Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων Θρήνος για το μακελειό στην
  • [02] Καθολική υπεροχή του ΕΪΡΕ
  • [03] Τα πρώτα επεισόδια
  • [04] Σαρώνει τις Μπαχάμες και οδεύει προς τη Φλόριντα Στο έλεος του Φράνσις
  • [05] Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός
  • [06] Αμοιβαία θέληση για στενή συνεργασία Συνάντηση Μολυβιάτη-Γκιουλ
  • [07] Τραγικό ξεκίνημα η Εθνική
  • [08] Ισόπαλες Τουρκία-Γεωργία
  • [09] Προχωράει η Λένα

    [01] Διεθνή

    Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων Θρήνος για το μακελειό στην Οσετία

    4/9/2004 7:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/9/2004 8:58:17 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8 ΝΕΤ Reuters Αssociated Press

    Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρωσία από το χθεσινό αιματοκύλισμα στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά από ώρα σε ώρα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι νεκροί, από τους οποίους τα περισσότερα παιδιά, έχουν ξεπεράσει τους 340 και οι τραυματίες τους 700. Τραγική ήταν η κατάληξη και για τον ομογενή δάσκαλο, Γιάννη Κανίδη, που βρέθηκε νεκρός από τις σφαίρες των τρομοκρατών. Στο μεταξύ το απόγευμα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ρωσικό λαό παραδέχτηκε τις ευθύνες της ηγεσίας της χώρας για το μακελειό και δεσμεύτηκε για αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ημέρες εθνικού πένθους κηρύχθηκαν η 6η και 7η Σπετεμβρίου. Την ίδια ώρα, ασύλληπτοι παραμένουν οι τέσσερις τρομοκράτες, που κατάφεραν να διαφύγουν από το μοιραίο σχολείο.

    Η απολογία Πούτιν

    Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε τις ευθύνες της ρωσικής ηγεσίας και τόνισε, ότι δε δόθηκε σημασία σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ασφάλεια και η διαφθορά. Ο ίδιος παραδέχθηκε, ότι η Ρωσία αποδείχθηκε αδύναμη να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, που αυτή την φορά όπως είπε ήταν πέρα από κάθε ανθρώπινη διάσταση.

    Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την ανάληψη μέτρων "στο άμεσο μέλλον" για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και την ενίσχυση της ασφάλειας και της ενότητας στη χώρα.

    "Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα ασφαλείας πολύ πιο αποτελεσματικό, να απαιτήσουμε από τις δυνάμεις ασφαλείας μας να δράσουν κατά τρόπο σύμφωνο προς το ύψος των προκλήσεων", τόνισε ο Πούτιν στο 11λεπτο διάγγελμά του.

    "Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε τον εχθρό. Δεν θα πρέπει να υποκύπτουμε στους εκβιασμούς", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ακόμη, ο Ρώσος Πρόεδρος εκτίμησε, ότι η κρίση στον Καύκασο είναι μία απόρροια του κερματισμού της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. "Σήμερα ζούμε μέσα στις συνθήκες που δημιούργησε ο κατακερματισμός ενός τεράστιου κράτους, ενός κράτους που δυστυχώς αποδείχθηκε ανίκανο να επιβιώσει σε έναν κόσμο που άλλαζε ταχύτατα", πρόσθεσε.

    "Έπεσε σαν Έλληνας"

    Στο μεταξύ συγκίνηση έχει προκαλέσει η αυτοθυσία του 74χρονου Έλληνα γυμναστή, Γιάννη Κανίδη, ο οποίος αρνήθηκε να εγκαταλείψει τους μαθητές του και να φύγει από το σχολείο με τους πρώτους απελευθερωθέντες ομήρους.

    O Γιάννης Κανίδης, που ήταν ο γηραιότερος όμηρος του σχολείου του Μπεσλάν, όχι μόνο δεν δέχτηκε να φύγει, αλλά αποδείχτηκε και ένας από τους πιο ενοχλητικούς για τους τρομοκράτες, ομήρους.

    Αυτόπτεις μάρτυρες ανέφεραν, ότι ο Κανίδης ήταν αυτός που συνεχώς διαμαρτυρόταν και παρακινούσε τους Τσετσένους να απελευθερώσουν κι αλλους ομήρους. Βρέθηκε νεκρός από σφαίρες, στο γυμναστήριο του σχολείου.

    Ο Ιωάννης Κανίδης δίδασκε στο σχολείο του Μπεσλάν για 45 χρόνια. Μαθητές και δάσκαλοι τον αγαπούσαν τόσο πολύ, που όταν ζήτησε να βγει σε σύνταξη, δεν τον άφηναν να φύγει. Εκείνος είχε δεχτεί με χαρά καθώς ούτε και τότε, μπόρεσε να αποχωριστεί τους μαθητές του.

    Στο πλευρό της Ρωσίας η διεθνής κοινότητα

    Η τραγωδία στην Οσετία, που αποτελεί για το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα, μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει το διεθνή αποτροπιασμό. Το δραματικό γεγονός ευαισθητοποίησε, όπως ήταν φυσικό, την ελληνική πολιτεία, αλλά και την εκκλησία που ενεργοποιήθηκαν άμεσα για να συμπαρασταθούν στους ορθοδόξους της πόλης Μπεσλάν.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση της Ελλαδικής Εκκλησίας "Αλληλεγγύη" και η Υπηρεσία διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών θα αναλάβουν από κοινού το κόστος για την ανοικοδόμηση του τραγικού σχολείου.

    "Τη συμπάθεια" του προς το ρωσικό λαό εξέφρασε και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β κάνοντας λόγο ποταπή και ανηλεή επίθεση κατά των αβοήθητων παιδιών και των οικογενειών τους.

    Επίσης, το Συμβούλιο της Ευρώπης με σημερινό του ανακοινωθέν καταδίκασε τη "βαρβαρότητα" της ομηρίας, η οποία κατέληξε, σε ένα "φρικιαστικό λουτρό αίματος". "Δεν υπάρχουν αρκετά ισχυρές λέξεις για να εκφράσουμε τη θλίψη μας και την ίδια στιγμή τη φιλία μας και την αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό, στις οικογένειες των θυμάτων και στις αρχές της χώρας" τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

    Από την πλευρά του κι ο Πολωνός πρωθυπουργός, Αλεξάντρ Κβασνιέφσκι χαρακτήρισε την πολιορκία του σχολείου στο Μπεσλάν ως "εγκληματική" κι "αδικαιολόγητη" τρομοκρατική πράξη.

    Το αιματοκύλισμα στο Μπεσλάν καταδίκασε κι ο Πρόεδρος του Ιράν, Μοχάμαντ Χαταμί, σε μήνυμά του προς τον Ρώσο Πρόεδρο.

    Στο κυνήγι των ενόχων κι η Ιντερπόλ

    Την ίδια ώρα η Ιντερπόλ ανακοίνωσε, ότι θα προσφέρει στη Ρωσία πρόσβαση στη διεθνή της τράπεζα δεδομένων για να εντοπίσει τους τρομοκράτες, που βρίσκονται πίσω από του λουτρό αίματος στο Μπεσλάν, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα της, Ρόναλντ Νόουμπλ.

    Το αρχηγείο της διεθνούς αστυνομίας στη Λυόν, που στελεχώνεται επί 24ώρου βάσεως, έχει διαταγές να δώσει άμεση προτεραιότητα στις εν λόγω έρευνες.

    Η Ιντερπόλ διαθέτει μία ευρύτατη τράπεζα δεδομένων, η οποία θα επιτρέψει στους Ρώσους ερευνητές να εντοπίσουν το DNA, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις κλεμμένες ταυτότητες κι έγγραφα, που ενδεχομένως να αποκαλύψουν τους δεσμούς ανάμεσα στους τρομοκράτες και τις διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Οι ειδικοί της Ιντερπόλ θα βοηθήσουν επίσης στην αναγνώριση των νεκρών

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραγικός επίλογος

    [02] Αθλητισμός

    Καθολική υπεροχή του ΕΪΡΕ

    4/9/2004 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μέσα σε πέντε λεπτά οι Ιρλανδοί κατάφεραν να κάμψουν περισσότερο την ατυχία τους και λιγότερο την αντίσταση των Κύπριων και "καθάρισαν" το ματς, ξεκινώντας έτσι με ένα εύκολο 3-0 την πορεία για την πρόκρισή τους στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Το Έιρε ήταν σαφώς καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και οι πρώτες επιθετικές προσπάθειες χαρακτηρίστηκαν από το άγχος και τις καλές επεμβάσεις του Κύπριου τερματοφύλακα, Παναγιώτου. Ωστόσο στο33' ήρθε η ώρα οι γηπεδούχοι να ανταμειφθούν για την πίεση που ασκούσαν και να ανοίξουν το σκορ. Ο Νταφ έκανε μια σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Μόρισον που ξέφυγε από το μαρκάρισμα του αμυντικού, έπιασε την κεφαλιά με την οποία σημείωσε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρίντ με ένα δυνατό αριστερό σουτ σημείωσε το 2-0, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ρόμπι Κιν με πέναλτι που κέρδισε ο Νταφ. Η μοναδική απειλή από τους Κύπριους ήρθε στο 64' όταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου πραγματποιήσε μια εξαιρετική ενέργεια, αλλά το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Σέι Γκίβεν.

    [03] Αθλητισμός

    Τα πρώτα επεισόδια

    4/9/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όπως μεταδίδει αυτή την ώρα το Αθηναϊκό Πρκατορείο Ειδήσεων, μικροεπεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγα λεπτά κοντά στο στάδιο "Κεμάλ Στάφα" μεταξύ Αλβανών και Ελλήνων οπαδών. Αμέσως επενέβη η αστυνομία συλλαμβάνοντας μερικά άτομα πιθανόν όλοι Αλβανοί φίλαθλοι. Πριν τις συλλήψεις αυτές ομάδα Αλβανών είχε επιτεθεί εναντίον ενός λεωφορείου με Έλληνες οπαδούς ενώ η κατάσταση παραμένει πολύ τεταμένη στην περιοχή γύρω από το στάδιο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας Ελλάδας-Αλβανίας. Η αστυνομία όπως έχουμε ήδη αναφέρει έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε όλην την περιοχή γύρω από το γήπεδο.

    [04] Διεθνή

    Σαρώνει τις Μπαχάμες και οδεύει προς τη Φλόριντα Στο έλεος του Φράνσις

    4/9/2004 9:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ CNN

    Συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα ο τυφώνας Φράνσις, αφήνοντας πίσω του ανθρώπινες απώλειες και μεγάλες υλικές ζημιές. Τις δυο τελευταίες ημέρες, οι Μπαχάμες δέχτηκαν το μένος των θυελλωδών ανέμων και των ισχυρών βροχοπτώσεων. Πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν και κάποια από αυτά έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ένας έφηβος σκοτώθηκε την ώρα που προσπαθούσε να επισκευάσει μια ηλεκτρική γεννήτρια έξω από το σπίτι του. Οι αρχές των νησιών ανακοίνωσαν, ότι διέσωσαν 300 άτομα, που είχαν ανέβει στις σκεπές των σπιτιών τους για να γλιτώσουν τον πνιγμό καθώς, η των νερών ανέβαινε συνεχώς. Την ίδια ώρα τις 216.000 φτάνουν οι άστεγοι.

    Μεγάλη κινητοποίηση στη Φλόριντα

    Επόμενη στάση η Φλόριντα. Μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό τυφώνα Τσάρλυ που σάρωσε την πολιτεία, περίπου δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Από νωρίς το πρωί η Φλόριντα πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί όσο περνούν οι ώρες. Οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους συρρέουν στα καταφύγια που έχουν δημιουργηθεί.

    Πολλοί από αυτούς έχουν φροντίσει να πάρουν κουβέρτες από τα σπίτια τους. Δε λείπουν, βέβαιοι και οι πιο ψύχραιμοι, που προτιμούν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο ή να δουν κάποια ταινία σε φορητούς υπολογιστές. Άλλοι πάλι προτιμούν να διασκεδάσουν παίζοντας μουσική και τραγουδώντας.

    Οι αρχές ενημέρωσαν για την αποστολή βοήθειας στους πληγέντες, τόνισαν, όμως, ότι μπορεί να καθυστερήσει και συνιστούν υπομονή. Καθώς ο τυφώνας κινείται αργά, εκτιμάται, ότι θα προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις περιοχές από τις οποίες περνάει, οπότε θα είναι δύσκολο για τα σωστικά συνεργεία να κινούνται γρήγορα από την μια τοποθεσία στην άλλη.

    Παράλληλα, ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε, ότι αποστέλλει την τριπλάσια αποστολή βοήθειας από εκείνη, που είχε συσταθεί για τον Τσάρλι, ενώ καλεί προσωπικό από μακρινές πολιτείες, όπως το Σιάτλ και η Ουάσινγκτον.

    [05] Αθλητισμός

    Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός

    4/9/2004 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δείγματα καλού επιθετικού ποδοσφαίρου άφησε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό του στην Κύπρο, όπου συνέτριψε με 4-0 την ΑΕ Πάφου, κάνοντας ουσιαστικά επίδειξη δύναμης. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και με αρκετές στιγμές απειλητικές στιγμές στην εστία του Κουρόσεβατς. Ενώ είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχε γενική ικανοποίηση αφού ο Ολυμπιακός έδειξε εμφανή σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τον αγώνα με την Ανόρθωση. Στο 27' ο Ριβάλντο με μια περίτεχνη ενέργεια άνοιξε το σκορ, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Ντακόλ είχε χάσει ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα άουτ.

    Σούπερ Ντακόλ

    Ο νεαρός πάντως δεν έχασε και την ευκαιρία να γίνει ο άνθρωπος του αγώνα, καθώς τόσο με τις ενέργειές του όσο και με τα δύο γκολ που σημείωσε, έδειξε πως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μπορεί να τον υπολογίζει για μια άκρως ικανοποιητική χρονιά. Ο Βραζιλιάνος σημείωσε το 2-0 στο 66' και στο 89 διαμόρφωσε το τελικό 4-0. νωρίτερα είχε σκοράρει και ο Γρηγόρης Γεωργάτος για τον Ολυμπιακό, καθώς στο 76΄έκανε το 3-0. Αμυντικά ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, όμως αξίζει να σημειωθεί η απόκρουση του Μπούτσεκ σε πέναλτι του Γιοβάνοβιτς στο 47', χάρη στην οποία διατηρήθηκε το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

    ΑΕ ΠΑΦΟΣ: Κουρόσεβιτς (46ο Νικολάου), Θ. Αγαθοκλέους, Χόρνιακ, Μπίσεβιτς, Γιοακίμ, Γιοβάνοβιτς (77ο Δημητρίου), Χριστοφή, Παπαδημήτρης (35ο Ευθυμίου), Πατούνας, Γεωργίου, Ιορδανίδης. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπούτσεκ, Κουλουχέρης (60ο Μαυρογενίδης), Ριβάλντο (64ο Ταραλίδης), Καστίγιο (52ο Γεωργάτος), Σούρερ (60ο Ανατολάκης), Ρέζιτς, Ντακόλ, Κωστούλας (46ο Στολτίδης), Βάλλας, Πάντος, Φιλιππάκος (55ο Ζιοβάνι).

    [06] Εσωτερικά

    Αμοιβαία θέληση για στενή συνεργασία Συνάντηση Μολυβιάτη-Γκιουλ

    4/9/2004 10:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την κοινή επιθυμία για συναινετική λύση στο θέμα των Κανονισμών που αφορούν το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Πέτρος Μολυβιάτης και Αμπντουλάχ Γκιουλ, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στο περιθώριο των εργασιών του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σαιντ Χέρλαχ της Ολλανδίας. "Η λύση πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη βάση του σεβασμού της νομιμότητας" δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης μετά την συνάντηση, κατά την οποία, όπως είπε, έγινε ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων και επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για στενή συνεργασία. Από την πλευρά του ο κ. Γκιουλ επεσήμανε, ότι η συζήτησή του με τον Έληνα ομόλογό του ήταν, όπως πάντα, φιλική και εποικοδομητική και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [07] Αθλητισμός

    Τραγικό ξεκίνημα η Εθνική

    4/9/2004 10:37:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χειρότερο ξεκίνημα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ούτε και ο πιο απαισιόδοξος Έλληνας φίλαθλος. Η Εθνική μας στην ανάπαυλα του πρώτου της αγώνα στον δρόμο για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Γερμανίας, χάνει με 2-1, εξ αιτίας ενός πολύ κακού ξεκινήματος που σε τίποτα δεν θύμιζε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελλάδα. Οι Αλβανοί προηγήθηκαν στο πρώτο λεπτό του αγώνα έπειτα από ένα λάθος γύρισμα του Κατσουράνη στο κέντρο της ελληνικής περιοχής, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μουράτι που άνοιξε το σκορ. Η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε εννέα λεπτά αργότερα, όταν ο Αλιάι εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ έξω από την περιοχη, άφησε "άγαλμα" τον Αντώνη Νικοπολίδη και σημείωσε το 2-0. Η Εθνική Ελλάδας σοκαρισμένη και εμφανώς επηρεασμένη από την πολεμική ατμόσφαιρα του "Κεμάλ Σταφά" ανέκαμψε στην συνέχεια, έκανε μερικές ευκαιρίες και ευτύχησε να μειώσει σε 2-1 στο 39' με τον Γιαννακόπουλο να πιάνει μια κεφαλιά αμαρκάριστος μετά από μπαλιά του Τσιάρτα. Οι δύο πρωταγωνιστές της φάσης ήταν και οι δύο πρώτες αλλαγές του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του. Στο 17' ο Γιαννακόπουλος πήρε την θέση του Νταμπίζα και στο 32' ο Τσιάρτας την θέση του Φύσσα.

    [08] Αθλητισμός

    Ισόπαλες Τουρκία-Γεωργία

    4/9/2004 10:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ακόμη πιο αναγκαία γίνεται η νίκη της Εθνικής μας στην Αλβανία, μετά την ισοπαλία της Τουρκίας με την Γεωργία στο άλλο παιχνίδι του ομίλου με 1-1. Η ομάδα του Ερσούν Γιανάλ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Εθνική Γεωργίας, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Χουσεϊν Αβνί Ακέρ» της Τραπεζούντας. Η Τουρκία προηγήθηκε στο 49΄ με τον Φατίχ Τεκέ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 84΄ με τον Ασατιάνι, ο οποίος είχε περάσει στον αγώνα τέσσερα λεπτά νωρίτερα σαν αλλαγή. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν την Τετάρτη την Εθνική μας στο Στάδιο Καραϊσκάκη, τελείωσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Χασάν Σας στο 58΄. Οι συνθέσεις των ομάδων:

    ΤΟΥΡΚΙΑ (Καζίμ Ερσούν Γιανάλ): Ρουστού, Σερκάν, Ντενίζ, Ιμπραϊμ Τοραμάν, Εμρέ Μπελόζογλου, Ουμίτ Οζάτ, Οκάν Μπουρούκ, Σανλί (72΄ Τσιμσίρ), Χακάν Σουκούρ (80΄ Νιχάτ Καχβετσί), Τεκέ (72΄ Καραντενίζ), Χασάν Σας. ΓΕΩΡΓΙΑ (Αλέν Ζιρές): Ντεβάτζε, Μζαβανάτζε, Ζουράμπ Χιζανισβίλι, Καλάτζε, Οτάρ Χιζανισβίλι, Κβικβέλια, Τσκιτισβίλι, Ρεχβιασβίλι (80΄ Ασατιάνι), Ντεμετράτζε (75΄ Τζακόμπια), Τζαμαραούλι, Αρβελάτζε.

    [09] Αθλητισμός

    Προχωράει η Λένα

    4/9/2004 11:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στους "16" του Αμερικανικού Όπεν έχει φτάσει πλέον η Λένα Δανιηλίδου, καθώς πριν λίγη ώρα επικράτησε της Ρωσίδας, Άνα Τσακβετάτζε με 2-0 σετ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν πολύ καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-4 και το δεύτερο με 6-2, καθώς η αντίπαλός της ήταν πλέον αρκετά κουρασμένη και δεν μπορούσε να προτάξει πολλές αντιστάσεις. Έτσι η Λένα θα βρεθεί στον τρίτο γύρο σε ένα ακόμη μεγάλο τουρνουά. Στο μεταξύ η έκπληξη έγινε σε άλλο κορτ του Αμερικανικού Όπεν, καθώς η νικήτρια του Γουίμπλεντον, Μαρία Σαράποβα, δεν κατάφερε να μείνει μέσα στο τουρνουά μετά την ήττα της από την Γαλλίδα, Μέρι Πιρς. Το τελικό σκορ ήταν 2-1 υπέρ της Πιρς και τα σετ 4-6, 6-2 και 6-3, έτσι η όμορφη Σαράποβα έχασε την ευκαιρία να γίνει η τρίτη τενίστρια μέσα σε τέσσερα χρόνια που θα έχει καταφέρει να κερδίσει το Γουίμπλεντον και το αμέσως επόμενο μεγάλο τουρνουά το Αμερικανικό Όπεν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 4 September 2004 - 20:50:59 UTC