Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ’ρχισαν οι προσφυγές στην ΑΕΚ
  • [02] Την Πέμπτη Στάση εργασίας οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών
  • [03] Για την "απαλαγή" από τα πυρηνικά Επίσκεψη Μπαραντέι στο Ισραήλ
  • [04] Επένδυση στο μέλλον η Μάντσεστερ
  • [05] Γη και ύδωρ για τον Ρούνι
  • [06] Διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες στην οροφή που έπεσε Έκθεση-καταπέλτης για το
  • [07] Κλάψτε ελεύθερα Χωρισμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε!
  • [08] Θα συνεχιστεί ο "πόλεμος" Απειλεί η Τσετσενία

    [01] Αθλητισμός

    ’ρχισαν οι προσφυγές στην ΑΕΚ

    6/7/2004 9:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/7/2004 9:26:10 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δραματική ήταν η επόμενη ημέρα των πανηγυρισμών, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην ΑΕΚ. Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόρριψη της αίτησης για την υπαγωγή της στο άρθρο 44, αλλά και την διοικητική αβεβαιότητα που υπάρχει, οι παίκτες και ειδικά οι διεθνείς άρχισαν να καταθέτουν ο ένας μετά τον άλλο, προσφυγές. Τον χορό άνοιξε ο Κώστας Κατσουράνης και ακολούθησαν οι Μιχάλης Καψής και Ίλια Ίβιτς. Ειδικά οι δυο διεθνείς, μετά τις εμφανίσεις τους στα γήπεδα της Πορτογαλίας που ήταν από τους καλύτερους της Εθνικής, έχουν ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων συλλόγων, που ερίζουν για την απόκτησή τους. Ειδικά για τον Μιχάλη Καψή, μεγάλο ενδιαφέρον για την απόκτησή του δείχνει και ο Ολυμπιακός, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, θεωρεί τον κεντρικό αμυντικό, ως τον ιδανικό για την θέση του στόπερ, στην νέα ομάδα που θέλει να κτίσει. Όσο για τον Κατσουράνη, λέγεται ότι η Σαμπντόρια, έχει τον διεθνή μεσοαμυντικό, στην κορυφή της μεταγραφικής της λίστας.

    Στις 20 Ιουλίου η εκδίκαση

    Μια ημέρα λοιπόν μετά την επιστροφή της Εθνικής από την Πορτογαλία ο Κώστας Κατσουράνης, προσέφυγε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ, ζητώντας να λυθεί το συμβόλαιό του, ζητώντας παράλληλα να του κατοχυρωθεί το ποσό των 323.194 ευρώ. Μετά τον Κώστα Κατσουράνη, την... σκυτάλη πήραν οι Μιχάλης Καψής και Ιλια Ιβιτς, που ζητούν επίσης να λυθεί το συμβόλαιό τους, ενώ διεκδικούν ο μεν πρώτος το των 430.240 ευρώ, ενώ ο δεύτερος το ποσό των 788.507 ευρώ.

    Κι οι τρεις υποθέσεις θα εκδικασθούν στις 20 Ιουλίου.

    Η Αλμπαθέτε θέλει Ζαγοράκη

    Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων έχει προσελκύσει και ο Θόδωρος Ζαγοράκης, που παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ηλικία 32 ετών, φαίνεται ότι του ανοίγει ξανά νέος δρόμος για καριέρα στο εξωτερικό.

    Η διοίκηση της ισπανικής Αλπμαθέτε επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για τον αρχηγό της εθνικής Ελλάδας και ο διευθυντής του συλλόγου, Αντόνιο Λόπεθ, δήλωσε ότι η ομάδα του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον παίκτη της ΑΕΚ.

    "Θέλουμε να τον αποκτήσουμε, αλλά ο ποδοσφαιριστής θέλει 750.000 ευρώ το χρόνο. Γι' αυτό θα πρέπει να μιλήσουμε ξανά", δήλωσε στον ισπανικό Τύπο ο Λόπεθ για τον Θόδωρο Ζαγοράκη, που έχει αγωνιστεί και παλαιότερα στο εξωτερικό με τη φανέλα της αγγλικής Λέστερ.

    H Αλμπαθέτε τερμάτισε πέρυσι στην 14η θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν (σε σύνολο 20 ομάδων) και εξασφάλισε με σχετική ευκολία την παραμονή στα σαλόνια του ισπανικού ποδοσφαίρου.

    Για τον αρχηγό της εθνικής ομάδας, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και οι Παρί Σεν Ζερμέν, Μίντλεσμπρο, Σαμπντόρια, Σιένα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραπάνω σύλλογοι προσφέρουν στον 33χρονο παίκτη συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ύψους 400.000 ευρώ.

    Κούγιας εναντίον Ντέμη

    Στα διοικητικά τώρα, επίθεση κατά του Ντέμη Νικολαΐδη εξαπέλυσε σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Κούγιας, σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στα γραφεία της εταιρείας.

    Ο κ. Κούγιας ο οποίος αναμένεται να έχει άμεσα συνάντηση με τον διεθνή επιθετικό, χαρακτήρισε υποκριτική και ανήθικη τη στάση του, ενώ τον κατηγόρησε ότι θέλει να υποβιβάσει την ΑΕΚ στη Δ' Εθνική για να την πάρει χωρίς μία δραχμή,

    Συνεχίζοντας τον κατηγόρησε επίσης ότι μετά την απόρριψη του αιτήματος για το άρθρο 44, ο Νικολαΐδης πρότρεπε τους παίκτες να κάνουν προσφυγές, γιατί η ΑΕΚ θα πτωχεύσει, ενώ υποστήριξε ότι απέκρυψε ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε με τον Πέτρο Στάθη για τις μετοχές του, τις οποίες θα αγόραζε ο ίδιος και όχι η ομάδα ου, έναντι 1.000.000 ευρώ με την προϋπόθεση η ΑΕΚ να μην υποβιβαζόταν στη Δ' Εθνική και να γινόταν επιτυχώς η υπαγωγή της στο άρθρο 44.

    Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι έχει βρει επενδυτή, ο οποίος του είπε να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο αποκαλύπτοντας ότι απόψε θα υπάρξει συνάντηση μαζί του, για να συζητήσουν την περίπτωση να μπει στην ΑΕΚ.

    Αναφερόμενος στα χρέη της ομάδας, υποστήριξε ότι αυτά φτάνουν στα 80 εκ. ευρώ, αλλά μετά τη ρύθμιση που προωθεί η Πολιτεία θα μειωθούν στα 17 εκ. ευρώ, ενώ υποστήριξε ότι 5 εκ. ευρώ είναι οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές και τα οποία μπορούν να καλύψουν.

    Μάλιστα υπογράμμισε ότι μετά από επαφές του με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, τα χρέη θα αποπληρωθούν με δόσεις τα επόμενα 15 χρόνια.

    Ο κ. Κούγιας τόνισε επίσης ότι έχει ξεκινήσει επαφές με τους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει προσφυγές, προκειμένου να τους μεταπείσει, αποκαλύπτοντας ότι είχε την ατυχία να ακούσει από το μάνατζερ του Ζαγοράκη ότι ο ποδοσφαιριστής έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο με την Μπολόνια, που θα του αποφέρει 1.4 εκ.ευρώ το χρόνο.

    Τόνισε ότι σε επικοινωνία του με τον Καψή ο διεθνής αμυντικός τον διαβεβαίωσε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Ολυμπιακό και θα πρέπει ο Μπάγιεβιτς, να βγει να το διαψεύσει, ενώ του είπε ότι θέλει να μείνει στην ΑΕΚ αν υπάρξει μια αξιόπιστη λύση και μάλιστα δεν θα διεκδικήσει αύξηση.

    Υποστήριξε ότι ο Κασάπης θέλει να μείνει στην ΑΕΚ αν αλλάξουν τα πράγματα, και ότι οι Τσιάρτας, Ναλιτζής, Κασάπης απέσυραν τις προσφυγές τους. Σύμφωνα με τον ίδιο η περίπτωση του Λάκη (είχε το πρωί συνάντηση με το μάνατζέρ του) είναι πιο περίπλοκη γιατί ήδη έχει κάνει μια προσφυγή και με μια δεύτερη μένει αυτοδίκαια ελεύθερος.

    Τέλος, υποστήριξε ότι το δικηγορικό γραφείο, στο οποίο το ανέθεσε ο Νικολαΐδης να καταρτίσει και να υποστηρίξει το αίτημα της ΠΑΕ για την υπαγωγή της στο άρθρο 44, το χειρίστηκε τόσο ερασιτεχνικά και τόσο κωμικά, που όταν συνάντησε τον εφέτη κ. Ρήγα, που είχε αναλάβει την υπόθεση, του είπε ότι είναι κρίμα να στέλνονται στο Εφετείο τόσο κακογραμμένες αιτήσεις και χωρίς να έχουν καμιά νομική υποστήριξη.

    ’μεση ήταν η απάντηση της πλευράς Νικολαΐδη η οποία έκανε λόγο για προεδρικό παραλήρημα του κ. Κούγια:"Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το προεδρικό παραλήρημα του γνωστού θαμώνα παραθύρων σε ποικίλες εκπομπές. Κάθε απάντησή μας θα απευθύνεται στον κόσμο της ΑΕΚ και την ΠΑΕ. Τα διοικητικά συμβούλια διορίζονται από τους μετόχους και το ίδιο εύκολα ανακαλούνται από αυτούς", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Αύριο ο διεθνής επιθετικός αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του, απαντώντας και στα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

    Απάντηση στον κ. Κούγια, για τους ισχυρισμούς του ότι ο Ζαγοράκης έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Μπολόνια, έδωσε και ο Κίμων Κοκορόγιαννης μάνατζερ του διεθνή παίκτη, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

    [02] Εσωτερικά

    Την Πέμπτη Στάση εργασίας οι εργαζόμενοι των αστικών συγκοινωνιών

    6/7/2004 7:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με δυσκολία θα μετακινηθεί το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, την Πέμπτη, στις 8 Ιουλίου, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας. Συγκεκριμένα, από τις 11 το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα, θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που αποτελούν το σύστημα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αποφάσισαν τη στάση εργασίας, ζητώντας να τους χορηγηθεί το λεγόμενο Ολυμπιακό επίδομα, το οποίο θα πάρουν άλλοι κλάδοι εργαζομένων.

    [03] Διεθνή

    Για την "απαλαγή" από τα πυρηνικά Επίσκεψη Μπαραντέι στο Ισραήλ

    6/7/2004 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τριήμερο κύκλο επαφών με στόχο την απαλλαγή της Μέσης Ανατολής από πυρηνικά όπλα ξεκινά από το απόγευμα της Τρίτης στο Ισραήλ επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι με κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας, μεταξύ των οποίων ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν και ο υπουργός Εξωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι, ο Μπαραντέι θα προσπαθήσει να προωθήσει την ιδέα μιας ελεύθερης από πυρηνικά όπλα ζώνης στη Μέση Ανατολή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι επιθυμία του Ιρανού αξιωματούχου είναι το Ισραήλ να εγκαταλείψει "τη στρατηγική των διφορούμενων" σχετικά με το πυρηνικό τους πρόγραμμα.

    Οξύνει τα πνεύματα ο Σαρόν

    ’ξιο απορίας, όμως, είναι κατά πόσο η τελευταία του αυτή επιδίωξη μπορεί να πραγματοποιηθεί καθώς λίγο νωρίτερα ο Αριέλ Σαρόν δήλωνε, ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να διατηρεί πολιτική μυστικότητας σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σχετικά με την επίσκεψη Μπαραντέι "Δεν ξέρω τί έρχεται να δει εδώ. Το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να διαθέτει όλες τις συνιστώσες της απαραίτητης δύναμης για την άμυνά του".

    Να σημειώσουμε, ότι το Ισραήλ, του οποίου το πυρηνικό οπλοστάσιο εκτιμάται, ότι έχει 200 πυρηνικές κεφαλές, σύμφωνα με τους ξένους εμπειρογνώμονες, τηρεί μια πολιτική μυστικότητας όσον αφορά τα πυρηνικά, αρνούμενο ταυτόχρονα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει

    [04] Αθλητισμός

    Επένδυση στο μέλλον η Μάντσεστερ

    6/7/2004 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Έναν 16χρονο μέσο, που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Γκιουζέπε Ρόσι που έπαιζε στους ερασιτέχνες της Πάρμα και δεν είχε συμβόλαιο, υπέγραψε κανονικό με την Μάντσεστερ και έτσι θα της κοστίσει και λιγότερα χρήματα. Η κίνηση αποτελεί επένδυση στο μέλλον του 16χρονου ο οποίος θεωρείται μεγάλο ταλέντο και είναι η δεύτερη φετινή της αγγλικής ομάδας, μετά την προ εβδομάδων απόκτηση του 17χρονου κεντρικού αμυντικού, Πικέ με πενταετή συμφωνία.

    [05] Αθλητισμός

    Γη και ύδωρ για τον Ρούνι

    6/7/2004 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το μέλλον του Γουέιν Ρούνι στην Έβερτον έρχεται και πάλι στο προσκήνιο με την επίσημη πρόταση ανανέωσης που κατέθεσε η ομάδα στον νεαρό επιθετικό. Σύμφωνα με διευθυντή της Έβερτον, Τρέβορ Μπίρτς, η πρόταση, που είναι για πενταετές συμβόλαιο, αντανακλά την ανερχόμενη αξία του ποδοσφαιριστή στο διεθνές στερέωμα και "Πιστεύουμε πως αυτή είναι η κατάλληλη πρόταση για τον Γουέιν", ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια και επεσήμανε, "Είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην ιστορία του συλλόγου".

    Καμία βιασύνη για υπογραφή

    Ο Ρούνι έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο με την Έβερτον και όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει τα δικαιώματα του παίκτη, δεν υπάρχει καμία βιασύνη για να υπογράψει κάπου. "Λάβαμε ένα φαξ από την Έβερτον που μας δίνει μια εικόνα για την μακρόχρονη συμφωνία του Γουέιν Ρούνι. Θα δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή και θα έρθουμε σε επαφή με τον Τρέβορ Μπιρτς, ώστε να ορίσουμε μια συνάντηση πολύ σύντομα. Όπως λένε οι φήμες πάντως ήδη για τον Ρούνι ενδιαφέρονται τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που για την Έβερτον ενδεχομένως να είναι σημαντικό, δεδομένου πως η πώληση του παίκτη θα φέρει αμέσως τέλος στα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου.

    [06] Διεθνή

    Διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες στην οροφή που έπεσε Έκθεση-καταπέλτης για το Σαρλ ντε Γκωλ

    6/7/2004 9:59:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ανεπάρκειες στο σκυρόδεμα που χρησιμοποιήθηκε για την οροφή του φουτουριστικής τεχνοτροπίας τερματικού του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού, είναι η κύρια αιτία της κατάρρευσης τμήματός της που σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις στις 23 Μαΐου, αναφέρει επίσημη έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη στο Παρίσι. Επικαλούμενο την έκθεση, που αποφεύγει τελείως να αποδώσει ευθύνες, το γαλλικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι ακόμη δεν είναι πλήρως σαφές γιατί σημειώθηκε η κατάρρευση στον τερματικό 2Ε του αερολιμένα, μόλις δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μετά την κατασκευή του.

    "Η γνώμη της επιτροπής είναι ότι η βασική αιτία της ξαφνικής κατάρρευσης έχει σχέση με τη διάτρηση της τσιμεντένιας στέγης από τους μεταλλικούς κυλινδρικούς δακτυλίους που την στήριζαν", ανακοίνωσε το Yπουργείο αναφορικά με τις πρώτες διαπιστώσεις διερευνητικής επιτροπής.

    "Το Yπουργείο θεωρεί πιθανόν η διάτρηση αυτή να προετοιμάστηκε και να διευκολύνθηκε από πρωτύτερη και σταδιακή εξασθένιση του σκυροδέρματος". Αυτή η διάτρηση, τα αίτια της οποίας δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, οδήγησε στην κατάρρευση του θόλου, σύμφωνα με το Yπουργείο.

    Δικαστική έρευνα για την κατάρρευση που διενεργείται χωριστά, θα καθορίσει ποιος φέρει την ευθύνη.

    [07] Διάφορα

    Κλάψτε ελεύθερα Χωρισμένοι όλου του κόσμου ενωθείτε!

    6/7/2004 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Συνήθως, ως συνοδευτικό του ποτού στο μπαρ, ο μπάρμαν προσφέρει πατατάκια ή φιστίκια. Σε ένα μπαρ στην Κίνα, όμως, οι σερβιτόροι μαζί με το ποτό προσφέρουν κρεμμύδια, πιπεριές και χαρτομάντιλα. Όχι, η αιτία δεν είναι οι εξεζητημένες γαστριμαργικές επιλογές των πελατών, αλλά η ίδια η ζωή. Κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους θαμώνες; Είναι πρόσφατα χωρισμένοι, που θέλουν λίγο να ξεσπάσουν. Με κάτι λιγότερο από πέντε ευρώ την ώρα, ο πελάτης, μπορεί να πιει το ποτό του, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να χύνουν ποταμούς δακρύων για το άσπλαχνο τους (πρώην) ταίρι.

    Προσφέρει και βοηθήματα!

    Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού τα έχουν σχεδιάσει όλα. Μαζί με το ποτό, προσφέρουν άφθονα χαρτομάντιλα και καραμελίτσες, για να γλυκάνουν τον πόνο. Στην περίπτωση, που κάποιος πελάτης θέλει να κλάψει αλλά δεν μπορεί, προσφέρουν καυτερές πιπεριές και κρεμμύδια, για να βοηθήσουν την κατάσταση. Στο μεταξύ, το κατάστημα διαθέτει ομοιώματα ανθρώπων, ώστε να ξεσπούν οι οργισμένοι πελάτες πάνω τους, χωρίς να την πληρώνουν τα ποτήρια!

    Εννοείται δε, πως από τα μεγάφωνα ακούγεται λυπητερή μουσική, για να "βοηθά" την όλη κατάσταση.

    Ο μόνος, που δεν κλαίει είναι ο ιδιοκτήτης, ο οποίος κάνει χρυσές δουλειές, με την πρωτότυπη ιδέα του, εκτός του ότι ένα τέτοιο μέρος είναι το πιο κατάλληλο για γνωριμίες.

    Αν βρεθείτε, λοιπόν, στην επαρχία της Ναντζίνγκ, περάστε από το μπαρ για ένα κλάμα.

    [08] Διεθνή

    Θα συνεχιστεί ο "πόλεμος" Απειλεί η Τσετσενία

    6/7/2004 11:01:00 μμ

    Για τα επόμενα 20 έτη, τουλάχιστον, μπορεί να πολεμά η Τσετσενία τους Ρώσους, υποστηρίζει ο Τσετσένος ηγέτης Ασλάν Μασχάντοφ. Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει, ότι διαθέτει επαρκή αριθμό ενόπλων και ποσότητα οπλισμού για αυτό, ενώ εξέδωσε "θανατική ποινή" για όποιον γίνει πρόεδρος της Τσετσενίας. Με τις δηλώσεις του, ο Μασχάντοφ έδειξε πόσο αψηφά την εξουσία της Μόσχας. Ο υποφήφιος για τις προεδρικές εκλογές της 29ης Αυγούστου, που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, είναι ο υπουργός Εσωτερικών της Τσετσενίας, ’λου Αλχάνοφ.

    Προσπάθεια αποσταθεροποίησης

    "Οποίος καταλάβει τον θώκο του προέδρου-μαριονέτα ας γνωρίζει, ότι οι ημέρες του είναι μετρημένες, θα φθάσουν μέχρι να τον πλήξει το ξίφος των Μουτζαχεντίν", αναφέρεται στην ιστοσελίδα, όπου δημοσιεύτηκαν οι δηλώσεις του Μασχάντοφ. "Εφόσον γίνει πρόεδρος με ρωσική πολιτική και σύνταγμα, το τέλος του είναι προδιαγεγραμμένο ", προσθέτει ο Τσετσένος ηγέτης.

    Στο Γκρόζνι εκπρόσωπος των στρατιωτικών αρχών δήλωσε, ότι ο Μασχάντοφ θέλει με τις δηλώσεις του να προκαλέσει την αναστάτωση της προεκλογικής ατμόσφαιρας και να συντείνει στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης.

    Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει απορρίψει κάθε ενδεχόμενο διαλόγου με τον Μασχάντοφ. Πάντως, ο τελευταίος επιθυμεί το διάλογο με τη Μόσχα, αφού όμως αποσυρθούν όλες οι ρωσικές δυνάμεις από το έδαφος της Τσετσενίας.

    Θυμίζουμε, ότι στις 9 Μαΐου φέτος, δολοφονήθηκε ο Τσετσένος πρόεδρος Αχμαντ Καντίροφ ενώ στις 22 Ιουνίου περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαδοχικές πολλαπλές επιθέσεις Τσετσένων ανταρτών στο έδαφος της γειτονικής Ινγκουσετίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 6 July 2004 - 20:50:31 UTC