Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νεκροί Παλαιστίνιοι από έκρηξη αυτοκινήτου
  • [02] "Καυτό" Σαββατοκύριακο Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος

    [01] Διεθνή

    Νεκροί Παλαιστίνιοι από έκρηξη αυτοκινήτου

    10/7/2004 7:34:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους, όταν εξερράγη το αυτοκίνητό τους κοντά σε ισραηλινό οικισμό του κεντρικού τομέα της Λωρίδας της Γάζας. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατηγορούν τις ισραηλινές δυνάμεις, αλλά ο ισραηλινός στρατός αρνείται ότι η έκρηξη σημειώθηκε από δική του επίθεση και υποστηρίζει ότι προκλήθηκε από ανάφλεξη εκρηκτικών που υπήρχαν στο όχημα. Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες, ισραηλινά ελικόπτερα πετούσαν στην περιοχή την ώρα της έκρηξης. Από τους νεκρούς, οι τρεις επέβαιναν στο αυτοκίνητο και ο τέταρτος ήταν περαστικός.

    [02] Εσωτερικά

    "Καυτό" Σαββατοκύριακο Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος

    10/7/2004 8:02:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ

    Υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη τη χώρα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς Κελσίου. Απαραίτητα είναι τα μέτρα ασφαλείας για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, αφού η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας δεν αναμένεται πριν από την Δευτέρα. Την ίδια ώρα, το ισχυρό κύμα καύσωνα που πλήττει τη Ρουμανία, την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, έγινε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 37 άνθρωποι. Αντίθετα, χειμωνιάτικο σκηνικό καταγράφεται στην κεντρική Ευρώπη. Ελβετία, βόρεια Ιταλία, Πολωνία και Τσεχία δοκιμάζονται από σφοδρές χαλαζοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες.

    Σταδιακή μείωση της θερμοκρασίας από Δευτέρα

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους, να τρώνε ελαφρά γεύματα, να πίνουν μόνο χυμούς, νερό και καθόλου αλκοολούχα ποτά και, φυσικά. να προσέξουμε όλοι ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά.

    Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων είναι πιθανό να ξεσπάσουν πυρκαγιές.

    Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία αύριο αναμένεται να ξεπεράσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

    Το Σάββατο παρέμειναν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις 17 Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

    Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την χώρα, από βορρά προς νότο, αναμένεται από την Δευτέρα.

    Καύσωνας και χαλαζοπτώσεις

    Στη Ρουμανία 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών από τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Το θερμόμετρο έχει φθάσει τους 38 βαθμούς και η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών .

    Το υπουργείο Υγείας πολλαπλασίασε τις προειδοποιήσεις του για τους κινδύνους από τον καύσωνα, καλώντας τον πληθυσμό να πίνει πολλά υγρά και να μην εκτίθεται για πολύ στον ήλιο.

    Καύσωνας πλήττει και τη γειτονική μας Σερβία αλλά και τα Σκόπια, όπου 15 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την υπερβολική ζέστη.

    Τους 40 βαθμούς Κελσίου φθάνει η θερμοκρασία και στην Κύπρο όπου οι υψηλές θερμοκρασίες προβλέπεται ότι θα διατηρηθούν αύριο και τη Δευτέρα.

    Την ίδια ώρα, σε άλλες περιοχές της Ευρώπης οι καιρικές συνθήκες θυμίζουν χειμώνα. Η Ελβετία, η Βόρεια Ιταλία και η Τσεχία δοκιμάζονται από καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες καθώς και από ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες.

    Ισχυροί άνεμοι συνοδευόμενοι από σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν για δεύτερη ημέρα τη Βρετανία και την Ουαλία. Από την κακοκαιρία έχουν καταστραφεί τα καλώδια ηλεκτροδότησης σε όλη την περιοχή της νοτιανατολικής Βρετανίας, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες σπίτια να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό.

    Η θερμοκρασία έχει πέσει στους 13 βαθμούς Κελσίου γεγονός που οδηγεί τις εταιρείες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου να προχωρήσουν στην εφαρμογή σχεδίων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

    Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας μιλούν για συνέχιση των βροχοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων και την Πέμπτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικός καύσωνας σε Ρουμανία και Σκόπια


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 10 July 2004 - 20:50:24 UTC