Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες Ισχυρός σεισμός στη Σλοβενία
  • [02] Μετά από πρόταση του Δ. Τσοβόλα Ανεστάλη η λειτουργία του ΔΗΚΚΙ
  • [03] 15η Σύνοδος για το AIDS στην Ταϊλάνδη 18,4 εκατομμύρια ορφανά λόγω AIDS

    [01] Διεθνή

    Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες Ισχυρός σεισμός στη Σλοβενία

    12/7/2004 11:29:00 μμ

    Ένας Ιταλός ορειβάτης σκοτώθηκε και άλλα πέντε άτομα τραυματίστηκαν στη Σλοβενία, κατά τη διάρκεια σεισμικής δόνησης μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή Μπόβετς. Ο άτυχος ορειβάτης και οι περισσότεροι από τους πέντε τραυματίες χτυπήθηκαν από βράχους σε σημείο κοντά στο Μπόβετς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας. "Χτυπήθηκε από βράχους, που άρχισαν να πέφτουν μετά την δόνηση, σε κοιλάδα κοντά στο Μπόβετς. Όταν οι διασώστες έφθασαν κοντά του ήταν πια πολύ αργά", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο πρακτορείο Ρόιτερ. Η μοναδική ζημιά που αναφέρθηκε είναι σε μία κατοικία επίσης στο Μπόβετς. Ο σεισμός έγινε επίσης, αισθητός στην Ιταλία και στην Κροατία.

    [02] Εσωτερικά

    Μετά από πρόταση του Δ. Τσοβόλα Ανεστάλη η λειτουργία του ΔΗΚΚΙ

    12/7/2004 11:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Την αναστολή λειτουργίας του Δημοκρατικού Κινήματος ζήτησε να επικυρώσουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Δημήτρης Τσοβόλας. Στην συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τη συμμετοχή -όπως ανέφεραν επίσημες πηγές- 65 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, το σώμα συναίνεσε στην απόφαση για αναστολή λειτουργίας. Εκ μέρους της παλιάς Πολιτικής Γραμματείας, εκτός του κ. Τσοβόλα, παρόντες ήταν ο Γιώργος Παπασίμος, ο πρώην ευρωβουλευτής Μανόλης Μπακόπουλος και ο πρώην βουλευτής Τάσος Ιντζές. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος, για να αναγνωριστεί απαρτία στην Κεντρική Επιτροπή, πρέπει να είναι παρόντα τα δύο τρίτα των μελών της - δηλαδή 80 άτομα. Η συνεδρίαση, μετά την εισήγηση του Δ. Τσοβόλα, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με τη συμμετοχή και μή μελών της Κ.Ε., όπως υποψηφίων βουλευτών του κόμματος, ενώ μικρή αστυνομική δύναμη φρουρούσε το ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

    "Δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας"

    Κατά την εισήγησή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ καταφέρθηκε κατά των στελεχών που διεκδικούν την πολιτική και οργανωτική συνέχεια του Κινήματος, κατηγορώντας τα, ότι "στόχος τους δεν ήταν η συνέχιση του ΔΗΚΚΙ, αλλά να πάρουν στα χέρια τους το ΔΗΚΚΙ για να πάρουν τα λεφτά της κρατικής χρηματοδότησης". Γι' αυτό, όπως είπε, ακύρωσε την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που επρόκειτο να επικυρώσει ή να απορρίψει την πρόταση για διακοπή λειτουργίας του ΔΗΚΚΙ. Μάλιστα ανέφερε ότι είχε πληροφορίες ότι οι μειοψηφίσαντες στην Πολιτική Γραμματεία, "ήθελαν να μετατρέψουν τη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής σε αρένα". Επεσήμανε ακόμη ότι το ΔΗΚΚΙ, "δεν ιδρύθηκε ως κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά για να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να γίνει κόμμα εξουσίας μαζί με άλλα προοδευτικά και αριστερά κόμματα" και πως η απόφασή του αναγνωρίστηκε και αναγνωρίζεται από το σύνολο του ελληνικού λαού ως πράξη ήθους και συνέπειας. Παράλληλα δε, εξέφρασε τη δυσφορία του για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης σε σχέση με την τύχη του ΔΗΚΚΙ, τονίζοντας ότι "τα κόμματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με δικαστικές αποφάσεις και συκοφαντίες".

    Τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ που διεκδικούν τη συνέχειά του και βρίσκονται σε δικαστική αντιδικία με το Δ. Τσοβόλα, απέφυγαν να παραστούν στη συνεδρίαση. Σχολιάζοντας την ομιλία του Δημήτρη Τσοβόλα, τα στελέχη που διεκδικούν τη συνέχεια του Κινήματος, σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για "φιάσκο" και "συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής προσωπικών επιρροών", αλλά και για "γκαιμπελισμό και αθλιότητες" σχετικά με τις νύξεις του Δ. Τσοβόλα περί οικονομικών τους στοχεύσεων. Υπενθυμίζουν δε, ότι έχουν ήδη προγραμματίσει Συνέδριο του ΔΗΚΚΙ το φθινόπωρο.

    [03] Υγεία

    15η Σύνοδος για το AIDS στην Ταϊλάνδη 18,4 εκατομμύρια ορφανά λόγω AIDS

    13/7/2004 7:58:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    AIDS η επιδημία που "σαρώνει" στο πέρασμα της. 15 εκατομμύρια παιδιά έχουν μείνει ορφανά λόγω των αυξανόμενων ρυθμών εξάπλωσης της ασθένειας. Έρευνα της UNICEF που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα προβλέπει ότι εξαιτίας της φονικής ασθένειας και της άνοσης νόσου να παίρνει κάπου 10 χρόνια ώσπου να κοστίσει τη ζωή όσων πάσχουν από αυτήν, περίπου 18,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τουλάχιστον ένα γονέα έως το 2010. "Πρόκειται για ένα παλλιροϊκό κύμα παιδιών που έχουν χάσει τον ένα ή και τους δύο γονείς τους", σχολίασε η Κάρολ Μπέλαμι, διευθύντρια της UNICEF, που εξέδωσε την έκθεση με την ευκαιρία της 15ης Συνόδου για το AIDS στην Ταϊλάνδη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 July 2004 - 8:50:27 UTC