Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρευνες για τη βομβα στη Λάρισα
  • [02] Σκοτώθηκε ένα κοριτσάκι Νέο αιματοκύλισμα στο Ιράκ
  • [03] Οι 12 του Βόλλεϋ των Ολυμπιακών Αγώνων
  • [04] Τραγωδία με λαθρομετανάστες στον Έβρο
  • [05] Στους 35 οι νεκροί Θλιβερός απολογισμός στο Ιράν
  • [06] Χρυσό μετάλλιο για τον Παυλίδη
  • [07] Ο ΠΑΝΟΜ στην γ΄ Εθνική
  • [08] Σε ομιλία στη Ραφήνα Ευθεία επίθεση από Παπαρήγα
  • [09] Δεν υπήρξαν απώλειες Ατύχημα με αεροσκάφος στην Κέρκυρα
  • [10] Σε περιοδεία του στο Γκάζι ΣΥΝ: Με όραμα μια καλύτερη Ευρώπη
  • [11] Η Αναγέννηση Άρτας στην Γ΄ Εθνική

    [01] Εσωτερικά

    Έρευνες για τη βομβα στη Λάρισα

    30/5/2004 11:51:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Συνεχίζουν οι αρχές τις έρευνες σχετικά με την έκρηξη του αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού, που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας. "Η μικρής ισχύος έκρηξη δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία" σχολίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης. Υπενθυμίζουμε ότι προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου και έσπασαν τζάμια, από τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά μια διερχόμενη γυναίκα. Η αστυνομία εκτιμά ότι η ενέργεια σχετίζεται πιθανότατα με την επικείμενη μεταγωγή των κρατουμένων για την υπόθεση της 17Ν στις φυλακές Λάρισας. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη. Η είδηση μεταδόθηκε αμέσως από τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα οποία μεταφέρουν τη διαβεβαίωση των ελληνικών αρχών ότι το συμβάν δεν σχετίζεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και το ότι κανένα ολυμπιακό αθλητικό γεγονός δεν είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Λάρισα. Μεγαλύτερη έκταση δίνουν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, τα οποία αναμεταδίδουν τις σχετικές πληροφορίες, υπενθυμίζοντας τις πρόσφατες εκρήξεις στην Καλλιθέα και σημειώνοντας ότι συμβαίνει μόλις λίγους μήνες πριν τους Αγώνες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

    [02] Ιράκ

    Σκοτώθηκε ένα κοριτσάκι Νέο αιματοκύλισμα στο Ιράκ

    30/5/2004 4:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μια ακόμη νύχτα θανάτου έζησε το Σαββάτο, το Ιράκ. Μια Ιρακινή κι η κόρη της έχασαν τη ζωή τους τη κοντά στην πόλη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, όταν οβίδα όλμου έπληξε την κατοικία τους, η οποία βρίσκεται δίπλα σε αμερικανική στρατιωτική βάση. Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οβίδες, που εξαπολύθηκαν εναντίον της βάσης την οποία οι Ιρακινοί ονομάζουν "Γκαζλάνι", ήταν συνολικά έξι. Οι Παράλληλα, τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν και εννιά το χθεσινό βράδυ, ενώ συμμετείχαν σε επιχείρηση ασφάλειας και σταθεροποίησης στην επαρχία Αλ Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ.

    Εν τω μεταξύ, σε σημερινό του ανακοινωθέν,ο αμερικανικός στρατός του επιβεβαίωσε, ότι ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του κι άλλοι εννέα τραυματίσθηκαν σε μία επίθεση με όλμους κατά αμερικανικής βάσης την περασμένη Τρίτη στη Βαγδάτη.

    Σημειώνουμε, ότι περισσότεροι από 800 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ από την έναρξη του πολέμου, τον Μάρτιο του 2003. Από αυτούς, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου, οι 589 σκοτώθηκαν σε μάχες.

    [03] Αθήνα 2004

    Οι 12 του Βόλλεϋ των Ολυμπιακών Αγώνων

    30/5/2004 4:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συμπληρώθηκε το "παζλ" των δώδεκα ομάδων, που θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά βόλεϊ ανδρών. Η Ολλανδία είναι η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αφού στον τελευταίο και πιο κρίσιμο αγώνα του τουρνουά της Μαδρίτης, επικράτησε 3-0 (20-25, 20-25, 24-26) της Ισπανίας, ολοκλήρωσε αήττητη (3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) τις υποχρεώσεις της κι έτσι θα ταξιδεύσει στην ελληνική πρωτεύουσα τον Αύγουστο. Συνοπτικά οι δώδεκα ομάδες που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αυστραλία, Γαλλία, Ελλάδα, Βραζιλία, Ιταλία, Σερβία/Μαυροβούνιο, Ρωσία, ΗΠΑ, Αργεντινή, Τυνησία, Πολωνία και Ολλανδία.

    [04] Εσωτερικά

    Τραγωδία με λαθρομετανάστες στον Έβρο

    30/5/2004 4:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής για δυο Μολδαβούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι του στην προσπάθεια τους να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα μπήκαν σε ναρκοπέδιο της περιοχής Φερρών στον Έβρο. Από τις εκρήξεις, που προκλήθηκαν ο ένας Μολδαβός έχασε τη ζωή του, ενώ ο συμπατριώτης του, που απεγκλωβίστηκε από τους άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκών Στρατού του νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

    [05] Διεθνή

    Στους 35 οι νεκροί Θλιβερός απολογισμός στο Ιράν

    30/5/2004 5:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μεγαλώνει ο αιματηρός κατάλογος των θυμάτων στο Ιράν από το φονικό σεισμό, των 6,2 ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή ο ιρανικός Ερυθρός Σταυρός οι νεκροί έφτασαν τους 35, οι περισσότεροι από τους οποίους καταπλακώθηκαν από την πτώση βράχων στο δρόμο που οδηγεί από την Τεχεράνη στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Πραγματικό σκηνικό καταστροφής φανέρωσαν εικόνες της κρατικής τηλεόρασης, δείχνοντας κατεστραμμένα αυτοκίνητα, ορισμένα από τα οποία κάηκαν όταν τα ρεζερβουάρ τους εκτέθηκαν στο φως. Από την πλευρά του, ο Μεχράν Νουρμπάχς, διευθυντής διεθνών σχέσεων της οργάνωσης βοήθειας, δήλωσε, ότι 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Μαζανταράν της Κασπίας και τέσσερις στην επαρχία Κασβίν, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, ενώ εκτίμησε, ότι ο αριθμός των νεκρών δεν αναμένεται να αυξηθεί.

    [06] Αθήνα 2004

    Χρυσό μετάλλιο για τον Παυλίδη

    30/5/2004 4:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στην πυγμαχία, στην Αθλητική Διοργάνωση Πυγμαχίας, η οποία φιλοξενείται για 5η και τελευταία ημέρα στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Περιστερίου. Ο Ηλίας Παυλίδης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας των 81 κιλών, αφού επικράτησε 30-22 του Μπεϊμπούτ Σουμένοφ από το Καζακστάν, σε έναν τελικό που χάρισε μοναδικές στιγμές στους φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν το μεσημέρι στο στολίδι των δυτικών συνοικιών. Ο 26χρονος πυγμάχος, αν και έχασε τον πρώτο γύρο με 7-6, ανέκαμψε στο δεύτερο τον οποίο και νίκησε με 10-6. Ο τρίτος γύρος κρίθηκε στις λεπτομέρειες (4-3 υπέρ του Σουμένοφ), όμως ο Παυλίδης ήταν ανώτερος και με 11-5 στον τέταρτο δίλεπτο του αγώνα, πήρε τη νίκη, που ισοδυναμεί με το χρυσό μετάλλιο.

    [07] Αθλητισμός

    Ο ΠΑΝΟΜ στην γ΄ Εθνική

    30/5/2004 5:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο ο ΠΑΝΟ Μαλλίων. Η κρητική ομάδα νίκησε 1-0 την ΠΑΕ Θράκη σε αγώνα μπαράζ που έγινε στο γήπεδο του Μαρκόπουλου και κέρδισε την άνοδο.

    [08] Ευρωεκλογές

    Σε ομιλία στη Ραφήνα Ευθεία επίθεση από Παπαρήγα

    30/5/2004 6:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 ΑΠΕ

    Ψήφο με βάση τα συμφέροντα του λαού και όχι σύμφωνα με τα διλήμματα του δικομματισμού ζήτησε για τις Ευρωεκλογές η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας χθες το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ραφήνα. Η κ Παπαρήγα ζήτησε από τους ψηφοφόρους να αποδυναμώσουν τη Νέα Δημοκρατία, ενώ για το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι δεν είναι σε θέση, λόγω των σχέσεών του με το κεφάλαιο, να ασκήσει αντιπολίτευση. Όσον αφορά το Συνασπισμό, δήλωσε, ότι δεν μπορεί να είναι λύση γιατί εκτός των άλλων με την προβολή της θέσης ότι η ΕΕ είναι μονόδρομος, ότι οι λαοί δεν μπορούν να παλέψουν ενάντια στην ΕΕ, τρομοκρατεί τις αριστερές συνειδήσεις, δηλητηριάζει την αγωνιστική σκέψη. Η κ Παπαρήγα, επανέλαβε, δε, ότι θέση του ΚΚΕ, είναι "ότι η πάλη σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ένας ενιαίος αγώνας και η γραμμή άμυνας αυτού του αγώνα,, είναι να μη νομιμοποιηθεί η προπαγάνδα για τις επιλογές της ΕΕ".

    [09] Εσωτερικά

    Δεν υπήρξαν απώλειες Ατύχημα με αεροσκάφος στην Κέρκυρα

    30/5/2004 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας" της Κέρκυρας όταν μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος τύπου "Παϊπερ" με τρεις επιβάτες, πιθανότατα, ελβετικής καταγωγής βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το ατύχημα συνέβη, όταν προφανώς από κακό χειρισμό του πιλότου, το αεροσκάφος αναπήδησε και στη συνέχεια βρήκε στο έδαφος το φτερό, με αποτέλεσμα να βγει από το διάδρομο. Επιτόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους τρεις επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και αντιμετωπίσουν τυχόν ανάφλεξη των καυσίμων του αεροσκάφους.

    [10] Ευρωεκλογές

    Σε περιοδεία του στο Γκάζι ΣΥΝ: Με όραμα μια καλύτερη Ευρώπη

    30/5/2004 6:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ανάγκη να υπάρξει σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική, που θα αποκλείει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία τόνισε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ο οποίος το πρωί περιόδευσε στο Γκάζι, όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες. "Εδώ, ανάμεσα στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους φτωχούς μεροκαματιάρηδες, βλέπεις το απάνθρωπο πρόσωπο των κοινωνικών αποκλεισμών, της αδικίας και των διακρίσεων", δήλωσε χαρακτηριστικά. Ακόμη, ο κ Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε τη συμπαράσταση της παράταξής του προς αυτούς υπογράμμισε, ότι η δύναμη της Ευρώπης είναι οι κοινωνικές, δημοκρατικές και πολιτισμικές αξίες.

    Τέλος, επαναδιατύπωσε τη διαφωνία του με όλους εκείνους είναι ευχαριστημένοι με τη σημερινή Ευρώπη, αλλά και αυτούς, που λένε "γυρίστε την πλάτη σε ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη κι ας διαλυθεί η Ευρώπη", αδιαφορώντας, για τη βαρβαρότητα και την αναλγησία, που σήμερα κυριαρχούν και είναι βέβαιο ότι θα μεγαλώσουν και στο μέλλον".

    [11] Αθλητισμός

    Η Αναγέννηση Άρτας στην Γ΄ Εθνική

    30/5/2004 6:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Αναγέννηση Αρτας κέρδισε την άνοδο την Γ΄ κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Σε αγώνα μπαράζ που έγινε στο γήπεδο των Προσφυγικών στην Πάτρα παρουσία 2.500 θεατών, η ομάδα της Αρτας επικράτησε 2-0 της Αθηναϊδας με γκολ που σημείωσαν οι Παρασκευόπουλος (77΄) και Μαγκλάρας (86΄, 89΄).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 May 2004 - 16:51:03 UTC