Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση Καραμανλή για το αποτέλεσμα "Προχωράμε δυναμικά μπροστά"
  • [02] 17 νεκροί και 14 τραυματίες Ανατροπή λεωφορείου στην Κίνα
  • [03] Οκτώ νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας
  • [04] Τραγωδία στη Σαλαμίνα
  • [05] "Αμερικάνικα σίριαλ" για τα Ολυμπιακά έργα

    [01] Ευρωεκλογές

    Ικανοποίηση Καραμανλή για το αποτέλεσμα "Προχωράμε δυναμικά μπροστά"

    14/6/2004 12:47:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Την ικανοποίησή του για το ποσοστό της ΝΔ στις Ευρωεκλογές εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Μιλώντας στο Κέντρο Τύπου του Ζαππείου, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες που στήριξαν τη ΝΔ, υπογραμμίζοντας, πως "μας δίνουν την εντολή να προχωρήσουμε δυναμικά μπροστά". Ο κ. Καραμανλής τόνισε, ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών πιστοποιεί, πως στις 7 Μαρτίου άνοιξε ένας ιστορικός κύκλος, που παραμένει ο πιο αξιόπιστος, επαναλαμβάνοντας την απόφασή του να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις, που ανέλαβε στις εθνικές εκλογές.

    Πρωταγωνιστικός ρόλος στην Ευρώπη

    Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, η ψήφος των πολιτών αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση του κυβερνητικού έργου, αλλά και μια νέα εντολή για το μέλλον. "Με τη ψήφο τους οι πολίτες ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο τη ΝΔ, δείχνοντας, ότι μας εμπιστεύονται για τις μεταρρυθμίσεις στην υλοποίηση νέας πολιτικής και λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα", τόνισε ο κ. Καραμανλής.

    Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να διεκδικήσει την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμβάλλει ενεργά στο να γίνει η Ε. Ε. δύναμη ειρήνης και ασφάλειας, οικονομικά ισχυρότερη και περισσότερο κοινωνική.

    Τέλος, αναφερόμενος στα εσωτερικά της χώρας, ο κ. Καραμανλής τόνισε, πως νιώθει "βαθύτερη ευθύνη" και ξεκινά "με νέα ορμή" στην τήρηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης. "Η Ελλάδα μπορεί καλύτερα και οι αξιώσεις των πολιτών είναι γνώμονας της κυβερνητικής πολιτικής", κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρώτο κόμμα η ΝΔ

    [02] Διεθνή

    17 νεκροί και 14 τραυματίες Ανατροπή λεωφορείου στην Κίνα

    14/6/2004 4:50:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τέσσερις τραυματίσθηκαν, από ανατροπή λεωφορείου στην επαρχία Λιαονίγκ της βόρειας Κίνας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο μοιραίο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 31 επιβάτες, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Αν και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το δυστύχημα οφείλεται στην κακή κατάσταση του οδοστρώματος και σε λάθος του οδηγού, οι αρχές της επαρχίας διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

    [03] Ιράκ

    Οκτώ νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

    14/6/2004 9:32:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/6/2004 10:19:16 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ιρακινός καμικάζι που επέβαινε σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε σε πολυσύχναστο δρόμο της Βαγδάτης σήμερα το πρωί τη στιγμή που περνούσε αυτοκινητομπή με ξένους πολίτες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άτομα, να τραυματιστούν 30 και να καταρρεύσει τμήμα ενός κτηρίου, ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία. Ο εκπρόσωπος Χασάν αλ Μάλι δήλωσε ότι ο καμικάζι οδηγούσε το αυτοκίνητο όταν αυτό εξερράγη. Αμέσως μετά, την έκρηξη τα συνεργεία διάσωσης αλλά και πολλοί περαστικοί έσπευσαν να ανασύρουν νεκρούς και τραυματίες από τα ερείπια του κτηρίου που κατέρρευσε. Την ίδια ώρα, πάντως, δεκάδες Ιρακινοί που είχαν συγκεντρωθεί στον τόπο της επίθεσης φώναζαν συνθήματα κατά των Αμερικανών και πυρπόλησαν δύο μισοκατεστραμμένα από την έκρηξη αυτοκίνητα.

    [04] Εσωτερικά

    Τραγωδία στη Σαλαμίνα

    14/6/2004 9:49:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ταχύπλοο σκάφος μήκους 7 μέτρων περίπου, συγκρούστηκε την Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή Πετρίτης της Σαλαμίνας με τζετ σκι, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του χειριστή του τζετ σκι, Αριστείδη Μπακόπουλου,40 χρόνων. Στη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας κρατείται ο χειριστής του φουσκωτού, ενώ προανάκριση διενεργεί από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας.

    [05] Αθήνα 2004

    "Αμερικάνικα σίριαλ" για τα Ολυμπιακά έργα

    14/6/2004 10:31:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εκτενές άρθρο, που αναφέρεται στις καθυστερήσεις των Ολυμπιακών έργων, και ειδικότερα σε αυτό της Μαραθώνιας διαδρομής , δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα, "New York Times".

    "Μαραθώνια" σχόλια

    Με ανταπόκριση της, η δημοσιογράφος, Λιζ Ρόμπινς, υπογραμμίζει ότι, 61 ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων, πολλές είναι οι αντιδράσεις πολιτών που διαθέτουν καταστήματα στην περιοχή και στις θέσεις τεχνικών.

    Χαρακτηριστικά αναφέρει: " Οι αρνητικές επισημάνσεις δεν περιορίζονται μόνο στο υπό κατασκευή έργο, αλλά και σε άλλα, όπως η κατασκευή-διαπλάτυνση παράπλευρης εθνικής οδού".

    Συνεχίζοντας την αρνητική κριτική, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στα "σύννεφα σκόνης αντάξια επικής ταινίας καταστροφής, που υψώνονται κατά μήκος της διαδρομής, στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν, λόγω των συνεχιζόμενων έργων, πεζοί πολίτες και επιχειρηματίες". "Μέρος της διαδρομής συμπίπτει με εμπορική οδό, ενώ ορισμένοι επιχειρηματίες, όπως η κ. E. Πανοπούλου, διαμαρτύρονται για πολύμηνες διακοπές στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση των καταστημάτων τους, ενώ από την πλευρά των τεχνικών σημειώνεται η προσήλωση τους στον στόχο της ολοκλήρωσης του έργου".

    Στις αθλητικές σελίδες της νεοϋορκέζικης εφημερίδας δημοσιεύτηκε επίσης εκτενές ρεπορτάζ της ίδιας δημοσιογράφου και με τίτλο: «Οι Αμερικανοί Μαραθωνοδρόμοι ετοιμάζονται για την Αθήνα» και αφορούσε τις σύντομες προετοιμασίες της Αμερικανικής ομάδας γυναικών Μαραθωνοδρόμων, η οποία θα μεταβεί πριν τους Αγώνες στην Κρήτη «για να προπονηθεί απερίσπαστη».

    Καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων

    Πολυσέλιδο άρθρο της υπευθύνου φωτογραφικού ρεπορτάζ του περιοδικού Archaeology (τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου), Τζάρετ Λόμπελ και με τίτλο: "Χρειάζεται η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Ναι, και μια βόλτα στην Αθήνα θα σας πείσει γι αυτό", αναφέρεται στη σημασία που έχει "η επιτυχής διοργάνωση της Ολυμπιάδας από τους σύγχρονους Έλληνες, καθώς και στις αρχαιολογικές όψεις των Αγώνων".

    Η αρθρογράφος σημειώνει τις "καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, καθώς τα πρώτα τρία χρόνια, μετά την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων από τη ΔΟΕ σχεδόν τίποτα δεν είχε επιτευχθεί".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 June 2004 - 8:59:08 UTC