Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έρχεται ο Σκάτσελ για το "τριφύλλι"
  • [02] Και δεύτερο ατύχημα "Τέρμα τα δίφραγκα" για το τραμ
  • [03] Τα στερεότυπα επηρρεάζουν τις επιδόσεις Οι ξανθιές επιβεβαιώνουν το
  • [04] Διαψεύδει τις φήμες Μεγαλώνει η οικογένεια του Mάικλ Τζάκσον;
  • [05] Εκκενώθηκαν δύο κτίρια της Γερουσίας
  • [06] Από την Κένυα, την Αίγυπτο και την Ινδία Νέοι όμηροι στο Ιράκ
  • [07] Δεν έχει διευκρινιστεί εαν ήταν φάρσα Απειλή για βόμβα στον Πύργο του

    [01] Αθλητισμός

    Έρχεται ο Σκάτσελ για το "τριφύλλι"

    21/7/2004 11:38:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην Αθήνα αναμένεται σε λίγες ώρες το τελευταίο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο 25χρονος Τσέχος πρώην άσος της γαλλικής Μαρσεϊγ, Ρούντολφ Σκάτσελ. Ο διεθνής με την ομάδα των Ελπίδων της χώρας του, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο συνεργασίας 1+1 με "το τριφύλλι". Σήμερα εξάλλου θα μεταβούν στη Σλοβενία τέσσσερις ακόμη "πράσινοι" για να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα, που χθες στο πρώτο της φιλικό επί σλοβενικού εδάφους αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη γηπεδούχο Πούμπλικουμ.

    Υπογράφει και φεύγει για Σλοβενία

    Με ανοικτές αγκάλες περιμένουν στην πρωτεύσα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού το νεοαποκτηθέντα Τσέχο της Μαρσεϊγ, Ρούντολφ Σκάτσελ.Ο παίκτης αφού περάσει πρώτα τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις θα επισημοποιήσει με την υπογραφή του στο νέο 1+1 "καταπράσινο" συμβόλαιο το "γάμο" του με τους πρωταθλητές και στη συνέχεια θα μεταβεί άμεσα για τη Ρόγκλα της Σλοβενίας.

    Εκεί έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες η προετοιμασία του τριφυλλιού και ο Τσέχος ποδοσφαιριστής δε βλέπει την ώρα την ώρα να γνωρίσει τους νέους του συμπαίκτες και να μπει στο κλίμα της ομάδας.

    Με προορισμό τη Σλοβενία αναχωρούν σήμερα και άλλοι 4 "πράσινοι" οι Ρενέ Χένρικσεν, Κώστας Χαλκιάς, Γιάννης Γκούμας και Νασίφ Μόρις, ενώ ο Άγγελος Μπασινάς θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού την προσεχή Κυριακή.

    Ικανοποιημένος δήλωσε ο Σουμ

    Χθες εξάλλου ο Παναθηναϊκός, παρά τις απουσίες των παραπάνω παικτών απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη σλοβενική Πούμπλικουμ Τσέλιε, αποτέλεσμα που όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του άφησε ικανοποιημένο τον Ισραηλινό τεχνικό, Γιτζάκ Σουμ: "Ηταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι" τόνισε αρεχικά ο τεχνικός της νταμπλούχου ομάδας και συνέχισε: "Για εμένα ήταν καλό που είδα μετά από τόσες μέρες προετοιμασίας τους παίκτες και είχα την ευκαιρία να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται οι νέοι, αλλά και οι παλιοί παίκτες. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι έχουμε λίγες ημέρες προετοιμασίας και μας έλειπαν αρκετοί παίκτες».

    Μεθαύριο ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμη φιλικό προετοιμασίας επί σλοβενικού εδάφους θα αντιμετωπίσει την Μούρα, αντί της Ολύμπια και στις 26 Ιουλίου θα κοντραριστεί με τη νεοφώτιστη Τσέρνομελ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    1-1 με Πούμπλικουμ Τσέλιε ο Παναθηναϊκός

    [02] Εσωτερικά

    Και δεύτερο ατύχημα "Τέρμα τα δίφραγκα" για το τραμ

    21/7/2004 12:34:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, Εφημερίδα "Το Βήμα"

    Στους κανονικούς του ρυθμούς μπήκε πλέον το τραμ, το οποίο πλέον τείνει να γίνει μόδα! Όμως, τα ξημερώματα της Τετάρτη, σημειώθηκε και το δεύτερο ατύχημα, όταν ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με διερχόμενο συρμό, στις 03:30 το πρωί, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κοντά στην είσοδο του αμαξοστασίου του τραμ στο Ελληνικό. Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε, ευτυχώς ελαφρά ο οδηγός του ΙΧ, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και βρίσκεται εκτός κίνδυνου. Στο μεταξύ, από σήμερα ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια του τραμ. Έτσι, όσοι θέλουν να κάνουν μία βόλτα στην παραλία, θα πρέπει να καταβάλουν 0,60 ευρώ. Εξαιρούνται οι νέοι έως 18 ετών, που θα καταβάλουν 0,30 ευρώ, όσοι θέλουν να μετακινηθούν έως πέντε στάσεις θα πληρώνουν 0,40 ευρώ, ενώ δωρεάν θα είναι η μετακίνηση για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Εξοπλίζεται η πρωτεύουσα

    Χθες, δεύτερη ημέρα λειτουργίας του τραμ, τουλάχιστον 70.000 Αθηναίοι έσπευσαν να δουν από κοντά το νέο υπερσύγχρονο και οικολογικό μέσο. Σχεδόν όλοι δηλώνουν πλήρως ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του, όμως, πρέπει όλοι, οδηγοί και πεζοί να εξοικειωθούν με το νέο αυτό μέσο. Οι πολίτες πρέπει να θυμούνται, ότι το τραμ έχει πάντα προτεραιότητα και να σταματούν στις διαβάσεις, ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα.

    Πάντως, οι συγκοινωνιολόγοι προειδοποιούν, ότι τα ατυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στις πόλεις, που υπάρχει τραμ. Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική, σημειώνεται περίπου ένα ατύχημα κάθε τέσσερις ημέρες, ενώ ορισμένα, ευτυχώς ελάχιστα, είναι θανατηφόρα. Χαρακτηριστικά, στις Βρυξέλλες σημειώνονται 1.200 ατυχήματα το χρόνο.

    Στο μεταξύ, ο εξοπλισμός της πρωτεύουσας όσον αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συνεχίζεται. Σήμερα, παρουσία του υπουργού μεταφορών Μιχάλη Λιάπη, στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ρέντη, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης των 200 από τα 400 νέα λεωφορεία, που εντάσσονται στο στόλο των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας. Τα νέα οχήματα, που έχει σχεδιάσει ο Γιάννης Τσεκλένης είναι χαμηλοδάπεδα, κλιματιζόμενα, και κατάλληλα για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Όπως τόνισε ο κ. Λιάπης, έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα παραδοθούν αλλά 83 λεωφορεία και ως το τέλος Σεπτεμβρίου 121 λεωφορεία, που θα κινούνται με φυσικό αέριο.

    Τα νέα οχήματα θα δρομολογηθούν καταρχήν στο δίκτυο των ολυμπιακών γραμμών και κατόπιν σε όλο το Λεκανοπέδιο.

    Επεκτείνεται το μετρό

    Στο μεταξύ, το αργότερο μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας το μετρό θα φτάνει στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, την 20 χιλιομέτρων επέκταση της γραμμής Μοναστηράκι-Εθνική Άμυνα. Μέχρι το τέλος του μήνα, το μετρό θα σταματά και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου θα δοθεί σε λειτουργία η επέκταση της γραμμής του μετρό από τα Σεπόλια, στο Άγιο Αντώνιο, στο Περιστέρι. Επίσης, προχωρούν οι επεκτάσεις από το Μοναστηράκι στο Αιγάλεω και από εκεί στο Χαϊδάρι, και από τον Άγιο Δημήτριο, στο Ελληνικό, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2008, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, το 2006, θα παραδοθούν οι σταθμοί Νομισματοκοπείο και Χολαργός, της γραμμής Μοναστηράκι-Ελ. Βενιζέλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σφύριξε ξανά το τραμ

    Μια ιστορία 95 χρόνων

    [03] Διάφορα

    Τα στερεότυπα επηρρεάζουν τις επιδόσεις Οι ξανθιές επιβεβαιώνουν το μύθο τους;

    21/7/2004 1:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Όλοι έχετε ακούσει κάποιο κακεντρεχές ανέκδοτο για ξανθιές. Αυτό, που δεν έχετε ακούσει, όμως, είναι ότι τα ανέκδοτα δε βγαίνουν επειδή οι ξανθές έχουν μικρότερο δείκτη νοημοσύνης, αλλά αντίθετα, η ευστροφία τους επηρεάζεται από τα ανέκδοτα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ψυχολόγοι από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Βρέμης (International University Bremen). Σύμφωνα, λοιπόν, με τους επιστήμονες, τα ανέκδοτα, επηρέζουν όχι μόνο τη ψυχολογία τους αλλά και την ευστροφία τους. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βρέμης, πήραν ως δείγμα 80 φοιτητές, οι μισοί εκ των οποίων ξανθοί. Έπειτα χώρισαν τους ξανθούς σε δύο ομάδες των 20 ατόμων και τους έδωσαν ένα τεστ, ακρίβειας και ταχύτητας.

    Επηρρεάζονται από τα στερεότυπα

    Στη συνέχεια, οι επιστήμονες, στη μία ομάδα των ξανθών, επεσήμαναν το αρνητικό στερεότυπο, που έχει σχέση με την ευφυΐα τους. Έτσι, αυτή η ομάδα, πράγματι τα πήγε χειρότερα στο τεστ από ότι οι άλλες και οι ερωτώμενοι απάντησαν τις λιγότερες ερωτήσεις.

    Τα ίδια αποτελέσματα είχε και μία άλλη έρευνα κατά την οποία ζήτησαν από μία ομάδα κοριτσιών και μία ομάδα αγοριών να απαντήσουν σε ένα τεστ μαθηματικών. Σε μερικά από τα κορίτσια, είπαν, ότι οι κοπέλες δεν είναι τόσο καλές στα μαθηματικά, όσο τα αγόρια. Πράγματι, αυτές οι κοπέλες έφεραν τα χειρότερα αποτελέσματα από όλους.

    Το γενικό πόρισμα λοιπόν της έρευνα, ήταν ότι όταν κάποιος έχει να αντιμετωπίσει ένα στερεότυπο είναι πιο προσεκτικός και πιο αργός στις κινήσεις του. Από την άλλη, όσοι δείχνουν περισσότεροι αυτοπεποίθηση είναι πιο γρήγοροι, αλλά πιο απρόσεχτοι.

    Επόμενο βήμα της ομάδας των Γερμανών ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο της Βρέμης, είναι να δει αν τα αρνητικά στερεότυπα επηρεάζουν και τις σχολικές επιδόσεις, των μικρών μαθητών μαθητές και να αναπτύξει στρατηγικές, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό.

    "Ίσως καταφέρουμε να δημιουργήσουμε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές επιρροές" δήλωσε ο κ. Τζενς Φέρστερ , καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βρέμης και μέλος της επιστημονικής ομάδας, που διενήργησε την έρευνα.

    Σχετικά Links:

    International University Bremen (IUB)

    [04] Διάφορα

    Διαψεύδει τις φήμες Μεγαλώνει η οικογένεια του Mάικλ Τζάκσον;

    21/7/2004 2:20:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Φήμες, θέλουν τον Αμερικανό τραγουδιστή της ποπ να γίνεται πατέρας για τέταρτη φορά, η μάλλον για έβδομη καθώς περιμένει τετράδυμα από δανεική μητέρα. Πάντως, ο Αμερικανός τραγουδιστής, αρνείται κατηγορηματικά τις φήμες και διαψεύδει κάθε σχετική είδηση. Το περιοδικό "Us Weekly", όμως, επιμένει ότι ο 45χρονος σταρ θα γίνει εκ νέου πατέρας, επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές. Μάλιστα, στο άρθρο αναφέρεται, ότι ο Τζάκσον πέρασε πρόσφατα αρκετές μέρες δίπλα στην κυοφορούσα μητέρα στη Φλόριντα, όπου διέμεινε σε σουίτα ξενοδοχείου στην παραλία του Μαϊάμι έναντι 4.000 δολαρίων τη βραδιά. Ο Τζάκσον έχει ήδη τρία παιδιά, τον Πρινς Μάικλ και την Πάρις Μάικλ με την πρώην σύζυγό του Ντέμπι Ρόου, ενώ πρόσφατα απέκτησε και τρίτο γιο, τον Τρίτο ή Νούμερο Τρία, αγνώστου μητρός, καθώς η Ντέμπι Ρόου, πρώην συζυγός του σταρ και μητέρα των δύο πρώτων παιδιών του, αρνείται κατηγορηματικά, ότι κυοφόρησε και τρίτο παιδί του... "Wacko Jacko"!

    Φρικτά παράπονα

    Όμως, τα προβλήματα του Αμερκανού σταρ με την πρώην συζυγό του, Ντέμπι Ρόου, συνεχίζονται, καθώς τον κατηγορεί, ότι δεν την αφήνει να επισκέπεται τα παιδιά της και, όταν γίνει αυτό, ο εκκεντρικός τραγουδιστής, απαιτεί να το έχει τη σχετική ειδοποίηση ένα μήνα πριν, ενώ πρωτού δει τα παιδιά πρέπει να περάσει από... λοιμοκαθαρτήριο και αποστείρωση !

    [05] Διεθνή

    Εκκενώθηκαν δύο κτίρια της Γερουσίας

    21/7/2004 6:35:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο κτίρια που στεγάζονται γραφεία της αμερικανικής Γερουσίας στην Ουάσινγκτον εκκενώθηκαν σήμερα όταν σήμανε συναγερμός, ανακοίνωσε η αστυνομία, χωρίς όμως να διευκρινίσει τα αίτια του συναγερμού. Ο συναγερμός δεν δημιούργησε πρόβλημα στο κτίριο του Καπιτωλίου και η Γερουσία συνέχισε κανονικά τις εργασίες της. Τους τελευταίους μήνες τα συγκεκριμένα κτίρια έχουν εκκενωθεί αρκετές φορές από λάθος συναγερμούς.

    [06] Ιράκ

    Από την Κένυα, την Αίγυπτο και την Ινδία Νέοι όμηροι στο Ιράκ

    21/7/2004 6:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters

    Νέα τρομοκρατική οργάνωση στο Ιράκ με την ονομασία "Μαύρες Σημαίες" απειλεί να σκοτώσει έξι ομήρους από την Ινδία, την Κένυα και την Αίγυπτο αν η κουβεϊτιανή εταιρία για την οποία εργάζονται δε φύγει από τη χώρα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια. Το Αλ Αραμπίγια παρουσίασε μαγνητοσκοπημένο βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι μασκοφόροι απαγωγείς να θέτουν ως όρο για να μην πραγματοποιήσουν την απειλή τους πέρα από την απόσυρση της εταιρίας, την αποχώρηση των Ινδών, Κενυατών και Αιγυπτίων εργαζομένων από το Ιράκ.

    [07] Διεθνή

    Δεν έχει διευκρινιστεί εαν ήταν φάρσα Απειλή για βόμβα στον Πύργο του Αϊφελ

    21/7/2004 7:05:00 μμ

    Εκκενώθηκε ο Πύργος του Αϊφελ σήμερα το απόγευμα μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα σε κάποιον από τους ορόφους του, ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το περίφημο παρισινό μνημείο. Το οικοδόμημα καθώς και το προαύλιό του εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία που σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι την ώρα της εκκένωσης, πάνω από τέσσερεις χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως αλλοδαποί τουρίστες, βρίσκονταν στον Πύργο, δίπλα στο Σηκουάνα. Η επιχείρηση εκκένωσης διήρκεσε 40 λεπτά, ενώ η αστυνομία που απέκλεισε το χώρο γύρω από το μνημείο, πήρε τα στοιχεία κάποιων που βρίσκονταν κοντά και θεωρήθηκαν ύποπτοι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αστυνομική ανακοίνωση που να αναφέρει ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 21 July 2004 - 16:50:18 UTC