Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τις 5 Ιουνίου Σε λειτουργία ο νέος σταθμός του Μετρό
  • [02] Θα παραμείνει για 30 ώρες Επί ποδός η Ιταλία για την επίσκεψη Μπους
  • [03] Δεν τίθεται θέμα ξένων φρουρών δηλώνει η κυβέρνηση Διαψεύδονται τα
  • [04] Τα παιδιά συν-δημιουργούν το έργο και το κείμενο Παράσταση στο Θεατρικό
  • [05] Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει Ευρωκλογών Προεκλογική κόντρα
  • [06] Συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη
  • [07] Εκατόν σαράντα οι λαμπαδηδρόμοι της Νέας Υόρκης Η Νέα Υόρκη έτοιμη να
  • [08] Στη Μεγάλη Βρετανία Εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Ναυτεμπορικής

    [01] Εσωτερικά

    Από τις 5 Ιουνίου Σε λειτουργία ο νέος σταθμός του Μετρό

    3/6/2004 7:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Από το Σάββατο 5 Ιουνίου τίθεται σε λειτουργία και σε χρήση του επιβατικού κοινού ο νέος σταθμός Άγιος Δημήτριος/Αλέξανδρος Παναγούλης της Γραμμής 2 (Σεπόλια-Δάφνη) του Μετρό της Αθήνας. Ο νέος τερματικός σταθμός της Γραμμής 2 χωροθετείται στο σημείο που η λεωφόρος Βουλιαγμένης γίνεται διπλού κλάδου, διαθέτει τέσσερις εισόδους-εξόδους στην κεντρική νησίδα και στα πεζοδρόμια της λεωφόρου Βουλιαγμένης, καθώς και τέσσερις ανελκυστήρες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο σταθμός προσφέρει επίσης δύο νέες διαβάσεις πεζών στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Η επέκταση αυτή προβλέπεται να αποσυμφορήσει σε σημαντικό βαθμό την πυκνοδομημένη περιοχή της Δάφνης, όπου βρίσκεται σήμερα ο τερματικός σταθμός του Μετρό. Ο νέος σταθμός προβλέπεται να εξυπηρετεί σε ημερήσια βάση περίπου 50.000 επιβάτες. Με τη λειτουργία της επέκτασης αυτής και με αφετηρία το νέο σταθμό, οι κάτοικοι των δήμων Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου και Ελληνικού και των ακόμα νοτιότερων δήμων θα φθάνουν σε 11 λεπτά στο Σύνταγμα και στη συνέχεια σε άλλα 30 λεπτά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στον παρακείμενο σταθμό μετεπιβίβασης προβλέπεται η μεταφορά, από τον ΟΑΣΑ, μικρού αριθμού λεωφορειακών γραμμών που επί του παρόντος τερματίζουν στο Σταθμό Δάφνης. Επίσης, δίπλα από τον σταθμό κατασκευάζεται από ιδιώτη χώρος στάθμευσης 1.600 θέσεων Ι.Χ. που θα λειτουργήσει από τον επόμενο χρόνο.

    Το 2008 θα φτάνει μέχρι το αεροδρόμιο Ελληνικού

    Επόμενος στόχος της Αττικό Μετρό είναι η επέκταση του Μετρό προς το Ελληνικό μήκους 6,7 χλμ από τα οποία 2,5 χλμ. θα είναι εναέρια και τα υπόλοιπα υπόγεια και επίγεια κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Στην επέκταση αυτή θα λειτουργήσουν 5 νέοι Σταθμοί, δύο εναέριοι στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη, ένας υπέργειος στο Ελληνικό και δύο υπόγειοι στο Παλαιό Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού. Οι σταθμοί Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Ελληνικό και Αεροδρόμιο Ελληνικού θα δοθούν σε λειτουργία μέσα στο 2008. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι στην απόληξή της η νέα επέκταση του Μετρό θα διασυνδέεται με το Τραμ και θα υπάρξει μία αξιόπιστη σύνδεση με τις παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς και με το Μητροπολιτικό Περιβαλλοντικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στο χώρο του Παλαιού Αεροδρομίου του Ελληνικού, περιλαμβανομένων και των αθλητικών εγκαταστάσεων που κατασκευάζονται.

    [02] Διεθνή

    Θα παραμείνει για 30 ώρες Επί ποδός η Ιταλία για την επίσκεψη Μπους

    3/6/2004 7:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Ρώμη, καθώς αναμένεται απόψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους για επίσημη επίσκεψη. Για λόγους ασφαλείας δεν έχει γίνει γνωστό η ακριβής ώρα άφιξης του, αλλά ούτε και το αεροδρόμιο στο οποίο θα προσγειωθεί το προεδρικό αεροπλάνο. Τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν οι ιταλικές αρχές είναι πρωτοφανή, ενώ για την παραμονή του στη Ρώμη, που θα διαρκέσει 30 ώρες, επιστρατεύθηκαν 10.000 αστυνομικοί. Αύριο θα παραλύσει το ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας, καθώς ο κ. Μπους θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, θα μεταβεί στο Βατικανό όπου θα γίνει δεκτός από τον Πάπα και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι ιταλικές αρχές εκτιμούν ότι η πιο "επικίνδυνη" φάση της επίσκεψης Μπους, είναι η πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του Αμερικανού προέδρου που έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές θα διασχίσουν το κέντρο της πόλης, έπειτα από την άδεια που έλαβαν από την αστυνομία. Πάντως, υπάρχει ανησυχία για επεισόδια, καθώς μια οργάνωση απείλησε ότι θα καταλάβει και θα κλείσει τους σταθμούς του μετρό της Ρώμης, κάτι που σίγουρα θα προκαλέσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα.

    Ανησυχία Μπερλουσκόνι για επεισόδια

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις την ανησυχία του για τη διάπραξη "πιθανών βιαιοτήτων" κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού πρόεδρου. "Είμαι ανήσυχος από την πιθανή διάπραξη βιαιοτήτων, τέτοιων που έχουμε δει συχνά στο παρελθόν", τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μπερλουσκόνι σε δήλωσή του στον Τύπο, λίγες ώρες πριν την άφιξη του Τζ. Μπους στη Ρώμη. "Η Ιταλία υποδέχεται αύριο τον Αμερικανό πρόεδρο. Ανεξαρτήτως της πολιτικής άποψης του καθενός για την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ, είναι καθήκον μας να τον υποδεχτούμε ως τον ηγέτη μιας μεγάλης και φίλης χώρας, ως τον ηγέτη μιας χώρας που επλήγη από τη βαρβαρότητα της τρομοκρατίας", κατέληξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Σημειώνεται ότι μετά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ιταλία, ο κ. Μπους θα μεταβεί στη Γαλλία όπου θα παρακαθίσει στις τελετές για την 60η επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία. Στη Γαλλία, πριν από τις τελετές θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ζακ Σιράκ, πολέμιο της αμερικανικής απόφασης για επέμβαση στο Ιράκ. Οι δύο πρόεδροι μαζί με πολλούς άλλους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα βρεθούν στις 6 Ιουνίου στη Νορμανδία (βορειοδυτική Γαλλία) για την 60η επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων.

    [03] Αθήνα 2004

    Δεν τίθεται θέμα ξένων φρουρών δηλώνει η κυβέρνηση Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα για την ασφάλεια

    3/6/2004 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με κατηγορηματικό τρόπο, η κυβέρνηση διέψευσε για ακόμα μία φορά, τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεσμεύθηκε προς τις ΗΠΑ για την ελεύθερη κυκλοφορία Αμερικανών φρουρών, οι οποίοι θα μπορούν να οπλοφορούν για την προστασία των Αμερικανών αθλητών. "Δεν ετέθη, δεν τίθεται και δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί τέτοιο ζήτημα" ξεκαθάρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, υπογραμμίζοντας ότι παρόμοιες ανακρίβειες και φημολογίες δεν εξυπηρετούν την εθνική προσπάθεια. Νωρίτερα, τα δημοσιεύματα διέψευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος. Στο μεταξύ, εύσημα στην Ελλάδα για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, επέδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ, ο οποίος είχε νωρίτερα συνάντηση με την πρόεδρο της "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

    Δήλωση Γ. Βουλγαράκη

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ η κυβέρνηση, συμφώνησε, στο παρασκήνιο, στο αίτημα των Αμερικανών να οπλοφορούν Αμερικανοί φρουροί, ακόμα και μέσα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις , για την προστασία των Αμερικανών αθλητών.

    Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως, ξεκαθάρισε ότι "τέτοιο ζήτημα δεν ετέθη, δεν τίθεται αλλά ούτε και πρόκειται να αντιμετωπιστεί".

    "Αναγκάζομαι να επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι δεν ετέθη, δεν τίθεται και δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί τέτοιο ζήτημα. Τέτοιου είδους ανακρίβειες και φημολογίες δεν εξυπηρετούν την εθνική προσπάθεια και ιδιαίτερα την περίοδο που έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός Ολυμπιακής Ασφάλειας και αρχίζει η εφαρμογή του" είπε χαρακτηριστικά.

    Εύσημα από τον Πατ Κοξ

    Νωρίτερα, εύσημα στη χώρα μας για την πορεία των ολυμπιακών έργων και την ολυμπιακή προετοιμασία επέδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος συναντήθηκε με τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και περιόδευσε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

    "Ο βαθμός της προετοιμασίας κόβει την ανάσα, καθώς η πρόοδος είναι αξιοσημείωτη και θετική " δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε

    "Μοιραζόμαστε μαζί με σας, τους ευρωπαίους συμπολίτες μας, την υπερηφάνειά σας, καθώς η Ευρώπη φιλοξενεί φέτος τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Αθήνα με τη μακραίωνη ιστορία της αλλά και το Ολυμπιακό Κίνημα πρέπει και πάλι να νιώσουν υπερήφανοι".

    [04] Πολιτισμός

    Τα παιδιά συν-δημιουργούν το έργο και το κείμενο Παράσταση στο Θεατρικό Εργαστήρι του Παιδικού Στεκιού

    3/6/2004 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Την παράσταση "Η Οδύσσεια στο Μυστικό Στέκι των Μυθοπλαστών" θα ανεβάσει στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου η ομάδα των παιδιών του θεατρικού εργαστηρίου το Σάββατο 5 Ιουνίου. Η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας δημιουργικής διαδικασίας κατά την οποία τα παιδιά συν-δημιουργούν το έργο και το κείμενο, δοκιμάζουν διάφορους ρόλους, βρίσκουν τη δική τους κίνηση και συμβάλλουν στη σκηνοθεσία και στα σκηνικά κάνοντας το έργο και το χώρο "δικό τους".

    Παιδικές περιπέτειες και Ιθάκες

    Το έργο αφορά στις σχέσεις της ομάδας και διερευνά "τι σημαίνει εμπιστοσύνη και συντροφικότητα σε μια ομάδα; ποια η δύναμη της ομάδας; τι μπορεί να δημιουργήσει;".

    Το ταξίδι της επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη εμπεριέχει περιπέτεια, αναζήτηση, δυσκολίες σχέσεων, διλήμματα, εμπιστοσύνη, ελπίδα και πίστη στον αγώνα για την επίτευξη του στόχου, έννοιες παρούσες στη ζωή των παιδιών και των νέων.

    Τα παιδιά δοκιμάζουν τις σχέσεις τους, αναρωτιούνται και προβληματίζονται, αναζητούν τα όνειρά τους, περνούν από περιπέτειες για να φτάσουν στις "Ιθάκες" τους.

    Η ιστορία

    Η ιστορία αρχίζει όταν μια ομάδα παιδιών του σήμερα ανακαλύπτει ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι και αποφασίζει να το χρησιμοποιήσει ως μυστικό καταφύγιο για να επινοεί και να παίζει ιστορίες.

    Ενα απόγευμα "εισβάλει" στο σπίτι μια ομάδα παιδιών που έμαθε για το καταφύγιο από κάποιους φίλους που τους αποκάλυψαν το μυστικό. Ετσι, προκύπτουν θέματα εμπιστοσύνης, προδοσίας και φιλίας.

    Οι «ασκοί του Αιόλου» ανοίγουν.

    [05] Εσωτερικά

    Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο ενόψει Ευρωκλογών Προεκλογική κόντρα Ρουσόπουλου - Βούγια

    3/6/2004 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πυρά εφ όλης της ύλης, αντήλλαξαν σήμερα κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Βούγιας κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη συντονισμού, αδυναμία διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και προσπάθεια επανίδρυσης του κομματικού κράτους. "Η ΝΔ δεν πρόκειται να κομματικοποιήσει το κράτος, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών" απάντησε ο Θ. Ρουσόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει να επιδείξει σημαντικότατο έργο τους τρεις μήνες που βρίσκεται στην εξουσία. "Η κυβέρνηση εργάζεται και λύνει προβλήματα, που υπήρξαν άλυτα για πολλά χρόνια" τόνισε χαρακτηριστικά, αναφέροντας την περίπτωση των Ολυμπιακών έργων, των κοινωνικών προβλημάτων, των πανωτοκίων, των πλειστηριασμών και των συντάξεων.

    Αντιπαράθεση για το κομματικό κράτος

    Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε την Πέμπτη ο Σπύρος Βούγιας.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για επανίδρυση του κομματικού κράτους από τη ΝΔ αναφέροντας μάλιστα ως παραδείγματα τη ματαίωση διαγωνισμού για την πρόσληψη 25.000 ατόμων για μερική απασχόληση, την αλλαγή του 70% των στελεχών της Εθνικής Τράπεζας και τη δημιουργία γραφείων εξυπηρέτησης ρουσφετιών από το κυβερνών κόμμα.

    Απαντώντας στα πυρά Βούγια, ο Θ. Ρουσόπουλος, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για διγλωσσία.

    Όπως είπε, την ώρα που ο κ. Βούγιας μιλά για κομματικοποίηση του κράτους, ο Γ. Παπανδρέου, με πρόσφατες δηλώσεις του στη Βουλή, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση, μη έχοντας ικανά στελέχη, κρατά στη διοίκηση τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ.

    "Τι ισχύει από τα δυο; Αυτό που λέει ο κ. Βούγιας, ή αυτό που λέει ο κ. Παπανδρέου; αναρωτήθηκε προσθέτοντας "Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους και εμείς θα απαντήσουμε".

    Κόντρα και στη Βουλή

    Το θέμα της κομματικοποίησης του κράτους έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης και στη βουλή.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, υποστήριξε ότι στις τράπεζες Εθνική και Εμπορική απομακρύνθηκε μέσα σε μια νύχτα το 70% των διευθυντικών στελεχών για να τοποθετηθούν άλλοι με κομματικά κριτήρια.

    Απαντώντας ο υφυπουργός απασχόλησης Νίκος Αγγελοπουλος, είπε ότι επί προηγούμενων κυβερνήσεων στελέχη είχαν μπει στην κατάψυξη, ενώ ανέφερε και την περίπτωση ηλεκτρολόγου που τοποθετήθηκε, όπως είπε, ειδικός σύμβουλος διοίκησης με αποδοχές Γενικού Διευθυντή.

    "Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αναγάγει τον κομματισμό σε ευγενές σπορ των κομματικών ελίτ" τόνισε από την πλευρά του, ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    "Βαβέλ η κυβέρνηση"

    Νωρίτερα, ο Σπύρος Βούγιας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις συγκρουόμενες θέσεις υπουργών, κάνοντας λόγο για βαβέλ δηλώσεων.

    Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε λόγο για δηλώσεις σκοπιμότητας. "Στις δύσκολες μέρες που περνά το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βούγιας προσπαθεί να μεταθέσει το δικό τους πρόβλημα στην άλλη πλευρά. Δε νομίζω όμως ότι θα τα καταφέρει" τόνισε.

    Οι δημοσιογράφοι της τηλε-μαχίας

    Στο μεταξύ, έγιναν γνωστά νωρίτερα σήμερα, τα ονόματα των δημοσιογράφων που θα πάρουν μέρος στο ντιμπέιτ των αρχηγών για τις Ευρωκλογές.

    Στο ρόλο του συντονιστή θα είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης και ερωτήσεις θα υποβάλλουν η Έλλη Στάη, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Παύλος Τσίμας και ο Μανώλης Καψής.

    [06] Εσωτερικά

    Συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις Συνάντηση Στεφανόπουλου-Σημίτη

    3/6/2004 9:30:00 μμ

    Συνάντηση μιάμισης ώρας είχαν αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- συζητήθηκαν κυρίως οι ευρωπαϊκές εξελίξεις λίγο πριν από τις ευρωεκλογές. Όπως αρχικά ανέφερε και ο κ. Σημίτης μιλώντας με τον κ. Στεφανόπουλο διέκρινε σε πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία ιδιαίτερη αναμονή λόγω των ευρωπαϊκών και αμερικανικών επιλογών αλλά και των αλλαγών στη Κομισιόν. Ο κ. Σημίτης απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήματα για το αν προτίθεται να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας πως συνδέεται με μακρά φιλία με τον κ. Στεφανόπουλο και αυτός είναι ο λόγος της συνάντησής τους.

    [07] Αθήνα 2004

    Εκατόν σαράντα οι λαμπαδηδρόμοι της Νέας Υόρκης Η Νέα Υόρκη έτοιμη να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα

    3/6/2004 10:09:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τους 140 λαμπαδηδρόμους που θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στις πέντε περιφέρειες τη Νέας Υόρκης, παρουσίασε ο Δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης. Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ ευχαρίστησε την Αθήνα και την Οργανωτική Επιτροπή, που επέλεξαν την πόλη του για να διέλθει η Φλόγα και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στον ελληνικό πολιτισμό, την Ελλάδα και τη "δραστήρια και άξια", όπως είπε χαρακτηριστικά, Δήμαρχο της Αθήνας.

    "Έτοιμη και Ασφαλής η Αθήνα"

    Σε μια σεμνή, ζεστή, συγκινητική εκδήλωση στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια αναγγέλθηκε η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιουνίου.

    Ο Δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, παρουσίασε κατάλογο με τους 140 λαμπαδηδρομείς που θα αναλάβουν να μεταφέρουν το ιερό φως των Αγώνων.

    Θα είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών και από όλους τους επαγγελματικούς χώρους, πυροσβέστες, αστυνομικοί, διευθυντές σχολείων, ακτιβιστές, επιχειρηματίες αλλά και δημοσιογράφοι.

    Μιλώντας στην εκδήλωση η Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην ολυμπιακή προετοιμασία της χώρας μας.

    "Η Αθήνα έχει μεταμορφωθεί, καλύπτονται τα κενά και όλα θα είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων" τόνισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Ασφάλειας

    "Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ διατεθεί για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Πιστεύω ότι μέσα σ ένα ανασφαλή κόσμο, η Αθήνα θα είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις το καλοκαίρι του 2004" είπε χαρακτηριστικά.

    Με την παρουσία της στην εκδήλωση αυτή η κυρία Μπακογιάννη ξεκίνησε την εκστρατεία προβολής της Αθήνας και των Ολυμπιακών Αγώνων, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια εκστρατεία που περιλαμβάνει ομιλίες, επαφές και συνεντεύξεις σε εφημερίδες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα.

    [08] Εσωτερικά

    Στη Μεγάλη Βρετανία Εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Ναυτεμπορικής

    3/6/2004 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την έκδοση της εφημερίδας "Ναυτεμπορική" παρευρέθηκε απόψε ο πρωθυπουργός. Ο Κώστας Καραμανλής, συνομίλησε με πολλούς προσκεκλημένους ενώ είχε ιδιαίτερα θερμή συνομιλία με το στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για ορισμένα ιστορικά φύλλα της εφημερίδας καθώς και για την πρώτη γραφομηχανή του 1924, με την οποία ξεκίνησε η έκδοση της εφημερίδας.

    Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" παρευρέθησαν προσωπικότητες της πολιτικής ζωής της χώρας.

    Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, και οι κκ. Θ. Ρουσόπουλος, Π. Παυλόπουλος, Γ. Αλογοσκούφης, Σ. Τσιτουρίδης, Γ. Καλός, Γ. Παπαθανασίου, Δ. Σιούφας, Γ. Σαλαγκούδης, Ν. Χριστοδουλάκης, Α. Λιβάνης, Γ. Κατσιφάρας, Τ. Γιαννίτσης και Σ. Καπράλος.

    Τον πρωθυπουργό και τους υψηλούς προσκεκλημένους υποδέχθηκαν οι κκ. Ειρήνη Αθανασιάδου, Μαριέττα Αθανασιάδου και Αγγέλα Αθανασιάδου-Κοντογούρη, εκδότες της εφημερίδας


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 June 2004 - 20:52:17 UTC