Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο στην Παραλιακή Διακοπή κυκλοφορίας για την Ποδηλασία
  • [02] Ραδιοφωνικό μήνυμα του Τζορτζ Μπους "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας κάνουν να
  • [03] Μεταβίβαση ποσοστού των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση
  • [04] Κατηγορίες σε οκτώ για τρομοκρατική δράση
  • [05] Έκκληση για επενδύσεις σε ξένους επιχειρηματίες

    [01] Εσωτερικά

    Αύριο στην Παραλιακή Διακοπή κυκλοφορίας για την Ποδηλασία

    17/8/2004 7:10:00 μμ

    Αύριο, Τετάρτη 18 Αυγούστου, λόγω του αγωνίσματος της Ποδηλασίας Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης, θα γίνει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τις 11 έως τις 19:30 κατά μήκος της ποδηλατικής διαδρομής, ενώ από τα μεσάνυχτα θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση των οχημάτων. Το αγώνισμα διεξάγεται κατά μήκος της κυκλικής διαδρομής που ξεκινά επί της λεωφόρου Αθηνάς, από το ύψος της οδού Δήμητρας, συνεχίζεται κατά μήκος των λεωφόρων Αθηνάς και Ποσειδώνος προς Βάρκιζα και ολοκληρώνεται στη λεωφόρο Αθηνών- Σουνίου, στη διασταύρωση της Αγίας Μαρίνας.

    Εναλλακτικές διαδρομές

    Στους οδηγούς συνίσταται να ακολουθούν τις παρακάτω εναλλακτικές διαδρομές:

    Από Αθήνα προς Σούνιο

    Τα οχήματα που έχουν κατεύθυνση το Σούνιο και κινούνται μέσω των λεωφόρων Βουλιαγμένης και της Παραλιακής, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση της λεωφόρου Αθηνάς και Βάρης- Κορωπίου (Πηγαδάκια), μετά θα στρίβουν αριστερά στη Βάρης Κορωπίου, στη συνέχεια δεξιά στην Αγίας Μαρίνας και θα καταλήγουν στην Αθηνών- Σουνίου.

    Από Σούνιο προς Αθήνα

    Τα αυτοκίνητα που έχουν κατεύθυνση την Αθήνα θα εκτρέπονται από την Αθηνών- Σουνίου δεξιά στην Αγίας Μαρίνας, στη συνέχεια αριστερά στη Βάρης- Κορωπίου και στον κόμβο αυτής με την Παραλιακή (Πηγαδάκια) και θα καταλήγουν στην Αλκυονίδων ή στη Βουλιαγμένης.

    Από Αθήνα προς Καβούρι

    Τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Παραλιακή και έχουν κατεύθυνση το Καβούρι θα στρίβουν δεξιά ακολουθώντας την οδό Ακτής.

    [02] Διεθνή

    Ραδιοφωνικό μήνυμα του Τζορτζ Μπους "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μας κάνουν να ελπίζουμε"

    17/8/2004 8:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με αφορμή του Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, σε ραδιοφωνικό μήνυμά του, επεσήμανε, ότι οι Αγώνες, επιστρέφουν στη γενέτειρά τους, που είναι ταυτόχρονα γενέτειρα της Δημοκρατίας. Επίσης, προσέθεσε, πως "η επιστροφή αυτή των Αγώνων συντελείται εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας για τον κόσμο, ωστόσο, έχουμε λόγο να ευελπιστούμε". Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε, ότι "κατά την τελετή έναρξης η ομάδα των ΗΠΑ παρέλασε πλάι στις γυναίκες και τους άνδρες των ομάδων του Αφγανιστάν και του Ιράκ, χώρες που πριν τέσσερα χρόνια γνώριζαν μόνο την τυραννία και την καταπίεση". Ακόμα, ο Πρόεδρος Μπους εκθείασε τη συμμετοχή αθλητών από 200 χώρες και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες για την ταλαντούχα ολυμπιακή τους ομάδα.

    Η ελπίδα είναι ισχυρότερη από την τρομοκρατία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης, "στην ελευθερία που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων στις χώρες του Ιράκ και του Αφγανιστάν", υπογραμμίζοντας, ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν γυναίκες στην ομάδα τους Αφγανιστάν, ενώ επεσήμανε την νίκη της ιρακινής ομάδας ποδοσφαίρου και τόνισε, ότι το κίνητρο της συμμετοχής στην εθνική ομάδα οδηγεί τους αθλητές από όλον τον κόσμο να συναγωνιστούν ειρηνικά, αποστέλλοντας το μήνυμα, ότι η ελευθερία και η ελπίδα είναι ισχυρότερες από την τρομοκρατία και την απελπισία.

    [03] Οικονομία

    Μεταβίβαση ποσοστού των ΕΛΠΕ στον όμιλο Λάτση

    17/8/2004 8:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στον όμιλο Λάτση μεταβιβάζεται με απόφαση της κυβέρνησης το 8,21 % των Ελληνικών Πετρελαίων έναντι των 191,86 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, πρόκειται για το ανταλλάξιμο ομολογιακό δάνειο που έληξε στις 28 Ιουλίου και η μεταβίβαση θα γίνει στην τιμή των 7,65 ευρώ ανά μετοχή που είναι αισθητά χαμηλότερη της τρέχουσας χρηματιστηριακής τιμής. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο όμιλος Λάτση ελέγχει πλέον το 33% των ΕΛ.ΠΕ.

    [04] Διεθνή

    Κατηγορίες σε οκτώ για τρομοκρατική δράση

    17/8/2004 9:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες απαγγέλθηκαν σε οκτώ άτομα, τα οποία είχαν συλληφθεί πριν από δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στη χώρα, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως σε έναν ακόμα ύποπτο απαγγέλθηκε η κατηγορία κατοχής όπλου. Άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι ή αντιμετωπίζουν κατηγορίες που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Οι βρετανικές αρχές έχουν αποκαλύψει ελάχιστα στοιχεία για τους συλληφθέντες όμως Αμερικανοί αξιωματούχοι επισήμαναν πως ανάμεσά τους βρίσκεται τουλάχιστον ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αλ Κάιντα.

    [05] Οικονομία

    Έκκληση για επενδύσεις σε ξένους επιχειρηματίες

    17/8/2004 9:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αξιοσημείωτη ανάπτυξη επιδεικνύει η ελληνική οικονομία τα τελευταία οκτώ χρόνια, διατηρώντας διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με την Ε.Ε, με το βιομηχανικό τομέα να συνεισφέρει στο 58% των ελληνικών εξαγωγών και να συμβάλει με ποσοστό πάνω του 23% στην εγχώρια απασχόληση. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε την Τρίτη στο Σαρόγλειο Μέγαρο ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο του Athens Business Club 2004 με θέμα "Doing Business in Greece".

    Μεγάλα έργα, σύγχρονες υποδομές

    Ειδικότερα ο κ. Κυριακόπουλος υπογράμμισε ότι οι προοπτικές της οικονομίας είναι αισιόδοξες, λόγω της εγχώριας ζήτησης και των εξαγωγών, με μια σειρά από τομείς της οικονομίας να παρουσιάζουν ισχυρή ανάκαμψη ή ανάπτυξη για φέτος.

    Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η χώρα μας εν όψει της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακού Αγώνες του 2004 προχώρησε με ταχύ ρυθμό στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, με κεφάλαια προερχόμενα από χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. και της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων.

    Εξέφρασε δε τη σιγουριά ότι "Η χώρα μας εξοπλισμένη με σύγχρονες υποδομές, με τα αναμενόμενα κεφάλαια από την Ε.Ε, με μια νέα κυβέρνηση που στηρίζει τις επιχειρήσεις και πιστεύει στην οικονομία της αγοράς, με κατάλληλα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, με βαθιά γνώση της ευρύτερης περιοχής, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις για όσους σπεύσουν να τις εκμεταλλευτούν".

    Στην εκδήλωση παρέστησαν οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών κ.κ. Χρήστος Φώλιας και Πέτρος Δούκας, Εξωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και ανώτατα στελέχη ξένων και ελληνικών επιχειρήσεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 17 August 2004 - 20:51:10 UTC