Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον Ολυμπιακό ο Γιούρκοβιτς
  • [02] Είκοσι τρεις νεκροί και 58 τραυματίες στη Χίλα Νέα πολύνεκρη επίθεση

    [01] Αθλητισμός

    Στον Ολυμπιακό ο Γιούρκοβιτς

    26/6/2004 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την απόκτηση του Σλοβένου φόργουορντ Ίβιτσα Γιούρκοβιτς ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ολυμπιακός. Ο 31χρονος άσος (ύψους 2.06μ.), που πέρυσι αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις (15,8 πόντοι και 5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο), υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο. Σε δηλώσεις του στον επίσημο διαδικτυακό τόπο των Πειραιωτών, ο Γιούρκοβιτς, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Άγκυρα για διακοπές, δήλωσε ότι σημαντικό ρόλο για την μεταγραφή του έπαιξε η συνομιλία που είχε με τους Τόμιτς και Μίνιτς που τον έπεισαν για τα σχέδιά τους, το όνομα του Ολυμπιακού και η συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα.

    [02] Ιράκ

    Είκοσι τρεις νεκροί και 58 τραυματίες στη Χίλα Νέα πολύνεκρη επίθεση στο Ιράκ

    27/6/2004 10:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/6/2004 11:00:20 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση της εξουσίας στους Ιρακινούς μετράει μόλις τρεις ημέρες και, όπως προέβλεπαν οι αναλυτές, οι επιθέσεις των Ιρακινών ανταρτών εντείνονται. Νέο κύμα επιθέσεων εξαπέλυσε η ιρακινή αντίσταση το βράδυ του Σαββάτου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 23 άτομα και άλλα 58 να τραυματιστούν όταν δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στην πόλη Χίλα, 100 χλμ νότια της Βαγδάτης. Την ίδια ώρα, Ιρακινοί αντάρτες, πιθανότατα οπαδοί του Αλ Ζαρκάουι, απειλούν να αποκεφαλίσουν τρεις Τούρκους ομήρους αν δεν αποχωρήσουν από το Ιράκ οι τουρκικές εταιρείες που εργάζονται για λογαριασμό των αμερικανικών δυνάμεων. Στο θέμα των ομήρων αναφέρθηκε και ο Λευκός Οίκος που ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την τουρκική κυβέρνηση για την απελευθέρωσή τους. Το ιδιαίτερο οξυμένο κλίμα ανάγκασε τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Ιγιάντ Αλάουι, να δηλώσει ότι οι προγραμματισμένες για τον Ιανουάριο εκλογές στο Ιράκ ενδέχεται να καθυστερήσουν. Στο μεταξύ δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί την περιοχή γύρω από το αρχηγείο των συμμαχικών δυνάμεων στο κέντρο της Βαγδάτης χωρίς, ωστόσο, να έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε τις εκρήξεις κι αν υπάρχουν θύματα.

    Απειλούν με νέους αποκεφαλισμούς

    Η ομηρία των Τούρκων, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι εργαζόμενοι σε τουρκικές εταιρείες, έγινε γνωστή για μία ακόμη φορά από βίντεο που μετέδωσε το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Στη σύντομη βιντεοταινία, οι τρεις όμηροι στέκονται γονατιστοί μπροστά από τους απαγωγείς τους κρατώντας έγγραφα που φαίνεται ότι πρόκειται για τα διαβατήριά τους. Οι μασκοφόροι Ιρακινοί δίνουν διορία έως την Τρίτη για να αποχωρήσουν από το Ιράκ οι τουρκικές εταιρείες που εργάζονται για λογαριασμό των αμερικανών δυνάμεων τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποκεφαλίσουν τους τρεις ομήρους .

    "Φρικτή υπενθύμιση της βάρβαρης φύσης αυτών των τρομοκρατών" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου , Σον ΜακΚόρμακ, τις απειλές των απαγωγέων προσθέτοντας ότι "οι πράξεις αυτές δε θα κλονίσουν τη θέληση όλων των ελεύθερων ανθρώπων στον κόσμο".

    Σημειώνουμε ότι, μόλις πριν λίγες ημέρες, οπαδοί του Αλ Ζαρκάουι προχώρησαν στον αποκεφαλισμό ενός Νοτιοκορεάτη ομήρου όταν η Σεούλ απέρριψε το αίτημά τους να μην αποστείλει πρόσθετες ενισχύσεις 3.000 ανδρών στο Ιράκ.

    Μέχρι στιγμής, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει τρεις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και εξόντωση του Αλ Ζαρκάουι, τον οποίο έχουν επικηρύξει για 10 εκατομμύρια δολάρια, με πιο πρόσφατη την επιχείρηση της Παρασκευής στη Φαλούτζα από την οποία έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άτομα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε αναβρασμό το Ιράκ

    Αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα

    Νέος αποκεφαλισμός στο Ιράκ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 27 June 2004 - 8:50:20 UTC