Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη πρόκριση οι νεανίδες
  • [02] Το θέμα της ασφάλειας επί τάπητος Κυβερνητική σύσκεψη για τους Αγώνες
  • [03] Τραυματίστηκαν τρεις Παλαιστίνιοι Επίθεση με πύραυλο στη Γάζα
  • [04] Κατάθεση Αμερικανίδας στρατιωτικού Βασανιστήρια "για πλάκα"
  • [05] Βγαίνει από το νοσοκομείο εντός των ημερών Όλα καλά για τον Γ.
  • [06] Παγωμένο παγωτό
  • [07] Φρούρος μαχαίρωσε μικρούς μαθητές Μακελειό σε νηπιαγωγείο στην Κίνα
  • [08] Σώοι έξι όμηροι Άρωμα ελευθερίας στο Ιράκ
  • [09] Η... μπίλια στο "κόκκινο"
  • [10] Δεν υπήρξαν νεκροί Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Ζιμπάμπουε
  • [11] Επήλθε προφορική συμφωνία για Βιεϊρά

    [01] Αθλητισμός

    Μεγάλη πρόκριση οι νεανίδες

    4/8/2004 12:15:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ειδήσεις > Αθλητισμός)&body=Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο νεανίδων έφερε την πρόκριση στην επόμενη φάση και στον νέο όμιλο αντίπαλοι της εθνικής μας είναι η ρωσία και η Τσεχία

    Ασταμάτητη δείχνει η εθνική ομάδα πόλο νεανίδων μετά την χθεσινή συντριβή επί της Ουκρανίας, η ελλάδα νίκησε και στον δεύτερο αγώνα του ομίλου την Ουγγαρία με 9-4 και προκρίθηκε πρώτη και πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων στο Μπάρι της Ιταλίας. Στον νέο όμιλο που προκύπτει η ελληνική ομάδα μεταφέρει τους δύο βαθμούς της νίκης επί των Μαγυάρων και ξεκινάει με ένα σημαντικό πλεονέκτημα, απέναντι στην Ρωσία και την Τσεχία που είναι οι δύο άλλες ομάδες που τον συμπληρώνουν. Στην βαθμολογία η ελλάδα τερμάτισε πρώτη με 4 βαθμούς και 29-7 τέραμτα υπέρ και άφησε δέυτερη την Ουγγαρία με 2 βαθμούς και Τρίτη την Ουκρανία με κανέναν.

    Τα επτάλεπτα του αγώνα με την Ουγγαρία: 2-1, 2-1, 3-1, 2-1

    Για την Ελλάδα σκόραραν οι Κάντζου 4, Ασημάκη 3, Ψούνη 1 και Πλουμή 1

    [02] Εσωτερικά

    Το θέμα της ασφάλειας επί τάπητος Κυβερνητική σύσκεψη για τους Αγώνες

    4/8/2004 7:47:00 πμ

    Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα υπό τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και της προέδρου της "Αθήνας 2004" κ. Αγγελοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο κ. Καραμανλής το απόγευμα θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρόγκ, ο οποίος αναμένεται το μεσημέρι στην Αθήνα. Ο κ Ρογκ είναι ο πρώτος από τους Αθανάτους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που φτάνει στην Αθήνα και θα γίνει δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.

    [03] Διεθνή

    Τραυματίστηκαν τρεις Παλαιστίνιοι Επίθεση με πύραυλο στη Γάζα

    4/8/2004 9:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στο χωριό Ταλ αλ Ζάτρα, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όταν ισραηλινό ελικόπτερο έριξε πύραυλο εναντίον στόχου στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια. Ο στόχος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ενώ, λίγο πριν την επίθεση, άνδρες του ισραηλινού στρατού είχαν μεταβεί στην Τζαμπάλια για να παρεμποδίσουν Παλαιστίνιους μαχητές να εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος. Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε, ότι πολλά άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν στην είσοδο του προσφυγικού καταυλισμού. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ συμβούλευσαν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν άμεσα τη Λωρίδα της Γάζας και να αναστείλουν ταξίδια τους στο Ισραήλ, ή την Ιορδανία, εξ' αιτίας της αναζωπύρωσης των εντάσεων στην περιοχή.

    [04] Ιράκ

    Κατάθεση Αμερικανίδας στρατιωτικού Βασανιστήρια "για πλάκα"

    4/8/2004 9:25:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Ως κάτι μη σοβαρό χαρακτήρισε τις φωτογραφίες με το βασανισμό κρατουμένων στην φυλακή Αμπού Γράιμπ της Βαγδάτης η στρατιώτης των ΗΠΑ, Λίντι Ίνγκλαντ. Η Ίνγκλαντ, που βρέθηκε στο επίκεντρο του σκανδάλου όταν δημοσιοποιήθηκε φωτογραφία στην οποία κρατάει από το λαιμό ένα γυμνό κρατούμενο, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της στρατιωτικής επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα την παραπέμψει να δικαστεί σε στρατιωτικό δικαστήριο. Όπως υποστήριξε, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχθηκαν "απλώς για πλάκα". Η 21χρονη στρατιωτικός αντιμετωπίζει 19 κατηγορίες και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη μέχρι και 38 ετών. Στο παρελθόν, η Ίνγκλαντ είχε υποστηρίξει, πως πόζαρε για τη φωτογράφηση κατόπιν εντολής και οι ανώτεροι της την συνεχάρησαν για τη συμπεριφορά της.

    [05] Εσωτερικά

    Βγαίνει από το νοσοκομείο εντός των ημερών Όλα καλά για τον Γ. Παπανδρέου

    4/8/2004 9:23:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εξιτήριο μέχρι το τέλος της εβδομάδας της εβδομάδας αναμένεται να δοθεί στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου από το "Αττικό Πανεπιστημια Νοσοκομείο" Χαϊδαρίου, όπου νοσηλεύεται από το βράδυ της Δευτέρας, με λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, όπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες γιατροί κκ Ράπτης, Γιαμαρέλου και Κελέκης. Ο κ. Ράπτης χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του κ. Παπανδρέου άριστη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "με το ζόρι τον κρατάμε". Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί άλλο ιατρικό ανακοινωθέν, καθώς δεν συντρέχει λόγος. Από την πλευρά της η κ. Γιαμαρέλου αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως "τυπική πνευμονία", που δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Οι ακτινολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτηρίστηκαν πάρα πολύ καλές από τον κ. Κελέκη, ο οποίος σημείωσε, ότι το στίγμα υποχωρεί και δεν θα μείνει κανένα κατάλοιπο. Τις ευχές για ταχεία ανάρρωση δέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό, τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, υπουργούς αλλά και μέλη του κόμματός του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Γ.Παπανδρέου

    [06] Διάφορα

    Παγωμένο παγωτό

    4/8/2004 10:00:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    "Καλοκαίρι και καιρός για παγωτό" σκέφθηκε μια γυναίκα στη Ρουμανία, που, μετά την πολύωρη βόλτα της σε εμπορικό κέντρο, κάθισε στην καφετέρια για να απολαύσει το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Έλα, όμως, που δεν ήταν στη θερμοκρασία που το ήθελε Έξαλλη η γυναίκα έκανε επίσημη καταγγελία στις αρχές, διαμαρτυρόμενη ότι το παγωτό της ήταν πολύ κρύο! Οι αρμόδιοι υπάλληλοι υποσχέθηκαν να ερευνήσουν την καταγγελία της, δήλωσαν όμως ότι δεν είναι και πολλά αυτά που μπορούν να κάνουν. Μιλώντας στην εφημερίδα "Evenimentul Zilei", ο επικεφαλής της υπηρεσίας καταναλωτών, Ίον Καρζόν, έκανε λόγο για καταγγελία δίχως προηγούμενο και κατέληξε: "η γυναίκα αυτή τσαντίστηκε επειδή το παγωτό που έφαγε ήταν πολύ κρύο! Εμείς τι να κάνουμε;"

    [07] Διεθνή

    Φρούρος μαχαίρωσε μικρούς μαθητές Μακελειό σε νηπιαγωγείο στην Κίνα

    4/8/2004 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ Reuters

    Ένα έγκλημα δίχως προηγούμενο συγκλονίζει την Κίνα. Φύλακας σε παιδικό σταθμό στο Πεκίνο κατελήφθη από αμόκ και μαχαίρωσε 15 παιδάκια και τρεις νηπιαγωγούς με αποτέλεσμα ένα αγοράκι να χάσει τη ζωή του και άλλα τρία άτομα να τραυματιστούν σοβαρά. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας, πως δύο από τα παιδιά και μία νηπιαγωγός νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Πεκίνου. Οι υπόλοιποι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης που είναι 51 ετών και ονομάζεται Ξου Χεπίνγκ επιτέθηκε ξαφνικά και για άγνωστο λόγο με ένα κουζινομάχαιρο γύρω στις εννιά το πρωί εναντίον των μικρών μαθητών και των μελών του διδακτικού προσωπικού του παιδικού σταθμού. Ο Χεπίνγκ συνελήφθη και ανακρίνεται από την αστυνομία.

    [08] Ιράκ

    Σώοι έξι όμηροι Άρωμα ελευθερίας στο Ιράκ

    4/8/2004 10:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Ελεύθεροι αφέθηκαν τέσσερις Ιορδανοί όμηροι στο Ιράκ, μετά από έφοδο των ιρακινών αρχών στο σπίτι όπου κρατούνταν στη Φαλούτζα. Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, συγγενής ενός από τους ομήρους είπε, ότι οι Ιορδανοί είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη μεταφερθεί στην κατοικία ενός τοπικού ηγέτη στην πόλη. Η οργάνωση "Τάγμα Θανάτου της Ιρακινής Αντίστασης" είχε συλλάβει τους τέσσερις ομήρους πριν από περίπου πέντε ημέρες, ζητώντας από την κυβέρνηση του Αμμάν να άρει την υποστήριξή της στις συμμαχικές δυνάμεις. Λίγο αργότερα, το Αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε, πως η οργάνωση "Ταουχίντ και Τζιχάντ" αποφάσισε να απελευθερώσει δύο Τούρκους ομήρους, καθώς η εταιρία στην οποία εργάζονταν συμφώνησε να σταματήσει τις εργασίες της στο Ιράκ.

    Ελεύθεροι Τούρκοι όμηροι

    Όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, η οργάνωση του συνεργάτη της Αλ Κάιντα, Αμπού αλ Ζαρκάουι, απελευθέρωσε σήμερα δυο Τούρκους ομήρους, τον Αμπντουλαμάν Ντεμίρ και τον Σαΐντ Ουνουρλού, καθώς η εταιρία στην οποία εργάζονταν συμφώνησε να σταματήσει τις εργασίες της στο Ιράκ.

    "Λόγω της απόφασης της τουρκικής εταιρίας να σταματήσει να στέλνει προμήθειες στο Ιράκ, η οργάνωση "Ταουχίντ και Τζιχάντ" αποφάσισε να απελευθερώσει τους δύο Τούρκους ομήρους" αναφέρεται σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που έστειλε η οργάνωση του Ζαρκάουι στο τηλεοπτικό δίκτυο.

    Την Κυριακή, η εργοδότρια εταιρία ανακοίνωσε, πως θα αναστείλει τη δραστηριότητά τους στο Ιράκ, ώστε να διασφαλίσει την απελευθέρωση των δύο ομήρων.

    [09] Αθλητισμός

    Η... μπίλια στο "κόκκινο"

    4/8/2004 10:42:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε φουλ ρυθμούς συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο τα τουρνουά προετοιμασίας των ομάδων ενόψει της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν. Στην Αγγλία, στην πρεμιέρα του του τουρνουά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι "κόκκινοι διάβολοι" επιβλήθηκαν στο "Όλντ Τράφορντ" με 2-1 της ολλανδικής Αϊντχόβεν, ενώ στο άλλο ματς η Αργεντίνοι της Μπόκα Τζούνιορς συνέτριψαν την ιαπωνική Ουράβα Ρεντ Νταίαμοντς με 5-2. Στην Αμερική εξάλλου κάποιοι άλλοι "κόκκινοι" της Αγγλίας, αυτοί της Λίβερπουλ νίκησαν την ιταλική Ρόμα με 2-1, στον τελευταίο φιλικό αγώνα για το τουρνουά Champions World Series, στο Νιου Τζέρσεϊ.

    [10] Διεθνή

    Δεν υπήρξαν νεκροί Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Ζιμπάμπουε

    4/8/2004 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters

    Τουλάχιστον 70 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη Ζιμπάμπουε, από τη σύγκρουση δυο επιβατικών τρένων στον κεντρικό σταθμό της πρωτεύουσας, Χαράρε. Τα δύο τρένα, που χρησιμοποιούσαν την ίδια γραμμή, συγκρούσθηκαν καθώς πλησίαζαν στο σταθμό. Μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας, Αντριου Λάνγκα, υποστήριξε, πως το ατύχημα μάλλον οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, αφού το δεύτερο τρένο δεν μείωσε την ταχύτητά του με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο πρώτο. "Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς", πρόσθεσε ο κ. Λάνγκα, επισημαίνοντας, ότι η κατάσταση τριών από τους τραυματίες είναι σοβαρή.

    [11] Αθλητισμός

    Επήλθε προφορική συμφωνία για Βιεϊρά

    4/8/2004 11:25:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Aίσιο φινάλε, όπως όλα δείχνουν, θα έχει το σήριαλ της μεταγραφής του Γάλλου διεθνούς της Άρσεναλ Πατρίκ Βιεϊρά στην ισπανική Ρεάλ Μαδρίτης. Σύμφωνα με το δικτυακό τπό της ισπανικής εφημερίδας «AS», οι δύο διοικήσεις των ομάδων έφτασαν σε προφορική συμφωνία. Επικαλούμενη τον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, η ισπανική εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ο πρόεδρος των «μερένγκες», Φλορεντίνο Πέρεθ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των «κανονιέρηδων», Ντέιβιντ Ντέιν, στην διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες έφτασαν σε προφορική συμφωνία για την μεταγραφή του Γάλλου αμυντικού μέσου στην Ρεάλ Μαδρίτης, έναντι του ποσού των 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ο διεθνής άσος αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μαδριλένους, κάτι που ενδέχεται να γίνει αύριο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 4 August 2004 - 8:50:24 UTC