Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ήταν όμηρος στο Ιράκ και έχασε τη δουλειά του "Διακοπές" στο Ιράκ
  • [02] Προσπάθησαν να τον δηλητηριάσουν Απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού πολιτικού
  • [03] Ο διευθυντής της WADA για Κεντέρη-Θάνου
  • [04] Αρχίζει το ματς!
  • [05] Προειδοποιεί για απαγωγή του κυβερνήτη της Βασόρας Απειλεί και πάλι ο
  • [06] Από τη Δευτέρα η διανομή εισιτηρίων Χειμερινές διακοπές από την
  • [07] Άγνωστη οργάνωση απειλεί Νέο σκηνικό φρίκης στο Ιράκ
  • [08] Όλα εντάξει με Πάντο
  • [09] Ένα παιδί μεταξύ των τραυματιών Αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα
  • [10] Μια υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
  • [11] Πανιώνιος: Και τώρα η Χαλκηδόνα
  • [12] Αναποφάσιστος ο Χατζάρας
  • [13] Σχεδόν αδύνατη η ανέλκυση Νέες αποκαλύψεις για το Σινούκ

    [01] Διάφορα

    Ήταν όμηρος στο Ιράκ και έχασε τη δουλειά του "Διακοπές" στο Ιράκ

    17/9/2004 8:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2004 8:25:39 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δεν φάνηκε αρκετά πειστική η δικαιολογία, που προέβαλλε στο αφεντικό του ένας Αυστριακός μηχανικός. Ο 32χρονος άνδρας είχε πάει για επαγγελματικούς λόγους στο Ιράκ, όπου αντάρτες τον έπιασαν όμηρο. Επί 13 ημέρες τον βασάνιζαν, μέχρι, να τον αφήσουν ελέυθερο. Το αφεντικό του, όμως, δεν πείσθηκε από τις δικαιολογίες του υπαλλήλου του και τον απέλυσε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του να μην εμφανιστεί για 13 ημέρες στη δουλειά. Ούτε οι υπάλληλοι του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών, που επιβεβαίωσαν την απαγωγή του μηχανικού, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας, ούτε τα εμφανή σημάδια κακοποίησης κατάφεραν να πείσουν το αυστηρό αφεντικό, ο οποίος έκρινε την απουσία του υπαλλήλου του "εκτεταμένες διακοπές χωρίς άδεια".

    Αποφασισμένος να κερδίσει τη δουλειά του

    Ο άνδρας, ο οποίος είχε γεννηθεί στο Ιράκ και είχε βρεθεί στη χώρα για συνομιλίες με μία κατασκευαστική εταιρία στη Νασιρίγια, είπε, ότι αντάρτες έπιασαν όμηρο αυτόν και τον ξάδελφό του στις 19 Αυγούστου, λίγο έξω από τη Βαγδάτη. Οι απαγωγείς επί 13 ημέρες τους βασάνιζαν με τσιγάρα και ηλεκτροσόκ, ενώ τους ανάγκαζαν να πίνουν συνεχώς υπνωτικά χάπια. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο αυστριακό περιοδικό News, νόμιζε, ότι ζούσε τις τελευταίες του ώρες. Οι απαγωγείς ζητούσαν 1.000.000 δολάρια προκειμένου να μην αποκεφαλίσουν τους δύο άνδρες. Τελικά οι συγγενείς τους πλήρωσαν 44.000 ευρώ περίπου και οι απαγωγείς τους άφησαν ελεύθερους κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Πλέον δηλώνει, ότι θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να ξανακερδίσει τη δουλειά του.

    [02] Διεθνή

    Προσπάθησαν να τον δηλητηριάσουν Απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού πολιτικού

    17/9/2004 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Σε δολοφονική απόπειρα δηλητηρίασης αποδίδεται η ξαφνική ασθένεια του Ουκρανού ηγέτη της αντιπολίτευσης και προεδρικού υποψήφιου, Βίκτορ Γιουστσένκο, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βιέννης. Οι Αυστριακοί γιατροί κάνουν λόγο για εντοπισμό χημικής ουσίας, άσχετης με είδη διατροφής. Ο κ. Γιουστσένκο έφθασε στη Βιέννη πριν από μία εβδομάδα και μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν "χημικές ουσίες, που δεν βρίσκονται στα τρόφιμα". Σημειώνεται, πως τον Αύγουστο άγνωστοι προσπάθησαν να βγάλουν από το δρόμο το αυτοκίνητο του Ουκρανού πολιτικού, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη χώρα.

    [03] Αθλητισμός

    Ο διευθυντής της WADA για Κεντέρη-Θάνου

    17/9/2004 8:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Αθηνάς Θεοδωροπούλου έδωσε αργά το απόγευμα ο γενικός διευθυντής της WADA Ντέιβιντ Χάουμαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου. Το ανώτατο στέλεχος της WADA κλήθηκε προκειμένου να διευκρινίσει στους δύο εισαγγελείς τις διαδικασίες και τους κανονισμούς που τηρούνται σε περιπτώσεις ελέγχων ντόπινγκ καθώς και ότι γνωρίζει για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, σήμερα στους εισαγγελείς κατέθεσαν οι γιατροί του ΚΑΤ που υπογράφουν τα ανακοινωθέντα της 15ης και 16ης Αυγούστου σχετικά με τη νοσηλεία των δύο αθλητών. Οι δύο εισαγγελείς έχουν καλέσει και άλλους γιατρούς οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση της εισαγωγής και παραμονής στο Νοσοκομείο των Κεντέρη και Θάνου.

    [04] Αθλητισμός

    Αρχίζει το ματς!

    17/9/2004 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η μεγάλη στιγμή για την πρώτη σέντρα του νέου πρωταθλήματος Α Εθνικής έφτασε. Αύριο με τους αγώνες της Ξάνθης με τον Άρη και του Εργοτέλη με τον Ηρακλη στο Παγκρήτιο Στάδιο, ξεκινά η πορεία των ομάδων προς τον φετινό τίτλο, την σωτηρία αλλά και τον υποβιβασμό. Τα νέα χαρακτηριστικά πολλά και άξια ιδιαίτερης προσοχής, με εκείνα που σίγουρα είναι και τα πλέον σημαντικά, τα νέα γήπεδα. Το Καραϊσκάκη, το ΟΑΚΑ, το Καυταντζόγλειο, το Παγκρήτιο και άλλα ανακαινισμένα στάδια θα φιλοξενήσουν τις 14 ομάδες είτε ως γηπεδούχους, είτε ως φιλοξενούμενους και ασφαλώς η εικόνα που θα αντικρίσουν οι φίλαθλοι την φετινή χρονιά θα είναι κατά έναν μεγάλο βαθμό ανανεωμένη.

    Γεμάτα γήπεδα

    Μάλιστα λιγότερο από 24 ώρες πριν την πρώτη σέντρα, οι ενδείξεις θέλουν γήπεδα γεμάτα και ενδιαφέρον αυξημένο. Ουρές στην Λεωφόρο, μεγάλες πωλήσεις διαρκείας για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό και έντονη ζήτηση στις άλλες ομάδες, σε βαθμό που όλοι να περιμένουν, επιδόσεις κορυφής στα εισιτήρια. Όλα αυτά έπειτα από ένα καλοκαίρι επιτυχιών και παγκόσμιας αίγλης με την Εθνική ποδοσφαίρου να κάνει το ξεκίνημα στην Πορτογαλία, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους χιλιάδες αθλητές Ολυμπιονίκες και μη, να συνεχίζουν να ρίχνουν τα φώτα του παγκοσμίου ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

    Οι "νεοφώτιστοι"

    Κέρκυρα, Καλαμαριά και Εργοτέλης είναι οι νεοφώτιστοι του πρωταθλήματος και το κοινό σημείο είναι πως προέρχονται μακριά από την Αθήνα, γεγονός που ανοίγει την αγορά του νέου πρωταθλήματος και προσδίδει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε πόλεις που μέχρι τώρα δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στην Α' Εθνική. Παράλληλα όμως μαζί με τις νέες ομάδες υπάρχουν και νέα πρόσωπα, όπως ο μεγάλος και τρανός Ριβάλντο, ο εκπληκτικός Γκονζάλες ο οποίος για πρώτη φορά αγωνίζεται σε πρεμιέρα ελληνικού πρωταθλήματος, ο Μπέμπε Σινιόρι, ο Πάουλο Ασουνσάο και δεκάδες άλλοι ποδοσφαιριστές που θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους, μπροστά στους Έλληνες φιλάθλους.

    Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

    ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00 Ξάνθη-Αρης (Ξάνθη) -Alpha- 19:00 Εργοτέλης-Ηρακλής (Παγκρήτιο) -SuperSport-

    ΚΥΡΙΑΚΗ 17:00 Απόλλων Καλαμαριάς-ΟΦΗ (Καλαμαριά) 19:00 Αιγάλεω-ΑΕΚ (Αιγάλεω) -SuperSport- 19:00 Χαλκηδόνα-Πανιώνιος (Νίκαια) -Alpha- 19:00 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (Τούμπα) -SuperSport- 21:15 Παναθηναϊκός-Ιωνικός (Απ. Νικολαϊδη) -SuperSport- 21:15 Ολυμπιακός-Καλλιθέα (Καραϊσκάκη) -Alpha-

    [05] Ιράκ

    Προειδοποιεί για απαγωγή του κυβερνήτη της Βασόρας Απειλεί και πάλι ο Σαντρ

    17/9/2004 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Δυναμική επιστροφή στο σκηνικό βίας στο Ιράκ έκανε σήμερα ο ριζοσπάστης Σιίτης κληρικός, Μοκτάντα αλ Σαντρ. Εκπρόσωπος του κληρικού ζήτησε πίσω τα όπλα της οργάνωσης, του Στρατού του Μέχντι και τόνισε, πως, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα, θα απαγάγουν τον κυβερνήτη της Βασόρας. "Ο κυβερνήτης της Βασόρας, Χάσεν Ράχεντ, πρέπει να επιστρέψει όλα τα όπλα μας. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τον συλλάβουμε, ακόμα και αν αυτό μας στοιχίσει μια ολόκληρη ομάδα μαχητών", απείλησε ο σεΐχης Ασάντ Μπάσρι, στο τέλος της προσευχής σε τζαμί της πόλης. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και σήμερα οι μάχες μεταξύ των οπαδών του Μοκτάντα Σαντρ και βρετανικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός Βρετανού.

    [06] Εσωτερικά

    Από τη Δευτέρα η διανομή εισιτηρίων Χειμερινές διακοπές από την Εργατική Εστία

    17/9/2004 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Νέο φθινοπωρινό πρόγραμμα τετραήμερων εκδρομών για εργαζομένους και συνταξιούχους του νομού Αττικής θα εφαρμόσει από 1η Οκτωβρίου ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, παράλληλα με το πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού για νέους. Δικαιούχοι είναι όσοι δεν πήραν φέτος δελτία κοινωνικού τουρισμού ή εισιτήρια θερινού εκδρομικού προγράμματος. Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα εισιτήριά τους από τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 2:30 το απόγευμα. Στο μεταξύ, συνεχίζεται το πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού, που αφορά νέους πάνω από 15 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν ράφτινγκ, πεζοπορία σε φαράγγια και περιηγήσεις με τζιπ, σε περιοχές οι οποίες διαθέτουν ποτάμια.

    [07] Ιράκ

    Άγνωστη οργάνωση απειλεί Νέο σκηνικό φρίκης στο Ιράκ

    17/9/2004 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Νεκρός σε μια τοποθεσία στο δυτικό τμήμα της Βασόρας βρέθηκε ένας Ιρακινός, που εργαζόταν για λογαριασμός βρετανικής εταιρίας, ενώ δίπλα του κείτονταν σοβαρά τραυματισμένος ένας στενός του συνεργάτης. Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, πάνω στο πτώμα βρέθηκε ένα χαρτονόμισμα, στο οποίο ήταν γραμμένο "αυτή είναι η τύχη που περιμένει αυτούς που συνεργάζονται με τον εχθρό". Στις 12 Αυγούστου, μια μυστηριώδης οργάνωση με το όνομα "Αμπού αλ Αμπάς", είχε προειδοποιήσει με ανακοίνωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο, ότι θα σκοτώσει όλους αυτούς που εργάζονται για τα βρετανικά στρατεύματα, τα οποία είναι υπεύθυνα για την επιτήρηση της περιοχής της Βασόρας. Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά.

    [08] Αθλητισμός

    Όλα εντάξει με Πάντο

    17/9/2004 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η εξαιρετική εμφάνιση του Τάσου Πάντου στο Ριαθόρ, συνοδεύτηκε από ένα χτύπημα στο πόδι, όμως όπως αποδείχτηκε το τραύμα ήταν επιπόλαιο και δεν αποτελεί πηγή κινδύνων για τον ποδοσφαιριστή. Έτσι συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή της ομάδας για τον αγώνα της Κυριακής με την Καλλιθέα και ο Μπάγεβιτς γλιτώνει έναν "πονοκέφαλο". Αντίθετα όμως αποκλείστηκαν από την αποστολή ο Ρέζιτς και ο Ντακόλ, οι οποίοι αντιμετώπισαν κάποια μικρά προβλήματα και προτιμήθηκε να μην γυμναστούν, παρά να ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα αποθεραπείας, για προληπτικούς λόγους. Ακόμη, αποκλείστηκαν ο Τζόρτζεβιτς και ο Πατσατζόγλου, που σήμερα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ο Μάριτς, που έχει αρχίσει να γυμνάζεται με την ομάδα, έστω και συγκρατημένα και μετρά πλέον αντίστροφα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση, καθώς και οι Μπούτσεκ, Ντουγέρογλου, Φιλιππάκος.

    Στην αποστολή, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, συμπεριλήφθηκαν 19 ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Ταραλίδης, Καφές, Μενδρινός, Γεωργάτος, Γεωργιάδης, Καστίγιο, Ριβάλντο, Τζιοβάνι, Οκκάς.

    [09] Ιράκ

    Ένα παιδί μεταξύ των τραυματιών Αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα

    17/9/2004 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, μεταξύ τους και ένα παιδί, από αεροπορική επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων στο προάστιο Ντουμπάτ, της σουνιτικής πόλης Φαλούτζα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τα αμερικανικά πυρά έπληξαν ένα σπίτι στο κέντρο του προαστίου. Ωστόσο, εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων δήλωσε, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη νέα αμερικανική επιδρομή στην πόλη, όπου οι οι Αμερικανοί υποπτεύονται πως κρύβεται ο Ιορδανός, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, που έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.

    [10] Αθλητισμός

    Μια υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

    17/9/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Νέα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, εισάγει ο Ισπανός δικαστής, Ματίλντε Αλαμάρ, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη στον διαιτητή του περσινού αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Βαλένθια, ο οποίος έληξε ισόπαλος 1-1 με την "Βασίλισσα" να ισοφαρίζει στο 90' με πέναλτι. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Αλαμάρ, ο διαιτητής, Πέδρο Τριστάντε, με την απόφασή του να καταλογίσει το αμφισβητούμενο αυτό πέναλτι, προκάλεσε ηθική βλάβη στην Βαλένθια και στους οπαδούς της. Σύμφωνα με τις εφημερίδες της χώρας την ποινική δίωξη υπογράφουν 300 μέλη της Βαλένθια, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους οπαδούς της ομάδας, η ενέργεια να ανοιχτεί εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης αποδεικνύει πως και οι διαιτητές, οφείλουν, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να καθίστανται υπεύθυνοι των πράξεών τους.

    [11] Αθλητισμός

    Πανιώνιος: Και τώρα η Χαλκηδόνα

    17/9/2004 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με το μυαλό στον εκτός έδρας αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, με την Χαλκηδόνα, και σαφώς προσγειωμένους στην πραγματικότητα, βρήκε τους παίκτες του Πανιωνίου, η επόμενη ημέρα από την μεγάλη νίκη ενάντια στην Ουντινέζε. Ο Σλοβάκος τεχνικός, Κάρολ Πέτσε, παρά την ικανοποίησή του από την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του, ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν τον χθεσινό αγώνα και να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο αποφασιστικό παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο την περυσινή έκπληξη του πρωταθλήματος. Πάντως όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ, δεν θα προμηθευτεί εισιτήρια για κανέναν εκτός έδρας αγώνα της ομάδας, αλλά κάλεσε τους φίλους του Πανιωνίου "να βρεθούν την Κυριακή στο γήπεδο της Νεάπολης, να παροτρύνουν την ομάδα σε φίλαθλα πλαίσια, ώστε με τη συμπεριφορά τους να ανοίξουν το δρόμο της επιστροφής της οικογένειας στο γήπεδο και να δώσουν το παράδειγμα στους φιλάθλους και των υπολοίπων ομάδων".

    Εύσημα στον Πέτσε

    Η καλή δουλειά που έχει κάνει έως τώρα στον Πανιώνιο ο Κάρολ Πέτσε δεν άφησε ασυγκίνητο τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Λευτέρη Πανταζή, που με δηλώσεις του στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ» για τον χθεσινό αγώνα, τόνισε για το έργο του: "Ο προπονητής έχει κάνει καλή δουλειά. Η ομάδα έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας που δώσαμε, ενώ ο αντίπαλός μας είχε περισσότερους. Μας βοήθησε πολύ η συμμετοχή μας στα φιλικά παιχνίδια που δώσαμε το καλοκαίρι και ειδικά στο τουρνουά της Ιταλίας".

    Ο Λ.Πανταζής επισήμανε ακόμη, ότι ο Πανιώνιος έχει υψηλούς στόχους και συνεχώς προσπαθεί για το καλύτερο.

    Τέλος η διοίκηση της ΠΑΕ τιμώρησε με διακοπή συμβολαίου για ένα μήνα και πρόστιμο 500 ευρώ τον Νίκο Μήτρου, λόγω της αδικαιολόγητης απουσίας του από την προπόνηση της 7ης Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, τον καλεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου σε νέα απολογία, επειδή, αν και ήταν ασθενής -σύμφωνα με τη βεβαίωση γιατρού που του συνιστούσε να παραμείνει κλινήρης- διαπιστώθηκε ότι την Τρίτη (14/9) απουσίαζε από το σπίτι του.

    [12] Αθλητισμός

    Αναποφάσιστος ο Χατζάρας

    17/9/2004 10:29:00 μμ

    Μπορεί η προετοιμασία του Άρη για την πρεμιέρα να ολοκληρώθηκε ωστόσο, ο Γιώργος Χατζάρας έδειξε να μην έχει αποφασίσει ακόμη για τους ένδεκα που θα ξεκινήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την Ξάνθη, και ίσως να υπάρξουν εκπλήξεις. Σ αυτό που έδειξε να έχει καταλήξει ο 51χρονος τεχνικός, είναι το σύστημα. Ο Άρης θα παίξει με 4-5-1, γεγονός που δείχνει ότι θέλει να ελέγξει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και να διασφαλίσει πρώτιστα τα μετόπισθεν. Άλλωστε, δεν το έκρυψε ότι "πρώτα θα κοιτάμε την άμυνα για να κρατήσουμε το μηδέν και μετά θα επιδιώκουμε το γκολ". Την ομάδα της Θεσσαλονίκης θα συνοδεύσουν και αρκετοί φίλαθλοι.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κάτω από τα δοκάρια επικρατέστερος να ξεκινήσει είναι ο Πουρλιοτόπουλος. Στην άμυνα θα παίξουν πιθανότατα ο Καλλιμάνης δεξιά, ένας εκ των Γκίτση ή Νάιντου αριστερά και οι Κολτσίδας, Γόγολος στο κέντρο. Οι πέντε επικρατέστεροι για τη μεσαία γραμμή είναι οι: Μαρικά, Χρυσάφης, Πασσαλής, Μουράφσκι, Μαρκομιχάλης, αλλά θέση διεκδικεί και ο Σανχούρχο. Στην επίθεση θα παίξει ο Μαρτίνεθ. Δεν αποκλείεται όμως ο Μαρτίνεθ να πάρει τη θέση του Μαρικά στο κέντρο και προωθημένος να παίξει ο Λαζανάς.

    Χατζάρας πήρε 19 παίκτες στην αποστολή: Μαρτίνεθ, Μουράφσκι, Σανχούρχο, Μαρικά, Βασακίτζε, Αμπελάς, Γκίτσης, Γόγολος, Καλλιμάνης, Κολτσίδας, Λαζανάς, Λιολίδης, Λυμπερόπουλος, Μαρκομιχάλης, Νάιντος, Παπαδόπουλος, Πασσαλής, Πουρλιοτόπουλος, Χρυσάφης. Νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Μωυσιάδης και Γεωργιάδης.

    [13] Εσωτερικά

    Σχεδόν αδύνατη η ανέλκυση Νέες αποκαλύψεις για το Σινούκ

    17/9/2004 11:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία με το Σινούκ. Δύο ημέρες πριν το δυστύχημα, με ειδικό σήμα, η Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού είχε ειδοποιήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ότι στο ελικόπτερο θα επέβαινε ο Πατριάρχης Πέτρος και η συνοδεία του. Στο μεταξύ, άλλο ένα πτώμα εντοπίστηκε απόψε στο Πόρτο Κουφό και αναμένεται να ανασυρθεί τα ξημερώματα, ενώ το πρωί ανασύρθηκαν ανθρώπινα μέλη. Το λόγο τώρα έχουν ο Εισαγγελέας και οι εμπειρογνώμονες, που παρέλαβαν τα στοιχεία που συνέλεξε το βαθυσκάφος. Στο μεταξύ, σε δέκα ημέρες αναμένεται το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης για τα αίτια της τραγωδίας και την καθυστέρηση στην ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας.

    Σημαντικό έγγραφο

    Σύμφωνα με την ΝΕΤ, το εμπιστευτικό σήμα για την πτήση vip είχε κοινοποιηθεί στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας και Ναυτικού, καθώς στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στις 9 Σεπτεμβρίου, δυο μέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα και πιθανή ώρα προσγείωσης στο ελικοδρόμιο των Καρυών είχε οριστεί η 12η μεσημβρινή.

    Η Αεροπορία Στρατού είχε μεριμνήσει ώστε να υπάρχει εφεδρικό ελικόπτερο για να συνεχιστεί η αποστολή του Πατριάρχη, εάν το Σινούκ παρουσίαζε βλάβη. Επίσης, ζητούσε από τους εμπλεκόμενους να οργανώσουν τους χώρους προσγείωσης στην περιοχή ευθύνης τους. Το έγγραφο αυτό θα αποτελέσει μέρος του πορίσματος, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα για την ολιγωρία στην ενημέρωση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

    Εν αναμονή του πορίσματος

    Τα ξημερώματα αναμένεται να ανασυρθεί το τρίτο πτώμα, που βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας. Το μακάβριο εύρημα είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι έρευνες στη θάλασσα μέχρι νεωτέρας, που είχαν ολοκληρωθεί μετά και την ανεύρεση ανθρώπινων μελών το πρωί.

    Παράλληλα, τμήμα της ατράκτου εντοπίστηκε πολλά ναυτικά μίλια από το σημείο της πτώσης, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λάρισας. Φως στα αίτια της τραγωδίας θα ρίξει η μελέτη των ευρημάτων του βαθυσκάφους, που μαγνητοσκοπήθηκαν 866 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Στο μεταξύ, σε δέκα ημέρες θα ανακοινωθεί το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης, που διέταξε ο υπουργός Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, σχετικά με τις συνθήκες συντριβής του Σινούκ και την καθυστέρηση στην ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη διενέργεια της εξέτασης ανέλαβε ο υποδιοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας, υποναύαρχος Ιωάννης Λιούλης.

    Επίσης, στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που διενεργεί έρευνα για την πτώση του ελικοπτέρου, βρίσκονται οι φάκελοι για την προμήθεια και παραλαβή των ελικοπτέρων τύπου Σινούκ.

    "Όλα τα στοιχεία ερευνώνται και αποτελούν στοιχεία του φακέλου, τα πορίσματα του οποίου θα ολοκληρωθούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, απορρίπτοντας παράλληλα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, όσο είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανασύρθηκαν ανθρώπινα μέλη


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 September 2004 - 20:50:48 UTC