Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη πυρκαγιά στον "Μύλο"
  • [02] Βρέθηκαν πτώματα Τούρκων ομήρων
  • [03] Διεξάγονται έρευνες Κατάσκοπος του Ισραήλ στο Πεντάγωνο;
  • [04] Ακύρωσε την επίσκεψή του ο Πάουελ

    [01] Εσωτερικά

    Μεγάλη πυρκαγιά στον "Μύλο"

    28/8/2004 8:47:00 πμ

    Ειδήσεις > Εσωτερικά)&body=Ολοσχερώς καταστράφηκε το κεντρικό κτήριο του πολυχώρου 'Μύλος' στην Θεσσαλονίκη, από πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από τον 4ο όροφο και σύμφωνα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πέντε μόλις λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις του κέντρου "Μύλος" στη Θεσσαλονίκη κατέστρεψε το κεντρικό κτήριο του πολυχώρου. Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο "Πέτρινο", το πολυώροφο κτήριο στην αριστερή πλευρά του συγκροτήματος, που αυτή την εποχή δε λειτουργεί. Στον υπαίθριο χώρο του "Μύλου", στην ταβέρνα και τα άλλα κτήρια, βρίσκονταν την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά εκατοντάδες θαμώνες, που παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνη τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, ενώ οι θαμώνες απομακρύνθηκαν έγκαιρα, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς. Η φωτιά περιορίστηκε ωστόσο στο χώρο του "Πέτρινου", χωρίς να κινδυνεύουν τα άλλα κτήρια. Ο "Μύλος" ήταν βιομηχανικό συγκρότημα που ανακαινίστηκε και λειτουργεί την τελευταία δεκαετία ως πολυχώρος ψυχαγωγίας.

    [02] Ιράκ

    Βρέθηκαν πτώματα Τούρκων ομήρων

    28/8/2004 9:03:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα πτώματα δύο Τούρκων που είχαν συλληφθεί όμηροι στο Ιράκ, βρέθηκαν στο Μπαϊτζί, βόρεια της Βαγδάτης, μετέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το δορυφορικό κανάλι του Κατάρ Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο ιρακινές αστυνομικές πηγές. "Το Αλ Τζαζίρα πληροφορήθηκε από ιρακινή αστυνομική πηγή ότι τα πτώματα δύο Τούρκων που εκτελέστηκαν βρέθηκαν στη συνοικία Τσαρκάτ στο Μπαϊτζι", ανακοίνωσε το δίκτυο.

    Αποχωρεί τουρκική εταιρεία από το Ιράκ

    Τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε την Τετάρτη βιντεοσκοπημένες εικόνες δύο Τούρκων που συνελήφθησαν όμηροι από εξτρεμιστές στο Ιράκ οι οποίοι απειλούσαν να τους σκοτώσουν αν η εταιρεία για την οποία εργάζονταν δεν εγκατέλειπε τη χώρα εντός 72 ωρών.

    Το κανάλι NTV μετέδωσε πως οι δύο μηχανικοί, ο Αμπντουλάχ Οζντεμίρ και ο Αλί Ντασκίν, απήχθησαν από τον τόπο εργασίας τους σε άγνωστη περιοχή του Ιράκ. Ωστόσο, η εταιρία τους, η Usluer-Sa/Ra, που εργάζεται για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου στο Ιράκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τερματίζει τις δραστηριότητές της στο Ιράκ.

    [03] Διεθνή

    Διεξάγονται έρευνες Κατάσκοπος του Ισραήλ στο Πεντάγωνο;

    28/8/2004 9:14:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το FBI ερευνά την υπόθεση ενός υψηλόβαθμου στελέχους, αναλυτή του Πενταγώνου, που πιστεύεται ότι ενεργούσε ως κατάσκοπος για λογαριασμό του Ισραήλ και παρέδωσε στην ισραηλινή κυβέρνηση απόρρητα έγγραφα σχετικά με το Ιράν, όπως ανέφεραν αμερικανικές κυβερνητικές πηγές. Το Πεντάγωνο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι συνεργάζεται στην έρευνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσπάθησε να υποβαθμίσει την πιθανότητα ο ύποπτος να επιχείρησε να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική στον Κόλπο ή τη Μέση Ανατολή. Ο φερόμενος ως κατάσκοπος "δεν ήταν σε θέση να έχει σημαντική επιρροή στην αμερικανική πολιτική", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    "Αβάσιμες οι κατηγορίες"

    Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι το άτομο αυτό είχε διασυνδέσεις με το γραφείο του υπουργού Άμυνας και φέρεται να παρέδωσε τα έγγραφα στο Ισραήλ μέσω της Αμερικανο-Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC), του πανίσχυρου ισραηλινού λόμπι στην Ουάσινγκτον. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει καμία σύλληψη, ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος οποιουδήποτε.

    Το κανάλι CBS, που αποκάλυψε την υπόθεση, είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες είναι έτοιμοι να συλλάβουν τον ύποπτο ο οποίος ενδέχεται να ήταν σε θέση να επηρεάσει την πολιτική της κυβέρνησης Μπους όσον αφορά το Ιράν και το Ιράκ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αναλυτής αυτός έχει σχέση με τον αναπληρωτή του Ράμσφελντ, Πολ Γούλφοβιτς, και με τον υφυπουργό Άμυνας, Ντάγκλας Φέιθ. Και οι δύο τους θεωρούνται ως οι βασικοί αρχιτέκτονες του πολέμου στο Ιράκ.

    Ένα από τα έγγραφα που δόθηκαν στο Ισραήλ, πρόσθεσε το CBS, ήταν το προσχέδιο μιας προεδρικής οδηγίας για την αμερικανική πολιτική απέναντι στο Ιράν.

    Η εφημερίδα "Ουάσινγκτον Ποστ" δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της ότι ο ύποπτος ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν το Ιράν και είναι βετεράνος στην υπηρεσία πληροφοριών του υπουργείου. Η έρευνα έχει ξεκινήσει πριν από έναν και πλέον χρόνο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο εν λόγω αξιωματούχος θα κατηγορηθεί για κατασκοπεία ή για λανθασμένο χειρισμό απόρρητων πληροφοριών, κατηγορία ήσσονος βαρύτητας.

    Στελέχη της AIPAC χαρακτήρισαν πάντως τις κατηγορίες "αβάσιμες και ψευδείς". "Δεν θα συγχωρούσαμε ούτε θα ανεχόμασταν καμία παραβίαση των αμερικανικών νόμων και συμφερόντων" αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

    Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον είχε επίσης διαψεύσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Σχετικά Links:

    Washington Post

    CBS

    [04] Εσωτερικά

    Ακύρωσε την επίσκεψή του ο Πάουελ

    28/8/2004 9:37:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/8/2004 10:46:45 πμ)

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Στην ακύρωση των σχεδίων του να επισκεφθεί την Αθήνα για να παραστεί στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπ. Εξωτερικών, ο Κόλιν Πάουελ επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, Πέτρο Μολυβιάτη, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι δεν θα καταστεί δυνατό, λόγω εκτάκτων υποχρεώσεων, να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αθήνα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η απόφαση υπαγορεύθηκε από τις πιεστικές υποχρεώσεις του Πάουελ, ο οποίος αυτή την περίοδο εστιάζει την προσοχή του στην κατάσταση στη Νατζάφ και στην επαρχία Νταρφούρ του Σουδάν, και όχι από τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα. Πάντως, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε πως πρόκειται να επισκεφθεί τη χώρα μας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Μάλιστα, ο Κόλιν Πάουελ, με επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του, μεταξύ άλλων, συγχαίρει θερμά την Ελλάδα για την ιδιαίτερα επιτυχή και ασφαλή διοργάνωση των Αγώνων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 August 2004 - 8:50:35 UTC