Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νταλικέρης "τιμωρός"
  • [02] Τα αλλαντικά της οργής... Διπλωματικό επεισόδιο για το σαλάμι
  • [03] Η Αλ Κάιντα πίσω από απόπειρα κατά του Πακιστανού πρωθυπουργού
  • [04] Το Σουδάν "γνέφει" θετικά στον ΟΗΕ
  • [05] Συμφώνησε με Σούρερ ο Ολυμπιακός

    [01] Διάφορα

    Νταλικέρης "τιμωρός"

    31/7/2004 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Όσοι δεινοί (ή και όχι) οδηγοί σίγουρα έχουν νιώσει κάποιες στιγμές της οδικής ζωής τους να ασφυκτιούν πίσω από κάποιο συμπολίτη τους που κάθε άλλο παρά βιάζεται να φτάσει στον προορισμό του. Τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν ψυχραιμία, την οποία όμως επαγγελματίας Γερμανός οδηγός φαίνεται πως δε διέθετε σε επάρκεια. Ταξιδεύοντας με τη νταλίκα του σε έναν από τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας του, ένιωσε κάτι παραπάνω από απλή έκπληξη από την πρόθεση του προπορευόμενου οδηγού να συμμορφωθεί με το όριο ταχύτητας των 30 χλμ.

    Μπορεί οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι να είναι διάσημοι για την απουσία ορίου ταχύτητας στις μεγάλες ευθείες, ωστόσο στο συγκεκριμένο τμήμα ο δρόμος διέθετε όριο λόγω του ότι διέσχιζε κατοικημένη περιοχή της πόλης Bochum. Το στοιχείο αυτό όμως δεν εκτιμήθηκε ως σημαντικό από τον κ. νταλικέρη, ο οποίος εν ριπή οφθαλμού μετατράπηκε σε οργισμένο τιμωρό της ασφάλτου, θέλοντας να εκδικηθεί όλες εκείνες τις αναίτιες καθυστερήσεις που είχε υποστεί ο ίδιος αλλά και τόσοι άλλοι, λόγω της επιμονής μερικών-μερικών να ακολουθούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Και τότε ποιος είδε τον νταλικέρη και δεν τον φοβήθηκε... Υποχρέωσε τον ανυποψίαστο οδηγό να σταματήσει και τον πλάκωσε στο ξύλο. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για τον τερματισμό της βίας.

    Ερωτηθείς ο ευερέθιστος οδηγός νταλίκας από τους αστυνομικούς για τα κίνητρα της πράξης του απάντησε ότι ένιωσε να προκαλείται από τη συμπεριφορά του άλλου οδηγού "επειδή οδηγούσε με 30χλμ σε περιοχή που το όριο ήταν ακριβώς αυτό". Το περιστατικό ερευνάται και τώρα ο εν λόγω κύριος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει την επαγγελματική του άδεια.

    [02] Διάφορα

    Τα αλλαντικά της οργής... Διπλωματικό επεισόδιο για το σαλάμι

    31/7/2004 8:04:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Όσοι έχουν βρεθεί στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου σε ώρα αιχμής ξέρουν για τι μιλάμε. Πολλή ζέστη, συνωστισμός και ατμόσφαιρα αποπνικτική και δύσοσμη, ειδικά το καλοκαίρι. Επίσης, ξέρουν ότι το να τρώει κανείς μέσα στους συρμούς κάθε άλλο παρά σπάνιο φαινόμενο είναι. Αναμενόμενο θα σκεφτείτε, όπου υπάρχει πολύς κόσμος αυτά συμβαίνουν. Η διοίκηση του λονδρέζικου Μετρό όμως δεν συμφωνεί, ποτέ δεν συμφωνούσε. Κατά καιρούς προσπαθούσε με διάφορες ενημερωτικές εκστρατείες να αποτρέψει την κατανάλωση εντός των βαγονιών τροφίμων με έντονη μυρωδιά. Οι προσπάθειες όμως δεν απέφεραν καρπούς. Επανήλθαν λοιπόν με μια νέα αφίσα, ίσως λίγο πιο επιθετική. Υπολόγισαν όμως χωρίς τον Ιταλό, διότι όταν κάποιος τα βάζει με το σαλάμι και το σκόρδο είναι σα να τα βάζει με το ιταλικό ταμπεραμέντο

    Ιταλική αγανάκτηση

    Όπως και έγινε Μια ωραία πρωία λοιπόν όσοι διέσχισαν τους χώρους του λονδρέζικου μετρό βρέθηκαν εμπρός στη νέα εκδοχή της ενημερωτικής εκστρατείας για τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων.

    Η αφίσα που είδαν αναρτημένη στους τοίχους απεικόνιζε έναν υπέρβαρο κύριο με μεσογειακά χαρακτηριστικά να κάθεται φαρδύς πλατύς σε εκείνες τις μικρές θεσούλες του μετρό πλαισιωμένος από κάθε λογής αλλαντικά και από πλεξούδες μυρωδάτα... σκόρδα.

    Αυτό ήταν. Η ιταλική αγανάκτηση ξεχείλισε και "έπνιξε" τους υπεύθυνους με αλλεπάλληλα κύματα. Τις επόμενες ημέρες τα γραφεία της διοίκησης του μετρό βομβαρδίστηκαν από επιστολές εξοργισμένων Ιταλών, μεταξύ αυτών και ο Ιταλός πρέσβης. "Θεωρούμε αυτήν την αφίσα άκρως προσβλητική για την ιταλική εικόνα, για τα ιταλικά προϊόντα, αλλά και για την ιταλική εταιρεία που παράγει τρόφιμα του είδους και στην οποία παραπέμπει σαφώς η εικόνα" ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο Guido Cerboni, οικονομικός σύμβουλος της ιταλικής πρεσβείας στο Λονδίνο. "Πρόκειται για καρικατούρα των Ιταλών" πρόσθεσε.

    Τη συνέχεια τη μαντεύετε. Εμπρός στο ενδεχόμενο διπλωματικού επεισοδίου με αιχμή το ένοχο σαλάμι οι υπεύθυνοι ξήλωσαν με συνοπτικές διαδικασίες τις αφίσες και ζήτησαν και συγγνώμη. "Λυπούμαστε, δεν θέλαμε να προσβάλουμε την ιταλική κοινότητα. Θέλαμε μόνο να περάσουμε με χιουμοριστικό τρόπο το μήνυμα μας" απολογήθηκε η εκπρόσωπος του λονδρέζικου Μετρό.

    [03] Διεθνή

    Η Αλ Κάιντα πίσω από απόπειρα κατά του Πακιστανού πρωθυπουργού

    31/7/2004 8:38:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οργάνωση που υποστηρίζει ότι συνδέεται με το δίκτυο της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε σήμερα ότι προσπάθησε να δολοφονήσει τον εντολοδόχο πρωθυπουργό του Πακιστάν Σάουκατ Αζίζ και προειδοποίησε για πιο αιματηρές επιθέσεις εναντίον φιλοαμερικανών αξιωματούχων. Η "Ισλαμπούλι Ταξιαρχίες της Αλ Κάιντα", ήδη γνωστή οργάνωση, δεν κατονομάζει τον Αζίζ στην ανακοίνωση που απέστειλε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα, αλλά δηλώνει ότι είχε στο στόχαστρο έναν από τους άνδρες των "αμερικανών απίστων στο Πακιστάν". Ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατή η επαλήθευση της αυθεντικότητας της ανακοίνωσης.

    Απειλούν με νέα χτυπήματα

    "Με αυτό το χτύπημα, δίνουμε ένα μήνυμα στην πακιστανική κυβέρνηση και στον προδότη επικεφαλής της, τον Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος εξακολουθεί να εκδίδει μουτζαχεντίν στην Αμερική για να την κατευνάσει", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    "Η χθεσινή επίθεση θα ακολουθηθεί από πιο οδυνηρά χτυπήματα, αν δεν σταματήσετε να υπακούετε τυφλά τις εντολές ... του Μπους. Αν δεν σταματήσετε, οι μουτζαχεντίν θα διεξαγάγουν έναν αιματηρό πόλεμο στο Πακιστάν", προειδοποιεί η οργάνωση στην ανακοίνωσή της.

    Ο 55χρονος Αζίζ, ο οποίος έχει αυτή τη στιγμή το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών, διέφυγε της επίθεσης αυτοκτονίας που έγινε χθες, Παρασκευή, εναντίον του. Αξιωματούχοι του Πακιστάν θεωρούν υπόπτους για την επίθεση μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

    Οι αστυνομικές αρχές του Πακιστάν προσπαθούν να αναγνωρίσουν τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας από το ματωμένο κεφάλι του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δολοφονική απόπειρα κατά του Πακιστανού πρωθυπουργού

    [04] Διεθνή

    Το Σουδάν "γνέφει" θετικά στον ΟΗΕ

    31/7/2004 8:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το Σουδάν αν και δεν έκυψε τη δυσαρέσκεια του ωστόσο ανακοίνωσε πως θα συμμορφωθεί προς την απόφαση του ΟΗΕ, η οποία εκτός των άλλων το απειλεί με την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση που δεν κατορθώσει να αποκαταστήσει την ασφάλεια στην δοκιμαζόμενη από την κρίση περιοχή του Νταρφούρ. Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησαν την ανθρωπιστικού χαρακτήρα αποστολή τους στο Νταρφούρ οι γαλλικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο Τσαντ.

    Ξεκίνησαν και οι ανθρωπιστικές αποστολές

    "Το Σουδάν δεν χαίρεται με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εντούτοις θα συμμορφωθεί προς αυτήν όσο καλύτερα γίνεται. Διότι σε αντίθετη περίπτωση γνωρίζουμε πως οι εχθροί μας δεν πρόκειται να διστάσουν να λάβουν μέτρα κατά της χώρας μας", τόνισε ο πρεσβευτής του Σουδάν στην Αφρικανική Ένωση Οσμάν Αλ Σάιντ σε συνέντευξή του στην Αιθιοπία.

    Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησαν την ανθρωπιστικού χαρακτήρα αποστολή τους στο Νταρφούρ οι γαλλικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο Τσαντ.

    Όπως δήλωσε ο διοικητής των γαλλικών δυνάμεων στο Τσαντ συνταγματάρχης Φιλίπ Σαρλ "στο πλαίσιο της επιμελητειακής ενίσχυσης των υπηρεσιών του ΟΗΕ, ξεκίνησε σήμερα μία αερογέφυρα ανάμεσα στη Ντζαμένα και στο Αμπέσε με την πρώτη απογείωση ενός C-130 του γαλλικού στρατού με 12 τόννους υλικού για εννέα καταυλισμούς προσφύγων".

    Επιπλέον 200 Γάλλοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στη μεθόριο μεταξύ του Τσαντ και του Σουδάν "εντός της Κυριακής", τόνισε ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου, που οργανώθηκε στην πρεσβεία της Γαλλίας στη Ντζαμένα.

    [05] Αθλητισμός

    Συμφώνησε με Σούρερ ο Ολυμπιακός

    31/7/2004 9:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά από "φλερτ" δύο ημερών τελικά η μεταγραφή του Αργεντινού, Γκάμπριελ Σούρερ στον Ολυμπιακό φάινεται πως τελειώνει με γάμο! Όπως παραδέχτηκε σήμερα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ο 33χρονος αμυντικός συμφώνησε σε όλα με την ομάδα του Πειραιά και αύριο αναμένεται στην Αθήνα για τις τελευταίες διαδικαστικές λεπτομέρειες και για την υπογραφή του συμβολαίου του. Ο σέρβος τεχνικός μπορεί αρχικά να είχε αντιρρήσεις κυρίως λόγω της ηλικίας του ποδοσφαιριστή, όπως όμως φαίνεται αυτές έμειναν στην άκρη δεδομένου πως δεν υπήρχε άλλη πρόσφορη λύση, μετά και την άρνηση του ούτως ή άλλως ακριβού Κουφούρ.

    Στο μεταξύ η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε την απόκτηση του Πέτρου Φιλιππάκου: "Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Πέτρος Φιλιππάκος. Ο ομογενής ποδοσφαιριστής συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργο Λούβαρη και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+2+2 χρόνια".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 31 July 2004 - 20:50:09 UTC