Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοινή επιχείρηση ελληνικών και ισπανικών αρχών Ελληνική "παγίδα" σε
  • [02] Τουλάχιστον 100 νεκροί Οι πληγές των μουσώνων
  • [03] "Βολές" από την αντιπολίτευση Έρευνα για το μπλακ άουτ
  • [04] "Τα βρήκαv" μόνο στον προϋπολογισμό Σε αδιέξοδο ο Μπερλουσκόνι

    [01] Εσωτερικά

    Κοινή επιχείρηση ελληνικών και ισπανικών αρχών Ελληνική "παγίδα" σε κύκλωμα ναρκωτικών

    13/7/2004 7:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ένα από τα ισχυρότερα πλήγματα στο διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών θεωρείται αυτό που κατάφεραν, με συντονιοσμένη επιχείρηση, ελληνικές και ισπανικές αρχές στον Ατλαντικό, σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων το Γιβραλτάρ. Μετά από παρακολούθηση πέντε μηνών, στο ελληνικών συμφερόντων πλοίο "Africa One", βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,5 τόνοι κοκαΐνης και οι πέντε ναυτικοί, τέσσερις Έλληνες και ένας Ιταλός, συνελήφθησαν. Στο μεταξύ, στην Αθήνα και τον Πειραιά έγιναν προσαγωγές επτά υπόπτων, ενώ έχουν δεσμευθεί λογαριασμοί εταιρειών και προσώπων, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

    Παρακολούθηση και μέσω δορυφόρου

    Το "Africa One", με σημαία Μπελίζε, είχε μεταφερθεί από τη Σενεγάλη στη Σαλαμίνα , όπου έγιναν οι απαραίτητες μετατροπές, ώστε να τοποθετηθεί στα αμπάρια το φορτίο του θανάτου. Ο καπετάνιος δήλωσε πως προορισμός τους ήταν η Τουρκία, ωστόσο, το πλοίο άλλαξε ρότα.

    Το ταξίδι του "Africa One" ξεκίνησε από τον Πειραιά. Οι περίπου πέντε τόνοι κοκαΐνης φορτώθηκαν στη Λατινική Αμερική και το ταξίδι του πλοίου συνεχίστηκε, με τελικό προορισμό πιθανότατα την Ιταλία ή την Ολλανδία.

    Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τη Δίωξη Ναρκωτικών της Αμερικής, παρακολουθούσαν τους εμπόρους κοκαϊνης πολλούς μήνες πριν την τελική επιχείρηση, ενώ χρησιμοποίησαν και δορυφορικά συστήματα .

    Κι ενώ το "Africa One" συνέχιζε το ταξίδι του, οι ελληνικές αρχές ειδοποίησαν τις αντίστοιχες ισπανικές. 160 χιλιόμετρα νότια της πορτογαλικής πόλης Φάρο, Ισπανοί τελωνειακοί με τη συνοδεία πολεμικού σκάφους, έκαναν έφοδο στο πλοίο.

    Το φορτίο κατασχέθηκε , ενώ το πλοίο και τα πέντε μέλη του πληρώματος, μεταφέρθηκαν στο ισπανικό λιμάνι Κάντιθ.

    Συλλήψεις σε Αθήνα και Πειραιά

    Στο μεταξύ, επτά άτομα προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Επίσης, το ΣΔΟΕ προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών εταιρών και φυσικών προσώπων, που αποτελούν προϊον εγκλήματος από τη διακίνηση της κοκαΐνης.

    "Μετά από πολύμηνες έρευνες και συνεργασία των Ελληνικών Διωκτικών Αρχών, της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας, του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού, κατασχέθηκε σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Στις υπηρεσίες μας προσάγονται άτομα και εξετάζονται", αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, που είναι λιτή, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

    "Μεγάλη επιτυχία" χαρακτήρισε την εξάρθρωση του κυκλώματος ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης .

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, που συνδέεται με το καρτέλ τη Λατινικής Αμερικής και στο οποίο εμπλέκονται ενεργά Έλληνες επιχειρηματίες.

    Μεταξύ των επιχειρηματιών αυτών ίσως είναι και ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος αναζητείται , ενώ οι αρχές εκτιμούν πως βρίσκεται εκτός Ελλάδας.

    [02] Διεθνή

    Τουλάχιστον 100 νεκροί Οι πληγές των μουσώνων

    13/7/2004 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC

    Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν το χάος που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις την περίοδο των μουσώνων, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας. Οι νεκροί από τις πλημμύρες έχουν φτάσει σχεδόν τους εκατό, ενώ εκατομμύρια είναι πλέον εκείνοι, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στο Μπαγκλαντές, το 1/3 του πληθυσμού βίωσε την καταστροφικότητα της καιρικής μήνης, καθώς τρία εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι ενώ κάποιοι έχουν, ήδη, χάσει τη μάχη για τη ζωή. Παράλληλα, στο Νεπάλ την τελευταία εβδομάδα, οι πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο 50 ανθρώπων.

    Καταστροφές δίχως προηγούμενο

    Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και κατά την περσινή περίοδο των μουσώνων, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κατολισθήσεων, ωστόσο, αξιωματούχοι της Ινδίας και του Μπαγκλαντές χαρακτηρίζουν τις τελευταίες πλημμύρες ως τις καταστροφικότερες της τελευταίας δεκαετίας.

    Οι ίδιοι σημειώνουν, ότι το ισχυρό ρεύμα του ποταμού Ασσάμ της ομώνυμης ινδικής συνοικίας παρέσυρε στο πέρασμά του πλήθος χωριών, με αποτέλεσμα 51 άνθρωποι να σκοτώθουν, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν χωρικοί, που οι βάρκες τους ανατράπηκαν στον υπερχειλισμένο ποταμό Βραχμαπούτρα.

    Στο γειτονικό Μπουτάν, η ρήξη που υπέστη ένα φράγμα προκάλεσε μαζικές πλημμύρες στους παραπόταμους του Ασάμ, ενώ οι υπεύθυνοι των σωστικών συνεργείων ανέφεραν, ότι ο κακός καιρός και οι ελλείψεις στα μέσα διάσωσης εμποδίζουν το έργο τους.

    Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι θα παρέχει σχεδόν 43,5 εκατ δολάρια για την "ανακούφιση των πληγών" από τις φονικές βροχοπτώσεις στο Ασάμ.

    Οι πλημμύρες έδειξαν το καταστροφικό τους πρόσωπο και στην επαρχία του Μπιχάρ στη Βόρειο Ινδία, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άτομα. Εκατοντάδες άνδρες των στρατιωτικών δυνάμεων καταβάλλουν προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ζημιών, ενώ οι αξιωματούχοι του Μπιχάρ αναφέρουν, ότι το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο έχει υποστεί καθολικές ζημιές.

    Πολλοί ήταν οι κάτοικοι, που έψαξαν να βρουν καταφύγιο κοντά σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, ενώ τα σωστικά συνεργεία πραγματοποιούν ρίψεις τροφίμων από αέρος.

    Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχθηκε το Μπαγκλαντές, με τρία εκατομμύρια ανθρώπους εγκλωβισμένους στη βορειανατολική του πλευρά και εκατοντάδες αποκλεισμένους από τα χωριά τους να ψάχνουν για καταφύγιο. Μάλιστα, τμήματα της πόλης Σιλχέτ του Μπαγκλαντές, έχουν πλημμυρίσει σε τέτοιο βαθμό, που έχουν αποκοπεί από την υπόλοιπη χώρα.

    Κι όμως ...ξηρασία ενόψει

    Κι ενώ η μισή Ινδία μοιάζει βυθισμένη από τις βροχοπτώσεις, υπάρχουν τμήματα της χώρας που σχεδόν υποφέρουν από την ξηρασία.

    Την Τρίτη, κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης ανακοίνωσαν, ότι προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τα πρώτα δείγματα ξηρασίας σε περιοχές βόρεια και κεντρικά της χώρας.

    Μάλιστα, το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει για να αποφασίσει τα μέτρα που θα ληφθούν, σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί.

    Υπενθυμίζουμε, ότι η Ινδία είχε περάσει μια περίοδο μαζικής ξηρασίας το 2002 και οι υπεύθυνοι φροντίζουν, ώστε αυτή τη φορά να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πολύνεκρες πλημμύρες στη Νότια Ασία

    [03] Εσωτερικά

    "Βολές" από την αντιπολίτευση Έρευνα για το μπλακ άουτ

    13/7/2004 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Τα αίτια της χθεσινής διακοπής ρεύματος αναζητά και η Επιτροπή Απόδοσης Ευθυνών και Διερεύνησης Αιτιών του υπουργείου Ανάπτυξης που συνεδρίασε σήμερα, ενώ τις τυχόν ποινικές ευθύνες εξετάζει ο εισαγγελέας, Ελευθέριος Βρακατσέλης, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η χθεσινή διακοπή ρεύματος βρέθηκε στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής, όπου οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, πως δεν θα υπάρξει κανένα άλλο πρόβλημα με το ηλεκτρικό ρεύμα. Στο μεταξύ, δριμεία κριτική για το μπλακ άουτ άσκησε στην Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος στη Βουλή.

    Διαβεβαιώσεις από την Κυβέρνηση

    Η πολύωρη διακοπή στην ηλεκτροδότηση αποδίδεται σε λανθασμένους χειρισμούς στη διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας και όχι σε έλλειψη επάρκειας ισχύος. Στην προσπάθεια να επανενταχθεί στο δίκτυο, μία από τις μονάδες του Λαυρίου δεν άντεξε τη ζήτηση σε ενέργεια, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει εκτός λειτουργίας το Κερατσίνι, τη Μεγαλόπολη και το Αλιβέρι.

    Η διακοπή ρεύματος απασχόλησε την κυβερνητική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η Κυβέρνηση εκτιμά, πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την παροχή και διανομή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ δόθηκαν διαβεβαιώσεις προς τον κ. Καραμανλής ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα και στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

    Μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, διαβέβαιωσε πως δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα στους Αγώνες, αφού στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις υπάρχουν συστήματα διαρκούς τροφοδότησης ηλεκτρικού ρεύματος.

    Αυστηρή κριτική από το ΠΑΣΟΚ

    Στο μεταξύ, "βολές" προς την Κυβέρνηση εξαπέλυσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Για Κυβέρνηση "μη ευθύνης" έκανε λόγο ο Χρήστος Παπουτσής, σημειώνοντας ότι η ΝΔ "ομολογεί ερασιτεχνισμούς και επιπολαιότητες, όπως στην περίπτωση του χθεσινού μπλακ άουτ, που διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό".

    Από την πλευρά του, ο Χάρης Καστανίδης δήλωσε, πως η χώρα "έπεσε στο σκοτάδι", μετά από πέντε μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ και επεσήμανε, ότι "μοιραίοι άνθρωποι για το μπλακ άουτ του 1993" βρίσκονται μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών. Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, όπως το Ψυχικό, ο Χολαργός και η Νέα Ιωνία. Ωστόσο, η ΔΕΗ, έκανε λόγο για μεμονωμένα περιστατικά, που δεν σχετίζονται με το χθεσινό μπλακ άουτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση

    Στον εισαγγελέα για το μπλακ άουτ

    [04] Διεθνή

    "Τα βρήκαv" μόνο στον προϋπολογισμό Σε αδιέξοδο ο Μπερλουσκόνι

    13/7/2004 8:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Γαλλικό Πρακτορείο

    Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι επαφές του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τους υπόλοιπους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού, ο οποίος πλήττεται από εσωτερικές τριβές. Πηγές ανέφεραν, ότι ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Τζιανφράνκο Φίνι, ηγέτης της Εθνικής Συμμαχίας, απέρριψε την πρωθυπουργική πρόταση να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών, κίνηση που ο κ. Μπερλουσκόνι ήλπιζε πως θα ομαλοποιούσε την τεταμένη κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησής του. Ωστόσο, οι κυβερνητικοί σύμμαχοι γεφύρωσαν τις διαφορές τους στην οικονομική πολιτική, αφού συμφώνησαν στις γενικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού για το 2005.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κρίση στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 July 2004 - 20:50:14 UTC