Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκρός ο Νοτιοκορεάτης όμηρος Νέος αποκεφαλισμός στο Ιράκ
  • [02] Εκτός προετοιμασίας ο Σανίκης
  • [03] Επειδή έπεσε μέσα στην τουαλέτα Μηνύει ξενοδοχείο για λεκανο-φοβία
  • [04] Ήττα της Δανιηλίδου στο μονό του Γουίμπλεντον
  • [05] Τέλος ο Κατεργιαννάκης
  • [06] Δεν έκανε το χατήρι της ΕΟΦΠ η FILA
  • [07] Νέο κρούσμα ντόπιγκ στην πάλη
  • [08] Καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - Aποχώρησε το ΚΚΕ Ψηφίστηκε το ν/σ για την
  • [09] Από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή Εγκαίνια στο "Σωτηρία"

    [01] Ιράκ

    Νεκρός ο Νοτιοκορεάτης όμηρος Νέος αποκεφαλισμός στο Ιράκ

    22/6/2004 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠΕ- BBC- Reuters- Γαλλικό Πρακτορείο

    Πραγματικότητα έκανε την απειλή της η οργάνωση ανταρτών, που κρατούσε όμηρο τον Νοτιοκορεάτη, Κιμ Σον- Ιλ, και απειλούσε να τον καρατομήσει. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε, πως η οργάνωση, με την ονομασία Τζαμαάτ αλ Ταουχίντ- Τζιχάντ, αποκεφάλισε τον 33χρονο διερμηνέα. Λίγη ώρα αργότερα, την είδηση επιβεβαίωσε ο Σίν Μπόνγκ Κιλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, που δήλωσε, πως "ο κ. Κιμ, που είχε απαχθεί στις 17 Ιουνίου στη Φαλούτζα, σκοτώθηκε", ενώ η σορός του βρέθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες, σε δρόμο που οδηγεί στη Φαλούτζα. Την ώρα που ο Κιμ έπεφτε νεκρός, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, αξίωνε την απελευθέρωσή του, ενώ το γεγονός καταδίκασαν οι ΗΠΑ και η Γαλλία.

    "Να αποσύρετε τα στρατεύματα"

    "Αυτό το διέπραξαν τα χέρια σας. Ο στρατός σας δεν ήρθε εδώ για να βοηθήσει το Ιράκ, αλλά την καταραμένη Αμερική". Μήνυμα των απαγωγέων

    Στο βίντεο, που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, ο Κιμ, με δεμένα μάτια, φορά πορτοκαλί στολή και γύρω του βρίσκονται οι απαγωγείς του, βαριά οπλισμένοι.

    Οι απαγωγείς απαιτούσαν από τη Νότια Κορέα να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ ή να μη στείλει ενισχύσεις. Ωστόσο, παρά την εκτέλεση του Κιμ, το Εθνικό Συμβούλιο της Νότιας Κορέας θα προχωρήσει στα σχέδιά του για την αποστολή 3.000 στρατιωτών στο Ιράκ, ως ενίσχυση των 600 ανδρών, που βρίσκονται ήδη εκεί.

    Η Κυβέρνηση της Σεούλ βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, ενώ, λίγη ώρα πριν την εκτέλεση, είχε γίνει γνωστό, πως η οργάνωση επαναδιατύπωσε τα αιτήματά της, αποσύροντας τον όρο της μη αποστολής επιπλέον στρατευμάτων στο Ιράκ.

    Το βίντεο της απαγωγής του 33χρονου είχε μεταδωθεί την Κυριακή από το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο. Σε αυτό, ο Κιμ καθόταν ανάμεσα στους απαγωγείς και έλεγε "στρατιώτες της Νότιας Κορέας φύγετε από το Ιράκ. Δεν θέλω να πεθάνω".

    Διεθνής κατακραυγή

    Κι ενώ οι αντάρτες αποκεφάλιζαν τον Κιμ Σον Ιλ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, καταδίκαζε με δηλώσεις του "την τάση, που δημιουργείται να κρατούνται στο Ιράκ αλλοδαποί όμηροι" και αξίωνε την απελευθέρωσή του.

    Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε ρητά όλες τις ομηρίες στο Ιράκ, επειδή "και δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να γίνονται, αλλά και επειδή υπονομεύουν κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης και μελλοντικής ειρήνευσης στη χώρα".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, δήλωσε, πως οι συμμαχικές δυνάμεις δεν θα εκφοβιστούν από τις εκτελέσεις ομήρων. "Επιθυμούν, για να επιβάλλουν τις δικές τους θέσεις, να δειλιάσουμε μπροστά στα φρικτά τους εγκλήματα, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν δειλιάζουν... γιατί πιστεύουν απολύτως στην ελευθερία", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Σθεναρή καταδίκη εξέφρασε και η Γαλλία. "Αισθανόμαστε αποτροπιασμό γι' αυτήν την βάρβαρη πράξη. Η Γαλλία υποβάλει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους συγγενείς του θύματος", αναφέρει σε ανακοινωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Σεσίλ Μπόργκο. Επίσης, συλλυπητήριο μήνυμα απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Μπαρνιέ, στον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μπάν Κι Μούν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Με νέα εκτέλεση ομήρου απειλεί η Αλ Κάιντα

    [02] Χειροσφαίριση

    Εκτός προετοιμασίας ο Σανίκης

    22/6/2004 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετ' εμποδίων ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών στο Καρπενήσι, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ούλφ Σέφερτ απέκλεισε από τις προπονήσεις το διεθνή του Φίλιππου Βέροιας, Γρηγόρη Σανίκη. Ο διεθνής αριστερός ίντερ, που δεν αγωνίστηκε στο ιστορικό ματς με την Ελβετία, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό του και αποκλείστηκε από την ομάδα. Ο Σανίκης παρέλαβε ατομικό πρόγραμμα, το οποίο θα ακολουθήσει στη Βέροια και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί μετά το πρώτο 15ημερο του Ιουλίου. Παρόλα αυτά αμφίβολο είναι αν ο Σουηδός τεχνικός κ. Σέφερτ θα τον συμπεριλάβει στην ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, αφού ένα μήνα πριν το μεγάλο ραντεβού, θα έχει χάσει σημαντικό έδαφος της ελληνικής προετοιμασίας.

    [03] Διάφορα

    Επειδή έπεσε μέσα στην τουαλέτα Μηνύει ξενοδοχείο για λεκανο-φοβία

    22/6/2004 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Φοβία με τις τουαλέτες, απέκτησε μία 59χρονη Νοτιοαφρικανή που έπεσε στην τουαλέτα του ξενοδοχείου Sun International του Γιοχάνεσμπουργκ, τον Αύγουστο του 2003. Σε αγωγή που κατέθεσε κατά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ζητά αποζημίωση ύψους 14.000 δολαρίων για τα τραύματα, την ιατρική παρακολούθηση αλλά και τη ψυχική οδύνη που υπέστη μετά το πέσιμο. Όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι της, όλο το προηγούμενο διάστημα η 59χρονη, στερήθηκε απλές χαρές της ζωής, όπως τις βόλτες με τους φίλους της. Οι δικηγόροι της Αντονία Χαρτ, κατηγορούν τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου για αμέλεια, καθώς η τουαλέτα έσπασε επειδή δεν είχε την πρέπουσα συντήρηση. Νωρίτερα την Τρίτη, ανακοινώθηκε από το δικαστήριο του Γιοχάνεσμπουργκ ότι οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν σε συμβιβασμό.

    [04] Αντισφαίριση

    Ήττα της Δανιηλίδου στο μονό του Γουίμπλεντον

    22/6/2004 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τον αποκλεισμό έκπληξη από τον πρώτο κιόλας γύρο του μονού του τουρνουά Γουίμπλεντον γνώρισε στο Λονδίνο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις Λένα Δανιηλίδου (Νο 33 στον κόσμο και Νο 30 στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης). Η τενίστρια από τη Θεσσαλονίκη, αν και θεωρητικά φάνταζε ως το φαβορί για τη νίκη, βρέθηκε σε πολύ άσχημη μέρα και ηττήθηκε από την Ισπανίδα Μάγκι Σέρνα (Νο 53 στον κόσμο) με 4-6, 2-6. Παρά τον αποκλεισμό της, η κορυφαία Ελληνίδα τεννίστρια θα παραμείνει στην αγγλική πρωτεύουσα, καθώς υπολείπεται ακόμη η συμμετοχή της στο διπλό με συμπαίκτρια τη Σλοβένα Καταρίνα Σρέμποτνικ.

    [05] Αθλητισμός

    Τέλος ο Κατεργιαννάκης

    22/6/2004 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπορεί ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί, ωστόσο σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων έχει διασταυρωθεί η πληροφορία που θέλει την διοίκηση να έχει επικοινωνήσει με τον τερματοφύλακα και να του έχει ανακοινώσει πως δεν προτίθεται να του ανανεώσει το συμβόλαιο, έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας. Ο Κατεργιαννάκης ήταν ο άτυχος της υπόθεσης, με τους τερματοφύλακες των «ερυθρολεύκων» καθώς με την απόκτηση του Αντώνη Νικοπολίδη και την βέβαιη παραμονή του Κλεόπα Γιάννου, έπρεπε να αποχωρήσει είτε εκείνος, είτε ο Μπούτσεκ. Το συμβόλαιο του Μπούτσεκ λήγει τον επόμενο χρόνο, έτσι η λύση ήταν η αποχώρηση του Κατεγιαννάκη.

    «Κληρώνει» την Παρασκευή

    Στο μεταξύ μέχρι την Παρασκευή όπως συντείνουν όλες οι ενδείξεις θα υπάρξει εξέλιξη στο θέμα των ανανεώσεων ή όχι των υπολοίπων ποδοσφαιριστών. Οι Τάκης Γκώνιας και Παρασκευάς Άντζας αναμένεται να είναι οι δύο επόμενοι που θα συνοδεύσουν τους Καρεμπέ, Χούτο και Κατεργιαννάκη, που ήδη είναι παρελθόν, ενώ πολύ πιθανό το ίδιο να συμβεί και με τον Μάρτσιν Κούζμπα. Σίγουρα όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα και μετά τις πρώτες μεταγραφές του Ολυμπιακού, καθώς μέχρι αυτές μόνο εικασίες μπορούν να γίνονται. Σε αντίθεση πάντως με όλους αυτούς οι Ανατολάκης και Νινιάδης αναμένεται να συνεχίσουν και φέτος στην ομάδα.

    [06] Πάλη

    Δεν έκανε το χατήρι της ΕΟΦΠ η FILA

    22/6/2004 9:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αμετάπειστη εμφανίστηκε στο θέμα του διετούς αποκλεισμού του Έλληνα παλαιστή της ελευθέρας Αφταντίλ Ξανθόπουλου από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, η Διεθνής Ομοσπονδία Πάλης (FILA), η οποία δεν έδειξε να συγκινείται από την προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης. Η Διεθνής Ομοσπονδία της πάλης, με επιστολή της ενημέρωσε ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα από την ανάλυση του δείγματος της 1ης Ιουνίου 2004 και συνεπώς ο αθλητής δεν μπορεί να μπει στα ταπί, μέχρι το Φεβρουάριο του 2006, οπότε και λήγει η ποινή του. Η σημερινή εξέλιξη εξανέμισε ουσιαστικά κάθε ελπίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας για συμμετοχή του παλαιστή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Πλήρωσε ακριβά την χρήση ινδικής κάνναβης

    Θυμίζουμε ότι η FILA είχε τιμωρήσει τον Αφταντίλ Ξανθόπουλο με την παραπάνω ποινή λόγω της χρήσης ινδικής κάνναβης κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ελευθέρας, που φιλοξενήθηκε στα Γιαννιτσά στις 7 και 8 Φεβρουαρίου. Η πρωταρχική ποινή που είχε επιβληθεί στον Έλληνα παλαιστή ήταν δύο μήνες. Λίγο πριν όμως ο Ξανθόπουλος να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Διεθνής Ομοσπονδία τον τιμώρησε με δύο χρόνια αποκλεισμό.

    [07] Πάλη

    Νέο κρούσμα ντόπιγκ στην πάλη

    22/6/2004 9:51:00 μμ

    Σε σχετικό έλεγχο που διεξήχθη από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) κατά τη διάρκεια των αγώνων πρόκρισης για την Ολυμπιακή ομάδα ελευθέρας στο γυμναστήριο του Ατλαντα Καλλιθέας στις 19 Μαΐου, ανιχνεύθηκε θετικό δείγμα χρήσης της απαγορευμένης ουσίας «στανοζολόλη». Για τη συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμεί η εξέταση του β` δείγματος λόγω σοβαρού και τεκμηριωμένου προβλήματος του αθλητή, ο οποίος να σημειωθεί ότι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω των αγώνων πρόκρισης.

    [08] Εσωτερικά

    Καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ - Aποχώρησε το ΚΚΕ Ψηφίστηκε το ν/σ για την αντιτρομοκρατική πολιτική

    22/6/2004 10:01:00 μμ

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής του από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και την τροποποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου. Η συζήτηση στην ολομέλεια διεξήχθη σε υψηλούς τόνους , με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ να το καταψηφίζουν και το ΚΚΕ να αποχωρεί από τη συνεδρίαση. Την ίδια ώρα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν εκατοντάδες Αθηναίοι, ζητώντας την απόσυρση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και την κατάργηση του τρομο-νόμου.

    Αντιδράσεις

    Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσιος Παπαληγούρας, υπογράμμισε ότι το ν/σ εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις και αποσκοπεί στην περιφρούρηση της συλλογικής ασφάλειας της ελληνικής κοινωνίας και όλων των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

    Ο υπουργός αρνήθηκε ότι ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση ακόμη και υπόπτων , υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης, ο απεργός, ο διαδηλωτής, ή ο καταληψίας.

    Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο εισάγει ρυθμίσεις που ευθέως αντιβαίνουν στο σύνταγμα και ζήτησε η έκδοση υπόπτου να συνδεθεί με την άσκηση ποινικής δίωξης.

    Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλάκος είπε ότι το κόμμα του θα κάνει το παν για να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, απειλητικές και προσβλητικές των ανθρωπίνων ελευθεριών.

    [09] Εσωτερικά

    Από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή Εγκαίνια στο "Σωτηρία"

    22/6/2004 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τη νέα πτέρυγα της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου "Σωτηρία" εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Η νέα μονάδα αναμένεται να εξυπηρετήσει χιλιάδες ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα, παρέχοντας, εκτός από τον άρτιο εξοπλισμό, ιδιαίτερα άνετο και φιλικό περιβάλλον, που συμβάλλει καθοριστικά στην ψυχολογική στήριξη των ασθενών. Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος. Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Νατάσα, περιηγήθηκε στους χώρους της μονάδας, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους υψηλής αισθητικής θαλάμους και χαρακτήρισε "προτεραιότητα για την Κυβέρνηση" τον τομέα της Υγείας.

    "Προτεραιότητα η Υγεία"

    Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε, πως η Πολιτεία έχει "το κύριο βάρος της φροντίδας για την παροχή υπηρεσιών Υγείας υψηλού επιπέδου σε όλους τους πολίτες", χαρακτηρίζοντας εξίσου σημαντική και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε, πως η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτους και για την υλοποίηση μιας πολιτικής με κέντρο τον άνθρωπο, ώστε να δημιουργηθεί μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, με επίκεντρο το "εμείς".

    "Η οικοδόμηση της κοινωνίας που οραματιζόμαστε και αξίζουμε, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεσή όλων μας, της καθεμιάς και του καθενός ξεχωριστά, αλλά και όλων μας ως συνόλου και βέβαια στο μέτρο των δυνατοτήτων του", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

    Η νέα πτέρυγα είναι δωρεά της οικογένειας Αριστείδη Αλαφούζου, ενώ στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης οι υπουργοί Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης και Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 June 2004 - 20:50:53 UTC