Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • [02] Λεωφόρος και του χρόνου
  • [03] Ετοιμάζεται το "τείχος ασφαλείας" Χωρίζεται η Ιερουσαλήμ
  • [04] Του ζητούσε ένα χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων Το γράμμα του 12χρονου
  • [05] Με άδεια χέρια
  • [06] Mήνυμα σε ισλαμική ιστοσελίδα Ο Ζαρκάουϊ πίσω από την επίθεση στη
  • [07] Επιστημονικές απαντήσεις Γιατί τυφλωνόμαστε από έρωτα;
  • [08] Πρώτη νίκη στο World League

    [01] Μοντέρνο Πένταθλο

    Παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    15/6/2004 7:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κέιτ Αλενμπάι και η Τζορτζίνα Χάρλαντ είναι οι δύο αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη Μεγάλη Βρετανία στο Μοντέρνο Πένταθλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της Χάρλαντ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης του αθλήματος στις Γυναίκες, και της Αλενμπάι που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοντέρνου Πεντάθλου στην Ρωσία, τον περασμένο μήνα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ η Κέιτ Αλενμπάι είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

    [02] Αθλητισμός

    Λεωφόρος και του χρόνου

    15/6/2004 8:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα είναι και τη νέα αγωνιστική περίοδο η έδρα του Παναθηναϊκού. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ με αφορμή δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι οι νταμπλούχοι θα χρησιμοποιήσουν το στάδιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Η "πράσινη" ΠΑΕ, η οποία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας στους παλαιούς κατόχους, προχώρησε σε αυτή τη διευκρίνηση προκειμένου οι φίλαθλοι, παλαιοί κάτοχοι ή νέοι των διαρκείας, να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους.

    Μεταγραφκή άπνια

    Στα μεταγραφικά τώρα, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο εκτός από την πρόθεση των "πρασίνων" να ενισχυθούν σε τέσσερις θέσεις, του τερματοφύλακα, του δεξιού μπακ, του δεξιού χαφ και του αμυντικού μέσου.

    Ο Βέλιμιρ Ζάετς βρίσκεται στην Κροατία για τις οικογενειακές διακοπές, όμως δεν αποκλείεται να κινηθεί στην εγχώρια αγορά αναζητώντας λύσεις που πληρούν τα αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια.

    Σε ό,τι αφορά τα σενάρια της εμπλοκής της Μπενφίκα για το Γιούρκα Σείταρίδη, όπως υποστηρίζουν σημερινά δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου, οι "πράσινοι" τα θεωρούν αβάσιμα.

    [03] Διεθνή

    Ετοιμάζεται το "τείχος ασφαλείας" Χωρίζεται η Ιερουσαλήμ

    15/6/2004 9:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Στα τέλη του 2005 αναμένεται να ολοκληρωθεί το "τείχος ασφαλείας" του Ισραήλ, που θα διαχωρίσει την Ιερουσαλήμ από την υπόλοιπη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με Ισραηλινό υπεύθυνο. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος, συνταγματάρχης Ντάνι Τίρζα, "το τείχος ασφαλείας θα απλώνεται σε 82 χιλιόμετρα γύρω από την Ιερουσαλήμ και η ανέγερσή του θα ολοκληρωθεί ως τα τέλη του 2005". Επίσης, ο συνταγματάρχης Τίρζα ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το σχεδιασμό του τείχους, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα περιλαμβάνει.

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Το μήκους 82 χιλιομέτρων τείχος θα περιλαμβάνει 11 σταθμούς εισόδου, αλλά και ελέγχου των Παλαιστίνιων που θα μπαίνουν στην ιερή πόλη, καθώς και δύο πύλες ειδικά για τους τουρίστες.

    Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Τιρζά, οι "πυλώνες εισόδου" θα βρίσκονται στο Μπίντο, την Μπεϊτούνια, την Καλάντια, το Αδάμ (ισραηλινός οικισμός), τη Σούφα (καταυλισμός Παλαιστινίων προσφύγων), την Ελ Ζαάγεμ, την Αζαρίγε, κοντά στο παλαιστινιακό πανεπιστήμιο Αλ Κοντς, και κοντά στη Βηθλεέμ. Στη Βηθλεέμ θα βρίσκονται και οι δύο πύλες, που θα διατίθενται για τους τουρίστες.

    Το τείχος θα είναι τεχνολογικά εξοπλισμένο με βιολογικούς σαρωτές, ώστε να επιτρέπεται ο άμεσος έλεγχος των Παλαιστινίων και να αποτρέπεται κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

    [04] Διάφορα

    Του ζητούσε ένα χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων Το γράμμα του 12χρονου Φιντέλ στον Πρόεδρο Ρούσβελτ

    15/6/2004 9:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC

    Την επιθυμία του να αποκτήσει ένα χαρτονόμισμα των δέκα δολαρίων, εξέφραζε με γράμμα που είχε στείλει το 1940 προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούσβελτ, ο Φιντέλ Κάστρο. Το γράμμα που είχε στείλει ο Κουβανός ηγέτης σε ηλικία 12 ετών, ήταν ένα από τα γράμματα δεκάδων παιδιών που συνήθιζαν εκείνη την εποχή να αποστέλλουν γραπτώς τις επιθυμίες τους προς τον Αμερικανό Πρόεδρο. Εντοπίστηκε τυχαία από Αμερικανό ερευνητή που "ξεσκόνιζε" τα εθνικά αρχεία της αμερικανικής διοίκησης. Για την ιστορία πάντως, η επιθυμία του 12χρονου Φιντέλ δεν ικανοποιήθηκε ποτέ και ο Λευκός Οίκος αρκέστηκε να του στείλει μία ευχαριστήρια τυπική απάντηση.

    "Ο φίλος σας Φιντέλ Κάστρο"

    Όταν το 1940, οι συνεργάτες του Φραγκλίνου Ρούσβελτ, διάβαζαν την επιστολή ενός νεαρού Κουβανού προς τον Αμερικανό Πρόεδρο δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι το αγόρι που την υπέγραφε, θα γινόταν μία μέρα ο ισχυρός άνδρας της Κούβας.

    Ο 12χρονος τότε Φιντέλ, είχε εκφράσει γραπτώς την επιθυμία του προς τον Πρόεδρο Ρούσβελτ, να του στείλει ένα νόμισμα των δέκα δολαρίων για να συμπληρώσει τη συλλογή νομισμάτων του.

    "Δεν έχω δει μέχρι σήμερα ένα πράσινο χαρτονόμισμα των 10 δολαρίων και θα μου άρεσε να έχω ένα" έγραφε τότε ο μελλοντικός ηγέτης της Κούβας και υπέγραφε " Ο φίλος σας Φιντέλ Κάστρο "

    Ο Κουβανός ηγέτης, έστελνε μάλιστα στον Αμερικανό Πρόεδρο και τη διεύθυνση όπου μπορούσε να του αποστείλει το χαρτονόμισμα, στο Κολέγιο Ντολόρες του Σαντιάγκο της Κούβας, όπου πήγαινε τότε σχολείο.

    Το γράμμα του 12χρονου Φιντέλ, ήταν ένα από τα δεκάδες γράμματα παιδιών που έφθαναν στο Λευκό Οίκο για τον Πρόεδρο Ρούσβελτ.

    Ένας αμερικανός αξιωματούχος αναλάμβανε να απαντά στα γράμματα των παιδιών κάτι που έγινε και στην περίπτωση του Κουβανού ηγέτη, ο οποίος ωστόσο δεν έλαβε ποτέ το πολυπόθητο χαρτονόμισμα.

    [05] Κωπηλασία

    Με άδεια χέρια

    15/6/2004 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με άδεια χέρια επιστρέφει αύριο από τη Λουκέρνη η εθνική ομάδα Κωπηλασίας, που αγωνίστηκε στο προολυμπιακό τουρνουά με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Και τα τρία πληρώματα που πήραν μέρος στους σημερινούς τελικούς έμειναν μακριά από τις πρώτες δύο θέσεις που οδηγούσαν στο Σχοινιά κι έτσι πλέον όλες οι ελπίδες παρουσίας κάποιου άλλου ελληνικού πληρώματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκτός του διπλού σκιφ ελ βαρών των Ανδρών, εναποτίθενται στη ΔΟΕ. Πιο κοντά στην πρόκριση έφτασε η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου των Ανδρών με τους Κούβαρη - Χρήστου- Δημητρίου- Καρυώτη που τερμάτισε στην 4η θέση, μένοντας μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τη δεύτερη βάρκα της Κροατίας που κέρδισε το εισιτήριο .

    Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των Γυναικών οι Αγγελική Γκρέμου και Χρύσα Μπισκιτζή έμειναν από την αρχή της κούρσας πολύ πίσω και ήταν φυσικό να τερματίσουν στην 6η και τελευταία θέση.

    Ανάλογη ήταν και η παρουσία του τετραπλού σκιφ των Ανδρών με τους Παγούνη- Καφετζάκη-Νικολούζο- Κουρκουρίκη που κατέλαβαν τελικά και αυτοί την 6η θέση και βέβαια αποκλείστηκαν.

    Από τον τελικό του σκιφ γυναικών αποκλείστηκε και η Παρασκευή Δημητριάδη που ήταν 4η στον ημιτελικό (προκρίνονταν οι τρεις πρώτες).

    Οι ελπίδες πάντως παραμένουν στην Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία για παρουσία περισσότερων από ένα πληρωμάτων (έχει ήδη προκριθεί το διπλό σκιφ ελ βαρών των Ανδρών με τους Πολύμερο- Σκιαθίτη), αφού οι άνθρωποί της έχουν ήδη ζητήσει, μέσω της ΕΟΕ, τρεις κάρτες ελευθέρας για ένα γυναικείο και δυο ανδρικά πληρώματα.

    Η τελική απόφαση θα ληφθεί ως τα τέλη Ιουνίου από την αρμόδια επιτροπή της ΔΟΕ, η οποία θα λάβει σοβαρά υπόψιν την εισήγηση που θα κάνει η Διεθνής Κωπηλατική Ομοσπονδία.

    [06] Ιράκ

    Mήνυμα σε ισλαμική ιστοσελίδα Ο Ζαρκάουϊ πίσω από την επίθεση στη Βαγδάτη

    15/6/2004 9:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- ΒΒC

    Οργάνωση με επικεφαλής τον ύποπτο για σχέσεις με την Αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουϊ, ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χθες, Δευτέρα, στη Βαγδάτη. Η οργάνωση έστειλε μήνυμα σε ισλαμική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, στην οποία αναφέρει, πως "με τη βοήθεια του Θεού, τα μέλη της Τζαμάατ αλ Ταουχίντ και Τζιχάντ μπόρεσαν να στήσουν ενέδρα σε αυτοκινητοπομπή μισθοφόρων παρασίτων στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας". Από τη χθεσινή επίθεση σκοτώθηκαν δεκατρία άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε ξένοι εργολάβοι, και τραυματίσθηκανπερισσότερα από 30, όταν καμικάζι, που επέβαινε σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με 500 κιλά εκρηκτικά, ανατινάχθηκε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας

    [07] Υγεία

    Επιστημονικές απαντήσεις Γιατί τυφλωνόμαστε από έρωτα;

    15/6/2004 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC online

    Ο θυμόσοφος λαός είχε και πάλι δίκιο. Βρετανοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι "η αγάπη είναι όντως τυφλή ", ρίχνοντας φως στους μηχανισμούς του ανθρώπινου εγκεφάλου, όταν αγαπάμε και ερωτευόμαστε. Όπως υποστηρίζουν τα έντονα συναισθήματα αγάπης καταστέλλουν κάθε είδους δραστηριότητα στα τμήματα του εγκεφάλου που ελέγχουν την κριτική σκέψη. Την ίδια επίδραση στον εγκέφαλο, έχει τόσο η μητρική αγάπη όσο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

    Μπλακ άουτ στην κριτική σκέψη

    Τι παθαίνει ένας άνθρωπος που ερωτεύεται;

    Επιφανειακά, όπως όλοι μπορούμε να διαπιστώσουμε, σταματά να βλέπει γύρω του, έχοντας μόνο μάτια για εκείνον που τον "ανέβασε" στα ουράνια.

    Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτό;

    Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το μπλακ άουτ που παθαίνουμε όταν ο Θεός Έρωτας μας χτυπήσει με τα βέλη του, έχει επιστημονική βάση καθώς τα συναισθήματα που μας δημιουργούνται καταστέλλουν κάθε είδους νευρική λειτουργία που σχετίζεται με την κριτική αξιολόγηση και τις αρνητικές σκέψεις.

    Έτσι όλα γύρω μας γίνονται απίστευτα όμορφα, ο κόσμος φαίνεται αγγελικά πλασμένος και το αντικείμενο του πόθου μας . μεταμορφώνεται στον ιδανικότερο σύντροφο σε όλον τον πλανήτη.

    Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη μητρική αγάπη.

    Η ερευνητική ομάδα του University College of London, παρακολούθησε τη δραστηριότητα των νευρικών κυττάρων 20 νεαρών μαμάδων , την ώρα που έβλεπαν είτε φωτογραφίες των δικών τους παιδιών, είτε παιδιών που γνώριζαν καλά είτε φωτογραφίες φίλων τους.

    Και σε αυτήν την περίπτωση, παρατήρησαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί όπως όταν ερωτεύεται, τα συναισθήματα δηλαδή που δημιουργούνται, δεν αφήνουν περιθώρια λειτουργίας στα τμήματα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για την κριτική σκέψη.

    Σχετικά Links:

    Διαβάστε όλη την έρευνα αναλυτικά

    [08] Υδατοσφαίριση

    Πρώτη νίκη στο World League

    15/6/2004 10:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πρώτη της νίκη πέτυχε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, στην Πάλμα Ντε Μαγιόρκα, επί της αντίστοιχης της Ισπανίας με 11-10, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου World League της FINA. Οι παίκτες του Αλεσάντρο Καμπάνια βρέθηκαν να προηγούνται στην αρχή του 4ου εννιάλεπτου, με τους Ισπανούς να ισοφαρίζουν σε 8-8, στη συνέχεια η εθνική μας πήρε το προβάδισμα με 9-8 με τους "φούρια ρόχας" να ισοφαρίζουν για δεύτερη φορά, σε 9-9. Οι παίκτες όμως του Καμπάνια δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, σημείωσαν δύο γκολ, το σκορ πήγε στο 11-9, με τους παίκτες του Ζανέ να μειώνουν απλά στο τέλος σε 11-10. Αύριο οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν εκ νέου, μια ώρα πριν την έναρξη της ποδοσφαιρικής συνάντησης των δύο ομάδων, στο πλαίσιο του EURO 2004, στην ίδια πισίνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 June 2004 - 20:50:32 UTC