Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτο γκολ ο Ριβάλντο
  • [02] Δημόσια καταμέτρηση Απόλυτα νόμιμος ο Τσάβες
  • [03] Την ώρα που άπλωνε Της επιτέθηκε μετεωρίτης
  • [04] Υπεβλήθη σε αφαίρεση χολής Ολα καλά για τον Μίκη Θεοδωράκη
  • [05] Μετά από μία νύχτα ηρεμίας Αναζωπυρώνεται η ένταση στη Νατζάφ
  • [06] Τις εξουδετέρωσαν άνδρες της ιταλικής αστυνομίας Βρέθηκαν βόμβες κοντά

    [01] Αθλητισμός

    Πρώτο γκολ ο Ριβάλντο

    18/8/2004 1:37:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αν και αγωνίστηκε με 11 συνολικά απουσίες (Οι Νικοπολίδης, Βενετίδης, Καφές, Γεωργιάδης έχουν κληθεί για το φιλικό της Εθνικής ανδρών με την Τσεχία (18/8), οι Γιάννου, Βάλλας, Στολτίδης, Ταραλίδης μετέχουν στην Ολυμπιακή ομάδα, ο Μάριτς έχει κληθεί στην Εθνική Σερβίας/Μαυροβουνίου για το φιλικό με την Σλοβενία (18/8) και ο Μενδρινός έχει κληθεί στην Εθνική Ελπίδων), σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στη Βαλένθια, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Λεβάντε. Το σκορ άνοιξε ο Ριβάλντο στο 36, με εκπληκτική ενέργεια και ισοφάρισε ο Ρέτζι με κεφαλιά από κοντά, στο 49. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η συμμετοχή του Χρήστου Πατσατζόγλου για ένα ημίχρονο. Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Μπούτσεκ, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος (81 Φιλιππάκος), Σουρέρ (46 Κουλουχέρης), Ανατολάκης, Κωστούλας, Ρέζιτς, Πατσατζόγλου (46 Πάντος), Ριβάλντο (69 Καστίγιο), Τζιοβάνι (79 Ντ Ακόλ), Οκκάς.

    [02] Διεθνή

    Δημόσια καταμέτρηση Απόλυτα νόμιμος ο Τσάβες

    18/8/2004 9:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/8/2004 10:06:27 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Οι αρχές της Βενεζουέλας θα προχωρήσουν στην επαλήθευση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την παραμονή του Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της χώρας, ώστε να αποδείξουν στην αντιπολίτευση, ότι δεν υπήρξε νοθεία, δήλωσε από το Καράκας, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ. Μάλιστα, δήλωσε, πως προτίθενται να διοργανώσουν, εντός δύο ημερών, μια δημόσια καταμέτρηση δείγματος ψήφων, προκειμένου να αποδείξει στην αντιπολίτευση, πως δεν υπήρξε περίπτωση νοθείας, ώστε να "δώσουν μία απάντηση στις ανησυχίες της αντιπολίτευσης", όπως δήλωσε ο Κάρτερ σε συνέντευξη Τύπου στο Καράκας. Επίσης, ανέφερε, πως θα καταμετρηθεί δείγμα από 150 κάλπες παρουσία αντιπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και των διεθνών παρατηρητών.

    Συμπαράσταση στον Τσάβες

    Πάντως, η νίκη του προέδρου Τσάβες στο δημοψήφισμα έχει επιβεβαιωθεί από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) αλλά και από τον Τζίμι Κάρτερ, που ήταν παρόντες στην ψηφοφορία ως παρατηρητές.

    Στο μεταξύ, εννέα Λατινοαμερικάνοι πρόεδροι, οι οποίοι συναντώνται στο Σάντο Ντομίνγκο, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα "νίκη της δημοκρατίας".

    Συγκεκριμένα, στη διακήρυξή τους, που πήρε την ονομασία του Σάντο Ντομίνγκο, οι εννέα Πρόεδροι, μεταξύ τους ο νέος πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Λεονέλ Φερνάντες, κι οι ομόλογοί του της Βραζιλίας Λουΐζ Ινάσιου ντα Σίλβα Λούλα, και της Ουρουγουάης Χόρχε Μπάτλιε, εκφράζουν την ικανοποίησή τους "για τον διαφανή και ειρηνικό τρόπο, που διεξήχθη το δημοψήφισμα" και συγχαίρουν τον Τσάβες "για τη νίκη αυτή του λαού της Βενεζουέλας".

    Οι άλλοι συνυπογράφοντες τη διακήρυξη είναι οι πρόεδροι της Κόστα Ρίκα Άμπελ Πατσέκο, της Ονδούρας Ρικάρδο Μαδούρο, της Γουατεμάλας Όσκαρ Μπέρχερ και της Αϊτής Μπονιφάς Αλεξάντρ, καθώς κι οι πρωθυπουργοί της Αντίγκουα και Μπραμπούντα Γουΐνστον Μπόλντουϊν Σπένσερ, των Ολλανδικών Αντιλλών Ετιέν Νέστορ και των Νήσων Τέρκς εντ Κάικος Μάικλε Μίσικ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αντιδρούν οι ΗΠΑ στη νίκη Τσάβες

    "Ναι" στον Τσάβες

    Αποφασίζει για Τσάβες η Βενεζουέλα

    [03] Διάφορα

    Την ώρα που άπλωνε Της επιτέθηκε μετεωρίτης

    18/8/2004 10:19:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Εφημερίδα "The Sun"

    Ποιος θα φανταζόταν, ότι το άπλωμα της μπουγάδας θα μπορούσε να γίνει extreme sport! Σίγουρα, δεν μπορούσε να το πιστέψει η ηλικιωμένη Βρετανίδα, Πολίν Άγκους, ότι θα δεχόταν επίθεση από εξωγήινους, την ώρα, που άπλωνε τη μπουγάδα της στον κήπο του σπιτιού της στο Σάφολκ της ανατολικής Αγγλίας. αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Σαν. Ξαφνικά, λοιπόν, η 76χρονη γυναίκα, ένιωσε έναν οξύ πόνο στο χέρι. Ξαφνιασμένη, κοίταξε το χέρι της και είδε ένα βαθύ τραύμα. Αμέσως, στο σημείου του περίεργου ατυχήματος έσπευσε ο άνδρας της και είδε ένα μεγάλο χαλίκι, χρώματος καφέ μεταλλικού, πιθανότατα μετεωρίτης, στο σημείο, που βρισκόταν η γυναίκα του. Η κα. Άγκους, δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι δέχτηκε επίθεση εκ διαστήματος, αλλά δηλώνει, πως αισθάνεται ανακούφιση, εφόσον η πέτρα δεν τη χτύπησε στο κεφάλι, κάτι, που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο.

    Σχεδόν απίθανο να ξανασυμβεί

    Πάντως, ακόμα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες αναλύσεις, για να αποδείξουν τη διαστημική προέλευση της πέτρας, όμως, αν ισχύει κάτι τέτοιο, η κυρία Άγκους θα γίνει η πρώτη Βρετανίδα, που θα έχει δεχτεί επίθεση από μετεωρίτη. Στο μεταξύ, ο Νέιλ Μπόουν, εκπρόσωπος της Αστρονομικής Ένωσης της Βρετανίας, δηλώνει, πως είναι πολύ πιθανό το περίεργο χαλίκι να είναι μετεωρίτης, αλλά επισημαίνει, πως ο κίνδυνος να χτυπηθεί κάποιος από μετεωρίτη είναι γενικώς "μηδαμινός", αν και γενικά η Ανατολική Αγγλία δέχεται συχνά διαστημικές επιθέσεις!

    Για την ιστορία, η τελευταία θανατηφόρα πρόσκρουση μετεωρίτη, ήταν τον περασμένο αιώνα και είχε στοιχίσει τη ζωή σε ένα σκύλο.

    Σχετικά Links:

    The Sun

    [04] Εσωτερικά

    Υπεβλήθη σε αφαίρεση χολής Ολα καλά για τον Μίκη Θεοδωράκη

    18/8/2004 10:40:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης της χοληδόχου κύστεως υποβλήθηκε σήμερα το πρωί, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης, είχε παρουσιάσει πριν από δύο εβδομάδες χολοκυστίτιδα από πέτρες στη χοληδόχο κύστη και η επέμβαση στην οποία υπεβλήθη σήμερα ήταν προγραμματισμένη. Ο ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά.

    [05] Ιράκ

    Μετά από μία νύχτα ηρεμίας Αναζωπυρώνεται η ένταση στη Νατζάφ

    18/8/2004 10:49:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/8/2004 11:51:46 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Συνεχώς αυξανόμενη είναι η ένταση στη Νατζάφ. Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το πρωί στην ιερή για του Σιίτες πόλη, μετά την αποτυχία των Ιρακινών μεσολαβητών να συναντηθούν με τον ριζοσπάστη Σιίτη κληρικό Μοκτάντα αλ Σαντρ στο μαυσωλείο του ιμάμη Αλί. Μετά από μία νύχτα ηρεμίας, εκρήξεις από βλήματα όλμων και πυρά αυτομάτων όπλων ακούστηκαν ξανά στην παλιά πόλη, γύρω από το μαυσωλείο του Αλί, ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Στο μεταξύ, ήδη πολλοί είναι οι νεκροί και οι τραυματίες. Σύμφωνα με τον Φάλαχ αλ Μουχάνα, διευθυντή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Νατζάφ, 29 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες.

    Ναυάγησε η συνάντηση με τον Σαντρ

    Στο μεταξύ, χθες, στο μαυσωλείο του Αλί, είχαν μεταβεί οκτώ μέλη της αντιπροσωπείας της Ιρακινής Εθνικής Διάσκεψης, προκειμένου να συναντηθούν με τον Σαντρ, ώστε να προσπαθήσουν να αποφορτίσουν την ατμόσφαιρα και να ζητήσουν από τον Σιίτη κληρικό να αποσύρει τους ενόπλους του από τον ιερό χώρο. Όμως, ο Μοκτάντα Σαντρ αρνήθηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της Εθνικής Διάσκεψης του Ιράκ, ενώ, ένας από τους συμβούλους του Σαντρ δήλωσε, ότι ο Σιίτης ηγέτης αρνείται να παραστεί στη συνάντηση "λόγω των συνεχιζόμενων αμερικανικών επιθέσεων".

    Η Εθνική Διάσκεψη ενέκρινε την περασμένη Δευτέρα απόφαση με την οποία καλούνται οι Σιίτες πολιτοφύλακες του στρατού του Μέχντι να παραδώσουν τα όπλα τους, να αποχωρήσουν από το μαυσωλείο και να προχωρήσουν στον μετασχηματισμό της πολιτοφυλακής σε πολιτικό κόμμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ειρηνευτική αποστολή στη Νατζάφ

    [06] Διεθνή

    Τις εξουδετέρωσαν άνδρες της ιταλικής αστυνομίας Βρέθηκαν βόμβες κοντά στη βίλα του Μπερλουσκόνι

    18/8/2004 11:05:00 πμ

    Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ, δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν στο Πόρτο Ροτόντο της Σαρδηνίας, που βρίσκεται κοντά στη βίλα του Ιταλού πρωθυπουργού. Χθες το βράδυ, άγνωστος, που δήλωσε ότι εκπροσωπεί την οργάνωση "Νέοι Προλετάριοι του Κομμουνισμού" τηλεφώνησε σε τοπική εφημερίδα και προειδοποίησε για την ύπαρξη των εκρηκτικών μηχανισμών. Μάλιστα, ενημέρωσε για την τοποθεσία, όπου ήταν κρυμμένη η μία βόμβα και η αστυνομία βρήκε λίγο αργότερα και τη δεύτερη. Οι δράστες πιστεύεται ότι ανήκουν στον χώρο των αναρχικών αυτονομιστών που δρουν στη Σαρδηνία. Η οργάνωση αυλή έχει αναλάβει την ευθύνη για 20, περίπου, επιθέσεις από το 2000.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 18 August 2004 - 8:51:24 UTC