Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνικό πλοίο κρατείται στη Βρέστη
  • [02] Πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ
  • [03] Έως και τις 20 Ιουλίου Ξεκινάει η κατάθεση των μηχανογραφικών
  • [04] Φιλιππινέζος εργαζόμενος ο νέος όμηρος Συνεχίζονται οι απαγωγές ξένων
  • [05] Ισραηλινή εισβολή σε τρεις πόλεις Αιματηρές συμπλοκές στη Γάζα
  • [06] Σε σκάνδαλο εμπλέκονται τα παιδιά του Μπερλουσκόνι
  • [07] Σκάνδαλο απειλεί τον Σιράκ
  • [08] "Ποδαρικό" με εξάρα!
  • [09] Πρώτος ο Χρήστος Τσιγαρίδας Αρχισαν οι απολογίες στη δίκη ΕΛΑ
  • [10] Κοντά σε κατασκηνώσεις Φωτιά στον Κάλαμο

    [01] Εσωτερικά

    Ελληνικό πλοίο κρατείται στη Βρέστη

    8/7/2004 12:56:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Στο λιμάνι της Βρέστης κρατείται το ελληνικό φορτηγό πλοίο "Καπετάν Διαμαντής", κατόπιν γαλλικής εισαγγελικής εντολής, με την κατηγορία ότι προκάλεσε ρύπανση, ενώ έπλεε 230 ναυτικά μίλια ανοικτά από τις ακτές της Γαλλίας. Το πλοίο που ανήκει στη ναυτιλιακή εταιρία του Διαμαντή Λαιμού είχε φορτώσει κάρβουνο από την Πολωνία κει είχε προορισμό το Μαρόκο. Στο λιμάνι οδηγήθηκε από πλοίο του γελλικού πολεμικού ναυτικού. Ο Έλληνας καπετάνιος αρνήθηκε ότι το "Καπετάν Διαμαντής" προκάλεσε πετρελαϊκή ρύπανση και ειδοποίησε την πλοιοκτήτρια εταιρία και αυτή με τη σειρά της το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Μέσω του υπουργείου Εξωτερικών η Ελλάδα προσπαθεί να αποτρέψει την κράτηση του πλοίου, αφού σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας η σύλληψη πραγματοποιείται μόνο όταν υφίσταται κίνδυνος ρύπανσης των ακτών.

    [02] Εσωτερικά

    Πρώτη συνεδρίαση της Γραμματείας Ανασυγκρότησης ΠΑΣΟΚ

    8/7/2004 1:04:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έντονες είναι οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της νεοσύστατης Συντονιστικής Γραμματείας Ανασυγκρότησης του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και όπου ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να δώσει το στίγμα των αλλαγών που προωθεί. Χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αλλεπάλληλες συνεργασίες με στελέχη του κόμματος.

    Στη συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν και να συζητηθούν τα θέματα που απασχόλησαν και τις συνεδριάσεις των επιτροπών, προκειμένου να ληφθούν οι πρώτες αποφάσεις για την πορεία προς το Συνέδριο του Δεκεμβρίου.

    Θα συζητηθεί επίσης και ενδεχομένως θα αποφασιστεί, το χρονοδιάγραμμα εργασιών μέχρι το Σεπτέμβριο, καθώς οι ομάδες εργασίας θα συνεχίσουν να εργάζονται ολόκληρο το καλοκαίρι και παρά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Παπανδρέου.

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της προγραμματισμένης "εβδομάδας ΠΑΣΟΚ" θα παρουσιαστούν τα πρώτα προσυνεδριακά κείμενα διαλόγου, τα οποία θα έχουν τύχει επεξεργασίας από τις αντίστοιχες ομάδες εργασίας. Τότε αναμένεται να συνεδριάσει και το Συντονιστικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης, το οποίο δεν μπορεί να συνεδριάσει νωρίτερα λόγω των διακοπών των μελών του.

    Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ απασχολεί περισσότερο, ενόψει του Συνεδρίου, το "Ανοιχτό Κόμμα" και πως αυτό θα εκφραστεί στην πορεία προς το Συνέδριο, αλλά και πως θα συμμετέχει σε αυτό.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση ότι στις συνεδριακές διαδικασίες δεν μπορούν να πάρουν μέρος μόνο τα 100.000 έως 150.000 μέλη, στην καλύτερη περίπτωση, αλλά οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι, όπως πολύ περισσότεροι ήταν όσοι ψήφισαν για τη δική του ανάδειξη στην ηγεσία του κόμματος.

    Ο κ. Παπανδρέου εκτιμά ότι όλα τα στελέχη, ανεξάρτητα από τη διαδρομή τους μέχρι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, ή τη θητεία και την προσφορά τους στα διάφορα κυβερνητικά σχήματα, πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη της βάσης του Κινήματος, υπό την κρίση της οποίας πρέπει να τεθούν.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θέμα της συγκρότησης και της φυσιογνωμίας του Κινήματος θα είναι το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί στο Συνέδριο, το οποίο χαρακτηρίζεται ήδη "οργανωτικό και εκλογικό" με την έννοια ότι θα υπάρξει νέο Καταστατικό και άρα νέα δομή, αλλά και εκλογή των νέων οργάνων, τα οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα αντιστοιχούν στα σημερινά.

    Αναφορικά με τη συμμετοχή στις προσυνεδριακές διαδικασίες, έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις. Είναι πολύ πιθανό, πριν ληφθεί η σχετική απόφαση να δοθούν ερωτηματολόγια και να γίνουν έρευνες της κοινής γνώμης, για το πώς βλέπει τη συμμετοχή πολιτών, πέραν των ήδη οργανωμένων μελών, στις προσυνεδριακές και συνεδριακές διαδικασίες.

    [03] Εσωτερικά

    Έως και τις 20 Ιουλίου Ξεκινάει η κατάθεση των μηχανογραφικών

    8/7/2004 7:51:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Από σήμερα έως και τις 20 Ιουλίου καλούνται οι υποψήφιοι να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία για τις σχολές της επιλογής τους. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πτώση στις βάσεις του πρώτου, δεύτερου και τέταρτου επιστημονικού πεδίου, ενώ οριακή άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις των υψηλόβαθμων οικονομικών σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οριακή άνοδο φαίνεται ότι θα παρουσιάσουν οι σχολές του πέμπτου πεδίου και ιδιαίτερα οι περιζήτητες τα τελευταία χρόνια, χρηματοοικονομικές σχολές και σχολές μάρκετινγκ και Δημόσιας Διοίκησης. Από τις πλέον υψηλόβαθμες σχολές αναμένεται να είναι και φέτος οι ιατρικές σχολές, του τρίτου πεδίου, όπου δε θα εμφανιστούν σημαντικές αυξομοιώσεις. Και φέτος εκτιμάται ότι πολλοί υποψήφιοι θα εισαχθούν σε ΤΕΙ αλλά και σε ορισμένα ΑΕΙ ακόμη και με βαθμολογία κάτω από τη βάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι 7 στους 10 υποψήφιους του Β κύκλου ΤΕΕ που διεκδικούν μια θέση στα ΤΕΙ, και θα εισαχθούν βάση ειδικής ποσόστωσης, έχουν βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

    [04] Ιράκ

    Φιλιππινέζος εργαζόμενος ο νέος όμηρος Συνεχίζονται οι απαγωγές ξένων στο Ιράκ

    8/7/2004 8:26:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Μετά την απαγωγή ενός Αιγύπτιου οδηγού από την ιρακινή αντίσταση, μια δεύτερη απαγωγή έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των ξένων απαχθέντων στο Ιράκ. Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε νέο βίντεο που παρουσιάζει έναν Φιλιππινέζο όμηρο τον οποίο οι απαγωγείς του απειλούν να σκοτώσουν εάν η Μανίλα δεν αποσύρει τη δύναμη των περίπου 50 στρατιωτών από τη χώρα μέσα στις επόμενες 72 ώρες. Ο όμηρος εργάζεται για σαουδαραβική εταιρεία που συνεργάζεται με τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ. Η οργάνωση που τον κρατά αυτοαποκαλείται "Ταξιαρχία Χάλεντ Ιμπν Αλ-Ουάλιντ" και ανακοίνωσε ότι έχει ήδη σκοτώσει έναν Ιρακινό φρουρό που συνόδευε το Φιλιππινέζο. Υπό το βάρος των εξελίξεων, η πρόεδρος των Φιλιππίνων, Γκλόρια Μακαπαγκάλ Αρόγιο, διέταξε τη διακοπή της αποστολής όλων των εργαζομένων στο Ιράκ, όπου ήδη εργάζονται 4.000 πολίτες. Το υπουργικό συμβούλιο της χώρας αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως μέσα στην ημέρα προκειμένου να αποφασίσει τι στάση θα τηρήσει η κυβέρνηση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ομήρων συνέχεια...

    [05] Διεθνή

    Ισραηλινή εισβολή σε τρεις πόλεις Αιματηρές συμπλοκές στη Γάζα

    8/7/2004 8:49:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επτά Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα, έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Ισραηλινούς στρατιώτες στην περιοχή του Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Τέσσερις από τους επτά νεκρούς Παλαιστίνιους ήταν μαχητές των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, ένοπλης οργάνωσης που συνδέεται με το κίνημα Φατάχ του Γιάσερ Αραφάτ, ενώ ένας άλλος ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Χαμάς, σύμφωνα με τον δόκτωρα Μαχμούντ αλ-Ασάλι, διευθυντή του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκε σοβαρά και ένας αξιωματικός του ισραηλινού στρατού, ενώ όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές τραυματίστηκαν περίπου άλλοι 10 Παλαιστίνιοι. Σε ανακοίνωσή της η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο μαχητής της οργάνωσης που σκοτώθηκε ήταν ένας από τους πέντε στρατιωτικούς διοικητές της και ότι τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης κατά τις συγκρούσεις στο Μπέιτ Χανούν. Η μάχη ξέσπασε, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν πριν από δέκα ημέρες για να εκδιώξουν ενόπλους που εκτόξευσαν αυτοσχέδιους πυραύλους σε γειτονική ισραηλινή πόλη, με αποτέλεσμα τότε να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα. Στο μεταξύ, δεκάδες τζιπ του ισραηλινού στρατού διείσδυσαν τη νύχτα της Τετάρτης σε τρεις πόλεις της Δυτικής Όχθης και περικύκλωσαν διάφορα κτήρια, όπως ανέφεραν πηγές της παλαιστινιακής υπηρεσίας ασφαλείας.

    Εισβολές σε πολλές πόλεις

    Συγκρούσεις ξέσπασαν στην Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη, όταν τριάντα τζιπ έφτασαν μέχρι το κέντρο της πόλης.

    Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται από την περιοχή ενώ ανταλλαγές πυροβολισμών σημειώθηκαν στην παλιά πόλη.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

    Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν, επίσης, στην πόλη Καλκιλίγια όπου 15 οχήματα περικύκλωσαν ένα σπίτι που ανήκει σε ένα μέλος της ριζοσπαστικής οργάνωσης Χαμάς.

    Στη Ναμπλούς, δεκάδες στρατιώτες περικύκλωσαν κτήρια στη βόρεια είσοδο της πόλης, ενώ άλλοι πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια στο γειτονικό οικισμό του Μπέιτ Φουρίκ.

    Εξάλλου, δυνάμεις του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν στην πόλη Χαν Γιούνες, στη νότια Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί στρατιώτες. Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι οι δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά όταν Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν αντιαρματικούς πυραύλους προς την κατεύθυνσή τους. Οι τέσσερις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τα πυρά του στρατού όταν 15 τεθωρακισμένα του ισραηλινού στρατού εισέβαλαν στη ζώνη αυτή και άρχισαν να κατεδαφίζουν σπίτια, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας. Συνολικά 25 σπίτια καταστράφηκαν μέσα στην πόλη και όλα βρίσκονταν κοντά στον εβραϊκό οικισμό Νέβε Ντεκαλίμ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.

    [06] Διεθνή

    Σε σκάνδαλο εμπλέκονται τα παιδιά του Μπερλουσκόνι

    8/7/2004 9:30:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δικαστικοί κύκλοι στην Ιταλία δήλωσαν πως ο γιος και η κόρη του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενδέχεται να εμπλέκονται σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων. Ήδη ο πατέρας τους και πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας θεωρείται ύποπτος για παράνομες συμφωνίες με αμερικανική εταιρία, στα μέσα της δεκαετίας του '90. Ο Πιερσίλβιο και η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, αναπληρωτής πρόεδρος της Mediaset και αναπληρώτρια πρόεδρος της Fininvest αντίστοιχα, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας του Μιλάνου, σχετικά με τις δραστηριότητες που έχουν οι δυο όμιλοι της πανίσχυρης οικογένειας. Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώνεται στην αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αμερικανικών ταινιών, το 1994 και το 1995, από την Mediaset με την διαμεσολάβηση δυο offshore εταιριών. Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι το κόστος της αγοράς τους εμφανίστηκε διογκωμένο, περίπου στα 170 εκατομμύρια δολάρια. Η Mediaset έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για απάτη.

    [07] Διεθνή

    Σκάνδαλο απειλεί τον Σιράκ

    8/7/2004 8:46:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέα προβλήματα για τον Γάλλο πρόεδρο, Ζακ Σιράκ , το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε σκάνδαλο. Δημοσιεύματα γαλλικών εφημερίδων φέρουν τον πρόεδρο της Γαλλίας να δέχθηκε να πετάξει χωρίς να πληρώσει εισιτήριο με αεροσκάφη της χρεοκοπημένης εταιρίας Euralair, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία της χώρας. Αξιωματούχοι του προεδρικού μεγάρου απέφυγαν να σχολιάσουν τα σχετικά δημοσιεύματα της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας "Le Canard Enchaine" και τριών ημερήσιων εφημερίδων.

    "Δωρεάν ταξίδι στον Άγιο Μαυρίκιο"

    Η "Le Canard Enchaine", αναφέρει ότι τον περασμένο Ιανουάριο δικαστική έρευνα αποκάλυψε πως η αεροπορική εταιρία Euralair επέτρεπε σε ορισμένους πολιτικούς να πετούν με τα αεροσκάφη της χωρίς να πληρώνουν, γεγονός "που θα μπορούσε να οδηγήσει την αστυνομία και τους δικαστές κατευθείαν στην πόρτα των Ηλυσίων". Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως ο Ζακ Σιράκ δανείστηκε αεροπλάνο της Euralair για να επισκεφθεί τον επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας τον Απρίλιο του 2002.

    Η εβδομαδιαία εφημερίδα, επικαλούμενη πρώην στέλεχος της αεροπορικής εταιρίας, υπογραμμίζει πως στις αρχές της δεκαετίας του '90 η οικογένεια Σιράκ ταξίδεψε δωρεάν στον Άγιο Μαυρίκιο, όπου έκανε διακοπές. "Το ενοίκιο για το αεροσκάφος δεν πληρώθηκε ποτέ" δήλωσε το πρώην στέλεχος, τηρώντας την ανωνυμία του.

    Για το "δάνειο" του αεροσκάφους, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2002, γράφει σε άρθρο της και η εφημερίδα "Le Parisien". Τα επίσημα αρχεία για τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας του Γάλλου προέδρου, το 2002, δείχνουν πως ήταν ελάχιστα κάτω από το επιτρεπόμενο όριο.

    [08] Αθλητισμός

    "Ποδαρικό" με εξάρα!

    8/7/2004 9:55:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Επίδειξη δύναμης έκανε η ομάδα της Αργεντινής στην πρώτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Κόπα Αμέρικα, καθώς με ιδιαίτερη ευκολία ξεπέρασε το αδύνατο εμπόδιο του Ισημερινού και αυτομάτως επιβεβαίωσε πως είναι το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης. Πρωταγωνιστής ήταν ο Χαβιέ Σαβιόλα που σημείωσε τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά και ουσιαστικά ήταν εκείνος που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην νίκη. Το σκορ είχε ανοίξει από το 5 ο Κίλι Γκονζάλες με πέναλτι και με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα. Στην επανάληψη ο Ντεγκάδο ισοφάρισε στο 62 και αυτό μάλλον "εκνεύρισε" τον Σαβιόλα ο οποίος "έπιασε δουλειά" και ξεκινώντας στο 64 άρχισε να σκοράρει! Το επανέλαβε στο 74 και στο 79 πέτυχε και το τρίτο του προσωπικό τέρμα, κάνοντας έτσι το 4-1. το τελικό 6-1 διαμόρφωσαν οι Ντ Αλεσάντρο στο 84 και ο Λουίς Γκονζάλες στο 90.

    Ο Μοντέρο "έσωσε την παρτίδα"

    Στον άλλο αγώνα του δευτέρου ομίλου το Μεξικό "έδειξε τα δόντια του" απέναντι στην Ουρουγουάη και έχοντας τον έλεγχο του αγώνα, έφτασε να προηγείται με 2-1, μέχρι το 87' που ισοφάρισε ο Πάολο Μοντέρο και λύτρωσε την Ουρουγουάη. Οι Ουρουγουανοί πάντως ευτύχησαν να προηγηθούν στο 42΄ με τον Μπουένο, όμως δεν το χάρηκαν πολύ, καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Οσόριο ισοφάρισε για το Μεξικό. Στην επανάληψη το σκηνικό συνεχίστηκε με τους Μεξικανούς να παραμένουν καλύτεροι έτσι στο 68' ήρθε και το 2-1 με τον Πάρντο. Τελικά η Ουρουγουάη αγωνιζόμενη και με δέκα μετά από αποβολή του Μοράλες, κατάφερε να πάρει τον ένα βαθμό με τον Μοντέρο, τρία λεπτά πριν την λήξη.

    [09] Εσωτερικά

    Πρώτος ο Χρήστος Τσιγαρίδας Αρχισαν οι απολογίες στη δίκη ΕΛΑ

    8/7/2004 10:37:00 πμ

    Με την απολογία του Χρήστου Τσιγαρίδα ενός εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ συνεχίζεται και σήμερα η ακροαματική διαδικασία της δίκης ενώπιον του Tριμελούς Eφετείου κακουργημάτων. Ο Χρήστος Τσιγαρίδας στην απολογία του ανέφερε πως δικάζεται λόγω της πολιτικής του δράσης τονίζοντας ότι δεν είναι εγκληματίας. Χαρακτήρισε την απολογία του κατάθεση απόψεων και ψυχής, ενώ δίνοντας το στίγμα του ΕΛΑ τόνισε πως πρόκειται περί ενός πολιτικού μορφώματος.

    [10] Εσωτερικά

    Κοντά σε κατασκηνώσεις Φωτιά στον Κάλαμο

    8/7/2004 11:15:00 πμ

    Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10.20 σε δασική έκταση μεταξύ Καλάμου και Αγ. Αποστόλων στη θέση Άγιος Γεώργιος. Στην περιοχή βρίσκονται κατασκηνώσεις, οι οποίες εάν χρειαστεί θα εκκενωθούν. Επί τόπου βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γενονός που δυσχεραίνει το έργο της Πυροσβεστικής. Την ίδια ώρα, σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στους Θρακομακεδόνες, καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αναζωπυρώσεις μικρών εστιών. Στο μεταξύ, με νέα ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους δήμους και τις νομαρχίες της Αττικής, Εύβοιας, Κορινθίας, Βοιωτίας και Αργολίδας να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς στο "κόκκινο" παραμένει ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιές, λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 8 July 2004 - 8:50:45 UTC