Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις Απόφαση σταθμός για την ιδιωτική
  • [02] Παιδεραστής ο πρώην προπονητής της Σέλες
  • [03] Αλλά άτυχος! Πεινασμένος για γάμο
  • [04] Κηδεύτηκε από το Α' Νεκροταφείο Τελευταίο αντίο στον Χαράλαμπο Κουρή
  • [05] Πέταξε για Πόρτσμουθ ο Παναθηναϊκός
  • [06] Η Νατζάφ στο επίκεντρο των συγκρούσεων Αναζωπυρώνεται το κύμα βίας στο
  • [07] Αύριο η κηδεία του Πέθανε ο δημοσιογράφος Θωμάς Χατζηθωμάς
  • [08] Καταζητούμενος των ΗΠΑ Προφυλακίστηκε Βρετανός ύποπτος για τρομοκρατία
  • [09] Αποκάλεσε τον Σαντάμ "απειλή πέμπτης τάξης" Δριμύ κατηγορώ Κλίντον προς
  • [10] Εξαφανίστε τις ρυτίδες! Η απάντηση στο Botox
  • [11] Ο νέος Ρόμποκοπ Φύλακες ρομπότ
  • [12] Προετοιμάζεται ο Σινιόρι

    [01] Οικονομία

    Αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις Απόφαση σταθμός για την ιδιωτική εκπαίδευση

    6/8/2004 12:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δίνει το πράσινο φως στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να ιδρύουν φροντιστήρια. Σύμφωνα με την απόφαση οι τελευταίοι μπορούν να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες προχωρώντας στη λειτουργία φροντιστηρίων μέσα στα σχολεία τους. Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στον χώρο των ιδιοκτητών φροντιστηρίων όσο και στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Για το θέμα αναμένεται και ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο έχει ήδη γνωστοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ.

    [02] Αθλητισμός

    Παιδεραστής ο πρώην προπονητής της Σέλες

    6/8/2004 1:15:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με ποινή κάθειρξης 3,5 ετών για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό μιας 14χρονης, καταδικάστηκε ο Αυστραλός προπονητής του τένις, Γκάβιν Χόπερ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο έκανε δεκτό το δικαστήριο, ο Αυστραλός είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια εναντίον μιας κοπέλας, την οποία προπονούσε την δεκαετία του ΄80 και σήμερα είναι 33 ετών. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και ο συνήγορος του άσκησε έφεση κατά της ποινής που του επιβλήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα χέρια του προπονητή που σήμερα διατηρεί ακαδημία τένις στην Αυστραλία μαζί με τον διάσημο τενίστα και νικητή του Γουίμπλεντον, Πατ Κας, είχαν περάσει κατά το παρελθόν διάσημα αστέρια των κορτ, όπως η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια Μόνικα Σέλες και ο Αυστραλός Μάρκ Φιλιπούσης.

    [03] Διάφορα

    Αλλά άτυχος! Πεινασμένος για γάμο

    6/8/2004 1:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την είδε, την αγάπησε, αλλά δεν του την έδωσαν για να μην τη κατασπαράξει! Ο 55χρονος Πακιστανός, Αλλάχ Βασάγιο αποφάσισε, ότι ήρθε η ώρα να περάσει το κατώφλι του έγγαμου βίου και πήγε να ζητήσει την αγαπημένη του από τους δικούς της, εκείνοι, όμως, του αρνήθηκαν λόγω των διατροφικών του συνηθειών. Βλέπετε ο Αλλάχ πέραν του ότι συνηθίζει να τρώει πολύ έχει και παράξενα γούστα στο φαγητό. Προτιμά κυρίως, χαλιά, λάμπες, φλιτζάνια, γυαλιά και γρασίδι. Μάλιστα, πρόσφατα που ήταν προσκεκλημένος σε ένα γεύμα στο Καράτσι, αφού γέμισε το πιάτο του 15 φορές αποσύρθηκε για να ολοκληρώσει το λουκούλλειο γεύμα με λίγες λάμπες και φλιτζάνια. Το έμαθαν οι συγγενείς της νύφης και τρόμαξαν, φοβούμενοι, ότι κάποια στιγμή, φαγανός ων μπορεί να αναπτύξει κανιβαλιστικές τάσεις και να επιτεθεί στη σύζυγό του. Για να την προφυλάξουν, λοιπόν, από τα δόντια του του είπαν περίτρανα το όχι.

    Περί ορέξεως...

    Ο ίδιος, βέβαια, βρίσκει απόλυτα φυσιολογική την κατάστασή του και δηλώνει, ότι ποτέ μέχρι τώρα οι πρωτότυπες ορέξεις του δεν του βγήκαν σε κακό. Ο Αλλάχ ισχυρίζεται, ότι ποτέ δεν έχει κοπεί από τα γυαλιά ή τα όποια άλλα αιχμηρά αντικείμενα καταναλώνει καθώς και ότι ουδέποτε είχε φούσκωμα ή προβλήματα δυσπεψίας.

    "Έχω κάνει ακτινογραφίες στομάχου και οι γιατροί δεν διαπίστωσαν καμιά ανωμαλία" προσθέτει, ενώ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κιλών.

    Εμείς να του ευχηθούμε καλή όρεξη και την επόμενη φορά οι συγγενείς της νύφης να τον αποδεχθούν γι αυτό που είναι

    [04] Εσωτερικά

    Κηδεύτηκε από το Α' Νεκροταφείο Τελευταίο αντίο στον Χαράλαμπο Κουρή

    6/8/2004 1:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Κηδεύτηκε από το Α' Κοιμητήριο Αθηνών, σήμερα το πρωί στις 11, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Χαράλαμπος Κουρής. Στην τελευταία κατοικία του τον Χαράλαμπο Κουρή συνόδευσαν τα μέλη της οικογένειας του, η σύζυγός του Βιργινία, η μητέρα του Ελένη, ο γιος του Βασίλης, καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, οι κ.κ. Δημήτρης Σιούφας και Γιάννης Παπαθανασίου, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος και Κίμωνας Κουλούρη, φίλοι και συνεργάτες του στο ΙΝΚΑ. Η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Αβραμόπουλος, επιχειρηματίες από τον κλάδο των Σούπερ Μάρκετ και τον Εμπορικό κλάδο, καθώς επίσης ομοσπονδίες και εμπορικές οργανώσεις κατέθεσαν στέφανα στη μνήμη τού εκλιπόντος. Ο Χαράλαμπος Κουρής πέθανε την Τετάρτη από παθολογικά αίτια σε ηλικία 54 ετών αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο αξιόλογο έργο για την προστασία των καταναλωτών και την εξυγίανση της αγοράς. Υπήρξε ενεργός πολίτης με ακαταπόνητη δράση, αγωνιστής της δημοκρατίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγωνιστής για τα δικαιώματα των πολιτών και καταναλωτών, όπως τον χαρακτήρισαν οι συνεργάτες του, άφησε παρακαταθήκη μεταξύ άλλων την προσφιλή του φράση "Πριν το αύριο, θα υπάρξει ένα καλύτερο σήμερα".

    [05] Αθλητισμός

    Πέταξε για Πόρτσμουθ ο Παναθηναϊκός

    6/8/2004 2:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά τη Σλοβενία και την Ολλανδία τα διεθνή τεστ προετοιμασίας για τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό συνεχίζονται από αύριο, καθώς στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας η ομάδα του Γιτζάκ Σουμ θα δώσει με την τοπική ομάδα ένα ακόμη δυνατό φιλικό. Σύμφωνα πάντως με τα λόγια του ισραηλινού τεχνικού, κατά την αναχώρηση των νταμπλούχων Ελλάδας, κριτήριο για μια θέση στην 11άδα της φετινής ομάδας θα αποτελέσουν τα τελευταία φιλικά στην Κύπρο, όπου θα ξεκινήσει και το μοντάρισμα της ομάδας.

    "Κλειδί" για Σουμ τα φιλικά ματς

    Απαραίτητα και ιδιαίτερα σημαντικά για να δει κάποια πράγματα από τους νέους παίκτες της ομάδας αλλά και για το "δέσιμο" της ομάδας χαρακτήρισε κατά τη σημερινή του αναχώρηση για τη Γηραιά Αλβιώνα", ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιτζάκ Σουμ. Σε ένα από αυτά αύριο οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την Πόρτσμουθ, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στην Πορτογαλία στις 11 του μήνα, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πόρτο.

    «Δεν έχουμε πρωτάθλημα και αρχίζει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά, για να είμαστε έτοιμοι στα ευρωπαΐκά παιχνίδια, και από την πλευρά του αποτελέσματος, αλλά και από την πλευρά της εμφάνισης, πρέπει να δώσουμε φιλικά παιχνίδια» δήλωσε ο Ισραηλικός τεχνικός που δείχνει να αποδέχεται την καθυστέρηση του ελληνικού πρωταθλήματος λόγω Ολυμπιακών Αγώνων: «Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για μας να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσσότερα φιλικά, προκειμένου να δω κάποια πράγματα από τους παίκτες μου, ειδικά τους νέους, αλλά και να φτιάξω τον «κορμό» της ομάδας» συμπλήρωσε ο κ. Σουμ.

    Σε αυτούς τους αγώνες ο Ισραηλινός τεχνικός θα στερηθεί των υπηρεσιών τριών διεθνών της Ολυμπιακής ομάδας, Παπαδόπουλου, Σαπάνη και Βύντρα, αλλά πιθανώς και του Ολιζαντέμπε, που τον προορίζει μάλλον για αναπληρωματικό. Αντίθετα όσον αφορά στο θέμα παραμονής του Μπασινά στο τριφύλλι ο κ. Σουμ τόνισε ότι "ο Άγγελος κάνει καλό στην ομάδα".

    Στην πραγματικότητα πάντως ο φετινός Παναθηναϊκός θα αναδυθεί από το νησί της Αφροδίτης, όπου το "τριφύλλι" θα δώσει στην Κύπρο από 23, 25 και 27 Αυγούστου φιλικά παιχνίδια με τις Α.Ε. Κιτίου, Α.Ε. Πάφου και Ανόρθωση.

    [06] Ιράκ

    Η Νατζάφ στο επίκεντρο των συγκρούσεων Αναζωπυρώνεται το κύμα βίας στο Ιράκ

    6/8/2004 3:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/8/2004 7:05:24 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC-ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Αμείωτη παραμένει η ένταση στο Ιράκ. Για δεύτερη μέρα η ιερή πόλη της Νατζάφ βάλλεται από τα αμερικανικά ελικόπτερα, ενώ σφοδρές είναι οι μάχες στο Σαντρ Σίτι της Βαγδάτης, στη Νασιρίγια. Στη Νατζάφ οι μάχες μεταξύ των Αμερικανών στρατιωτών και των μελών του Στρατού του Μέχντι, οπαδών του Σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ, μαίνονται και σκορπούν το θάνατο στους Ιρακινούς. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό τουλάχισοτν 300 μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους σε δύο μέρες, κάτι που οι Σιίτες από την πλευρά τους διαψεύδουν και δηλώνουν, ότι οι νεκροί δεν ξεπερνούν τους 36. Πάντως, από χθες τρεις Αμερικανοί στρατιώτες έχουν πέσει νεκροί κατά τη διάρκεια των μαχών. Στη Σαντρ Σίτι στη Βαγδάτη, 27 Ιρακινοί αντάρτες έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη, ενώ σήμερα άλλοι επτά προστέθηκαν στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων. Στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, άλλοι 16 στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις ξένες δυνάμεις και στους οπαδούς του Σαντρ. Οι μάχες συνεχίζονται και στη Νασιρίγια, όπου οι αντάρτες συγκρούστηκαν με τα ιταλικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων Ιρακινών, ενώ άλλοι 10 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλοι δύο Ιρακινοί έπεσαν νεκροί από αμερικανικά πυρά, σε παρόμοιο περιστατικό, στην πόλη της Σαμάρα.

    Κατηγορούν τους Αμερικανούς για ιεροσυλία

    Τους τελευταίους δύο μήνες ο Σαντρ είχε κηρύξει ανακωχή με τα αμερικανικά στρατεύματα και οι δύο πλευρές ρίχνουν τις ευθύνες η μία στην άλλη για την αναζωπύρωση των εχθροπραξιών.

    Επίκεντρο των μαχών είναι η ιερή, για τους Σιίτες, πόλη της Νατζάφ. Οι Αμερικανοί έρριψαν ρουκέτες στην Κοιλάδα της Ειρήνης, όπου είναι η έδρα των οπαδών του Σαντρ.

    Παράλληλα, οι Σιίτες οπαδοί του Σαντρ, κατηγορούν τους Αμερικανούς, ότι κατέστρεψαν τον μιναρέ του ιερού ναού της Νατζάφ, του μαυσωλείου του Ιμάμ Αλί, τον πιο ιερό τόπο των Σιιτών. Μάλιστα, καλούν τους μουσουλμάνους να "πάρουν στα χέρια τα όπλα για να υπερασπιστούν τους ιερούς τους τόπους από τους κατακτητές".

    Ενώ και ο ριζοσπάστης Σιίτης Μοκτάντα Σαντρ δήλωσε, σε μήνυμά του, που διάβασε σήμερα ένας από τους συνεργάτες του στην πόλη Κούφα, ότι "οι Αμερικανοί είναι ο εχθρός μας" .

    Όμως, στην αντεπίθεση πέρασε και ο κυβερνήτης της Νατζάφ, Άντναν αλ Ζόρφι, ο οποίος έδωσε διορία 24 ωρών στους πιστούς στον Μοκτάντα Σαντρ να εγκαταλείψουν την πόλη, λέγοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να οι ζωές τους.

    "Δε θα υπάρξει συμβιβασμός όσον αφορά μια νέα κατάπαυση του πυρός", προειδοποίησε.

    Οι απαγωγές συνεχίζονται

    Την ίδια ώρα έγινε γνωστό, πως άλλοι τέσσερις ξένοι έπεσαν θύματα των Ιρακινών απαγωγέων. Πρόκειται για τέσσερις Λιβανέζους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι απήχθησαν σε δρόμο έξω από τη Βαγδάτη. Η είδηση έγινε γνωστή από πηγή του λιβανικού υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς, όμως, να διευκρινιστεί, ούτε ποιοι απήγαγαν τους ομήρους, ούτε για ποια εταιρία εργάζονταν. Το λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ιρακινές αρχές μέσω του Λιβανέζου επιτετραμμένου στη Βαγδάτη, Χάσαν Χιτζάζι προκειμένου να βρεθούν οι τέσσερις οδηγοί. Ένας άλλος Λιβανέζος, ο Αντουάν Αντούν, πιστεύεται ότι κρατείται όμηρος στο Ιράκ. Όπως δήλωσαν οι συγγενείς του, απήχθη την περασμένη Παρασκευή μαζί με ένα Σύριο οδηγό φορτηγού.

    Στο μεταξύ, στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιτύχει την απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων στο Ιράκ. Τουλάχιστον τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι φέρονται ως αγνοούμενοι ή απαχθέντες στο Ιράκ σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται στον τουρκικό Τύπο.

    Την Δευτέρα, από ισλαμικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο μεταδόθηκε ένα βίντεο με την δολοφονία του ομήρου Μουράτ Γιουτσέ, υπαλλήλου τουρκικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν στο Ιράκ για τους Αμερικανούς. Ήταν ο πρώτος Τούρκος όμηρος, που εκτελέστηκε στο Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κύμα συγκρούσεων στο Ιράκ

    Ιράκ: παραμένει ακοικτός ο κύκλος αίματος

    [07] Εσωτερικά

    Αύριο η κηδεία του Πέθανε ο δημοσιογράφος Θωμάς Χατζηθωμάς

    6/8/2004 4:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πέθανε σήμερα σε ηλικία 56 ετών χτυπημένος από την επάρατη νόσο ο δημοσιογράφος Θωμάς Χατζηθωμάς. H κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα στη γενέτειρα του στη Μαρώνεια Ροδόπης. Ο Θωμάς Χατζηθωμάς γεννήθηκε στη Μαρώνεια Ροδόπης το 1948 και μετά τη βασική του εκπαίδευση ήρθε στην Αθήνα όπου συνέχισε σπουδές δημοσιογραφίας. Εργάστηκε από το 1990 στην εφημερίδα "Εξπρές" αρχικά στις ειδικές εκδόσεις και από το Μάιο του 1992 στο οικονομικό και στο ρεπορτάζ δημόσιας διοίκησης. Τελευταία ασχολήθηκε με το ρεπορτάζ franchising και είχε την επιμέλεια της ειδικής σελίδας στην εφημερίδα "Εξπρές". Παράλληλα είχε συνεργασίες με περιοδικές εκδόσεις.

    [08] Διεθνή

    Καταζητούμενος των ΗΠΑ Προφυλακίστηκε Βρετανός ύποπτος για τρομοκρατία

    6/8/2004 5:00:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την προφυλάκιση ενός Βρετανού, ο οποίος κατηγορείται, ότι συγκέντρωνε χρήματα μέσω Ίντερνετ για τη χρηματοδότηση επιθέσεων στην Τσετσενία και το Αφγανιστάν αποφάσισε δικαστήριο του Λονδίνου. Ο 30χρονος Μπαμπάρ Άχμαντ συνελήφθη χθες, Πέμπτη, βάσει εντάλματος έκδοσής του από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το ένταλμα ο Άχμαντ την περίοδο 1998-2003 συγκέντρωνε χρήματα "για τρομοκρατικές πράξεις στην Τσετσενία και το Αφγανιστάν", μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Σύμφωνα με το ένταλμα, τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν "να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικούς σκοπούς, όπως βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων ή πρόκληση σοβαρών ζημιών σε περιουσίες ή δολοφονίες για την προώθηση πολιτικής ή θρησκευτικής ιδεολογίας".

    Κατείχε σημαντικά έγγραφα

    Σύμφωνα με τη Ρόζμαρι Φερνάντες, εκπρόσωπο της αμερικανικής κυβέρνησης στη δίκη, ο Άχμαντ είχε επίσης στην κατοχή του τα στρατηγικά σχέδια μιας μονάδας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, που είχε αναπτυχθεί στον Κόλπο το 2001. Μάλιστα, όπως επεσήμανε η κα. Φερνάντες, τα έγγραφα αυτά έδειχναν "πόσο ευάλωτη είναι η μονάδα αυτή σε περιπτώσεις τρομοκρατικών επιθέσεων". Μάλιστα περιείχαν συγκεκριμένα παραδείγματα για τους τρόπους επίθεσης εναντίον των αμερικανικών πλοίων.

    [09] Διεθνή

    Αποκάλεσε τον Σαντάμ "απειλή πέμπτης τάξης" Δριμύ κατηγορώ Κλίντον προς Μπους για Ιράκ

    6/8/2004 4:57:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σφοδρή επίθεση κατά του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον κατηγορώντας τον διάδοχό του στο Λευκό Οίκο ότι, εξασθένησε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ανατρέποντας τον Σαντάμ Χουσεΐν, ο οποίος συνιστούσε μία "απειλή πέμπτης τάξης" για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Επισκεπτόμενος τον Καναδά για να προωθήσει την αυτοβιογραφία του, ο Κλίντον τόνισε ότι, ο πόλεμος στο Ιράκ στράγγιξε τους ζωτικούς πόρους για την καταπολέμηση της Αλ Κάιντα. "Γιατί έχουμε εμπιστευθεί στους Πακιστανούς τον αγώνα ενάντια (στον Μπιν Λάντεν), που αποτελεί την πιο σημαντική απειλή για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ εμείς έχουμε διαθέσει όλους τους στρατιωτικούς πόρους μας στο Ιράκ, που δεν αποτελούσε παρά μία απειλή πέμπτης τάξης;" αναρωτήθηκε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη. "Πως φτάσαμε στο σημείο να έχουμε 130.000 στρατιώτες στο Ιράκ και μόλις 15.000 στο Αφγανιστάν;" αναρωτήθηκε.

    Νέα "προεδρική" γκάφα

    Τον Πρόεδρο Μπους επέκρινε έντονα και ο υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών Τζον Κέρι υποστηρίζοντας ότι, δεν αντέδρασε με ταχύτητα, όταν έλαβε γνώση των τρομοκρατικών πληγμάτων στο αμερικανικό έδαφος της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

    "Σε τελευταία ανάλυση, αν διάβαζα στα παιδιά ένα βιβλίο και ο σύμβουλός μου, μου ψιθύριζε "δέχεται επίθεση η Αμερική", θα έλεγα αμέσως στα παιδιά με ευγένεια και κομψότητα ότι, "ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει τώρα με κάτι άλλο να ασχοληθεί", δήλωσε ο Κέρι μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον.

    Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών αναφερόταν στην επίσκεψη του προέδρου Μπους την 11η Σεπτεμβρίου 2001 το πρωί σε δημοτικό σχολείο στη Φλόριδα, όπου και πληροφορήθηκε για τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη και στο ότι, μετά και από την προσωπική ενημέρωση συνέχισε να διαβάζει στα παιδιά για επτά λεπτά.

    Από την πλευρά του, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους επικύρωσε χθες νομοσχέδιο για την άμυνα των Ηνωμένων Πολιτειών εντός και εκτός συνόρων, με το οποίο προβλέπονται συνολικές δαπάνες 417,5 δις δολαρίων εκ των οποίων τα 25 δις δολάρια. αφορούν επείγουσες στρατιωτικές δαπάνες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

    "Με τις διατάξεις αυτής της νομοθεσίας, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις γνωρίζουν ότι, η πατρίδα τις στηρίζει ενώ αυτές πολεμούν για την ελευθερία των Αμερικανών και υπέρ της διάδοσης της ειρήνης ανά τον κόσμο", δήλωσε ο Μπους. "Το επίπεδο και ο επαγγελματισμός των ένοπλων δυνάμεών μας ποτέ δεν υπήρξαν τόσο υψηλά", πρόσθεσε.

    Στη διάρκεια της ομιλίας του στο Πεντάγωνο ο Αμερικανός Πρόεδρος δε απέφυγε μία ακόμα γκάφα λέγοντας κατά λάθος ότι, η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να βλάψει τα συμφέροντά των Ηνωμένων Πολιτειών.

    "Οι εχθροί μας είναι επινοητικοί και εφευρετικοί ,αλλά είμαστε κι εμείς. Δεν σταματούν να σκέφτονται νέους τρόπους για να βλάψουν τη χώρα και το λαό μας, όπως κι εμείς", τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Μπους.

    [10] Υγεία

    Εξαφανίστε τις ρυτίδες! Η απάντηση στο Botox

    6/8/2004 5:38:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Μία νέα επαναστατική μέθοδο, η οποία υπόσχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα των ρυτίδων, ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες. Η νέα μέθοδος μοιάζει με την τεχνική του Botox, εφόσον χορηγείται υποδόρια, όπου υπάρχουν ρυτίδες. Η καινοτομία της νέας μεθόδου είναι στο βασικό συστατικό της, το οποίο είναι το αίμα του ενδιαφερόμενου. Η ένεση αποτελείται από ένα τζελ το οποίο περιέχει το πλάσμα του αίματος. Εφόσον, το βασικό συστατικό του τζελ αποτελείται από τον οργανισμό του ίδιου του ενδιαφερόμενου, δεν υπάρχει ο κίνδυνος αλλεργίας. Σύμφωνα με το γερμανικό ιατρικό περιοδικό Aerzte Zeitung, το πλάσμα εξάγεται από το αίμα, στειρώνεται και μετατρέπεται σε καλλυντικό τζελ, το οποίο χορηγείται σε ενέσιμη μορφή στις ρυτίδες. Το "θαυματουργό" τζελ, όμως έχει διάρκεια μόνο μερικούς μήνες, καθώς το σώμα απορροφά το τζελ και η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται.

    [11] Τεχνολογία

    Ο νέος Ρόμποκοπ Φύλακες ρομπότ

    6/8/2004 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: New Scientist

    Φοβάστε να μείνετε μόνοι στο σπίτι τη νύχτα; Σας αναστατώνει ο κάθε μικρός θόρυβος; Έχετε σκεφτεί τη λύση του προσωπικού φρουρού ασφαλείας; Αν αυτή η προοπτική σας φαίνεται πολυδάπανη, μπορείτε να νοικιάσετε ένα φρουρό-ρομπότ. Η ιδέα ήταν της ιαπωνικής εταιρίας Secom, η οποία μέχρι τώρα παρείχε σε επιχειρήσεις... έμψυχους φρουρούς ασφαλείας. Η Secom, λοιπόν, μάλλον ως έμπνευση τον Ρόμποκοπ, δημιούργησε ένα ρομπότ, δουλειά του οποίου είναι να προστατεύει κυρίως επιχειρήσεις και μεγάλους χώρους. Το Robot X λειτουργεί με τηλεχειριστήριο, αλλά μπορείτε να το έχετε προγραμματίσει από πριν. Ο επαναφορτιζόμενος φύλακας μπορεί να κυνηγήσει τους εισβολείς, να πάρει φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, να παράγει δυνατούς ήχους, ακόμα και βγάλει σύννεφα καπνού, ο οποίος είναι μη τοξικός, με στόχο να τρομάξει τον κλέφτη.

    Δεν πωλείται... ενοικιάζεται

    Σύμφωνα με εκπροσώπους τη εταιρίας, έστω και αν το Robot X δεν τρομάξει τους κλέφτες, θα έχει καταφέρει να τους καθυστερήσει, ώστε να καταφθάσουν οι πραγματικοί φρουροί, στον τόπο του "εγκλήματος".

    Το Robot X είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό και έχει ένα μέτρο ύψος. Ζυγίζει 120 κιλά και μπορεί αν τρέχει μέχρι 24 χιλιόμετρα την ώρα.

    Όμως, το Robot X δεν είναι για πούλημα. Η εταιρία σκοπεύει να το νοικιάζει με 2.700 δολάρια το μήνα, τα μισά περίπου από όσα παίρνει ένας κανονικός φρουρός ασφαλείας.

    Ο επαναφορτιζόμενος φύλακας προορίζεται κυρίως για αεροδρόμια, μεγάλες βιομηχανίες κτλ. αλλά έχετε υπομονή, αν οι ενοικιάσεις πάνε καλά, ίσως η εταιρία να κατασκευάσει ένα ρομπότ περισσότερο ευέλικτο, για οικίες. Μέχρι τότε... υπομονή και υιοθετήστε ένα σκυλάκι, για προστασία αλλά και συντροφιά.

    [12] Αθλητισμός

    Προετοιμάζεται ο Σινιόρι

    6/8/2004 6:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Ηρακλής συνεχίζει την προετοιμασία του εν όψει της νέας περιόδου. Ο "Γηραιός" ολοκληρώνει την προετοιμασία του στην Ιταλία, όπου πλέον συμπεριλαμβάνεται το τελευταίο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Τζουσέπε Σινιόρι. Ο 36χρονος επιθετικός, έχει μπει σε ειδικό ατομικό πρόγραμμα ώστε να μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης των νέων του συμπαικτών. Προβλέπεται πως πολύ σύντομα θα είναι στο επίπεδο που επιθυμεί και ο ίδιος και η ομάδα του.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 August 2004 - 16:50:08 UTC