Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζητούνται οι εκθέσεις Ανάν Κρίσιμες διαβουλεύσεις στο Σ.Α. για το
  • [02] Δρομολογεί το υπουργείοΑπασχόλησης Ρυθμίσεις για τις οφειλές στα Ταμεία
  • [03] Τα πρώτα θετικά της ένταξης Συστάσεις Κομισιόν στην Τουρκία για την
  • [04] "Εμπειρία ζωής" Η "βόλτα" της Αφροδίτης
  • [05] Περίεργο χόμπι Ο Τζον Τάραμας των νοσοκομείων!
  • [06] Ανεπίτρεπτες οι καθυστερήσεις Αγώνας δρόμου για το Γ΄ ΚΠΣ
  • [07] Ανησυχούν στην Αυστραλία για νέο θανατηφόρο ιό
  • [08] Μηχανική καρδιά σε 11χρονο
  • [09] Συνέχεια στην υπόθεση των νερών
  • [10] Επίσκεψη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων "Βουβές εκλογές"
  • [11] Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [12] Οι ΗΠΑ αποσύρουν δυνάμεις τους από τη Ν. Κορέα
  • [13] Δεν συμμετέχουν οι ένοπλοι του Μοκτάντα Σαντρ Διαλύονται ένοπλες
  • [14] Για πρώτη φορά μετά τα δημοψηφίσματα Συνάντηση κομμάτων των δύο πλευρών
  • [15] Ολυμπιακή λεωφορειακή γραμμή για το ΟΑΚΑ
  • [16] "Πάντσερ" στην κολύμβηση
  • [17] Νέες εκρήξεις στο Ιράκ

    [01] Κυπριακό

    Συζητούνται οι εκθέσεις Ανάν Κρίσιμες διαβουλεύσεις στο Σ.Α. για το Κυπριακό

    7/6/2004 12:10:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΕΡΑ

    Σε διπλωματικό μαραθώνιο έχουν επιδοθεί Αθήνα και Λευκωσία προκειμένου να αποτρέψουν την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του σχεδίου ψηφίσματος, που θα βασίζεται στην αρνητική για τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς, έκθεση Ανάν. Σήμερα σε κλειστή συνεδρίαση το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει το θέμα της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, με τους αντιπροσώπους των χωρών, που διατηρούν στρατιωτικά αποσπάσματα στη μεγαλόνησο, με βάση την έκθεση Αναν για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έως τις 15 Δεκεμβρίου 2004.

    Την Παρασκευή η έκθεση Ανάν στο Συμβούλιο Ασφαλείας

    Στην έκθεσή του ο γ.γ. του ΟΗΕ αναφέρει ότι, σε τρεις μήνες θα προβεί σε επανεκτίμηση της αποστολής, του πλαισίου λειτουργίας και του επιπέδου των δυνάμεων της Δύναμης υπό το φως των αποτελεσμάτων των δημοψηφισμάτων της 24ης Απριλίου ενώ την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη επίσημη συνεδρίαση του Σώματος για την υιοθέτηση του ίδιου ψηφίσματος.

    Αύριο το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνέλθει σε ανοικτή συνεδρίαση για να ενημερωθεί για την έκθεση Ανάν για το Κυπριακό Σήμερα εξάλλου η κυπριακή Κυβέρνηση ενόψει της έναρξης της συζήτησης επί των δύο ψηφισμάτων θα καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την δική της απάντησή στην έκθεση Ανάν.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι, η απάντηση στοχεύει στη διάλυση των σκιών, που προκαλεί η έκθεση του γ.γ. και στην αποκατάσταση της αλήθειας.

    [02] Οικονομία

    Δρομολογεί το υπουργείοΑπασχόλησης Ρυθμίσεις για τις οφειλές στα Ταμεία

    7/6/2004 12:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/6/2004 3:46:05 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση των καθυστερούμενων οφειλών στα μεγαλύτερα ταμεία της χώρας, όπως το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, το ΤΣΑ και ο ΟΓΑ θέτει σε ισχύ η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Οι νέες διατάξεις θα αρχίσουν να "τρέχουν" μέσα στο καλοκαίρι και θα καλύψουν αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Ανάλογα με το ταμείο οι ασφαλισμένοι έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 80 μηνιαίες δόσεις. Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ την οφειλή θα έχουν έκπτωση επί των πρόσθετων οφειλών μέχρι και 80% ενώ η έκπτωση, εάν επιλέξουν τον διακανονισμο θα φτάνει το 50%. Προϋπόθεση είναι, το ποσό της κάθε δόσης να υπερβαίνει τα 150 ευρώ και οι οφειλέτες να προκαταβάλλουν το 10% της κεφαλαιοποιούμενης οφειλής

    [03] Κυπριακό

    Τα πρώτα θετικά της ένταξης Συστάσεις Κομισιόν στην Τουρκία για την Κύπρο

    7/6/2004 1:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επιστολή προς στην τουρκική Κυβέρνηση απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία την καλεί να συμμορφωθεί προς τους κανονισμούς της Ένωσης σε σχέση με την Κύπρο. Η επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει σήμερα ο κυπριακός Τύπος, στάλθηκε από τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεύρυνσης, Φαπρίτζιο Παρπάζος, ο οποίος με εντολές του Γκίντερ Φερχόιγκεν τονίζει προς την Άγκυρα ότι, είναι υποχρεωμένη να επεκτείνει τη συμφωνία τελωνειακής ένωσης Τουρκίας - Ε.Ε. και με την Κυπριακή Δημοκρατία. Η επιστολή στάλθηκε καθώς η Τουρκία έχει επεκτείνει τη συμφωνία με τα εννέα νέα κράτη-μέλη της Ένωσης αρνούμενη να πράξει το ίδιο και με την Κύπρο. Αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση της Λευκωσία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Χωρίς διέξοδο η Τουρκία

    Η κυπριακή Κυβέρνηση ήγειρε την περασμένη εβδομάδα επιφυλάξεις για την παράγραφο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία. Στη συζήτηση ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου πρόταξε την ενέργεια αυτή της Άγκυρας και ζήτησε την υποστήριξη των εταίρων της

    Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέφυγε κατά τις συζητήσεις στα όργανα της Ένωσης να πάρει θέση έναντι του θέματος, που ήγειρε η Κύπρος. Ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε να διαβιβάσει τη θέση της Ε.Ε. στην τουρκική Κυβέρνηση εγγράφως.

    Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν, πως η Άγκυρα δεν έχει άλλη οδό εκτός από τη συμμόρφωσή της προς τις υποδείξεις της Ε.Ε. καθώς η πλειοψηφία των κρατών-μελών δεν αποδέχεται την παράκαμψη ενός εταίρου της, της Κύπρου, από μια υποψήφια χώρα. Αυτό, όμως, θα τηνοδηγήσει στην αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που ήθελε να αποφύγει τουλάχιστον γι' αυτή την περίοδο.

    [04] Τεχνολογία

    "Εμπειρία ζωής" Η "βόλτα" της Αφροδίτης

    7/6/2004 1:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, Pathfinder

    Αυτόπτες μάρτυρες ενός μοναδικού φαινομένου θα μπορούμε να γίνουμε αύριο, καθώς, μετά από 122 χρόνια, η Αφροδίτη θα κάνει μία εξάωρη "βόλτα" μπροστά από τον Ήλιο . Το φαινόμενο θα είναι καλύτερα ορατό από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Οι επιστήμονες αναμένουν με προσμονή το γεγονός, προκειμένου να δοκιμάσουν τις νέες τεχνολογίες, που θα χρησιμοποιήσουν για να εντοπίσουν άλλους πλανήτες, παρόμοιου μεγέθους, που βρίσκονται δεκάδες έτη φωτός μακριά. Η Αφροδίτη θα μοιάζει σαν μία μικρή κουκίδα μπροστά από τον ήλιο, αλλά δεν πρέπει κανείς να την παρατηρήσει με γυμνό μάτι, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, γιατί μπορεί ακόμα και να τυφλωθεί, έστω και αν κάποιος χρησιμοποιήσει απλό τηλεσκόπιο ή κιάλια. Η καλύτερη λύση για να παρατηρήσει κάποιος το φαινόμενο, είναι μέσω διαδικτύου.

    Έχει βοηθήσει τους επιστήμονες στην παρατήρηση φαινομένων

    "Κάτι υπέροχο, κάτι φανταστικό αναμένεται να συμβεί στις 8 Ιουνίου και θα μπορεί να παρατηρηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο" είπε ο καθηγητής Γκόρντον Μπρόματζ, επικεφαλής του Κέντρου Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λάνκασαϊρ., ο οποίος τονίζει, πως πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Μέχρι τώρα έχουν παρατηρηθεί έξι μεταφορές της Αφροδίτης: το 1631, το 1639, το 1761, το 1769, το 1874 και το 1882. Η επόμενη θα συμβεί το 2012, αλλά θα είναι ορατό μόνο στον Ειρηνικό ωκεανό και στις ανατολικές ακτές της Σιβηρίας, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας και σε περιοχές της νότιας Αμερικής.

    Το φαινόμενο έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, καθώς το 17ο και το 18ο αιώνα βοήθησε τους αστρονόμους να ανακαλύψουν σημαντικά στοιχεία για το Ηλιακό Σύστημα. Μάλιστα, χάρη σε αυτό μπόρεσαν να υπολογίσουν την απόσταση ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο.

    Ο πρώτος που προέβλεψε τη μεταφορά της Αφροδίτης, στις 6 Δεκεμβρίου 1631, ήταν ο Γερμανός Γίοχαν Κέπλερ , αλλά δεν μπόρεσε να το καταγράψει, καθώς συνέβη μετά το θανατό του. Αυτός, που για πρώτη φορά ατέγραψε το φαινόμενο, ήταν ο Βρετανός Τζερεμάια Χόροκς, μαζί με τον Γουίλιαμ Κράμπτρι , στις 24 Νοεμβρίου 1639.

    Η Αφροδίτη θα εμφανιστεί αύριο, σαν μία μικρή κουκίδα μπροστά από τον Ήλιο και θα μειώσει λίγο τη φωτεινότητα του. Προκειμένου να εντοπίσουν οι επιστήμονες αυτή τη μεταβολή στη φωτεινότητα, θα χρησιμοποιήσουν ανιχνευτές και διαστημικά τηλεσκόπια. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να ανακαλύψουν και άλλου απομακρυσμένους πλανήτες, οι οποίο δεν μπορούν να αναλυθούν με την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία. Θα μπορούν δηλαδή να εντοπιστούν από τη μεταβολή, που προκαλούν στη φωτεινότητα ενός μεγάλου αστεριού, όταν περάσουν από μπροστά του, όπως δηλαδή θα κάνει η Αφροδίτη.

    Σπάνιο φαινόμενο

    Τους τελευταίους μήνες η Θεά του Έρωτα φαινόταν όλο και πιο λαμπερή, αλλά και σε ψηλότερο σημείο. Την καθοδική της πορεία άρχισε το Μάιο, για να επιστρέψει στη θέση της δίπλα στον Ήλιο. Στις περισσότερες πειριπτώσεις μετάβασης της Αφροδίτης, τα τελευταία 122 χρόνια, ο πλανήτης δε γίνεται ορατός γιατί "κρυβόταν" πίσω από τη λάμψη του Ηλίου.

    Για να γίνει ορατό το φαινόμενο, πρέπει ο Ήλιος, η Αφροδίτη και η Γη να βρίσκονται σε μια ευθεία. Όμως, η Γη και η Αφροδίτη δεν έχουν ευθυγραμμισμένες τροχιές γύρω από τον Ήλιο, επομένως η ευθυγράμμισή τους είναι πολύ σπάνια.

    Σχετικά Links:

    Δείτε on- line τη "βόλτα" της Αφροδίτης

    Oδηγίες για ασφαλή παρατήρηση

    Πανεπιστήμιο του Lancashire

    [05] Διάφορα

    Περίεργο χόμπι Ο Τζον Τάραμας των νοσοκομείων!

    7/6/2004 3:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δικομανής είναι αυτός, που προσφεύγει συνέχεια στο δικαστήριο, χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή που αρέσκεται στο να παρακολουθεί δίκες. Υποχόνδριος είναι αυτός, που νομίζει ότι είναι συνεχώς άρρωστος και μάλιστα, με ανίατες ασθένειες. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, όμως, είναι κάτι στο μεταξύ των δύο ψυχώτικών περιπτώσεων. Ο κ. Νόρμαν Χάτσκινς, 53 ετών από τη Βρετανία, έχει ένα ασυνήθιστο φετίχ: τα ιατρικά αντικείμενα. Έτσι λοιπόν, πήγαινε συχνά-πυκνά σε νοσοκομεία και ιατρεία, αναζητώντας χειρουργικές μάσκες, ιατρικές ποδιές και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Προκειμένου να τα αποκτήσει, προσποιούταν τον άρρωστο ή απλά έλεγε, πως ήταν καλεσμένος σε πάρτι μασκέ. Όμως, επειδή οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν, ζήτησαν και πήραν δικαστική εντολή, με την οποία του απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα νοσοκομεία της Αγγλίας και της Ουαλίας. Επίσης, δεν του επιτρέπεται η είσοδος σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια ιατρεία και οδοντιατρεία.

    Αν χρειαστεί θα του δώσουν ειδική άδεια

    Όμως, τίποτε δε φαίνεται ικανό να σταματήσει τον Χάτσκινς από το περίεργο χόμπι του, για αυτό έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε άλλες περιοχές, οι οποίες δεν του έχουν θέσει εμπάργκο.

    Ο δικηγόρος του Χάτσκινς, ισχυρίζεται, ότι ο πελάτης του δεν είναι ψυχολογικά καλά, αλλά παρόλα αυτά δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση του δικαστηρίου.

    Πάντως, η δικαιοσύνη έλαβε υπ όψη της την περίπτωση, που όντως μπορεί να χρειαστεί ο 53χρονος άνδρας νοσοκομειακή περίθαλψη. Για αυτό, όταν αρρωστήσει πραγματικά, θα του παραχωρήσουν ειδική άδεια εισαγωγής στο νοσοκομείο.

    [06] Οικονομία

    Ανεπίτρεπτες οι καθυστερήσεις Αγώνας δρόμου για το Γ΄ ΚΠΣ

    7/6/2004 3:13:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Μόλις το ένα τέταρτο του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης έχει απορροφήθεί ενώ έχουμε φτάσει στη μέση της χρονικής διάρκειας του προγράμματος. Η Ελλάδα θα πρέπει να απορροφήσει συνολικά περίπου 3,2 δις ευρώ όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ζήτησε επιτάχυνση της εκτέλεσης των έργων, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ανεπίτρεπτες τις καθυστερήσεις, που έχουν σημειωθεί, ενώ ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι, είναι πολύ μεγάλες και ότι, θα γίνει αγώνας δρόμου για να μην απολεσθούν κεφάλαια. "Βρισκόμαστε στη μέση της προγραμματικής περιόδου και έχει απορροφηθεί το 24%", πρόσθεσε ο υπουργός.

    "Με την πορεία της χώρας συνδέεται η απορρόφηση των κονδυλίων"

    Παρέχοντας στοιχεία σχετικά με την απορρόφηση είπε ότι, στο εθνικό σκέλος η απορρόφηση φτάνει το 27%, ενώ στο περιφερειακό σκέλος το 18%. Αύριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ με στόχο την αναθεώρηση των προγραμμάτων για την ταχύτερη απορρόφηση κεφαλαίων.

    "Το Γ' ΚΠΣ συνδέεται με την πορεία της χώρας, εφεξής και με το κυβερνητικό πρόγραμμα. Οι καθυστερήσεις, που έγιναν έως τώρα είναι ανεπίτρεπτες. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε με μεγάλη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια ένα σημαντικό πρόγραμμα όπως είναι το Γ' ΚΠΣ για την πορεία της χώρας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι, η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων το Μάρτιο ήταν στο 21% και επιταχύνθηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ, φτάνοντας το 24%. Υπογράμμισε ακόμη ότι, μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί περίπου 8 δις ευρώ και ο στόχος είναι στο τέλος του χρόνου να ξεπεράσουν τα 11 δις ευρώ.

    Τέλος ανέφερε ότι, αύριο συνέρχεται η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ σε μία σημαντική συνεδρίαση, κατά την οποία θα ληφθεί και η απόφαση για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των πόρων.

    Στη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ετέθη άλλο θέμα αλλά συζητήθηκε για λίγο και το πρόβλημα με τις καταστροφές γεωργικής παραγωγής από τις πρόσφατες πλημμύρες. Ο κ. Καραμανλής έδωσε εντολή στον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, ενώ όπως δήλωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης θα αυξηθούν οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, ώστε να αποτιμηθούν σύντομα οι ζημιές και εντός τριμήνου, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους αγρότες. Μέχρι το βράδυ, είπε ο κ. Τσιτουρίδης, θα έχει υπάρξει η πρώτη εκτίμηση, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει πλήρης εικόνα. Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης, αναφερόμενος στην απορροφητικότητα στο υπουργείο του δήλωσε ότι, καταβάλλονται προσπάθειες για επιτάχυνση των διαδικασιών και ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, ενώ σημείωσε ότι, απαιτούνται μεγάλες προσπάθειες για την απορρόφηση πόρων για άλλα έργα.

    [07] Υγεία

    Ανησυχούν στην Αυστραλία για νέο θανατηφόρο ιό

    7/6/2004 3:35:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας νέος θανατηφόρος ιός, ανθεκτικός στ αντιβιοτικά και συγγενής του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου εμφανίστηκε στην Αυστραλία και μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει τουλάχιστον έναν θάνατο, ενώ έχει προσβάλλει σχεδόν 50 ανθρώπους, γράφουν σήμερα οι αυστραλιανές εφημερίδες. Η εφημερίδα "The Australian" τονίζει ότι αυτό που ανησυχεί τις ιατρικές αρχές είναι η διαπίστωση ότι ο ιός εξαπλώνεται στον πληθυσμό αντί να μεταδίδεται μόνο εντός του νοσοκομείου, όπως σε γενικές γραμμές συμβαίνει στα κρούσματα του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου, που αποτελεί αιτία μετεγχειρητικών λοιμώξεων.

    Προβληματισμός στις ιατρικές αρχές

    Εμπειρογνώμονες στις λοιμώδεις νόσους ανέφεραν ότι η μολυσματικότητα του ιού συνιστά νέα απόδειξη της αυξημένης ανθεκτικότητας των λοιμώξεων στ΄ αντιβιοτικά. Εκτιμούν ότι ο ιός αυτός μεταδίδεται από εκδορές στο δέρμα, ακόμη και από αμυχές και μπορεί να προκαλέσει το θάνατο και σε νεαρής ηλικίας άτομα με εξαιρετικά καλή υγεία.

    Ένας νεαρός που ξεψύχησε πέρυσι στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Μπρισμπέιν στην ανατολική Πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας διαπιστώθηκε ότι ήταν το πρώτο θύμα του ιού. Νοσηλεύτηκε με σηψαιμία αλλά η θεραπεία με αντιβιοτικά που εμπεριείχαν πενικιλίνη δεν απέδωσε. Άλλοι 50 άνθρωποι στην Κουίνσλαντ φέρεται να έχουν προσβληθεί από τη λοίμωξη αυτή.

    [08] Υγεία

    Μηχανική καρδιά σε 11χρονο

    7/6/2004 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET, NET 105.8

    Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του μικρού Δημήτρη Καρίτσα από τη Ρόδο στον οποίο εμφυτεύτηκε το Σαββατοκύριακο μηχάνημα υποστήριξης της καρδιακής λειτουργίας λόγω έλλειψης μοσχεύματος. Ο 11χρονος Δημήτρης χειρουργήθηκε στο Ωνάσειο το οποίο πριν λίγες ημέρες είχε απευθύνει έκκληση για εξεύρεση μοσχεύματος. Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση εμφύτευσης αντλίας σε παιδί η οποία κρίθηκε απαραίτητη καθώς ο μικρός έμπαινε σε φάση πολυοργανικής ανεπάρκειας. Οι γιατροί προχώρησαν σε εμφύτευση της αντλίας προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή έως ότου δοθεί οριστική λύση με μεταμόσχευση καρδιάς. Οι δύο πρώτοι ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί στην ίδια επέμβαση έχουν ήδη δεχθεί με επιτυχία φυσικό μόσχευμα.

    [09] Αθλητισμός

    Συνέχεια στην υπόθεση των νερών

    7/6/2004 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την παρέμβαση της ΕΠΑΕ προκάλεσε η υπόθεση της εύρεσης της ουσίας αλοπεριδόλη, σε σφραγισμένα μπουκάλια νερό, που είχαν δοθεί στους παίκτες του Ηρακλή από τους υπεύθυνους της ΠΑΕ Ακράτητος, για να τα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ομάδα των Άνω Λιοσίων. Με έγγραφο που έστειλε προς τον Αθλητικό Δικαστή, ζητά να εξετάσει την καταγγελία της ΠΑΕ Ηρακλής, επισυνάπτοντας τα σχετικά δημοσιεύματα. Νωρίτερα με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), ζήτησε και αυτός από την πλευρά του, την εμπεριστατωμένη έρευνα των αρχών για την απαγορευμένη ουσία, και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση καθώς όπως τονίζεται, "ουδείς μπορεί να παίξει με την υγεία των ποδοσφαιριστών".

    ΠΣΑΠ: "Νοσηροί εγκέφαλοι πίσω απο το γεγονός"

    Στην ανακοίνωση του ο ΠΣΑΠ, εκφράζει την έκπληξή του και την και την οργή του για το γεγονός θεωρώντας το περιστατικό ως το πιο σοβαρό που έχει καταγραφεί ποτέ στα ελληνικά γήπεδα.

    "Αυτό που έγινε είναι ό,τι πιο άσχημο θα μπορούσε να συμβεί και μόνο άνθρωποι με αρρωστημένη φαντασία και με νοσηρό εγκέφαλο ήταν δυνατό να φθάσουν σε αυτό το σημείο", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των ποδοσφαιριστών, που στη συνέχεια καταφέρεται με σκληρές εκφράσεις κατά όσων εμπλέκονται.

    " Είναι ντροπή και αίσχος να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με την εν αγνοία τους λήψη απαγορευμένων και ιδιαιτέρως επικίνδυνων ουσιών, προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση, καθώς θα υστερούν ως προς τα αντανακλαστικά και τη δυνατότητα τους να παρουσιάσουν τη στοιχειώδη εγρήγορση στη διάρκεια του παιχνιδιού.

    Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών ζητά να φθάσει μέχρι το τέλος η έρευνα σε αυτή την βρωμερή και σκοτεινή υπόθεση και να ελεγχθούν από Εισαγγελική Αρχή όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν. Αλίμονο αν μπει στο συρτάρι ο φάκελος αυτού του φοβερού συμβάντος. Πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν με τρόπο όχι αυστηρό, αλλά παραδειγματικό. Ώστε να μην τολμήσει ποτέ κανείς να επαναλάβει παρόμοια προσπάθεια".

    Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ ζητά από την ΕΠΑΕ, να αναλάβει τις ευθύνες της ως προς το συγκεκριμένο γεγονός και να προβεί σε ενέργειες θωράκισης των όρων διεξαγωγής κάθε αγώνα.

    Τέλος αναφέρει ότι επειδή το ζήτημα αυτό είναι εξαιρετικά σοβαρό, θα παρακολουθεί από κοντά και με απεριόριστο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και, αν διαπιστώσει προσπάθεια συγκάλυψης, θα επανέλθει ακόμα και με δυναμικό, αν χρειασθεί, τρόπο, για να προστατεύσει την υγεία των ποδοσφαιριστών.

    [10] Ευρωεκλογές

    Επίσκεψη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων "Βουβές εκλογές" βλέπει η Παπαρήγα

    7/6/2004 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Την απροθυμία των κομμάτων εξουσίας για συζήτηση "γύρω από το παρόν και το μέλλον της Ε. Ε." επεσήμανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που επισκέφθηκε το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων στο Σκαραμαγκά. Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα δήλωσε σοκαρισμένη από την κατάσταση που επικρατεί στο Θεραπευτήριο, επισημαίνοντας, πως απαιτούνται περισσότεροι γιατροί και προσωπικό, για τα 63 παιδιά, που νοσηλεύονται και χρειάζονται προσωπική περιποίηση. "Είναι να απορεί κανείς, πως τα κόμματα εξουσίας μιλάνε για την ισχυρή Ελλάδα, όταν δεν μπορούν να προσφέρουν στοιχειώδεις υπηρεσίες σε 63 παιδιά", τόνισε η κ. Παπαρήγα και ζήτησε την άμεση πρόσληψη προσωπικού.

    [11] Ευρωεκλογές

    Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου

    7/6/2004 5:23:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη στις 19:30 ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, ολοκληρώνει απόψε τις προεκλογικές του περιοδείες στην περιφέρεια. Το πρωί ο κ. Παπανδρέου επισκέφτηκε τα γραφεία της ΕXPO και το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εργασίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στο καταφύγιο ψαράδων Καλαμαριάς. Πριν την ομιλία του στη συγκέντρωση, ο κ. Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο ίδρυμα "Άγιος Παντελεήμων". Κατά την επίσκεψή του στην ΕΧΡΟ 2008, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση της ΕΧΡΟ 2008 τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και ως κυβέρνηση είχε συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

    "Η ΕΧΡΟ 2008 δεν είναι δευτερεύον ζήτημα"

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η διοργάνωση της ΕΧΡΟ 2008 από τη Θεσσαλονίκη θα είναι ένα μεγάλο γεγονός για τη Βόρειο Ελλάδα και θα συνάδει με το όραμα που υπάρχει για τη Θεσσαλονίκη προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι στη συμπρωτεύουσα αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10 διεθνείς οργανισμοί είναι απόρροια μιας προσπάθειας πολλών ετών να γίνει η πόλη ένα "οικονομικό, πολιτιστικό, πολιτικό και συγκοινωνιακό κέντρο για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων" γεγονός το οποίο θα εξυπηρετήσει το όραμα για τη δημιουργία ενός ενιαίου αναπτυξιακού μοντέλου.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε, επίσης, ότι σημαντική θα είναι η κυβερνητική συμβολή για την καλή διεξαγωγή της έκθεσης τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση "πρέπει να κινηθεί" και να μη θεωρήσει τη διεξαγωγή της έκθεσης ως δευτερεύον ζήτημα.

    "Θα γίνουν τομές στην πολιτική ζωή της χώρας"

    Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, ο κ. Παπανδρεου αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του κόμματος δηλώνοντας ότι οι τομές και αλλαγές που προωθεί στο ΠΑΣΟΚ αποτελούν τομές στην πολιτική ζωή της χώρας επισημαίνοντας ότι η κριτική που ασκείται εκφράζει το φόβο του κατεστημένου που υπάρχει και εντός του κόμματος.

    Αναφερόμενος στον προσυνεδριακό διάλογο που θα ξεκινήσει μετά τις ευρωεκλογές είπε ότι βασικό στοιχείο του θα είναι η αυτοκριτική και η αξιολόγηση της δουλειάς που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια.

    [12] Διεθνή

    Οι ΗΠΑ αποσύρουν δυνάμεις τους από τη Ν. Κορέα

    7/6/2004 5:27:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ - BBC

    Την απόφαση τους να μειώσουν κατά ένα τρίτο τα στρατεύματά τους στη Νότια Κορέα ως το τέλος του επόμενου χρόνου ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να αποσύρουν 12.500 από τους 37.000 στρατιώτες, που διατηρούν σε αυτήν την ασιατική χώρα, στο πλαίσιο μιας στροφής που κάνουν στις δυνάμεις τους σε όλο τον κόσμο, προς τη χρήση υψηλής τεχνολογίας στην άμυνα. Να σημειώσουμε ότι από τις δυνάμεις που θα αποχωρήσουν, οι 3.600 θα μεταβούν στο Ιράκ προς ενίσχυση των εκεί στρατευμάτων. Οι προσθέσεις των ΗΠΑ αν και βρήκαν σύμφωνο τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Ρο Μου Χιουν, ο οποίος επιθυμεί μεγαλύτερη απεξάρτηση από την αμερικανική δύναμη, ωστόσο οι ανησυχίες που διατυπώθηκαν ότι η χώρα θα μείνει ευάλωτη απέναντι στην "απειλή" της Βόρειας Κορέας ήταν έντονες.

    Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας επαναλαμβάνει η Ουάσιγκτον

    Μολονότι το 1,1 εκατομμύριο στρατιώτες της Βόρειας Κορέας υπερέχουν συντριπτικά από αριθμητικής πλευράς του αμερικανικού αποσπάσματος των 37.000 στρατιωτών, εντούτοις η αμερικανική παρουσία στην περιοχή κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας.

    Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην Νότια Κορέα (USFK) επιβεβαιώνονται οι λεπτομέρειες του προτεινόμενου σχεδίου αναδιάταξης των αμερικανικών δυνάμεων, αλλά ο εκπρόσωπος των USFK αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

    Η Ουάσιγκτον, πάντως, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες για πιθανό έλλειμμα ασφάλειας, επισήμανε ότι το κενό που θα αφήσουν φεύγοντας οι Αμερικανοί στρατιώτες, θα πληρωθεί από τη διάθεση όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας και τελειότερης τεχνολογίας.

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν στα τέλη της περυσινής χρονιάς ότι είχαν στόχο να προχωρήσουν σε αλλαγές στις δυνάμεις τους που είναι αναπτυγμένες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας τις προόδους στη στρατιωτική τεχνολογία και μικρότερες, περισσότερο ευέλικτες μονάδες ώστε να απαντούν καλύτερα στις διαφορετικές ανάγκες στον τομέα της ασφάλειας.

    [13] Ιράκ

    Δεν συμμετέχουν οι ένοπλοι του Μοκτάντα Σαντρ Διαλύονται ένοπλες οργανώσεις του Ιράκ

    7/6/2004 6:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/6/2004 7:11:46 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΒΒC- Γαλλικό Πρακτορείο

    Τη διάλυση εννέα ενόπλων οργανώσεων του Ιράκ ανακοίνωσε ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός, Ιγάντ Αλάουι. Με βάση τη συμφωνία, περίπου 10.000 πολιτοφύλακες θα αφοπλιστούν και θα ενταχθούν στις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ ή θα επιστρέψουν στο δημόσιο βίο. Η διάλυση των οργανώσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2005, οπότε και θα διεξαχθούν γενικές εκλογές. Οι οργανώσεις, που θα καταθέσουν τα όπλα, είναι η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν, τρεις σιιτικές οργανώσεις (το Ανώτατο Συμβούλιο της Ισλαμικής Επανάστασης και οι οργανώσεις Μπαντρ, Ντάουα και ιρακινή Χεζμπολάχ) και μία σουνιτική οργάνωση (το Ισλαμικό Κόμμα του Ιράκ). Ωστόσο, ο Στρατός του Μέχντι και οι ένοπλοι υποστηρικτές του Σιίτη ριζοσπάστη ηγέτη, Μοκτάντα Σαντρ, που πολεμούσαν τις αμερικανικές δυνάμεις στη Φαλούτζα, δεν συμμετέχουν στη συμφωνία. Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του Αλάουι, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν στη Βαγδάτη τον Σαχίρ Φαϊζάλ, κορυφαίο στέλεχος μεγάλου σιιτικού κόμματος.

    Ο Φαϊζάλ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ανώτατου Συμβουλίου της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράκ, δολοφονήθηκε την ώρα που μετέβαινε με το αυτοκίνητό του στο γραφείο του. Ο Φαϊζάλ είχε, επίσης, τον τίτλο του στρατηγού του στρατιωτικού σκέλους του κόμματος που ονομάζεται Ταξιαρχίες του Μπαντρ. Το Ανώτατο Συμβούλιο είναι το μεγαλύτερο σιιτικό κόμμα του Ιράκ και διατηρεί στενούς δεσμούς με το Ιράν, ενώ αρχηγός του είναι ο Αμπντέλ Αζίζ Αλ Χακίμ.

    [14] Κυπριακό

    Για πρώτη φορά μετά τα δημοψηφίσματα Συνάντηση κομμάτων των δύο πλευρών στο Λήδρα Πάλας

    7/6/2004 6:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Λήδρα Πάλας πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών πολιτικών κομμάτων, μετά τα δημοψηφίσματα της 24ης Απριλίου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας. Σύμφωνα με το γ.γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα, ενώ συμφωνήθηκε να αρχίσουν διμερείς επαφές, μεταξύ των κομμάτων, ώστε η μια πλευρά να κατανοήσει τις ανησυχίες της άλλης. "Στόχος είναι να βγούμε από την αποτελμάτωση και να φθάσουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση", τόνισε ο κ. Χριστόφιας. Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τις προσπάθειες για εφαρμογή της λύσης, επισημαίνοντας ότι κατανοεί τις ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων στο θέμα της ασφάλειας.

    "Στόχος είναι να ξεπεραστεί η παρούσα στασιμότητα"

    Ο κ. Ακιντζί δήλωσε ότι δεν απέκρυψε την απογοήτευσή του για το "όχι" των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα σημειώνοντας ότι τώρα πρέπει να γίνουν βήματα προς τα εμπρός για όφελος της Κύπρου.

    Το Κίνημα Οικολόγων υπέβαλε πρόταση για αφαίρεση της σημαίας του ψευδοκράτους που βρίσκεται στον Πενταδάκτυλο και δεντροφύτευση της περιοχής, ενώ κατέθεσε άλλες δύο προτάσεις που αφορούν, η πρώτη την περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής Ξερού και η δεύτερη την άρση όλων των περιορισμών στη διακίνηση.

    Θετική χαρακτήρισε την πρώτη αντίδραση των τουρκοκυπριακών κομμάτων ο γ.γ. του κόμματος, Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι το κίνημά του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την υλοποίηση των εισηγήσεων.

    Σε κοινό ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Σλοβάκος Πρέσβης, Γιαν Βάρσο, αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να αναλύσουν και να κατανοήσουν τις ανησυχίες τους και με διμερείς συναντήσεις των κομμάτων, να ξεπεραστεί η παρούσα στασιμότητα.

    Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν τα ελληνοκυπριακά κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ΑΔΗΚ, ΕΔΗ και ΚΕΑ. Από πλευράς τουρκοκυπριακών κομμάτων συμμετείχαν το Δημοκρατικό Κόμμα, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κίνημα Πατριωτικής Ενότητας, το Κίνημα Ειρήνης και Δημοκρατίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου, το Κόμμα Λύση και Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος και το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης.

    Η επόμενη κοινή συνάντηση των κομμάτων έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου στο Λήδρα Πάλας.

    [15] Αθήνα 2004

    Ολυμπιακή λεωφορειακή γραμμή για το ΟΑΚΑ

    7/6/2004 6:43:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μέσω της ολυμπιακής λεωφορειακής γραμμής Χ15 Πανόρμου-ΟΑΚΑ, θα εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό που θέλει να μεταβεί στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αγωνίσματα στίβου-κολύμβησης και ποδηλασίας πίστας (δοκιμαστικές διοργανώσεις) που θα διεξαχθούν από τις 9 έως και τις 12 Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, η συγκεκριμένη γραμμή θα έχει αφετηρία στην πλατεία Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων, κοντά στο σταθμό του μετρό "Αμπελόκηποι" και τέρμα στον ανατολικό τερματικό σταθμό ΟΑΚΑ. Κατά τις ώρες αιχμής, η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι περίπου κάθε πέντε λεπτά. Υπενθυμίζεται ότι το επιβατικό κοινό μπορεί να εξυπηρετείται και με τη γραμμή των ΗΣΑΠ μέσω του σταθμού "Ειρήνη" του οποίου και οι δύο αποβάθρες έχουν τεθεί σε λειτουργία.

    Σχετικά Links:

    ΟΑΣΑ

    [16] Υγρός Στίβος

    "Πάντσερ" στην κολύμβηση

    7/6/2004 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά τα 200μ., η Φραντζέσκα Φαν Άλμτσικ εξασφάλισε το "Ολυμπιακό" εισιτήριο και για το αγώνισμα των 100μ. ελεύθερο στην κολύμβηση. Η γερμανίδα κολυμβήτρια, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, έφτασε παράλληλα τους 30 τίτλους στην καριέρα της. Το παρών στην Αθήνα θα δώσει και η Άνιε Μπουσούλτε, που αναδείχθηκε δεύτερη στον τελικό, αφήνοντας στην τρίτη θέση, και εκτός των Ολυμπιακών αγώνων τη Σάντρα Φέλκερ.

    "Θέλω το χρυσό"

    Η Γερμανίδα σούπερ σταρ της πισίνας, από τα προκριματικά είχε δώσει την εντύπωση πως θα τα καταφέρει, καθώς έκανε πολύ γρήγορη κούρσα, και τερμάτισε πρώτη με χρόνο 55.21.

    Στις δηλώσεις που έκανε λίγο αργότερα, τόνισε πως στόχος της είναι να βρεθεί στον τελικό και των δύο αγωνισμάτων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, και να φτάσει στην κατάκτηση των χρυσών μεταλλίων.

    [17] Ιράκ

    Νέες εκρήξεις στο Ιράκ

    7/6/2004 7:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/6/2004 7:48:25 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις νέες εκρήξεις σημειώθηκαν τη Δευτέρα σε διαφορετικές περιοχές του Ιράκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλα 15. Από έκρηξη μηχανισμού που σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ισκανταρίγια, στα νότια της Βαγδάτης, έχασε τη ζωή τους ένας Αμερικανός στρατιώτης και δύο τραυματίστηκαν όταν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν έπεσαν πάνω σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Λίγες ώρες νωρίτερα, στην ιερή πόλη των Σιιτών, Κούφα, δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στον περίβολο τεμένους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τμήμα του τεμένους έπιασε φωτιά και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή.

    Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε την είδηση για την έκρηξη, διευκρινίζοντας ότι κανένας Αμερικανός στρατιώτης δεν βρισκόταν στον περίβολο του τεμένους. "Πληροφορίες δείχνουν ότι μαχητές του Μοκτάντα Σαντρ που βρίσκονταν στον περίβολο του τεμένους άνοιξαν πυρ σε αστυνομικούς και πυροσβέστες που πήγαιναν εκεί για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες", προστίθεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

    Στη Μοσούλη, τέσσερα άτομα που εργάζονται για εταιρεία που έχει αναλάβει την ασφάλεια πετρελαϊκών εγκαταστάσεων τραυματίστηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε δρόμο από τον οποίο πέρασαν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν, δήλωσε υπεύθυνος της αστυνομίας της πόλης.

    Σημειώνεται ότι σήμερα, ο νέος πρωθυπουργός του Ιράκ, Ιγάντ Αλάουι, ανακοίνωσε τη διάλυση εννέα ενόπλων οργανώσεων της χώρας με βάση μια συμφωνία η οποία προβλέπει τον αφοπλισμό περίπου 10.000 πολιτοφυλάκων και την ένταξή τους στις δυνάμεις ασφαλείας ή την επιστροφή τους στο δημόσιο βίο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαλύονται ένοπλες οργανώσεις του Ιράκ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 June 2004 - 16:50:46 UTC