Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 60η ημέρα Η Φλόγα στους Καταρράκτες
  • [02] Εξελέγη η νέα Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.
  • [03] Συνέντευξη του Γ. Αλογοσκούφη Διευκρινίσεις για τα πανωτόκια
  • [04] Έγινε ...Μπορντό ο Καψής
  • [05] Εκατοντάδες οι νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Ασία
  • [06] Πρωταθλητής στη ζωή και την Ποδηλασία
  • [07] Στις 26 και 29 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού Bob Fosse. Η μεγάλη
  • [08] Αρης: Μεταγραφή με μέλλον
  • [09] Δεύτερος γύρος εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου Νίκη του Γιουντχόγιο στην
  • [10] Το 24ωρο του Σαντάμ στη φυλακή
  • [11] Ρυθμίσεις στα Μέσα Μεταφοράς για τους Αγώνες Συγκοινωνίες για Χρυσό
  • [12] Επιμένουν οι Ισπανοί για Σεϊταρίδη
  • [13] Στην Ολλανδία ο ΟΦΗ

    [01] Αθήνα 2004

    60η ημέρα Η Φλόγα στους Καταρράκτες

    26/7/2004 11:58:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία ταξιδεύει σήμερα, η Ολυμπιακή φλόγα. Από τη Βέροια μέχρι τη Φλώρινα, η λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιήσει ενδιάμεσους σταθμούς στη Νάουσα, στη Σκύδρα και στην Έδεσσα. Η Φλόγα θα αλλάξει χέρια 185 φορές, διανύοντας συνολική απόσταση 155 χιλιομέτρων. Τελευταίος προορισμός της ιερής Φλόγας είναι η Φλώρινα, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή διανυκτέρευσης .

    Στην προτομή του Βικέλα άναψε ο βωμός

    Σήμερα το πρωί η διαδρομή ξεκίνησε από τις πλαγιές του Βερμίου, από τη Βέροια, μία πόλη που έχει συνδεθεί με τον πρώτο πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Δημήτριο Βικέλα.

    Μπροστά στην προτομή του Βικέλα άναψε ο βωμός από τον πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας χάντμπολ Κώστα Γιοβανόπουλο. Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος της Βέροιας Χρήστος Σκουμπόπουλος και η εκπρόσωπος της ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 Πέννυ Μικελοπούλου.

    "Καλωσορίζουμε τη Φλόγα, την τοποθετούμε στο ομορφότερο σημείο της πόλης μας και ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές αυτής της μοναδικής Λαμπαδηδρομίας", δήλωσε ο δήμαρχος της Βέροιας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη γη του Φιλίππου η Φλόγα

    [02] Εσωτερικά

    Εξελέγη η νέα Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ.

    26/7/2004 1:32:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για την εκλογή των 150 μελών της Κ.Ε. του κυβερνώντος κόμματος, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή, τελευταία ημέρα του 6ου τακτικού Συνεδρίου της Ν.Δ. Πρώτος εξελέγη ο Χρήστος Σταϊκούρας με 1.306 ψήφους (γιος του γενικού διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του κόμματος) και ακολουθούν η Αλεξάνδρα Πάλη με 1.178 ψήφους και ο Δημήτρης Τζίφας με 1.123 ψήφους. Η νέα Κ.Ε. θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να εκλέξει νέο γραμματέα και νέο πολιτικό συμβούλιο. Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα φαίνεται μέχρι στιγμής ότι θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ στο πολιτικό συμβούλιο θα εκλεγούν επτά κοινοβουλευτικά και επτά μη κοινοβουλευτικά μέλη.

    Την Πέμπτη η πρώτη συνεδρίαση της νέας Κ.Ε.

    Μέχρι στιγμής, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει ανακοινώσει αν θα θέσει υποψηφιότητα (ως μη κοινοβουλευτικό μέλος) και εξαρτά τη συμμετοχή της από το αν θα είναι υποψήφια κορυφαία στελέχη του κόμματος.

    Από τα κοινοβουλευτικά μέλη ακούγονται τα ονόματα των υπουργών Προκόπη Παυλόπουλου και Γιώργου Βουλγαράκη , χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

    Στη νέα Κ.Ε. του κυβερνώντος κόμματος εξελέγη, επίσης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενώ ξεχωρίζουν η εκλογή του δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Καλογερόπουλου, της αντιδημάρχου Αθηναίων, Τόνιας Κανελλοπούλου, των πρώην βουλευτών, Μερόπης Καλδή και Μαρίας Καρρά, αλλά και του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή, Νασιούλα Νασίκα.

    Για να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα κάντε κλικ εδώ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έληξε το 6ο Συνέδριο της Ν.Δ.

    2η ημέρα του Συνεδρίου της Ν.Δ.

    "Αρχή μιας νέας εποχής"

    [03] Οικονομία

    Συνέντευξη του Γ. Αλογοσκούφη Διευκρινίσεις για τα πανωτόκια

    26/7/2004 1:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/7/2004 1:43:36 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Οριστικό τέλος στα πανωτόκια δίνει η νέα ρύθμιση και το θέμα δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά. Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργος Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι κλείνουν οι εκκρεμμότητες του παρελθόντος. Κατά τη συνέντευξη, ο υπουργός έδωσε διευκρινίσεις για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις στο θέμα των πανωτοκίων, τη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία και την επαναφορά των κεφαλαίων από το εξωτερικό. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτίμηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προσδοκάται να επιστρέψουν στη χώρα με τη ρύθμιση αυτή θα φτάσουν τα 20 δισ ευρώ, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης. Την Τετάρτη αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω.

    Κάλεσμα στους Έλληνες του εξωτερικού για επαναπατρισμό κεφαλαίων

    Καλούμε τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό να φέρουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός, αναφερόμενος στην τροπολογία - προσθήκη για τη φορολόγηση επαναπατριζόμενων κεφαλαίων.

    Με αυτή προβλέπεται η δυνατότητα στους Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και έχουν καταθέσεις σε τράπεζες να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους εντός έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου σε τράπεζες με έδρα την Ελλάδα καταβάλλοντας φόρο 3% επί της αξίας τους κατά το χρόνο της μεταφοράς.

    Εάν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τότε τα έσοδα από τη φορολόγησή τους (3% επί της αξίας των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων) θα φθάσουν τα 600 εκατ. ευρώ .

    Ο υπουργός διευκρίνισε ότι με τα επαναπατριζόμενα κεφάλαια θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις, θα αυξηθεί η απασχόληση αλλά και η ρευστότητα των τραπεζών.

    Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση για τη φορολόγηση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων αφορά και φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι φορολογικά υπόχρεα στην Ελλάδα και που δύνανται να μεταφέρουν κεφάλαια στην Ελλάδα, τα οποία διαθέτουν σε οποιαδήποτε μορφή τραπεζικών λογαριασμών στην αλλοδαπή.

    Επίσης, προβλέπεται ότι με την καταβολή του 3% (φόρος επί της αξίας των κεφαλαίων) εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του υπόχρεου για τα κεφάλαια αυτά.

    Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι με τη νέα ρύθμιση υπάρχει το στοιχείο της αμνήστευσης αδικημάτων φορολογικού χαρακτήρα αλλά οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να ελέγχουν τη νομιμότητα απόκτησης των κεφαλαίων, ώστε να αποφευχθεί το ξέπλυμα χρήματος από παράνομες ενέργειες.

    Επιπλέον, ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν μπει στη "μαύρη λίστα " του Τειρεσία θα δώσει και η μείωση κατά 2 χρόνια του χρόνου παραμονής σε αυτήν για όλες τις κατηγορίες.

    Οριστική επίλυση για τον ανατοκισμό τόκων δανείων

    Ο υπουργός επανέλαβε ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση για τα "πανωτόκια" αντιμετωπίζεται κατά τρόπο οριστικό και αμετάκλητο το πρόβλημα του ανατοκισμού τόκων δανείων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τους αγρότες μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Υπενθυμίζεται ότι για τις οφειλές των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, το συνολικό ύψος της οφειλής τους δεν δύναται να υπερβαίνει το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, ενώ για τα δάνεια που χορηγήθηκαν πριν το 1990 η συνολική οφειλή δεν δύναται να υπερβαίνει ποσοστό 150% του ποσού της οφειλής που είχε διαμορφωθεί στην τελευταία ρύθμιση (προ του 1990).

    Προβλέπεται παράλληλα ότι όσα δάνεια με ανατοκισμούς τόκων δημιουργήσουν εκ νέου προβλήματα "πανωτοκίων", και πάλι το ύψος της τελικής οφειλής δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το τριπλάσιο, όπως γίνεται και για όλους τους άλλους οφειλέτες.

    Όπως διευκρίνισε ο κ. Αλογοσκούφης, αυτή η τελευταία ρύθμιση για τους αγρότες θα εφαρμοστεί με στόχο οι τράπεζες να λαμβάνουν μέτρα ώστε να μην υπερβαίνουν ένα ορισμένο ποσό οι οφειλές των αγροτών.

    Σημειώνεται, ότι πριν αρχίσουν οι δηλώσεις του υπουργού, ο ίδιος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του δημοσιογράφου του οικονομικού ρεπορτάζ Βασίλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως την περασμένη εβδομάδα.

    "Κινητοποιήση της αγοράς"

    Το νομοσχέδιο δίνει οριστική λύση στο μεγάλο θέμα των πανωτοκίων δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας.

    Μετά την ψήφισή του θα δοθεί σχετική εγκύκλιος που θα προσδιορίζει τις λεπτομέρειες.

    Η προθεσμία για αιτήσεις θα έχει διάρκεια 6 μήνες.

    Αναφερόμενος στο σύστημα Τειρεσίας ο κ. Ρεγκούζας τόνισε ότι μειώνεται από 10 σε 3 χρόνια ο χρόνος παραμονής στη μαύρη λίστα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επαναφορά των κεφαλαίων από το εξωτερικό θα κινητοποιήσει την αγορά. Η ρύθμιση για τα πανωτόκια είναι ό,τι καλύτερο για τους αγρότες, που μπορούν πλέον να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, δήλωσε επίσης στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του συνδέσμου δανειοληπτών, Θεόδωρος Θανόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις

    [04] Αθλητισμός

    Έγινε ...Μπορντό ο Καψής

    26/7/2004 2:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη Γαλλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μιχάλης Καψής. Ο διεθνής μέσος, που αποτέλεσε "μήλον της έριδος" για πολλούς συλλόγους,(ο Ολυμπιακός κατέθεσε το πρωί νέα πρόταση στον Καψή με ετήσιες απολαβές ύψους 700.000 ευρώ για διετές συμβόλαιο, όμως ήταν αργά), υπέγραψε διετές "κλειστό" συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπορντό. Το συμβόλαιο θα του αποφέρει 800.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 900.000 ευρώ για τον δεύτερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτή την μεταγραφή θα ωφεληθεί και η ΑΕΚ, που θα εισπράξει περίπου 500.000 ευρώ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προβάρει τα ...Μπορντό ο Καψής

    [05] Διεθνή

    Εκατοντάδες οι νεκροί από τις πλημμύρες στη νότια Ασία

    26/7/2004 5:14:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν τη νότια Ασία, και κυρίως το Μπανγκλαντές, όπου μεγάλα τμήματα της πρωτεύουσας Ντάκα έχουν βυθιστεί στο νερό. Κάθε χρόνο, οι μουσώνες και τα χιόνια των Ιμαλαΐων που λιώνουν προκαλούν μεγάλες πλημμύρες, όμως φέτος η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία και 30 εκατομμύρια στο Μπανγκλαντές έχουν αποκλειστεί ή είναι άστεγοι, ενώ μέσα σε 40 ημέρες, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 585 στην Ινδία και τους 285 στο Μπανγκλαντές, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο χωρών.

    Εκφράζονται φόβοι για εκδήλωση επιδημιών

    Η στάθμη του νερού μειώνεται στη βορειοανατολική Ινδία, αλλά στη Ντάκα οι μισές από τις 90 συνοικίες της πόλης εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το νερό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν βάρκες για τις μετακινήσεις τους.

    Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Αρχές της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές είναι ότι δε λειτουργεί το αποχετευτικό δίκτυο και υπάρχουν φόβοι για επιδημίες. Την ίδια ώρα, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η κατάσταση στην Ντάκα θα επιδεινωθεί.

    [06] Αθλητισμός

    Πρωταθλητής στη ζωή και την Ποδηλασία

    26/7/2004 3:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Αμερικανός Ποδηλάτης Λάνς Άρμστρονγκ έγραψε ιστορία. Ο άνθρωπος μύθος της Παγκόσμιας Ποδηλασίας, κατάφερε να κερδίσει για έκτη φορά στην καριέρα του τον Ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, δημιουργώντας παράλληλα και ρεκόρ, αφού είναι ο μοναδικός που το πέτυχε. Έτσι μετά την "νίκη" του με τον καρκίνο, πέτυχε και πάλι το ακατόρθωτο. Τον 32χρονο ποδηλάτη, συνεχάρη προσωπικά για το κατόρθωμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος του τηλεφώνησε, λίγο μετά τον τερματισμό στο 20ο και τελευταίο ΕΤΑΠ, για να του εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια. "Είσαι καταπληκτικός", φέρεται να είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Άρμστρονγκ, ενώ μιλώντας για το θέμα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τόνισε: "Ο κ. Μπους τον συνεχάρη εκ μέρους όλου του έθνους και του είπε πως η χώρα είναι υπερήφανη γι αυτόν και πως είναι καταπληκτικός αθλητής".

    Στα Ηλύσια Πεδία

    Χάρη στην νίκη του, που την πέτυχε σε 83 ώρες 36 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα, ο Άρμστρονγκ που φέτος κέρδισε 5 ατομικά στάδια, άφησε πίσω του, άλλους μεγάλους αθλητές που έχουν κατακτήσει τον Γύρο της Γαλλίας 5 φορές. Τους Έντι Μέρτς, Μπερνάρ Ινό, Ζακ Ανκετίλ και Μιγκέλ Ιντουρέιν.

    Δεύτερος ήταν ο Γερμανός Αντρέας Κλοεντέν, που τερμάτισε 6 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον Άρμστρονγκ, και τρίτος ο Ιταλός Ιβάν Μπάσσο.

    Στις δηλώσεις του ο Αμερικανός ρέκορμαν του Γαλλικού Ποδηλατικού Γύρου, ήταν πολύ ευτυχισμένος για αυτό το επίτευγμα, και χαρακτήρισε τον αγώνα της Γαλλίας ως τον καλύτερο του κόσμου.

    [07] Πολιτισμός

    Στις 26 και 29 Ιουλίου στο Θέατρο Λυκαβηττού Bob Fosse. Η μεγάλη παραγωγή του καλοκαιριού

    26/7/2004 4:23:00 μμ

    Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα ένα μιούζικαλ κατευθείαν από το Broadway. Αφιερωμένο στο μεγάλο χορογράφο, σκηνοθέτη και χορευτή Bob Fosse, τον άνθρωπο που έγραψε τη δική του ιστορία σκηνοθετώντας τα μεγαλύτερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Chicago, Cabaret, All that Jazz, Sweet charity κ.α. Τριάντα δύο χορευτές, μια μεγάλη ορχήστρα, 100 τόνοι σκηνικά και κοστούμια (τα αυθεντικά από τις ταινίες και τις θεατρικές παραστάσεις) συνθέτουν τη φαντασμαγορική παράσταση που θα παρουσιαστεί για τέσσερις βραδιές, από 26 έως 29 Ιουλίου, στο Θέατρο Λυκαβηττού. Στη σκηνοθεσία, δύο μεγάλες κυρίες. Τα λαμπερά αστέρια στις παραγωγές του Bob Fosse, η Gwen Verdon (Sweet Charity, Chicago) και η Ann Reinking (All That jazz) έσμιξαν μετά το θάνατό του και δούλεψαν πάνω στο υλικό που είχε αφήσει πίσω του ο μεγάλος χορογράφος-σκηνοθέτης. Με τη βοήθεια ενός πολύ δυνατού καστ ηθοποιών από το Broadway καταφέρνουν να ξαναφέρουν στην ζωή τον κύριο Bob Fosse. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    [08] Αθλητισμός

    Αρης: Μεταγραφή με μέλλον

    26/7/2004 5:32:00 μμ

    Την απόκτηση του 24χρονου μεσοαμυντικού του Αγροτικού Αστέρα, Ανθιμου Γεωργιάδη, για τα επόμενα πέντε χρόνια (1+1+1+1+1) ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Αρης, που παράλληλα, απέσυρε το ενδιαφέρον του για τους Γιάννη Τάτση και Σωκράτη Πέτρου. Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Χατζάρας, δοκίμαζε τις αντοχές των παικτών με ασκήσεις φυσικής κατάστασης και γενικής αντοχής. Το απόγευμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπόνηση με ασκήσεις δύναμης και βάρη. Την Τετάρτη, οι παίκτες του Άρη δεν θα κάνουν προπόνηση αλλά θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις ώστε το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, να αποκτήσει μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών, πριν ο Αρης ταξιδέψει στο Μέτσοβο για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όπου θα ανέβουν οι ρυθμοί προπόνησης.

    [09] Διεθνή

    Δεύτερος γύρος εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου Νίκη του Γιουντχόγιο στην Ινδονησία

    26/7/2004 5:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Με ποσοστό 33,5% ο πρώην υπουργός Ασφάλειας της Ινδονησίας, Σουσίλο Γιουντχόγιο, επικράτησε της απερχόμενης προέδρου, Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Ωστόσο, ο νέος πρόεδρος της χώρας θα αναδειχθεί στο δεύτερο γύρο, στις 20 Σεπτεμβρίου, αφού κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο 50%. Την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επισκίασε έκρηξη βόμβας μικρής ισχύος στο κτήριο της εκλογικής επιτροπής στην Τζακάρτα. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η βόμβα είχε τοποθετηθεί στις γυναικείες τουαλέτες, ενώ από την έκρηξη σημειώθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκληρή εκλογική μάχη στην Ινδονησία

    [10] Ιράκ

    Το 24ωρο του Σαντάμ στη φυλακή

    26/7/2004 5:55:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: NET, BBC

    Σε πλήρη απομόνωση κρατείται ο Σαντάμ Χουσεΐν σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες κράτησής του που είδαν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας από την ημέρα της σύλληψής του. Σύμφωνα με τον Ιρακινό υπουργό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μπακτιάρ Αμίν, που τον επισκέφτηκε στη φυλακή, ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ περνάει το χρόνο κλεισμένος στο 12 τετραγωνικών μέτρων κλιματιζόμενο κελί του διαβάζοντας βιβλία, μελετώντας το Κοράνι και γράφοντας ποίηση. Μάλιστα, πηγή έμπνευσης ενός ποιήματός του στάθηκε ο Τζορτζ Μπους, ενώ ο Σαντάμ έχει αρχίσει να καταναλώνει γλυκίσματα αμερικανικής προέλευσης. "Ο Σαντάμ είναι καλά στην υγεία του", είπε ο Αμίν προσθέτοντας, ωστόσο, ότι "το ηθικό του είναι πεσμένο", ενώ, τις ώρες που βγαίνει από το κελί του, ασχολείται με ένα μικρό κήπο που διατηρεί δίπλα στο κελί του.

    [11] Εσωτερικά

    Ρυθμίσεις στα Μέσα Μεταφοράς για τους Αγώνες Συγκοινωνίες για Χρυσό

    26/7/2004 6:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Νέα δεδομένα θα ισχύσουν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Πολλά από αυτά θα λειτουργούν όλο το 24ωρο, σε αρκετά το ωράριο λειτουργίας παρατείνεται μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, ενώ θα λειτουργήσουν νέες ολυμπιακές λεωφορειακές γραμμές. Επίσης, δύο νέες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το τραμ, έχουν από σήμερα στη διάθεσή τους οι επιβάτες, ενώ οι θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων θα μετακινούνται δωρεάν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιδεικνύοντας το εισιτήριο του αγωνίσματος που πρόκειται να παρακολουθήσουν.

    Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας

    Από τις 13 Αυγούστου, οπότε και ξεκινούν οι Αγώνες, το ωράριο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλάζει. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, το μετρό και ο προαστιακός θα κινούνται από τις 5 το πρωί έως τις 2 και τις 3 τα ξημερώματα αντίστοιχα, ενώ τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ εξαρτώνται από την εκάστοτε γραμμή.

    Για την εξυπηρέτηση των θεατών των Αγώνων θα λειτουργήσουν 17 νέες ολυμπιακές λεωφορειακές γραμμές, που θα συνδέουν τα τέρματα υπαρχουσών γραμμών με τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, ενώ σε 33 γραμμές- κλειδιά τα δρομολόγια θα ενισχυθούν.

    Τέλος, από σήμερα κυκλοφορούν δύο νέα προϊόντα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών: πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο εισιτήριο και μια μηνιαία κάρτα, στα οποία περιλαμβάνεται και το τραμ.

    [12] Αθλητισμός

    Επιμένουν οι Ισπανοί για Σεϊταρίδη

    26/7/2004 6:36:00 μμ

    Νέα σενάρια περί απόκτησης του Γιούρκα Σεϊταρίδη, από την Ρεάλ κυκλοφόρησαν εκ νέου στην Ισπανία την Δευτέρα. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα "As", ο διεθνής αμυντικός, που βρίσκεται από την Κυριακή στο Πόρτο για να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, πήγε στην Πορτογαλία, απλά και μόνο για να διευθετήσει κάποιες λεπτομέρειες και να καταφέρει μεταπηδήσει εκεί που τελικά επιθυμεί, δηλαδή στην Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα πάντα με τους Ισπανούς, ο Σεϊταρίδης έχει υπογράψει ένα απλό προσύμφωνο με την Πόρτο, γεγονός που διαψεύδει έντονα ο μάνατζέρ του, Πασχάλης Παπαδόπουλος, που υποστηρίζει, ότι ο παίκτης έχει υπογράψει τετραετές συμβόλαιο, έναντι 1,5 δισεκατομμυρίου δραχμών και ότιδήποτε άλλο ακούγεται κινείται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Η περίπτωση Σεϊταρίδη πάντως δεν απασχολεί πλέον τον Παναθηναϊκό, που έχει στείλει όλα τα απαιτούμενα έγγραφα στην Πόρτο, για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή.

    [13] Αθλητισμός

    Στην Ολλανδία ο ΟΦΗ

    26/7/2004 6:45:00 μμ

    Στο Άμστερνταμ, βρίσκεται από την Δευτέρα ο ΟΦΗ, όπου θα πραγματοποιήσει το κύριο μέρος της προετοιμασίας του. Η αποστολή της κρητικής ομάδας αναχώρησε το πρωί από το Ηράκλειο, παρουσία του αντιπρόεδρου της ομάδας Μιχάλης Τζιράκης, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο μαζί με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Αντώνη Κουτάντο, για να αποχαιρετήσουν τους παίκτες. Η παλιά δόξα του ΟΦΗ και της ΑΕΚ, δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έχουν καταβάλει μέχρι σήμερα οι παίκτες, ενώ τόνισε ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι και οι αρχές, που έχει θέσει η διοίκηση.

    Ανοιχτό παράθυρο για μεταγραφές

    "Η δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι στα πλαίσια, που έχει σχεδιασθεί από τον προπονητή μας. Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια που έχει καταβληθεί. Βέβαια, θα υπενθυμίσω ότι οι στόχοι, αλλά και οι αρχές, που έχει θέσει η διοίκηση δεν αλλάζουν. Απαιτούμε στην ομάδα μας να σέβονται όλοι τη φανέλα που φορούν, να είναι πειθαρχημένοι, να εργάζονται με συνέπεια και να εκτελούν κατά γράμμα το πρόγραμμα της τεχνικής ηγεσίας. Όλοι οι παίκτες μας μέχρι σήμερα είναι συνεπέστατοι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα μας μεταβαίνει στην Ολλανδία με στόχο να συνεχίσει την δουλειά που ξεκίνησε στο Ηράκλειο και συγχρόνως μέσα από τα φιλικά παιχνίδια να δείξει τις δυνατότητες της", είπε ο κ. Τζιράκης.

    Ο αντιπρόεδρος της κρητικής ομάδας αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταγραφών, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάτι ενδιαφέρον σίγουρα η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν θα πει όχι.

    Δηλώσεις, λίγο πριν την αναχώρησή τους στο αεροδρόμιο έκαναν και οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δουλειά που έχει γίνει, καθώς επίσης και από το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα.

    Ο Νίκος Μαχλάς δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει στην Ολλανδία, καθώς εκεί έζησε μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές, προσθέτοντας όμως ότι αυτό που τον απασχολεί είναι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει, για να υπάρχει συνέχεια σ' αυτό που έχουν ξεκινήσει.

    "Η δουλειά που έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι πολύ καλή. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι χρειάζεται να έχουμε συνέχεια. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για το μέλλον. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Ολλανδία, όπου έχω ζήσει μεγάλες στιγμές. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την ομάδα μου πάμε στην Ολλανδία, μόνο για δουλειά. Αυτό είναι και το μόνο που με απασχολεί", τόνισε.

    Η αποστολή του ΟΦΗ θα επιστρέψει στο Ηράκλειο στις 10 Αυγούστου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 July 2004 - 16:50:27 UTC