Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκάνδαλο με αναβολικά στην Αυστραλία
  • [02] Γυναικόπαιδα μεταξύ των νεκρών Αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα
  • [03] Αναζητούνται άλλοι τρεις δράστες Στον Εισαγγελέα οι απαγωγείς της
  • [04] Το απόγευμα στη Νέα Υόρκη Η Φλόγα στην Ατλάντα
  • [05] Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρπαθο
  • [06] Ενθρονίστηκε ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης
  • [07] Nέα καταπληκτική επίδοση η Χαλκιά
  • [08] Άγνωστοι εξαπέλυσαν επίθεση Πυρά εναντίον Βρετανών βουλευτών στη Ράφα
  • [09] Σέρρες και Κιλκίς "στο στόχαστρο" του καιρού Καταστροφικές πλημμύρες

    [01] Αθλητισμός

    Σκάνδαλο με αναβολικά στην Αυστραλία

    19/6/2004 11:15:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, σκάνδαλο ξεσπά στην ποδηλατική ομάδα της Αυστραλίας. Σύμφωνα με καταγγελίες, που έγιναν πρωτοσέλιδο θέμα στον αυστραλιανό ημερήσιο τύπο, τουλάχιστον έξι μέλη της ομάδας ποδηλατοδρομίας φέρονται να έχουν κάνει χρήση αναβολικών. Όπως, μάλιστα, κατήγγειλε ο Εργατικός γερουσιαστής, Τζον Φόλκνερ , στην ομοσπονδιακή γερουσία "δυο από τους έξι φέρονται να είχαν πολλές πιθανότητες κατάκτησης χρυσών μεταλλίων στην Αθήνα".

    Οι αθλητές δηλώνουν άγνοια

    Τις καταγγελίες για την ομαδική χρήση αναβολικών από Αυστραλούς ποδηλάτες έκανε ο κ. Φόλκνερ μετά από τον αποκλεισμό, εξαιτίας χρήσης αναβολικών ουσιών, πριν από μία εβδομάδα, του νεαρού Αυστραλού πρωταθλητή πίστας, Μαρκ Φρεντς.

    Πάντως, ο Φρεντς, ο οποίος μάλιστα τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο χιλίων δολαρίων και διετή αποκλεισμό, δηλώνει αθώος και τονίζει, πως δε γνώριζε, ότι έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

    Από την έρευνα, που έγινε αναφορικά με τον Φρεντς προέκυψε, ότι σε δωμάτιο του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αθλητισμού, στην Αδελαΐδα, σε χώρο που λειτουργεί ως κέντρο της ποδηλασίας, βρέθηκε τυχαία από καθαριστές ένας κουβάς, που περιείχε ουσίες αναβολικών, σύριγγες κ.α. Οι ποδηλάτες, όμως, ισχυρίζονται, ότι απλώς έκαναν ενέσεις "με νόμιμες βιταμίνες".

    Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποδηλασίας παραδέχθηκε, ότι το πρόβλημα υφίσταται και κάποιοι αθλητές θα περάσουν από πειθαρχικό, αλλά, συμπλήρωσε, πως το πρόβλημα δεν είναι διαδεδομένο.

    Όμως, ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κόουτς, δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις καταγγελίες και ζήτησε την διεξαγωγή άμεσης και σε βάθος έρευνας.

    "Θέλω", είπε, "η έρευνα να έχει ολοκληρωθεί έως τις 9 Ιουλίου και τα ονόματα των αθλητών που είναι ύποπτοι".

    Σύμφωνα με τον κ. Κόουτς δεν πρόκειται να επιτραπεί σε αθλητή να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στην Αθήνα "αν δεν είναι πεντακάθαρος ".

    [02] Ιράκ

    Γυναικόπαιδα μεταξύ των νεκρών Αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα

    19/6/2004 2:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/6/2004 6:43:56 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων- Reuters

    Είκοσι δύο Ιρακινοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον τέσσερις τραυματίσθηκαν, όταν αμερικανικό αεροσκάφος εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους εναντίον ενός σπιτιού στη Φαλούτζα. Σύμφωνα με νοσκομομειακές πηγές, τα θύματα θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια του σπιτιού, που κατέρρευσε. Ήδη έχουν μεταφερθεί 22 πτώματα για ταφή σε νεκροταφείο της πόλης, ο υπεύθυνος του οποίου δήλωσε, ότι οι νεκροί είναι γυναίκες, παιδιά και έφηβοι. "Ένα αμερικανικό αεροσκάφος έβαλε εναντίον των σπιτιών μας", δήλωσε κάτοικος της συνοικίας Ζμπάιλ στο πρακτορείο Ρόιτερς. Αρχικά, ο αμερικανικός στρατός δεν σχολίασε το συμβάν, στη συνέχεια, όμως, έκανε λόγο για επίθεση εναντίον καταφυγίου μαχητών του Αμπού Μουσάμπ αλ- Ζαρκάουι.

    ΗΠΑ: Στόχος καταφύγιο μαχητών

    Μετά την επίθεση, εκπρόσωπος του αμερικνικού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν, λέγοντας, πως δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση.

    Αρκετές ώρες αργότερα, ο ταξίαρχος Μαρκ Κίμιτ δήλωσε, ότι η αεροπορική επιδρομή είχε ως στόχο ένα σπίτι, που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο από δίκτυο μαχητών του Αμπού Μουσάμπ αλ- Ζαρκάουι, που θεωρείται ύποπτος για δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

    Σύμφωνα με τον ταξίαρχο, υπήρχαν "σημαντικές πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών", σύμφωνα με τις οποίες μέλη του δικτύου βρίσκονταν μέσα στο σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για την παρουσία του ίδιου του Ζαρκάουι.

    [03] Εσωτερικά

    Αναζητούνται άλλοι τρεις δράστες Στον Εισαγγελέα οι απαγωγείς της Βοιωτίας

    19/6/2004 3:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο από τους συνολικά πέντε απαγωγείς του 11χρονου από τη Βοιωτία. Πρόκειται για τους Αλβανικής καταγωγής Αρζέν Σαρκού, 20 ετών, και Μπαρζαμά Γκαζμίρ, 19 ετών, που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα σε τρένο, με προορισμό την Πάτρα. Η περιπέτεια για τον μικρό μαθητή άρχισε το βράδυ της 15ης Ιουνίου, όταν τρεις από τους δράστες τον απήγαγαν από την πλατεία του χωριού Άρμα Βοιωτίας. Στη συνέχεια, τον μετέφεραν σε δασώδη περιοχή στη θέση Μονοβίγλι, όπου τον έδεσαν με σχοινιά και ταινίες, στον κορμό ενός δέντρου. Το απόγευμα της επομένης, ο μικρός κατάφερε να δραπετεύσει και να φθάσει ελεύθερος στο σπίτι του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Θήβας, ενώ η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία των άλλων τριών δραστών και τους αναζητά.

    [04] Αθήνα 2004

    Το απόγευμα στη Νέα Υόρκη Η Φλόγα στην Ατλάντα

    19/6/2004 3:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Με ενθουσιώδεις εκδηλώσεις υποδέχτηκαν οι κάτοικοι στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών την άφιξη της Ολυμπιακής φλόγας, που συνεχίζει το παγκόσμιο ταξίδι της. Στις 5:30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, η Φλόγα θα φθάσει στη Νέα Υόρκη, όπου ήδη βρίσκονται η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλια και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου. Η τελετή εκκίνησης θα γίνει στην Πλατεία Αθηνών, στην "ελληνική Αστόρια" της Νέας Υόρκης. Η λαμπαδηδρομία θα διέλθει από συμβολικούς χώρους της πόλης, όπως το "σημείο μηδέν" των Δίδυμων Πύργων, το στάδιο της ομάδας μπέιζμπολ "Γιάνκις" και τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ θα καταλήξει το βράδυ στην Τάιμς Σκουέαρ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζει το ταξίδι της

    [05] Εσωτερικά

    Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρπαθο

    19/6/2004 3:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Έσβησαν και οι τελευταίες εστίες φωτιάς στη θέση Λευκό Μεσοχωρίου στην Κάρπαθο, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν με τις φλόγες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι. Από νωρίς το πρωί, έγιναν ρίψεις νερού, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 112 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου χίλια στρέμματα δασικής έκτασης παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα, που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα από ξυλουργικό εργοστάσιο, ενώ ελέγχεται μια πληροφορία, σύμφωνα με την οποία η πυρκαγιά αποδίδεται σε καύση απορριμμάτων. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρπαθο

    [06] Εσωτερικά

    Ενθρονίστηκε ο μητροπολίτης Ελευθερούπολης

    19/6/2004 4:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Με μεγαλοπρέπεια και κατά το βυζαντινό τυπικό πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως Καβάλας, Χρυσόστομου. Η τελετή έγινε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου της Ελευθερούπολης παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου, πλήθους κόσμου και πολλών επισήμων. Πομπή υπό τον Νομάρχη Καβάλας, Θεόδωρο Καλλιοντζή και το δήμαρχο Ελευθερούπολης, Γιάννη Φιλόσογλου, υποδέχθηκε τον νέο ιεράρχη και, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου, κατέληξε στο μητροπολιτικό ναό, όπου και έγινε η επίσημη ενθρόνιση.

    Ο νέος μητροπολίτης Ελευθερούπολης γεννήθηκε στο Μεσαγρό της Λέσβου, το 1947. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ως φοιτητής υπηρέτησε κοντά στον αείμνηστο καθηγητή Γ. Κονιδάρη, ως έκτακτος βοηθός έδρας της Εκκλησιαστικής Ιστορίας.

    Χειροτονήθηκε διάκονος το 1973 και πρεσβύτερος το 1977. Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας στις μητροπόλεις Φλώρινας και Μυτιλήνης και τέλος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, από όπου αποσπάστηκε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή ως εφημέριος, πνευματικός, διευθυντής του Οικοτροφείου και καθηγητής. Επίσης, εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα και ως κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

    [07] Στίβος

    Nέα καταπληκτική επίδοση η Χαλκιά

    19/6/2004 4:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θετικά τα πρώτα μηνύματα από για τον ελληνικό στίβο από το Μπίντγκος της Πολωνίας όπου διεξάγεται η Σούπερ Λίγκα του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Επιβεβαιώνοντας την δαιμονιώδη φόρμα της η Φανή Χαλκιά έσπασε για άλλη μια φορά τα χρονόμετρα, αφού στην κούρσα των 400μ. με εμπόδια για την που γίνεται στο τερμάτισε στην πρώτη θέση με 54.16 που αποτελεί την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη για φέτος και την τρίτη καλύτερη στον κόσμο. Φυσικά ο χρόνος της είναι και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Η Χαλκιά σημείωσε την νέα επίδοσή της λίγες ημέρες μετά το 54.88 που είχε σημειώσει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και πλέον θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για είσοδο στον τελικό του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Πολύ καλή εμφάνιση

    Επιτυχημένη ήταν η πρώτη μέρα, στη Σούπερ Λίγκα του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Στίβου. Τρεις πρώτες θέσεις και μια δεύτερη, ήταν θετικός απολογισμός, της Εθνικής ομάδας Γυναικών. Η ομάδα μας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση όπου είχε ακόμη δύο πρώτες θέσεις, με την Κατερίνα Βόγγολη στη δισκοβολία και την Αγγελική Τσιολακούδη στον ακοντισμό, ενώ η Χρυσοπηγή Δεβετζή ήταν δεύτερη στο τριπλούν.

    Η Βόγγολη, με 64.25μ στην τέταρτη προσπάθειά της (οι δύο πρώτες άκυρες, ενώ η τρίτη ήταν 51.72μ), πήρε σχετικά εύκολα την πρώτη θέση, αφήνοντας στη δεύτερη την Γερμανίδα Φράνκα Ντιτς με 61.42μ (άκυρες οι δύο πρώτες και 58.45μ στην τρίτη).

    Η Αγγελική Τσιολακούδη επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση, στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό, και με καλύτερη βολή (η πρώτη) στα 62.80μ (είχε ακόμη 56.52μ στην 4η προσπάθειά της και οι άλλες δύο άκυρες) δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τους αντιπάλους της, αφού δεύτερη ήταν η Γερμανίδα Στέφι Νέριους με 59.42μ.

    Στο τριπλούν, η Χρυσοπηγή Δεβετζή ήταν για μία ακόμη φορά εκπληκτική και με καλύτερο άλμα στα 14.85μ κατετάγη δεύτερη, αλλά η επίδοσή της έγινε με ευνοϊκό άνεμο (+2.1). Η Δεβετζή είχε, όμως, και μία ακόμη προσπάθεια (2η) στα 14.65μ, που είναι νέο ατομικό ρεκόρ και η τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας μετά το Πανελλήνιο ρεκόρ της Βούλας Τσιαμήτα με 15.07μ και το 14.67μ της Ολγας Βασδέκη.

    Στο επί κοντώ η Γεωργία Τσιλιγκίρη ήταν 4η με 4.30μ, με πρώτη την Ουκρανή Αντζελα Μπαλακόνοβα με 4.50μ, ενώ στα 100μ η Φρόσω Πατσού δεν κατάφερε να αποφύγει την 8η θέση με 11.91 (πρώτη η Γαλλίδα Κριστίν Αρόν με 11.23). Στην κούρσα των 100μ άνευ συναγωνισμού η Μαρίνα Βασαρμίδου ήταν 4η με 11.84.

    Στα 400μ η Χρύσα Γκουντενούδη κατετάγη 7η με 53.04 (πρώτη η Ρωσίδα Ολγα Κοτλιάροβα με 50.09), ενώ στα 3.000μ η Παγώνα Νίκα ήταν 8η με 9:40.57, όπως και η Νάντια Εφεντάκη στα 800μ με 2:05.61 (υπέφερε από υψηλό πυρετό την προηγούμενη ημέρα). Στο τελευταίο αγώνισμα της πρώτης ημέρας, τα 4χ100μ, η ομάδα μας κατετάγη 6η με 44.80.

    Η εθνική μας ομάδα, μετά την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας, βρίσκεται μέσα στον στόχο της που είναι η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, αφού κατέχει την 5η θέση με 44 βαθμούς, με πρώτη την Ρωσία με 69β, 2η την Γαλλία με 46β, τρίτη την Πολωνία επίσης με 46β, 4η τη Γερμανία με 45β, 6η την Ουκρανία με 44 (όσους και η ελληνική ομάδα), 7η την Ισπανία με 34β και 8η τη Βρετανία με 31β.

    [08] Διεθνή

    Άγνωστοι εξαπέλυσαν επίθεση Πυρά εναντίον Βρετανών βουλευτών στη Ράφα

    19/6/2004 5:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters- BBC

    Στόχος ενόπλων έγιναν τρεις Βρετανοί βουλευτές, που περιόδευαν σε γειτονιά της πόλης Ράφα, στη νότια Γάζα. Οι βουλευτές, Χου Ντέιβις, Κρίσπιν Μπλαντ και Μπαρόουν Νορθόβερ, επισκέφθηκαν τη Ράφα στο πλαίσιο διερευνητικής αποστολής του ΟΗΕ, ενώ από την επίθεση δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί. Αν και δεν έχει εξακριβωθεί ποιος εξαπέλυσε τα πυρά, η κ. Νορθόβερ, που μίλησε σε ισραηλινό ραδιόφωνο, είπε, πως οι πυροβολισμοί προήλθαν από ισραηλινό φυλάκιο. Επίσης, σύμφωνα με την βουλευτή, οι πυροβολισμοί συνεχίσθηκαν κι όταν η ομάδα των βουλευτών πλησίασε ένα όχημα των Ηνωμένων Εθνών, που τους συνόδευε και μία σφαίρα καρφώθηκε σε παρακείμενο κτίριο. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε, πως η υπόθεση ερευνάται.

    [09] Εσωτερικά

    Σέρρες και Κιλκίς "στο στόχαστρο" του καιρού Καταστροφικές πλημμύρες στη Μακεδονία

    19/6/2004 5:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠΕ- ΝΕΤ

    Εκτεταμένες υλικές ζημιές στο νομό Κιλκίς και στην πόλη των Σερρών προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν χθες το βράδυ στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Στις Σέρρες, νερά μαζί με λάσπες, ξύλα, πέτρες κι άλλα αντικείμενα κατέληξαν μέσα στην πόλη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν καταστήματα και σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα, που παγιδεύτηκαν σε ορμητικό χείμαρρο. Στο Κιλκίς, καλλιέργειες καταστράφηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ επτά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, μετά την υποχώρηση οδοστρώματος δίπλα σε γέφυρα που τα συνέδεε.

    "Εισβολή" υδάτων στις Σέρρες

    Στην πόλη των Σερρών, μεγάλοι όγκοι νερού, που "κατέβηκαν" από τις περιοχές Χρυσοπηγή και Ορεινή, κατέληξαν στην τεχνητή λίμνη Εξοχών, που βρίσκεται στην περιοχή του εθνικού κολυμβητηρίου της πόλης. Κατά πάσα πιθανότητα, υποχώρησε ανάχωμα, με αποτέλεσμα όλα τα νερά να καταλήξουν μέσα στην πόλη.

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε περίπου 30 περιπτώσεις για την άντληση νερών, ενώ οι κλήσεις που δέχθηκε ήταν πολύ περισσότερες, σε σημείο που στάλθηκαν επιπλέον αντλητικά συγκροτήματα από την Πυροσβεστική της Θεσσαλονίκης.

    Εκτός από τα σπίτια και τα καταστήματα που πλημμύρισαν, προβλήματα προέκυψαν σε δίκτυα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να "νεκρωθούν" για ώρες αρκετές τηλεφωνικές συσκευές. Καταστροφές έχουν υποστεί και οι καλλιέργειες, αλλά η εκτίμηση θα γίνει από αρμόδιους γεωπόνους του ΕΛΓΑ, όταν υποχωρήσουν τα νερά.

    Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε, ότι δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί, στην παρούσα φάση, το ύψος των ζημιών.

    Πλημμύρισαν καλλιέργειες στο Κιλκίς

    Στο νομό Κιλκίς, καταστράφηκαν δίκτυα υδροδότησης, γεωτρήσεις και αντλιοστάσια, ακόμη και μέσα στην πόλη του Κιλκίς, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μείνει χωρίς νερό.

    Καταστροφές, οι οποίες αποκαθίστανται σταδιακά, καταγράφηκαν στα δίκτυα του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, ενώ σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από τις καταστροφές στο επαρχιακό και αγροτικό οδικό δίκτυο του νομού. Οι καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες και αρδευτικά δίκτυα έφτασαν το 100%, ενώ μελίσσια στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού αφανίστηκαν.

    Με εντολή του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργου Τσιότρα, στις πληγείσες περιοχές μετέβη ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Κώστας Κοκολάκης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Κιλκίς.

    Ήδη έχει αρχίσει η καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 19 June 2004 - 16:50:31 UTC