Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπιακός: "Λαυράκι" από Σερβία/Μαυροβούνιο
  • [02] Αυλαία στην προεκλογική περίοδο
  • [03] Ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα
  • [04] Σε "φόρμα" οι Έλληνες αθλητές
  • [05] Σε επίσημη έκθεση Παραδέχτηκε τη σφαγή της Σεμπρένιτσα η Βοσνία
  • [06] Στήριξη στις Ευρωεκλογές και το συνέδριο Πρόσκληση Παπανδρέου στην
  • [07] Σε τελετή στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον Ύστατος φόρος τιμής στον
  • [08] ΑΕΚ: Θέλει να μείνει ο Ταπούτος
  • [09] Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μέτρα
  • [10] Τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο Παραμένει η ειρηνευτική δύναμη στην
  • [11] Κεντρική εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο "Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας"

    [01] Αθλητισμός

    Ολυμπιακός: "Λαυράκι" από Σερβία/Μαυροβούνιο

    11/6/2004 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην οριστικοποίηση των μεταγραφικών στόχων του Ολυμπιακού, προχωρά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνουν και οι ανάλογες κινήσεις για την αποκτησή τους. Στο μικροσκόπιο του Σερβοέλληνα προπονητή, βρίσκονται πολλοί νεαροί και ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές από τη Γιουγκοσλαβία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού που έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, πως δεν πρόκειται να δαπανηθούν "τρελά" ποσά στις μεταγραφές με σημερινές του δηλώσεις στην εφημερίδα "Πρωταθλητής", τόνισε πως στόχος του είναι να γίνουν τέσσερις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, που θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στη βασική ενδεκάδα, αλλά ταυτόχρονα θα είναι νεαρής ηλικίας.

    Ξεκαθαρίζει το τοπίο από την νέα εβδομάδα

    Ο ίδιος πιστεύει ότι τέτοια χαρακτηριστικά, συγκεντρώνουν κυρίως οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Εθνική Ελπίδων της Σερβίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ονόματα όπως αυτό του Μάριτς, του Μπίσεβατς, του Στάνσιτς και του Γιόκιτς (δεν αγωνίστηκε στον τελικό), βρίσκονται μέσα στην "ατζέντα" του, όμως ο ποδοσφαιριστής που φέρεται να έχει μπει για τα καλά στο "μάτι"του, είναι ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της Μπέογκραντ, Μάρκο Μπάσα. Και είναι πολύ πιθανό, την ερχόμενη εβδομάδα, αυτόν τον ποδοσφαιριστή να προτείνει στη διοίκηση.

    Ο Μπάσα γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1982, στην πόλη Τρστένικ και ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της γενέτειράς του ως επιθετικός σημειώνοντας την χρονιά 1999-2000 22 γκολ.

    Την ίδια χρονιά τον απέκτησε η Μπέογκραντ, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας του, δεν του δόθηκε αμέσως η ευκαιρία να αγωνιστεί. Τον παραχώρησε στην Προλετέρ και στη συνέχεια τον πήρε πίσω, για να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα. Είναι επίσης βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελπίδων.

    Αντίθετα, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από κάπου, ότι ο Ολυμπιακός σκοπεύει να ασχοληθεί με την περίπτωση ενός άλλου Σέρβου ποδοσφαιριστή, του αδελφού του Ίλια Ίβιτς, Βλάνταν.

    [02] Ευρωεκλογές

    Αυλαία στην προεκλογική περίοδο

    11/6/2004 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Ζάππειο, ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος για την 6η ευρωεκλογική αναμέτρηση. Ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε, πως θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που εξήγγειλε, λέγοντας "τηρούμε τη συμφωνία, που κάναμε με τους πολίτες, κάνουμε πράξεις τις δεσμεύσεις μας και ο λόγος που δώσαμε ισχύει στο ακέραιο". Στο μεταξύ, ένταση πυροδότησε η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, ότι το ΚΚΕ είναι συντηρητικό κόμμα, με αποτέλεσμα τα στελέχη του Περισσού να τον κατηγορήσουν για αντικομουνισμό. Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση, με αιχμή την Οικονομία. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτήρισε "πολιτικό ζήτημα" την ακρίβεια, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για τη διενέργεια των Ευρωεκλογών και την μετάδοση των αποτελεσμάτων.

    Επί ποδός τα κόμματα

    Στην κεντρική εκδήλωση της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές, στο Ζάππειο, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μέχρι σήμερα έργο της Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας, πως προχωρά "με συνέπεια και ευθύνη" στη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους, κοντά στους πολίτες. Επίσης, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην εφαρμογή μιας νέας οικονομικής πολιτικής, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, επισημαίνοντας την ανάγκη συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διαδικασίες.

    Αυστηρή κριτική στην Κυβέρνηση, με αιχμή την οικονομική πολιτική, τους συμβασιούχους και το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, άσκησε, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου αποσύνδεσε την επιλογή των ψηφοφόρων στις εθνικές εκλογές με την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ.

    Την ίδια ώρα, κόντρα μεταξύ ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, ότι η στάση του Περισσού απέναντι στην Ε.Ε. είναι "συντηρητική και ταυτίζεται συχνά με ακροδεξιές απόψεις". Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, που κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου για "παρωχημένο αντικομουνισμό", όμοιο με αυτό της δεκαετίας του 1950. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε, χρησιμοποιώντας ανάλογους χαρακτηρισμούς.

    Στο μεταξύ, η Αλέκα Παπαρήγα, που περιόδευσε στο Περιστέρι, χαρακτήρισε "πολιτικό ζήτημα" το υψηλό κόστος ζωής και συνέδεσε τους χαμηλούς μισθούς και την ακρίβεια με την πολιτική των κυβερνήσεων και τη στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Από την πλευρά του ΣΥΝ, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισκέφθηκε το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην οδό Σταδίου και ζήτησε από τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, δηλώνοντας αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα.

    Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

    Στο μεταξύ, τα πάντα είναι έτοιμα για την άψογη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, όπως διαπιστώθηκε το πρωί στην "πρόβα", που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Κέντρο Τύπου στο Ζάππειο.

    Οι υπουργοί Εσωτερικών και Επικρατείας, Προκόπης Παυλόπουλος και Θοδωρής Ρουσόπουλος, κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν μαζικό παρόν στις κάλπες.

    Οι πολίτες, που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους, θα ασκήσουν το δικαίωμά τους στα ίδια τμήματα, που ψήφισαν και στις εθνικές εκλογές . Αυτό δεν ισχύει για τους ετεροδημότες, οι οποίοι, αυτή τη φορά, θα προσέλθουν στα πλησιέστερα προς τις κατοικίες τους εκλογικά τμήματα.

    Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να ενημερωθούν έγκαιρα για το πού ψηφίζουν από τα ΚΕΠ, τους Δήμους και τις Νομαρχίες, ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών (http://www.ypes.gr).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας"

    Κάλεσμα Κωνσταντόπουλου στους νέους

    Κόντρα ΚΚΕ- ΠΑΣΟΚ

    Οξεία κριτική Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

    Σε ρυθμούς ...ευρωεκλογών η Ευρώπη

    [03] Κολύμβηση

    Ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα

    11/6/2004 7:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Γιάννης Δρυμωνάκος σημείωσε στα 200μ. πεταλούδα πανελλήνιο ρεκόρ, με επίδοση 1:57.40, κατακτώντας τη 2η θέση στην κούρσα, πίσω από τον Πολωνό Πάβελ Κορζενιόφσκι, που πήρε το χρυσό μετάλλιο. Το παλαιό ανήκει στον ίδιο από πέρυσι, στις 20 Ιουλίου, στο παγκόσμιο της Βαρκελώνης με 1:57.82.

    Με δύο ρεκόρ κατηγοριών άνοιξε το πρωί η αυλαία της 3ης ημέρας της δοκιμαστικής διοργάνωσης κολύμβησης, που διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ. Ο 13χρονος Θανάσης Χρόνης σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Β, στα 1500μ. ελεύθερο (αργή σειρά) με επίδοση 16:38.08. Το δεύτερο ρεκόρ της ημέρας πέτυχε η 15χρονη Βασιλική Τσαμπαζιάν, στα 50μ. ύπτιο με επίδοση 30.50, που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων

    [04] Στίβος

    Σε "φόρμα" οι Έλληνες αθλητές

    11/6/2004 8:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με επιτυχία συνεχίζεται, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Στη δεύτερη μέρα διεξαγωγής του, σημειώθηκαν αρκετά νέα ρεκόρ, και πολύ καλές επιδόσεις. Στο ακόντιο, νικητής ήταν, ο Γιώργος Ήλτσιος του ΑΟ Δράμας, με 75.67μ, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Πολυμέρου με 74.78. Τρίτος ήταν ο Λευτέρης Καρασμανάκης με 74.78, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί η απουσία του Κώστα Γκατσιούδη, λόγω των συνεχιζόμενων ενοχλήσεων, που αντιμετωπίζει από παλαιότερο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Παναγιώτης Στρουμπάκος με 1.50.57 κατέκτησε την πρώτη θέση στα 800μ ανδρών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου. Δεύτερος ήταν ο Παύλος Φαρούγκιας με 1.50.94 και τρίτος ο Ανδρέας Γεωργίου με 1.51.71.

    Καλές επιδόσεις

    Ο Περικλής Ιακωβάκης ήταν ο νικητής στα 400μ εμπόδια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών. Ο "χάλκινος" παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε την κούρσα του τελικού με 49.67, δεύτερος ήταν ο Πλάτων Γκαβέλας με 50.39 και τρίτος ο αδελφός του Σωτήρης Ιακωβάκης με 50.80. Η Σάβα Λίκα του Πανελληνίου έκανε την έκπληξη, αφού ήταν η νικήτρια του ακοντισμού με 62.89μ, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, καθώς κέρδισε τόσο την παγκόσμια πρωταθλήτρια Μιρέλα Μανιάνι (58.92μ) που πήρε την τρίτη θέση, όσο και την Αγγελική Τσιολακούδη(62.00μ).

    Ο Ολυμπιακός με τον Κώστα Κεντέρη στο τελευταίο "κατοστάρι" κέρδισε την σκυταλοδρομία 4Χ100 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ολυμπιακού τερμάτισε σε 41.16. Δεύτερος ήταν ο Πανελλήνιος με 41.81, ενώ τρίτη κατετάγη η ομάδα του ΓΣ Κηφισιάς με 41.19. Η Γεωργία Τσιλιγκίρη με 4.15μ ήταν η νικήτρια στο άλμα επί κοντώ. Τη δεύτερη θέση πήρε η Θάλεια Ιακωβίδου με 4.00μ, ενώ τρίτη ήταν η Νικολέτα Κυριακοπούλου.

    Ο Δημήτρης Συρράκος κέρδισε την πρώτη θέση στο ύψος με 2.21μ. Την δεύτερη θέση πήρε ο Στέλιος Κεσίδης με 2.18μ, ενώ ο Ιωάννης Κωνσταντίνου ήταν τρίτος και αυτός με 2.18μ. Ο Λάμπρος Παπακώστας που έκανε την πρώτη του εφετινή εμφάνιση ήταν τέταρτος με 2.15μ.

    Ο Μιχάλης Γελασάκης του Ολυμπιακού ήταν ο νικητής της κούρσας των 5.000μ ανδρών. Ο Γελασάκης τερμάτισε σε 13:56.11, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Βασίλη Πουλιόπουλο του Φίλιππου Βέροιας και στην τρίτη τον Τάσο Φράγκο του Πίνδαρου Θηβών.

    Με μία "τρελή" κούρσα στα τελευταία 100μ, η Κατερίνα Θάνου ξεπέρασε την αντίπαλό της και έδωσε στον Ολυμπιακό (Κοιλιακούδη-Διακάτου-Κουτρούλη-Θάνου) τη νίκη στη σκυταλοδρομία 4Χ100 με 46.37. Τη δεύτερη θέση πήρε ο ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης (Νερατζίδου-Πολυχρονιάδου-Μαμαντζή-Κομπίδου) με 46.58, ενώ τρίτη κατετάγη η ομάδα του ΟΦΚΑ Οδυσσέα (Ευθυμίου- Πινέλη- Ηροδότου- Λοΐζου) με 48.89.

    [05] Διεθνή

    Σε επίσημη έκθεση Παραδέχτηκε τη σφαγή της Σεμπρένιτσα η Βοσνία

    11/6/2004 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Για πρώτη φορά η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας ανέλαβε την ευθύνη για το σφαγιασμό πολλών χιλιάδων μουσουλμάνων στην Σρεμπρένιτσα από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας το 1995 καθώς και για το ότι "οι υπεύθυνοι απέκρυψαν τα εγκλήματα". Οι παραδοχές αυτές γίνονται σε έκθεση η οποία εκπονήθηκε από επίσημη Επιτροπή, που σχηματίστηκε τον Ιανουάριο μετά από διεθνή πίεση, και παραδόθηκε την Παρασκευή στη διεθνή κοινότητα. Το τελικό πόρισμα κάνει λόγο για τουλάχιστον 7000 νεκρούς μουσουλμάνους και για τον εντοπισμό 31 ομαδικών τάφων. Μέχρι σήμερα οι σερβικές αρχές της Βοσνίας αρνούνταν να αναγνωρίσουν την σφαγή της Σρεμπρένιτσα, την χειρότερη μαζική εξολόθρευση στην Ευρώπη μετά τον Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, στην οποία περισσότεροι από 7000 άνδρες και έφηβοι σκοτώθηκαν λίγο πριν από το τέλος του πολέμου στην Βοσνία (1992-1995).

    [06] Ευρωεκλογές

    Στήριξη στις Ευρωεκλογές και το συνέδριο Πρόσκληση Παπανδρέου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    11/6/2004 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Να συστρατευτούν με το ΠΑΣΟΚ στη μάχη των Ευρωεκλογών, για μια "δημοκρατική Ε.Ε. με κοινωνική συνοχή" ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από το προεδρείο της ΕΝΑΕ και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε συνάντηση, που έγινε στο Πάρκο Ελευθερίας, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε "μαχητικό κομμάτι της κοινωνίας" την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ζήτησε τη συμβολή των στελεχών της στην ανασυγκρότηση του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε, ότι "η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πεμπτουσία της συμμετοχικής δημοκρατίας" και υποσχέθηκε να συνεχίσει την "παράδοση, που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ το '81", προκειμένου ο πολίτης να έχει άμεση πρόσβαση στη Διοίκηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οξεία κριτική Παπανδρέου στην κυβερνητική πολιτική

    [07] Διεθνή

    Σε τελετή στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον Ύστατος φόρος τιμής στον Ρήγκαν

    11/6/2004 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με το τελευταίο αντίο της συζύγου του, Νάνσι, η οποία αγκάλιασε το καλυμμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο, άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής η τελετή της κηδείας του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ρόναλντ Ρήγκαν. Από το Καπιτώλιο, όπου βρισκόταν σε λαϊκό προσκύνημα, η σορός του Ρήγκαν μεταφέρθηκε ,συνοδεία μοτοσικλετιστών, στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσινγκτον. Στη νεκρώσιμη τελετή παρευρέθηκαν, πέρα από τα μέλη της οικογένειάς του και την αμερικανική ηγεσία, κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Ο Ρίγκαν "πίστευε ότι η Αμερική δεν ήταν μόνον ένα μέρος στον κόσμο, αλλά η ελπίδα του κόσμου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος εκφώνησε τον πρώτο επικήδειο.

    Τι είπαν για τον πρώην πρόεδρο

    Ο Μπους περιέγραψε τη ζωή του Ρήγκαν σα μια "μεγάλη αμερικανική ιστορία" που άρχισε σε μια αγροτική κωμόπολη του Ιλινόις και συνεχίστηκε στο Χόλιγουντ προτού φτάσει στην κορυφή του κράτους. "Ο Ρήγκαν πίστευε ότι η Αμερική δεν ήταν μόνον ένα μέρος στον κόσμο, αλλά η ελπίδα του κόσμου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Μπους. Ο ίδιος χαρακτήρισε τα οκτώ χρόνια που παρέμεινε στο Λευκό Οίκο ο 40ος πρόεδρος των ΗΠΑ ως "μία από τις πιο αποφασιστικές δεκαετίες του αιώνα", τόνισε ο Μπους.

    Ακολούθησε η μαγνητοσκοπημένη ομιλία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Η Θάτσερ εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια "ενός μεγάλου προέδρου", και "ενός μεγάλου άνδρα", τονίζοντας, ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ "κέρδισε τον ψυχρό πόλεμο, χωρίς να χρειαστεί να ρίξει ούτε μια σφαίρα, αλλά καλώντας τον εχθρό του να μετεξελιχθεί σε φίλο του".

    Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε, ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, Μπράιαν Μαλρόνεϊ. Ο ίδιος απευθύνοντας τον ύστατο χαιρετισμό στον πρώην πρόεδρο, σημείωσε ότι ο Ρήγκαν, ο άνδρας που είχε "αίσθηση του κράτους", σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που του είχε δώσει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, "μεταμόρφωσε τον κόσμο".

    Τέλος τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην προέδρου εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι με συλλυπητήριο μήνυμα του στην κ. Νάνσι Ρήγκαν. "Με την απώλεία του χάνεται ένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας του 20ου αιώνα: Ηταν ο πρόεδρος που κοιτούσε κάτω και πίσω από τις ανταγωνιστικές ιδεολογίες, ήταν ο πρόεδρος που έδειξε αυθεντική επιθυμία να διαπραγματεύεται", τονίζει χαρακτηριστικά ο Τσιάμπι.

    Ποιοι παρευρέθησαν στην τελετή

    Στην κηδεία, καθισμένη στις πρώτες σειρές του καθεδρικού ναού, βρέθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, έχοντας δίπλα της από τη μία πλευρά τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, και από την άλλη τον πρώην πρωθυπουργό του Καναδά, Μπράιαν Μαλρόνεϊ.

    Στην απέναντι πλευρά κάθονταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, και η σύζυγός του και πίσω από αυτούς οι δύο άλλοι εν ζωή πρώην πρόεδροι, ο Τζέραλντ Φορντ και ο Τζίμι Κάρτερ.

    Μεταξύ των πολλών επισήμων που βρέθηκαν στον Καθεδρικό Ναό ήταν ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Άναν, ο πρίγκιπας της Βρετανίας, Κάρολος και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ΝτΕστέν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το τελευταίο αντίο στον Ρήγκαν

    [08] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Θέλει να μείνει ο Ταπούτος

    11/6/2004 9:41:00 μμ

    Στα χνάρια του Χατζή κινείται και ο Χρήστος Ταπούτος, που είναι πολύ κοντά στην παραμονή του στην ΑΕΚ, μετά τη συζήτηση που είχε την Παρασκευή με τον προπονητή της ομάδας, Φώτη Κατσικάρη. Ειδικότερα, ο νεαρός τεχνικός επεσήμανε στον Έλληνα φόργουορντ ότι επιθυμεί την παραμονή του και στη νέα αγωνιστική περίοδο και ο παίκτης απάντησε θετικά. Βέβαια, αυτή που θα κρίνει τελευταία θα είναι η διοίκηση και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Φιλίππου, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον παίκτη μέσα στην εβδομάδα. Στο μεταξύ, ο Ιγκόρ Μεσεριάκου είναι ένα βήμα πριν τη μεταπήδησή του από το Μακεδονικό στην ΑΕΚ, καθώς ο Φώτης Κατσικάρης είναι ικανοποιημένος από την εφετινή απόδοση του παίκτη και επιθυμεί διακαώς την ενίσχυση της "Ένωσης" με το Λευκορώσο.

    [09] Στίβος

    Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μέτρα

    11/6/2004 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Τουρκάλα Ελβάν Αμπεϊλεγκάσε σημείωσε σήμερα παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000 μέτρα γυναικών, καθώς τερμάτισε σε 14 λεπτά και 24.68 δεύτερα στο πλαίσιο του πρώτου εφετινού μίτινγκ στη σειρά Γκόλντεν Λιγκ, που διεξάγεται στην πόλη Μπέργκεν της Νορβηγίας. Κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ (14:28:09) ήταν η Κινέζα Μπο Γιανγκ, η οποία το είχε πετύχει στη Σανγκάη τον Οκτώβριο του 1997.

    [10] Κυπριακό

    Τουλάχιστον μέχρι το Σεπτέμβριο Παραμένει η ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο

    11/6/2004 10:48:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Υιοθετήθηκε ομόφωνα το βράδυ της Παρασκευής από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το σχέδιο ψηφίσματος 1548 για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο. Στο σύνολό τους οι αντιπρόσωποι των κρατών - μελών ψήφισαν υπέρ του βρετανικού σχεδίου ψηφίσματος αποδεχόμενοι βρετανική συμβιβαστική πρόταση. Η τελευταία προβλέπει, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα επανεξετάσει το ζήτημα της ειρηνευτικής δύναμης τον Σεπτέμβριο, ένα μήνα μετά την έκθεση την οποία δεσμεύτηκε να υποβάλει ο γ.γ. του ΟΗΕ έως τις 26 Αυγούστου επανεξετάζοντας τους όρους εντολής, το πλαίσιο λειτουργίας και το επίπεδο της Δύναμης.

    [11] Ευρωεκλογές

    Κεντρική εκδήλωση της ΝΔ στο Ζάππειο "Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας"

    11/6/2004 10:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Την τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωση της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές. "Ο λόγος που δώσαμε ισχύει στο ακέραιο", τόνισε με έμφαση ο κ. Καραμανλής και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή, με στόχο την εδραίωση ενός νέου ρόλου για την Ελλάδα, "στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης". Μιλώντας στο Ζάππειο, κτίριο- σύμβολο για την πορεία της χώρας μας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, αλλά και τους στόχους της Κυβέρνησης, με έμφαση στην Οικονομία, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις σχέσεις των πολιτών με το Κράτος, ενώ απάντησε και στις αντιπολιτευτικές επιθέσεις, που δέχεται η Κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα.

    Ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή

    Ο κ. Καραμανλής επαναβεβαίωσε τις δεσμεύσεις, που έλαβε για τη διακυβέρνηση της χώρας πριν από τρεις μήνες, υπογραμμίζοντας το όραμά του για μια Ελλάδα "δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην Ευρώπη".

    Αναφερόμενος στην Οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε, πως στόχος της Κυβέρνησης είναι το τρίπτυχο "ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή" και επανέλαβε τις δεσμεύσεις για μια νέα οικονομική πολιτική, που θα μπει σε εφαρμογή από το Σεπτέμβρη.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην διαμόρφωση ενός γόνιμου και αναπτυξιακού περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της ανεργίας και το νέο φορολογικό σύστημα, που θα παρουσιαστεί μαζί με το νέο αναπτυξιακό νόμο.

    Μιλώντας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι θα είναι ασφαλείς και επιτυχημένοι και υπογράμμισε, πως "το τελευταίο τρίμηνο πετύχαμε αδιαμφισβήτητο άλμα προόδου και κερδίζουμε τη μάχη με το χρόνο".

    Αναφερόμενος στη Νέα Διακυβέρνηση, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αξιοσύνη, τη σεμνότητα και την υπευθυνότητα βασικές αρχές της Κυβέρνησης και έβαλε στο επίκεντρο του έργου της τη Νέα Γενιά, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και το ανθρώπινο κεφάλαιο.

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής απάντησε και στα "πυρά", που δέχεται η Κυβέρνηση, σημειώνοντας, πως "στόχος μας είναι να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και όχι στην αντιπαράθεση, να επενδύσουμε στην πρόοδο και όχι στην συντήρηση του παρελθόντος".

    "Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης"

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις Ευρωεκλογές προς όλους τους πολίτες, χαρακτηρίζοντας την Ευρώπη "πεδίο αγώνων και προσπαθειών για αυτά που θέλουμε και οραματιζόμαστε". "Την Κυριακή δηλώνουμε όλοι παρόντες, με στόχο την εδραίωση ενός νέου ρόλου για την Ελλάδα, στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης", είπε ο κ. Καραμανλής.

    Αναφερόμενος στις θέσεις της ΝΔ για την Ε.Ε, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη για μια Ευρώπη με ενιαία φωνή και ισχυρή συλλογική παρουσία στη διεθνή σκηνή, επισημαίνοντας, πως "ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να εδραιώσουμε ένα νέο ρόλο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που επιθυμούμε για τη χώρα μας".

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν στις εθνικές εκλογές, τονίζοντας πως αυτή αποτελεί δύναμη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και δεσμεύθηκε να δώσει όλες του τις δυνάμεις, για να φανεί αντάξιός της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αυλαία στην προεκλογική περίοδο


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 June 2004 - 20:50:36 UTC