Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή Διέσχισε την Αττική η Φλόγα
  • [02] Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Αρχαίοι Αγώνες... Σύγχρονοι
  • [03] Ζητούν 126 εκ. Ευρώ από την Ε.Ε. "Πάρκο εξωγήινων πολιτισμών"
  • [04] Καθημερινή Ελλάδα...
  • [05] Καλύτερες ποικιλίες, γευστικότερος καφές "Έσπασαν" το DNA του καφέ
  • [06] Νέα θεωρία για το φαινόμενο Τουνγκούσκα Μας έσωσαν εξωγήινοι το 1908;
  • [07] Η γάτα αφέθηκε ελεύθερη... "Φως" στο μυστήριο με τη γάτα αεροπειρατή!
  • [08] Συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού σε ξένα ΜΜΕ "Είμαστε άρτια
  • [09] Πρόσκληση στους ξένους επιχειρηματίες Εγκαινιάστηκε το Athens Business
  • [10] Σε στενή πολιορκία η Νατζάφ Εισβολή στην κατοικία του Σαντρ
  • [11] Ο υπεύθυνος του λάθους

    [01] Αθήνα 2004

    Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή Διέσχισε την Αττική η Φλόγα

    11/8/2004 6:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2004 7:29:15 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ενθουσιασμός, πάθος και θερμές εκδηλώσεις από τους κατοίκους της Αττικής συνοδεύουν από το πρωί το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου. Άνθρωποι κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους για να ζήσουν μοναδικές στιγμές και να βιώσουν μια εικόνα που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους. Διανύοντας τα τελευταία χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής του, το Ολυμπιακό Φως ξεκίνησε το πρωί από το Μαραθώνα για να καταλήξει το βράδυ στον Πειραιά, όπου και θα διανυκτερεύσει. Μεταξύ των περίπου 600 λαμπαδηδρόμων, γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

    Θερμό καλωσόρισμα

    Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αττική ξεκίνησε το πρωί από τον Μαραθώνα. Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους που κράτησαν το Ολυμπιακό Φως, γνωστοί αθλητές, καλλιτέχνες, στελέχη της "Αθήνα 2004", δημοσιογράφοι και άνθρωποι της ΕΡΤ.

    Πρώτος σταθμός ήταν η Ραφήνα, όπου ο Κώστας Βαξεβάνης, δημοσιογράφος της ΝΕΤ, μετέφερε για κάποια μέτρα το Ολυμπιακό Φως. Από εκεί ως το Σταυρό της Αγίας Παρασκευής η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική.

    Στη διαδρομή προς την Αγία Παρασκευή, είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, για να υποδεχτεί τη Φλόγα και τους λαμπαδηδρόμους με θερμά χειροκροτήματα.

    Από εκεί, η Φλόγα συνέχισε το ταξίδι της, περνώντας από τις γειτονιές των Βριλησίων. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηκαϊκού, Κριστώφ Βαζέχα, ήταν ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους. Στη συνέχεια, η λαμπαδηδρομία πέρασε από τα Μελίσσια, το Μαρούσι και την Κηφισιά, ενώ ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου και η τραγουδίστρια, Άννα Βίσση.

    Στην Πεύκη, επόμενο σταθμό στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ο δήμαρχος τίμησε τον μεγαλύτερο σε ηλικία λαμπαδηδρόμο.

    Από τα δυτικά στον Πειραιά

    Στη συνέχεια, η Φλόγα "επισκέφθηκε" το Ολυμπιακό χωριό, στο δήμο Αχαρνών. Ο επικεφαλής της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, Μάρτων Σίμιτσεκ, ήταν εκεί, για να μεταφέρει το Ολυμπιακό Φως.

    Συνεχίζοντας το ταξίδι της στα δυτικά προάστια της Αθήνας, η Φλόγα πέρασε από τα Άνω Λιόσια, το Καματερό, το Ίλιον, την Πετρούπολη και το Περιστέρι, σκορπώντας χαρά και συγκίνηση σε όσους βγήκαν στο δρόμο για να την υποδεχθούν.

    Στη συνέχεια, η Φλόγα κατευθύνθηκε προς τη Δραπετσώνα, από όπου λίγο μετά τις 9 το βράδυ επιβιβάστηκε σε μια αρχαία τριήρη με κατεύθυνση τον Πειραιά. Η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε στην ακτή Μιαούλη, με τελικό προορισμό την πλατεία Κοραή. Τελευταίος λαμπαδηδρόμος ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, που τιμάται σήμερα σε ηλικία 94 ετών, ενώ η βραδιά κλείνει με συναυλία του Μάριου Φραγκούλη.

    Επόμενη στάση Ακρόπολη

    Την Πέμπτη, η Φλόγα έχει ως προορισμό την Ακρόπολη. Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Πειραιά λίγο μετά τις 8 το πρωί και, αφού "περάσει" από τα νότια προάστια της Αθήνας, θα διασχίσει τη Λεωφόρο Αμαλίας και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

    Στις 9 το βράδυ η αργυρή Ολυμπιονίκης, Νίκη Μπακογιάννη θα ανάψει το βωμό, ενώ ένα φαντασμαγορικό πολιτιστικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Ηρώδειο.

    "Λαμπερά" ονόματα της δημόσιας ζωής θα κρατήσουν και την Πέμπτη την Ολυμπιακή δάδα. Μεταξύ αυτών, ο Καρλ Λιούις, ο Παύλος Τσίμας, ο Χουάν Ρότσα, ο Βαλέριος Λεωνίδης, η Καίτη Γαρμπή και ο Ζαν Κουστό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Φλόγα "φώτισε" την Αττική

    [02] Πολιτισμός

    Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Αρχαίοι Αγώνες... Σύγχρονοι Ήρωες

    12/8/2004 12:21:00 μμ

    Ενας πίνακας - τοιχογραφία του Αμερικανού ζωγράφου James Childs με πρωταγωνιστές 18 Έλληνες και 3 Αμερικάνους πρωταθλητές του στίβου, της γυμναστικής, του γουότερ πόλο και της πάλης, αλλάζει την όψη του φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων έως τις 30 Αυγούστου. Ο Τζέημς Τσάιλντς στο έργο του "Τοιχογραφία. Αρχαίοι Αγώνες Σύγχρονοι Ήρωες", μήκους 5m και ύψους 3m, αναβιώνει στον καμβά του αρχαία ελληνικά αγωνίσματα στην κλασική τους μορφή με τα πρόσωπα όμως σύγχρονων αθλητών, όπως του Ιωάννη Μελισσανίδη, του Δημήτρη Μαγγανά, του Σπυρίδωνα Γιαννιώτη, του Νίκου Δεληγιάννη, κ.ά, αλλά και του Αμερικανού παγκόσμιου πρωταθλητή στη γυμναστική Πωλ Χαμ.

    Ο Τσάιλντς μέσα από το έργο του θέλει να μας θυμίσει πως δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα στις αξίες των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και των σύγχρονων καθώς και στην τέχνη του χθες και του σήμερα.

    Τον Οκτώβριο του 2004 το έργο θα εκτεθεί στο κεντρικό κτήριο της εταιρείας Forbes στην 5η Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη.

    Οργάνωση: Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601 Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή από 10.00 έως 22.00

    [03] Διάφορα

    Ζητούν 126 εκ. Ευρώ από την Ε.Ε. "Πάρκο εξωγήινων πολιτισμών" ετοιμάζουν οι Πολωνοί

    12/8/2004 12:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2004 1:10:43 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Το ποσό των 126 εκατομμυρίων Ευρώ, αναμένεται να ζητήσει από την Ε.Ε. ο Δήμαρχος της πόλης Wylatovo της Πολωνίας, για να φτιάξει ένα πάρκο εξωγήινων πολιτισμών. Απώτερος του στόχος, να στεγάσει τα αγρογλυφικά (crop circles), ή αλλιώς τους θερισμένους κύκλους, που βρέθηκαν σε αγροτικές εκτάσεις και αποδίδονται από μερικούς σε "μηνύματα" ενός άλλου νοήμονος πολιτισμού. " Ετοιμάζουμε επίσημα το αίτημα μας προς την Ε.Ε. προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα είδος παρατηρητηρίου" δήλωσε στο πρακτορείο ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης Tadeusz Filipczak και πρόσθεσε "δεν μπορούμε να παρατήσουμε έτσι στα χωράφια τους τουρίστες που επισκέπτονται τη συγκεκριμένη περιοχή για να μελετήσουν τα ανεξήγητα σχήματα".

    [04] Πολιτισμός

    Καθημερινή Ελλάδα...

    12/8/2004 1:05:00 μμ

    Μία δική τους άποψη για την καθημερινή Ελλάδα παρουσιάζουν 10 νέοι Έλληνες Σύγχρονοι Καλλιτέχνες στην έκθεση με τίτλο "Everyday Hellas", που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στο Κέντρο Τεχνών από 12 Αυγούστου έως 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Μέσα από 50 περίπου έργα φωτογραφίας, κολάζ, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και βίντεο οι καλλιτέχνες καταγράφουν το μεταβαλλόμενο τοπίο στην Ελλάδα σήμερα, με τον κάθε έναν να εντοπίζει το πρωταρχικό για τον ίδιο στοιχείο μέσα στις αλλαγές που συντελούνται ολόγυρα. Στην έκθεση, την οποία επιμελείται η Χέδερ Κουρίς και έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στη Νέα Υόρκη, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μανώλης Μπαμπούσης, Δέσποινα Χρήστου, Κώστας Ιωαννίδης, Νίκος Καναρέλης, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Χριστίνα Κατσάρη, Δήμητρα Λαζαρίδου, Ντεάνα Μαγγανιά, Ελένη Μαλιγούρα, Ιωάννα Μύρκα, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Γιάννης Θεοδωρόπουλος και Δημήτρης Τσουμπλέκας.

    Το πρόσωπο της παράδοσης - Το πρόσωπο του εκσυγχρονισμού

    Οι χώρες σταδιακά εξομοιώνονται όλο και περισσότερο. Καθώς οι επικοινωνίες και οι μεταφορές μας φέρνουν διαρκώς εγγύτερα με έντονα ταχύτερο ρυθμό, καθίσταται δύσκολο να τις διακρίνουμε μεταξύ τους, πόσο μάλλον να διεκδικήσουμε τη δική μας ιδιαίτερη πορεία. Η έκθεση "Καθημερινή Ελλάδα" διερευνά ό,τι απέμεινε από την παραδοσιακή Ελλάδα, μέσα στην καταχρηστική τάση του εκσυγχρονισμού που διαπερνά κάθε πλευρά της σύγχρονης ζωής.

    Δεκαπέντε καλλιτέχνες (οι οποίοι διαμένουν όλοι στην Ελλάδα), καταγράφουν το μεταβαλλόμενο τοπίο της Ελλάδας του σήμερα, αρκετοί από αυτούς στοχαζόμενοι πως οι αλλαγές διαμορφώνουν το δικό τους όραμα για τη ζωή στη χώρα.. Παρ όλα τα προβλήματα που πιθανόν τους δημιουργεί η χαοτική φύση της χώρας, όλοι επιλέγουν να μείνουν σε αυτήν - αφού το ύφος της συνιστά πηγή έμπνευσης.

    Στη σύγχρονη Ελλάδα, οι άνθρωποι είτε ενστερνίζονται τον εκσυγχρονισμό, απορρίπτοντας τις παλιές συμπεριφορές ως άχρηστες, ή ζουν παραδοσιακά όσο αυτό είναι εφικτό, υιοθετώντας τα απαραίτητα εκείνα συστατικά του εκσυγχρονισμού που τους διευκολύνουν να ζουν καλύτερα. Η ικανότητα αυτή του ενστερνισμού των παλαιών ηθών εξίσου με την συμμετοχή στη διεθνή επέκταση θα επιτρέψει στην Ελλάδα να είναι ο εαυτός της και όχι όμοια με οποιαδήποτε άλλη χώρα, όπως είναι η κυριαρχούσα τάση στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.

    Οι καλλιτέχνες στην "Καθημερινή Ελλάδα" συλλαμβάνουν αυτή την εξισορροπιστική προσπάθεια. Ορισμένοι εμφανίζουν το ζυγό να κλίνει προς την κατεύθυνση της απόρριψης του παλαιού, άλλοι καταγράφουν την οικοδόμηση που κυριολεκτικά αλλάζει το τοπίο, άλλοι παρουσιάζουν τα παραδοσιακά ήθη, ενώ κάποιοι εφιστούν την προσοχή μας στην τόσο ταχεία αλλαγή.

    Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας (πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου) τηλ.: 210 7224028 Ωρες Λειτουργίας: από Δευτέρα έως Κυριακή 10π.μ. - 10μ.μ.

    [05] Τεχνολογία

    Καλύτερες ποικιλίες, γευστικότερος καφές "Έσπασαν" το DNA του καφέ

    12/8/2004 2:24:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC-ΝΕΤ

    Η αποκωδικοποίηση του DNA του καφέ είναι η τελευταία ανακάλυψη των Βραζιλιάνων επιστημόνων, με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και τη δημιουργία νέων ποικιλιών, που θα ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς ουρανίσκους! Έτσι, ύστερα από δύο χρόνια ακατάπαυστης επιστημονικής εργασίας, η Βραζιλία, η μεγαλύτερη παραγωγός καφέ στον κόσμο, δημιούργησε τη μεγαλύτερη βάση γενετικών δεδομένων του καφέ, η οποία περιέχει πληροφορίες για τις 200.000 ακολουθίες και τα 35.000 γονίδια, που δημιουργούν τα διαφορετικά αρώματα και επίπεδα καφεΐνης του φυτού.

    Νέος ορίζοντας για τη Βραζιλία

    Έτσι, η Βραζιλία ελπίζει, ότι η νέα ανακάλυψη θα αυξήσει την παραγωγή των διαφόρων ειδών καφέ, μειώνοντας παράλληλα το κόστος κατά 20% αλλά και θα βελτιώσει την ποιότητα των κόκκων, κάτι, που αποτελεί στοιχείο κλειδί για την οικονομία της χώρας, αφού η υπερπαραγωγή των τελευταίων ετών συνετέλεσε αποφασιστικά στη μείωση των τιμών.

    "Ένας νέος ορίζοντας ανοίγει" δήλωσε ο Βραζιλιάνος υπουργός της Γεωργίας Ρομπέρτο Ροντρίγκες. Επίσης, δήλωσε, πως τα φυτά, που θα δημιουργηθούν θα είναι περισσότερο ανθεκτικά στο κρύο και τις ασθένειες, ενώ ο καφές, που θα παράγεται θα είναι πιο αρωματικός και γευστικός.

    Πάντως, οι επιστήμονες, που ασχολήθηκαν με την αποκωδικοποίηση του DNA του καφέ, διαβεβαιώνουν, ότι δεν θα δημιουργηθούν γενετικά τροποποιημένα φυτά. Μάλιστα, η Βραζιλία είναι η τελευταία μεγάλη χώρα σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, που απαγόρευσε την παραγωγή και την πώληση γενετικά τροποποιημένων προϊόντων

    Αν το πείραμα πετύχει, η Βραζιλία θα ξεπεράσει κατά πολύ τις ανταγωνίστριες χώρες. Εξάλλου, η κυβέρνηση δηλώνει, πως δεν πρόκειται να δημισιοποιήσει τα αποτελέσματα, σε λιγότερο από δύο χρόνια.

    [06] Τεχνολογία

    Νέα θεωρία για το φαινόμενο Τουνγκούσκα Μας έσωσαν εξωγήινοι το 1908;

    12/8/2004 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του 20ου αιώνα, η έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου του 1908 στον ποταμό Τουνγκούσκα της Σιβηρίας, πιστεύεται ότι βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στη λύση του. Ρώσοι επιστήμονες, διαψεύδουν τα σενάρια που μιλούσαν για πτώση μετεωρίτη και διατυπώνουν μία νέα θεωρία, που θα εξάψει ακόμα περισσότερο τη φαντασία όσων πιστεύουν στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών. Σύμφωνα με αυτή, πίσω από τη μυστηριώδη έκρηξη του 1908 κρύβεται η προσπάθεια ενός ανώτερου πολιτισμού να σώσει τον πλανήτη Γη από έναν απειλητικό μετεωρίτη.

    Σενάριο με δόση Αρμαγεδών

    Οι Ρώσοι επιστήμονες, βασίζουν τη νέα θεωρία τους, σε μία νέα ανακάλυψη.

    Όπως αποκάλυψαν στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, εντόπισαν στην περιοχή του Τουνγκούσκα, ένα μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο, το οποίο θεωρούν ότι πρόκειται για τμήμα εξωγήινου διαστημικού αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη το 1908.

    Με δεδομένο αυτό το στοιχείο, ένας από τους επιστήμονες, ο Γιούρι Λάβμπιν, προχωρά ακόμα περισσότερο και υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο διαστημικό αεροσκάφος προσπάθησε να βγάλει από την τροχιά του έναν μετεωρίτη βάρους 1 δις τόνων, ο οποίος θα κατέστρεφε όλον τον Πλανήτη.

    Στην προσπάθεια τους αυτή, χτύπησαν το μετεωρίτη ρίχνοντας εναντίον του ένα τεράστιου όγκου άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο,σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

    Το αντικείμενο αυτό, προκάλεσε και την έκρηξη του μετεωρίτη, προτού τα υπολείμματα του προσκρούσουν στη Γη με απίστευτη ταχύτητα.

    " Είμαι 100% βέβαιος και μπορώ να κάνω επίσημη ανακοίνωση, ότι κάποιες δυνάμεις ενός ανώτερου πολιτισμού μας έσωσαν " δηλώνει ο Λάβμπιν και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι μέχρι το 2008 το μυστήριο του Τουνγκούσκα θα έχει πλήρως αποσαφηνισθεί.

    Οι Ρώσοι επιστήμονες, δεν διευκρινίζουν το τι ακριβώς συνέβει, με την τύχη του εξωγήινου διαστημικού αεροσκάφους, είναι όμως πολύ πιθανό αυτό να παρασύρθηκε από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη του μετεωρίτη και εν συνεχεία να διαλύθηκε.

    [07] Διάφορα

    Η γάτα αφέθηκε ελεύθερη... "Φως" στο μυστήριο με τη γάτα αεροπειρατή!

    12/8/2004 3:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2004 5:04:30 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Διαστάσεις θρίλερ τείνει να πάρει το περιστατικό με τη γάτα, που εισέβαλε στο πιλοτήριο, αναγκάζοντας τον πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος, των βελγικών αερογραμμών. Η εταιρεία SN Brussels Airlines, διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες του περίεργου συμβάντος, που ανάγκασαν το αεροσκάφος, με προορισμό τη Βιέννη να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, μετά από 20 λεπτά πτήσης. Έτσι, η ιδιοκτήτρια του ζώου, κλήθηκε για ανάκριση, μαζί με τη ζωηρή γατούλα! Η εταιρία, πάντως τονίζει, ότι το συμβάν ήταν εντελώς τυχαίο και οι υπάλληλοί της τήρησαν όλους τους κανόνες ασφαλείας. Μάλιστα, δικαιολόγησαν την απόφαση του πιλότου να προσγειώσει το αεροσκάφος, όχι στο ότι φοβήθηκε το ζώο, αλλά στο ότι θα μπορούσε η αγριεμένη γάτα να πατήσει κάποιο από τα κουμπιά του πιλοτηρίου, με ολέθρια αποτελέσματα. Πάντως, οι υπεύθυνοι παραδέχτηκαν, ότι τους πήρε πολύ ώρα να συλλάβουν το ζώο, το οποίο ήταν ένας κεραμιδόγατος, με το όνομα Τζιν.

    Ήταν γάτος καλλιστείων

    Η ιστορία έχει ως εξής: η κάτοχος της γατούλας αποκοιμήθηκε. Ένα παιδάκι θέλησε να παίξει με το ζώο και άνοιξε το κλουβί. Αμέσως το ζώο ξέφυγε, αλλά οι επιβάτες δεν ειδοποίησαν το πλήρωμα, παρά μόνο όταν η γάτα είχε μπει στο πιλοτήριο. Πάντως, οι υπεύθυνοι της εταιρίας δήλωσαν, ότι το πιλοτήριο δεν έμεινε ανοικτό για περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα, όσο δηλαδή χρειαζόταν να μεταφέρει το φαγητό στους πιλότους μία αεροσυνοδός, ενώ τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Επίσης, τονίζουν, πως η μεταφορά του ζώου μέσα στο αεροπλάνο ήταν καθ όλα νόμιμη, καθώς οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους ζώα αν αυτά ζυγίζουν λιγότερο από πέντε κιλά και είναι σε ειδικό κλουβί.

    Εντύπωση, προκαλεί το γεγονός, γιατί το συμπαθές τετράποδο αφήνιασε, καθώς έχει συνηθίσει στα ταξίδια εφόσον παίρνει πολύ συχνά μέρος σε διαγωνισμούς γατοομορφιάς. Πληροφορίες θέλουν το ζώο να αγρίεψε επειδή το κλώτσησε ένας φιλόζωος επιβάτης.

    Αμέσως μετά το συμβάν ιδιοκτήτρια και γάτα αφέθησαν ελεύθερες, χωρίς να αντιμετωπίσουν κατηγορίες!

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γάτα "αεροπειρατής"!

    [08] Εσωτερικά

    Συνεντεύξεις του Πρωθυπουργού σε ξένα ΜΜΕ "Είμαστε άρτια προετοιμασμένοι"

    12/8/2004 4:53:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Την ετοιμότητα της Ελλάδας να διοργανώσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη που έδωσε την Πέμπτη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα με αυτοπεποίθηση που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Ευρώπης. Συνέντευξη του Πρωθυπουργού φιλοξενεί και η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία με τίτλο "Είμαστε άρτια προετοιμασμένοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες" δημοσιεύει το πρώτο μέρος της συνέντευξης.

    Μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα

    "Για την Ελλάδα είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσει στον κόσμο το σύγχρονο πρόσωπό της. Όλοι γνωρίζουν την Ελλάδα, όμως οι περισσότεροι έχουν στο νου τους την αρχαιότητα, τα αγάλματα, τα μνημεία και τους φιλόσοφους. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε την Ελλάδα από την καλύτερή της πλευρά", αναφέρει ο κ. Καραμανλής τονίζοντας για μία ακόμη φορά τη σημαντική προσπάθεια της Ελλάδας να διοργανώσει ασφαλείς Αγώνες.

    Όσον αφορά τις καθυστερήσεις και σε ερώτηση τι έχει να απαντήσει στους επικριτές, ο Πρωθυπουργός είπε ότι "είμαστε ανοιχτοί στην κριτική" προσθέτοντας ότι οι Έλληνες είναι "άρτια προετοιμασμένοι".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναντήσεις Πρωθυπουργού

    [09] Οικονομία

    Πρόσκληση στους ξένους επιχειρηματίες Εγκαινιάστηκε το Athens Business Club

    12/8/2004 5:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρόσκληση στους ξένους επιχειρηματίες, που βρίσκονται στην χώρα μας με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυναν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, και Ανάπτυξης, Γιώργος Σιούφας, σε χαιρετισμό τους στη διάρκεια των εγκαινίων του Athens Business Club (ABC) που στεγάζεται στο ανακαινισμένο Σαρόγλειο Μέγαρο, στην συμβολή Ρηγίλλης και Βασιλίσσης Σοφίας. Εκτιμάται ότι κατά τη διάρκεια των Αγώνων περισσότεροι από 5.000 επιχειρηματίες θα περάσουν την πύλη του ABC, ενώ οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.abc2004.gr/.

    "Στόχος να γίνει η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός"

    "Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλο το κλίμα δημοσιότητας και ενδιαφέροντος, προβάλλοντας την επιχειρηματική διάσταση και τις δυνατότητες της χώρας μας, ενώ απώτερος σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στο να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για εμπόριο, επενδύσεις και τουρισμό, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, αλλά και μετά τη λήξη τους", επισήμανε στην ομιλία του ο κ. Αλογοσκούφης .

    Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως επίκεντρο επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, προσθέτοντας ότι το φορολογικό σύστημα, ο αναπτυξιακός νόμος και το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων που επεξεργάζονται από την κυβέρνηση θα αποτελέσουν ισχυρά κίνητρα για τους ξένους επενδυτές.

    Σε σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος καθώς και στην δημιουργία του ABC. "Είναι θετικό ότι η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε και από τη νέα κυβέρνηση, κάτι που δείχνει ότι η προοπτική της οικονομίας είναι ενιαία και πρέπει να υλοποιείται με ενιαία και όχι προσωρινά κριτήρια πολιτικής συγκυρίας", επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος .

    "Στρατηγείο" επιχειρήσεων

    Το ABC θα αποτελεί το "στρατηγείο" Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών στην προσπάθεια που γίνεται να συναφθούν επιχειρηματικές συμφωνίες για κοινή δράση στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ ως τις 29 Αυγούστου, ημέρα λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα παρέχει στους επιχειρηματίες πλήρη γραμματειακή και μεταφραστική υποστήριξη. Έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 60 ενημερωτικές εκδηλώσεις από υπουργούς και παραγωγικούς φορείς καθώς και παρουσιάσεις βασικών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

    Σχετικά Links:

    Athens Business Club

    [10] Ιράκ

    Σε στενή πολιορκία η Νατζάφ Εισβολή στην κατοικία του Σαντρ

    12/8/2004 6:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2004 7:35:08 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΝΕΤ

    Αμερικανοί στρατιώτες εισέβαλαν την Πέμπτη στην κατοικία του σιίτη κληρικού Μοκτάντα αλ Σαντρ στη Νατζάφ, όπως βεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ προηγήθηκε αεροπορικός βομβαρδισμός στόχων κοντά στην κατοικία. Πάντως, εκτιμάται ότι εκείνη την ώρα ο Σαντρ βρισκόταν στο μαυσωλείο του ιμάμη Αλι, περίπου ένα χιλιόμετρο πιο μακριά. Τις τελευταίες ώρες οι αμερικανικές δυνάμεις σφυροκοπούν θέσεις Ιρακινών ανταρτών στην ιερή πόλη Νατζάφ, καθώς συναντούν σφοδρή αντίσταση στην προσπάθειά τους να την ελέγξουν. Την ίδια ώρα, πεζοναύτες προωθούνται προς το κέντρο της πόλης, στο ιερό τέμενος του ιμάμη Αλί, υποστηριζόμενοι από άρματα μάχης και βαρύ πυροβολικό. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, από τις φονικές μάχες έχουν καταμετρηθεί 165 νεκροί. Η Νατζάφ θυμίζει πόλη φάντασμα και τα διεθνή μέσα μιλούν ήδη για το "Βατερλό" των αμερικανικών δυνάμεων.

    Πραγματική σφαγή

    Μόνο μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο 165 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 600 τραυματίσθηκαν.

    Οι ανταποκριτές των ξένων ειδησεογραφικών δικτύων μιλάνε για μια πόλη φάντασμα, καθώς οι κάτοικοι εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες την Νατζαφ.

    Οι Αμερικανοί καλούν από τα μεγάφωνα όσους δεν έχουν φύγει να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

    Παρά τις σφοδρές συγκρούσεις, ο Μοκτάντα αλ Σαντρ αρνείται να παραδοθεί και καλεί τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν να μάχονται ακόμη και αν εκείνος συλληφθεί ή σκοτωθεί.

    "Πόλεμος ικανός να καταστρέψει το Ιράκ"

    "Πόλεμο ικανό να καταστρέψει το Ιράκ" χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράκ, Φάλαχ αλ Νακίμπ, τις μάχες μεταξύ Αμερικανών και Ιρακινών στρατιωτών και των ένοπλων του Μοκτάντα Σαντρ στην περιοχή της ιερής πόλης Νατζάφ.

    "Πρόκειται για συνωμοσία κατά του ιρακινού λαού και σε τελευταία ανάλυση εναντίον του ίδιου του Ιράκ", δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Στο μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε την Πέμπτη ομόφωνα την παράταση για ένα ακόμα έτος της θητείας της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ, που ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιτύχει να φέρει την ασφάλεια στο ιρακινό έδαφος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκρήξεις στη Βαγδάτη

    Πάει περίπατο η ολυμπιακή εκεχειρία στο Ιράκ

    [11] Αθλητισμός

    Ο υπεύθυνος του λάθους

    12/8/2004 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στο πρώην μέλος της ομάδας κ. Διονύση Γιαννόπουλο και υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, επιρρίπτει τις ευθύνες για το ολέθριο λάθος της χρησιμοποίησης του Λιάση Λουκά, η διοίκηση της ομάδας με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα. Η ανακοίνωση του "δικεφάλου" έχει ως εξής: "Με αφορμή όσων ειπώθηκαν και γράφτηκαν εξαιτίας της αντικανονικής χρησιμοποίησης του ποδοσφαιριστή Λιάση Λουκά στον αγώνα με τη MACCABI TEL-AVIV, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει : Στις 16/6/2004, με την υπ.αριθμ. 57 εγκύκλιο της ΟΥΕΦΑ, ενημερώθηκε η ΕΠΟ κατόπιν η ΕΠΑΕ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 13σέλιδη αναφορά, η οποία περιλαμβάνει όλες τις χώρες μέλη της ΟΥΕΦΑ που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ποδοσφαιριστές που τελούν υπό τιμωρία. Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω αναφορές περιλαμβάνουν τα ονόματα όλων των παικτών που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και δεν αποστέλλονται μόνο στις ομάδες που έχουν τιμωρημένους παίκτες, αλλά προς όλες τις ΠΑΕ οι οποίες συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Εν συνεχεία, στις 5/8/2004, η ΟΥΕΦΑ δια μέσου της ΕΠΟ και ΕΠΑΕ έστειλε ξανά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ανωτέρω 13σέλιδη αναφορά, για την οποία ενημερώθηκε ο κ. Γιαννόπουλος και ποτέ δεν φρόντισε να την παραλάβει, να τη διαβάσει, να την αξιολογήσει και να ενημερώσει το αγωνιστικό τμήμα για τις διατάξεις της και για το ποιοι παίκτες τελούν υπό τιμωρία. Ο κ. Γιαννόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί μόνο προφορικά και ουδέποτε επιδίωξε να παραλάβει στα χέρια του το σχετικό έγγραφο της ΟΥΕΦΑ, κάτι το οποίο όφειλε να κάνει δεδομένης της εξαιρετικής σοβαρότητας του συγκεκριμένου εγγράφου, καθώς είναι ο κύριος υπεύθυνος εξέτασης, αξιολόγησης και προώθησης εγγράφων της ΟΥΕΦΑ που αφορούν την αγωνιστική ομάδα (εφαρμογή κανονισμών, ποινολόγια, συμμετοχή παικτών σε αγώνες εθνικών ομάδων κ.λ.π.). Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο κ. Γιαννόπουλος θεωρείται υπεύθυνος ως αρμόδιος επικοινωνίας και διεκπεραίωσης σημαντικών εγγράφων της ΟΥΕΦΑ προς το αγωνιστικό τμήμα. Μετά δε τη συνάντηση που είχε χθες, Τετάρτη 11/8, με μέλη του Δ.Σ. και τον κ. Γούμενο υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 12 August 2004 - 16:50:36 UTC