Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς τραυματισμούς Συνεχίζονται οι παγιδευμένες επιστολές στη Βαυαρία
  • [02] Για να αντιμετωπίσει την κρίση Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή η Σ.
  • [03] Έγκλημα και τιμωρία
  • [04] Διακήρυξη της διαθρησκειακής συνάντησης
  • [05] Θα επιτεθούν αμερικανικά στρατεύματα Ώρες αγωνίας στη Νατζάφ

    [01] Διεθνή

    Χωρίς τραυματισμούς Συνεχίζονται οι παγιδευμένες επιστολές στη Βαυαρία

    11/8/2004 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Και τέταρτη παγιδευμένη επιστολή με προορισμό μέλος των βαυαρικών δημοτικών αρχών εντοπίστηκε χθες, Τρίτη, από τη γερμανική αστυνομία. Παραλήπτης ήταν ο εκλεγμένος της περιοχής του Ντίνγκολφινγκ, στη νότια Γερμανία, σοσιαλδημοκράτης Χάινριχ Τραπ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Μονάχου. Η πρώτη επιστολή είχε σταλεί πριν από τέσσερις μήνες, ενώ καμία δεν προκάλεσε τραυματισμό, καθώς εντοπίστηκαν εγκαίρως, προτού εκραγούν. Οι τρεις προηγούμενες επιστολές προορίζονταν αντίστοιχα για το δήμαρχο του Πασάου, στη νότια Γερμανία, ο οποίος είναι μέλος του συντηρητικού βαυαρικού κόμματος CSU, ένα δημοτικό σύμβουλο, επίσης μέλος του CSU και μία σοσιαλδημοκράτη βουλευτή, που εκλέγεται στη Βαυαρία, την Μπρουνχίλντε Ίρμπερ. Πιθανολογείται, ότι ο δράστης των επιθέσεων αυτών είναι ένας άνδρας ηλικίας 40 ως 60 ετών, του οποίου τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα.

    [02] Οικονομία

    Για να αντιμετωπίσει την κρίση Έτοιμη να αυξήσει την παραγωγή η Σ. Αραβία

    11/8/2004 8:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου, Άλι αλ Νουάϊμι, βεβαίωσε σήμερα, ότι το Ριάντ είναι έτοιμο να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση της συγκυρίας με τις πάρα πολύ υψηλές άμεσες τιμές του βαρελιού του πετρελαίου. "Είναι καλά προετοιμασμένο το βασίλειο, ώστε να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες των διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών, στην περίπτωση, που επιθυμούν αυτές εφοδιασμό με πρόσθετες ποσότητες χρυσού". Μάλιστα, ο Σαουδάραβας υπουργός, υπογράμμισε, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει από αύριο, Πέμπτη.

    Νέο "όχι" στον Yukos

    Στο μεταξύ, ο ρωσικός πετρελαϊκός όμιλος Yukos ανακοίνωσε, ότι πήρε αρνητική απάντηση από πιστωτή του για την χορήγηση δανείου ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αιτία της άρνησης, είναι η εκτίμηση, ότι βρίσκεται σε "αδυναμία πληρωμής". Μάλιστα, μετά από αυτή την ανακοίνωση, η εταιρία σημείωσε πτώση 14% στο χρηματιστήριο της Μόσχας. Παρόμοια άρνηση είχε δεχτεί η Yukos και από κοινοπραξία δυτικών τραπεζών υπό τη γαλλική Societe Generale, για πίστωση ύψους 1 δις δολαρίων στις 5 Ιουλίου.

    [03] Αθλητισμός

    Έγκλημα και τιμωρία

    11/8/2004 9:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2004 9:30:32 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σοκ για τον ΠΑΟΚ, που ενημερώθηκε την Τετάρτη από την UEFA ότι χάνει το παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με 3-0 στα χαρτιά. Αιτία, η χρησιμοποίηση του Κύπριου Λιάσου Λουκά, ο οποίος ήταν τιμωρημένος εδώ και 4 χρόνια (2000), όταν είχε αποβληθεί σε ευρωπαϊκό παιχνίδι της Νέας Σαλαμίνας. Παρ ότι οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ είχαν ενημερωθεί από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ο ποδοσφαιριστής χρησιμοποιήθηκε στον χθεσινό αγώνα. Ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος, Διονύσης Γιαννόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ για εξηγήσεις κλήθηκε και ο Κύπριος παίκτης, ο οποίος δήλωσε πως δεν θυμόταν το γεγονός και αναμένεται να τιμωρηθεί με πρόστιμο. Πλέον, ο "Δικέφαλος του Βορρά" επιζητά ένα θαύμα στον επαναληπτικό, καθώς θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 3-0.

    [04] Εσωτερικά

    Διακήρυξη της διαθρησκειακής συνάντησης

    11/8/2004 9:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διακήρυξη των εκπροσώπων των χριστιανικών δογμάτων, αλλά και των θρησκειών που πήραν μέρος στη διήμερη διαθρησκειακή συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δήμου, διάβασε το βράδυ της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρουσία των εκπροσώπων δογμάτων και θρησκειών. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των δογμάτων και θρησκειών φύτεψαν συμβολικά δενδρύλλια ελιάς στο προαύλιο του δημαρχείου ενώ άφησαν να πετάξουν περιστέρια.

    "Έγκλημα εν ονόματι της θρησκείας, είναι έγκλημα εναντίον της θρησκείας"

    "Αναγνωρίζουμε" είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, "ότι οι θρησκείες χρησιμοποιήθηκαν καμιά φορά κατά το παρελθόν για την εξυπηρέτηση αλλοτρίων προς την πνευματική αποστολή τους εθνικών, πολιτικών, θρησκευτικών και άλλων σκοπιμοτήτων και ότι διεπράχθησαν εν ονόματι τους και κατά παρέκκλισιν από τη διδασκαλία τους βιαιότητες ή και εγκλήματα εις βάρος αθώων ανθρώπων. Γι αυτό και αποδοκιμάζομε απερίφραστα και κατηγορηματικά την άσκηση βίας, τρομοκρατίας ή άλλων εγκληματικών ενεργειών εν ονόματι της Θρησκείας, ανανεώνουμε την επανειλημμένη διαθρησκειακή διακήρυξη, ότι κάθε έγκλημα που διαπράττεται εν ονόματι της θρησκείας, είναι έγκλημα εναντίον της ίδιας της θρησκείας".

    Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας πρόκειται να εγκαινιάσουν το Ολυμπιακό περίπτερο της Εκκλησίας, στο προαύλιο του μητροπολιτικού ναού Αθηνών.

    [05] Ιράκ

    Θα επιτεθούν αμερικανικά στρατεύματα Ώρες αγωνίας στη Νατζάφ

    11/8/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη Νατζάφ, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός θα γίνει ο κύριος στόχος επίθεσης των αμερικανικών δυνάμεων. Στο μεταξύ, οι συγκρούσεις ανάμεσα στον αμερικανικό στρατό και τους Σιίτες αντάρτες, οπαδούς του ριζοσπάστη κληρικού Μοκτάντα Σαντρ, συνεχίζονται. Ο δραματικός απολογισμός του τελευταίου εικοσιτετραώρου είναι 36 νεκροί και 220 τραυματίες, ενώ ο ίδιος ο Σαντρ ζητά αγώνα μέχρι θανάτου, έστω και αν αυτό σημαίνει το δικό του θάνατο.

    Εμπόλεμη κατάσταση

    Ο απολογισμός του θανάτου, όμως δε σταματά στη Νατζάφ. Στην Αμάρα, σε επιχειρήσεις Βρετανών κατά Σιιτών, περισσότεροι από 20 Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά. Από βρετανικής πλευράς σημειώθηκαν δύο τραυματισμοί. Αλλά και στη Μπακούμπα, τουλάχιστον έξι Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας, ενώ στη Φαλούτζα, τουλάχιστον δύο σκοτώθηκαν, πιθανότατα από αμερικανική επίθεση αέρος.

    Στο μεταξύ, έκκληση να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατιώτες από τη Νατζάφ έκανε ο Ιρακινός αντιπρόεδρος, Ιμρπαήμ Τζαφάρι, καθώς τονίζει, πως μόνο οι Ιρακινοί μπορούν να ελέγξουν την πόλη και να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ώστε να διαπραγματευτούν με τους Σιίτες για εκεχειρία. Νωρίτερα είχε ζητήσει και από τους Ιρακινούς αντάρτες, το Στρατό του Μέχντι, να υποχωρήσουν.

    Οι Αμερικανοί, όμως, δηλώνουν, ότι δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν, αλλά να προχωρήσουν, ενώ ετοιμάζονται για την επίθεση εναντίων των ανταρτών στη Νατζάφ, η οποία δεν είναι γνωστό πότε θα εκδηλωθεί.

    Στο μεταξύ, οι οπαδοί του Σαντρ, ανακοίνωσαν, πως θα ανατινάξουν κρίσιμης σημασίας ιρακινούς πετρελαιαγωγούς στο νότιο τμήμα της χώρας, εάν οι αμερικανικές δυνάμεις επιτεθούν στην ιερή, για τους Σιίτες Μουσουλμάνους, πόλη Νατζάφ.

    Στην πόλη αυτή βρίσκεται θαμμένος ο γαμπρός του προφήτη Μωάμεθ, Αλί.

    Ελεύθερος ένας Ιορδανός

    Παράλληλα, άλλος ένας όμηρος, αφέθηκε ελεύθερος. Πρόκειται για τον Ιορδανό Τάχα Ελ-Μαχαρμέχ, που είχε απαχθεί το Σάββατο από ένοπλη ιρακινή οργάνωση. Μάλιστα, έχει ήδη επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Πάντως, άλλος ένας Ιορδανός επιχειρηματίας έπεσε τη Δευτέρα θύμα των απαγωγέων και ζητούν από την οικογένειά του 250.000 δολάρια για να τον απελευθερώσουν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 11 August 2004 - 20:50:21 UTC