Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας Πολυθέαμα από την Ινδονησία
  • [02] Η λεπτίνη βοηθά το αναπαραγωγικό σύστημα Στα λιποκύτταρα το μυστικό για
  • [03] Για άλλο πήγε... για άλλο καταδικάστηκε Στη φυλακή για ένα χασμούρημα
  • [04] Εναλλακτική της μεταμόσχευσης νοτιαίου μυελού Επαναστατική θεραπεία για
  • [05] Στο συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ΔΕΘ και Ολυμπιακό κεκτημένο
  • [06] Συν Αθηνά και χείρα κίνει Καλόγριες ντετέκτιβ
  • [07] Ερωτηματικό για μια θέση
  • [08] Φόρος τιμής στον Φορντ
  • [09] Συστήνεται ειδική ομάδα για την Κάρτα Αναπηρίας
  • [10] Νέοι διοικητές στα νοσοκομεία
  • [11] Στο Βερολίνο η Χαλκιά
  • [12] Κόπασαν οι θυελλώδεις άνεμοι Έλυσαν κάβους τα πλοία
  • [13] Για πρώτη φορά Απαγωγή γυναικών στο Ιράκ
  • [14] Αποκλείστηκε η Ενίν Αρντέν
  • [15] Πόλεμος και στο ποδόσφαιρο
  • [16] Στη Νουμάνθια ο Κιάσσος
  • [17] Στους δρόμους οι Ρώσοι Οργή και διαδηλώσεις

    [01] Πολιτισμός

    Στα πλαίσια της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας Πολυθέαμα από την Ινδονησία

    7/9/2004 1:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2004 2:53:31 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Αττική θα αποτελέσει τον τερματικό σταθμό του ταξιδιού του καλλιτεχνικού λεωφορείου από την Ινδονησία, που έχει ξεκινήσει την περιοδεία του από την Πελοπόννησο. Πρόκειται για το πολυθέαμα "Stage Bus", στο οποίο ένας 20μελής θίασος Ινδονησίων χρησιμοποιεί ως σκηνή ένα πολυμορφικό λεωφορείο για να παρουσιάσει τη δική του μοναδική παράσταση με τραγούδια, μουσική, χορό, θέατρο σκιών και βιντεοπροβολές. Το "Stage Bus" αποτελεί προσφορά της ινδονησιακής κυβέρνησης στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Ινδονησίας και της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

    Οι παραστάσεις

    Ο πολυμελής θίασος θα δώσει στην Αττική τρεις παραστάσεις

    Tην Πέμπτη 9/9 στις 21:00, στον Δήμο Ζωγράφου στον προαύλιο χώρο του 5ου Γυμνασίου - Λυκείου (Μ. Αλεξάνδρου και Κορυτσάς) Tην Παρασκευή 10/9 στις 21:00 στον Δήμο Χαλανδρίου στην Κεντρική Πλατεία Το Σάββατο 11/9 στις 21:00 στο Δήμο Περιστερίου στο Πάρκο Φιλίας (Οδών και Οδοστρωμάτων, Λόφος Αξιωματικών)

    [02] Υγεία

    Η λεπτίνη βοηθά το αναπαραγωγικό σύστημα Στα λιποκύτταρα το μυστικό για τη γονιμότητα

    7/9/2004 1:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2004 7:55:00 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Ελπίδες για θεραπεία της στειρότητας δίνει η τελευταία ανακάλυψη των επιστημόνων, το ιατρικό κέντρο Beth Israel Deaconess, του Χάρβαρντ, σύμφωνα με την οποία η χορήγηση μίας ουσίας, που βρίσκεται στα λιποκύτταρα, τη λεπτίνη. Η ουσία αυτή μπορεί να δώσει ενέργεια σε ένα ανενεργό αναπαραγωγικό σύστημα. Η μελέτη των επιστημόνων έδειξε, πως δύο ενέσεις με λεπτίνη την ημέρα, βοήθησαν στην αποκατάσταση της εμμηνόρροιας στις αθλήτριες, οι οποίες είχαν γίνει τόσο λεπτές, ώστε είχε σταματήσει η περίοδός τους. Η επιστημονική ομάδα από ανακάλυψε επίσης, ότι η λεπτίνη μπορεί να βοηθήσει στην οστεοπόρωση και στη νευρική ανορεξία.

    Σωτήρια η λεπτίνη

    Η λεπτίνη είναι γνωστό, ότι ρυθμίζει την όρεξη και την απώλεια βάρους και πληροφορεί τον εγκέφαλο πόση ενέργεια διαθέτει το σώμα. Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες είχαν μελετήση το ρόλο της λεπτίνης στην παχυσαρκία. Η ουσία αυτή δημιουργείται από το λίπος του σώματος και για αυτό, οι γυναίκες που είναι πολύ αδύνατες, όπως οι αθλήτριες, με πολύ σκληρό πρόγραμμα προπόνησης ή οι γυναίκες, που κάνουν πολύ αυστηρές δίαιτες, παράγουν λιγότερη λεπτίνη.

    Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μάλιστα, το σώμα της γυναίκας μπαίνει σε μία φάση αρνητικής ισορροπίας ενέργειας και το αναπαραγωγικό της σύστημα παύει να λειτουργεί, ώστε να αποτρέψει μία ενδεχόμενη εγκυμοσύνη και να εξοικονομήσει ενέργεια. Αυτό λέγεται υποθαλαμική αμηνόρροια ή δυσλειτουργία. Επίσης, η συγκεκριμένη ομάδα γυναικών κινδυνεύει να πάθει οστεοπόρωση, λόγω έλλειψης θηλυκών ορμονών.

    Ο Δρ. Κρίστος Μαντζόρος και οι συνάδελφοί του από το Beth Israel Deaconess, του Χάρβαρντ, μελέτησαν αν η χορήγηση λεπτίνης μπορεί να αποκαταστήσει την ισορροπία της ενέργειας και να αντιστρέψει τις δυσμενείς συνθήκες. Η επιστημονική ομάδα εξέτασε τις περιπτώσεις οκτώ αθλητριών, οι οποίες δεν είχαν εμμηνόρροια για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Οι οκτώ γυναίκες, άρχισαν να λαμβάνουν λεπτίνη σε ενέσιμη μορφή δύο φορές την ημέρα για τρεις μήνες. Μετά από τη συγκεκριμένη θεραπεία, οι πέντε άρχισαν ξανά να έχουν έμμηνο ρύση, ενώ οι τρεις από τις πέντε εμφάνισαν ξανά ωορρηξία. Επίσης, οι εξετάσεις έδειξαν, ότι βελτιώθηκε η ποιότητα των οστών και των οκτώ.

    Αντίθετα, έξι γυναίκες αθλήτριες, που δεν έλαβαν καμία θεραπεία, δεν έδειξαν καμία βελτίωση.

    Σύμφωνα με τον Δρ. Μαντζόρος τα οφέλη είναι σε τρία επίπεδα.

    "Αυτό θα μπορεί να αποβεί ευεργετικό στους ασθενείς, που πάσχουν από νευρική ανορεξία, αθλητές με εύθραυστα οστά αλλά και στις γυναίκες, που παρουσιάζουν προβλήματα γονιμότητας, τα οποία αποδίδονται σε υποθαλαμική δυσλειτουργία.

    Οι ερευνητές σκοπεύουν να διεξάγουν επιπλέον έρευνες προκειμένου να διασφαλίσουν την απόλυτη ασφάλεια, τη δόση και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας με λεπτίνη.

    Σημαντικά πορίσματα

    Ο Δρ. Ρίτσαρντ Φλέμινγκ, ειδικός της αναπαραγωγικής ενδοκρινολογίας στο Βασιλικό Θεραπευτήριο της Γλασκόβης, και μέλος της Βρετανική Ένωση Γονιμότητας δήλωσε στο BBC, πως τα αποτελέσματα είναι "ενδιαφέροντα και σημαντικά". Επεσήμανε, όμως, πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις γυναίκες, που δεν έχουν κανονικά αποθέματα ενέργειας καθώς η εγκυμοσύνη θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνη και για τη γυναίκα και για το παιδί.

    Αλλά και ο Δρ. Γκορτνάνα Πρέλεβιτς, καθηγητής στην αναπαραγωγική ενδοκρινολογία στο Royal Free και μέλος της Ένωσης Ενδοκρινολογίας, δήλωσε στο BBC, πως πρόκειται να μία "εξαιρετική μελέτη, η οποία απέδειξε αυτό, που ήδη υποπτεύονταν οι επιστήμονες". Τόνισε, δε, πως θα μπορούσε να είναι πολύ καλή θεραπεία για τις στείρες γυναίκες των οποίων η στειρότητα οφείλεται στην έλλειψη λεπτίνης εξ αιτίας της υπερβολικής άσκησης ή του υποσιτισμού.

    Σχετικά Links:

    Beth Israel Deaconess Medical Center

    [03] Διάφορα

    Για άλλο πήγε... για άλλο καταδικάστηκε Στη φυλακή για ένα χασμούρημα

    7/9/2004 2:28:00 μμ

    Ένας άνδρας, που βρισκόταν στα δικαστήρια για σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας καταδικάσθηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση όχι γιατί κρίθηκε ένοχος της κατηγορίας αλλά γιατί χασμουρήθηκε δυνατά κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σε πόλη της νότιας Σρι Λάνκα. Όταν, ο πρόεδρος της έδρας, άρχισε να διαβάζει το κατηγορητήριο, ο υπόδικος άρχισε να χασμουριέται δυνατά και να τεντώνεται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου της πόλης Βαλασμούλα. Η δικαστική έδρα αναστατώθηκε από το χασμουρητό και η διαδικασία διεκόπη. Τελικά, ο πρόεδρος αποφάσισε να καταδικάσει τον υπόδικο σε φυλάκιση ενός χρόνου για προσβολή της έδρας και η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης θα εκδικασθεί μια άλλη μέρα, που θα ορίσει αργότερα το δικαστήριο.

    [04] Υγεία

    Εναλλακτική της μεταμόσχευσης νοτιαίου μυελού Επαναστατική θεραπεία για τη μεσογειακή αναιμία

    7/9/2004 3:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2004 5:07:34 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη ζωή σε ένα πεντάχρονο αγόρι χάρισε μία νέα, επαναστατική θεραπεία βλαστοκυττάρων. Το αγοράκι, από την Ιταλία, έπασχε από μεσογειακή αναιμία, μια μορφή αναιμίας, που μπορεί να επιφέρει το θάνατο. Η μεσογειακή αναιμία είναι μια γενετική διαταραχή, η οποία δεν επιτρέπει την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, της ουσίας του αίματος, που συμβάλλει στην μεταφορά του οξυγόνου σε ολόκληρο τον οργανισμό. Τα βλαστοκύτταρα μεταμοσχεύτηκαν στο αγόρια από τα νεογέννητα δίδυμα αδέλφια του. Η πρωτοτυπία αυτής της επέμβασης είναι το γεγονός, ότι χρησιμοποιήθηκαν δύο διαφορετικές "παρτίδες" αίματος του πλακούντα από κάθε ένα από τα δίδυμα. Η πρώτη παρτίδα αίματος ήταν πλούσια σε βλαστοκύτταρα, τα βασικά κύτταρα, που μπορούν να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν σε ποικίλες μορφές κυττάρων και η άλλη καλλιεργήθηκε εργαστηριακά για να αντιμετωπίσει την ασθένεια.

    Αλλάζει τα δεδομένα

    Οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία συνήθως υποβάλλονται σε θεραπεία με συνεχείς μεταγγίσεις αίματος και ρύθμιση του σιδήρου στο αίματος τους.

    Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην κλινική Σαν Ματέο της Παβίας, στη βόρεια Ιταλία και είναι εναλλακτική στις συνήθεις θεραπείες, που συνίστανται στη μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού, διαδικασία, η οποία είναι περίπλοκη γιατί απαιτείται να υπάρχει ιστοσυμβατότητα του δότη με τον λήπτη.

    [05] Οικονομία

    Στο συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ΔΕΘ και Ολυμπιακό κεκτημένο

    7/9/2004 3:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2004 6:39:33 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ο άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ και η αξιοποίηση της δυναμικής των Ολυμπιακών Αγώνων προς όφελος της ανάπτυξης της χώρας ήταν τα θέματα, που κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως έγινε γνωστό, κύρια στοιχεία των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων θα είναι η εκτέλεση έργων ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και η έμφαση της κυβερνητικής πολιτικής στην περιφέρεια ενώ θα περιλαμβάνονται και ευνοϊκά μέτρα για μισθωτούς συνταξιούχους, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων. Παράλληλα γίνεται λόγος για μια εξαγγελία-έκπληξη, το περιεχόμενο της οποίας θα γνωστοποιήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

    Αξιοποίηση του κλίματος σε όλα τα επίπεδα

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, που έκανε την εισήγηση για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού κεκτημένου τόνισε ότι, ανέλυσε όλες τις παραμέτρους ώστε το κεφάλαιο των Αγώνων να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας. Στόχος, εξάλλου, της Κυβέρνησης, όπως τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος να αξιοποιήσει το κλίμα, που έχει δημιουργηθεί σε όλα τα επίπεδα από το εθελοντικό κίνημα, την τουριστική βιομηχανία, την τεχνογνωσία, την απασχόληση, το περιβάλλον, τα μέσα μεταφοράς, και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είπε ότι, θα περιγραφεί από τον κ. Καραμανλή με ρεαλιστικό τρόπο η κατάσταση της οικονομίας ενώ με θαρραλέα και συνετά βήματα θα προχωρήσει η εφαρμογή του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ υπενθυμίζοντας και με την ιδιότητα του υπευθύνου του προγράμματος του κόμματος ότι, τα μέτρα, που είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά έχουν ορίζοντα τετραετίας. Ο κ. Σουφλιάς υποστήριξε ότι, η Κυβέρνηση δεν θα απόσχει από το πρόγραμμά της και τόνισε, πως "έτσι όπως είναι η οικονομία τα σκληρά μέτρα δεν είναι απαραίτητα αλλά δεν επιτρέπονται και παροχές".

    Για την εκλογή Προέδρου

    Εξάλλου πρόωρο χαρακτήρισε η κυβέρνηση το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. "Το Σύνταγμα απαντά σε όλα τα ερωτήματα, κάθε άλλη συζήτηση είναι πρόωρη", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος επιχειρώντας και σήμερα να κλείσει το θέμα της "προεδρολογίας". Μάλιστα, παρότρυνε τους πολιτικούς συντάκτες να απευθύνουν το σχετικό ερώτημα στον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Σουφλιάς ερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. "Είναι το θέμα είναι πρόωρο και σύνθετο. Διάβασα στις εφημερίδες ότι, ο κ. Σημίτης διαμαρτυρήθηκε γιατί αναμείχθηκε το όνομά του. Δεν είναι ευχάριστο και δεν μου είναι ευχάριστο να γράφεται και να ακούγεται αν είναι κανείς υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ως ΥΠΕΧΩΔΕ έχω πολλή δουλειά να κάνω και με ενδιαφέρει να την κάνω καλά". Ο κ. Σουφλιάς ερωτηθείς αν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών το Μάρτιο είπε, "ας μην μπούμε τώρα σε αυτή την ιστορία".

    Από τη μεριά του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας επανέλαβε οτι δεν είναι αυτής της ώρας να συζητείται το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το Μάρτιο.

    Αλλά και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου υπογράμμισε ότι, κάθε συζήτηση είναι πρόωρη και περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά, που πρέπει να έχει ο διάδοχος του Κωστή Στεφανόπουλου είπε ότι, πρέπει να είναι πρόσωπο, που γνωρίζει το πολιτικό γίγνεσθαι και να δημιουργεί ενότητα με την παρουσία του. Η κα Γιαννάκου ανέφερε επίσης ότι, δεν είναι ανάγκη να προέρχεται από τους κόλπους της ΝΔ το πρόσωπο, που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και δήλωσε αντίθετη με πρόωρες εκλογές το Μάρτιο ενώ απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση πρέπει να κάνει εκλογές για να κερδίσει χρόνο, είπε ότι, "χρόνο κερδίζεις με τις πολιτικές, που εφαρμόζεις".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν αναμονή της ΔΕΘ

    [06] Διάφορα

    Συν Αθηνά και χείρα κίνει Καλόγριες ντετέκτιβ

    7/9/2004 4:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δεν παρέδωσαν τα όπλα δύο Γερμανίδες καλόγριες από το Βερολίνο. Μόλις συνειδητοποίησαν, πως από το παρεκκλήσι ενός νοσοκομείου έλλειπε μία εικόνα, ανέλαβαν δράση και έφεραν εις πέρας την αποστολή, που η αστυνομία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει. Η αδερφή Γεωργία και η αδερφή Ιζαμπέλα αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν την κλοπή, την κατήγγειλαν στην αστυνομία. Όμως, το ένστικτό τους, που τους είπε να μην εμπιστευθούν πλήρως τους φρουρούς της τάξης, τους βγήκε σε καλό. Έτσι, άρχισαν μόνες τους την αναζήτηση της εικόνας και αφού γύρισαν όλα τα παζάρια της περιοχής, βρήκαν έναν άνδρα να πουλά την εικόνα τους προς 500 ευρώ. Οι έξυπνες καλόγριες είπαν στον πωλητή-κλεπταποδόχο, πως ήθελαν να αγοράσουν την εικόνα, αλλά δεν είχαν μαζί τους τα λεφτά. Για αυτό, έπρεπε να τηλεφωνήσουν σε κάποιον να τους στείλει το ποσό. Πράγματι, πήγαν να τηλεφωνήσουν, όχι σε κάποια άλλη καλόγρια, όμως, αλλά στην αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον άνδρα, στον οποίον πιθανότατα θα προσάψουν την κατηγορία του κλεπταποδόχου. Στο μεταξύ, όπως λένε οι καλόγριες, στην εύρεση της εικόνας βοήθησαν οι καθημερινές προσευχές τους. Πάντως, σίγουρα, συν Αθηνά και χείρα κίνει!

    [07] Αθλητισμός

    Ερωτηματικό για μια θέση

    7/9/2004 4:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της Αλβανίας, αλλά αποφασισμένος να μην επαναληφθούν εκείνα τα λάθη, εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Τουρκία. Ο Γερμανός τεχνικός ασχολήθηκε και με τους δύο αγώνες όπως ήταν φυσικό και από τις δηλώσεις του σχετικά με την αναμέτρηση εναντίον της Αλβανίας εκείνο που ξεχωρίζει είναι πως, "Δεν μπορεί να περιμένει ο κόσμος ότι θα κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και κάθε αντίπαλο. Δεν ελέγχουμε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο"! Ενώ στην συνέχεια άφησε να φανεί και πόσο απογοητευμένος ήταν από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η ήττα. " Κάναμε αυτό που ονειρεύονταν οι Αλβανοί. Στο διάστημα που είμαι στην Ελλάδα, ποτέ δεν έχουμε δεχθεί τέτοια γκολ", δήλωσε και συμπλήρωσε, "Πετύχαμε ένα γκολ, αλλά όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε περισσότερες φορές, παρά τις ευκαιρίες που δημιουργούμε".

    Όσο για την συνέχεια

    "Η κατάσταση είναι έτσι όπως είναι, και ελπίζω με τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι εναντίον της Τουρκίας. Και οι δύο ομάδες δεν είχαν το ξεκίνημα που θα ήθελαν. Η τουρκική ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο από τεχνικής πλευράς, αλλά όλες οι ομάδες σήμερα είναι πολύ καλές. Εμείς πρέπει να έχουμε αρετές, όπως διάθεση και μαχητικότητα, να τρέξουμε και να προσφέρουμε ένα καλό παιχνίδι στους φιλάθλους μας". Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει τη "βαρύτητα" της αυριανής συνάντησης, απάντησε "διπλωματικά", λέγοντας ότι "Οι εντολές που δίνονται στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να εκτελούνται από τους παίκτες. Αυτό είναι το σημαντικό. Η Τουρκία είναι μια επιθετική ομάδα και όταν είναι σε καλή κατάσταση επιτίθεται με πολλούς παίκτες. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Σουκούρ, που είναι δυνατός στο ψηλό παιχνίδι".

    Το ερωτηματικό!

    Για την ενδεκάδα του αυριανού αγώνα, ο Ρεχάγκελ ακολούθησε την πάγια τακτική του, απαντώντας αρνητικά και διπλωματικά στο να αποκαλύψει ποιοι θα αγωνιστούν, ωστόσο για το γούρι αποκάλυψε τους πέντε από τους 11, οι οποίοι είναι οι Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Μπασινάς, Χαριστέας και Καραγκούνης. Απάντηση που σε καμία περίπτωση δεν έλυσε τον γρίφο του ποιος θα καλύψει την θέση του τραυματία Τραϊανού Δέλλα. Την άλλη θέση της άμυνας πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα την πάρει ο Καψής και πιθανότατα και πάλι ο Κατσουράνης θα είναι εκείνος που θα κληθεί να συμπληρώσει την άμυνα. Παρόλα αυτά τους εκπροσώπους του Τύπου απασχόλησε και η επιθετική γραμμή, όμως ο Ρεχάγκελ και εκεί ξεκίνησε απαντώντας για τον Δέλλα, "Μας έλλειπε ο Δέλλας, που εγγυάται τη σταθερότητα στην άμυνα", τόνισε και συμπλήρωσε, "Το επιθετικό είναι όντως ένα πρόβλημα και πρέπει να βρούμε τρόπο να το επιλύσουμε. Όταν είμαστε πίσω στο σκορ είναι δύσκολο να το ανατρέψουμε. Για μας είναι μειονέκτημα ότι είμαστε μικρός λαός και δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις".

    [08] Αθλητισμός

    Φόρος τιμής στον Φορντ

    7/9/2004 5:20:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Από την φετινή αγωνιστική περίοδο και έπειτα η φανέλα με το νούμερο 10 θα δεσπόζει στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου, "Ανδρέας Παπανδρέου", ως ύστατος φόρος τιμής στον εκλιπόντα Αλφόνσο Φορντ, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από την ομάδα. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΑΕ, οι παίκτες του Περιστερίου στον πρώτο αγώνα της χρονιάς θα φορούν περιβραχιόνιο πένθους.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του Περιστερίου

    "Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το χαμό του Αλφόνσο Φορντ και τα ειλικρινή και πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ένα νέο χαμογελαστό παιδί, με όρεξη για τη ζωή και αστείρευτη αγάπη για το μπάσκετ, χάθηκε τόσο πρόωρα και άδοξα. Όσοι τον γνωρίσαμε, όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, νιώθουμε σαν να χάσαμε κάτι περισσότερο από έναν φίλο. Όταν τα λόγια αδυνατούν να εκφράσουν τη θλίψη, όταν το χαμόγελο παγώνει, τότε οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Ποιος το πίστευε ότι ο Αλφόνσο Φορντ, ο Αμερικανός με το μεσογειακό ταπεραμέντο και το ελληνικό φιλότιμο, ο παίκτης με το πιο αστραφτερό χαμόγελο, ο ΔΙΚΟΣ μας ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ δεν ζει πια. Στα 33 του έφυγε τόσο βιαστικά, όσο γρήγορα περνούσε τους αντιπάλους του. Η ζωή δεν του χαμογέλασε ποτέ.

    Αυτός χαμογελούσε πάντα. Από τα 26 του βίωσε τα πρώτα προβλήματα με το αίμα του. Από τότε δεν σταμάτησε στιγμή να το παλεύει. Συνεχείς έλεγχοι, αλλά φαίνεται πως η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Κι ο ίδιος, λες και γνώριζε, έκανε τα πάντα με απίστευτη ταχύτητα. Ανέβαζε τις ομάδες στις οποίες αγωνίζονταν, τις οδηγούσε στην υπέρβαση με έναν ανεπανάληπτα μοναδικό τρόπο. Περνούσε τον αντίπαλο σαν σταματημένο. "Όταν κάνει το πρώτο βήμα, την έκρηξη, είναι τόσο έντονη, που λες και τον έχει χτυπήσει σφαίρα", έλεγε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Εφτανε στο καλάθι με "χίλιους τρόπους". "Ακόμα και αν του δέσεις τα χέρια και τα μάτια, πάλι θα πετύχει καλάθι", έλεγε ο ατζέντης και? κολλητός του Νίκος Λώτσος. Διαμαρτύρονταν στους διαιτητές, λες και στο πρόσωπό τους έβλεπε την αδικία με την οποία τον αντιμετώπισε η ζωή!

    Ο Αλφόνσο, ο «Αλ», αγαπήθηκε όσο κανείς. Το άξιζε. Ήταν ένας άνθρωπος που όπου κι αν βρισκόταν, ό,τι κι αν έκανε, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Ήταν? σημαδεμένος. Είχε έναν μοναδικό τρόπο να κάνει τους φίλους του να γελάνε και τους αντιπάλους να? κλαίνε. Τώρα κλαίνε όλοι οι φίλοι του, γιατί στη ζωή -έξω από το παρκέ- δεν είχε αντιπάλους. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Ζήσαμε μαζί του δύο χρόνια, αλλά ήταν τόσο έντονα, τόσο σημαντικά, που έμοιαζε μια ολόκληρη ζωή".

    [09] Υγεία

    Συστήνεται ειδική ομάδα για την Κάρτα Αναπηρίας

    7/9/2004 5:22:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας θα συσταθεί Ομάδα Διοίκησης Έργου για την Κάρτα Αναπηρίας των Ατόμων με Αναπηρία (AμεΑ) με στόχο την ανάπτυξη των διαδικασιών για την έκδοση Κάρτας Αναπηρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, η Ομάδα θα αποτελείται από μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ, έμπειρα στελέχη Δημόσιων Υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου Τομέα, εν ενεργεία ή μη, εμπειρογνώμονες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και ο αριθμός των μελών της δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα δέκα. Πρόεδρος της Ομάδας Διοίκησης Έργου ορίζεται ένα εκ των μελών της, με ειδική γνώση και εμπειρία στην εκτέλεση παρόμοιου έργου.

    Η Ομάδα Διοίκησης Έργου θα εργαστεί πρωτίστως για την Α φάση της Κάρτας Αναπηρίας με στόχο τον πλήρη σχεδιασμό και ανάπτυξη των διαδικασιών για την έκδοση "Κάρτας Αναπηρίας" με το αντίστοιχο ποσοστό αναπηρίας. Το διάστημα που προβλέπεται για την ολοκλήρωση του έργου ορίζεται ο ένας χρόνος από την έναρξη των εργασιών της.

    [10] Υγεία

    Νέοι διοικητές στα νοσοκομεία

    7/9/2004 6:00:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αλλαγή του μεγαλύτερου ποσοστού των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας ανακοίνωσε την Τρίτη το Υπουργείο Υγείας που τοποθέτησε στη θέση τους νέους διοικητές με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη και αναπληρωτές διοικητές με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου προκύπτει ότι το 13% των νυν διοικητών παραμένει στη θέση του ενώ το 87% αλλάζει με διοικητές οι οποίοι αξιολογήθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια καθώς ελήφθη υπόψη η πείρα, οι οργανικές θέσεις πολλών από αυτούς, οι σπουδές τους αλλά και οι προοπτικές πάνω στις οποίες καλούνται να εργαστούν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 14% των νέων διοικητών είναι γυναίκες, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα.

    Παραμένουν οι διοικήσεις στα Ολυμπιακά νοσοκομεία

    Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το 37% είναι οικονομολόγοι και επιστήμονες διοίκησης, το 16% γιατροί, το 6% νοσηλευτές, το 7% νομικοί και ένα μεγάλο ποσοστό, 34%, από άλλους επιστημονικούς χώρους.

    Οι διοικητές των κατ εξοχήν Ολυμπιακών νοσοκομείων (ΚΑΤ, Ευαγγελισμού, Λαϊκού, Ασκληπιείου και Τζάνειου) παραμένουν στις θέσεις τους οι οποίες θα κριθούν μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    [11] Αθλητισμός

    Στο Βερολίνο η Χαλκιά

    7/9/2004 6:11:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με πλήθος Ολυμπιονικών και μάλιστα "χρυσών" θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου το έκτο και τελευταίο μίτινγκ της σειράς "Γκόλντεν Λιγκ" της IAAF. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του μίτινγκ, ανάμεσα στους αθλητές που θα δώσουν το "παρών" θα είναι 30 κάτοχοι μεταλλίων εκ των οποίων οι 15 "χρυσοί" σε 18 αγωνίσματα. Ενώ όπως σημειώθηκε αναμένονται καλύτερες επιδόσεις δεδομένου πως οι συμμετέχοντες, αντίθετα από ότι συνέβη στις Βρυξέλλες, θα είναι ξεκούραστοι.

    Παρούσα και η Χαλκιά

    Από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος ξεχωρίζει ασφαλώς η συμμετοχή της Φανής Χαλκιά, η οποία όμως θα αγωνιστεί στα 400μ. και όχι στα εμπόδια και θα προσπαθήσει να κερδίσει την Τονίκ Γουίλιαμς. Η αθλήτρια από τις Μπαχάμες προέρχεται από το χρυσό των Ολυμπιακών και έχει ένα εκπληκτικό αήττητο σερί στα "Γκόλντεν Λιγκ" το οποίο θέλει να συνεχίσει και να κατακτήσει το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων. Ο άλλος αθλητής που θα κυνηγήσει το έξτρα ποσό του 1.000.000 δολλαρίων θα είναι ο Σουηδός τριπλουνίστας, Κρίστιαν Όλσον, που σίγουρα θα θέλει νίκη της Χαλκιά στα 400μ., ώστε να εισπράξει μόνος του το ποσό.

    [12] Εσωτερικά

    Κόπασαν οι θυελλώδεις άνεμοι Έλυσαν κάβους τα πλοία

    7/9/2004 6:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια των πλοίων, μετά την ανάκληση του απαγορευτικού, που ανακοίνωσε στις 5:00 το απόγευμα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με τα πλοία να εξακολουθούν να είναι δεμένα στα λιμάνια και τους επιβάτες να περιμένουν υπομονετικά το σήμα των λιμενικών αρχών για άρση του απαγορευτικού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, αφού υποχωρούν σταδιακά οι θυελλώδεις άνεμοι. Ωστόσο, η θερμοκρασια θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς το θερμομετρο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 25 βαθμους Κελσίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου

    [13] Ιράκ

    Για πρώτη φορά Απαγωγή γυναικών στο Ιράκ

    7/9/2004 6:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Ένοπλοι στην κεντρική Βαγδάτη συνέλαβαν δύο Ιταλίδες, που εργάζονταν για λογαριασμό της οργάνωσης αρωγής "Γέφυρα στην Βαγδάτη", ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της οργάνωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για τις Σιμόνα Παρί και Σιμόνα Τορέτα. Όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς αυτόπτες μάρτυρες, οι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτήριο, όπου στεγάζεται η οργάνωση και απήγαγαν τις δύο Ιταλίδες, αλλά και δύο ακόμη άτομα, εκ των οποίων η μία είναι γυναίκα.

    [14] Αθλητισμός

    Αποκλείστηκε η Ενίν Αρντέν

    7/9/2004 6:40:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Ζαστιν Ενίν Αρντέν δεν θα μπορέσει τελικά να επαναλάβει την περσινή της κατάκτηση του Αμερικανικού Όπεν, καθώς η Νάντια Πέτροβα που βρέθηκε στον δρόμο της στον τέταρτο γύρο την απέκλεισε. Η Ρωσίδα τενίστρια που είναι νούμερο 14 στον κόσμο, επικράτησε με 2-0 σετ (6-3 και 6-2) και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για την επόμενη φάση. Η Βελγίδα από την πλευρά της ήταν πολύ απογοητευμένη και έκανε τριάντα λάθη, ενώ όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, "Σε κανένα σημείο του τουρνουά δεν ένιωθα καλά. Σε καμιά στιγμή δεν ήμουν 100% έτοιμη. Είμαι κάπως απογοητευμένη, επειδή ενδεχομένως δεν προσπάθησα να βρω κάποιες λύσεις στον αγώνα. Αυτό είναι που με πονά περισσότερο". Από την πλευρά της η Πέτροβα ήταν φυσικά ενθουσιασμένη, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε είναι η καλύτερή της νίκη, αφού είναι απέναντι στην νικήτρια της περσινής διοργάνωσης".

    [15] Αθλητισμός

    Πόλεμος και στο ποδόσφαιρο

    7/9/2004 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το Ισραήλ, σύμφωνα με με την Παλαιστινιακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Palestinian Football Association) απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα, πέντε Παλαστινίων ποδοσφαιριστών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της εθνικής ομάδας της Παλαιστίνης, στον προκριματικό αγώνα για το Μουντιάλ 2006, που θα δώσει με το Ουζμπεκιστάν. Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA, αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα, όμως η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, απάντησε αρνητικά στο συγκεκριμένο αίτημα. Σημειώνεται, ότι για λόγους ασφαλείας οι «εντός» έδρας αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας της Παλαιστίνης, διεξάγονται στο Κατάρ.

    [16] Αθλητισμός

    Στη Νουμάνθια ο Κιάσσος

    7/9/2004 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Έπειτα από 14 ημέρες δοκιμής στην προετοιμασία της Νουμάνθια, ο Κώστας Κιάσσος άφησε τα διαπιστευτήριά του και έτσι το πρωί υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας συνεργασίας με τους νεοφώτιστους της "Πριμέρα Ντιβιζιόν". Πλέον ο Έλληνας πολύπειρος ποδοσφαιριστής αναμένει την μπλε κάρτα του και την επίσημη παρουσίαση που θα γίνει αύριο ή μεθαύριο και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κανονικά στο ισπανικό πρωτάθλημα.

    [17] Διεθνή

    Στους δρόμους οι Ρώσοι Οργή και διαδηλώσεις

    7/9/2004 6:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/9/2004 7:53:02 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- Reuters- BBC

    Από την Αγία Πετρούπολη μέχρι τη Σιβηρία και από το Βλαδιβοστόκ μέχρι τον Καύκασο, οι Ρώσοι βγήκαν στους δρόμους για δηλώσουν την αντίθεσή τους στη τρομοκρατία. Πάνω από 100.000 Μοσχοβίτες συγκεντρώθηκαν στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας, κρατώντας σημαίες, πανό με συνθήματα κατά της τρομοκρατίας, αλλά και θρησκευτικά σύμβολα. Το βαθύ πένθος διαδέχεται η οργή και τα αναπάντητα ερωτηματικά για την τραγωδία. Κι ενώ η χώρα θρηνεί, η ρωσική Κυβέρνηση εξακολουθεί να δέχεται "πυρά" για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση, ενώ ο πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο διαλόγου με τους Τσετσένους αντάρτες.

    Καταδικάζουν την τρομοκρατία

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε κάθε γωνιά της Ρωσίας, για να διαμαρτυρηθούν κατά της τρομοκρατίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ρωσικών αρχών, του δήμου της Μόσχας και επίσημων κοινωνικών οργανώσεων.

    "Η Ρωσία κατά της τρομοκρατίας", "Η τρομοκρατία είναι χειρότερη από επιδημία" και "Ο εχθρός θα ηττηθεί, η νίκη θα είναι δική μας" ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν σε πανό, μεταξύ των οποίων κυμάτιζαν πολλές ρώσικες σημαίες.

    Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί είχαν αναπτυχθεί στα σημεία όπου γίνονταν οι διαδηλώσεις. Τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία ελέγχονται από το κράτος, παρότρυναν συνεχώς τις τελευταίες ημέρες τους Ρώσους να διαδηλώσουν, γεγονός που ώθησε την αντιπολίτευση να κατακρίνει τον πρόεδρο Πούτιν για "υποκινούμενες πορείες".

    Αυστηρή κριτική

    Κι ενώ οι σημαίες κυματίζουν για δεύτερη ημέρα μεσίστιες, ολοένα και περισσότερο αμφισβητείται ο τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση της Ρωσίας χειρίστηκε την κρίση.

    Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πούτιν ότι υποκίνησε τις πορείες, ώστε να ενισχύσει τη θέση του και υποστηρίζει, πως η κυβέρνηση απέτυχε να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας του Ρώσου πολίτη.

    Εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη τις τρεις δραματικές ημέρες της ομηρίας ζήτησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Πιερ Ραφαρέν, καλώντας παράλληλα τη Μόσχα να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Σε συνέντευξη Τύπου, η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατάγγειλε "τη λογική της προπαγάνδας" και "την αδιαφάνεια", που καλύπτουν το ζήτημα της Τσετσενίας και κάλεσε τη Μόσχα "να εξεύρει έναν ειρηνικό τρόπο για την επίλυση του ζητήματος".

    Από την πλευρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται ακόμα πιο αδιάλλακτος απέναντι στους Τσετσένους αυτονομιστές, αποκαλώντας τους "δολοφόνους παιδιών" και αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης μαζί τους.

    Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος, που ματαίωσε την προγραμματισμένη για την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο επίσκεψή του στη Γερμανία, απέκρουσε την ιδέα της διενέργειας κοινοβουλευτικής έρευνας για την τραγωδία, υποστηρίζοντας ότι όσοι ζητούν την έναρξη συνομιλιών με τους Τσετσένους αντάρτες "δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης".

    Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την αλληλεγγύη της στη Ρωσία, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης στις σχέσεις της με το Κρεμλίνο, μετά και τις δηλώσεις τις ολλανδικής προεδρίας, η οποία την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει εξηγήσεις για τις συνθήκες της τραγωδίας.

    Βαρύ πένθος

    Την ίδια ώρα στο Μπεσλάν, οι κάτοικοι συνεχίζουν να θάβουν τους νεκρούς τους, 156 εκ των οποίων είναι παιδιά.

    Σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, συνολικά 366 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 705 τραυματίστηκαν στο μοιραίο σχολείο. Από τους 366 νεκρούς, οι 335 ήταν όμηροι, μεταξύ των οποίων 156 παιδιά και περίπου 17 κυβερνητικοί υπάλληλοι. Οι υπόλοιποι 31 νεκροί ήταν δράστες της ομηρίας.

    Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει τραγική, καθώς 107 πτώματα δεν έχουν αναγνωριστεί. Σύμφωνα μάλιστα με τοπικούς αξιωματούχους, ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι το τεστ DNA.

    Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 705 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 307 είναι παιδιά, που δύσκολα θα ξεχάσουν τις δραματικές στιγμές που έζησαν.

    Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, 413 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στις ακόλουθες τοποθεσίες: στο Βλαντικαφκάς 332 άτομα, μεταξύ των οποίων 184 παιδιά, στο Μπεσλάν 45 άτομα, εκ των οποίων τα 13 είναι παιδιά, στο Ροστόφ 11 παιδιά και στη Μόσχα 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά.

    Στο πλευρό της Ρωσίας τάχθηκε και η χώρα μας. Φαρμακευτική βοήθεια θα αποσταλεί στη Μόσχα για τα θύματα της τραγωδίας, με απόφαση του υφυπουργού Εξωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση "Αλληλεγγύη" της Εκκλησίας της Ελλάδας. Επίσης, στη ρωσική πρεσβεία άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων, όπου οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ερωτηματικά και απόγνωση


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 September 2004 - 16:51:21 UTC