Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανένδοτη η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας Με νέα εκτέλεση ομήρου απειλεί η
  • [02] "Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις" Ρυθμίσεις - ανάσα
  • [03] Σήμερα τη συζητούν με την παλαιστινιακή ηγεσία Πρόταση εκεχειρίας από
  • [04] Οι "Τάιμς" για το κόστος των Ολυμπιακών
  • [05] Ισόβιος αποκλεισμός στον Μαρκ Φρεντς
  • [06] Αστραπιαία συμφωνία
  • [07] Κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του τέως πλανητάρχη Κατηγορώ Κλίντον για

    [01] Ιράκ

    Ανένδοτη η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας Με νέα εκτέλεση ομήρου απειλεί η Αλ Κάιντα

    21/6/2004 7:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2004 10:43:52 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, BBC

    Μόλις δύο ημέρες μετά τη στυγνή εκτέλεση του Αμερικανού ομήρου, Πολ Τζόνσον, από παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία, ιρακινή οργάνωση που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση του Μπιν Λάντεν και τελεί υπό την ηγεσία του Αλ Ζαρκάουι, απειλεί να αποκεφαλίσει ένα Νοτιοκορεάτη όμηρο εάν η Σεούλ δεν αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τη χώρα. Το σκηνικό της βιντεοταινίας, που μεταδόθηκε την Κυριακή για μία ακόμη φορά από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, γνωστό. Ο όμηρος Κιμ Σονγκ Ιλ, που εργάζεται ως διερμηνέας σε εταιρεία της Βαγδάτης, εμφανίζεται καθισμένος μπροστά από τους απαγωγείς του οι οποίοι στέκονται πίσω του ένοπλοι και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Έκκληση για την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωση του ομήρου απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Μπαν Κι Μουν, προσθέτοντας ότι η Σεούλ είναι αποφασισμένη να στείλει και άλλα στρατεύματα για να βοηθήσει τον ιρακινό λαό.

    Κρατούν τουλάχιστον δέκα ακόμη ομήρους

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Gana General Trading, στην οποία εργάζεται ο Κιμ Σουν Ιλ, ένας υπάλληλος της εταιρείας που πήγε στη Φαλούτζα για να διαπραγματευτεί με τους απαγωγείς είδε ότι οι αντάρτες έχουν απαγάγει ακόμη τουλάχιστον δέκα ξένους ομήρους.

    Ο ένας από τους τρεις άντρες, που δήλωσαν ότι ανήκουν στην οργάνωση Ταουχίντ Ουάλ Τζιχάντ, εμφανίζεται στο βίντεο να ζητά από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από το Ιράκ λέγοντας: "Μη στέλνετε τους στρατιώτες σας στο Ιράκ, διαφορετικά θα στείλουμε το κεφάλι του Κορεάτη αυτού και θα ακολουθήσουν, εάν το θέλει ο Θεός, και άλλα κεφάλια των στρατιωτών σας".

    Ο Νοτιοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών, Τσόι Γιάνγκ Τζιν, δήλωσε πως ο Κιμ απήχθη στις 17 Ιουνίου, μία ημέρα πριν την ανακοίνωση από τη Νότιο Κορέα του σχεδίου για την αποστολή 3.000 στρατιωτών στο Ιράκ, και πως αρχικά ο πρόεδρος της εταιρείας στην οποία εργάζεται προσπάθησε να διαπραγματευθεί με τους απαγωγείς χωρίς να ειδοποιήσει την κυβέρνηση.

    Τον περασμένο μήνα, η ίδια οργάνωση αποκεφάλισε τον Αμερικανό Νικ Μπεργκ ενώ ευθύνεται και για μια σειρά επιθέσεων συμπεριλαμβανομένης και της δολοφονίας του επικεφαλής του ιρακινού κυβερνητικού συμβουλίου, Εζεντίν Σαλίμ. Η Νότια Κορέα έχει ήδη 660 άτομα στρατιωτικό και ιατρικό προσωπικό στην πόλη Νασιρίγια. Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιούσε τους πολίτες της ότι η απόφασή της να στείλει στρατεύματα στο Ιράκ ίσως να προκαλέσει κύμα επιθέσεων εναντίον Νοτιοκορεατών.

    Ωστόσο, η κοινή γνώμη της Νότιας Κορέας αντιτίθεται στην απόφαση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 57,5% των πολιτών δε συμφωνεί με την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στο Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στυγνή εκτέλεση Αμερικανού από την Αλ Κάιντα

    Νεκρός ο πρόεδρος του ιρακινού Συμβουλίου

    Εικόνες φρίκης και αποτροπιασμού

    [02] Οικονομία

    "Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις" Ρυθμίσεις - ανάσα

    21/6/2004 8:58:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2004 11:17:19 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κατατίθεται ίσως και σήμερα στη Βουλή, η ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που θα καλύπτει τις φορολογικές υποθέσεις της τριετίας 1999-2002, ακόμη και εκείνες που εκκρεμούν στα δικαστήρια. Στο μεταξύ, όπως προανήγγειλε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης για το 2005 θα περιλαμβάνει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Έβδομη Μέρα", τόνισε ότι θα τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι θα αφαιρεθεί η άδεια των καταστημάτων που αισχροκερδούν με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ρυθμίσεις και για πανωτόκια

    Επιπλέον, στο νομοσχέδιο προβλέπεται η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η ρύθμιση για τα πανωτόκια αλλά και η κατάργηση ορισμένων διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου που αντίκεινται στο κοινοτικό δίκαιο περί ανταγωνισμού.

    Στη ρύθμιση για τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις θα μπορούν να υπαχθούν το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών που είχαν ετήσιο τζίρο 9 εκ. ευρώ.

    Επίσης, θα μπορούν να υπαχθούν και επιχειρήσεις που έχουν παραπέσει σε παραβάσεις του κώδικα βιβλίων και στοιχείων. Στη περίπτωση αυτή όμως θα προβλέπεται προσαύξηση κατά 60% του τελικού ποσού που θα καλείται να πληρώσει ο ενδιαφερόμενος.

    Όσον αφορά στα ληξιπρόθεσμα χρέη θα παρέχονται κίνητρα όπως η διαγραφή ως και του 80% των τόκων και προσαυξήσεων, ενώ ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να αποπληρώσει τις οφειλές σε 60 δόσεις.

    Δημοσιονομικό "νοικοκύρεμα"

    Όπως ανέφερε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει για τη μείωση του δημοσίου χρέους - το οποίο αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των οικονομικών του κράτους από την Στατιστική Υπηρεσία και το υπουργείο Οικονομικών με έναν σφιχτό προϋπολογισμό, ρύθμιση (έστω και "γενναιόδωρη") των φορολογικών υποθέσεων της περιόδου 1999-2002 και "τολμηρό" πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων .

    Ο κ. Αλογοσκούφης, σκιαγραφώντας το πρόγραμμα τριετούς διάρκειας με το οποίο θα επιχειρηθεί το δημοσιονομικό "νοικοκύρεμα", προανήγγειλε μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων - αλλά όχι κατ' ανάγκην και των φυσικών προσώπων - επικαλούμενος και την επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση.

    Τέλος, αναφέρεται ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο υπουργός Οικονομικών στην χωροταξική πολιτική ως πολιτική ανάπτυξης, με επιμέρους χωροθετήσεις κρατικής γης, η οποία, κατόπιν προσδιορισμού όρων ήπιας ανάπτυξης και περιβαλλοντικής προστασίας, θα μπορεί να πωλείται για τουριστική ή βιομηχανική εκμετάλλευση.

    [03] Διεθνή

    Σήμερα τη συζητούν με την παλαιστινιακή ηγεσία Πρόταση εκεχειρίας από τους Μάρτυρες του Αλ Ακσα

    21/6/2004 9:39:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Η άρση του αποκλεισμού του αρχηγείου του Γιάσερ Αραφάτ στη Ραμάλα, η αναδίπλωση του Ισραήλ στα μέχρι το 1967 σύνορά του, η εκκένωση όλων των εβραϊκών οικισμών και η απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων περιλαμβάνονται στους όρους που θέτει η οργάνωση Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσα προκείμενου να σταματήσει τις επιθέσεις της εναντίον του Ισραήλ. Σύμφωνα με στέλεχος της οργάνωσης, το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί σήμερα με την παλαιστινιακή ηγεσία, απέναντι στην οποία οι ισλαμιστές μαχητές τηρούν επικριτική στάση. Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν", τόνισε πως ο Τζορτζ Μπους και ο Αριέλ Σαρόν δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν με τον Γιάσερ Αραφάτ για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

    Κορέι: Αποκλείεται η διάλυση των Ταξιαρχιών

    Η διατύπωση της πρότασης έρχεται αμέσως μετά τη δημοσίευση συνέντευξης του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού στην εφημερίδα "Αλ Σαρκ Αλ ’ουσατ" στην οποία αποκλείει το ενδεχόμενο διάλυσης των "Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσα" και προσθέτει ότι πρόθεσή του είναι να πείσει όλες τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις να σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ.

    Ο Αχμεντ Κορέι δηλώνει ότι αποτελούν τμήμα της Φατάχ και δεν πρόκειται να διαλυθούν μετά από ενδεχόμενη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά θα ενταχθούν στη δομή της Φατάχ.

    Αν και διακηρύσσουν την πίστη τους προς τον Παλαιστίνιο ηγέτη, τα μέλη των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσα τηρούν όλο και πιο επικριτική στάση απέναντι στη παλαιστινιακή ηγεσία.

    Επιβεβλημένη η συνεργασία με Αραφάτ

    Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σημείωσε ότι ο πρόεδρος Μπους και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι μπορούν να παρακάμψουν τον βετεράνο παλαιστίνιο ηγέτη.

    "Πρέπει να εργαστούν μαζί του για την επίτευξη συμφωνίας εκτός κι αν πιστεύουν ότι θα βρουν καλύτερο εταίρο στους κόλπους της Χαμάς", τόνισε ο Κλίντον.

    "Η εξουδετέρωση του Αραφάτ δεν μπορεί να συμβεί καθώς εξακολουθεί να ελέγχει τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων ασφαλείας" τόνισε ο Κλίντον προσθέτοντας ότι ο παλαιστίνιος πρόεδρος "είναι πολύ έξυπνος".

    [04] Αθήνα 2004

    Οι "Τάιμς" για το κόστος των Ολυμπιακών

    21/6/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «υπέρβαση» του αρχικά προβλεπόμενου κόστους οργάνωσης των Αγώνων (5,5 δις δολαρίων) κατά 1,7 δις, αλλά και στις διαβεβαιώσεις της προέδρου του Αθήνα 2004 Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, της «κυρίας Α», όπως την ονομάζουν πολλοί, σύμφωνα με τη νεοϋορκέζικη εφημερίδα. «Ο προϋπολογισμός της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ισορροπημένος και σε κάθε περίπτωση τα έργα δεν έγιναν για τις 17 ημέρες των Αγώνων, αλλά για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν», τόνισε η κ. Αγγελοπούλου. «Το μήνυμα των επερχόμενων υπερβάσεων του προϋπολογισμού και γενικότερα της δημοσιονομικής διακινδύνευσης θα μπορούσε να είναι ωστόσο αυτό που κομίζουν οι λαμπαδηδρόμοι στις πόλεις που ελπίζουν σε μια μελλοντική διοργάνωση των Αγώνων», υπογράμισσε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, με αφορμή τη μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νέα Υόρκη.

    Ταυτόχρονα, επεσήμανε τη «δυσκολία» που αντιμετωπίζει η χώρα μας στο να αποσπάσει εύσημα για τη διοργάνωση των Αγώνων, «καθώς πέραν των δημοσιονομικών υπερβάσεων και της αγωνίας για την έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων (όπως της στέγης του Ολυμπιακού Σταδίου ) έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο απρόβλεπτα γεγονότα (όπως τη διάθεση του κάθε «δύστροπου» αθλητικογράφου απέναντι στην καθημερινότητα των Αγώνων), αλλά και την απόφαση του Προέδρου της ΔΟΕ κ. Ρογκ να μην κάνει, αντίθετα με τον προκάτοχό του, καμία θετική αναφορά για την ποιότητα των μελλοντικών Αγώνων, αποφεύγοντας να τους συγκρίνει με προηγούμενους». Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε στην εφημερίδα ότι «πάντως, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, σε κάθε περίπτωση, θα κριθούν από τους θεατές τους στην Αθήνα, αλλά και απ όσους τους παρακολουθήσουν από τις τηλεοράσεις τους σε ολόκληρο τον κόσμο». Τέλος, ο αρθρογράφος ανέφερε ότι «οι Νεοϋορκέζοι μπορεί να χειροκροτούν για τη διέλευση της Φλόγας, αλλά είναι οι πολίτες της Ελλάδας εκείνοι που επωμίζονται το βάρος της ένδοξης παράδοσής τους», κατέληξε ο αρθρογράφος.

    [05] Ποδηλασία

    Ισόβιος αποκλεισμός στον Μαρκ Φρεντς

    21/6/2004 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής νέων σε αγώνες ποδηλασίας πίστας, τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας. Ο 19χρονος ποδηλάτης είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική διοργάνωση λόγω χρήσης αναβολικών, ενώ είχε πολλές κατηγορίες εις βάρος του για άλλες περιπτώσεις. Όπως προέκυψε μάλιστα δύο από τις κατηγορίες αυτές αφορούσαν και εμπορία και έτσι ο γενικός γραμματέας της αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής σε επιστολή που του απέστειλε τον ενημέρωσε πως αποκλείεται ισόβια από την συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [06] Αθλητισμός

    Αστραπιαία συμφωνία

    21/6/2004 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια σπουδαία συνεργασία θα συνεχιστεί για έναν ακόμη χρόνο καθώς ο Φραγκίσκος Αλβέρτης συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό για 15ο χρόνο. Όπως αναμενόταν οι διαπραγματεύσεις του νέου συμβολαίου του αρχηγού της ομάδας δεν διήρκεσαν πάρα πολύ, καθώς οι δύο πλευρές ήταν ουσιαστικά έτοιμες να συμφωνήσουν στα πάντα, κάτι το οποίο όντως συνέβη. Έτσι ο "Φράγκι" θα αποτελέσει σημαία της ομάδας και την επόμενη περίοδο και σήμερα το πρωί που επιστρέφει από τις διακοπές του, αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

    [07] Διεθνή

    Κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του τέως πλανητάρχη Κατηγορώ Κλίντον για Μπους

    21/6/2004 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος στο Ιράκ βοήθησε τους τρομοκράτες να διεισδύσουν στη χώρα εξέφρασε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ασκώντας κριτική στο νυν πρόεδρο Τζορτζ Μπους για την πολιτική που ακολούθησε. Με μια σειρά συνεντεύξεων που έδωσε σε αμερικανικά και ξένα ΜΜΕ, εξ αφορμής της έκδοσης της αυτοβιογραφίας του, ο Κλίντον τόνισε ότι ο ίδιος δε θα είχε ξεκινήσει τον πόλεμο στο Ιράκ πριν την ολοκλήρωση των επιθεωρήσεων του ΟΗΕ για τα όπλα μαζικής καταστροφής, ωστόσο, υπενθυμίζει ότι είχε υπερασπιστεί την πολιτική Μπους στο Ιράκ τονίζοντας: "Δεν πιστεύω ότι πήγαμε εκεί κάτω για το πετρέλαιο. Δεν πήγαμε για ιμπεριαλιστικούς ή οικονομικούς λόγους".

    "Έχω τύψεις που δεν κατάφερα να συλλάβω τον Μπιν Λάντεν"

    Ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ δηλώνει ότι κατά τη γνώμη του ο Μπους πείσθηκε να κάνει τον πόλεμο από τον αντιπρόεδρο Ντικ Τσέινι και τον υφυπουργό ’μυνας Πολ Γούλφοβιτς οι οποίοι του έλεγαν ότι οι Ιρακινοί θα ήταν καλύτερα χωρίς τον Σαντάμ Χουσεΐν , ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τη δυνατότητα να κλονίσουν τα αραβικά ολοκληρωτικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής και να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους να ωθήσουν τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους προς την ειρήνη.

    Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο "Η ζωή μου", η οποία κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από τη Δευτέρα, ο Μπιλ Κλίντον τονίζει ότι κατά τη διάρκειά της συνάντησής του με το Τζορτζ Μπους μετά την εκλογική νίκη του 2000, τον είχε προειδοποιήσει για την απειλή που αποτελούσε η Αλ Κάιντα και ο Μπιν Λάντεν καθώς και ότι πολύ σημαντικά θέματα ήταν η ανυπαρξία ειρήνης στη Μέση Ανατολή, το αδιέξοδο μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν και οι σχέσεις μεταξύ Ταλιμπάν, Αλ Κάιντα και Ιράκ.

    Κάνοντας την αυτοκριτική του ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι έχει τύψεις που κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν κατάφερε να συλλάβει τον Μπιν Λάντεν και να πείσει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να καταλήξουν σε μία ειρηνευτική συμφωνία .

    "Μόνη λύση η συνεργασία με τον Αραφάτ"

    Μάλιστα, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Μπιλ Κλίντον υποστήριξε ότι Τζορτζ Μπους και Αριέλ Σαρόν δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεργαστούν με το Γιασέρ Αραφάτ για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.

    "Πρέπει να συνεργαστούν για την επίτευξη συμφωνίας εκτός κι αν πιστεύουν ότι θα βρουν καλύτερο εταίρο στους κόλπους της Χαμάς" τόνισε ο Κλίντον εκτιμώντας ότι η προσπάθεια του Ισραήλ, την οποία στήριξε ο Μπους, για να παραμεριστεί ο Αραφάτ και να γίνει η διαπραγμάτευση με έναν νέο Παλαιστίνιο πρωθυπουργό ήταν ένα "μακρινό βήμα" που δεν μπορούσε να αποτελέσει άμεσα εναλλακτική λύση καθώς ο Αραφάτ, τον οποίο ο Κλίντον χαρακτήρισε πολύ έξυπνο , "εξακολουθεί να ελέγχει τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων ασφαλείας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 June 2004 - 8:55:42 UTC