Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις προτάσεις ΕΚΑΒ: Αναστολή κινητοποιήσεων
  • [02] Στη Βρετανία Σύλληψη επικίνδυνου μέλους της Αλ Κάιντα
  • [03] Με ανακοίνωση σε ισλαμική ιστοσελίδα Ισλαμικές οργανώσεις αρνούνται τις
  • [04] Τουλάχιστον πέντε νεκροί Νέα έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ιράκ
  • [05] Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους Μάχες στη Μοσούλη
  • [06] Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Γάζα
  • [07] 42 σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Υεμένη
  • [08] Το διαδίκτυο βλάπτει σοβαρά την υγεία Αναβολή στράτευσης λόγω εθισμού
  • [09] Στα Κατεχόμενα Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ταλάτ
  • [10] Τέρμα ο Λιζαραζού από τη Γαλλία
  • [11] Σε ηλικία 95 ετών Πέθανε ο Γάλλος φωτογράφος Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν
  • [12] Ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε κέντρο ιππασίας Επτά έφηβοι νεκροί σε πυρκαγιά

    [01] Υγεία

    Τρεις προτάσεις ΕΚΑΒ: Αναστολή κινητοποιήσεων

    4/8/2004 11:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/8/2004 12:04:31 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν το βράδυ της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Αττικής, αποδεχόμενοι την πρόταση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Κακλαμάνη. Θεσμοθέτηση του επιδόματος ετοιμότητας (40 ευρώ) από την 1η Σεπτεμβρίου 2004, αύξηση του επιδόματος στα 50 ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2005 (με τιμαριθμική αναπροσαρμογή) και καταβολή υπερωριακής αποζημίωσης για τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, περιλαμβάνει η πρόταση που έκανε, ο κ. Κακλαμάνης, στο προεδρείο του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Αττικής.

    [02] Διεθνή

    Στη Βρετανία Σύλληψη επικίνδυνου μέλους της Αλ Κάιντα

    5/8/2004 7:23:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε ένα μέλος της Αλ Κάιντα που πιστεύεται ότι βρισκόταν στην τελική φάση προετοιμασίας μιας τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Χίθροου, του κυριότερου αεροδρομίου του Λονδίνου, υποστηρίζει η εφημερίδα "Τάιμς" σε σημερινό της δημοσίευμα. Στο πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα γράφει ότι ο ύποπτος συνελήφθη μετά από πληροφορίες των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών που ανέφεραν ότι ο άνδρας αυτός, που θεωρείται ως ο αρχηγός των επιχειρήσεων της Αλ Κάιντα στη Βρετανία, λάμβανε εντολές κατευθείαν από τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

    Οι "Τάιμς" επικαλούνται Πακιστανούς αξιωματούχους που φέρονται να δήλωσαν ότι οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση στο Χίθροου βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή ενός μέλους της Αλ Κάιντα που συνελήφθη τον περασμένο μήνα στο Πακιστάν. Αυτός ο άνδρας είχε αναλάβει να στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα στα μέλη του δικτύου σε όλο τον κόσμο.

    Το ρεπορτάζ των "Τάιμς" δημοσιεύεται δύο ημέρες μετά τις συλλήψεις 13 ανδρών ηλικίας από 20 έως 30 ετών στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Ο ένας από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σαν" οι μαζικές συλλήψεις της περασμένης Τρίτης έγιναν με αφορμή τις πληροφορίες που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Μοχάμεντ Νάσεμ Νουρ Χαν, ο οποίος είχε συλληφθεί στο Πακιστάν τον Ιούλιο.

    [03] Ιράκ

    Με ανακοίνωση σε ισλαμική ιστοσελίδα Ισλαμικές οργανώσεις αρνούνται τις επιθέσεις στις εκκλησίες

    5/8/2004 7:54:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις ισλαμικές οργανώσεις διέψευσαν την Τετάρτη ότι μέλη τους ενέχονται στις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών στο Ιράκ που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται σε ισλαμικές ιστοσελίδες. "Οποιαδήποτε προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν αυτές οι ανόητες εκρήξεις εναντίον των Μουτζαχεντίν είναι καταδικασμένη να αποτύχει" αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από το Κέντρο Πληροφόρησης των Μουτζαχεντίν. Οι οργανώσεις Επιλαρχία του Τζιχάντ, Ισλαμικές Στρατιωτικές Ταξιαρχίες και Συμβουλευτικό Συμβούλιο του Τζιχάντ στρέφονται κατά του συμβούλου σε θέματα εθνικής ασφάλειας του Ιράκ, Μοουαφάκ αλ-Ρουμπάιε (ο οποίος κατηγόρησε τον Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι για τις επιθέσεις της περασμένης Κυριακής) και τον κατηγορούν ότι είχε ανάμιξη στις εκρήξεις "με τη βοήθεια των Σιωνιστών και των Αμερικάνων".

    "Το επίπεδο αυτών των επιχειρήσεων ήταν κατά πολύ χαμηλότερο από αυτό των Μουτζαχεντίν. Αν οι Μουτζαχεντίν είχαν αποφασίσει να επιτεθούν στις εκκλησίες (...) δε θα έβγαινε κανείς ζωντανός;" προστίθεται στο κείμενο.

    Η ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί, τονίζει ότι οι Ισλαμιστές μαχητές θα επιτεθούν μόνο σε χριστιανούς που βοηθούν τους κατακτητές ή που κρίθηκαν ένοχοι προδοσίας ή διαφθοράς ή έκαναν προσηλυτισμό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άγνωστη οργάνωση πίσω την επίθεση στις εκκλησίες

    Χτύπησαν έξι εκκλησίες στο Ιράκ

    [04] Ιράκ

    Τουλάχιστον πέντε νεκροί Νέα έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ιράκ

    5/8/2004 8:54:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/8/2004 10:11:33 πμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ

    Τουλάχιστον πέντε Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στην πόλη Μαχαγουίλ, 75 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, ανακοίνωσε το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών. Η έκρηξη ακολούθησε απόπειρα επίθεσης ενόπλων στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που απάντησαν στα πυρά υποχρεώνοντάς τους να απομακρυνθούν. Λίγα λεπτά αργότερα ένας καμικάζι οδήγησε ένα φορτηγάκι έξω από το αστυνομικό τμήμα και το ανατίναξε.

    [05] Ιράκ

    Τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους Μάχες στη Μοσούλη

    5/8/2004 9:09:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο

    Είκοσι δύο άτομα, μεταξύ των οποίων 14 πολίτες, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια σφοδρών που σημειώθηκαν την Τετάρτη στη Μοσούλη μεταξύ της ιρακινής αστυνομίας και ανταρτών. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον πολιτών και σκότωσαν 14 άτομα. Ακολούθησε επέμβαση του ιρακινού στρατού από την οποία σκοτώθηκαν οκτώ αντάρτες και συνελήφθησαν δύο. Συνολικά 52 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αυτών σκοτώθηκε ο αδελφός του ιδρυτή της ιρακινής κουρδικής ισλαμικής οργάνωσης Άνσαρ αλ Ισλάμ, του μουλά Κρεκάρ, γεγονός το οποίο διέψευσε ο δικηγόρος του Κρεκάρ προσθέτοντας: "Ο μουλάς Κρεκάρ δεν έχει αδερφό με αυτό το όνομα".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σκοτώθηκε ο αδελφός του ηγέτη της Ανσαρ αλ Ισλάμ

    [06] Διεθνή

    Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Γάζα

    5/8/2004 9:22:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας πραγματοποιεί ο ισραηλινός στρατός με στόχο την εξουδετέρωση των βάσεων που χρησιμοποιούν οι Παλαιστίνιοι για να βάλλουν με ρουκέτες Κασάμ εναντίον εβραϊκών οικισμών. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έχασαν τη ζωή τους 5 Παλαιστίνιοι, ενώ σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, από τις επιδρομές των Ισραηλινών τραυματίστηκαν τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι. Στο μεταξύ, την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από την πόλη Μπέιτ Χανούν την οποία είχε καταλάβει από τις 29 Ιουνίου μετά από επίθεση Παλαιστινίων με ρουκέτες Κασάμ που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Ισραηλινοί.

    Ο επικεφαλής του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Πίτερ Χάνσεν, έδωσε εντολή στους 19 υπαλλήλους του ΟΗΕ στην περιοχή να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταβούν προσωρινά στο Αμάν της Ιορδανίας, μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας στη Γάζα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση με ρουκέτες εναντίον του Σαρόν

    Νέος κύκλος αίματος στη Μέση Ανατολή

    [07] Διεθνή

    42 σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν Πολύνεκρες συγκρούσεις στην Υεμένη

    5/8/2004 8:53:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σαράντα δύο άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 80 τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Υεμένη κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων που ξέσπασαν ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και εξτρεμιστές Ισλαμιστές, οι οποίοι υποστηρίζουν τον σεΐχη Χουσεΐν Μπαντρ Εντιν αλ Χούτι, ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές στη Σαναά. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν στην ορεινή περιοχή Μαράν όταν ο στρατός εξαπέλυσε εκκαθαριστική επιχείρηση με στόχο την εξάρθρωση του δικτύου της οργάνωσης του Αλ Χούτι βορειοδυτικές περιοχές της Υεμένης. Στην περιοχή αυτή έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες ένοπλοι οπαδοί του Αλ Χούτι.

    [08] Τεχνολογία

    Το διαδίκτυο βλάπτει σοβαρά την υγεία Αναβολή στράτευσης λόγω εθισμού στο ίντερνετ

    5/8/2004 9:48:00 πμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    Εξαρτημένοι δεν είναι μόνο οι χρήστες των ναρκωτικών, αλλά και οι χρήστες του ίντερνετ. Ακατάλληλοι για το φινλανδικό στρατό κρίθηκαν νεαροί στρατιώτες οι οποίοι μόλις πάτησαν το πόδι τους στο στρατόπεδο άρχισαν να νιώθουν τόση μελαγχολία από την έλλειψη υπολογιστή, που οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα πρέπει να διακόψουν τη θητεία τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι οι νέοι στρατιώτες είχαν τόση ανάγκη τους υπολογιστές τους που δεν άντεχαν να μείνουν μακριά τους τους μόλις έξι μήνες της υποχρεωτικής θητείας.

    Μάλιστα, ο αξιωματικός του γραφείου στρατολογίας είπε ότι η κατάσταση ορισμένων ήταν τόσο σοβαρή που χαρακτηρίστηκαν ως εξαρτημένοι και πρόσθεσε: "Για αυτούς που παίζουν όλη τη νύχτα παιχνίδια στο ίντερνετ, δεν έχουν φίλους και χόμπι, ο στρατός είναι ένα μεγάλο σοκ". Για το λόγο αυτό ο στρατός αποφάσισε να τους στείλει σπίτι τους και να τους ξανακαλέσει μετά από τρία χρόνια. Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία του στρατού για τον αριθμό των νέων που αναγκάστηκαν να τον εγκαταλείψουν εξαιτίας του εθισμού τους, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 44% του πληθυσμού της χώρας χρησιμοποιεί το ίντερνετ σε καθημερινή βάση.

    [09] Κυπριακό

    Στα Κατεχόμενα Νέα συνάντηση Αναστασιάδη-Ταλάτ

    5/8/2004 9:33:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δεύτερη συνάντηση μέσα σε μια εβδομάδα θα έχει στις 10 το πρωί στα Κατεχόμενα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η συνάντηση που θα γίνει κατ' ιδίαν, θα γίνει στα γραφεία του Ρεπουμπλικανού Τουρκικού Κόμματος στα κατεχόμενα. Μετά τη συνάντηση με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, υπό τον κ. Αναστασιάδη, θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη του Κινήματος Ειρήνης και Δημοκρατίας Μουσταφά Ακιντζί. Ο κ. Αναστασιάδης την περασμένη Παρασκευή είχε συνάντηση με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο πλαίσιο συνομιλιών αντιπροσωπειών των δυο κομμάτων. Μετά την συνάντηση τους ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

    [10] Αθλητισμός

    Τέρμα ο Λιζαραζού από τη Γαλλία

    5/8/2004 10:56:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δε θα ξαναφορέσει τη φανέλα των "τρικολόρ" ο Γάλλος διεθνής Μπισέν Λιζαραζού σύμφωνα με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική "LEquipe" και την οποία δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα. Όσον αφορά τους λόγους που οδήγησαν τον παγκόσμιο πρωταθλητή να πει «αντίο» στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, είναι η μέχρι χθες ελάχιστη προσωπική ζωή λόγω των αγωνιστικών του υποχρεώσεων αλλά και η οικογένειά του. Μετά το Λιζαραζού όμως φόβοι για ενδεχόμενη αποχώρηση υπάρχουν και για το Ζιντάν, με τον οποίο ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός θα προσπαθήσει σε προσεχή συνάντηση, να τον πείσει να παραμείνει.

    Δεν έχει προσωπική ζωή

    Δεν απέφερε καρπούς η πρόσφατη δίωρη συζήτηση του Γάλλου εκλέκτορα Ραϊμόν Ντομενέκ με το διεθνή Μπισέν Λιζαραζού, την προηγούμενη Τρίτη στη Μασσαλία.

    Παρά την προσπάθεια του Ντομενέκ, ο αμυντικός της γερμανικής Μπάγερν Μονάχου "πήρε τελικά την απόφαση να μην συνεχίσει την καριέρα του στην Εθνική Γαλλίας", όπως αναφέρει σήμερα χαρακτηριστικά η LEquipe".

    «Στην διάρκεια των τελευταίων επτά χρόνων στην Μπάγερν Μονάχου, έχω δώσει το 100% της ενέργειάς μου στην Εθνική Γαλλίας και στον σύλλογό μου" τόνισε ο Λιζαραζού και εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την απόφαση: "Τώρα χρειάζομαι περισσότερο χρόνο για την προσωπική ζωή μου και ιδιαίτερα για τα παιδιά μου».

    Σειρά παίρνει ο "Ζιζού"

    Σε μία παρόμοια συνάντηση με αυτή του Λιζαραζού, που ελπίζει όμως να έχει διαφορετική κατάληξη θα προσκαλέσει τις προσεχείς ημέρες ο Ντομενέκ και το δεκάρι των "πετεινών" Ζινεντίν Ζιντάν. Σε αυτή ο εκλέκτορας των τρικολόρ που ήδη ζήτησε από τον "Ζιζού" να αναβάλλει το «αντίο» από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ζητήσει από τον αρχηγό να παρατείνει τ την παραμονή του στην εθνική, τουλάχιστον για τις πρώτες από τις προσεχείς αναμετρήσεις.

    [11] Πολιτισμός

    Σε ηλικία 95 ετών Πέθανε ο Γάλλος φωτογράφος Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν

    4/8/2004 11:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένας από τους μεγάλους μαιτρ της φωτογραφίας του 20ου αιώνα, ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 95 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από το περιβάλλον του. Ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, που θα γινόταν 96 ετών στις 22 Αυγούστου, πέθανε την Δευτέρα το πρωί στην κατοικία του "Le Clos" στο Ιλ ντε λα Σόργκ (νότια) και η κηδεία του έγινε σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Γεννημένος στο Σαντελού, στην περιοχή του Παρισιού, γιoς βιομηχάνου, ο καλλιτέχνης φωτογράφος επιβλήθηκε με το πολύ προσωπικό του στυλ, που τον έκανε τον αδιαμφισβήτητο μαιτρ της γαλλικής σχολής της φωτογραφίας. Υπήρξε ιερό τέρας της φωτογραφίας, τόσο σε θέματα τέχνης όσο και στο φωτορεπορτάζ, στο οποίο προσέφερε την ευγένειά του και τις ομορφότερες σελίδες του, με τις δημιουργίες του σε ασπρόμαυρο φιλμ.

    Η ιστορία μέσα από το φακό του

    Από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο στην κινεζική επανάσταση, και από την Ινδία στον βαθύ νότο των ΗΠΑ, από τον Τρούμαν στον Ντε Γκολ και από τον Φόκνερ στον Πικάσο, πολύ λίγα ήταν τα γεγονότα και οι γίγαντες της ιστορίας που δεν καταγράφηκαν από τον φακό της αγαπημένης του Leica. Ουμανιστής φωτογράφος που προσέγγιζε με ένστικτο τα θέματά του ξεπερνούσε όμως το συναίσθημα με μία δυνατή σύνθεση, ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν, που για μεγάλο διάστημα δούλεψε ως φωτορεπόρτερ, δημιούργησε το 1947 μαζί με τον Ρόμπερτ Κάπα, το φωτογραφικό πρακτορείο "Magnum".

    [12] Διεθνή

    Ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε κέντρο ιππασίας Επτά έφηβοι νεκροί σε πυρκαγιά στη Γαλλία

    5/8/2004 11:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον επτά έφηβοι ηλικίας 13 έως 15 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο σε πυρκαγιά, που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε κέντρο ιππασίας στην τοποθεσία Λεσερέν των Γαλλικών Άλπεων, στη Σαβοΐα, στην ανατολική Γαλλία. Η πυρκαγιά προκάλεσε επίσης τον σοβαρό τραυματισμό νεαρής γυναίκας, που νοσηλεύεται με εγκαύματα, ενώ ακόμη οι αρχές δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν αν δύο ακόμη άτομα αγνοούνται, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Σαβοΐας Αλέν Λουϊγιέ. Ο συναγερμός για πυρκαγιά ήχησε γύρω στις 3.30 π.μ. τοπική ώρα (4.30 π.μ. ώρα Ελλάδας). Η φωτιά ξέσπασε σε μονώροφο κτίριο, κοντά στη σχολή ιππασίας και τέθηκε υπό έλεγχο δύο ώρες αργότερα.

    Άγνωστα τα αίτια

    Το κέντρο ιππασίας αποτελείται από δύο κτίρια και μια σχολή ιππασίας της οποίας η στέγη κατέπεσε από τις φλόγες. Το κέντρο απέχει ένα χιλιόμετρο από το χωριό. Ένας έφηβος κατάφερε να σωθεί πηδώντας από παράθυρο δωματίου του πρώτου ορόφου. Δύναμη 45 ανδρών της πυροσβεστικής κάνει έρευνες στα ερείπια, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια, που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Ο υπουργός Νεολαίας και Άθλησης Σαν-Φρανσουά Λαμούρ, που βρίσκεται στην περιοχή για να συναντήσει την ομάδα κολύμβησης της Γαλλίας στο Εξ-λε-Μπεν της Σαβοΐας, αναμένεται στον τόπο της τραγωδίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 August 2004 - 8:50:45 UTC