Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οριστικά απών ο Δέλλας
  • [02] Αναρρώνει στην εντατική μονάδα Ολα καλά για τον Μπιλ Κλίντον
  • [03] Εξασθένιση των ανέμων από το απόγευμα Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές
  • [04] Πολύνεκρη επίθεση σε στρατόπεδο της Χαμάς
  • [05] Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου
  • [06] Ανάληψη ευθύνης από Ζαρκάουι
  • [07] Φοβούνται την συγκάλυψη Ερωτηματικά και απόγνωση
  • [08] Με 105 νεκρούς Φονικές πλημμύρες στη Κίνα
  • [09] Στην Γ΄ Εθνική η Νάπολι
  • [10] Με 16 νεκρούς και πολλούς τραυματίες Αναβρασμός στο Ιράκ
  • [11] Εν αναμονή της ΔΕΘ

    [01] Αθλητισμός

    Οριστικά απών ο Δέλλας

    6/9/2004 11:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς τον «κολοσσό» της άμυνάς της, τον Τραϊανό Δέλλα, θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχή αναμέτρηση η εθνική Ελλάδας. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρόμα δεν κατέστη δυνατόν να προπονηθεί ούτε σήμερα, κι έτσι δεν υπολογίζεται από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Ότο Ρεχάγκελ, για τη συνάντηση της Τετάρτης εναντίον της Τουρκίας. Λογικό, βεβαίως, αφού ο Δέλλας έχασε σχεδόν όλες τις προπονήσεις από την έναρξη προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για τα πρώτα δύο ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2006. "Θέλω, αλλά δεν μπορώ", έλεγε ο Δέλλας μετά την ολοκλήρωση της αποψινής προπόνησης.

    Προπόνηση με θεατές

    Αξίζει να σημειωθεί ότι την προπόνηση στο Καραϊσκάκη και την παρακολούθησαν περίπου 400 φίλαθλοι. Ας σημειωθεί ότι οι παρευρισκόμενοι δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα στις εξέδρες, φωνάζοντας συνθήματα ("νάτοι-νάτοι οι πρωταθλητές", "είναι τρελός ο Γερμανός", "νάτοι οι πρώτοι σε όλη την Ευρώπη") και προτρέποντας τους διεθνείς να νικήσουν την Τουρκία. Από την προπόνηση αποχώρησε κάποια στιγμή ο Στέλιος Βενετίδης, ωστόσο αυτό έγινε για προληπτικούς λόγους. Ενδεικτική της διάθεσης με την οποία οι διεθνείς αντιμετωπίζουν το παιχνίδι της Τετάρτης, ήταν η τοποθέτηση του Βασίλη Τσιάρτα, που μετά το τέλος της προπόνησης δήλωσε "θα νικήσουμε θέλουμε, δεν θέλουμε".

    [02] Διεθνή

    Αναρρώνει στην εντατική μονάδα Ολα καλά για τον Μπιλ Κλίντον

    6/9/2004 11:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραπλό μπαϊ πας, στο οποίο υποβλήθηκε ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον, ο οποίος εισήχθη την περασμένη Παρασκευή στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης με δύσπνοια και πόνους στο στήθος. Μετά από περίπου πέντε ώρες στο χειρουργείο, ο Μπιλ Κλίντον αναρρώνει τώρα στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου, όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον ένα εικοσιτετράωρο. Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή είναι η σύζυγός του, γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον και η κόρη τους Τσέλσι. Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά, περίπου 30.000 μηνύματα έφτασαν στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο από θαυμαστές του που του εύχονταν ταχεία ανάρρωση. Τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση έστειλε και ο δημοκρατικός υποψήφιος Τζον Κέρι, που φαίνεται ότι χάνει έναν πολύτιμο σύμμαχο εν όψει των επικείμενων εκλογών του Νοεμβρίου. Ο Τζον Κέρι, υπολόγιζε στη βοήθεια του, σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς τελευταία δημοσκόπηση του περιοδικού Τάιμ φέρνει τον Τζωρτζ Μπους μπροστά με έντεκα ποσοστιαίες μονάδες και η οποία έχει προκαλέσει "πονοκέφαλο" στο Δημοκρατικό Κόμμα. Υψηλόβαθμα στελέχη καλούν τον Τζον Κέρι να εντείνει τους προεκλογικούς ρυθμούς, δίνοντας κυρίως έμφαση σε εσωτερικά ζητήματα -οικονομία, ανεργία, σύστημα υγείας- αλλά και στο Ιράκ. Ο Κέρι θα περάσει τώρα στην αντεπίθεση με "όπλα" τις επιδόσεις Μπους στην οικονομία, το εργασιακό και το σύστημα υγείας.

    [03] Εσωτερικά

    Εξασθένιση των ανέμων από το απόγευμα Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές

    7/9/2004 7:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2004 11:47:14 πμ)

    Πηγή: NET 105,8 - ΑΠΕ

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, που κατακαίει απο χθες δασική έκταση. Από το πρωί, τέσσερα αεροσκάφη συμμετέχουν στην κατάσβεση με ρίψεις νερού και 162 άνδρες της πυροσβεστικής με 50 οχήματα αγωνίζονταν να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά κοντά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι πυρκαγιές στις περιοχές Άγ. Νικόλαος, Βασιλικό, και Λαγοπόδο του Δήμου Αρτεμισίου της Ζακύνθου, και στον Κατελιό της Κεφαλονιάς. Σε ισχύ παραμένει και σήμερα η προειδοποίηση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών στην Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπει η ΕΜΥ από το απόγευμα.

    Εξασθενούν οι άνεμοι

    Όπως δήλωσε ο γ.γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, η φωτιά στο Νέο Μαρμαρά περιορίστηκε το πρωί σε ένα μέτωπο στην περιοχή του νέου Παρθενώνα και ελέγχεται .

    "Οι άνεμοι εξασθενούν, εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ όλα θα έχουν ομαλοποιηθεί", τόνισε στην πρωινή Ραδιοεφημερίδα της ΝΕΤ 105,8, ο γ.γ. πολιτικής προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας. "Εκατοντάδες πυρκαγιές ανά τη χώρα ελέγχθηκαν. Στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και τη Χαλκιδική έχουμε τώρα πρόβλημα. Στην Αρκαδία η φωτιά είναι υπό έλεγχο, χρειάζεται όμως προσοχή", πρόσθεσε ο κ. Φούρλας.

    Οι ισχυροί άνεμοιπου πνέουν από χθες στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο, ο κίνδυνος να απειληθεί το χωριό έχει μέχρι στιγμής απομακρυνθεί.

    Η μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής που δίνει μάχη με την φωτιά κατάφερε πριν μερικές ώρες να ελέγξει προς στιγμήν την φωτιά, αλλά ο έλεγχος ξέφυγε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων που δημιουργούν πολλές κατευθύνσεις στο πύρινο μέτωπο.

    Όλοι οι κάτοικοι του Νέου Μαρμαρά βρίσκονται επί ποδός αγωνιώντας για τον κίνδυνο που βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια τους, ενώ η ατμόσφαιρα λόγω των πυκνών καπνών είναι αποπνικτική.

    Η ευρύτερη περιοχή παραμένει δίχως ηλεκτρικό, καθώς καταστράφηκαν υποσταθμοί της ΔΕΗ.

    Στην Αρκαδία, μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 1.200 στρέμματα δασικής έκτασης.

    "Στο Αυλωνάρι Εύβοιας ξέσπασαν δύο πυρκαγιές την ώρα που οι πυροσβέστες αντιμετώπιζαν άλλα μέτωπα. Αυτό δείχνει εμπρησμό", καταγγέλλει στη ΝΕΤ 105,8 ο Νομάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς.

    Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στην περιοχή Άγιοι Πάντες στο Γαλαξίδι Φωκίδας, στους Δελφούς, στην Αιτωλοακαρνανία στους δήμους Παναιτωλικού και Φυτειών, στην Άρτα στην περιοχή Παντάνασσα της Φιλιππιάδας και στη Χαλκιδική στην περιοχή Σίβηρι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

    [04] Διεθνή

    Πολύνεκρη επίθεση σε στρατόπεδο της Χαμάς

    7/9/2004 7:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2004 9:56:03 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν ισραηλινά Απάτσι και άρματα μάχης βομβάρδισαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Στο ανακοινωθέν αναφέρεται πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μοίρες της αεροπορίας κι είχε ως στόχο "ένα πεδίο στο οποίοι εκπαιδεύονται οι τρομοκράτες της Χαμάς". Στη συνέχεια, Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν από τη λωρίδα της Γάζας αυτοσχέδια ρουκέτα τύπου Κασάμ που εξερράγη κοντά στην ισραηλινή πόλη Σντερότ δίχως να υπάρξουν θύματα. Την ίδια ώρα, δεκάχρονη Παλαιστίνια τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι καθώς βρισκόταν μέσα στο σχολείο της, στον προσφυγικό καταυλισμό Χαν Γιούνις.

    Αλλεπάλληλες εκρήξεις

    "Το σημείο που έγινε στόχος ήταν γνωστό ως σημείο συγκέντρωσης των τρομοκρατών της Χαμάς, όπου εκπαιδεύονταν για την τοποθέτηση και την ανατίναξη εκρηκτικών μηχανισμών, για την ρίψη ρουκετών RPG και πυραύλων Κασάμ, καθώς και στην διείσδυση σε εβραϊκούς οικισμούς και σε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις", τόνισε ο Ισραηλινός εκπρόσωπος.

    Τα άρματα μάχης άρχισαν να βάλλουν από ένα μεθοριακό πέρασμα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας στα περίχωρα της κωμόπολης Σιτζάγια, προπύργιου της Χαμάς, και όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες αλλεπάλληλες εκρήξεις συντάραξαν μία βάση εκπαίδευσης της ισλαμικής οργάνωσης, αφού προηγουμένως είχε σημειωθεί ανταλλαγή πυρών μεταξύ των Ισραηλινών και Παλαιστινίων ενόπλων στην περιοχή.

    Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, όλοι οι νεκροί είναι μέλη της Χαμάς, αλλά μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και απλοί πολίτες.

    Η ισραηλινή κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι θα προβεί σε σκληρά αντίποινα για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας της περασμένης Τρίτης στην πόλη Μπιρσέμπα του νοτίου Ισραήλ που στοίχισε τη ζωή 16 ανθρώπων.

    Παράλληλα, σειρά εκρήξεων ακούστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη γειτονική Πόλη της Γάζας, όπου υπερίπτανται στρατιωτικά ελικόπτερα.

    [05] Εσωτερικά

    Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου

    7/9/2004 8:09:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων, που σύμφωνα με πρόβλεψη της ΕΜΥ αναμένεται να εξασθενίσουν σταδιακά από το απόγευμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Επίσης έχει απαγορευθεί ο απόπλους για την εκτέλεση των δρομολογίων: Ραφήνα - Μαρμάρι, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Βόλο - Σποράδες, και στα πορθμεία: Καβάλας - Πρίνου Θάσου, Αγ. Κωνσταντίνου - Αγ. Γεωργίου (Αιδηψού). Με εξαίρεση διενεργούνται ορισμένα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό (με πλοία κλειστού τύπου) και με υδροπτέρυγα έως την Αίγινα. Παρακαλούνται οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα ναυτικά πρακτορεία και τις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για τυχόν αλλαγές δρομολογίων των πλοίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Έδεσαν" τα πλοία

    [06] Ιράκ

    Ανάληψη ευθύνης από Ζαρκάουι

    7/9/2004 9:20:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η οργάνωση του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, ανέλαβε την ευθύνη για τις τελευταίες φονικές επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών και των ιρακινών δυνάμεων στο Ιράκ, με δύο ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν σε ισλαμική ηλεκτρονική διεύθυνση στο ίντερνετ. Στις ανακοινώσεις που υπογράφει η οργάνωση "Ταουχίν ουάλ Τζιχάντ" ( "Ενοποίηση και Ιερός πόλεμος") αναφέρεται ότι στη χθεσινή "επιχείρηση των μαρτύρων (καμικάζι) ενάντια σε συγκέντρωση των τυράννων αμερικανών στρατιωτών και των αποστατών μισθοφόρων του ιρακινού στρατού σκοτώθηκαν περισσότερα από 10 άτομα". Στο μεταξύ, ένας Αμερικανός στρατιώτης βρήκε τον θάνατο χθες κι άλλος ένας τραυματίσθηκε από την έκρηξη βόμβας κατά τη διάβαση της οχηματοπομπής τους σε δρόμο κοντά στη Βαγδάτη, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

    Την περασμένη Κυριακή επίσης "σε δύο επιχειρήσεις μαρτύρων ενάντια σε Αμερικανούς στρατιώτες και Ιρακινούς αστυνομικούς στην περιοχή Λατίφια, νότια της Βαγδάτης, σκοτώθηκαν 50 άτομα και 60 τραυματίστηκαν", αναφέρεται στη δεύτερη ανακοίνωση στην ίδια ιστοσελίδα.

    Η οργάνωση του Ζαρκάουι έχει αναλάβει την ευθύνη για πληθώρα επιθέσεων στο Ιράκ και οι αμερικανοί τον έχουν επικηρύξει για 25 εκατομμύρια δολάρια.

    [07] Διεθνή

    Φοβούνται την συγκάλυψη Ερωτηματικά και απόγνωση

    7/9/2004 9:21:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ ΝΕΤ 105,8

    Στην επόμενη ημέρα της τραγωδίας, η θλίψη και ο πόνος από το μοιραίο απολογισμό συναντούν ένα πλήθος ερωτηματικών για τα αίτια και τους υπεύθυνους, που έσπειραν το θάνατο στο Μπεσλάν. Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα, αλλά κυρίως οι συγγενείς των θυμάτων, αναζητούν απαντήσεις στα γιατί που τους βασανίζουν, ενώ φοβούνται τη συγκάλυψη από την πλευρά της ρωσικής κυβέρνησης και κάνουν λόγο για εξαπάτηση. Αναρωτιούνται γιατί ο αριθμός των ομήρων που εκτιμάτο από τις αρχές ότι βρίσκονταν μέσα στο σχολικό συγκρότημα ήταν κατά πολύ μικρότερος από τον πραγματικό. Από την πλευρά τους, ρωσικά ΜΜΕ υποστηρίζουν, βέβαια, ότι ανακοινώνονταν μετριοπαθή στοιχεία, ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση πανικού. Την ίδια, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν απέρριψε το ενδεχόμενο μίας δημόσιας έρευνας για το δράμα των ομήρων του Μπεσλάν, κατά τη διάρκεια του οποίου έχασαν τη ζωή τους πάνω από 300 άνθρωποι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Γκάρντιαν.

    Προσπάθεια συγκάλυψης;

    Σε συνέντευξή του σε αρκετούς ξένους ανταποκριτές χθες βράδυ στη Μόσχα, ο Πρόεδρος Πούτιν τόνισε πως δεν πρόκειται να διατάξει δημόσια, αλλά εσωτερική έρευνα για την τραγωδία του Μπεσλάν, "προκειμένου να αποκαλυφθεί "ποιός είναι υπεύθυνος και ποιός πρέπει να τιμωρηθεί".

    Ο ίδιος αρνήθηκε οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνομιλιών με την ηγεσία των Τσετσένων μαχητών, που θεωρείται υπεύθυνη για το δράμα των ομήρων. "Ακριβώς, όπως ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν πρόκειται να προσκληθεί στον Λευκό Οίκο για επίσημες συνομιλίες, έτσι κι εκείνος δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο με τους υπευθύνους της σφαγής των ομήρων" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ο Πούτιν επεσήμανε, πως εάν το Κοινοβούλιο της χώρας επιθυμεί να διεξάγει μία ανεξάρτητη έρευνα για το μακελειό στο μοιραίο σχολείο, εκείνος δεν πρόκειται να αντιταχθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει πως μία τέτοια διαδικασία ενδέχεται να εξελιχθεί σε ένα "πολιτικό θέαμα" και εξέφρασε τη γνώμη πως μία τέτοια έρευνα "δεν πρόκειται να είναι και πολύ καρποφόρα".

    Τα σχόλια του Πούτιν διατυπώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε επί 3μιση ώρες ο Πούτιν με ξένους δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς με μακρά εμπειρία στη Ρωσία, τους οποίους προσκάλεσε στην εξοχική του κατοικία έξω από τη Μόσχα για μία ειδική σύνοδο, γράφει η Γκάρντιαν.

    Οι ρωσικές εφημερίδες, πάντως εξακολουθούν να επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές χειρίστηκαν την κρίση. "Πενήντα-τέσσερις ώρες ψέματα" γράφει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα Russkiy Kurier.

    Από την πλευρά της, η Moskovsky Komsomolets σημειώνει "όταν οι υποτιθέμενα αποτελεσματικές και επαγγελματικές μυστικές μας υπηρεσίες καταλαμβάνονται εξ απήνης μπροστά σε μια τρομοκρατική ενέργεια, λένε τόσα πολλά ψέματα που τρελαίνεσαι".

    Στο μεταξύ, ο αρχισυντάκτης της Ιζβέστια, Ραφ Σακίροφ αναγκάστηκε χθες να παραιτηθεί.

    Διαδήλωση συμπαράστασης στη Ρώμη

    Η αιματηρή κατάληξη της ομηρίας στην καυκάσια περιοχή της Ρωσίας έχει προκαλέσει την παγκόσμια συγκίνηση.

    Χθες δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της Ρώμης κρατώντας αναμμένα κεριά πραγματοποιώντας σιωπηλή πορεία στους, στη μνήμη των αθώων θυμάτων του μακελειού στο σχολείο Μπεσλάν της βόρειας Οσετίας. Επικεφαλής της πορείας μία ομάδα παιδιών με ένα πανό που έγραφε: "Δεν θα δολοφονήσουν το μέλλον μας".

    Στην πορεία, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι, πήραν μέρος τα κόμματα τόσο της δεξιάς όσο και της αριστεράς, συνδικάτα καθώς και πολλές πολιτικές προσωπικότητες της Ιταλίας.

    "Η Ρώμη στέλνει ένα μήνυμα μεγάλης ελπίδας μετά τη φρίκη και την αγριότητα", δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης πριν από την έναρξη της πορείας που ξεκίνησε από το Καπιτώλιο και κατέληξε στο Κολοσαίο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εθνικό πένθος

    [08] Διεθνή

    Με 105 νεκρούς Φονικές πλημμύρες στη Κίνα

    7/9/2004 10:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 105 είναι οι νεκροί και 83 οι αγνοούμενοι από τις κατακλυσμιαίες βροχές, που σημειώθηκαν στη νοτιοδυτική Κίνα από τα τέλη της περασμένης εβδομάδος, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα επίσημο απολογισμό. "Έχουμε τώρα τουλάχιστον 72 νεκρούς στην επαρχία Σιτσουάν, εκ των οποίων οι 46 μόνο στην πόλη Ντανγκζού", τόνισε στέλεχος του γραφείου φυσικών καταστροφών της επαρχίας. Την ίδια ώρα στη γειτονική Τσονγκκίνγκ, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 33 και άλλοι τόσοι αγνοούνται. Σήμερα οι βροχές πέφτουν με εμφανώς μικρότερη ένταση στην περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεκάδες νεκροί από τις πλημμύρες στην Κίνα

    [09] Αθλητισμός

    Στην Γ΄ Εθνική η Νάπολι

    7/9/2004 10:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2004 11:53:54 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η Νάπολι, η ιστορική ομάδα που μεσουρανούσε στην δεκαετία του 80΄, τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της Ιταλίας. Παρά τις πολλές προσπάθειες των ιθυνόντων, δεν μπόρεσε να καλύψει το χρέος των 70 εκατομμυρίων ευρώ που θα της εξασφάλιζε την συμμετοχή στην δεύτερη κατηγορία. Ο νέος πρόεδρος της ομάδας, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, κύρηξε πτώχευση και δήλωσε πως πλέον μόνος στόχος της ομάδας είναι να "σταθεί στα πόδια της" και πάλι, χτίζοντας την από την αρχή.

    [10] Ιράκ

    Με 16 νεκρούς και πολλούς τραυματίες Αναβρασμός στο Ιράκ

    7/9/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ Associated Press

    Δίχως τέλος η βία στο Ιράκ. το πρωί επίθεση από αντάρτες δέχθηκε ο Κυβερνήτης της πρωτεύουσας. Οι τελευταίοι ανατίναξαν νάρκη, που είχαν τοποθετήσει σε ένα δρόμο της Βαγδάτης, όταν περνούσε από την περιοχή η αυτοκινητοπομπή του Αλί Ράχντι αλ -Χαϊντάρι με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας περαστικός. Ωστόσο, ο κυβερνήτης της Βαγδάτης δεν βγήκε σώος από την επίθεση. Την ίδια ώρα, μαίνονται οι εχθροπραξίες στη χώρα. Όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές σήμερα το πρωί 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 67 τραυματίστηκαν στη διάρκεια μαχών στο Σαντρ Σίτι.

    [11] Οικονομία

    Εν αναμονή της ΔΕΘ

    7/9/2004 10:51:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στον αστερισμό της ομιλίας και των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κινείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο Κώστας Καραμανλής προεδρεύει σήμερα στις 11:00 στη σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής, όπου θα συζητηθούν οι βασικοί άξονες της ομιλίας του στη ΔΕΘ. Στην ήπια δημοσιονομική προσαρμογή θα στηριχθεί το μείγμα της οικονομικής πολιτικής το οποίο θα παρουσιάσει στη συμπρωτεύουσα ο κ. Καραμανλής, που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ευνοϊκά μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων και ιδιαίτερη μέριμνα για την ανάπτυξη της περιφέρειας. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να εξαγγείλει έργα 1 δις ευρώ, που θα αλλάξουν την όψη της Βόρειας Ελλάδας.

    "Κλειδί σε κάθε προσπάθεια η ανάπτυξη"

    "Τη δυναμική που αποδείξαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να τη μετουσιώσουμε και σε πρωτοβουλίες στην οικονομία", είπε στη ΝΕΤ 105,8 ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Το κλειδί σε κάθε προσπάθεια είναι η ανάπτυξη, σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας και υπογράμμισε πως η ανάθεση της ΕΧPO 2008 είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Βόρεια Ελλάδα που απαιτεί έργα.

    Ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει όχι μόνο έργα, αλλά και τα χρονοδιαγράμματά τους, πρόσθεσε ο υπουργός.

    "Θα περιμένουμε τις εξαγγελίες και βάσει αυτών θα ασκήσουμε την κριτική μας", τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συναντήσεις του κλιμακίου της Eurostat και εκπροσώπων του ΔΝΤ, με στελέχη του οικονομικού επιτελείου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ

    Mε νέο προσανατολισμό η 69η ΔΕΘ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 September 2004 - 8:51:00 UTC