Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-06-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φαβορί για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ο Μπαρόσο
  • [02] Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές Ο Σολάνα πρώτος υπουργός Εξωτερικών της
  • [03] Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας Αναβρασμός στη Γάζα
  • [04] Από άγνωστη οργάνωση Νέα εκτέλεση Αμερικανού στο Ιράκ
  • [05] Αποκατάσταση σχέσεων ΗΠΑ και Κουβέιτ με Ιράκ
  • [06] "Δεν έχουν αλλάξει οι θέσεις μας" Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για
  • [07] Πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο
  • [08] Αναστολή της στάσης εργασίας
  • [09] Πρώτη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό;
  • [10] Απονέμει και δίπλωμα Σχολείο για ...χάκερς
  • [11] Κυβέρνηση μειοψηφίας στον Καναδά

    [01] Ειδήσεις

    Φαβορί για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν ο Μπαρόσο

    28/6/2004 6:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/6/2004 7:26:56 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο, θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν, ο διορισμός του οποίου αναμένεται να επικυρωθεί την Τρίτη στις Βρυξέλλες στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. Την ικανοποίησή του για τη διαφαινόμενη επιλογή του Μανουέλ Μπαρόσο εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρός της Ρομάνο Πρόντι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό, ενώ "πολύ θετική εξέλιξη, εάν επιβεβαιωθεί" χαρακτήρισε την επιλογή Μπαρόσο ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Μπαρόσο, ο οποίος προτάθηκε από την ιρλανδική προεδρία για τη θέση αυτή, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την Τρίτη αν θα αποδεχτεί τελικά το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν. Το θέμα της επιλογής του κ. Μπαρόσο είχε διχάσει τους Ευρωπαίους ηγέτες καθώς το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αμφισβητεί τις ικανότητές του για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν. Πάντως, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και ΜΜΕ, ο διορισμός του κ. Μπαρόσο θεωρείται βέβαιος.

    Την Τρίτη η απόφαση του Μπαρόσο

    Παρά το γεγονός ότι ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ, στο διορισμό του έχουν ήδη συμφωνήσει Γαλλία και Γερμανία, ενώ η Ισπανία συμφώνησε μετά τη διαβεβαίωση ότι ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, Χαβιέ Σολάνα, θα διατηρήσει τη θέση του. Μάλιστα, την Τρίτη αναμένεται να ανακοινωθεί ότι ο κ. Σολάνα θα αναλάβει τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Ευρώπης.

    Ο κ. Μπαρόσο, μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, είπε ότι σχεδίαζε να επιστρέψει αργότερα τη Δευτέρα στην Πορτογαλία. "Θα έχω αύριο μία συνάντηση με τον πρόεδρο. Επίσης θα έχω μία έκτακτη σύνοδο με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και αύριο θα ανακοινώσω την απόφασή μου", ανέφερε ο Μπαρόσο, οι δηλώσεις του οποίου μεταδόθηκαν από την πορτογαλική ραδιοτηλεόραση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Σολάνα πρώτος υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ

    Δεν θέλουν τον Μπαρόσο οι Ευρωσοσιαλιστές

    Την Τρίτη ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν

    Αισιοδοξία Αχερν για το διάδοχο του Πρόντι

    Πρωτοβουλίες για νέο πρόεδρο της Κομισιόν

    [02] Ειδήσεις

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές Ο Σολάνα πρώτος υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ

    28/6/2004 6:57:00 μμ

    Τον Χαβιέ Σολάνα πρόκειται να υποδείξουν και επισήμως, ως τον πρώτο υπουργό Εξωτερικών της Ένωσης, οι ηγέτες των 25 κρατών-μελών. Σύμφωνα τις πληροφορίες, που έδωσε στη δημοσιότητα διπλωματική πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανωτέρω ανακοίνωση, πρόκειται να γίνει στα πλαίσια του αυριανού επαναδιορισμού του κ. Σολάνα, ως τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια της Ένωσης. Αυτό σημαίνει, ότι ο Ισπανός πρώην υπουργός Εξωτερικών και γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, θα γίνει αυτόματα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα είναι υπεύθυνος για τον μεγάλο προϋπολογισμό του τομέα των Εξωτερικών σχέσεων αλλά και για το προσωπικό του, μόλις επικυρωθεί το νέο σύνταγμα της ΕΕ.

    "Ιβηρική" συμφωνία

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που έδωσε στη δημοσιότητα τις πληροφορίες σχετικά με την εκλογή του κ. Σολάνα ως πρώτου υπουργού Εξωτερικών της Ένωσης, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μίας συμφωνίας-πακέτου βάσει της οποίας ο συντηρητικός Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο θα διοριστεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [03] Διεθνή

    Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας Αναβρασμός στη Γάζα

    29/6/2004 7:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Νέος κύκλος βίας στη Γάζα με σειρά συγκρούσεων μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων να συγκλονίζουν την περιοχή. Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Τρίτης ένας 25χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή σε εχθροπραξίες κατά την είσοδο ισραηλινών αρμάτων μάχης στη Λωρίδα της Γάζας. Την ανακοίνωση αυτή έκαναν παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας, οι οποίες υποστηρίζουν, ότι οι φάλαγγες με τα ισραηλινά άρματα δείχνουν να κατευθύνονται προς το Μπέιτ Χανούν, μία πόλη στη μεθόριο με το Ισραήλ, που συχνά χρησιμοποιείται από Παλαιστίνιους μαχητές για να εκτοξεύουν αυτοσχέδιους πυραύλους κατά του εβραϊκού κράτους. Ωστόσο, μέχρι τώρα ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει την είδηση.

    Αιματηρή νύχτα

    Νωρίτερα σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης, Χαμάς, τη Δευτέρα, που κόστισε τη ζωή σε δυο Ισραηλινούς, η αεροπορία της χώρας εξαπέλυσε δύο επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον παλαιστινιακών στόχων στην πόλη της Γάζας. Στο στόχαστρο των Ισραηλινών βρέθηκε αρχικά το τυπογραφείο της Χαμάς και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από την επίθεση τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο.

    Λίγο αργότερα μια δεύτερη αεροπορική επιδρομή προκάλεσε την καταστροφή ενός χυτηρίου μετάλλου στο γειτονικό προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ, προπύργιο ισλαμιστών μαχητών. Σ αυτήν την περίπτωση, όμως, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή τραυματίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέος κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή

    [04] Ιράκ

    Από άγνωστη οργάνωση Νέα εκτέλεση Αμερικανού στο Ιράκ

    29/6/2004 8:29:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Ένα ακόμη βίντεο με την εκτέλεση ενός Αμερικανού στρατιώτη ο οποίος συνελήφθη τον Απρίλιο στο Ιράκ μετέδωσε το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Στο βίντεο διακρίνεται ο στρατιώτης, Κιθ Μόπιν με γυρισμένη την πλάτη να πυροβολείται στο κεφάλι από τους δεσμώτες του και να πέφτει νεκρός. Την ευθύνη για τη δολοφονία εμφανίζεται να αναλαμβάνει μια άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση, η οποία επικαλείται ως αιτία της αποτροπιαστικής πράξης της την αμερικανική πολιτική στο Ιράκ και την πρόθεση της να εκδικηθεί για το θάνατο όσων έγιναν "μάρτυρες" στο Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και την Αλγερία. Από την πλευρά του, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε, ότι οι γονείς του 20χρονου Αμερικανού στρατιώτη, ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του εν λόγω βίντεο. Την ίδια ώρα υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο ίδιο δίκτυο ότι, δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την εκτέλεση, ενώ επισημαίνει, ότι ο άνδρας που εκτελείται μπροστά στην κάμερα είναι πράγματι ο νεαρός Μόπιν. Την βιντεοταινία προς το παρόν, αναλύει ο αμερικανικός στρατός.

    [05] Ιράκ

    Αποκατάσταση σχέσεων ΗΠΑ και Κουβέιτ με Ιράκ

    29/6/2004 9:21:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Λίγες ώρες μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας στην προσωρινή κυβέρνηση του Ιράκ, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επανέναρξη διπλωματικών σχέσεων με την αραβική χώρα. Η ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιήθηκε μετά την άφιξη στη Βαγδάτη, του νέου πρεσβευτή Τζον Νεγκροπόντε, επικεφαλής της πολυπληθέστερης αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στον κόσμο. Κύρια αποστολή του είναι η διασφάλιση της διεξαγωγής εκλογών στο Ιράκ για την ανάδειξη μιας αντιπροσωπευτικής συνέλευσης μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2005. Παράλληλα τις διπλωματικές του σχέσεις με το Ιράκ αποκατέστησε και το Κουβέιτ, το εμιράτο, όπου εισέβαλαν οι δυνάμεις του Σαντάμ Χουσείν το 1989. Μάλιστα, στο σχετικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το Κουβέιτ, τόνισε, ότι "θα αποστείλει πρεσβευτή" στη Βαγδάτη, ενώ υπογράμμισε την πρόθεσή του να συνεργασθεί με το Ιράκ "προς όφελος των δύο αδελφών χωρών και των δύο λαών και για την στερέωση των θεμελίων της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή του Κόλπου".

    [06] Εσωτερικά

    "Δεν έχουν αλλάξει οι θέσεις μας" Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ για θέματα άμυνας

    29/6/2004 9:49:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ προέκυψε τη Δευτέρα, με αφορμή δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, σχετικά με τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε πως τα λεγόμενα του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου παραποιήθηκαν. "Δεν έχουν αλλάξει οι θέσεις μας. Είναι γνωστές, είναι οι πάγιες ελληνικές θέσεις", πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. Προϊόν χονδροειδούς αλλοίωσης της θέσης του κ. Σπηλιωτόπουλου και γόνιμης φαντασίας της συντάκτριας του κειμένου χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Για παλινδρομήσεις, αντιφάσεις και αναπάντητα ερωτήματα, σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου. Την ανησυχία της για τη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών που, όπως είπε, επιχειρείται στην Κωνσταντινούπολη, εξέφρασε από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ την απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ζήτησε ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

    [07] Διεθνή

    Πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τους κρατούμενους του Γκουαντάναμο

    29/6/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αναγνώρισε στα αμερικανικά δικαστήρια το δικαίωμα να εξετάζουν τη νομιμότητα της κράτησης στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο αλλοδαπών που έχουν συλληφθεί στο εξωτερικό για εχθροπραξίες και τρομοκρατικές ενέργειες. Οι κρατούμενοι στις φυλακές στο Γκουαντάναμο είναι περίπου 600 και κατάγονται από 40 κράτη. Στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους έχουν συλληφθεί στο Αφγανιστάν το φθινόπωρο του 2001. Στον Τύπο δεν έχουν δοθεί στοιχεία των κρατούμενων, που είναι επί το πλείστον Άραβες, και πιο συγκεκριμένα Πακιστανοί και Αφγανοί. Ήδη, 134 από αυτούς έχουν ήδη παραδοθεί στις κυβερνήσεις τους. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, το νομικό καθεστώς του αιχμάλωτου πολέμου δεν έχει αναγνωριστεί στους κρατούμενους. Μάλιστα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, σε σχετική αναφορά τον Φεβρουάριο, δεν έθεσε κανένα απολύτως χρονικό περιορισμό στην κράτησή τους στο Γκουαντάναμο.

    [08] Εσωτερικά

    Αναστολή της στάσης εργασίας

    29/6/2004 10:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/6/2004 11:16:44 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αναστέλλουν για 10 ημέρες την τετράωρη στάση εργασίας, που είχαν εξαγγείλει για σήμερα, από τις 12:00 έως τις 16:00, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Την απόφαση έλαβαν μετά από επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και τη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομων παρεμβολών στις συχνότητες της υπηρεσίας. Παράλληλα, οι ελεγκτές, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικούν επιπλέον ολυμπιακό επίδομα, αναστολή της λειτουργίας της κρατικής αρχής που αναμένεται να λειτουργήσει στο Ελευθέριος Βενιζέλος καθώς και το διαχωρισμό τους από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι για σήμερα είχε ανακοινωθεί η ματαίωση τουλάχιστον 20 πτήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

    [09] Αθλητισμός

    Πρώτη μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό;

    29/6/2004 10:46:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Κροάτης αμυντικός μέσος, Ζρνταν Άντριτς, θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν, το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής της Χάιντουκ Σπλιτ, έχει συμφωνήσει ήδη με τους πρωταθλητές και αναμένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Αντριτς, ήταν στόχος του Παναθηναϊκού, και πέρσι, όμως τότε δεν επήλθε συμφωνία. είχε βρεθεί στο στόχαστρο των "πράσινων" και την προηγούμενη σεζόν, αλλά τότε δεν είχε γίνει εφικτή η απόκτησή του. Αυτή τη φορά, όμως, μετά από τις έντονες διαπραγματεύσεις με τον μάνατζερ του παίκτη, Νταβόρ Σούκερ, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και όπως όλα δείχνουν ο Κροάτης θα ντυθεί στα "πράσινα". Ο Αντριτς, που είναι ελεύθερος, τα τρία προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Χάιντουκ Σπλιτ. Αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, είναι 24 χρονών και έχει ύψος 1.84.

    Ενδιφέρον για Ζουρίτα

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα calciomercato ο Παναθηναϊκός, διαπραγματεύεται την απόκτηση του Αργεντίνου μέσου της Ιντεπεντιέντε, Κριστιάν Ροντρίγκο Ζουρίτα.

    Ο σύλλογος της Αργεντινής, φαίνεται διατεθειμένος να παραχωρήσει τον παίκτη, και έχει δώσε το ΟΚ στους "πράσινους" να διαπραγματευτούν με τον παίκτη.

    Γιορτή για την τριπλή επιτυχία

    Μέσα σε όλα αυτά, πραγματοποιήθηκε εχτές στο παραλιακό club-restaurant "Ακρωτήρι" η γιορτή της οικογένειας του Παναθηναϊκού (ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΠ και ερασιτέχνης), για να γιορταστεί η μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης και των τριών πρωταθλημάτων σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

    Τα μεταγραφικά και η πορεία της Εθνικής, ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιάννης Βαρδινογιάννης, έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική, και μετά μίλησε για τις μεταγραφές.

    Τόνισε, πως όπως και πέρσι, μεταγραφές θα γίνουν, αλλά θα είναι μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού, καθώς αυτή η συνταγή, κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.

    Όσον αφορά το γηπεδικό, τόνισε πως πρέπει να βρεθεί λύση, και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει επιτέλους το σπίτι του. Δηλώσεις για το γήπεδο έκανε και ο Προκόπης Παυλόπουλος, που παρεβρέθη στην εκδήλωση. "Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και αξίζει να έχει το δικό του γήπεδο. Η πολιτεία θα μιλήσει με έργα και όχι με λόγια".

    [10] Τεχνολογία

    Απονέμει και δίπλωμα Σχολείο για ...χάκερς

    29/6/2004 11:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters

    Μπορεί το χτύπημα ενός χάκερ να στοιχίζει πολλά σε μία εταιρία και η τοποθέτηση φίλτρων προστασίας να κοστίζει ακόμη περισσότερα, όμως το "Σχολείο Χάκερς" στο Λος Άντζελες δεν φαίνεται να πτοείται. Δεκαπέντε μαθητές, με "δάσκαλο" τον Ralph Echemendia, μαθαίνουν σε ειδικά σεμινάρια πώς μπορεί κανείς να σπάσει έναν κώδικα ασφαλείας και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία! Οι μαθητές (στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί και στρατιωτικοί) πλήρωσαν περίπου 40.000 δολάρια για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα αυτά, να πάρουν μέρος στις εξετάσεις και να αποκτήσουν δίπλωμα "Ηθικού Χάκερ".

    Άδεια παραβίασης

    Τα σεμινάρια του "Σχολείου Χάκερς" προετοιμάζουν τους μαθητές για τις εξετάσεις, που οργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (EC-Council). Όποιος καταφέρει να περάσει, αποκτά το πολυπόθητο δίπλωμα, που τον ανακηρύσσει Πιστοποιημένο Ηθικό Χάκερ.

    Τα μαθήματα πάντως δεν είναι και τόσο εύκολα. Οι εκπαιδευτές "τρέχουν" από το ένα θέμα στο άλλο, ενώ οι θεματικοί τομείς περιλαμβάνουν ενότητες, όπως το συμμετρικό σύστημα κρυπτογράφησης, η επικοινωνία με κώδικες και οι υπηρεσίες TCP.

    Τα δύσκολα για τους επίδοξους χάκερς αρχίζουν από την πρώτη κιόλας μέρα των μαθημάτων. Αντί για τον καθιερωμένο αγιασμό, οι μαθητές κάνουν εκτενείς αναζητήσεις σε βάσεις δεδομένων και μηχανές αναζήτησης, προκειμένου να εντοπίσουν πληροφορίες για κάποιες εταιρίες, τα στελέχη και τα συστήματά τους.

    "Το σεμινάριό μας δεν απευθύνεται στον οποιονδήποτε", λέει ο επικεφαλής του Σχολείου, Μπεν Σούκινγκ, που θέτει ως προαπαιτούμενο για κάθε μαθητή την επιστημονική γνώση στα διδασκόμενα αντικείμενα. "Αν κάποιος δεν έχει τη γνώση, δεν τα βγάζει πέρα", επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Σούκινγκ.

    Στόχος η αντιμετώπιση των χάκερς

    Και για να μην αρχίσετε να ανησυχείτε, ότι η παραβίαση συστημάτων θα γίνει επάγγελμα, σημειώνουμε πως τα μαθήματα γίνονται σε σχολή ηλεκτρονικών υπολογιστών και σκοπός των εκπαιδευτών είναι η αποτροπή των χάκερς.

    Η σχολή, που ονομάζεται Intense School, ξεκίνησε το 1997, διδάσκοντας τη χρήση των λειτουργικών συστημάτων Microsoft και Cisco. Mετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης το 2001, τα μαθήματα στράφηκαν περισσότερο σε θέματα ασφάλειας των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    "Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε πως σκέφτονται οι χάκερς" δηλώνει ο διευθυντής της σχολής, Ντέιβ Κάουφμαν, υποστηρίζοντας, πως με τα μαθήματα αυτά η αποτροπή των χάκερς είναι εφικτή.

    Σχετικά Links:

    Intense School

    EC- Council

    [11] Διεθνή

    Κυβέρνηση μειοψηφίας στον Καναδά

    29/6/2004 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις, τελικά ο πρωθυπουργός Πολ Μάρτιν κατάφερε να ξανακερδίσει τη λαϊκή εντολή για να σχηματίσει κυβέρνηση, μία κυβέρνηση, όμως, μειοψηφίας. Οι Φιλελεύθεροι εμφανίζονται μέχρι στιγμής να κερδίζουν 135 έδρες, πολύ περισσότερες από το αντίπαλο συντηρητικό κόμμα, το οποίο φαίνεται να καταλαμβάνει μόνο 95 έδρες υπό την ηγεσία του Στίβεν Χάρπερ. Σημειώνεται ότι οι τρεις Ελληνοκαναδοί βουλευτές, Τζον Κάνις και Τζιμ Καρύγιαννης στο Οντάριο και Ελένη Μπακοπάνου στο Κεμπέκ, επανεκλέχτηκαν. Οι Νέοι Δημοκράτες σχεδόν διπλασίασαν τις έδρες τους ανεβάζοντάς τις σε 23, ενώ το αυτονομιστικό Μπλοκ Κεμπεκουά στο Κεμπέκ έδρεψε 54 από τις 75 έδρες.

    Απαραίτητη η συνεργασία

    Το Φιλελεύθερο κόμμα σημείωσε μια γλυκόπικρη νίκη, διότι οι κυβερνήσεις μειοψηφίας συνήθως δεν κρατούν πολύ επειδή αποτυγχάνουν να περάσουν τη νομοθεσία τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι Φιλελεύθεροι του Πόλ Μάρτιν θα πρέπει να ετοιμάζονται πάλι για εκλογές εάν δεν συνεργαστούν με κάποιο από τα άλλα κόμματα.

    Ο αρχηγός των Νέων Δημοκρατών, Λέιτον, δήλωσε ότι είναι φανερό πως οι Καναδοί επιθυμούν να πάρει το κόμμα του ηγετικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση: "Οι κυβερνήσεις μειοψηφίας έχουν δώσει καλή διακυβέρνηση στους Καναδούς" είπε ο Λέιτον ελπίζοντας πως θα τον καλέσει ο Μάρτιν στο σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

    Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Πράσινο Κόμμα δεν κέρδισε καμία έδρα σε αυτές τις εκλογές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 June 2004 - 8:53:07 UTC