοπήσουν τους χώρους χωρίς άδεια.

    Προειδοποίηση Γ. Βουλγαράκη

    Σε ανακοίνωση της η "Αθήνα 2004", επισημαίνει ότι σέβεται την εργασία των δημοσιογράφων και για αυτό το λόγο, διοργανώνει καθημερινά ξεναγήσεις των εκπροσώπων του Τύπου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    Όπως σημειώνει, τόσοι οι εκπρόσωποι της βρετανικής εφημερίδας, όσο και οι δημοσιογράφοι γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού, οι οποίοι επιχείρησαν να μπουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού, δεν είχαν σχετική άδεια.

    Υπογραμμίζει επίσης ότι όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις ενώ φυλάσσονται δεν διαθέτουν ακόμα ασφάλεια Ολυμπιακού επιπέδου , κάτι που θα εφαρμοστεί τον Ιούλιο μετά την περάτωση των εργασιών.

    Τότε, για να εισέλθει κάποιος σε αυτές θα πρέπει να διαθέτει ολυμπιακή διαπίστευση ή εισιτήριο.

    " Η ασφάλεια των Αγώνων δεν είναι παιχνίδι"

    Προειδοποίηση προς τους ξένους δημοσιογράφους, να μην αντιμετωπίζουν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ως παιχνίδι, απηύθυνε σε συνέντευξη του στον Flash, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

    "Θα ήθελα να συστήσω σε όλους τους δημοσιογράφους, ειδικά από τον ξένο Τύπο, οι οποίοι νομίζουν ότι αντιμετωπίζονται τα πάντα επικοινωνιακά, ότι δεν είναι έτσι. Δεν είναι εδώ ρεπορτάζ και εφημερίδα, είναι ολυμπιακή εγκατάσταση" είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον ενδεχόμενο κίνδυνο ανεπανόρθωτων επιπτώσεων για τους ίδιους τους δημοσιογράφους από μια πιθανή επανάληψη μιας τέτοιας προσπάθειας.

    Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός δήλωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα, του επέστησε την προσοχή ώστε "να μην έχουμε προβλήματα στο μέλλον ή επιπλοκές τις οποίες κανένας δεν επιθυμεί ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τους έπιασαν "στα πράσα"

    [06] Αθλητισμός

    Ηρακλής- ΠΑΟΚ 90- 85 Ο "Γηραιός" στα ημιτελικά

    13/5/2004 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ο Ηρακλής θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στην ημιτελική φάση των πλέι- οφ της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των Ανδρών. Μετά από μία συγκλονιστική τρίτη αναμέτρηση, το αποτέλεσμα της οποίας κρίθηκε στην παράταση, οι παίκτες του Λευτέρη Κακιούση επικράτησαν με 90- 85 του ΠΑΟΚ στο Ιβανώφειο και πανηγύρισαν την πρόκριση. Ο Ηρακλής ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά στην τέταρτη περίοδο ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, με τους εκπληκτικούς Μουλαομέροβιτς και Βασιλειάδη, και με μία εύστοχη βολή του Σπύρου Παντελιάδη (αν είχε ευστοχήσει και στις δύο ο ΠΑΟΚ θα ήταν ο νικητής) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

    Κρίσιμη παράταση

    Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Ηλιάδης έδωσε προβάδισμα 84- 83 από τα 6,25, ο Διαμαντίδης αύξησε τη διαφορά σε 86- 83 και πάλι ο Ηλιάδης "έγραψε" το 88- 83.

    Αν και ο Πάουελ μείωσε σε 85- 88, στη συνέχεια ο Μουλαομέροβιτς αστόχησε και στις δύο βολές, για να κάνει αντιαθλητικό φάουλ στο Δέδα αμέσως μετά. Ο νεαρός του Ηρακλή με δύο εύστοχες βολές σφράγισε τη νίκη πρόκριση του Ηρακλή.

    Ο Ηρακλής θα τεθεί αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού με μειονέκτημα έδρας στο κλειστό του Σπόρτιγκ την Κυριακή (17:00), ενώ στο άλλο ζευγάρι θα κοντραριστούν το Μαρούσι και η ΑΕΚ.

    Τα δεκάλεπτα: 21- 15, 49- 39, 66- 60, 79- 79, 90- 85

    Διαιτητές: Καρούσης, Χατζής

    Συνθέσεις ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπάκναλ 5, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 17 (1), Δέδας 15 (3), Αποστολίδης, Διαμαντίδης 16 (2), Παπαδόπουλος 21, Κούβελας 16

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 25 (3), Παντελιάδης 5, Βασιλειάδης 23 (4), Βασιλόπουλος 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Γιούρκοβιτς 3 (1), Ραντόγεβιτς 18.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τελική αναμέτρηση


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 May 2004 - 20:51:13 UTC