Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη Κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί στη
  • [02] Αμεση η επέμβαση της Νομαρχίας Θεσ/νίκης Μεγάλες ζημιές από το μπουρίνι
  • [03] Τριανταοχτώ άτομα σκοτώθηκαν Τραγικό δυστύχημα στο Πακιστάν
  • [04] Σχεδόν ένα 24ωρο πριν την τηλεοπτική αναμέτρηση Κορύφωση προεργασιών
  • [05] Πιστεύουν ότι είναι έργο κομμουνιστών ανταρτών Βομβιστική επίθεση στο
  • [06] Έμειναν στο "μηδέν" Αργεντινή και Παραγουάη
  • [07] Από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Αύριο το ψήφισμα για το Ιράκ
  • [08] Θύματα Ιρακινοί πολίτες Φονική επίθεση από τον Ζαρκάουι
  • [09] Τέταρτες στην Οζάκα οι Καραντάσιου/Σφυρή

    [01] Εσωτερικά

    Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη Κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη

    7/6/2004 7:35:00 πμ

    Σε τρίωρη στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, προχωρούν την προσεχή Τρίτη οι οδηγοί ταξί της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της διέλευσης των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου ιδιοκτητών επιβατηγών αυτοκινήτων ταξί Θεσσαλονίκης "Ο Ερμής", αποφάσεις και τακτικές διαφόρων φορέων έρχονται να αφαιρέσουν το δημόσιο χαρακτήρα του ταξί, να στερήσουν από το κοινό το συμπληρωματικό- εναλλακτικό μέσο μετακίνησης και να αυξήσουν τα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

    [02] Εσωτερικά

    Αμεση η επέμβαση της Νομαρχίας Θεσ/νίκης Μεγάλες ζημιές από το μπουρίνι στη Β. Ελλάδα

    7/6/2004 8:23:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν σε πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας μετά το μπουρίνι του Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα να πλημμυρίσουν και το οδικό δίκτυο να υποστεί σημαντικές ζημιές. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, οι υπηρεσίες της οποίας, με γερανούς και άλλα τεχνικά μέσα, κατάφεραν με τη δημιουργία αναχωμάτων στην περιοχή της παλιάς γέφυρας του Αξιού -μεταξύ Χαλάστρας και Κυμίνων- να περιορίσουν τις ζημιές και να απομακρύνουν κορμούς δέντρων και φερτά υλικά που εμπόδιζαν την φυσική ροή του ποταμού. Με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών, αρχίζει σήμερα από τις υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας και της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, η διαδικασία αποτίμησης των ζημιών στις περιοχές του νομού που επλήγησαν από τις νεροποντές.

    [03] Διεθνή

    Τριανταοχτώ άτομα σκοτώθηκαν Τραγικό δυστύχημα στο Πακιστάν

    7/6/2004 8:54:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Tριανταοχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και οχτώ τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα σε ορεινή περιοχή του βορείου Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Οι επιβάτες του λεωφορείου επέστρεφαν από προσκύνημα σε μουσουλμανικό τέμενος. Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, κοντά στην πόλη Νατιαγκάλι, 50 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ.

    [04] Ευρωεκλογές

    Σχεδόν ένα 24ωρο πριν την τηλεοπτική αναμέτρηση Κορύφωση προεργασιών ενόψει του ντιμπέιτ

    7/6/2004 8:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/6/2004 11:40:32 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο πριν την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών και οι προεκλογικές κινήσεις των κομμάτων μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Αναλυτικότερα, στις 11.00 το πρωί θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με θέμα το Γ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ενώ στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την έκθεση "Ποσειδώνια" στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά. Σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές προεκλογικές ομιλίες των κ.κ. Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη και Ν. Κωνσταντόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, αναχώρησε το πρωί για τη Θεσσαλονίκη, όπου στις 19:30 θα μιλήσει στο Λιμάνι (Προβλήτα 1), στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος. Νωρίτερα, στις 12:00, θα επισκεφθεί την ΕXPO 2008, στις 13:00 το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εργασίας, στις 14:00 το καταφύγιο ψαράδων Καλαμαριάς και τέλος στις 18:30 το Ίδρυμα "Άγιος Παντελεήμων".

    Δύο ημέρες πριν από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, η γενική γραμματέας του κόμματος, κα Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε το πρωί το Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Παίδων στο Σκαραμαγκά. Η κ. Παπαρήγα δήλωσε σοκαρισμένη από την κατάσταση που επικρατεί στο Θεραπευτήριο και ζήτησε την άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού. Αναφερόμενη στις ευρωεκλογές τις χαρακτήρισε ως βουβές. Η γγ του ΚΚΕ στη συνέχεια πρόκειται να επισκεφθεί το Γ΄ και Β΄ Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων για Ενήλικες, στο Σκαραμαγκά.

    Στις 12:30, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος , θα συναντηθεί με την υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς κα. Φώφη Γεννηματά. Στις 20:00 θα λάβει χώρα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού, στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη, όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος.

    [05] Διεθνή

    Πιστεύουν ότι είναι έργο κομμουνιστών ανταρτών Βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Μανίλας

    7/6/2004 9:19:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στόχος αγνώστων βομβιστών έγινε το κτήριο της πετρελαϊκής εταιρίας Πετρόν, στο κέντρο της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, Μανίλας. Οι άγνωστοι εκτόξευσαν χειροβομβίδες, αλλά ευτυχώς από τις εκρήξεις σημειώθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ουδεμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά οι αρχές υποπτεύονται, ότι είναι έργο κομμουνιστών ανταρτών. Τον περασμένο Απρίλιο κομμουνιστές αντάρτες είχαν εξαπολύσει παρόμοια επίθεση στα γραφεία της εταιρίας Shell στο εμπορικό κέντρο της Μανίλα, για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

    [06] Ποδόσφαιρο

    Έμειναν στο "μηδέν" Αργεντινή και Παραγουάη

    7/6/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεν ανέδειξε νικητή ο αγώνας Αργεντινής-Παραγουάης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μπουένος Αϊρες για τα προκριματικά του μουντιάλ 2006 (Ζώνη Νότιας Αμερικής) και έληξε ισόπαλος 0-0. Το ματς παρακολούθησαν 30.000 θεατές, ενώ η Παραγουάη αγωνιζόταν από το 61` με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ανχελ Ορτίζ.

    [07] Ιράκ

    Από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Αύριο το ψήφισμα για το Ιράκ

    7/6/2004 9:07:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την τέταρτη τροποποιημένη μορφή του σχεδίου απόφασης για το Ιράκ θα καταθέσουν οι ΗΠΑ στον ΟΗΕ αύριο, με την ελπίδα πως το Συμβούλιο Ασφαλείας θα υπερψηφίσει το αμερικανο-βρετανικό σχέδιο, τόνισε χθες βράδυ ο αμερικανός πρέσβης στον ΟΗΕ Τζον Νεγκροπόντε. Την ίδια ώρα, Ιράκ και ΗΠΑ δεσμεύονται σε επιστολές που απέστειλαν σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξουν σε μια συμφωνία όσον αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ. Οι επιστολές από τον Ιρακινό πρωθυπουργό Ιγιάντ Αλάουϊ και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, αντίγραφα των οποίων εξασφάλισε το Ρόιτερ, ανοίγουν το δρόμο για την υιοθέτηση ακόμη και αυτήν την εβδομάδα από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Οι επιστολές θα προσαρτηθούν στην απόφαση του ΟΗΕ, η οποία θα υιοθετεί την ανάληψη καθηκόντων από την προσωρινή ιρακινή κυβέρνηση στις 30 Ιουνίου και θα εξουσιοδοτεί τις πολυεθνείς δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ να "χρησιμοποιούν όλα τα απαραίτητα μέσα" για τη διατήρηση της ειρήνης. Ωστόσο οι επιστολές δεν διευκρινίζουν τί θα γίνει αν ο αμερικανικός στρατός και οι Ιρακινοί διαφωνήσουν σε μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση.

    Τροποποίηση της απόφασης ζήτησε η Γαλλία

    Στο μεταξύ, η Γαλλία πρότεινε χθες, το Ιράκ να έχει τη δυνατότητα να συναινεί και να δίνει την άδειά του σε κάθε μεγάλη επιχείρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ, υποβάλλοντας μία τροποποίηση στο αμερικανο-βρετανικό σχέδιο που υπεβλήθη στον ΟΗΕ για το μέλλον της αραβικής χώρας, μετά την εκχώρηση της εξουσίας στον λαό του. Είναι άγνωστο εάν η γαλλική τροποποίηση, που σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές χαίρει της υποστήριξης της Αλγερίας, της Γερμανίας και της Κίνας, θα σταθεί αιτία να καθυστερήσει η ψήφιση του αμερικανο-βρετανικού σχεδίου απόφασης, που η Ουάσιγκτον ευελπιστεί πως θα εγκριθεί αύριο.

    [08] Ιράκ

    Θύματα Ιρακινοί πολίτες Φονική επίθεση από τον Ζαρκάουι

    7/6/2004 10:25:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Η οργάνωση του Ιορδανού ισλαμιστή Αλ Ζαρκάουι, ο οποίος συνδέεται με την Αλ Κάιντα, έλαβε την ευθύνη για τη φονική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο αμερικανικής βάσης στο Τάτζι, στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης, την Κυριακή. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, αναφέρει τα εξής: "δύο από τους αδελφούς μας της Ταξιαρχίας Μαρτύρων, η οποία συνδέεται με την οργάνωση Τάουχιντ Ουάλ Τζιχάντ (Ένωση και Ιερός Πόλεμος) χτύπησαν οχυρά των Αμερικανών και των αποστατών συμμάχων τους". Από την επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι Ιρακινοί πολίτες, ενώ άλλοι 68 τραυματίστηκαν. Στο μεταξύ, άλλος ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του στο Ιράκ την Κυριακή το βράδυ, μετά από επίθεση ανταρτών στην αμερικανική βάση στη Μπαλάντ, κοντά στη Βαγδάτη. Από την ίδια επίθεση, άλλος ένας Αμερικανός τραυματίστηκε.

    [09] Μπιτς Βόλει

    Τέταρτες στην Οζάκα οι Καραντάσιου/Σφυρή

    7/6/2004 10:43:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ένα βήμα πιο ψηλά από πέρυσι, σκαρφάλωσε η Εθνική γυναικών μπιτς βόλεϊ των Καραντάσιου/Σφυρή, στο φετινό τουρνουά της Οζάκα, όπου οι "βασίλισσες της άμμου" κατέλαβαν την 5η θέση. Χθες οι διεθνείς στα ημιτελικά της διοργάνωσης ηττήθηκαν με 2-1 (14-21, 22-20, 15-9) από τις Κουκ/Σάντερσον (Αυστραλία), ενώ στον αγώνα για την τρίτη θέση, παραδόθηκαν στις Ελβετίδες Μπενουά/Κουν με 2-0 (21-14, 21-13). Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες με τις εμφανίσεις τους στο ιαπωνικό τουρνουά κέρδισαν εκτός από τις εντυπώσεις, 252 πολύτιμους βαθμούς και περίπου 11.000 ευρώ. Για την ίδια διοργάνωση οι διεθνείς Κουτρουμανίδου/Αρβανίτη κατέλαβαν την 17η θέση, ενώ το δίδυμο των Νικολαϊδου/Τσιαρτσιάνη κατετάγη 33ο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βραζιλιάνες Αντριάνα/Σέλντα που επικράτησαν στον τελικό των Κουκ/Σάντερσον (Αυστραλία) με 2-0 (21-12, 21-10).

    Βραζιλιάνικος θρίαμβος στο Εσπίνιο

    Στο αντίστοιχο τουρνουά ανδρών του Εσπίνιο Οι βραζιλιάνοι πρωταθλητές Ρικάρντο/Εμάνουελ επικράτησαν με 2-0 (21-12, 22-20) των Νορβηγών Κιέμπερουντ/Χοϊντάλεν και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο. Στο τρίτο σκαλοπάτι τπου βάθρου βρέθηκαν δύο συμπατριώτες των νικητών, οι Μπένζαμιν/Μάρσιο Αραούχιο, που επιβλήθηκαν των Γερμανών Ντίκμαν/Ρέκερμαν με 2-0 (21-16, 21-15).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 June 2004 - 8:55:49 UTC