Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με αφορμή την επιστροφή των Αγώνων στην Ελλλάδα Ο φωτογραφικός "Άθλος"
  • [02] Ζήτησε από τις διοικήσεις ο Αλογοσκούφης Φρένο στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
  • [03] Μέχρι και 1000 μόρια πτώση Χαμηλότερες φέτος οι βάσεις εισαγωγής
  • [04] Στο βωμό της τηλεθέασης
  • [05] "Δομικό πρόβλημα" η διαφθορά Συνάντηση Κωνσταντόπουλου- Δαφέρμου
  • [06] Αφιέρωμα των Τάιμς στους Ολυμπιακούς
  • [07] Με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών Νύχτες γεμάτες τζαζ στο Λυκαβηττό
  • [08] Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νεοσύλλεκτους Μαθήματα σεξ στην Άγκυρα
  • [09] Είναι τελείως ακίνδυνος Πρωτοεμφανιζόμενος ιός κινητών
  • [10] Προσφυγή και ο Κασάπης
  • [11] Όλα έτοιμα για τις ανανεώσεις
  • [12] Επανέρχεται ο Έβερτ για το Χρηματιστήριο
  • [13] "Φιάσκο" η πρόκριση Θορπ
  • [14] Μας κάνουν την χάρη...
  • [15] Ξεκίνημα με αισιοδοξία

    [01] Πολιτισμός

    Με αφορμή την επιστροφή των Αγώνων στην Ελλλάδα Ο φωτογραφικός "Άθλος" της Μαρίνα Σιακόλα

    16/6/2004 2:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    "Άθλος" ονομάζεται η έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας της Μαρίνας Σιακόλα και θέμα της η προετοιμασία 25 αθλητών από όλο τον κόσμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Την Τετάρτη, 23 Ιουνίου, στις 20.30 στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐς στο Βοτανικό και μέχρι τις 11 Ιουλίου, η φωτογράφος θα μας παρουσιάσει, όπως εκείνη είδε μέσα από το φωτογραφικό φακό, το 12μηνο ταξίδι της στις πέντε ηπείρους, το οποίο πραγματοποίησε προκειμένου να αποτυπώσει την καθημερινότητα των αθλητών, στην προσπάθειά τους να πετύχουν ένα μεγάλο στόχο, να φτάσουν τους Αγώνες. Αφορμή και κίνητρο για την φωτογράφο στάθηκε η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρα τους και το πάθος, που πάντα είχε για τον αθλητισμό.

    Το ταξίδι στις πέντε ηπείρους

    Πριν ένα περίπου χρόνο, πήρε το συμβολισμό των πέντε Ολυμπιακών Κύκλων και ξεκίνησε για ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους. Διάλεξε πέντε αθλητές από την κάθε ήπειρο οι οποίοι προπονούνται σε πέντε διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα. Μερικοί από τους 25 αθλητές, που συνάντησε είναι ο Περικλής Ιακωβάκης, ο Βρετανός Μάθιου Πίνσεντ, ο Αυστραλός Γκράντ Χάκετ, ο Κινέζος Λιτζίν Γουάγκ και ο Αμερικανός Τζέiσον Κιντ . Επίσης, επέλεξε αθλητές από την Γκάνα, την Kούβα, τη Ρωσία, το Μεξικό, το Σαμόα, το Ναούρου, την Κορέα, τις Σεϋχέλλες, την Ιταλία, το Μαρόκο, τη Μαλαισία, την Ιαπωνία, τη Ρουμανία, την Αργεντινή, την Κένυα, τη Βραζιλία, τη Μικρονησία, τη Νότιο Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδία.

    Έζησε μαζί τους μερικές μέρες και αποτύπωσε την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από τον τρόπο ζωής τους και όχι μόνο μέσα από την αθλητική τους δραστηριότητα.

    Οι φωτογραφίες της κα. Σιακόλα κυκλοφορούν σε πολυτελές βιβλίο από τις Εκδόσεις Λιβάνη . Παράλληλα, μερικές από αυτές τις φωτογραφίες θα αποτελέσουν το περιεχόμενο της Έκθεσης Kαλλιτεχνικής Φωτογραφίας, που διοργανώνεται από το ΙΔΡΥΜΑ ΠΙΕΡΙΔΗ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36 Βοτανικός, τηλέφωνο 210-3480000).

    Σχετικά Links:

    Πολυχώρος "Αθηναΐς"

    [02] Οικονομία

    Ζήτησε από τις διοικήσεις ο Αλογοσκούφης Φρένο στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ

    16/6/2004 12:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Ελάχιστες ή και μηδενικές αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, περιορισμό του δανεισμού τους, συγκράτηση του μισθολογικού κόστους στο 5% για το 2004 και την εξοικονόμηση πόρων ζήτησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, από τις διοικήσεις των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, με τις οποίες συναντήθηκε σήμερα. Οι διοικητές κλήθηκαν από τον υπουργό να αρχίζουν να καταρτίζουν από τώρα τα επιχειρησιακά τους προγράμματα για το 2005, τα οποία θα είναι ενταγμένα σε αντίστοιχα τριετή. Ο υπουργός ζήτησε παράλληλα να αναζητηθούν εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, όπως η αξιοποίηση των ακινήτων των ΔΕΚΟ, ενώ για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, τόνισε ότι, αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και οι μεμονωμένες δηλώσεις από τις Διοικήσεις δε συμβάλλουν στην προσπάθεια της Κυβέρνησης για προώθηση του προγράμματος.

    Αύξηση της παραγωγικότητας και όχι των τιμολογίων

    Ταυτόχρονα ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι, θα αναμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο, που αφορά τη λειτουργία των ΔΕΚΟ και είπε ότι, θα υιοθετηθούν και για τις μη εισηγμένες στο χρηματιστήριο, οι ίδιοι κανόνες, που ισχύουν για τις εισηγμένες.

    Βασικοί στόχοι του Υπουργείου Οικονομίας, όσον αφορά τη λειτουργία των ΔΕΚΟ είναι να:

    εναρμονιστεί η αύξηση του μισθολογικού κόστους με το επίπεδο της αντίστοιχης αύξησης του δημόσιου τομέα, ελαχιστοποιηθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια, εάν είναι δυνατόν να είναι μηδενικές, για να περιοριστεί και ο πληθωρισμός, αναβαθμισθούν οι υπηρεσίες, που παρέχονται στους πολίτες, να διαφυλαχθεί η δημόσια περιουσία μέσω της εισαγωγής, της βελτίωσης και της επέκτασης της επαγγελματικής διαχείρισης και της διαφάνειας, προχωρήσει η μερική αποκρατικοποίηση ώστε να υπάρξει ευχερέστερη χρηματοδότηση των ΔΕΚΟ.

    Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θα παρακολουθεί πιο στενά και θα ελέγχει τα στοιχεία του κόστους των επιχειρήσεων και τα επιχειρησιακά τους προγράμματα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και πρόσθεσε ότι, θα καταρτιστεί εγκύκλιος, με την οποία θα παρέχονται οι γενικές κατευθύνσεις στη ΔΕΚΟ για την επόμενη τριετία (2005-2007) και ότι, ο ίδιος θα συνεργαστεί με όλους τους διοικητές των ΔΕΚΟ προκειμένου να έχουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην τιμολογιακή πολιτική των ΔΕΚΟ προτρέποντας τους διοικητές να καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη αύξησης μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας.

    [03] Εσωτερικά

    Μέχρι και 1000 μόρια πτώση Χαμηλότερες φέτος οι βάσεις εισαγωγής

    16/6/2004 1:05:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Εφημερίδα "Έθνος" ένθετο "Παιδεία"

    Σε χαμηλότερα επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι φετινές βάσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εξετάσεων. Εν αναμονή, λοιπόν, των ειδικών μαθημάτων, που αρχίζουν αύριο Πέμπτη και τελειώνουν στις 25 Ιουνίου, τρεις είναι κυρίως οι τάσεις, που διαγράφονται στις φετινές βάσεις. Η πρώτη είναι η κάθοδος των μορίων. Μάλιστα, το 2004 αναμένεται να αποδειχθεί η χρονιά των μέτριων επιδόσεων. Η δεύτερη είναι, ότι παρόλο, που κατά γενική ομολογία οι βάσεις αναμένονται χαμηλότερες, σε ορισμένα μαθήματα παρουσιάζεται θεαματική άνοδος των βαθμών, όπως πχ Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, ενώ σε κάποια άλλα κατακόρυφη πτώση, πχ Φυσική Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης. Η τρίτη τάση είναι, ότι δε θα υπάρχει ενιαία κίνηση των βάσεων προς τα κάτω.

    Ειδικότερα στα μεσαία και χαμηλά, από βαθμολογικής άποψης τμήματα, η πτώση θα είναι μεγάλη, ενώ αναμένεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ξεπεράσει τα 1000 μόρια. Επίσης, ενδέχεται να παρουσιαστεί οριακή άνοδος των βάσεων εισαγωγής σε ορισμένα υψηλόβαθμα τμήματα του πέμτου πεδίου, ενώ οριακές θα είναι οι αυξομειώσεις σε ορισμένα τμήματα του τρίτου πεδίου.

    Περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι θα εισαχθούν σε περισσότερα από 90 τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με βαθμό κάτω από τη βάση.

    Πως θα κυμανθούν οι βάσεις στα πέντε πεδία

    Αναλυτικότερα, στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, η πτώση αναμένεται να κυμανθεί από 100 έως 700 μόρια, ωστόσο είναι πιθανό, ανάλογα με τη ζήτηση, σε μερικά τμήματα οι βάσεις να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

    Για πρώτη φορά η Νομική Αθηνών έχασε την πρωτιά των προτιμήσεων. Στις πρώτες θέσεις των μηχανογραφικών δελτίων βρίσκονται τα τμήματα του Παιδαγωγικού Θεσσαλονίκης και Αθήνας , ενώ η Νομική Αθήνας έρχεται τρίτη. Στα μαθήματα που παρατηρήθηκαν οι χειρότερες επιδόσεις είναι τα Λατινικά και η Νεοελληνικό Λογοτεχνία, ενώ οριακά χειρότερες ήταν οι επιδόσεις στα Αρχαία και την Ιστορία κατεύθυνσης. Στο πεδίο αυτό, η καθοδική πορεία θα έχει τρεις ταχύτητες. Στα πιο περιζήτητα τμήματα η πτώση θα κυμανθεί στα 100-300 μόρια. Στα τμήματα μεσαίας ζήτησης, η πτώση θα είναι 300-500 μόρια, ενώ μεγαλύτερη θα είναι στα τμήματα χαμηλής ζήτησης.

    Στα τμήματα που απαιτούν ειδικό μάθημα , η κίνηση των βαθμών εισαγωγής θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το μάθημα αυτό.

    Στο δεύτερο πεδίο οι χαμηλότερες επιδόσεις σημειώθηκαν στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας (Μαθηματικά και τη Φυσική), ενώ και στη Φυσική Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Βιολογία. Έτσι, ο πήχης εισαγωγής αναμένεται να χαμηλώσει 150-1000 μόρια, ανάλογα με τη ζήτηση του τμήματος. Τη μικρότερη πτώση θα έχουν τα κοινά με το τέταρτο πεδίο στρατιωτικά τμήματα. Για παράδειγμα, στο τμήμα Ικάρων-Μηχανικών, η βάση από τα 19.066 μόρια αναμένεται να πλησιάσει τα 18.500, ενώ στο τμήμα Ευελπίδων- Σώματα, από τα 18.529 μπορεί να κατέβει στα 18.000. Από 300-600 μόρια αναμένονται να χάσουν τα τμήματα Μαθηματικών -Φυσικής-Χημείας, ενώ τα 1000 μόρια θα αγγίξει η πτώση των τμημάτων Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης (Αιγαίου), Επιστημών Θαλάσσης (Αιγαίου) και Γεωγραφίας. Οριακή αναμένεται η πτώση στα τμήματα Βιολογίας .

    Στο τρίτο πεδίο αναμένονται οριακές αυξομειώσεις καθώς οι κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά κατεύθυνσης και Φυσική κατεύθυνσης και γενικής παιδείας εξισορροπούνται από τις καλές επιδόσεις στα μαθήματα Βιολογία και Χημεία κατεύθυνσης.. Σε ορισμένα τμήματα χαμηλής ζήτησης η πτώση μπορεί να φτάσει τα 400 μόρια. Πάντως, την πρωτιά στις βάσεις αναμένεται να πάρει και φέτος η Ιατρική Αθηνών , της οποίας οι βάσεις θα φτάσουν τα 18.800-19.000 μόρια.

    Στο πεδίο αυτή είναι πιθανή μία μικρή άνοδος των βάσεων στα τμήματα της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής (Αλεξανδρούπολη) και Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής στο Χαροκόπειο. Άνοδο επίσης, μπορεί να παρουσιάσουν τα ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμητολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και τα δύο τμήματα Διατροφής και Διαιτολογίας, Ραδιολογίας και Ακτινολογίας Αθήνας.

    Σχεδόν σε όλα τα τμήματα του τέταρτου πεδίου θα παρουσιαστεί μικρή ή μεγάλη πτώση, η οποία μπορεί να αγγίξει τα 1000 μόρια. Οι υψηλότερες βάσεις θα παρουσιαστούν στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, με βάση εισαγωγής τουλάχιστον 18.400 μόρια.

    Αντίθετες θα είναι οι τάσεις στο πέμπτο πεδίο. Έτσι, στα τμήματα υψηλής ζήτησης αναμένεται να παρουσιαστούν μικρές άνοδοι στις βάσεις, όπως τα τμήματα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (18.349), το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκηση Επιχειρήσεων Μακεδονίας (17.440), τα δύο τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και το τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (Τρίπολη ).

    Οι βάσεις θα μειωθούν σε ορισμένα περιφερειακά τμήματα ή τμήματα με έδρα της Αθήνα και τον Πειραιά, που όμως δεν παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση. Η πτώση μπορεί να αγγίξει τα 400 μόρια. Παρομοίως, αναμένεται να κυμανθούν και οι βάσεις των ΤΕΙ , του πέμπτου πεδίου.

    [04] Αθήνα 2004

    Στο βωμό της τηλεθέασης

    16/6/2004 1:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Φαινόμενα βίας, έκαναν την εμφάνιση τους, στην διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, στο Μεξικό, καθώς σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Φωτογράφοι και κάμεραμεν "έσπασαν" τον αστυνομικό κλοιό, στην προσπάθειά τους να πάρουν καλύτερα πλάνα από μια τοπική αστέρα της τηλεόρασης, η οποία μετέφερε την Φλόγα, όταν αυτή περνούσε από το μνημείο του "Αγγέλου της Ανεξαρτησίας". Η αστυνομία τους απώθησε και οι συμπλοκές διήρκεσαν αρκετά λεπτά. Όπως, μάλιστα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ένας κάμεραμαν του CNN τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

    [05] Εσωτερικά

    "Δομικό πρόβλημα" η διαφθορά Συνάντηση Κωνσταντόπουλου- Δαφέρμου

    16/6/2004 1:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Για τη διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση και το νέο αντιτρομοκρατικό νόμο συζήτησαν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Κωνσταντίνος Δαφέρμος, και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε τη διαφθορά "δομικό πρόβλημα, που παράγει σάπιες δομές" και κάλεσε τους πολίτες να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπισή της. Αναφερόμενος στο νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΝ επεσήμανε, πως διαμορφώνεται "μια δύσμορφη Δημοκρατία, με την επίκληση της τρομοκρατίας" και κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι υπέκυψε σε πιέσεις.

    Τέλος στα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας

    Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντόπουλος διαβεβαίωσε, πως δεν υπάρχει λόγος για σεναριολογίες σχετικά με την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του κόμματος. Όπως δήλωσε, έως το συνέδριο που θα είναι πρόεδρος, θα συμβάλλει για ένα ενωτικό και με δημοκρατικές διαδικασίες συνέδριο, τονίζοντας ότι ο ΣΥΝ χρειάζεται "αξιόπιστη συλλογικότητα και τεκμηριωμένη στρατηγική".

    [06] Αθήνα 2004

    Αφιέρωμα των Τάιμς στους Ολυμπιακούς

    16/6/2004 1:34:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Λίγες μόλις ημέρες μετά από δημοσίευμα των New York Times για καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες στην διαδρομή του Μαραθωνίου, μια άλλη αμερικανική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας έρχεται να δώσει μια διαφορετική και ελαφρώς πιο αισιόδοξη εικόνα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Προβλήματα αλλά όχι πανικός!

    Το αφιέρωμα καλύπτει τρεις σελίδες της εφημερίδας και ξεκινά με την αναβολή του έργου του στεγάστρου στο κολυμβητήριο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι θεατές θα έχουν να αντιμετωπίσουν τον καυτό ήλιο της Αθήνας. Παράλληλα παραθέτει και τις δηλώσεις του Σπύρου Καπράλου, ο οποίος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο. Το άρθρο του δημοσιογράφου της εφημερίδας, ο οποίος έμεινε για αρκετές ημέρες στην Αθήνα, συνεχίζει με τα προβλήματα και τις ακθυστερήσεις που υπήρξαν, ωστόσο επισημαίνει καμία χώρα δεν διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει δυσκολίες. Σημαντικό δε, είναι και το οτι υπάρχει ιδιαίτερη αναφόρά στο γεγονός πως οι Αγώνες της Αθήνας είναι οι πρώτοι μετά την 11η Σεπτεμβρίου κάτι που επιβαρύνει τις προσπάθειες των Ελλήνων για όσο τον δυνατόν καλύτερη ασφάλεια, ενώ στο ίδιο θέμα σημειώνεται πως τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την τρομοκρατία και τις απειλές, δεδομένης της γειτνίασης της χώρας μας με την Μέση Ανατολή, καθιστούν την προσπάθεια για την ασφάλεια "ηράκλεια", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

    Ασφάλεια... διοργάνωσης

    Όπως είναι φυσικό το θέμα της ασφάλειας καλύπτει μεγάλο μέρος του αφιερώματος, λόγω και της αμερικανικής αγοράς στην οποία απευθύνονται οι Ουάσινγκτον Τάιμς, έτσι στην συνέχεια παρατίθενται στοιχεία για την προετοιμασία στους τομείς της διασφάλισης ειρηνικών Αγώνων. Μάλιστα υπάρχει και δήλωση του προέδρου της Επιτροπής Μυστικών Πληροφοριών της Αμερικανικής Βουλής, ο οποίος έμφανίστηκε "ευχάριστα έκπληκτος" απο τον σχεδιασμό της ασφάλειας. Η κατακλείδα ωστόσο του άρθρου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα αφήνει μάλλον αρνητική χροιά, καθώς ο συντάκτης αφενός δεν παραλείπει να τονίσει την ύπαρξη ασφαλιστήριου συμβολαίου για την ακύρωση των Αγώνων, αφετέρου δε αναφέρει χαρκατηριστικά αλλά προφανώς άστοχα, "την συνήθεια των Ελλήνων να τοποθετούν βόμβες και να καίνε αυτοκίνητα"!

    [07] Πολιτισμός

    Με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών Νύχτες γεμάτες τζαζ στο Λυκαβηττό

    16/6/2004 2:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Στις 7 και στις 8 Ιουλίου στο Λυκαβηττό θα δώσουν ραντεβού οι λάτρεις της τζαζ, για να παρακολουθήσουν μοναδικές συναυλίες από σπουδαίους βιρτουόζους σολίστες, που μεγαλουργούν στο στερέωμα της τζαζ. Το πρώτο για φέτος, λοιπόν, Athens Jazz Festival, ξεκινά με στόχο τη δημιουργία ενός ξεχωριστού μουσικού προγράμματος, που θα φιλοξενεί διεθνούς φήμης ξένους αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα, καθιερώνοντας έναν πολιτιστικό θεσμό εφάμιλλο των ευρωπαϊκών φεστιβάλ τζαζ. Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία και διοργάνωση του καινούριου αυτού θεσμού ανήκει στην πολιτιστική εταιρεία G.M.I. Corporation και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

    Λαμπρά ονόματα κάτω από τον αττικό ουρανό

    Το "παρών" στο θέατρο του Λυκαβηττού θα δώσουν πολλά ονόματα της τζαζ του διεθνούς αλλά και του ελληνικού μουσικού στερεώματος, όπως ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας, Ιταλοαμερικανός, Al Di Meola, που θα εμφανιστεί στις 7 Ιουλίου και του οποίου η μουσική φέρει την υπογραφή της μουσικής της Αργεντινής αλλά και της κλασσικής μουσικής.

    Εκεί, στις 8 Ιουλίου, θα βρίσκεται και ο βιρτουόζος σαξοφωνίστας Charles Lloyd, ο οποίος θα μεταφέρει κάτω από τον αττικό ουρανό το εκφραστικό και συχνά υπερβατικό ταξίδι του στον κόσμο της τζαζ, με πρωταγωνιστή πάντα το τενόρο σαξόφωνό του.

    Την ίδια μέρα, στη σκηνή του θεάτρου του Λυκαβηττού, θα ανέβει ο Richard Galliano, γνωστός και ως ο άνθρωπος, που έβαλε τον αυτοσχεδιασμό του ακορντεόν στην τζαζ.

    Τη δεύτερη ημέρα του Athens Jazz Festival, θα ανοίξει το ελληνικό συγκρότημα Mode Plagal , στου οποίου τη μουσική βρίσκονται αναφορές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική αλλά και βυζαντινούς ήχους, αφρικάνικους, funky, groovy, rock, blues ρυθμούς.

    [08] Διάφορα

    Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στους νεοσύλλεκτους Μαθήματα σεξ στην Άγκυρα

    16/6/2004 2:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Την κοινωνική τους ευαισθησία αποφάσισαν να δείξουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, εισάγοντας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντισύλληψη και τις σεξουαλικές σχέσεις. Στα "θρανία" θα κάθονται όλοι οι νεοσύλλεκτοι, οι οποίοι υπολογίζονται σε 500.000 ετησίως. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο του ΟΗΕ για τον Πληθυσμό και χαρακτηρίζεται ως βασική ανάγκη, αφού, σύμφωνα με τον επικεφαλής του στρατιωτικού νοσοκομείου της Άγκυρας, περίπου το 65% των νεοσύλλεκτων δεν γνωρίζει καν τι είναι το προφυλακτικό!

    Το πρόγραμμα των "μαθημάτων" περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 ώρες παρακολούθησης ειδικών εκπαιδευτικών εκπομπών σχετικές με τις μεθόδους οικογενειακού προγραμματισμού, την αντισύλληψη και τις σεξουαλικές σχέσεις.

    Μέσω των εκπομπών, οι νεοσύλλεκτοι θα ενημερώνονται για τη χρήση του προφυλακτικού, τον κύκλο της εμμήνου ρύσεως και τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθενείς, για τη στειρότητα, αλλά και πρακτικούς τρόπους για την αντιμετώπισή της.

    Πάντως, στο τέλος των μαθημάτων οι εκπαιδευόμενοι δεν θα δώσουν εξετάσεις θα πάρουν, όμως, για ενθύμιο δωρεάν προφυλακτικά!

    [09] Τεχνολογία

    Είναι τελείως ακίνδυνος Πρωτοεμφανιζόμενος ιός κινητών

    16/6/2004 3:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΒΒC

    Την πρώτη του εμφάνιση έκανε ο πρώτος ιός υπολογιστών, που προσβάλλει κινητά. Ήδη στα χέρια των δημιουργών "αντιβιοτικών" έχουν φτάσει οι πρώτες ειδοποιήσεις. Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί κρούσματας, από χρήστες κινητών και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο ιός είναι μάλλον ακίνδυνος, αλλά αποτελεί μία σαφή ένδειξη, ότι ούτε και τα κινητά γλιτώνουν από τους χάκερς. Ο ιός ονομάζεται Cabir και προσβάλλει τα κινητά τηλέφωνα και τις συσκευές, που λειτουργούν με το σύστημα Symbian. Όταν κάποιο κινητό προσβληθεί από τον Cabir, στην οθόνη εμφανίζεται η λέξη "Caribe".

    Μεταδίδεται δύσκολα

    Κάθε φορά, που κάποιος ανοίγει το κινητό του θα εμφανίζεται ο ιός και θα μπορεί να στέλνει αντίγραφα του "μολυσμένου" αρχείου και σε άλλα τηλέφωνα. Για να ενεργοποιηθεί ο ιός και να προσβάλει κάποιο κινητό, θα πρέπει να χρησιμοποιεί Bluetooth και για να προσβάλει κάποιο άλλο κινητό θα πρέπει και αυτό να χρησιμοποιεί εκείνη την ώρα το Bluetooth και να βρίσκεται σε ακτίνα 30 μέτρων . Από τον ιό θα προσβληθεί οποιοδήποτε κινητό, με ενεργοποιημένο το Bluetooth, βρίσκεται σε αυτή την απόσταση.

    Οι προβλέψεις των εταιριών, που δημιουργούν συστήματα anti-virus, διαφέρουν, καθώς για μερικές η ύπαρξη του ιού είναι ήσσονος σημασίας και δε σημαίνει, ότι θα ανοίξει το δρόμο για άλλους.

    Επίσης, πολλές είναι οι εταιρίες κατασκευής "αντιβιοτικών", που δεν πιστεύουν , ότι θα υπάρχει έξαρση των ιών των κινητών στο μέλλον.

    Δεν καταστρέφει αρχεία

    "Σίγουρα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία των ιών, αλλά από τεχνικής άποψης δεν είναι και κάτι σπουδαίο", λέει ο κ. Γκράχαμ Κλούλεϊ, σύμβουλος της εταιρίας κατασκευής "αντιβιοτικών" Sophos Anti-Virus. Επίσης, καθησυχάζει τους χρήστες κινητών λέγοντας, ότι η σημασία του έγκειται στο γεγονός, ότι είναι πρωτοεμφανιζόμενος, ενώ οι ιδιοκτήτες κινητών δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.

    Το πιο πιθανό είναι ότι τον ιό δημιούργησε η ομάδα 29a. Αυτοί δημιούργησαν και τον πρόσφατο ιό Rugrat .

    Ο Cabir δεν είναι αυτό, που λέμε "κακόβουλος " ιός.

    Ένας "κακόβουλος" ιός κινητών τηλεφώνων, θα μπορούσε να καταστρέψει τον τηλεφωνικό κατάλογο μίας συσκευής ή άλλες αποθηκευμένες πληροφορίες, καθώς επίσης, θα μπορούσε να αυτό-αποστέλλεται σαν μήνυμα με εμφανιζόμενο αποστολέα τον αριθμό του χρήστη.

    Πάντως, ο Ματ Πίρσι, διευθυντής της εταιρίας F-Secure στη Μεγάλη Βρετανία, τονίζει, ότι ο κόσμος πρέπει να λάβει σοβαρά υπ όψη του τον ιό των κινητών και να τα προστατεύει, όπως προστατεύει τους υπολογιστές του.

    [10] Αθλητισμός

    Προσφυγή και ο Κασάπης

    16/6/2004 4:19:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Μιχάλης Κασάπης είναι το νέο μέλος της παρέας που διεκδικεί τα δεδουλευμένα της χρήματα από την ομάδα της ΑΕΚ, αφού πριν λίγη ώρα κατέθεσε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ προσφυγή. Το ποσό που αφορά στον Κασάπη αγγίζει τα 1.324.000 ευρώ και φυσικά ο αμυντικός ζητά και την ελευθερία του από την ομάδα. Η υπόθεση του θα εκδικασθεί, όπως και του Τσιάρτα, την Τρίτη 29 Ιουνίου.

    [11] Αθλητισμός

    Όλα έτοιμα για τις ανανεώσεις

    16/6/2004 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στα χέρια του Σπύρου Καλογιάννη βρίσκεται ήδη η λίστα που έχει ετοιμάσει ο Νίκος Αναστόπουλος, με τα συμβόλαια που πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξεως και «καίνε» όπως είναι φυσικό και τον προπονητή αλλά και τον πρόεδρο της ομάδας. το πρώτο βήμα ουσιαστικά έγινε με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 440.000 ευρώ, κάτι που αποσαφήνισε την κατάσταση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από αύριο κιόλας θα αρχίσουν να καλούνται στα γραφεία της ομάδας οι ποδοσφαιριστές για να συζητήσουν το θέμα των ανανεώσεων, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο πως η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, όποτε είναι και η καταληκτική ημερομηνία των συμβολαίων. Από τότε και έπειτα θα αρχίσει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Κέρκυρας με σαφή την πρόθεση για ενίσχυση και από τους δύο καθ ύλην αρμοδίους.

    [12] Οικονομία

    Επανέρχεται ο Έβερτ για το Χρηματιστήριο

    16/6/2004 6:08:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Την παραίτηση της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή την άμεση απομάκρυνσή της ζήτησε την Τετάρτη ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ . Στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Έβερτ επισημαίνει ότι "τρεις μήνες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, ακόμη παραμένει στη θέση της η αμαρτωλή Διοίκηση του ΧΑΑ, η οποία με τις ενέργειες της και τις παραλείψεις της υποβοήθησε αποτελεσματικά στο έγκλημα που διαπράχθηκε στο Χρηματιστήριο". Απαντώντας στον κ. Έβερτ, κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών τονίζουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι πλέον μέτοχος της Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. σημειώνοντας ότι η εποπτεία του Χρηματιστηρίου ασκείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπου ορίστηκε νέα διοίκηση μετά τις εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι η θητεία της Διοίκησης, που έληγε λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, παρατάθηκε μέχρι το τέλος του μήνα.

    "Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται"

    Ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι οι δικαστικές Αρχές κινούνται εκ νέου για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, οι υπαίτιοι παραμένουν στις θέσεις τους και προσθέτει: "Κάποιοι τελικά υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι 1.300.000 επενδυτές έχασαν τις περιουσίες τους".

    Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών διευκρινίζει ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι πλέον μέτοχος της ΕΧΑΕ, στην οποία ανήκει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το 2003 πούλησε το μερίδιό του στις τράπεζες οι οποίες κατέχουν τη σχετική πλειοψηφία της ΕΧΑΕ. Εξάλλου, προσθέτει ότι "η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με τις τράπεζες για το διορισμό νέας διοίκησης στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου".

    Τέλος, σημειώνει ότι "σε κάθε περίπτωση, η εποπτεία του Χρηματιστηρίου ασκείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην οποία έχει οριστεί νέα διοίκηση μετά τις εκλογές" και καταλήγει: "Για την Κυβέρνηση το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται".

    Η ανακοίνωση του κ. Έβερτ αναφέρεται στον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτη Αλεξάκη, και στους αντιπροέδρους Σωκράτη Λαζαρίδη και Λητώ Ιωαννίδου.

    Συγκεκριμένα, για τον κ. Αλεξάκη, ο κ. Έβερτ τονίζει ότι παραμένει στη διοίκηση του ΧΑ παρόλο "που συμμετείχε από το 1997 σε όλες τις ύποπτες χρηματιστηριακές διαδικασίες-συναλλαγές, ως σύμβουλος, ως πρόεδρος του ΧΠΑ και στη συνέχεια ως πρόεδρος του ΧΑΑ", ενώ τον χαρακτηρίζει ως συνυπεύθυνο "για όλα τα εγκλήματα στο Χρηματιστήριο".

    [13] Κολύμβηση

    "Φιάσκο" η πρόκριση Θορπ

    16/6/2004 6:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστραλία η ανορθόδοξη είσοδος του Ίαν Θορπ στην αποστολή της χώρας για του Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Ολυμπιονίκης και ρέκορντμαν είχε άκυρη εκκίνηση στην κούρσα των 400 μ. ελεύθερο στα trial με αποτέλεσμα να χάσει την πρόκριση, ωστόσο έπειτα από διαφόρων ειδών πιέσεις και από διάφορους παράγοντες, αποφασίστηκε τελικά να αποτελέσει μέλος της Αυστραλιανής ομάδας.

    Υπάρχουν και κανονισμοί

    Σε σημερινές της δηλώσεις λοιπόν η πρώην Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Ντάουν Φρέιζερ, χαρακτήρισε τις μεθόδους που οδήγησαν στην κίνηση αυτή και φυσικά το αποτέλεσμα, φιάσκο, καθώς πιστεύει πως κανονικά στην Αθήνα θα έπρεπε να ταξιδέψει ο πραγματικός κάτοχος της θέσης, ο Γκρεγκ Στίβενς που στην συγκεκριμένη κούρσα τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Γκραν Χάκετ. «Αν ήμουν εγώ στην θέση του Στίβενς δεν θα άφηνα κανέναν άλλον να πάρει την θέση μου», δήλωσε η Φρέιζερ και συμπλήρωσε, «Όλοι οφείλουμε τον πρ΄πεοντα σεβασμό στον Θορπ, πρέπει όμως και εκείνος να καταλάβει πως υπάρχουν κανονισμοί για την άκυρη εκκίνηση και να υποστεί τις συνέπειες. Εξάλλου δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά πως ο Στίβενς δεν θα μπορούσε να κατακτήσει το μετάλλιο στα 400 μ. ελεύθερο. Είναι νέος και έχει πολλά να δείξει». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ίαν Θορπ έχει εξασφαλίσει (κανονικά) το εισιτήριο για την Αθήνα στα 100 μ., στα 200 μ. και στις τρεις σκυταλοδρομίες!

    [14] Αντισφαίριση

    Μας κάνουν την χάρη...

    16/6/2004 6:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μέχρι πριν μερικούς μήνες η Σερένα και η Βένους Ουίλιαμς εξέφραζαν τους φόβους τους για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στην Αθήνα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο τώρα εμφανίζονται να έχουν αλλάξει γνώμη. Σήμερα στο πλαίσιο διαφημιστικής καμπάνιας γνωστής αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων, ανακοίνωσαν με μια φωνή πως όχι απλώς θα έρθουν στην Ελλάδα, αλλά όπως πάντα στόχος τους θα είναι να πάρουν την πρώτη θέση και να πανηγυρίσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

    [15] Ποδόσφαιρο

    Ξεκίνημα με αισιοδοξία

    16/6/2004 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ποδοσφαίρου γυναικών κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου θα έχει στην διάθεσή της 21 παίκτριες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πριν λίγη ώρα ανακοίνωσε τα ονόματά τους, καθώς και το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας. Σε αυτό περιλαμβάνεται μια ολιγοήμερη προετοιμασία και ουσιαστικά πρόβα τζενεράλε πριν τους Αγώνες, στην Πικρολίμνη του Κιλκίς από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου.

    Τα ονόματα των παικτριών

    1. Μαρία Λαζάρου (ΠΑΟΚ), 2. Δήμητρα Παντελειάδου (ΠΑΟΚ), 3. Ναταλία Χατζηγιαννίδου (Φιλυριακός), 4. Σοφία Φωστηροπούλου (Φιλυριακός), 5. Αγγελική Λαγουμτζή (Καβάλα 86), 6. Έφη Μιχαηλίδου (Καβάλα 86), 7. Αθανασία Πουρίδου (Καβάλα 86), 8. Αναστασία Παπαδοπούλου (Καβάλα 86), 9. Βασιλική Σουπιάδου (ΑΕ Αίγινα), 10. Ντίνα Κατσαϊτη (ΑΕ Αίγνα), 11. Αγγελική Τεφάνη (Ήφαιστος Περιστερίου), 12. Αμαλία Λοσένο (Gonzaga University), 13. Μαρία Γιατράκη (Long Island Lady Riders), 14. Ρεγγίνα Αγαπητού (Sparta Praga), 15. Αλεξάνδρα Καββαδά (F.C. Greater Boston), 16. Καλλιόπη Στρατάκη (Εργοτέλης), 17. Μαρία Αδαμάκη (Εργοτέλης), 18. Ιλεάνα Μόσχου (California Storm), 19. Σοφία Σμιθ (Houston Stars), 20. Ελένη Μπένσον (Yale University), 21. Τάνια Καλύβα (California Storm).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 June 2004 - 17:04:14 UTC