Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προπομπός των Ολυμπιακών Αγώνων Αυλαία για τις εργασίες της Διεθνούς
  • [02] Προετοιμασίες για την εκλογική αναμέτρηση Αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ για τις
  • [03] Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις "Ουράνιο Τόξο" πάνω από τη Ράφα
  • [04] Στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αϊτή Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες
  • [05] Στόχος ξενοδοχείο, που διαμένουν ξένοι Συνεχίζονται οι ταραχές στη
  • [06] Θανατηφόρα καραμπόλα στη Ρωσία
  • [07] Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Πολιτικές ανακατατάξεις στη Ν Κορέα
  • [08] Οι αγρότες πέφτουν συχνά θύματα εκβιασμών Εν ψυχρώ εκτελέσεις στην
  • [09] Συνεχίζει τις ανανεώσεις ο ΠΑΟΚ
  • [10] Πολλαπλές βομβιστικές απόπειρες Νέος κύκλος αναταραχών στην Ινδονησία
  • [11] Σήμερα στη δημοσιότητα το ΠΔ Τέλος στην αγωνία για τους συμβασιούχους
  • [12] Μόνο υλικές ζημιές Εμπρησμός ΙΧ στο Βύρωνα

    [01] Αθήνα 2004

    Προπομπός των Ολυμπιακών Αγώνων Αυλαία για τις εργασίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

    24/5/2004 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Βράχο της Πνύκας, η τελετή έναρξης της 44ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας με θέμα τον Ολυμπισμό και τις πολιτιστικές και ηθικές παραμέτρους των Ολυμπιακών Αγώνων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι μοναδικοί. Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες του κόσμου, να παρευρεθούν στους "καλύτερους και ασφαλέστερους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουν ποτέ διοργανωθεί" απηύθυνε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    Το ολυμπιακό πνεύμα στη σύγχρονη κοινωνία

    Τη μοναδική εμπειρία που θα ζήσουν στη γενέθλια γη των Ολυμπιακών Αγώνων όσοι συμμετάσχουν στην Διεθνή Σύνοδο της ΔΟΑ, υπογράμμισε στην προσφώνησή του ο Ζακ Ρογκ, επισημαίνοντας τον οικουμενικό χαρακτήρα της ολυμπιακής διοργάνωσης

    "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι η μόνη διοργάνωση στον κόσμο, η οποία συγκεντρώνει τους άνδρες και τις γυναίκες των 202 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών" τόνισε επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει άρτιους και μοναδικούς αγώνες.

    Νωρίτερα, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου, αναφέρθηκε στην προσφορά της ολυμπιακής ιδέας στη σύγχρονη κοινωνία, τονίζοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν "εξαιρετική ευκαιρία για να σφυρηλατηθούν η ειρήνη, η φιλία και η συνεργασία"

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Δρ. Νίκος Φιλάρετος, αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκομίζει η νεολαία από τον αθλητισμό ενώ η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τους νέους και τις νέες που βρέθηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης "να ενστερνιστούν το ολυμπιακό πνεύμα".

    Ειδικές διακρίσεις

    Στο πλαίσιο της τελετής, απονεμήθηκαν ειδικές διακρίσεις, στον επίτιμο Πρόεδρο της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004" δια της προέδρου της, Γιάννας Αγγελοπούλου, στην πόλη των Αθηνών δια της Δημάρχου, Ντόρας Μπακογιάννη και στη Βούλα Πατουλίδου, τη μόνη Ελληνίδα αθλήτρια που έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [02] Ευρωεκλογές

    Προετοιμασίες για την εκλογική αναμέτρηση Αισιοδοξία στο ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές

    24/5/2004 11:55:00 μμ

    Την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, εξέφρασαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη σύσκεψη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος υπό την προεδρία του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. "Η ανανέωση είναι απαίτηση των πολιτών", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στη σύνθεση του ψηφοδελτίου ενώ σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, προανήγγειλε νέες εξελίξεις και πρωτοβουλίες. Το πρωί, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είχαν την πρώτη σύσκεψη για ζητήματα εκλογικής τακτικής, υπό την προεδρία των Ευάγγελου Βενιζέλου και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή τους στη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους επτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων ο Γεράσιμος Αρσένης.

    "Φροντιστήριο" στη Χαριλάου Τρικούπη

    "Φροντιστήριο" στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν τη Δευτέρα, στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε την ανάγκη "το ΠΑΣΟΚνα βαδίσει ενωμένο στις εκλογές" ενώ από την πλευρά τους οι 24 υποψήφιοι ευρωβουλευτές δήλωσαν αισιόδοξοι και ετοιμοπόλεμοι.

    Αντιδράσεις για το ευρωψηφοδέλτιο

    Το μήνυμα ενότητας, δεν φαίνεται να συμμερίζονταν επτά πρώην βουλευτές και στελέχη του κινήματος, οι οποίοι επικρίνουν τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου.

    Με πρώτο υπογράφοντα το Γ. Αρσένη οι "επτά" αναφέρουν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές του Μαρτίου επειδή απομακρύνθηκε από την κοινωνική του βάση, ενώ ασκούν αυστηρή κριτική και στις επιλογές της νέας ηγεσίας.

    Τη δήλωση υπογράφουν οι Γ. Αρσένης, Γ. Βασιλακόπουλος, Κρίτων Βασιλικόπουλος, Μ. Γκίβαλος, Γ. Δασκαλάκης, Χρ. Λιακόπουλος και Γ. Ραφτόπουλος.

    [03] Διεθνή

    Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις "Ουράνιο Τόξο" πάνω από τη Ράφα

    25/5/2004 7:44:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-BBC

    Τη συνέχεια της επιχείρησης "Ουράνιο Τόξο" ανακοίνωσε η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ, παρά την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Ράφα. Η επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, έχει στόχο τον εντοπισμό μελών ακραίων ισλαμικών οργανώσεων και την καταστροφή του υπόγειου δικτύου, μέσω του οποίου πραγματοποιείται παράνομη διακίνηση όπλων από την Αίγυπτο προς τη Γάζα. "Θα πάρουμε τώρα μία βαθιά ανάσα, αλλά αυτή η επιχείρηση συνεχίζεται", δήλωσε ανώτατος Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος, ενώ ο επικεφαλής της επιχείρησης, συνταγματάρχης Χαρέλ, δήλωσε, ότι "ο στρατός του πολεμά εναντίον τρομοκρατών και όχι εναντίον αμάχων", εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του για το θάνατο επτά αμάχων Παλαιστινίων την περασμένη εβδομάδα. Επίσης, δήλωσε, πως 40 Παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση.

    Σκόρπισε το θάνατο

    Οι τελευταίοι Ισραηλινοί στρατιώτες αποχώρησαν από την περιοχή Κίστα το βράδυ της Δευτέρας, όπου αναζητούσαν ένα υπόγειο τούνελ μεταφοράς όπλων. Νωρίτερα, είχαν αποχωρήσει από τις περιοχές Τελ Σουλτάν και Μπραζίλ, ενώ ήραν την πολιορκία βόρεια της Ράφα και επέτρεψαν την διεξαγωγή της κυκλοφορίας σε άλλα τμήματα της Λωρίδας της Γάζας.

    Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Ράφα τονίζουν, ότι η επιχείρηση "Ουράνιο Τόξο" έχει σκορπίσει το θάνατο και την καταστροφή στην πόλη τους.

    Η απομάκρυνση των ισραηλινών στρατιωτών αποφασίστηκε μετά τις έντονες επικρίσεις της ισραηλινής ηγεσίας από τη διεθνή κοινότητα για τον αριθμό των απωλειών από παλαιστινιακής πλευράς.

    Εκτός από το θάνατο δεκάδων αμάχων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδάφισαν εκατοντάδες σπίτια. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν μείνει άστεγοι .

    Το Ισραήλ, από την άλλη, υποστηρίζει ότι κατεδάφισε "μόνο" 56 σπίτια. Επίσης, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, ανακοίνωσε, πως την Κυριακή θα παρουσιάσει στην ισραηλινή Βουλή το αναθεωρημένο σχέδιο αποχώρησης των εποίκων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποσύρεται ο στρατός από τμήμα της Γάζας

    [04] Διεθνή

    Στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αϊτή Δεκάδες νεκροί από πλημμύρες στην Καραϊβική

    25/5/2004 8:15:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Το θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων, οι μισοί εκ των οποίων παιδιά, προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες, που έπληξαν τη νήσο Ισπανιόλα, στην Κραϊβική, την οποία μοιράζονται η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή. Στη Δομινικανή Δημοκρατία, οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες, ενώ οι τραυματίες 125. Στο "μάτι του κυκλώνα" βρέθηκε η πόλη Ζιμανί, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες. Πάντως, μη-κυβερνητική οργάνωση, που βρίσκεται στην περιοχή, αναφέρει, ότι ο αριθμός των νεκρώ φτάνει τους 200, κάτι, που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. ιθμός όμως που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. Υπολογίζεται, ότι παρασύρθηκαν ή πλημμύρισαν από τα ορμητικά νερά από 100 έως και 450 σπίτια. "Ολόκληρες οικογένειες έχουν εξαφανιστεί", δήλωσε ο Αλκιβιάντες Μορέτα, εκπρόσωπος της οργάνωσης Citizens Take Part.

    Πολλοί οι νεκροί και στην Αϊτή

    Οι σφοδρές πλημμύρες ακολούθησαν τις συνεχείς βροχοπτώσεις δύο εβδομάδων , οι οποίες, αν και έχουν κοπάσει, αναμένονται να συνεχιστούν.

    Την ίδια ώρα, στην Αϊτή, τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο από τις πλημμύρες, ενώ τουλάχιστον δύο αγνοούνται, ενώ και στο Πουέρτο Ρίκο άλλος ένας άνθρωπος αγνοείται και άλλοι 100 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    [05] Ιράκ

    Στόχος ξενοδοχείο, που διαμένουν ξένοι Συνεχίζονται οι ταραχές στη Βαγδάτη

    25/5/2004 8:39:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Νέα έκρηξη έγινε στη Βαγδάτη σήμερα το πρωί, αυτή τη φορά έξω από το ξενοδοχείο "Κάρμα", στο οποίο διαμένουν πολλοί ξένοι, κοντά στην πρεσβεία της Αυστραλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν, ότι έξω από το ξενοδοχείο εξερράγη ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Πάντως, το ξενοδοχείο δεν υπέστη δομικές ζημιές, αλλά έσπασαν πολλά τζάμια. Στο μεταξύ το βράδυ της Δευτέρας, βορειοδυτικά της Βαγδάτης, άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης σκοτώθηκε, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν, από επίθεση με ρουκέτες εναντίον της βάσης τους. Ο νέος θάνατος ανεβάζει σε 797 τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών, που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από την εισβολή στη χώρα το Μάρτιο του 2003.

    [06] Διεθνή

    Θανατηφόρα καραμπόλα στη Ρωσία

    25/5/2004 9:04:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό τριών προκάλεσε καραμπόλα στην περιοχή Κούργκαν στη Σιβηρία, τα ξημερώματα της Τρίτης. Η καραμπόλα ξεκίνησε, όταν το αυτοκίνητο ενός 22χρονου συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, που κινείτο στην ίδια κατεύθυνση. Αμέσως, προκλήθηκαν συγκρούσεις και με άλλα διερχόμενα οχήματα.

    [07] Διεθνή

    Μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Πολιτικές ανακατατάξεις στη Ν Κορέα

    25/5/2004 9:30:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό οδηγείται και πάλι η Νότιος Κορέα μετά από την παραίτηση του πρωθυπουργού Γκοχ Κουν, η οποία την Τρίτη έγινε δεκτή και από τον πρόεδρο της χώρας Ρο Μου-χιουν. Ο Γκοχ, που εκτελούσε καθήκοντα προέδρου όσο διαρκούσε η δίκη με το ερώτημα της αποπομπής του Ρο, υπέβαλε την παραίτησή του την Δευτέρα, αφού αρνήθηκε τις επανειλημμένες εκκλήσεις από τον προεδρικό Κυανό Οίκο να ορίσει τρεις νέους υπουργούς. Έτσι, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η αντικατάσταση των υπουργών επανένωσης, πολιτισμού και υγείας, που αναμενόταν για αυτήν την εβδομάδα, αναβάλλεται για τον επόμενο μήνα. Μάλιστα, όπως δήλωσε και ο Ρο σε κυβερνητική σύσκεψη την Τρίτη, "είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί ο ανασχηματισμός έως τα μέσα Ιουνίου".

    [08] Διεθνή

    Οι αγρότες πέφτουν συχνά θύματα εκβιασμών Εν ψυχρώ εκτελέσεις στην Κολομβία

    25/5/2004 9:29:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στην Κολομβία, ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί εκτέλεσαν 11 αγρότες, τους οποίους μασκοφόροι είχαν υποδείξει ως "συνεργάτες" των Μαρξιστών ανταρτών. Η σφαγή έλαβε χώρα σε ένα χωριό έξω από την πόλη Τάμε στην επαρχία Αραούκα κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Σύμφωνα με τον στρατηγό Γουσταύο Ματαμόρος, δεν είναι ακόμα εξακριβωμένο αν οι παραστρατιωτικοί είναι ή όχι μέλη της Οργάνωσης Ενωμένες Δυνάμεις Αυτοάμυνας της Κολομβίας, ή AUC, που αποτελεί την μεγαλύτερη παράνομη ένοπλη ακροδεξιά ομάδα της χώρας. Πάντως, η οργάνωση αυτή, είχε υποσχεθεί εκεχειρία καθώς διαπραγματεύεται μια συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση, αλλά ο πετρελαϊκός πλούτος της Αραούκα καθιστά την επαρχία στόχο των ενόπλων παρατάξεων, που προβαίνουν συχνά σε εκβιασμούς για χρήματα.

    [09] Αθλητισμός

    Συνεχίζει τις ανανεώσεις ο ΠΑΟΚ

    25/5/2004 9:53:00 πμ

    Συντάκτης: Φώτης Καρακούσης

    Ειδήσεις > Αθλητισμός)&body=Με Τοχούρογλου, Χάγκαν και Ζαβαντία, συνεχίστηκε ο οργασμός ανανεώσεων στον 'δικέφαλο του βορρά'

    Να κρατήσει την ομάδα που της έδωσε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη στην ιστορία του συλλόγου, αυτούσια, θέλει η διοίκηση του ΠΑΟΚ, κάτι που φαίνεται και από τις συνεχείς ανανεώσεις ποδοσφαιριστών. Έτσι μετά τους Φουτσίνι και Μάρκο, σειρά είχαν οι Κυριάκος Τοχούρογλου, Εμπενίζερ Χάγκαν και Δημήτρης Ζαβαντίας, θα είναι για τα επόμενα χρόνια παίκτες των "ασπρόμαυρων", μετά και την συνάντηση που είχαν με τον εκπρόσωπο της ΠΑΕ, Γιάννη Γούμενο. Συγκεκριμένα ο έμπειρος τερματοφύλακας, υπέγραψε για δύο χρόνια, όπως και ο Γκανέζος μέσος, ενώ ο νεαρός Ζαβαντίας για ακόμα ένα χρόνο. Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ για ενίσχυση της ομάδας δεν σταματάει εδώ και μέσα στις επόμενες ημέρες θα κληθούν στα γραφεία για να υπογράψουν νέο συμβόλαιο και οι Λουκάς Καραδήμος, Σλάτζιαν Σπάσιτς, Ηλίας Ατματσίδης και Γιασεμάκη Γιασεμή.

    [10] Διεθνή

    Πολλαπλές βομβιστικές απόπειρες Νέος κύκλος αναταραχών στην Ινδονησία

    25/5/2004 9:51:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αναζωπυρώνεται η βία στην Ινδονησία με νέα έκρηξη βόμβας να συγκλονίζει την αγορά της νοτιανατολικής πόλης, Αμπόν. Πρόκειται για τη δεύτερη βομβιστική επίθεση μέσα σε τρεις μέρες, η οποία αυτή τη φορά είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένως σε νοσοκομείο της πόλης. Παρόμοιο γεγονός την Κυριακή είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν τέσσερις άλλοι. Παράλληλα, σήμερα, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα και έξω από την χριστιανική εκκλησία Μαρανάτα της Αμπόν, αλλά σ αυτήν την περίπτωση, η αστυνομία κατάφερε να την εξουδετερώσει με ελεγχόμενη έκρηξη.

    Υπενθυμίζουμε, ότι το Σάββατο, την πόλη είχε επισκεφθεί η πρόεδρος, Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι. Υπενθυμίζουμε, ότι η χώρα είχε ζήσει άλλο ένα μεγάλο αιματοκύλισμα τον προηγούμενο μήνα. Τότε, περισσότερα από 38 περίπου άτομα έχασαν τη ζωή τουςκατά τη διάρκεια διαδήλωσης, που πραγματοποίησαν χριστιανοί αυτονομιστές αψηφώντας την απαγόρευση των αρχών.

    [11] Εσωτερικά

    Σήμερα στη δημοσιότητα το ΠΔ Τέλος στην αγωνία για τους συμβασιούχους

    25/5/2004 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στη δημοσιότητα θα δώσει σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε συμβάσεις αόριστου χρόνου για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, δίνοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων συμβασιούχων. Αμέσως μετά, ο υπουργός θα αποστέλλει στο Συμβούλιο της Επικράτειας το τελικό σχέδιο. Στη ρύθμιση υπάγονται όσοι συμπληρώνουν 24μηνη υπηρεσία κατά την δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, η οποία θα γίνει πιθανότατα την 10η Ιουνίου και η διακοπή των συμβάσεων τους δεν υπερβαίνει τους τρεις μήνες. Το ίδιο ισχύει και για όσους συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις αυτές μέχρι και τρεις μήνες πριν από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος, αντί τους δύο, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

    [12] Εσωτερικά

    Μόνο υλικές ζημιές Εμπρησμός ΙΧ στο Βύρωνα

    25/5/2004 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι σ ένα αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές στο Βύρωνα. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 03.50 τα ξημερώματα στην οδό Δεληλάμπρου 47 μόλις μερικά μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά στο ΙΧ και να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Το αυτοκίνητο ανήκει στο Μιχάλη Πλιάτσικα, δημοτικό υπάλληλο στην υπηρεσία προσόδων και ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι που διαμένει ο ίδιος και η οικογένειά του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 25 May 2004 - 8:59:07 UTC