Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η 5η Σεπτεμβρίου το 1972" Τους τίμησαν όλοι
  • [02] Για μαθητές-αθλητές των σχολικών πρωταθλημάτων Αντι-ντόπιγκ κοντρόλ και

    [01] Εσωτερικά

    "Η 5η Σεπτεμβρίου το 1972" Τους τίμησαν όλοι

    20/8/2004 3:00:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στην κατοικία του Ισραηλινού πρεσβευτή στην Αθήνα Ραμ Αβιράμ, αποτείνοντας φόρο τιμής στα μέλη της ισραηλινής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, που δολοφονήθηκαν από την παλαιστινιακή οργάνωση "Μαύρος Σεπτέμβρης". "Η 5η Σεπτεμβρίου 1972 άλλαξε το πρόσωπο του Ολυμπιακού Κινήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων για πάντα. Έκτοτε η ασφάλεια των αθλητών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες", δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ , ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκδήλωση. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση του 1972 στο Μόναχο τόνισε ότι "αποτέλεσε επίθεση ενάντια στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ιδεώδη του πολιτισμού μας".

    "Τα ολυμπιακά ιδεώδη θα διαφυλαχθούν"

    Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι "σήμερα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα προς την Αθήνα και την Ελλάδα, που καλείται να εγγυηθεί ότι τα ολυμπιακά ιδεώδη θα διαφυλαχθούν".

    Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ αναφερόμενος στην ιδέα της αναβίωσης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την οποία υιοθέτησε με ενθουσιασμό η Ελλάδα κατά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο Ζακ Ρογκ τόνισε ότι "εάν μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τις συρράξεις με την ανοχή για λίγες μόνον εβδομάδες, τότε ίσως να φθάσουμε στο σημείο να εκτιμήσουμε την καλή όψη του κόσμου και να αγωνισθούμε για να τη διατηρήσουμε".

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ Σεργκέι Μπούμπκα, ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο πρώην υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας, ο ισραηλινός "αθάνατος" Αλεξ Γκιλαντί, η ολυμπιακή ομάδα του Ισραήλ και μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

    Η Ελληνίδα καλλιτέχνης Νάντια Βάινμπεργκ τραγούδησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

    Μιλώντας μετά την εκδήλωση ο Αλεξ Γκιλαντί επεσήμανε ότι "οι Ολυμπιακοί Αγώνες εξελίσσονται πολύ καλά. Ελπίζουμε οι Έλληνες να κερδίσουν περισσότερα μετάλλια ώστε το κοινό να εμψυχωθεί και πιστεύω ότι σε 11 ημέρες θα μπορείτε να είστε ένας πολύ υπερήφανος λαός".

    [02] Αθλητισμός

    Για μαθητές-αθλητές των σχολικών πρωταθλημάτων Αντι-ντόπιγκ κοντρόλ και στα σχολεία

    20/8/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Στη θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων και μέτρων πρόληψης για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών από μαθητές-αθλητές αποφάσισε να προχωρήσει. το υπουργείο Παιδείας. Όπως ανακοινώθηκε η απόφαση αυτή πάρθηκε στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και του εκσυγχρονισμού του ισχύοντος συστήματος ελέγχου και διασφάλισης της διαφάνειας στην τέλεση των σχολικών μαθητικών αγώνων. Με εντολή, που δόθηκε στην αρμόδια Διεύθυνση Φυσικής Ααγωγής από τον υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Καλό, καταρτίσθηκε σχέδιο υπουργικής απόφασης, στην οποία προβλέπεται αυστηρότερο και πλέον συγκεκριμένο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων, που στόχο έχουν την προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας των μαθητών-αθλητών και τη διασφάλιση του αδιάβλητου κατά την τέλεση των σχολικών μαθητικών αγώνων.

    "Ευ αγωνίζεσθαι"

    Η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία,όπως διευκρινίζεται, θα υπογραφεί τις αμέσως επόμενες μέρες από την υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου, θα τεθεί σε εφαρμογή από τη φετινή σχολική χρονιά.

    Ο κ. Καλός, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι, "πρώτιστος στόχος και φροντίδα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, είναι η με κάθε τρόπο διασφάλιση της φυσικής και ψυχικής υγείας των μαθητών-αθλητών. Παράλληλα δε, η διασφάλιση της ευγενούς άμιλλας και του "ευ αγωνίζεσθαι" μεταξύ των μαθητών, όπως αυτά διδάσκονται στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Παιδείας".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 20 August 2004 - 20:51:02 UTC