Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πτήση" ... για μετάλλιο
  • [02] Εισβολή Μπάτμαν στο Μπάκιγχαμ
  • [03] Κίνα: Θέλει έξι χρυσά
  • [04] Ώρα Ευρώπης
  • [05] Πανιώνιος: Έτοιμοι οι Μάντζιος και Τζιώλης
  • [06] "Χτυποκάρδι" με Σούρερ
  • [07] Ομιλία Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη "Καμία ανοχή"
  • [08] Νέα σύλληψη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω ίντερνετ
  • [09] Σάντος μαινόμενος...

    [01] Κολύμβηση

    "Πτήση" ... για μετάλλιο

    13/9/2004 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια μάσκα που θα φοράνε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Αυστραλία στην Ελλάδα, αποτελεί το μεγάλο όπλο των κολυμβητών της Παραολυμπιακής ομάδας της χώρας, για μια καλή εμφάνιση στους αγώνες της Αθήνας. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η μάσκα; Εφαρμόζει στο πρόσωπο καλύπτοντας την περιοχή του στόματος και της μύτης ανακυκλώνοντας την υγρασία του αέρα της αναπνοής, με αποτέλεσμα να κρατάει υγρά τα πνευμόνια των αθλητών. Έτσι με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν τον ξηρό αέρα της καμπίνας του αεροπλάνου, μειώνοντας τις αρνητικές συνέπειες της πολύωρης πτήσης. Οι κατασκευαστές μάλιστα υποστηρίζουν, ότι αν οι αθλητές τις χρησιμοποιήσουν έστω και τις μισές ώρες του ταξιδιού, θα φτάσουν στην Ελλάδα φρέσκοι φρέσκοι, απόλυτα υγιείς και γεμάτοι ενέργεια.

    [02] Διάφορα

    Εισβολή Μπάτμαν στο Μπάκιγχαμ

    13/9/2004 7:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/9/2004 8:17:55 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν έξω από το Μπάκιγχαμ, την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ένας άντρας, φορώντας τη στολή του θρυλικού υπερήρωα Μπάτμαν, κατάφερε να περάσει από τον κλοιό των φρουρών του μεγάρου και κατόπιν να ανεβεί το απόγευμα σε ένα μπαλκόνι του παλατιού για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πατέρων. Ο διαδηλωτής άπλωσε ένα πανό που έγραφε: Οι υπερμπαμπάδες των "Πατέρων για τη Δικαιοσύνη". Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των παιδιών μας". Ο "δράστης" είναι μέλος της οργάνωσης "Πατέρες για τη Δικαιοσύνη", που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των πατεράδων και των παππούδων να βλέπουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους μετά από διαζύγιο ή χωρισμό. Μάλιστα, λέγεται ότι έχει δύο παιδιά, ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών, που δεν έχει δει για πολλά χρόνια.

    Δεύτερη θεαματική διαμαρτυρία

    "Έχουμε κάποιον μεταμφιεσμένο σε Μπάτμαν σε ένα μπαλκόνι του μεγάρου του Μπάκιγχαμ", ανακοίνωσε ο Ματ Ο Κόνορ, εκπρόσωπος της οργάνωσης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον Τζέισον Χάτς, 33 ετών, που κατάγεται από το Γκλόστερ.

    Το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε ότι ένας εισβολέας βρίσκεται σε ένα μπαλκόνι του παλατιού αλλά τόνισε ότι το ζήτημα είναι της αρμοδιότητας της αστυνομίας.

    Ερωτηματικά εγείρονται σχετικά με το πώς κατάφερε ο διαδηλωτής να περάσει τον κλοιό ασφαλείας του παλατιού. Λέγεται ότι μία ομάδα της οργάνωσης λειτούργησε ως αντιπερισπασμός και απασχόλησε τους αστυνομικούς σκαρφαλώνοντας στην μπροστινή πύλη την ώρα που ο Χατς σκαρφάλωνε στον εξωτερικό φράχτη. Ένας "συνεργός" του, ντυμένος με τη στολή του βοηθού του Μπάτμαν, Ρόμπιν, προσπάθησε και εκείνος να σκαρφαλώσει, αλλά τον εμπόδισαν οι αστυνομικοί.

    Μιλώντας στο BBC, είπε αργότερα: "Είμαστε εντελώς ανεκπαίδευτοι, απλοί άνθρωποι και αν εμείς μπορούμε να μπούμε (στο παλάτι), τότε μπορεί ο καθένας".

    Η οργάνωση "Πατέρες για τη Δικαιοσύνη" ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2002 και έγινε ευρύτατα γνωστή όταν μέλη της είχαν εισέλθει στο εσωτερικό της Βουλής των Κοινοτήτων τον περασμένο Μάιο και είχαν πετάξει μοβ σκόνη στον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, γεγονός που προκάλεσε την διακοπή της συνόδου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μοβ σκόνη κατά Μπλερ

    Σχετικά Links:

    Το site της οργάνωσης "Πατέρες για τη Δικαιοσύνη"

    [03] Aρση Βαρών σε πάγκο

    Κίνα: Θέλει έξι χρυσά

    13/9/2004 8:00:00 μμ

    Με στόχο την κατάκτηση έξι χρυσών μεταλλίων στην Άρση Βαρών σε πάγκο, έφτασε στην Αθήνα η αποστολή της Κίνας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα, οι 13 αθλητές και αθλήτριες, μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους, είχαν την πρώτη τους "γνωριμία" με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Νίκαιας, ενώ ο προπονητής της ομάδας Λι Γουεϊπού με δηλώσεις του στο κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τόνισε ότι μετά τα δύο χρυσά στην Ατλάντα και τα πέντε στο Σίδνεϊ, ο στόχος των έξι μεταλλίων στην Αθήνα είναι εφικτός. "Αυτή τη φορά πιστεύουμε πως έχουμε τέσσερα "σίγουρα" και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πέντε, με έξι, στην Αθήνα. Οι αθλητές μας βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και η προετοιμασία έχει κυλήσει ομαλά. Πιστεύω πως μπορούμε να φτάσουμε στο στόχο μας", δήλωσε σχετικά αιτιολογώντας την αισιοδοξία του. Εκτός του προπονητή δηλώσεις έκανε και ένα από τα κορυφαία στελέχη της κινεζικής αποστολής ο Ζανγκ Χαϊντόνγκ, "χρυσός" Παραολυμπιονίκης πριν από τέσσερα χρόνια στο Σίδνεϊ και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2002 με επίδοση 235 κιλών. "Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και εδώ στην Αθήνα θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση", δήλωσε ο Κινέζος πρωταθλητής.

    [04] Αθλητισμός

    Ώρα Ευρώπης

    13/9/2004 8:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τον Παναθηναϊκό που αντιμετωπίζει την Ρόζενμποργκ το βράδυ της Τρίτης στο "Απόστολος Νικολαϊδης" (21:45, ΝΕΤ), αρχίζει το ταξίδι των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη του Champions League. Ο πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας, όπως δήλωσε και ο Ιτζάκ Σουμ, θέλει τη νίκη και μόνο τη νίκη απέναντι στη νορβηγική ομάδα , τόσο για να ξεκινήσει με το "δεξί" τις υποχρεώσεις του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ηπείρου μας, όσο και για ανέβει η ψυχολογία των παικτών του για την δύσκολη συνέχεια. Ο πέμπτος είναι ένας πολύ δυνατός όμιλος, καθώς τα ονόματα των Αϊντχόβεν και Αρσεναλ δεν μπορούν να περάσουν... απαρατήρητα. Έτσι, εάν το "τριφύλλι" θέλει να έχει μεγάλες πιθανότητες να συνεχίσει και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα πρέπει να κάνει το "3 στα 3" στη Λεωφόρο και, από εκεί και πέρα, να "ψάξει" για βαθμούς μακριά από την έδρα του. Παρότι οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στους "πράσινους", καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της η UEFA, ο ΠΑΟ θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τη νίκη συγκεντρώνοντας ποσοστό 66.16% το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι.

    Σουμ: "Νίκη και μόνο νίκη"

    Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος, Ιτζάκ Σουμ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρούν οι τεχνικοί των ομάδων πριν τον αγώνα, ήταν σαφής και κατηγορηματικός: "Είμαι ικανοποιημένος για τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση και είναι ευχάριστο για μας, που ο πρώτος αγώνας είναι στην έδρα μας. Παρ΄ότι η πίεση για τη νίκη, θα είναι μεγάλη και η αντίπαλος μας είναι πιο έτοιμη, δεδομένου ότι έχει ήδη 20 παιχνίδια πρωταθλήματος στα πόδια της, ενώ εμείς κανένα, ένας είναι ο στόχος μας. Η νίκη. Σε καμιά περίπτωση, δεν ισχύει η δικαιολογία, ότι δεν έχουμε αγωνιστεί ακόμη για το πρωτάθλημα. Όσοι μπουν αύριο στο γήπεδο, θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Ξέρουμε, ότι ο αγώνας με τη Ρόζενμποργκ θα είναι πολύ δύσκολος, μια και οι παίκτες της, έχουν καλή παράδοση στην Ευρώπη. Και ο Παναθηναϊκός, όμως έχει μεγάλη ιστορία στην Ευρώπη και για μια ακόμη φορά, αύριο θα πρέπει να την υπερασπιστούμε".

    Ο Ιτζάκ Σουμ έχει δει τη Ρόζενμποργκ, τρεις φορές φέτος και τα συμπεράσματά του είναι σαφή.

    "Οι Νορβηγοί είναι σοβαρότατη ομάδα και πολύ οργανωμένη. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Όλοι οι παίκτες της συμμετέχουν στην άμυνα, ενώ και επιθετικά βγαίνουν πολλοί μαζί. Αύριο θα είναι τελείως διαφορετική σαν ομάδα, από εκείνη που το περασμένο Σάββατο έχασε στο γήπεδό της. Το θέμα, όμως δεν είναι η Ρόζενμποργκ, αλλά ο Παναθηναϊκός, που πρέπει να νικήσει".

    Σε ερώτηση, αν έχει καταλήξει στους 11, που θα ξεκινήσουν, ο Ισραηλινός τεχνικός του ΠΑΟ, έκρυψε τα χαρτιά του: "Οι 11 καλύτεροι θα παίξουν αύριο. Πάντως, θα πρέπει να ξέρετε ότι μερικές φορές, ο ρόλος των αναπληρωματικών, είναι σημαντικότερος από των βασικών", είπε

    Σύμφωνα πάντως με όλες τις ενδείξεις ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει με τον Γκαλίνοβιτς, κάτω από τα δοκάρια και από εκεί και πέρα, τους Μινχ, Γκούμας, Μόρις, Κυργιάκος στην άμυνα, τους Σκάτσελ, Άντριτς, Μπασινάς, Γκονζάλες, στο κέντρο και επιθετικές αιχμές τους Κωνσταντίνου και Παπαδόπουλο.

    Θέση στην 11άδα διεκδικεί πάντως και ο Μάριτς, που στα τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟ, ξεκινά βασικός. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ολισαντέμπε, Σαναμαρτεάν και Ζουτάουτας, όπως και οι: Χένρικσεν, Ραγκουέλ, Κοτσόλης, Μπικόφσκι, Οξύζογλου και Τζόρβας.

    Όσον αφορά τους παίκτες ο Γιάννης Γκούμας, τόνισε, ότι οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την νίκη:

    "Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ξέρουμε, ότι το φαβορί από τον όμιλό μας είναι η Άρσεναλ και ότι εμείς με τη Ρόζενμποργκ, θα παλέψουμε για την δεύτερη θέση. Στόχος μας είναι η νίκη. Ο Παναθηναϊκός, έχει καλό πρόσωπο στην Ευρώπη και πιστεύω, ότι με την συμπαράσταση του κόσμου, θα πανηγυρίσουμε τη νίκη.Μας λείπουν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Η ομάδα έχει ενισχυθεί, σε σχέση με την περσινή σεζόν και σαν σύνολο είναι πιο ουσιαστική, από πέρσι. Η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν και τόσο καλή για μας στην Ευρώπη, αλλά φέτος θα επιδιώξουμε να βρούμε τον παλιό καλό εαυτό μας...".

    Συγκρατημένος ο Ρίσε

    Από την πλευράς του, ο τεχνικός της Ρόζενμποργκ, Ολα Μπάι Ρίσε, εμφανίστηκε συγκρατημένος και ρεαλιστής στην συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε:

    "Είμαι χαρούμενος, που η ομάδα μου κατάφερε και προκρίθηκε σε όμιλο. Η Νορβηγία είναι μια μικρή χώρα και, όπως είναι φυσικό, κάθε φορά που η Ρόζενμποργκ κάνει μια επιτυχία, είναι ευνόητο όλοι οι φίλαθλοι το απολαμβάνουν. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα, ότι έχουμε πολλά επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που δεν έχει κανένα και θα προσπαθήσουμε να επωφεληθούμε από αυτό. Ξέρουμε, ότι ο αντίπαλος μας, έχει καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές του. Αντικειμενικά, από τον δικό μας τον όμιλο, η Άρσεναλ είναι το πρώτο φαβορί και εμείς το τέταρτο".

    Αναφερόμενος στην κακή εκτός έδρας απόδοση της ομάδας του στην Ευρώπη, που σε 13 παιχνίδια εκτός έδρας, έχει 12 ήττες, ο Μπάι Ρίσε, είπε: "Η Ρόζενμποργκ είναι καλύτερη εντός, παρά εκτός έδρας, αυτό είναι αλήθεια. Στην Ευρώπη, θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο, αν θέλουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερη ομάδα και γνωρίζουμε, ότι αύριο και ο κόσμος του θα είναι πολύ εκδηλωτικός. Θέλω να πιστεύω, ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τους παίκτες μας».

    Τέλος, ο τεχνικός της νορβηγικής ομάδας αναφέρθηκε και στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του, το Σάββατο, από την Βαλερέγκα με 4-1, για την οποία και παραδέχτηκε ότι ήταν καλύτερη από την ομάδα του και νίκησε δίκαια.

    Τα προβλήματα της Ρόζενμποργκ, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό είναι τρία. Ένας παίκτης σε κάθε γραμμή: Ο Βίνταρ Ρισέτ στην άμυνα, ο Ρόαρ Στράντ στη μεσαία γραμμή και ο Οβιντ Στόρφλορ στην επίθεση.

    Πάντως, ο Μπάι Ρίσε είναι διατεθειμένος να τους περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή.

    Το υπόλοιπο πρόγραμμα

    Την ίδια ώρα, η πρωταθλήτρια Αγγλίας Αρσεναλ, , θα υποδεχθεί στο "Χάιμπουρι" την Αϊντχόβεν και θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, κατά την οποία οι "κανονιέρηδες" ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να πετύχουν κάτι καλύτερο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

    Το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ (5ος-8ος όμιλος) έχει ως εξής:

    5ος Ομιλος

    Άρσεναλ - Αϊντχόβεν Παναθηναϊκός - Ρόζενμποργκ

    6ος Ομιλος

    Σέλτικ - Μπαρτσελόνα Σαχτιόρ Ντόνιετσκ - Μίλαν

    7ος Ομιλος

    Ίντερ - Βέρντερ Βρέμης Βαλένθια - Άντερλεχτ

    8ος Ομιλος

    Πόρτο - ΤΣΣΚΑ Μόσχας Παρί Σεν Ζερμέν - Τσέλσι

    [05] Αθλητισμός

    Πανιώνιος: Έτοιμοι οι Μάντζιος και Τζιώλης

    13/9/2004 9:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/9/2004 9:52:39 μμ)

    Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τον αγώνα με την Ουντινέζε στο Κύπελλο UEFA, ο οποίος θα γίνει την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη, μπήκε ο Πανιώνιος, έχοντας την πεποίθηση ότι θα κατακτήσει ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει πολλές ελπίδες εν όψει του επαναληπτικού. Ο Κάρολ Πέτσε είδε με ικανοποίηση σήμερα τους Βαγγέλη Μάντζιο και Αλέξη Τζιώλη να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν να προπονούνται κανονικά και να τίθονται κανονικά στη διάθεση του για τον κρίσιμο αγώνα. Ο Σλοβάκος προπονητής των "κυανέρυθρων", που βρέθηκε την Κυριακή στην Ιταλία και "κατασκόπευσε" την Ουντινέζε στον εκτός έδρας αγώνα της με την Ρετζίνα (0-0), χαρακτήρισε την αντίπαλο του Πανιωνίου πολύ καλή ομάδα, ενώ πιστεύει ότι στη Νέα Σμύρνη θα παίξει εντελώς διαφορετικά. Ο Πέτσε επεσήμανε ακόμη, πως οι παίκτες του θα πρέπει να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, εάν θέλουν να προκριθούν, αφού η ιταλική ομάδα είναι δύσκολος αντίπαλος. Η αποστολή της Ουντινέζε πρόκειται να έλθει στην Αθήνα την Τετάρτη το βράδυ.

    [06] Αθλητισμός

    "Χτυποκάρδι" με Σούρερ

    13/9/2004 9:42:00 μμ

    Πρόβλημα με τον Γκαμπριέλ Σουρέρ προέκυψε στη σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού, αλλά όπως δείχνουν δεν είναι κάτι σοβαρό. Ο Αργεντινός αμυντικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι, όμως ο γιατρός της ομάδας διαβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής του στο παιχνίδι, με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Ωστόσο του συνέστησε να ακολουθήσει σήμερα ατομικό πρόγραμμα, για προληπτικούς λόγους. Η αποστολή του Ολυμπιακού θα αναχωρήσει για την Ισπανία στις 9 αύριο το πρωί της Τρίτης, με πτήση τσάρτερ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα πάρει μαζί του 19 ποδοσφαιριστές, που είναι οι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Πάντος, Μαυρογενίδης, Βενετίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Ρέζιτς, Καφές, Γεωργιάδης, Γεωργάτος, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Οκκάς, Καστίγιο και Μενδρινός. Αποκλείστηκαν οι τραυματίες Τζόρτζεβιτς, Μάριτς, Φιλιππάκος, που σήμερα γυμνάστηκαν μόνοι τους, ο Πατσατζόγλου, που έκανε θεραπεία και οι Μπόυτσεκ, Ντουγέρογλου, Κουλουχέρης, Ταραλίδης, Ντ' Ακόλ.

    [07] Εσωτερικά

    Ομιλία Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη "Καμία ανοχή"

    13/9/2004 9:38:00 μμ

    "Καμιά ανοχή, αυτό είναι το δικό μας σύνθημα", δήλωσε κατά την επίσκεψή της τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης, η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Κοινωνική εγρήγορση και ετοιμότητα, με στόχο τη διασφάλιση του κεκτημένου της απασχόλησης ζήτησε η κ. Παπαρήγα, από τους εργαζόμενους στα Κλωστήρια Νάουσας. Η Γ.Γ. του ΚΚΕ, που ξεκίνησε την περιοδεία της στην Κεντρική Μακεδονία με αφορμή τη ΔΕΘ, τόνισε πως επιχειρηματικά λάθη και ολιγωρίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιβαρύνουν τους εργαζόμενους. Επίθεση στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας από τη Θεσσαλονίκη, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης η κ. Παπαρήγα.

    Πρόσκληση για το συλλαλητήριο του ΚΚΕ τον Οκτώβριο στην Αθήνα

    "Τα χρέη και τα ελλείμματα στην ελληνική οικονομία δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι με τους μισθούς της φτώχειας, την ανεργία και την υποβαθμισμένη παιδεία και υγεία. Τα δημιούργησε η πλουτοκρατία. Αυτή πρέπει να πληρώσει. Επομένως, ο καβγάς ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς αποπροσανατολιστικός", δήλωσε η κ. Παπαρήγα από τη συμπρωτεύουσα.

    Από τα Κλωστήρια Νάουσας, η κ. Παπαρήγα τόνισε η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ ακολουθεί την πεπατημένη του ΠΑΣΟΚ.

    Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΚΚΕ οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο ανέργων στις 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Όπως εξήγησε, το συλλαλητήριο οργανώνεται στο πλαίσιο της κατεύθυνσης του ΚΚΕ για την δημιουργία στην Ελλάδα κλίματος πίεσης. "Το κάνουμε για να πιέσουμε", είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: "Βεβαίως δεν θα περιοριστούμε σε ένα συλλαλητήριο αλλά έχει σημασία εκεί μέσα να έρθουν εργάτες από εργοστάσια που έχουν πρόβλημα. Να δείξουν ότι δεν είμαστε μόνο η Ελλάδα που κάνει τα γλέντια και τους χορούς. Υπάρχει η Ελλάδα των αγώνων και των ανθρώπων που υποφέρουν. Και αυτό ακριβώς θέλουμε να γίνει στην Αθήνα. Να δείξουμε πραγματικά ποια είναι η περιφέρεια, γιατί ακούμε διαρκώς για μέτρα για την περιφέρεια. Αυτά είναι ψέματα. Απλά στην περιφέρεια θα εγκατασταθούν κάποιες βιομηχανίες με μεγαλύτερα προνόμια".

    [08] Εσωτερικά

    Νέα σύλληψη για διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω ίντερνετ

    13/9/2004 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Ένας 27χρονος ασφαλιστής συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς του τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής για διακίνηση υλικού σκληρής παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο. Ο 27χρονος, που ομολόγησε ότι είναι και ο ίδιος παιδόφιλος, έβγαζε κρυφά φωτογραφίες μικρών παιδιών που εντόπιζε στα αποδυτήρια παιδικών κατασκηνώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων και διαφόρων σχολείων τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε σε ξένες ιστοσελίδες αντί αμοιβής. Ο 27χρονος συνελήφθη μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, σύμφωνα με την οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για πορνογραφία ανηλίκων κατ εξακολούθηση και περί ασέμνων δημοσιευμάτων.

    Χιλιάδες φωτογραφίες μικρών παιδιών

    Στα ηλεκτρονικά αρχεία του βρέθηκαν χιλιάδες φωτογραφίες μικρών αγοριών σε σκληρές ερωτικές σκηνές τις οποίες ισχυρίστηκε ότι είχε αποκτήσει από άλλες ιστοσελίδες του εξωτερικού.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα ειδικά εκπαιδευμένων αξιωματικών επετεύχθη, μετά από επεξεργασία των ηλεκτρονικών ιχνών, να εντοπισθεί το σπίτι του και σήμερα παρουσία της δικαστικής αρχής έγινε έρευνα σε αυτό όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, ένας φορητός Η/Υ, οκτώ σκληροί δίσκοι, ένα σκάνερ, δύο ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, μία βιντεοκάμερα, πλήθος δισκετών και CD.

    Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    [09] Αθλητισμός

    Σάντος μαινόμενος...

    13/9/2004 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ποιος είδε τον Σάντος και δεν το φοβήθηκε. Ο Πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ εμφανώς νευριασμένος από το αρνητικό αποτέλεσμα της ΑΕΚ με τα Μάλλια στην Κρήτη για το κύπελλο Ελλάδας τα "έψαλε" στους παίκτες του ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχτεί άλλες παρόμοιες εμφανίσεις, προειδοποιώντας παράλληλα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστεί να λάβει σκληρά μέτρα, γι' αυτούς που αδιαφορούν και με τη νοοτροπία τους εκθέτουν την ομάδα. "Δεν θα ανεχτώ άλλες τέτοιες εμφανίσεις, όπως αυτή με τα Μάλια. Αγωνίζεστε στην ΑΕΚ και πρέπει να δίνετε πάντα τον καλύτερό σας εαυτό, ανεξάρτητα με το όνομα και τη δυναμικότητα του αντίπαλου. Πρέπει να αλλάξετε νοοτροπία σύντομα, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του. Ο Σάντος δεν τους έκανε ατομική κριτική, αλλά συνολική, κάτι, που το συνηθίζει, ενώ αν έχει να πει κάτι σε κάποιο παίκτη, τότε τον καλεί στο γραφείο του. Στη συνέχεια τους ανέλυσε την Γκόριτσα, λέγοντας ότι είναι "επικίνδυνη ομάδα και χρειάζεται προσοχή και στα 90 λεπτά".

    Ανησυχία για την απόφαση της ΕΕΑ

    Με καθυστέρηση ξεκίνησε η απογευματινή προπόνηση της ΑΕΚ, καθώς οι ποδοσφαιριστές συζήτησαν για τον εσωτερικό κανονισμό συμφωνώντας με τις προτάσεις της διοίκησης.

    Η προπόνηση ήταν κλειστή, καθώς δούλεψαν πάνω στο πώς θα αντιμετωπίσουν την Γκόριτσα, μια ομάδα που, όπως έλεγε ο Σάντος είναι πολύ καλή στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση και με πολλά ματς στα πόδια τους οι παίκτες. Στις προπονήσεις επέστρεψε ο Αμπονσά, ενώ ο Κρασσάς, που το πρωί αισθάνθηκε εξαντλημένος από την ίωση που πέρασε, έκανε μασάζ το απόγευμα και δεν προπονήθηκε. Ο Κωνσταντινίδης το απόγευμα μπήκε πιο δυνατά στο πρόγραμμα και πιθανότατα θα είναι στη διάθεση του Σάντος για τον αγώνα με την Γκόριτσα.

    Στην ΑΕΚ, πάντως, περιμένουν αύριο την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), που θα συνεδριάσει για να δώσει στις ομάδες τα πιστοποιητικά συμμετοχής στα πρωταθλήματα Α΄και Β΄ Εθνικής. Μάλιστα, υπήρξε επικοινωνία της επιτροπής με τους διοκούντες την ΑΕΚ, προκειμένου να ζητήσουν διευκρινήσεις για τον τρόπο ρύθμισης των χρεών της, καθώς φαίνεται να υπάρχουν κενά στο φάκελλο που κατέθεσε. Η UΕΕΑ θέλει να ξέρει τώρα το πώς θα γίνει η ρύθμιση (άρθρο 44 ή ρύθμιση Ορφανού) για να δώσει το πιστοποιητικό στην ΑΕΚ και το πιθανότερο είναι να της δώσει το πιστοποιητικό υπό προϋποθέσεις, περιμένοντας δηλαδή την απόφαση για το άρθρο 44.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 September 2004 - 20:51:17 UTC