Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεξιά πρεμιέρα για Ολυμπιακό
  • [02] Η Λίβερπουλ την Αγγλογαλλική "μάχη"
  • [03] Ρεάλ για κλάματα, Λεβερκούζεν για τελικό
  • [04] Μεγαλή Κυρία ...όνομα και πράγμα
  • [05] Διά ...ποδός Φαν Νίστελρόυ
  • [06] Συνέντευξη στο BBC Ανάν:"Παράνομος" ο πόλεμος στο Ιράκ
  • [07] Δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα Ισχυρός σεισμός στα Ιωάννινα
  • [08] Εντοπίστηκαν δύο σοροί Αναπάντητα "γιατί"
  • [09] Άγνωστη η ταυτότητά τους Αμερικανοί όμηροι στη Βαγδάτη
  • [10] Οκτώ διπλωμάτες στη Β. Κορέα
  • [11] Ο κελευστής συνελήφθη Λιμενικός τραυμάτισε θανάσιμα διαρρήκτη

    [01] Champions League

    Δεξιά πρεμιέρα για Ολυμπιακό

    16/9/2004 1:29:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Όρθιος στάθηκε στην πρώτη φετινή αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός. Οι "κόκκινοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με την Ισπανική Λα Κορούνια και κέρδισαν τον πρώτο πολύτιμο βαθμό τους στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Μάλιστα οι "ερυθρολεύκοι" μπόρουσαν να είχαν νίκησει καθώς στο πρώτο ειδικά ημίχρονο ήταν πολύ καλύτεροι και έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ. Αντίθετα η Ντέπορ, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

    Μπορούσε και νίκη

    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησε με τον Τζιοβάνι στη βασική ενδεκάδα και με ένα σύστημα 4-4-1-1. Ο Ριβάλντο ανέλαβε καθήκοντα στο δεξί άκρο, αν και κατά διαστήματα άλλαζε θέση με τον Οκκά. Για ένα τέταρτο οι δύο ομάδες έπαιξαν επιφυλακτικά, με την Ντεπορτίβο ωστόσο να δείχνει ότι έχει σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης.Έτσι οι καλές στιγμές ανήκαν στον Ολυμπιακό, που έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον Ριβάλντο, που από κεφαλιά - πάσα του Τζιοβάνι στο 16΄ έπιασε ένα ανάποδο «ψαλίδι» και έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, πάλι ο Τζιοβάνι με γυριστή κεφαλιά, έβγαλε μόνο του τον Οκκά, αλλά αυτός δεν πρόλαβε την μπάλα.

    Η πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 26΄. Ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ από τα 40μ., η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μολίνα και ο Σούρερ εντελώς μόνος του την έστειλε πάνω στον Ισπανό τερματοφύλακα.

    Σε όλο το α΄ ημίχρονο, μόνο μια φορά έγιναν απειλητικοί οι γηπεδούχοι. Ήταν στο 20΄ όταν από φάουλ του Σέρχιο, ο Θέσαρ πατάχθηκε κι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Κι ένα διαγώνιο σουτ του Λούκε, στην εκπνοή του ημιχρόνου, που είχε την ίδια κατάληξη.

    Στο β΄ ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες καλές στιγμές και πολλά φάουλ και από τις δύο πλευρές. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ενδιαφέρεται περισσότερο για να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα, παρά για να κυνηγήσει το γκολ. Και έπεσε κατακόρυφα η απόδοση του Ριβάλντο, που στο α΄ ημίχρονο ήταν αρκετά δραστήριος.

    Από την άλλη μεριά η Ντεπορτίβο ήθελε το γκολ, αλλά δεν είχε τον τρόπο, όχι μόνο να το πετύχει, αλλά και να πλησιάσει σε θέση βολής. Έτσι σε όλο το σαρανταπεντάλεπτο, δεν έγινε ούτε μια ευκαιρία, που να είναι άξια αναφοράς και το παιχνίδι έληξε 0-0.

    Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλεέκερε (Βέλγιο)

    Κίτρινες κάρτες: 19΄ Καφές, 45΄ Παντιάνι, 62΄ Οκκάς, 86΄ Θέσαρ

    Οι συνθέσεις:

    ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Μανουέλ Πάμπλο, Ρομέρο, Θέσαρ, Ζόρζε Αντράντε, Σέρχιο, Σκαλόνι, Μουνίτις (89΄ Έκτορ), Βαλερόν, Παντιάνι, Λούκε (70΄ Φραν).

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος (89΄ Κωστούλας), Βενετίδης, Σούρερ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Καφές, Γεωργάτος (85΄ Γεωργιάδης), Ριβάλντο, Τζιοβάνι (77΄ Μαυρογενίδης), Οκκάς.

    [02] Champions League

    Η Λίβερπουλ την Αγγλογαλλική "μάχη"

    16/9/2004 1:39:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" επικράτησαν της περυσινής φιναλίστ του θεσμού Μονακό με 2-0(στο άλλο παιχνίδι του 1ου ομίλου που μετέχει ο Ολυμπιακός), και έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Τα γκολ για την ομάδα του Λιμανιού πέτυχαν οι Σισέ στο 22΄ και Μπάρος στο 84΄.

    Ανώτερη σε όλο το παιχνίδι

    Από τα πρώτα λεπτά η Λίβερπουλ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο εικοσάλεπτο κύλησε χωρίς καμία αξιόλγη φάση για τις δύο ομάδες. Και εκεί "κτύπησε" ο Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός των "κόκκινων" μετά από ωραία προσπάθεια των Γκαρσία και Τζέραρντ που έκρυψαν την μπάλα, έκαναν το 1-2, ο αρχηγός της Λίβερπουλ έκανε την μπαλιά στον Γάλλο, που με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρόμα και έγραψε το 1-0. Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δεν συνέβη κάτι το συνταρακτικό και έληξε με αυτό το σκορ.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Η Λίβερπουλ πίεζε και η Μονακό αμυνόταν χωρίς να μπορεί να βγάλει μια σωστή αντεπίθεση.Στο 63΄πάντως οι Γάλλοι παραλίγο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα αλλά το σουτ του Καλόν πέρασε μόλις άουτ Η είσοδος του Μίλαν Μπάρος έδωσε πνοή στο παιχνίδι της Λίβερπούλ. Ο Τσέχος μάλιστα ήταν αυτός που πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας τιυ και τελείωσε πρόωρα το παιχνίδι. Ο Χοσέμι έκανε την μεγάλη μπαλιά, ο Μπάρος κατέβασε την μπάλα και με περίτεχνο σουτ έκανε το 2-0, που έμεινε μέχρι το τέλος.

    Συνθέσεις

    Λίβερπουλ: Ντούντεκ, Φίναν, Χίπια, Ρίισε, Κίουελ (77 Γουόρνοκ) , Τζέραρντ, Σισέ (69 Μίλαν Μπάρος) , Λουίς Γκαρσία (87 Μπίσκαν), Τσάβι Αλόνσο, Χοσέμι, Κάραχερ.

    Μονακό: Ρόμα, Εβρά (46 Καμαρά), Περζ (89 Χούαν), Καλόν, Μαϊκόν, Ζήκος, Σκιλασί, Φάρνερουντ, Αντεμπαγιόρ, Ροντρίγκες, Γκιβέ (80 Ελ Φακίρι).

    [03] Champions League

    Ρεάλ για κλάματα, Λεβερκούζεν για τελικό

    16/9/2004 1:57:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το περυσινό ναυάγιο της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, συνεχίστηκε και στο πρώτο φετινό παιχνίδι της. Στην έδρα της Μπάγερν Λεβερκούζεν, οι "μερένγκες" δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν σε καμία στιγμή του αγώνα στις "ορέξεις" των Γερμανών που επιβλήθηκαν άνετα με το ευρύ 3-0. Οι Γερμανοί ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και έχασαν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Ο Ρονάλντο είχε δοκάρι στο 26΄ (όπως νωρίτερα και ο Μπερμπάτοφ), αλλά οι γηπεδούχοι με γκολ των Κρζινόβεκ, Φράνκα και Μπερμπάτοφ έφτασαν στο θρίαμβο, παίρνοντας και μια μίνι ρεβάνς για την ήττα τους στον τελικό του θεσμού, το 2002.

    Ντου και ξύλο

    Το άλλο παιχνίδι του ομίλου, θα μείνει στην ιστορία γιατί δεν έληξε ποτέ. Ρόμα και Ντιναμό Κιέβου, αποφάσισαν μετά την μπάλα να "παίξουν" ξύλο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Το παιχνίδι κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ενώ οι Ουκρανοί βρισκόνταν μπροστά στο σκορ με 1-0.

    Εκείνη τη στιγμή ο διαιτητής της αναμέτρησης Σουηδός Άντερς Φρισκ έδειξε κόκκινη κάρτα στον Φιλίπ Μεσέ, μετά από μια «κοκκορομαχία» με τον Βερπακόφσκις. Οι οπαδοί των «τζιαλορόσι» εξαγριώθηκαν με αυτή την απόφαση και πέταξαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, ένα εκ των οποίων βρήκε τον Σουηδό στο κεφάλι. Μετά από περίπου μία ώρα, ο Φρισκ αποφάσισε τη διακοπή του αγώνα και πλέον η ιταλική ομάδα κινδυνεύει με βαριά τιμωρία.

    [04] Champions League

    Μεγαλή Κυρία ...όνομα και πράγμα

    16/9/2004 2:29:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το σπουδαιότερο παιχνίδι βάσει ονομάτων και όχι μόνο, έγινε στην Ολλανδία και στο "Άμστερνταμ Αρένα". Άγιαξ και Γιουβέντους σε μια καινούρια πράξη, στα πλαίσια του Γ ομίλου, πρόσφεραν πολύ όμορφο θέαμα, με τους Ιταλούς να παίρνουν τη νίκη και τους πρώτους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο έφερε το ματς στα μέτρα της και το κέρδισε χάρη σε ένα γκολ του Πάβελ Νέντβεντ στο 42΄, αλλά και χάρη σε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις του Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, απέναντι στην παλιά του ομάδα, δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αλλά πανηγύρισε τη νίκη. Ανησυχίες πάντως για το τι συμβαίνει με τον Πάβελ Νέντβεντ, που αποχώρησε από το παιχνίδι μετά από ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα. Τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για το πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Τσέχου.

    Επικράτησε η εμπειρία

    Στο δεύτερο ματς του ομίλου, αναμετρήθηκαν Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Μπάγερν Μονάχου. Οι Γερμανοί κατάφεραν τελικά να ξεκινήσουν νικηφόρα την φετινή τους περιπέτεια στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 1-0 των Ισραηλινών, χάρη σε πέναλτι του Ρόι Μακάι στο 64΄. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις δύο ομάδες να μην κάνουν σχεδόν καθόλου φάσεις. Πάντως οι Γερμανοί εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία τους και κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

    [05] Champions League

    Διά ...ποδός Φαν Νίστελρόυ

    16/9/2004 2:42:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο τέταρτος όμιλος περιελάμβανε μια ακόμα Αγγλογαλλική μονομαχία. Αυτή της Λιόν με την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Το παιχνίδι ήταν αρκετά καλό με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά. Οι Γάλλοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και στο ημίχρονο βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 με τους Κρις στο 35 και Φρο στο 45 να χρίζονται σκόρερ. Στο δεύτερο ημίχρονο μίλησε ο νόμος του Φαν Νιστελρόυ. Ο Ολλανδός επιθετικός των "κόκκινων διαβόλων" χτύπησε σε διάρκεια 6 λεπτών (55΄61), και ισοφάρισε σε 2-2, δίνοντας τον πολύτιμο όπως αποδείχθηκε, βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

    Δεν άντεξε στην καυτή έδρα

    Στο άλλο ματς του 4ου ομίλου, χρειάστηκε ένας Ολλανδός για να καταφέρει η τουρκική Φενέρμπαχτσέ να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Ολλανδός επιθετικός Φαν Χόιντονκ, με μια άπιαστη κεφάλια μόλις στο 19 του πρώτου ημιχρόνου, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με την Σπάρτα Πράγας, με την Φενέρ να ξεκινάει με το δεξί.

    [06] Ιράκ

    Συνέντευξη στο BBC Ανάν:"Παράνομος" ο πόλεμος στο Ιράκ

    16/9/2004 7:41:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters- Γαλλικό Πρακτορείο

    Εναντίον της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ τάχθηκε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν. Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, ο κ. Ανάν τόνισε, πως ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν "παράνομος", αφού "έγινε κατά παράβαση της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών" και εξέφρασε την άποψη, πως θα έπρεπε να υπάρξει και δεύτερο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, πριν την αμερικανική επέμβαση. Αναφερόμενος στις εκλογές στο Ιράκ, που έχουν προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο, ο κ. Ανάν είπε, ότι ο ΟΗΕ θα έχει ρόλο "συμβουλευτικό και εποπτικό". Η πρώτη αντίδραση στα λεγόμενα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ "ήρθε" από τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τζον Χάουαρντ.

    "Παραβιάστηκε η χάρτα του ΟΗΕ"

    "Η εισβολή στο Ιράκ έγινε κατά παράβαση της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και ως εκ τούτου, κατά τη γνώμη μας, ήταν παράνομη".

    Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έκανε λόγο για παραβίαση της Χάρτας του Οργανισμού, αφού η επίθεση δεν ήταν σύμφωνη με αυτή.

    Μάλιστα, ο κ. Ανάν πρόσθεσε, ότι έπρεπε να συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας, ώστε να δοθεί το "πράσινο φως" για την επέμβαση, αφού "το Συμβούλιο είχε κάνει σαφή την θέση του, πως αν η κυβέρνηση του Σαντάμ Χουσεΐν δεν συμμορφωνόταν θα υπήρχαν σοβαρές συνέπειες".

    Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στο Ιράκ, ο Κόφι Ανάν χαρακτήρισε "απίθανο" το να διοργανωθεί μια αξιόπιστη εκλογική διαδικασία, εξαιτίας του κύματος βίας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Ωστόσο, ο ΟΗΕ θα συμπαρασταθεί στους Ιρακινούς και παράλληλα θα προβεί και στη δική του, ανεξάρτητη αξιολόγηση των εκλογών. "Οι εκλογές είναι δικές τους και όχι δικές μας. Ελπίζω, ότι με την βοήθειά μας θα τα καταφέρουν αν και εκτιμώ ότι καθοριστικός θα είναι ο παράγοντας της ασφάλειας", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανάν.

    Κλείνοντας, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αναφέρθηκε στις συνεχείς αιματηρές επιθέσεις και απαγωγές στο Ιράκ και δήλωσε με έμφαση: "πιστεύω πως οι ΗΠΑ, καθώς και άλλα μέλη του ΟΗΕ, πήραν το μάθημα ...στο τέλος- τέλος, όλοι αντιλήφθηκαν πως ήταν προτιμότερο να συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας στους κόλπους του Οργανισμού, ώστε να επιλυθούν ορισμένα από αυτά τα προβλήματα".

    Απάντηση στα σκληρά λόγια του γενικού γραμματέα, ο οποίος χρησιμοποιεί τέτοιους χαρακτηρισμούς για πρώτη φορά, έδωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τζον Χάουαρντ, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Σύμφωνα με τον κ. Χάουαρντ, η επέμβαση στο Ιράκ ήταν "πλήρως επικυρωμένη" και βασισμένη στο διεθνές δίκαιο.

    [07] Εσωτερικά

    Δεν υπάρχουν ζημιές ή θύματα Ισχυρός σεισμός στα Ιωάννινα

    16/9/2004 8:04:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Στον ύπνο "έπιασε" ο Εγκέλαδος τους κατοίκους του νομού Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήρι Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ "χτύπησε" στις 4:24 τα ξημερώματα το νομό. Το επίκεντρο εντοπίζεται 24χμ. βόρεια του νομού, το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 17 χιλιόμετρα και δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές. Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο σεισμολόγος, Γιάννης Μπασκούτας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι η περιοχή δίνει ισχυρούς σεισμούς.

    [08] Εσωτερικά

    Εντοπίστηκαν δύο σοροί Αναπάντητα "γιατί"

    16/9/2004 8:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 11:16:12 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Οι σοροί δύο απο τους οκτώ αγνοουμένους του μοιραίου ελικοπτέρου "Σινούκ" εντοπίστηκαν στα συντρίμμια της ατράκτου, 8 μίλια νοτιοανατολικά της Σιθωνίας. Τα τμήματα του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν απο το ωκεανογραφικό σκάφος "Αιγαίο" και βιντεοσκοπήθηκαν απο το βαθυσκάφος "Θέτις", σε βάθος 866 μέτρων. Σήμερα, αναμένεται να επιβιβαστεί στο ωκεανογραφικό σκάφος και ο Εισαγγελέας. Ο υπουργός Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εισαγγελικές έρευνες. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κόντρα Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ζήτημα των ευθυνών.

    Εντείνονται οι έρευνες

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Εισαγγελέα, που ερευνά την προμήθεια και παραλαβή των "Σινούκ", καθώς και τυχόν ποινικές ευθύνες για τα αίτια της πτώσης.

    Στο μεταξύ, ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο υπουργός Άμυνας, η οποία αφορά στην παραλαβή και συντήρηση του μοιραίου ελικοπτέρου, παρά τα προβλήματα που είχαν διαπιστωθεί.

    Παράλληλα, οξύνεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το ζήτημα των ευθυνών.

    Σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της ευρωβουλετού του ΠΑΣΟΚ, Άννας Διαμαντοπούλου, για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Επίσης, χθες βράδυ, 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν την κατάθεση όλων των στοιχείων στη Βουλή.

    Από την πλευρά του, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, δήλωσε, ότι το θέμα των πολιτικών ευθυνών έχει κλείσει και η έρευνα θα ρίξει φως σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το μοιραίο συμβάν. Παράλληλα, πρόσθεσε πως η ευθύνη για την καθυστέρηση στην ενημέρωση βαρύνει το ΓΕΑ και εστιάζεται σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποχαιρετισμός στον Πατριάρχη

    Αναζήτηση ευθυνών

    [09] Ιράκ

    Άγνωστη η ταυτότητά τους Αμερικανοί όμηροι στη Βαγδάτη

    16/9/2004 9:09:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2004 10:49:34 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Ένα νέο θρίλερ ομηρίας εξελίσσεται στο Ιράκ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ένοπλοι απήγαγαν δύο Αμερικανούς και ένα Βρετανό στο κέντρο της Βαγδάτης. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου είχε δηλώσει, ότι τρεις Βρετανοί πολίτες απήχθησαν από ενόπλους μέσα από μιά κατοικία στη συνοικία αλ Μανσούρ,στο κέντρο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι όμηροι είναι πολίτες, ενώ κατά την απαγωγή δεν σημειώθηκαν συμπλοκές. Στα χέρια απαγωγέων βρίσκονται επίσης άλλοι τέσσερις Ευρωπαίοι (δύο Γάλλοι και δύο Ιταλίδες), ενώ εκτιμάται, ότι ο συνολικός αριθμός των ομήρων στο Ιράκ ξεπερνά τους εκατό.

    [10] Διεθνή

    Οκτώ διπλωμάτες στη Β. Κορέα

    16/9/2004 8:39:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Την περιοχή που έγινε την περασμένη εβδομάδα η ισχυρή έκρηξη την οποία η Πιονγιάνγκ απέδωσε σε εργασίες κατασκευής υδροηλεκτρικού φράγματος, θα επισκεφθούν διπλωμάτες από οκτώ χώρες. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο Bρετανός πρεσβευτής στη Βόρεια Κορέα, Ντέιβιντ Σλιν. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν εκπρόσωποι των πρεσβειών της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ρωσίας,της Σουηδίας, της Τσεχίας, της Ινδίας και της Μογγολίας. Οι διπλωμάτες αναχώρησαν αεροπορικώς στις 03.00 (ώρα Ελλάδος) από την Πιονγιάνγκ για την επαρχία Ριάνγκάνγκ, όπου έγινε η έκρηξη. Η έκρηξη είχε γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου και αρχικά υπήρξαν φήμες ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή. Η Πιονγιάνγκ απέδωσε όμως την έκρηξη σε εργασίες κατασκευής φράγματος στην περιοχή Κιμχουνγτζίκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μυστήριο καλύπτει το "μανιτάρι" στη Β.Κορέα

    [11] Εσωτερικά

    Ο κελευστής συνελήφθη Λιμενικός τραυμάτισε θανάσιμα διαρρήκτη

    16/9/2004 10:00:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κελευστής του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος υπηρετεί στο Λιμεναρχείο Πειραιά, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα διαρρήκτη, στις 4.30 τα ξημερώματα, στην οδό Ιθάκης 83, στην Άνω Γλυφάδα. Το θύμα είχε μπει στο σπίτι του λιμενικού στο 2ο όροφο πολυκατοικίας μαζί με έναν συνεργό του, την ώρα που ο ιδιοκτήτης κοιμόταν και άρπαξαν ένα πορτοφόλι και διάφορα άλλα αντικείμενα. Ο λιμενικός τους αντιλήφθηκε την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από το μπαλκόνι, τους καταδίωξε και πυροβόλησε εναντίον τους με υπηρεσιακό όπλο με αποτέλεσμα μια σφαίρα να χτυπήσει τον ένα διαρρήκτη στη μέση. Ο κελευστής συνελήφθη και κρατείται, για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

    Ο διαρρήκτης μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Πιθανολογείται ότι είναι αλλοδαπός, αλλά, ως τις 09.00 το πρωί, δεν είχαν εξακριβωθεί τα στοιχεία του ούτε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα εκείνα του λιμενικού.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 September 2004 - 8:51:19 UTC