Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 1-1 και η Δανία με την Ουκρανία
  • [02] Ήττα σοκ για την Εθνική
  • [03] Χάσαμε με δύο αυτογκόλ
  • [04] Πανηγυρισμοί και επεισόδια
  • [05] "Στεναχωρημένος" ο Στρακόσια
  • [06] Αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία του Ασφαλές το αεροδρόμιο του Λος
  • [07] Πενθεί η Ρωσία Η τελευταία πράξη του δράματος
  • [08] "Έσβησε" ο Αλφόνσο Φορντ
  • [09] Πρεμιέρα εκπλήξεων
  • [10] Ικανοποίησε η ΑΕΚ στην Ισπανία

    [01] Αθλητισμός

    1-1 και η Δανία με την Ουκρανία

    4/9/2004 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δίκαια πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας η Ουκρανία στο Στάδιο Πάρκεν της Δανίας, καθώς οι γηπεδούχοι παρουσίασαν μια κακή εικόνα που τους οδήγησε να μην κρατήσουν το προβάδισμα που είχαν πάρει από νωρίς. Μόλις στο ένατο λεπτό ο Γιόργκενσεν έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ και έκανε το 1-0, όμως από εκεί και έπειτα οι Δανοί δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τους περισσότερους από 35.000 θεατές τους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ανοργάνωτοι και χωρίς να μπορούν να βρεθούν σε καμία περίπτωση δεν θύμισαν την ομάδα του πρόσφατου EURO, έτσι στο δεύτερο μέρος, μοιραία είδαν τους Ουκρανούς να ισοφαρίζουν σε 1-1. Στο 56΄ η άμυνα της Δανίας δεν κατάφερε να καλύψει τον Χούσιν σε ένα κόρνερ της Ουκρανίας και εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Μερικά λεπτά νωρίτερα ο Σεβτσένκο είδε την μπάλα να περνά μόλις άουτ σε ένα καλό σουτ.

    ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Σόρενσεν, Μπόγκελουντ (44΄ Πρίσκε), Πάουλσεν (65΄ Κλάους Γένσεν), Κρόλντρουπ, Νίκλας Γένσεν, Χέλβεγκ, Γκράβεσεν, Γκρόνκιερ, Τόμασον, Γιόργκενσεν, Μάντσεν (79΄ Πέντερσεν). ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεγκ Μπλαχίν): Σοφκόφσκι, Νεσμάτσνι, Ρούσολ, Τίμοστσουκ, Γεζέρσκι, Σελάγεφ, Σεφτσένκο, Χούσιν (67΄ Ματιούκιν), Γκούσεφ (75΄ Ζακαρλιούκα), Στάροστιακ, Βορομπέι (83΄ Ραντσένκο).

    [02] Αθλητισμός

    Ήττα σοκ για την Εθνική

    4/9/2004 11:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/9/2004 12:37:10 πμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μια απίστευτη ευκαιρία χάθηκε από τους Έλληνες παίκτες να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο την πορεία του για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας. Την στιγμή που οι ομάδες που θεωρητικά απειλούν να αφήσουν έξω την Ελλάδα, έμεναν στις ισοπαλίες, οι παίκτες του Ότο ρεχάγκελ δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε καν το "Χ" από την Αλβανία και έχασαν με 2-1 σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησε το άγχος των Ελλήνων και ο φανατισμός των Αλβανών. Μόλις στο 10ο λεπτό η Εθνική μας βρέθηκε να χάνει με 2-0 και παρά την μείωση του σκορ πριν το ημίχρονο, στην επανάληψη δεν κατάφερε να σημειώσει το ένα τουλάχιστον γκολ που θα την γλίτωνε από τις περιπέτειες στις οποίες μπήκε μετά το αποψινό αποτέλεσμα. Πολεμική ατμόσφαιρα στο "Κεμάλ Σταφά" απο χιλιάδες παραληρούντες Αλβανούς φιλάθλους που μετέτρεψαν τον αγωνιστικό χώρο σε αρένα για τους Έλληνες

    Ξεκίνημα για κλάματα

    Χειρότερο ξεκίνημα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ούτε και ο πιο απαισιόδοξος Έλληνας φίλαθλος. Η Εθνική μας στα πρώτα λεπτά του αγώνα με την Αλβανία παρουσιάστηκε χλωμή, αιφνιδιασμένη και μάλλον τρομαγμένη από την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι φανατισμένοι Αλβανοί. Μόλις στο πρώτο λεπτό του αγώνα το σκορ ήταν 1-0 με τους Έλληνες παίκτες να δείχνουν έξω από τα νερά τους. Ήταν ένα λάθος γύρισμα του Κατσουράνη στο κέντρο της ελληνικής περιοχής, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μουράτι που άνοιξε το σκορ και ξεσήκωσε τους χιλιάδες Αλβανούς της εξέδρας. Η ψυχρολουσία ολοκληρώθηκε εννέα λεπτά αργότερα, όταν ο Αλιάι εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ έξω από την περιοχη, άφησε "άγαλμα" τον Αντώνη Νικοπολίδη και σημείωσε το 2-0. Η Εθνική Ελλάδας σοκαρισμένη και επηρεασμένη από την πολεμική ατμόσφαιρα του "Κεμάλ Σταφά" προσπάθησε να ανακάμψει και ουσιαστικά τα κατάφερε αφού πήρε τον έλεγχο του αγώνα και σιγά σιγά γινόταν η απόλυτη κυρίαρχος.

    Προσπάθεια ανάκαμψης

    Στο 13' έγινε μια σέντρα του Ζαγοράκη από δεξιά, αλλά ο Στρακόσια με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την κεφαλιά του Βρύζα, ενώ αμέσως μετά ο Ότο Ρεχάγκελ έκανε την πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Στέλιο Γιαννακόπουλο στην θέση του Νίκου Νταμπίζα. Στο 31' ο Καραγκούνςη εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή και στην ευθεία της εστίας του Στρακόσια, όμως η κεφαλιά του Φύσσα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία ενέργεια του αμυντικού της Μπενφίκα στον αγώνα, αφού ένα λεπτό αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Τσιάρτα. Τελικά στο 39' οι δύο αλλαγές του Ρεχάγκελ συνεργάστηκαν καλά, με τον Τσιάρτα να βγάζει μια μπαλιά από τα αριστέρα και να βρίσκει μόνο του τον Γιαννακόπουλο. Εκείνος με μια εύκολη κεφαλιά νίκησε τον Στρακόσια και μείωσε σε 2-1, δίνοντας ώθηση στις ελληνικές προσπάθειες. Στα λίγα λεπτά που απέμεναν για το τέλος του πρώτου μέρους οι διεθνείς μας προσπάθησαν δεν κατάφεραν όμως να κάνουν κάτι καλό και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το 2-1.

    Μπήκε δυναμικά αλλά

    Στο δεύτερο μέρος οι διεθνείς μας έδειξαν πως θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και την νίκη, αφού μόλις στο δεύτερο λεπτό της επανάληψης, δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή μπροστά στα καρέ του Στρακόσια. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και συνεχίστηκε με την Ελλάδα να είναι πιο πιεστική από κάθε άλλη στιγμή του αγώνα, όμως η αμυντική διάταξη των Αλβανών κατάφερνε άλλοτε με δυσκολία, άλλοτε πιο εύκολα να διώχνει τις απειλητικές μπαλιές. Στο 53' μάλιστα φτάσαμε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Μπασινάς εκτέλεσε με γνώριμο τρόπο ένα μακρινό φάουλ ο Στρακόσαι όμως πραγματοποίησε την καλύτερη απόκρουση του αγώνα και έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα ήρθε και πάλι η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Σκέλα να κάνει ένα δυνατό κοντινό σουτ, όμως ο Νικοπολίδης με εξαιρετικό τρόπο είπε "όχι"!

    Ρίσκο χωρίς αποτέλεσμα

    Στο 65' ο Ρεχάγκελ στην προσπάθειά του να δώσει μια επιθετική πνοή στην ομάδα αντικατέστησε τον Βρύζα με τον Παπαδόπουλο, ωστόσο ο επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του ματς να προσαρμοστεί και να προσφέρει. Ο αγώνας ήδη είχε πάρει έναν δαιμονιώδη ρυθμό, όχι όμως λόγω της ποιότητάς του, αλλά λόγω του άγχους των Ελλήνων παικτών που έχαναν εύκολα την μπάλα και έδιναν την δυνατότητα στους Αλβανούς να κάνουν αντεπιθέσεις. Τελικά το ρίσκο του Γερμανού προπονητή δεν απέφερε τίποτα περισσότερο από ασφυκτική πίεση στην αλβανική άμυνα και έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι και το τέλος του αγώνα.

    ΑΛΒΑΝΙΑ: Στρακόσια, Α. Μπεκίρι (88΄Ντούρο), Τσάνα, Αλια, Χάσι, Μπεκίρι, Λάλα, Σκέλα, Μουράτι, Τάρε, Μιρτάϊ (76΄Ντραγκούσα). Ελλάδα: Νικοπολίδης, Φύσσας (33' Τσιάρτας), Σεϊταρίδης, Ζαγοράκης, Μπασινάς, Νταμπίζας (17' Γιαννακόπουλος), Καψής, Χαριστέας, Βρύζας (65' Παπαδόπουλος), Κατσουράνης, Καραγκούνης

    [03] Αθλητισμός

    Χάσαμε με δύο αυτογκόλ

    5/9/2004 12:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/9/2004 12:55:56 πμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Απογοητευμένος ασφαλώς ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ωστόσο προτίμησε να ασχοληθεί αμέσως με τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στην Τουρκία, παρά με την απρόσμενη ήττα από την Αλβανία. "Ξεκινήσαμε το παιχνίδι και την "πατήσαμε" από την αρχή", τόνξισε αρχικά ο Γερμανός τεχνικός και συνέχισε, "Μέσα σε δέκα λεπτά κάναμε δύο αυτογκόλ και όταν ξεκινάς έτσι δεν έχει εύκολο έργο. Όταν κάνεις τέτοια λάθη στην άμυνα που είναι η δυνατή σου γραμμή, δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά καλά πράγματα για τηνσυνέχεια. Στο δεύτερο μέρος ρισκάραμε παίζαμε μονότερμα τους αντιπάλους μας αλλά δεν καταφέραμε να ισοφαρίσουμε". Όσο για την συνέχεια τόνισε, "Το καλό είναι πως την Τετάρτη έχουμε την Τουρκία μέσα στην έδρα μας και εκεί πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας. Στην Αθήνα θα συζητήσουμε πως θα γίνει να μην κάνουμε τέτοια λάθη", κατέληξε ο Γερμανός.

    Το κεφάλι ψηλά

    Χαρακτηριστικό και πάλι για την εθνική μας είναι το γεγονός πως όλοι οι ποδοσφαιριστές τηρούν κοινή στάση μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, που αν μη τι άλλο αποτελεί ξάφνιασμα. Ο Βασίλης Τσιάρτας λοιπόν, από την δική του πλευρά κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος τόσο με τον Ρεχάγκελ, όσο και με όλους τους υπόλοιπους παίκτες που έκαναν δηλώσεις. "Δεν καταφέραμε να ξεκινήσουμε όπως θα θέλαμε. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Τώρα πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα και την Τετάρτη να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα πράγματα. Αυτό θα προσπαθήσουμε εξάλλου". Όσο για την ατμόσφαιρα του γηπέδου αρνήθηκε πως επηρέασε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, σημείωσε όμως πως αυτά που δημιουργήθηκαν πριν τον αγώνα καλό θα ήταν να μην υπήρχαν "Όχι σε καμία περίπτωση δεν μας επηρέασε. Το καλό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα και να μην ασχολούμαστε με πράγματα που θα πρέπει να λύσουν άλλοι" και κατέληξε απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση, "Πάντα έχουμε ψηλά το κεφάλι".

    Χαστούκι αφύπνισης

    Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είδε την ήττα αυτή, σαν ένα ηχηρό χαστούκι που θα ξυπνήσει τους διεθνείς και δεν θα τους φέρει και πάλι εμπρός από ένα αντίστοιχο κακό αποτέλεσμα. "Το θέμα είναι ότι χάσαμε ένα ματς και δεχτήκαμε ένα χαστούκι που θα μας κάνει καλό. Θα ξυπνήσουμε και πρέπει να πάρουμε τρεις βαθμούς οπωσδήποτε για να κάνουμε την αρχή που θέλαμε. Η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο. Όταν μπαίνεις μουδιασμένα σε τέτοιες έδρες το πληρώνεις και το ζητούμενο είναι αυτό να μην επαναληφθεί". Ο μέσος της Μπόλτον πάντως στάθηκε και στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου που ήταν και τα δύο ισόπαλα και τα έκρινε θετικά αφού δεν έφεραν καμία άλλη ομάδα εκτός της Αλβανίας με τρεις βαθμούς.

    [04] Αθλητισμός

    Πανηγυρισμοί και επεισόδια

    5/9/2004 1:00:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αυτό που όλοι φοβόντουσαν επικρατεί αυτή την στιγμή σε διάφορες πόλεις της χώρας, με τους Αλβανούς να έχουν βγει στους δρόμους να πανηγυρίσουν και να προκαλούν επεισόδια. Όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία έντονα επεισόδια δημιουργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη με αστυνομικούς να προσπαθούν να χωρίσουν Έλληνες και Αλβανούς οπαδούς που συμπλέκονται σε κεντρικούς δρόμους. Το σκηνικό είναι ίδιο και στην Πλατεία Ομονοίας, όπου πάντως υπάρχουν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις και απωθούν τους Αλβανούς οπαδούς, ενώ έχουν γίνει και οι πρώτες συλλήψεις, καθώς αρκετοί νεαροί δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο "κρυφτό" που παίζουν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακόμη και στην Κέρκυρα όμως δημιουργήθηκαν μικρής διάρκειας και βιαιότητας επεισόδια, τα οποία και εκεί διαλύθηκαν μετά την επέμβαση των αστυνομικών.

    Έξαλλοι πανηγυρισμοί

    Στα Τίρανα πάντως δεν υπάρχουν επεισόδια αλλά έξαλλοι πανηγυρισμοί, από χιλιάδες Αλβανούς οπαδούς, οι οποίοι μετά το τέλος του αγώνα έχουν μεταφερθεί στην κεντρική πλατεία των Τιράνων και έχουν στήσει ξέφρενο γλέντι. Κάτι αντίστοιχο όμως γίνεται και στην Πρίστινα την πρωτεύουσα του Κόσοβου, όπου εκατοντάδες Αλβανοί έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και έχουν κάνει την νύχτα μέρα με βεγγαλικά και καπνογόνα. Δυνάμεις ασφαλείας πέρα από εκείνες των Ηνωμένων Εθνών δεν υπάρχουν και όπως χαρακτηριστικά τόνισε αξιωματικός των "κυανόκρανων", "Είναι ένα χαρούμενο γεγονός και δεν αναμένονται επεισόδια".

    [05] Αθλητισμός

    "Στεναχωρημένος" ο Στρακόσια

    5/9/2004 1:10:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δυστυχώς όπως φαίνεται οι χιλιάδες συμπατριώτες του αλλά και οι Έλληνες φίλαθλοι που έσπευσαν να δημιουργήσουν επεισόδια δεν άκουσαν τα λόγια του Φότο Στρακόσια, αμέσως μετά την λήξη του αγώνα της Εθνικής μας με την Αλβανία. Ο τερματοφύλακας της Αλβανίας που εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται σε ελληνικούς συλλόγους σε ένδειξη ανωτερότητας, κάλεσε τους οπαδούς και των δύο ομάδων να χαρούν το ποδόσφαιρο και να αφήσουν κατά μέρος τις αντιπαλότητες. "Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει λαούς, δεν μπορώ να κάνω πολιτική θέλω όλοι να γελάνε και δεν μου αρέσει αυτό το μίσος", είπε αρχικά ο Στρακόσια και συμπλήρωσε, "Σας παρακαλώ πολύ το μόνο που θέλω είναι να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρό". Όσο για τον αγώνα επεσήμανε, "Δεν το περιμέναμε η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη και το έχει δείξει. Έχει μεγάλη αξία αυτή η νίκη γιατί η Ελλάδα ό,τι και αν έλεγαν δίκαια είναι στην κορυφή της Ευρώπης. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερη από εμάς. Εμείς ήμασταν λίγο τυχεροί. Από ένα λάθος ήρθε το πρώτο γκολ και πραγματικά δεν θέλω να δικαιολογήσω τον Νικοπολίδη, αλλά αυτές οι μπάλες είναι πολύ δύσκολες για τον τερματοφύλακα. Στο φάουλ η μπάλα πρέπει να έχει αλλάξει πορεία και να ξεγέλασε τον Αντώνη. Τα δικά μας γκολ ήταν τυχερά αλλά κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο".

    [06] Διεθνή

    Αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία του Ασφαλές το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

    5/9/2004 9:27:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ CNN

    Στους κανονικούς του ρυθμούς επανέρχεται το διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, στο οποίο χθες σήμανε συναγερμός, όταν ο φακός στην τσάντα ενός Γιαπωνέζου, εξερράγη την ώρα που περνούσε από το μηχάνημα ελέγχου αποσκευών. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας εκκένωσαν άμεσα τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου, ενώ διακόπηκαν οι αναχωρήσεις των πτήσεων για περίπου τέσσερις ώρες. Η έκρηξη προκλήθηκε, όταν υπερθερμάνθηκαν οι διαβρωμένες μπαταρίες μέσα στο φακό. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οχτώ υπάλληλοι του αεροδρομίου τραυματίστηκαν ελαφρά. Νωρίτερα, οι αρχές του αεροδρομίου είχαν κινητοποιηθεί και πάλι, επειδή ένας άγνωστος άνδρας είχε εισέλθει παράνομα σε χώρο, όπου απαγορευόταν η είσοδος στους ταξιδιώτες. Εκατοντάδες επιβάτες, παρέμειναν καθηλωμένοι στο αεροδρόμιο για περισσότερες από τέσσερις ώρες, έως ότου αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του αεροδρομίου. Πάντως, όπως δήλωσε, η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Μεταφορών, Έιμι Βαν Γουόλτερ τα περιστατικά αυτά δεν πιστεύεται, ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία.

    [07] Διεθνή

    Πενθεί η Ρωσία Η τελευταία πράξη του δράματος

    5/9/2004 9:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/9/2004 11:28:19 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ ΝΕΤ 105,8

    Η ώρα του απολογισμού φαίνεται, πως έφτασε για τη ρωσική πολιτική ηγεσία μετά την τραγική κατάληξη της ομηρίας στο μοιραίο σχολείο του Μπεσλάν. Έπειτα από το χθεσινό απολογητικό τηλεοπτικό διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου, Πούτιν, σήμερα παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Βορείου Οσετίας, Καζμπέκ Ντζαντίεφ. Την είδηση μετέδωσε το Ίντερφαξ, σημειώνοντας, ότι η πρόκειται για προσωπική απόφαση του στρατηγού Ντζαντίεφ. Στο μεταξύ, τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τον αριθμό των νεκρών από το λουτρό αίματος, έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα μαρτυρία, που κάνει λόγο για 394 καταμετρημένα θύματα εκ των οποίων 155 παιδιά. Την πληροφορία αποκάλυψε συνεργάτιδα των ιατρικών αρχών στο νεκροτομείο της πόλης του Βλαντικαφκάζ.

    Φόρος τιμής στα θύματα

    Τα νέα αυτά δεδομένα ανατρέπουν τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις, που μιλούσαν για περισσότερους από 340 μεταξύ των οποίων και 26 απαγωγείς.

    "Χθες καταμετρήσαμε 394 πτώματα. Ορισμένα από αυτά είναι τόσο ακρωτηριασμένα, που δεν μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε, και γι αυτό παίρνουμε δείγματα από τρίχες και αίμα", τόνισε η υπάλληλος του νεκροτομείου, η οποία ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της.

    Πάντως, εκφράζονται φόβοι, ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, αφού ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί τα πτώματα στο γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος.

    Να υπενθυμίσουμε, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν κήρυξε χθες ημέρες εθνικού πένθους την 6η και την 7η Σεπτεμβρίου. Σήμερα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες κηδείες, ενώ από το πρωί δεκάδες άνδρες έσκαβαν τάφους, δίπλα στο κοιμητήριο της μαρτυρικής πόλης.

    Τέλος, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν, ότι δε σκοπεύουν να ξαναχτίσουν το μοιραίο σχολείο, που έχει υποστεί ανεπανόρθωτες υλικές ζημιές.

    Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya ο Λεβ Τζουγκάγεφ, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Βόρειας Οσετίας, τα πρώτα σχέδια είναι να ανεγερθεί ένα μνημείο στο χώρο. Ο ίδιος σημείωσε, ότι για τους 1200 μαθητές που φιλοξενούνταν στο κατεστραμένο, πλέον, κτήριο θα ανεγερθεί καινούριο σε άλλη περιοχή του Μπεσλάν.

    Στο πλευρό του ρωσικού λαού

    Το αιματοκύλισμα στο Μπεσλάν έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα, η οποία συμπαρίσταται με κάθε μέσο στον πληγέντα ρωσικό λαό.

    Η Αυστραλία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποστείλει ένα κλιμάκιο των αντιτρομοκρατικών ομάδων της για να συνδράμουν τις ρωσικές διωκτικές αρχές στη σύλληψη των δραστών που διαφεύγουν.

    "Πιστεύω, πως είναι σημαντικό να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε βοήθεια και γνωρίζω πως η εδώ ρωσική ορθόδοξη κοινότητα συγκεντρώνει πόρους", τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ σε μήνυμα του προς τον Πρόεδρο Πούτιν.

    Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησε το ταξίδι του για τη Ρωσία ένα ιταλικό μεταγωγικό αεροσκάφος που μεταφέρει φάρμακα κι άλλο ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρήνος για το μακελειό στην Οσετία

    [08] Αθλητισμός

    "Έσβησε" ο Αλφόνσο Φορντ

    5/9/2004 10:26:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Αλφόνσο Φορντ πάλεψε για περίπου εφτά χρόνια με την λευχαιμία και ποτέ δεν έδειξε να το βάζει κάτω. Με ειδικά φάρμακα και ισχυρές δόσεις πολύ απλά δεν έδωσε σημασία στην αρρώστια που τον βασάνιζε και έκανε εκείνο που αγαπούσε αθλούταν και έπαιζε μπάσκετ. Επισήμως ανακοίνωσε το πρόβλημα μόλις πριν λίγες ημέρες, όταν και εισήχθη στο νοσοκομείο του Μέμφις και παράλληλα σταμάτησε και το μπάσκετ. Τα ξημερώματα κατέληξε εκεί καταβεβλημένος και νικημένος από τον πιο δυνατό αντίπαλο που συνάντησε ποτέ

    O Aλφόνσο Φορντ γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1971. Είχε ύψος 1.91 και βάρος 98 κιλά. Έγινε ντραφτ από τους Φιλαδέλφεια 76ers στο δεύτερο γύρο στο νούμερο 32 και στην ομάδα αγωνίστηκε πρώτη φορά στο τέλος της σεζόν 1994-95. έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του καριέρα στην Ισπανία με τη φανέλα της Χουέσκα. Το 1996-97 ήρθε στην Ελλάδα και στον Παπάγου, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο προτίμησε την Τουρκία και την Εμλακμπάνκ. Από το 1998 μέχρι το 1999 αγωνίστηκε στον Σπόρτινγκ, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο στο Περιστέρι. Εκεί έμεινε για δύο χρονιές και το καλοκαίρι του 2001 πήρε την μεγάλη μετεγγραφή στον Ολυμπιακό. Την καριέρα του την ολοκλήρωσε στην Ιταλία και την Σκαβολίνι με την οποία είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2005, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε μετεγγραφεί από τον Πειραιά στην Σιένα.

    [09] Αθλητισμός

    Πρεμιέρα εκπλήξεων

    5/9/2004 9:44:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Δεδομένου πως η Εθνική μας είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης η ήττα από την Αλβανία συνιστά ίσως την μεγαλύτερη έκπληξη της πρώτης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ, ωστόσο οι ισοπαλίες της Αγγλίας και της Γαλλίας αποτελούν αναμφίβολα ανάλογες "βόμβες". Οι Άγγλοι κατάφεραν να παραχωρήσουν μια απίστευτη ισοπαλία στην Αυστρία με 2-2, την στιγμή που στο 64' προηγούταν με 2-0. Μέσα σε δύο λεπτά όμως οι Αυστριακοί εκμεταλλεύτηκαν την ολιγωρία των αντιπάλων τους και ισοφάρισαν σε 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στον ίδιο όμιλο οι άλλοι εκπρόσωποι του νησιού, οι Ουαλοί αρκέστηκαν στο 1-1 με το Αζερμπαϊτζάν, καθώς αν και προηγήθηκαν στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ισοφαρίστηκαν λίγο αργότερα και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος. Στην Γαλλία ο Ραϊμον Ντομενέ αναγκάστηκε να κάνει ντεμπούτο με "λευκή" ισοπαλία καθώς οι ποδοσφαιριστές του δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Ισραηλινών, ενώ απρόσμενη ήταν και η τόσο άνετη νίκη των Πολωνών στην Βόρεια Ιρλανδία, επί του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    1ος όμιλος Φινλανδία-Ανδόρα 3-0 (41', 63' Ερεμένκο, 57' Ριχίλαχτι) Ρουμανία-ΠΓΔΜ 2-1 (15' Πάνκου, 88' Μούτου-75' Βασόβσκι)

    2ος όμιλος Δανία-Ουκρανία 1-1 (10' Γιόργκενσεν-56' Χούσιν) Τουρκία-Γεωργία 1-1 (49' Τεκέ-85' Ασατιάνι) Αλβανία-Ελλάδα 2-1 (3' Μουράτι, 11' Αλιάι-39' Γιαννακόπουλος)

    3ος όμιλος Εσθονία-Λουξεμβούργο 4-0 (7' Τέεβερ, 41' αυτ. Σάουλς, 61' Όπερ, 66' Βίκμε) Ρωσία-Σλοβακία 1-1 (14' Μπουλίκιν-87' Βίτεκ) Λετονία-Πορτογαλία 0-2 (58' Κριστιάνο Ρονάλντο, 59' Παουλέτα)

    4ος όμιλος Εϊρε-Κύπρος 3-0 (33' Μόρισον, 38' Ριντ, 57' Ρόμπι Κιν) Ελβετία-Νήσοι Φερόες 6-0 (10', 14', 56' Φονλάντεν, 29', 44', 55' Ρέι) Γαλλία-Ισραήλ 0-0

    5ος όμιλος Σλοβενία-Μολδαβία 3-0 (6', 28', 49' Ατσίμοβιτς) Ιταλία-Νορβηγία 2-1 (4' Ντε Ρόσι, 80' Τόνι-1' Κάριου)

    6ος όμιλος Βόρεια Ιρλανδία-Πολωνία 0-3 (4' Ζουράφσκι, 37' Βόνταρτσικ, 57' Κρζίνοβεκ) Αυστρία-Αγγλία 2-2 (71' Κόλμαν, 73' Ίβανσιτζ-24' Λάμπαρντ, 64' Τζέραρντ) Αζερμπαϊτζάν-Ουαλία 1-1 (56' Σαντίκχοφ-48' Σπιντ)

    7ος όμιλος Βέλγιο-Λιθουανία 1-1 (61' Σονκ-72' Γιανκάουσκας) Σαν Μαρίνο-Σερβία/Μαυροβούνιο 0-3 (4' Βούκιτς, 15', 83' Γέστροβιτς)

    8ος όμιλος Ισλανδία-Βουλγαρία 1-3 (51' πεν. Γκούντγιονσεν-35', 49' Μπερμπάτοφ, 62' Γιάνεφ) Κροατία-Ουγγαρία 3-0 (32' Πρσο, 57' Κλάσνιτς, 81' αυτ. Γκίπες) Μάλτα-Σουηδία 0-7 (4', 11', 14', 71' Ιμπραχίμοβιτς, 46', 74' Λιούνγκμπεργκ, 76' Λάρσον)

    [10] Αθλητισμός

    Ικανοποίησε η ΑΕΚ στην Ισπανία

    5/9/2004 11:11:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πολυ καλές εντυπώσεις άφησε η ΑΕΚ στο τουρνουά της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενόψει της νέας περιόδου. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος αντιμετώπισε τη Λα Κορούνια και την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο τουρνουά που διοργάνωσε η πρώην ομάδα του Ντέμη Νικολαϊδη στο «Βιθέντε Καλντερόν», με τη νίκη και στα δύο παιχνίδια να κρίνεται στα πέναλτι. Στον πρώτο αγώνα (45λεπτης διάρκειας) οι «κιτρινόμαυροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Ντεπορτίβο, με τον «Δικέφαλο» να παίρνει τη νίκη στα πέναλτι με 4-2. Η «Ντέπορ» άνοιξε το σκορ στο 7΄ με τον Μουνίτις, ενώ η ΑΕΚ ισοφάρισε στο 45΄ με τον Σοάρες. Το αποτέλεσμα αυτό έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό, όπου αντιμετώπισε την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος», με τους οποίους δεν αγωνίστηκε τελικά ο «Ντεμίνιο», επικράτησαν της Λα Κορούνια με 5-4 στα πέναλτι και προκρίθηκαν στον τελικό, αφού ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν στο 24΄ με τον Ιμπαγκάσα, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Μουνίτις. Τελικά το τρόπαιο του τουρνουά «Trofeo Hellboy» κατέκτησε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επικράτησε στα πέναλτι της ΑΕΚ με 3-2, αφού ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα. Στο πλαίσιο του τουρνουά ο Ντέμης Νικολαϊδης βραβεύτηκε απο την πρώην ομάδα του.

    Στον πρώτο αγώνα η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τους: Μιχαηλίδη, Κόντη, Κωστένογλου, Αλβε, Τζιωρτζιόπουλο, Τόσκα, Σολάκη, Ασουνσάο, Τσεβά (32΄ Καμπάνταης), Σοάρε, Λυμπερόπουλο. Στο δεύτερο ματς αγωνίστηκαν οι: Μιχαηλίδης, Κόντης, Κωστένογλου, Αλβες, Τζιωρτζόπουλος, Τόσκας, Σολάκης, Ασουνσάο, Τσεβάς (32΄ Καμπάνταης), Σοάρες, Λυμπερόπουλος.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 September 2004 - 8:51:06 UTC