Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "Η πορεία του σκάφους παραμένει ίδια"
  • [02] Νίκη βάλσαμο
  • [03] Θετικό ξεκίνημα σε δύσκολη έδρα
  • [04] Ανώμαλη προσγείωση
  • [05] Πρώτη νίκη για Βραζιλία
  • [06] Στα ημιτελικά η Καντζά
  • [07] Κινέζικη πρωτιά
  • [08] Ιαπωνική αντοχή
  • [09] Τα φαβορί έκαναν τη δουλειά τους
  • [10] Χάλκινο ο Καλάρας στη δισκοβολία
  • [11] Ρεκόρ στο "νερό"

    [01] Εσωτερικά

    Σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ "Η πορεία του σκάφους παραμένει ίδια"

    19/9/2004 9:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/9/2004 9:17:08 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με την ομιλία της ΓΓ του ΚΚΕ, έκλεισαν οι εκδηλώσεις για το 30ο Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή. Σκληρή κριτική κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με κύρια αιχμή ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν την ίδια πολιτική σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα άσκησε η Αλέκα Παπαρήγα. "Οι εκλογές του Μαρτίου άλλαξαν τον καπετάνιο στο κυβερνητικό σκάφος, μα η πορεία του σκάφους παραμένει η ίδια", τόνισε η γραμματέας του ΚΚΕ. Επίσης, κάλεσε τους εργαζόμενους να δράσουν ενωμένοι για να αποσπάσουν κατακτήσεις, ενώ αναφερόμενο στο συνέδριο του κόμματος, στις 9-12 Φεβρουαρίου, τόνισε θα συζητηθεί πως θα γίνει το ΚΚΕ πιο ικανό και αποτελεσματικό.

    "Το ΠΑΣΟΚ δεν χτυπά τη ΝΔ στο ψαχνό γιατί δεν μπορεί..."

    "Δεν χρειάζεται τετραετία για να κριθεί η ΝΔ. Αν ήθελε αλλαγές, προς όφελος του λαού, το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να καταργήσει τις αντιλαϊκές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, οι ιδιωτικοποιήσεις του ΠΑΣΟΚ γίνονται αποδεκτές, οι αντεργατικοί νόμοι παραμένουν εν ισχύ, τα κίνητρα προς την πλουτοκρατία παραμένουν", τόνισε η κα Παπαρήγα.

    Για την αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ η κ. Παπαρήγα είπε ότι ο πρόεδρος και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν κυβερνά, ότι δεν έχει τιμόνι. Λες και το τιμόνι της κυβέρνησης δεν είναι η απελευθέρωση των αγορών, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

    "Το ΠΑΣΟΚ δεν χτυπά τη ΝΔ στο ψαχνό γιατί δεν μπορεί και δεν θέλει το κάνει", είπε χαρακτηριστικά.

    Μια ευρεία ατζέντα θεμάτων πολιτικών και οργανωτικών θα τεθούν επί τάπητος ενόψει του 17ου συνεδρίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

    Τέλος, αναφερόμενη στο περιεχόμενο αλλά και στη σημασία αυτού του συνεδρίου η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι "θα συζητήσουμε πως το ΚΚΕ θα γίνει πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό, πιο δυναμικό στον αγώνα για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Θα συζητήσουμε πως το ΚΚΕ θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες για την οικοδόμηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου, για το πως θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων, πως το ΚΚΕ θα ισχυροποιηθεί ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά".

    [02] Αθλητισμός

    Νίκη βάλσαμο

    19/9/2004 9:23:00 μμ

    Μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Τσαμπιονς Λιγκ, και την ήττα από την Αλκάαμαρ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, αυτή η νίκη επί της Κέρκυρας ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα τα προβλήματα, που δημιούργησαν οι εμφανίσεις του "Δικέφαλου" στην Ευρώπη, δεν θα ξεπεραστούν τόσο εύκολα, αλλά η νίκη με 1-0 επί της "πρωτάρας" Κέρκυρας στην Τούμπα, στην πρεμιέρα της Α΄ Εθνικής, θα λειτουργήσει ως βάλσαμο έστω και προσωρινά.

    Άγχος άγχος άγχος

    Το άγχος μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές στους παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη, τη στιγμή που οι νεοφώτιστοι είχαν παραταχθεί στην Τούμπα με προφανή στόχο να διαφυλάξουν τα νώτα τους. Η υπεροχή του "Δικέφαλου" στο πρώτο ημίχρονο ήταν σε γενικές γραμμές φλύαρη και λίγες ήταν οι φορές που απειλήθηκε η εστία του Βεζυρίδη. Ένα σουτ του Βαγγελή στο 16΄ που έφυγε λίγο άουτ και ένα πλασέ του Σαλπιγγίδη στο 20΄ με την ίδια κατάληξη ήταν ό,τι είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος.

    Το γκολ που ήθελε ο ΠΑΟΚ ήρθε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, συγκεκριμένα στο 52΄. Μετά από κόρνερ του Σπάσιτς, ο Βόκολος έπιασε την κεφαλιά και ο Μαλαδένης από κοντά με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κούτσης είχε την ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι, αλλά νικήθηκε από τον Βεζυρίδη στο τετ-α-τετ. Η Κέρκυρα υποχρεώθηκε να ανοιχτεί για να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, όμως ήταν ακίνδυνη επιθετικά, με εξαίρεση μια κεφαλιά του Αμανατίδη στο 81΄ που έφυγε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα στο 85΄ λόγω αποβολής του Βαγγελή, αλλά κράτησαν τους τρεις βαθμούς.

    Διαιτητής: Φινοκαλιώτης (Αθήνας)

    Κίτρινες: Ατματσίδης, Βαγγελής, Βεζυρίδης, Φουτσίνι, Σύρος, Γήτας

    Κόκκινη: Βαγγελής (85΄, 2η κίτρινη)

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι (42΄ Σπάσιτς), Ουντέζε, Ανδράλας, Βόκολος, Χασιώτης, Κούτσης, Βαγγελής, Μαλαδένης (58΄ Γιασεμή), Σκαρμούτσος (46΄ Κουτσόπουλος), Σαλπιγγίδης.

    ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Μπράγκα (85΄ Ιωάννου), Κόλτζος, Σφακιανάκης, Αμανατίδης, Σύρος, Μπουγκάνεν (69΄ Ναλιτζής), Ριμπέιρο (73΄ Αντωνίου), Γήτας, Νινιάδης, Ντιαγιέ.

    [03] Αθλητισμός

    Θετικό ξεκίνημα σε δύσκολη έδρα

    19/9/2004 9:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τον ένα βαθμό κατάφερε να φύγει από το "Σίτι" η ΑΕΚ. Ο "δικέφαλος" αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 εκτός έδρας με το Αιγάλεω, σε ένα παιχνίδι ισορροπημένο και χωρίς πολλές φάσεις. Άξιο λόγου η 15λεπτη καθυστέρηση για να ξεκινήσει ο αγώνας αφού οι άνθρωποι του Αιγάλεω ζήτησαν να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ από τη θύρα 12 που είχαν καταλάβει. Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις με την αστυνομία οι φίλαθλοι παρέμειναν.

    Ισορροπημένο παιχνίδι

    Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες ξεκίνησαν "αναγνωριστικά". Η πρώτη μεγάλη φάση πάντως δεν άργησε να έρθει και ήταν για την "Ένωση".Στο 11ο λεπτό οι "κίτρινοι" κέρδισαν κόρνερ, ο Ασουνσάο εκτέλεσε και ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά, η οποία όμως κατέληξε στο δοκάρι μετά την απόκρουση του Σιντιμπέ. Η ΑΕΚ από εκεί και πέρα επικράτησε στο χώρο του κέντρου και παρ ότι απειλήθηκε σε προσπάθειες των Μπάρκογλου (19΄), Φριζενμπίχλερ (24΄) έδειχνε να «πατάει» πιο σταθερά στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως η υπεροχή αυτή ήταν ανούσια καθώς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό.

    Στον ίδιο ρυθμό κυλούσε και το δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 57΄. Σε εκείνο το λεπτό το "Σίτι" άνοιξε το σκορ με τον Φωτάκη, με μια "εκπληκτική βολίδα" από τα 35 περίπου μέτρα. Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Τζιωρτζιόπουλος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος με έξοχη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σιντιμπέ.

    Το Αιγάλεω είχε μια πολύ καλή στιγμή όταν στο 82΄ η κεφαλιά του Νικολόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ.Καμί φάση από εκεί και πέρα για τις δύο ομάδες, που έμειναν τελικά στην ισοπαλία.

    Διαιτητής: Σωμαρακάκης (Αθηνών)

    Κίτρινες: Αμπονσά, Κατσουράνης, Ψωμάς

    Οι συνθέσεις:

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Σκοπελίτης, Φωτάκης, Μπάρκογλου (65΄ Χλωρός), Μανουσάκης, Αγρίτης (+90 Τσάτσος), Φριζενμπίχλερ (79΄ Νικολόπουλος)

    ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Αμπονσά, Κωνστένογλου, Αλβες, Τζιωρτζιόπουλος, Τόσκας (83΄ Πετκόφ), Ασουνσάο, Κατσουράνης, Κρασσάς (65΄ Σολάκης), Σοάρες (+90 Μπούρμπος), Λυμπερόπουλος.

    [04] Αθλητισμός

    Ανώμαλη προσγείωση

    19/9/2004 9:47:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δύο ημέρες μετά την νίκη επί της Ουντινέζε, ο Πανιώνιος προσγειώθηκε ανώμαλα στην Νεάπολη, γνωρίζοντας την ήττα από την από την περυσινή έκπληξη του πρωταθλήματος Χαλκηδόνα. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου επικράτησε με 1-0 και έδειξε ότι κι εφέτος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 11ο λεπτό ο Ζαχαρόπουλος με πέναλτι.

    Γρήγορο γκολ

    Εμφανώς κουρασμένος από τον αγώνα της Πέμπτης ο Πανιώνιος μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει μια σίγουρα πιο φρέσκια και πολύ πιο ορεξάτη Χαλκηδόνα.

    Προσέχοντας πιο πολύ την άμυνα οι "κυανόερυθοι" δεν απέφυγαν το γκολ που ήρθε μόλις στο 11ο λεπτό. Μετά από ωραίο συνδυασμό των παικτών της Χαλκηδόνας, η μπάλα κατέληξε στον Ηλιόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ανετράπη από τον Ντομορό. Ο διαιτητής του αγώνα υπέδειξε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ζαχαρόπουλος δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

    Το γρήγορο γκολ αποσυντόνισε την ομάδα της Νέας Σμύρνης ενώ έδωσε την ευκαιρία στην Χαλκηδόνα να κυνηγήσει και ένα δεύτερο.

    Όλα αυτά μέχρι το 30΄. Από εκείνη την χρονική στιγμή και έπειτα ο Πανιώνιος άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 38΄ παρολίγο να ισοφαρίσουν όταν το σουτ του Μπρέσκα από το κέντρο της μεγάλης περιοχής κατέληξε λίγο άουτ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν και πάλι δυνατά και πήραν τα ηνία του αγώνα. Στο 56΄ μετά από έξυπνη κομπίνα σε ένα φάουλ έξω από την περιοχή του Πανιωνίου, ο Αλ Τζάχερ πάσαρε στον Γελαδάρη μέσα στην περιοχή ο οποίος με τη σειρά του βρήκε τον Ντάγκα που από πολύ καλή θέση, με κεφαλιά, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντρόμπνι. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο μέχρι το 80΄ όταν η ομάδα της Νέας Σμύρνης άρχισε να πιέζει ασφυκτικά την εστία των γηπεδούχων για ισοφάριση. Τελικά όμως οι προσπάθειες των παικτών του Κάρολ Πέτσε δεν ευδοκίμησαν και η Χαλκηδόνα πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

    Κίτρινες: Ζαχαρόπουλος, Αλ Τζάχερ, Ντομορό

    Οι συνθέσεις:

    Χαλκηδόνα: Εμπέντε, Γελαδάρης, Σίμος, Ντάγκας, Κορακάκης, Κατεμής, Άντερσον (80΄ Παππάς), Αλ Τζάχερ, Ηλιόπουλος (71΄ Δήμος), Ζαχαρόπουλος (88΄ Χάλαρης) , Μικές.

    Πανιώνιος: Ντρόμπνι, Σπυρόπουλος, Ντομορό (76΄Μάντζιος), Τοντ (83΄ Λαγωνικάκης), Γιαννόπουλος, Βλτσεκ, Ζίμονιτς, Τζιόλης, Παρόντι (69΄ Μαρκορά), Μπρέσκα, Μέσαρος.

    [05] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Πρώτη νίκη για Βραζιλία

    19/9/2004 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πρώτη της νίκη στο τουρνουά πέτυχε η Βραζιλία ενάντια στη Γαλλία με 74-54. Οι Βραζιλιάνοι «χόρεψαν» σε ρυθμό σάμπα τους «τρικολόρ» παίρνοντας από την πρώτη στιγμή το προβάδισμα αλλά και τη διαφορά. Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 39-23 και στη συνέχεια η διαφορά υπέρ της Βραζιλίας είχε... αυξητικές τάσεις. Έφθασε τη μέγιστη τιμή πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με το θετικό πρόσημο να καταγράφει +28 (68-40).

    Οι συνθέσεις

    Τα δεκάλεπτα: 20-11, 39-23, 62-36, 74-54

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Γκίλσον Σάντος): Νασιμέντο 9, Ρόκα 4, Ε.Σίλβα 16, Γ.Σίλβα 2, Νούνεζ 24, Σ.Σίλβα 2, Ντος Σάντος, Πεσόα, Ντα Σίλβα Τζούνιορ, Ολιβέιρα 2, Μ.Σίλβα 15, Αλβεζ.

    ΓΑΛΛΙΑ (Στεφάν Πουρσελό): Σαλέμ 4, Καγιόλ, Κονατέ 12, Κουρνέιγ 5, Μποστιλά 8, Φαρασμανέ, Γκουγιό 1, Τερεζό 8, Βαϊσοά, Ντεντά 1, Μπαέ 12, Λιμπμάν 3.

    [06] Στίβος

    Στα ημιτελικά η Καντζά

    19/9/2004 10:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Θέση στην πρώτη οκτάδα των 100μ. γυναικών της κατηγορίας Τ11 εξασφάλισε σήμερα η Παρασκευή Καντζά. Η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο των προκριματικών (13.33-προσωπικό ρεκόρ) και πήρε με άνεση το εισιτήριο για τους αυριανούς πρωινούς ημιτελικούς όπου θα διεκδικήσει την πρόκριση στους απογευματινούς τελικούς και ένα μετάλλιο.

    Η πρώτη οκτάδα

    1.Άντρια Σάντος (Βραζιλία) 12.48

    2.Έλενα Φρόλοβα (Ρωσία) 12.80

    3.Τσουν Μιάο Γου (Κίνα) 12.98

    4.Παρασκευή Καντζά (Ελλάδα) 13.33

    5.Πουριφικασιόν Σανταμάρτα (Ισπανία) 13.54

    6.Σιμεόνε Σίλβα (Βραζιλία) 13.66

    7.Μάρεν Μπόσμαγιερ (Γερμανία) 13.80

    8.Ζινγκ Γου (Κίνα) 13.82

    [07] Στίβος

    Κινέζικη πρωτιά

    19/9/2004 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την 5η και την 6η θέση αντίστοιχα κατέλαβαν στο μήκος ανδρών (F11) οι Αθανάσιος Μπαράκας και Δημήτριος Αλεξίου. Ο πρώτος είχε άλμα στα 5.87μ. ενώ ο δεύτερος δύο εκατοστά πιο κάτω (5.85μ.). Πρώτος ήταν ο Κινέζος, Λι Ντουάν, με άλμα στα 6.40μ. δεύτερος ο Ζιλέτ Ελέξις από τις ΗΠΑ (6.24μ) και τρίτος ο Σεργκέι Σεβοαστιάνοβ από τη Ρωσία (6.10μ).

    Τελική κατάταξη

    Η πρώτη οκτάδα:

    1.Λι Ντουάν (Κίνα) 6.40μ.

    2.Ζιλέτ Ελέξις (ΗΠΑ) 6.24μ.

    3.Σεργκέι Σεβοστιάνοβ (Ρωσία) 6.10μ.

    4.Χόρχε Τζέι Μάσο (Κούβα) 5.96μ.

    5.Αθανάσιος Μπαράκας (Ελλάδα) 5.87μ.

    6.Δημήτριος Αλεξίου (Ελλάδα) 5.85μ.

    7.Λούκας Χέντρι (Ελβετία) 5.84μ.

    8. Βικτάρ Ζικούσκι (Λευκορωσία) 5.83μ.

    [08] Στίβος

    Ιαπωνική αντοχή

    19/9/2004 10:53:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Τοσιχίρο Τακάντα από την Ιαπωνία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 5.000μ. ανδρών της κατηγορίας Τ52 καθώς τερμάτισε πρώτος με χρόνο 13:10.86. Δεύτερος ήταν ο Τόμας Γκεϊερσπίχλερ από την Αυστρία (13:10.94) και τρίτος ο Σαντιάγκο Σανθ από την Ισπανία (13:12.65).

    Η πρώτη οκτάδα

    1.Τοσιχίρο Τακάντα (Ιαπωνία) 13:10.86

    2.Τόμας Γκεϊερσπίχλερ (Αυστρία) 13:10.94

    3.Σαντιάγκο Σανθ (Ισπανία) 13:12.65

    4.Τομόγια Ίτο (Ιαπωνία) 13:48.42

    5.Κλέιτον Γκερέιν (Καναδάς) 13:48.82

    6.Ρικ Ρίλι (Καναδάς) 13:49.15

    7.Περ Βέστερλουντ (Σουηδία) 14:30.33

    8.Θίοντορ Μπρίντις (ΗΠΑ) 15.:06.57

    [09] Ράγκμπυ με αμαξίδιο

    Τα φαβορί έκαναν τη δουλειά τους

    19/9/2004 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Καναδάς, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία,επικράτησαν στους εναρκτήριους αγώνες του Ράγκμπι με αμαξίδιο των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο Καναδάς, No 2 στην κατάταξη, πήγε στην παράταση με τη Γερμανία και τελικά νίκησε με σκορ 33-30, ενώ η Βρετανία νίκησε το Βέλγιο με σκορ 27-22, αν και στο ημίχρονο βρέθηκε να χάνει να 10-11. Οι ΗΠΑ, ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο της Ιαπωνίας με 54-39, και η Αυστραλία εξίσου εύκολα τη Νέα Ζηλανδία με 52-41.

    Η ομάδα της Γερμανίας, No 5 στην κατάταξη, έκανε μια καλή αρχή, αφού προηγήθηκε με 6-4 στην πρώτη περίοδο. Ο Καναδάς ισοφάρισε κάνοντας το σκορ 12-12 στο ημίχρονο, αλλά οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 22-21 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Ένα λεπτό πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο (30-30), οι Γερμανοί είχαν κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσαν να σημειώσουν τέρμα.

    Η εμπειρία των Καναδών, και ιδιαίτερα του Γκάρετ Χίνγκλινγκ, ενήργησε εναντίον των νεαρών σε ηλικία Γερμανών στην παράταση. Για τον Καναδά, ο Νταν Γουΐλσι σημείωσε 10 πόντους ενώ ο Αντρέ Λέονχαρντ κατόρθωσε να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων (10) για την ομάδα της Γερμανίας.

    Η Βρετανία, Νo 4 στην κατάταξη, βρήκε τον εαυτό της στην τρίτη περίοδο, μετά από μια απογοητευτική αρχή του αγώνα, και κατάφερε να νικήσει το Βέλγιο, το οποίο βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης.

    Οι Βρετανοί ανέκαμψαν με τη βοήθεια του Τρόι Κόλινς, ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και στην επίθεση και στην άμυνα. Με τη σωστή υποστήριξη από τους συμπαίκτες του, σημείωσε τους 13 από τους 27 πόντους της Βρετανίας.

    [10] Στίβος

    Χάλκινο ο Καλάρας στη δισκοβολία

    19/9/2004 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πρώτο χάλκινο μετάλλιο στο στίβο για τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κατέκτησε ο Ευθύμης Καλαράς στη δισκοβολία ανδρών της κατηγορίας Φ54, με καλύτερη βολή στα 28.07μ. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Ιρανός Μοχτάρ Νουραφσάν με 30.68μ και το ασημένιο ο Κινέζος Φαν Λιανγκ με 28.93μ.

    O Ευθύμης Καλαράς γεννήθηκε 16 Ιουνίου 1976 και μέχρι τώρα η κορυφαία επιτυχία του σε διεθνείς διοργανώσεις ήταν η 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2003 στη δισκοβολία. Ο αθλητής πάσχει από παραπληγία.

    Τα αποτελέσματα του τελικού:

    1. Μοχτάρ Νουραφσάν (Ιράν) 30.68μ

    2. Φαν Λινγκ (Κίνα) 28.93μ

    3. Ευθύμης Καλαράς 28.07μ

    4. Φράντισεκ Πουργκλ (Τσεχία) 27.97μ

    5. Τζερμάνο Μπερνάρντι (Ιταλία) 25.44μ

    6. Αζίμι Ασαντολάχ (Ιράν) 24.15μ

    7. Χούντεγ Γιάνεζ (Σλοβενία) 23.31μ

    8. Χουμαϊντ Αλ Μαζάμ (ΗΑΕ) 23.10μ

    [11] Κολύμβηση

    Ρεκόρ στο "νερό"

    19/9/2004 11:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην "βασίλισσα" των Παραολυμπιακών Αγώνων, στο άθλημα της Κολύμβησης, σημειώθηκαν πολλές καλές εμφανίσεις. Η μέρα ολοκληρώθηκε με αρκετές πολύ καλές επιδόσεις και ρεκόρ, με τις χώρες της Τσεχίας, της Μ. Βρετανίας και και της Κίνας να ξεχωρίζουν στις πρωτιές.

    Τα αποτελέσματα

    100μ Ελεύθερο Ανδρών - S3 1. Κόβαρ Μάρτιν (Τσεχία) 2. Ντου Γιαν Πινγκ (Κίνα) 3. Κωστάκης Ιωάννης (Ελλάδα)

    100μ Ελεύθερο Ανδρών - S4 1. Σίλβα Κλοδοάλδο (Βραζιλία) 2. Χανάντα Γιούτζι (Ιαπωνία) 3. Ορίμπε Ρίτσαρντ (Ισπανία)

    100μ Ελεύθερο Ανδρών - S5 1. Ροντρίγκεζ Σεμπαστιάν (Ισπανία) 2. Κριζανόβσκι Ντμίτρο (Ουκρανία) 3. Στίβενς Άντονυ (Μεγάλη Βρετανία)

    400μ Ελεύθερο Ανδρών - S11 1. Σμιρνόφ Βίκτορ (Ουκρανία) 2. Τιλντσλει Ντόνοβαν (Καναδάς) 3. Μοχάμεντ Ενχάμεντ (Ισπανία)

    400μ Ελεύθερο Ανδρών - S12 1. Πούνκο Σεργκέι (Λευκορωσία) 2. Φλοριάνο Ενρίκε (Ισπανία) 3. Μακαράου Ραμάν (Λευκορωσία)

    100μ Πεταλούδα Ανδρών - S8 1. Γουάνγκ Ξιάο Φου (Κίνα) 2. Ώστιν Μπεν (Αυστραλία) 3. Λονγκ Γκιλ (Μεγάλη Βρετανία)

    100μ Πεταλούδα Ανδρών - S9 1. Κολάντο Χεσούς (Ισπανία) 2. Κάουντρι Μάθιου (Αυστραλία) 3. Μπράχαμ Σαμ (Αυστραλία)

    200μ Μεικτή Ατομική Ανδρών - SM6 1. Κίντρεντ Σάσα (Μεγάλη Βρετανία) 2. Γιανγκ Γουάν Ρουν (Κίνα) 3. Μιχαέλις Σβεν (Γερμανία)

    200μ Μεικτή Ατομική Ανδρών - SM7 1. Γκαρσία Ρούντι (ΗΠΑ) 2. Ρόμπερτς Ντέιβιντ (Μεγάλη Βρετανία) 3. Λίντμαν Έρικ (Γαλλία)

    100μ Ελεύθερο Γυναικών - S3 1. Βαλ Πατρίτσια (Μεξικό) 2. Κονράντι Άνκε (Γερμανία) 3. Γουίλιαμσον Φραν (Μεγάλη Βρετανία)

    100μ Ελεύθερο Γυναικών - S4 1. Ναρίτα Μαγιούμι (Ιαπωνία) 2Μπρούμσο Κάρεν (Δανία) 3. Μπεν Μέλανι (ΗΠΑ)

    100μ Ελεύθερο Γυναικών - S5 2. Χες Μπεατρις (Γαλλία) 3. Ακοπιάν Ολένα (Ουκρανία)

    100μ Πεταλούδα Γυναικών - S8 1. Κερασουόλο Ιμακολάτα (Ιταλία) 2. Παστόρι Ντόρα (Ουγγαρία) 3. Κολ Άντρεα (Καναδάς)

    100μ Πεταλούδα Γυναικών - S9 1. Ντι Τουά Ναταλί (Νότια Αφρική) 2. Ντίξον Στέφανι (Καναδάς) 3. Μπέιλυ Κέιτ (Αυστραλία)

    100μ Πεταλούδα Γυναικών - S13 1. Κοτ Κίμπρυ (Καναδάς) 2. Βατ Πρου (Αυστραλία) 3. Χένρι Ριανόν (Μεγάλη Βρετανία)

    200μ Μεικτή Ατομική Γυναικών - SM6 1. Τζόουνς Νάταλι (Μεγάλη Βρετανία) 2. Λιούις Νίρι (Μεγάλη Βρετανία) 3. Γκέτζε Μαρία (Γερμανία)

    200μ Μεικτή Ατομική Γυναικών - SM7 1. Πόποβιτς Έριν (ΗΠΑ) 2. Χουάνγκ Μιν (Κίνα) 3. Βόλφεντεν Σαντέλ (Αυστραλία)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 September 2004 - 20:51:29 UTC